Retete simple:
Miel delicios cu spanac
O reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg. spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga bucatile...
Read more »
Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin
O reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada, sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe...
Read more »
Tartelete cu dovleac
O reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g faină albă 1 lămâie 1...
Read more »
Pate de ton cu Marsala
O reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1 lingură...
Read more »
Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere
Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin...
Read more »
Calamari umpluţi cu garnitură de roşii
O reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2...
Read more »
Miel cu ciuperci si smantana
O reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1 lingurita de...
Read more »
Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir
O reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion...
Read more »
Turtă sărată cu sardele şi roşii
O reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 300 g sardele...
Read more »
Gogosi cu orez brun
O reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun, lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri malţ de porumb ulei de floarea-soarelui...
Read more »
Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză
O reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din: frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6 frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri de biban de...
Read more »
Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi
O reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o lingurita de rozmarin doua linguri ulei...
Read more »
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
O reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermentarea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului...
Read more »
Cocktail Temptation
O reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2 cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa Mod de preparare: Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam intr-o cupa de cocktail si in...
Read more »
Paste cu ragu de miel
O reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui, pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1 ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura faina 2 linguri...
Read more »
Rechin împachetat
O reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper...
Read more »
Spaghete cu midii şi sos de sepie
O reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii 200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 4...
Read more »
Minitarte cu cireşe
O reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru decor: zahăr pudră Mod...
Read more »
Salată de paste făinoase cu şuncă
O reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase 400 g şuncă fiartă 2...
Read more »
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry
O reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră) 10 linguri...
Read more »
Cocktail Bourbon Sour
O reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao, zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon 1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura amaruie lamaita Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna...
Read more »
Somon cu sos de unt si lamaie
O reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie. Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac tanar un file de somon...
Read more »
Cannelloni cu vita si miel
O reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov, boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina, lapte, spanac, lasagna si branza feta. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea soarelui 400 g carne tocata miel 400 g carne...Read more »
Pateuri calde cu pere
O reteta de pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun, scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra. Ingrediente: pentru umplutură: 2 pere 2 gălbenuşuri 3 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură stafide 1 lingură zahăr pentru decor: zahar pudra Mod de preparare: Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul...
Read more »
Pizza cu ciuperci şi rucola
O reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Salată delicioasa de carnaţi
O reteta simpla de salata delicioasa de carnati din: carnati polonezi, ceapa rosie, ridiche, ardei rosu, ceapa verde, zeama de carne, otet din vin, ulei de masline, sare, piper negru si zahar. Ingrediente: 450 g cârnaţi polonezi 1 ceapă roşie 1 ridiche albă (sau neagră) 1 ardei roşu câteva ridichi (roşii) 1 leg. ceapă...
Read more »
Brioşe cu migdale şi magiun de caise
O reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100 g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură fulgi de migdale...
Read more »
Tarta cu sardele si mazare
O reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri...
Read more »
Cocktail Whisky Flip
O reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar, frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi...
Read more »
Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar
O reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon, crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano. Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole verde cimbru proaspat 3 linguri...
Read more »
Pizza picantă cu ceapă şi măsline
O reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi
O reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel tocat 2 dl vin alb...
Read more »
Linguine cu nuci şi rucola
O reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan....
Read more »
Fursecuri gustoase
O reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris, migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă 120 g untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale 80 g zahăr 75 g seminţe...
Read more »
Cocktail Amor
O reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian, rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o felie de portocala jumatate o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam...
Read more »
Tartar de somon cu votcă
O reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente: 400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie...
Read more »
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata
O reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din: carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb...
Read more »
Tarte cu creveţi
O reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş...
Read more »
Friptura simplă de miel
O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei Mod de preparare:...
Read more »
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi
O reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din: file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare, piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite:...
Read more »
Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii
O reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din: spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2...
Read more »
Pavlova cu frişca şi fructe proaspete
O reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru bezea: 200 g zahăr pudră 2 albuşuri 20 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon pentru decor: fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 150 ml smântână pentru...
Read more »
Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin
O reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi, slanina, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...
Read more »
Castagnole dulci
O reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale, lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg faină albă 300 g zahăr 150 g unt 5 ouă 150 g migdale 100 ml lapte 100 ml lichior Maraschino 10 g drojdie (pulbere) 1 lămâie 1...
Read more »
Miel marinat
O reteta de miel marinat din: carne de miel, untura, vin, otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura de untura pentru marinata 500 ml vin 1 ceasca de otet 1 morcov 1 ceapa 1/4 telina cimbru 1 frunza de dafin piper sare...
Read more »
Miel cu sos de miere si vin
O reteta de miel cu sos de miere si vin din: coaste de miel, ras eh hanout, vin si miere. Ingrediente: 7 coaste de miel taiate 2 linguri de ras el hanout galben 1 ceasca de vin 5 linguri de miere Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se condimenteaza carnea...
Read more »
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
O reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 4 scrumbii de circa 200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia Mod...
Read more »
Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
O reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 100 g zahăr 100 g unt 1 ou 2 gălbenuşuri 1/2 linguriţă drojdie (pulbere) 1/2 lămâie...
Read more »
Tartelete cu mere şi sos de Calvados
O reteta delicioasa de tartelete cu mere si sos de calvados din: faina alba, unt, ou, galbenus, zahar, lamaie, zahar vanilat, mere, smantana, stafide, migdale, scortisoara, zahar vanilat, lapte, pastaie de vanilie si calvados. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 80 g zahăr 1 lămâie 1...
Read more »
Somon şi ton cu lapte de cocos
O reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8...
Read more »
Miel cu vin rosu si linte
O reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g linte fiarta 50 ml vin rosu...
Read more »
Pizza cu pastramă de vită şi salată verde
O reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Carpaccio de peşte cu roşii cherry
O reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar...
Read more »
Brioşe cu dovlecei şi migdale
O reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină albă 200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide...
Read more »
Pizza cu cartofi şi bacon
O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g...
Read more »
Fursecuri dulci din cartofi
O reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic drojdie 1/2 lămâie Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu zahărul...
Read more »
Biban de mare şi creveţi cu legume
O reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1...
Read more »
Salată de sparanghel cu ouă
O reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă verde (partea...
Read more »
Rechin cu ardei gras şi coriandru
O reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 2 dl vin...
Read more »
Strosciata
O reteta delicioasa de strociata din: faina alba, ulei de masline extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar. Ingrediente: 500 g faină albă 300 ml ulei de măsline extravirgin 175 g zahăr 120 ml vin Marsala 1 plic drojdie 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amestecă pe planşetă făina cu zahărul şi cu...
Read more »
Gogoşi cu mere
O reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba, unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente: pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă 100 g unt 100 ml vin Marsala 150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare ...
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
O reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare:...
Read more »
Papanaşi de cartofi cu zahar
O reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba, cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de arahide...
Read more »
Farfalle cu rucola şi creveţi
O reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri...
Read more »
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
O reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:...
Read more »
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii
O reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt, faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină 110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl frişcă lichidă 4 fructul pasiunii,...
Read more »
Fileuri de cernie tandoori
O reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma, cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural, patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori (tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor care stau la baza pregătirii...
Read more »
Cannoli sicilieni umpluţi
O reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou, galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana, galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50 g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide...
Read more »
Pizza simpla cu şuncă
O reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii, sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180 g...
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
O reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 căţel de...
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
O reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei...
Read more »
Fursecuri de sărbătoare
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund 600 g făină albă 700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă 200...
Read more »
Cod sarat cu cartofi
O reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra 500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1 legătură de...
Read more »
Fursecuri delicioase cu migdale
O reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate. Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2 linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g fructe confiate mixte Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate...
Read more »
Cocktail Scottie
O reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici, maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in...
Read more »
Miel cu fructe si miere
O reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel, ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani...
Read more »
Salată de ton cu orez
O reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb, ulei, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din conservă) 2 ardei verzi 1 leg. ceapă verde 500 g roşii 2 leg. pătrunjel cu frunză creaţă...
Read more »
Pizza quattro stagioni
O reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »
Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta
O reteta de portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj, ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g foitaj pentru umplutură: 200 g ricotta 2 pere tari 120 g zahăr 50 g faină de migdale 1 gălbenuş 20 g unt...
Read more »
Tartar de peşte cu portocală
O reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada, portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale 2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar de ulei extravirgin de măsline sare piper...
Read more »
Pizza umplută cu vinete şi feta
O reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »
Legume coapte
o reteta simpla de legume coapte din: vanata, ardei gras, dovlecel, mozzarella, parmezan, ulei, rozmarin, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1 vânătă 6 ardei graşi 1 dovlecel 200 g mozzarella 1 lingură cu parmezan ras 6 linguri cu ulei rozmarin salvie sare de mare Mod de preparare: Amestecă uleiul cu ver- deţurile...
Read more »
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete
O reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1 ulei de arahide pentru prăjit pentru...
Read more »
Mamaliga cu branză de vaci
O reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa, patrunjel, rosii si sare de mare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare Mod de preparare: Pune la fiert trei câni cu apă cu un...
Read more »
Tagliatelle cu hribi şi mentă
O reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de...
Read more »
Costiţă de calcan
O reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg...
Read more »
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
O reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg dovleac 200 g coajă confiată...
Read more »
Peşte înăbuşit
O reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1 linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de ulei de palmier...
Read more »
Salată de ouă cu ceapă verde
O reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5 lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4 lingurite ulei...
Read more »
Palmieri din foitaj cu lămâie
O reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie, ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou 20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide pentru prăjit pentru...
Read more »
Pizza calzone umplută în stil bolognez
O reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin
O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o tava. Se pun la...
Read more »
Peste (cambulă) la gratar
O reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie netratată 1/2 ceaşcă...
Read more »
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
O reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din: faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta, portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus, scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei...
Read more »
Somon umplut cu branza
O reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică de cimbrişor sare...
Read more »
Rasol de miel
O reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de patrunjel Mod de preparare:...
Read more »
Frigarui grecesti cu sos de feta
O reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o...
Read more »
Tarta cu miere si seminte de pin
O reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare, seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225 grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita apa Ingrediente umplutura: 115 grame...
Read more »
Fileuri de merluciu cu mirodenii
O reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă...
Read more »
Miel simplu pane
O reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de...
Read more »