Retete usoare:
Orez cu stafide si caramel
O reteta delicioasa de orez cu: lapte, apa, zahar, baton de vanilie, sare, stafide, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund un litru lapte o cană apă 5 linguri zahăr un baton vanilie un praf sare Ingrediente glazură: 200 g stafide 5 linguri zahăr 70 g unt Mod de preparare: Se spală orezul...
Read more »
Omleta cu spanac si ciuperci
O reteta gustoasa de omleta cu: oua, soanac, ciuperci, smantana, sare, ceapa, faina, unt, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 3-4 linguri smântână un praf sare 2 cepe 200 g spanac opărit 4 ciuperci o linguriţă făină un cubuleţ unt o linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi ciupercile, se...
Read more »
Bors de miel
O reteta delicioasa de bors de miel cu:carne de miel, morcov, ceapa, ardei, orez, sare, piper negru macinat, foi de dafin, leustean, rosii. Ingrediente: un kg carne de miel 2 morcovi 2 cepe 3 ardei 3 linguri orez cu bob lung un litru borş sare piper negru măcinat 1-2 foi dafin o legătură leuştean...
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi frişcă
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, coaja de lamaie, sare, zahar vanilat, zahar pudra, migdale, faina, frisca, crema de branza, cirese, menta. Ingrediente blat: 8 ouă 300 g unt coaja de la 2 lămâi un praf de sare 1-2 plicuri zahăr vanilat 275 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 175 g...
Read more »
Cuscus cu piept de curcan
O reteta delicioasa de cuscus cu : piept de curcan, ardei capia, sare, piper negru, unt, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 300 g cuşcuş 4 ardei capia sau 3 gogoşari sare piper măcinat negru sau alb 500 g piept de curcan 50 g unt 1-2 linguriţe ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Se...
Read more »
Rulada cu somon
O reteta delicioasa de rulada de somon cu: somon, oua, sare, faina, lapte, apa minerala, ulei, branza feta, unt, mascarpone, telemea, patrunjel. Ingrediente clătite: 2 ouă sare 300 g făină 100 ml lapte 100 ml apă minerală 20 ml ulei de floarea-soarelui 8 felii somon fume Ingrediente crema de brânză: 100 g brânză feta...
Read more »
Placinta greceasca
O reteta delicioasa de placinta greceasca cu: faina, oua, apa minerala, iaurt, ulei, sare, telemea de oaie, praz. Ingrediente aluat: 500 g făină 2 ouă 100 ml apă minerală 50 ml iaurt 50 ml ulei o linguriţă sare Ingrediente umplutură: 6 ouă 300 g telemea de oaie 1-2 fire praz ulei pentru uns tava...
Read more »
Cum se prepara Hummus (video)
O reteta video despre cum se prepara Hummus, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/3 cup packed blanched fresh basil leaves 1 (15-oz) can white beans, drained 1 (15-oz) can garbanzo beans, drained 4 cloves chopped garlic 1 or 2 tablespoons fresh lemon juice, or to taste 3 tablespoons olive oil...
Read more »
Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati
O reteta delicioasa de pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati din: ulei de susan, supa de pui, sos de soia, otet de orez, zahar, chili, ulei de rapita, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, caju si orez basmati. Ingrediente: 4 lingurite ulei de susan 1...
Read more »
Cosulete cu cireşe
O reteta delicioasa de cosulete cu cirese, foietaj, zahar, esenta de migdale, whisky, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g cireşe 200 g zahăr o esenţă migdale 2 linguriţe whisky coaja de la o lămâie zeama de la o lămâie un ou pentru uns zahăr...
Read more »
Cherry cake
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar brun, faina, cacao, sare, zahar vanilat, unt, mascarpone, zahar pudra, esenta de migdale, coniac, frisca, cirese, nuci. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zăhăr brun 3 linguri făină 3 linguri cacao un praf de sare 1-2 pliculeţe zahăr vanilat 2 linguriţe unt topit hârtie pentru copt...
Read more »
Prajitura cu cacao si nuca
O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, nuca, faina, cacao, coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie, coniac, sare, zmeura, menta. Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr 6 ouă 100 g nucă măcinată 150 g făină 4 linguri cacao coaja de la o lămâie coaja de la o portocală...
Read more »
Muschi de porc cu legume
O reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, unt, ulei, cimbru, piper, zahar, ciuperci, ceapa verde, usturoi, ardei cartofi, marar, cimbru verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare 75 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui cimbru piper măcinat o lingură zahăr 400 g ciuperci o legătură ceapă verde 2-3 fire...
Read more »
Ciorbă de cartofi cu tarhon
O reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, pasta de tomate, faina, tarhon, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 cepe 5 rosii 3 linguri pasta de tomate 1 lingura cu faina 1 legatura de tarhon sare...
Read more »
Dovlecei cu nucă
O reteta delicioasa de dovlecei cu nuca din: dovlecei, nuca, patrunjel verde, unt si piper. Ingrediente: 350–500 g dovlecei 12–16 jumătăti de nucă tăiate nu prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40–50 g unt piper Mod de preparare: Ştergeţi dovleceii cu un servet de bucătărie şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii...
Read more »
Pasta de masline
O reteta simpla de pasta de masline din: masline, paine, rosii uscate, usturoi, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 250 g măsline Kalamata fără sâmburi 2 felii de pâine 4 bucăţi de roşii uscate 6 căţei de usturoi 100 ml lapte ulei de măsline frunze proaspete de busuioc Mod de preparare: Dacă nu...
Read more »
Rulada trio
O reteta delicioasa de rulada trio din: cotlet, antricot de vitel, cascaval, cabanos, gogosar, patrunjel, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 200 g cotlet 200 g antricot de vitel 200 g cascaval 1 cabanos 1 gogosar 1 legatura de patrunjel sare piper busuioc Mod de preparare: Bate fiecare bucata de carne ca la snitele....
Read more »
Antricoate la tigaie cu ouă jumări
O reteta delicioasa de antricoae la tigaie cu oua jumari din: antricoate de vaca, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, mazare, fasole fidea, conopida, unt si lapte. Ingrediente: 1,4 kg antricoate de vacă (7 bucăţi mici) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 4 fileuri...
Read more »
Tartă cu anghinare şi păstrăv afumat
O reteta de tarta cu anghinare si pastrav afumat din: faina, ulei de masline extravirgin, anghinare, pastrav afumat, usturoi, supa concentrata de legume, unt, maghiran si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru umplutură: 500 g anghinare 200 g păstrăv afumat 2 căţei de usturoi 300...
Read more »
Snitele vanatoresti in sos picant de smantana
O reteta de snitele vanatoresti in sos picant de smantana din: ceapa, ciuperci, bacon afumat, faina, supa, smantana, sare, piper, fulgi de migdale, ulei, paste, nucsoara, ceapa verde si muschi de porc. Ingrediente: 1 ceapă 250 g ciuperci Champignon 50 g bacon afumat tăiat cubuleţe 4 linguri făină 200 ml supă 200 g smântână...
Read more »
Cocktail Moro On The Rocks
O reteta simpla de Cocktail Moro On The Rocks din: rom alb, suc de portocale rosii si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 10 cl suc de portocale rosii o felie de portocala Mod de preparare: Turnam romul intr-un pahar de whisky pe 2-3 cuburi de gheata si completa cu...
Read more »
Cartofi ţărăneşti cu sos picant
O reteta delicioasa de cartofi taranesti cu sos picant din: cartofi, ulei, boia, conopida, rosii, ardei grasi, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi mijlocii 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă boia pentru sos: 1 conopidă mică 2–3 roşii 3 ardei graşi ½ legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi...
Read more »
Placinta cu rosii
O reteta delicioasa de placinta cu rosii, faina, unt, ou, apa, sare, dovlecel, ceapa, lapte, piper. Ingrediente aluat: 200 g făină 90 g unt 1 gălbenuş 20 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 roşii bine coapte 1 dovlecel 1 ceapă 50 g unt 4 ouă 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Pentru...
Read more »
Retete delicioase: Rosii umplute
O reteta delicioasa de rosii umplute cu: carne de vita, ceapa, ou, rozmarin, cimbru, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii mari 300 g came de vită tocată 1 ceapă 1 ou rozmarin cimbru 1 lingură de ulei 200 g parmezan sare piper Mod de preparare: Se taie un capac roşiilor vas de cuptor...
Read more »
Pizza cu rosii
O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei, sare, drojdie, suc de rosii, rosii, ciuperci, branza mozzarella. Ingrediente aluat: 150 g făină 150 ml apă călduţă 1 linguriţă ulei 1/i linguriţă sare 1 pliculeţ drojdie uscată Ingrediente topping: 2 linguri suc de roşii 2 roşii bine coapte 4 ciuperci albe 100 g branza...
Read more »
Clatite americane cu frisca si fructe
O reteta delicioasa de clatite americane cu: oua, faina, pesmet, zahar, ulei, praf de copt, gem, frisca, esenta de vanilie. Ingrediente: 6 ouă 4 linguri făină 2 linguri pesmet fin 6 linguri zahăr 2 linguri ulei 1 pliculeţ praf de copt Ingrediente decor: 5 linguri gem acrişor 1 tub de frişcă Ingrediente sirop: 400...
Read more »
Salata cu fructe de mare, paste si mazare
O reteta delicioasa de salata cu: mazare, paste, creveti, scoici, usturoi, iaurt, oregano, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazăre nouă 500 g paste colorate 100 g creveţi congelaţi 100 g scoici congelate 3 căţei de usturoi 5 linguri iaurt bine scurs 1 linguriţa oregano uscat 50 g unt sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu pui
O reteta simpla de ardei copti umpluti cu pui din: ardei, carne de pasare, morcov, patrunjel, telina, iaurt, ulei de masline, rosie, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei graşi mari 100 g carne de pasăre (piept sau pulpă) ½ morcov ½ pătrunjel rădăcină ¼ ţelină mijlocie ½ legătură pătrunjel şi mărar 2...
Read more »
Briose cu frisca si sos caramel
O reteta delicioasa de briose cu: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, unt, nuca, crema de whisky, frisca. Ingrediente compoziţie: 4 ouă sare 5 linguri zahăr farin 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o lămâie 3 linguri făină 75 g unt 4 linguri nucă măcinată Ingrediente sos: 100 g unt 8 linguri...
Read more »
Cum se prepara paste cu sos Chorizo (video)
O reteta video despre cum se prepara paste cu sos Chorizo; un preparat Italian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos, ideal pentru cei care savureaza mancarurile picante. Cum se prepara paste cu sos Chorizo Pofta buna!
Read more »
Piept de pui cu legume
O reteta gustoasa de piept de pui cu: conopida, broccoli, unt, smantana, sare, piper negru, piper rosu macinat, cimbru uscat. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g broccoli 100g unt 200 ml smântână sare grunjoasă piper negru şi roşu măcinat cimbru uscat Mod de preparare: Se feliază pieptul de pui,...
Read more »
Reteta zilei: Midii cu unt
O reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii...
Read more »
Supa de somon cu lamaie
O reteta delicioasa de supa cu: somon, lamaie, sare, piper, ardei iute, ceapa, morcov, arde gras, spanac, crutoane cu unt. Ingrediente: 2-3 bucăţi file de somon zeama de la 4 lămâi sare grunjoasă piper negru măcinat un ardei iute 2 cepe 2 morcovi un ardei gras 200 g spanac crutoane cu unt 6 felii...
Read more »
Farfale cu ciuperci
O reteta delicioasa de farfale cu: ciuperci, sare, piper, smantana, unt, nucsoara, cimbru. Ingrediente: 350-400 g farfale 250 g ciuperci sare piper Ingrediente sos: 200 ml smântână 75 g unt nucşoară măcinată cimbru proaspăt Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare şi câteva picături de...
Read more »
Clatite umplute cu spanac
O reteta delicioasa de clatite cu: faina, sare, ulei, lapte, oua, smantana, spanac, branza telemea, pesmet. Ingrediente aluat: 300 g făină sare 30 ml ulei 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri smântână Ingrediente umplutură: 250 g spanac fiert 150 g brânză telemea 2 linguri pesmet Ingrediente sos: o linguriţă zahăr 200 g suc...
Read more »
Specialitate greceasca
O reteta delicioasa specialitate greceasca cu: ardei rosii, suc de rosii, carne de vita tocata, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper negru, usturoi, vin rosu, mozzarella. Ingrediente: 8 ardei roşii medii 100 ml suc de roşii 500 g carne de vită tocată busuioc verde 3-4 linguriţe ulei de măsline sare grunjoasă piper negru...
Read more »
Prăjitură cu piersici
O reteta delicioasa de prajitura cu: piersici, zahar, zahar vanilat, faina, oua, unt, sare, apa minerala. Ingrediente: 500 g piersici 250 g zahăr un plic zahăr vanilat Ingrediente aluat: 500 g făină 2 gălbenuşuri 200 g unt un praf sare 100 ml apă minerală Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol, se adaugă...
Read more »
Pui cu orez si legume
O reteta delicioasa de pui cu orez, fasole verde, broccoli, ulei de masline, ardei capia, sare, piper, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g fasole verde păstăi 200 g broccoli 2 linguriţe ulei de măsline 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 500 g piept de pui Mod de preparare:...
Read more »
Retete delicioase: Ghiveci ardelenesc
O reteta delicioasa de ghiveci ardelenesc cu: carnati picanti, rosii, fasole verde, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 cârnaţi ardeleneşti picanţi 500 g fasole verde păstăi 500 g roşii 4-5 ardei 4 cepe o căpăţână usturoi sare piper o legătură mărar o legătură pătrunjel 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod...
Read more »
Paste cu ouă şi sos pesto
O reteata delicioasa de paste cu: crenvusti, oua, pasta de tomate, sos pesto, parmezan, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 250 g paste 2 crenvuşti 2 ouă 2 linguri pastă de tomate sos pesto 250 g parmezan sare piper pătrunjel busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, după care se...
Read more »
Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci (video)
O reteta video despre cum se prepara fleica cu crema de ciuperci; un preparat gustos si sanatos, foarte rapid si delicios. Ingrediente: 1/4 cup butter 2 cups sliced shiitake mushrooms salt and pepper to taste 1/2 tsp minced fresh rosemary 3 tbsp all-purpose flour 2 1/2 cups cold beef broth 1/2 cup cream 1...
Read more »
Aperitiv de brânză în patru culori
O reteta delicioasa de aperitiv din: branza, margarina, oua, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente: 1 kg brânză de vacă (bine scursă) 2 pachete margarină 8 ouă 1-2 legături pătrunjel 2-3 linguri pastă de roşii Ingrediente: Amesteci brânza cu margarina până obţii o compoziţie omogenă, după care o împărţi în patru părţi egale. Fierbi ouăle...
Read more »
Mâncare de vinete
O reteta delicioasa de mancare de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, patrunjel, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 2 vinete mijlocii 2 cepe medii 1 ardei gras rosu mare 4 rosii mari, decojite si tocate/1 canserva cu rosii decojite taiate in bucati 4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 3...
Read more »
Reteta zilei: Porumb prajit cu legume
O reteta delicioasa de porumb prajit cu legume din: unt, boabe de porumb, ceapa, ardei , ardei iute, usturoi, maioneza, branza, sare si piper si ardei rosu. Ingrediente: 2 linguri. unt nesărat 2 cesti de boabe de porumb (proaspete sau congelate) 2 cepe tocate 2 cani de ardei roşu tocat...
Read more »
Friptură de porc la grătar
O reteta delicioasa de friptura de porc cu: rosii, castraveti, ardei gras, usturoi, ceapa, lamaie, condimente, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi ceafă de porc fără os 1 kg roşii 1 kg castraveţi 5 ardei graşi 4 căţei de usturoi 1 ceapă de mărime medie 1 lămâie 1 linguriţă condimente pentru fripturi 1 legătură...
Read more »
Ghevrec
O reteta delicioasa de ghevrec cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, tuica, faina. Ingrediente: 3 ouă 1 ceaşcă cu zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 3 linguri de ţuică 2 căni cu făină Mod de preparare: Baţi ouăle cu sarea, zahărul vanilat şi zahărul. Adaugi apoi cele 3 linguri cu ţuică...
Read more »
Aperitiv surpriză
O reteta gustoasa de aperitive din: oua, rosii, unt, branza topita, ardei verde, ceapa, branza dulce, masline, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 triunghiuri de brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care...
Read more »
Copănele de pui în sos
O reteta delicioasa de copanele de pui cu: sos de soia, sos worchester, apa, sos picant, zahar brun, otet, susan, ghimbir, curry. Ingrediente: 1 kg copănele 100 ml sos soia 100 ml sos worchester 100 ml apă 100 ml sos picant 3 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 1 lingură susan ghimbir curry...
Read more »
Spic la cuptor
O reteta gustoasa de spic la cuptor din: foitaj, piept de pui, ciuperci, ardei gras, cascaval, ou, sare, piper, mac, ketchup. Ingrediente: foitaj 1 piept de pui sau 200 g kaizer 300 g de ciuperci un sfert de ardei gras 100 g caşcaval 1 ou sare piper mac ketchup Mod de preparare: Intinzi foitajul....
Read more »
Pastă de ton cu cartofi
O reteta gustoasa de pasta de ton cu: cartofi, unt, lapte, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 conservă ton mărunţit 1 lămâie 6 cartofi 1 lingură unt puţin lapte sare piper mărar Mod de preparare: Prepari un piure din cartofi fierţi, unt şi lapte. Când este gata, adaugi conserva de ton mărunţit, puţină zeamă de...
Read more »
Chiftele de carne cu fulgi de ovăz
O reteta delicioasa de chiftele de carne cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, carne de porc, carne de vita, ou, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel, sare, concentrat de legume si pesmet. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri lapte 320 g carne de porc 320 g carne de vită...
Read more »
Colţunaşi
O reteta gustoasa de coltunasi cu:faina, sare, ou, apa, branza, unt, smantana, branza. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă sare 1 ou 1 cană cu apă călduţă Ingrediente umplutura: 500 g brânză puţin sărată 2 ouă 60 g unt 1 ceaşcă smântână brânză rasă Mod de preparare: Faci un aluat elastic şi omogen din...
Read more »
Şniţele de porc în crustă picantă de muştar
O reteta de snitele de porc in crusta picanta de mustar din: ceapa, otet, sare, piper, zahar, ulei de floarea soarelui, rosii cherry, ruccola, muschi de porc si oua. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri oţet sare piper 1 praf zahăr 5 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g roşii cherry 300 g ruccola 4 felii...
Read more »
Vinete umplute cu ton
O reteta gustoasa de vinete umplute cu: pesmet, ardei capia, ton, branza, parmezan, patrunjel, oregano, ulei de masline, rosii, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 3 linguri pesmet 2 ardei capia 2 cutii de ton 50 g brânză italienească sau caşcaval 3 linguri parmezan ras 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă oregano 1 lingură ulei de...
Read more »
Borş de pipote cu smântână
O reteta delicioasa de bors de pipote cu smantana din: pipote si inimi de pui, morcov, fasole verde, ceapa, bors, ardei iute si ulei. Ingrediente: 500 g pipote şi inimi de pui 1 morcov 1 mână fasole verde 2 cepe 400 ml borş 1 ardei iute 50 ml ulei Mod de preparare: Puneţii...
Read more »
Conopidă cu carne la cuptor
O reteta delicioasa de conopida cu carne la cuptor din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g carne de porc fără grăsime 3 linguri ulei 200 ml suc de rosii 1 ceapă mică 20 g făină albă sare Mod de preparare: Cureţaţi...
Read more »
Musaca de vinete şi ardei copţi
O reteta delicioasa de musaca de vineti si ardei copti din: vinete, ardei capia, rosii, usturoi, concentrat de legume, smantana, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete medii 1 kg ardei capia 4 roşii medii 1 căpăţana de usturoi 1cubuleţ de concentrat de legume 200 ml smântână vegetală ulei sare piper pentru...
Read more »
Croque monsieur
Croque monsieur este un fel de mancare rafinat, servit fie in cafenelele frantuzesti, fie la mici tarabe cu gustari, foarte cautat in special de studentii mai saraci in pauzele dintre cursuri. Denumirea s-ar traduce “mestecati, domnule” si intr-adevar acesta este eel mai bun indemn care vi se poate adresa atunci cand vi se serveste...
Read more »
Cocktail cu ceai negru
O reteta simpla de Cocktail cu ceai negru din: coacaze negre, miere, lichior de coacaze negre, ceai negru, frisca, coacaze rosii si menta. Ingrediente: 5 linguri de coacaze negre 1 lingura de miere 4 cl lichior de coacaze negre 1/8 l ceai negru rece 1-2 linguri cu frisca lichida 1 lingura de coacaze rosii...
Read more »
Borş cu mere şi legume
O reteta delicioasa de bors cu mere si legume din: mere, morcov, telina, cartof, ceapa, sfecla rosie, orez, ulei de masline, bors, verdeata si sare. Ingrediente: 3 mere (450 g) 1 morcov (50 g) 1 telină mică (80 g) 1 cartof (100 g) 1 ceapă 1 sfeclă roşie mijlocie 2 linguri orez 1 lingură...
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si ciuperci
O reteta delicioasa de supa de pui cu legume si ciuperci din: morcovii, zucchini, dovlecei, usturoi, telina, ulei de masline, rosii, fasole, ciuperci, cimbru, rozmarin, sare de mare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 morcovi medii 2 Zucchini 2 dovlecei mici 6 catei de usturoi 3 tulpini de telina 2 linguri ulei de măsline 1...
Read more »
Cum se prepara sos Indian (video)
O reteta video despre cum se prepara sos Indian; un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios in predomina aroma de coriandru si chutney, un ingredient specific Indian. Cum se prepara sos Indian Pofta buna!
Read more »
Muşchi de vită umplut
O reteta delicioasa de muschi de vita umplut cu: bacon, teleme de oi, oua, mustar, supa de legume, castraveti murati, gogosari murati, sare, piper, ulei, ceapa, telina, vin rosu, faina, cimbru. Ingrediente: 600g muşchi de vită 8felii de bacon 200g telemea de oi 3 ouă fierte tari 1 lingură muştar 150ml supă de legume...
Read more »
Placinta cu piersici
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, oua, zahar, zahar vanilat, praf de copt, piersici. Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 6 ouă 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 kg piersici Mod de preparare: Freci margarina, 100 g zahăr, adaugi gălbenuşurile şi făina împreună cu...
Read more »
Ciorba de fasole cu ciuperci
O reteta delicioasa de ciorba de fasole cu ciuperci din: fasole alba, fasole neagra, ceapa, morcov, ciuperci, otet, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie fasole alba 1 cutie fasole neagra 2 cepe 1 morcov 7 ciuperci 1 lingura cu otet cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi...
Read more »
Prăjitură cu mere şi dovleac
O reteta delicioasa de prajitura din: faina, apa, drojdie, otet, sare, dovleac, mere, zahar, unt, scortisoara, ulei, zahar vanilat. Ingrediente aluat: 600 g făină 400 ml apă călduţă 20 g drojdie 2 linguri de ulei 1 lingură de oţet un praf de sare Ingrediente umplutură: 2 felii de dovleac pentru plăcintă 4-5 mere 1...
Read more »
Tort delicios
O reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, iaurt, frisca, gelatina, zahar, suc de fructe, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g biscuiţi vanilaţi 1 pachet de unt sau margarină Ingrediente crema1: 400 g iaurt cu gust de piersici 200 g frişcă lichidă 10 g gelatină Ingrediente crema2: 400 g iaurt cu gust de fructe de...
Read more »
Budinca de malai
O reteta delicioasa de budinca de malai din: malai, margarina, cascaval vegetal, ceapa, praz, pasta de ardei, sare, piper si boia iute. Ingediente: 400 g malai 800 ml de apa 50 g margarina 150 g cascaval vegetal 2 cepe mari 1 fir de praz 1 lingura cu pasta de ardei sare piper boia iute...
Read more »
Prajitura din clatite
O reteta delicioasa de prajitura din clatite din: faina, sifon, zahar, mac, drojdie, nuca, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 300 g faina 300 ml sifon sau apa minerala 50 g zahar 3 lingurite cu mac 1 lingurita cu drojdie uscata 100 g nuca dulceata ulei sare Mod de preparare: Pune într-un vas făina...
Read more »
Borş la gheată
O reteta delicioasa de bors la gheata din: bors, oua, lapte, castraveti, sfecla rosie, carne tocata, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 1/4 l borş 4 ouă 1 l lapte 2 castraveti 3 sfecle roşii 2–3 linguri carne tocată 2–3 linguri smântână 2 linguri verdeată tocată sare Mod de preparare: Puneţi 1 l de...
Read more »
Ciulama în ţest
O reteta de ciulama in test din: painici, ciuperci, supa de legume, unt, telina, ceapa verde, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 pâinici mici (sau chifle) 1 kg ciuperci 1 l supă de legume 2 linguri unt 1 ţelină 1 legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi 2 linguri rase de...
Read more »
Rulade cu legume
O reteta delicioasa de rulade cu legume din: usturoi, muschi de porc, rosii, frunze de busuioc, parmezan, sare, piper, ulei de masline, concentrat de legume si ierburi de provence. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 6 felii de muşchi de porc 300 g roşii medii 12 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper...
Read more »
Cocktail Royal Currant
O reteta simpla de Cocktail Royal Currant din: lichior de coacaze negre, curacao triple sec, angostura, sampanie si lamaie. Ingrediente: 4 cl lichior de coacaze negre 2 cl Curacao Triple Sec 1 stropd e Angostura amaruie sampanie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si Angostura cu gheata intr-un shaker,...
Read more »
Budinca de cartofi cu vinete
O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu vinete si patrunjel din: condimente, cartofi, usturoi, rosii, patrunjel, supa, ulei, vanata si ceapa. Ingrediente: 1 lingurita condimente legume 5 bucati cartof 1 catel usturoi 3 bucati rosie 1 legatura patrunjel 100ml supa preparata din cuburi cu gust de legume 3 linguri ulei 1 bucata vanata...
Read more »
Inimioare cu şuncă si caşcaval
O reteta delicioasa de inimioare cu: aluat, sunca, cascaval, ardei gras, masline negre, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 150 g şuncă 150 g caşcaval ras 1/2 bucată ardei gras roşu 60 g măsline negre fără sâmburi sare piper Mod de preparare: Laşi aluatul foitaj să se dezgheţe. Când s-a dezgheţat, încingi cuptorul...
Read more »
Rulouri de şuncă
O reteta delicioasa de rulouri cu: castraveti, branza, mustar boabe, marar, sunca. Ingrediente: 1 castravete de salată 250 g brânză grasă proaspătă 2 linguri muştar cu boabe 1 lingură mărar tocat (sau uscat) 8 felii dreptunghiulare de şuncă Mod de preparare: Speli castravetele, îl cureţi şi îl tai în două, pe lung. Scoţi seminţele...
Read more »
Budincă de sardele cu cartofi
O reteta delicioasa de budinca de sardele cu: cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, patrujel, rosii, cimbru, oregano, rozmarin, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350 g roşii 500 g sardele sau 4 cutii conserve 2 linguriţe...
Read more »
Tocăniţă de ardei copţi
O reteta delicioasa de tocanita de ardei copti din: ardei gras, ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg ardei gras rosu 3 cepe medii 2 morcovi 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei 1 lingura pasta de tomate Mod de preparare: Spală...
Read more »
Aperitive colorate
O reteta delicioasa de aperitive din: salata, rosii, cascaval, sunca, unt, branza de vaci, ceapa, marar, boia dulce, oua, faina, masline, praz, struguri, gogosar, bicarbonat, piper. Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic...
Read more »
Borş de viţel cu ardei copţi
O reteta delicioasa de bors de vitel cu ardei copti din: carne slaba de vitel, ardei grasi, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, leustean, patrunjel si bors. Ingrediente: 300 g carne slabă de viţel 8 ardei graşi 3 morcovi 3 cartofi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 3 cepe 500 g roşii...
Read more »
Tarta cu branza si zmeura
O reteta de tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, sare, migdale, galbenus, unt, zmeura, oua, sare, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, ulei, amidon si coaja de lamaie rasa. Ingrediente: blat: 150 g făină 50 g zahăr 1 praf sare 75 g migdale tocate 1 gălbenuş 100 g unt în plus: 250...
Read more »
Cotlet de porc milanez
O reteta delicioasa de cotlet de porc milanez din: cotlet de porc fara os, ulei, faina, cascaval, oua, smantana, paste fainoase, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 150 ml ulei 100 g făină 300 g caşcaval 3 ouă 100 g smântână 500 g paste făinoase 100 g unt sare...
Read more »
Rulou cu legume şi brânză
O reteta delicioasa de rulou cu legume si branza din: foitaj, spanac, morcovi, cartof, mazare, branza, smantana, unt, nucsoara, ou, sare si piper. Ingrediente: pentru rulou: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g spanac congelat 120 g morcovi 150 g cartofi 80 g mazăre 1 50 g brânză pentru topit (Emmentaler, parmezan, mozzarella, caşcaval...
Read more »
Tartă cu brânză şi mandarine
O reteta delicioasa de tarta cu branza si mandarine din: faina, zahar, sare, ou, unt, mandarine, oua, sare, branza de vaci, frisca, budinca de vanilie, suc de lamaie, zahar si glazura de gelatina. Ingrediente: blat: 250 g făină 100 g zahăr 1 praf sare 1 ou 160 g unt in plus: 2 conserve de...
Read more »
Paste cu mozzarella pane
O reteta delicioasa de paste cu mozzarella pane din: ceapa, usturoi, telina verde, busuioc, ulei, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua, parmezan, faina, piper si unt. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 fire de telina verde 1 legatura busuioc 5 linguri ulei 800 g rosii decojite (la cutie) 500 g spaghete sare 250...
Read more »
Coktail Summer Cooler
O reteta simpla de Ccoktail Summer Cooler din: nectar de portocale, angostura, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 8 cl nectar de portocale 1 strop de Angostura Bitter Lemon o felie de lamaie menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu Angostura si gheata in shaker, apoi turnam intr-o cupa...
Read more »
Crudites
Aceasta denumire deriva din termenul frantuzesc cru, care inseamna crud si se refers la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante. Pentru a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri foarte gustoase. Crudites se poate manca in aer liber sau se poate servi ca aperitiv la inceputul unui pranz...
Read more »
Ciorbă de cartofi cu năut
O reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu naut din: naut, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, usturoi, ulei, busuioc foaie de dafin si sare. Ingrediente: 400 g năut 3 cartofi (300 g) 1 ceapă (100 g) 2 morcovi (100 g) 1 rădăcină de pătrunjel (50 g) 5 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 lingură...
Read more »
Chiftele de legume cu marar
O reteta delicioasa de chiftele din: dovlecel, cartofi, oua, usturoi, marar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 dovlecel lung şi subţire 2-3 cartofi 2 ouă 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar ulei pentru prăjit piper sare Mod de preparare: Cureţi, speli şi razi dovlecelul pe răzătoarea mare. îl sărezi şi îl laşi la scurs....
Read more »
Gulaş la ceaun
O reteta delicioasa de gulas din: ciolan, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de ardei rosu, bulion, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel verde, ou, gris, faina. Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingură cu vârf de boia de ardei dulce 2 linguri pastă...
Read more »
Prajitura cu nuca
O reteta delicioasa de prajitura cu: nuca, oua, faina, praf de copt, frisca, crema de ciocolata, biscuiti. Ingrediente: 2 căni nucă prăjită (dacă trebuie,prăjeşti mai mult) 7 albuşuri 7 linguri zahăr 7 linguri nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 500 ml frişcă bătută 400 g cremă de ciocolată din comerţ...
Read more »
Tartă cu fructe
O reteta delicioasa de tarta cu: margarina, zahar, faina, oua, rom, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, fructe. Ingrediente: 225 g margarină sau unt 225 g zahăr 240 g făină 5 ouă 2-3 linguri rom sau coniac 1 plic praf de copt coajă de lămâie sau portocală 2-3 plicuri zahăr vanilat...
Read more »
Gogoşari umpluţi cu brânză de burduf, nuci si măsline
O reteta delicioasa de gogosari cu: paine, unt, bacon, branza de burduf, nuci, masline, masline verzi, sare, hrean, piper alb, nucsoara, cascaval. Ingrediente: 6 gogoşari mai mari 6felii de pâine integrală 100 g unt 12 felii bacon 300 g brânză de burduf 150 g nuci 50 g măsline negre 50 g măsline verzi sare...
Read more »
Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler
O reteta delicioasa de Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler din: cartofi, rosii, ulei, sare, piper, ceapa verde, muschi de porc, emmentaler, sunca de praga, oua, smantana, faina si pesmet. Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă (din ziua precedentă) • 2 cepe roşii 4 linguri ulei sare piper 4 cepe verzi 4...
Read more »
Cocktail cu miere
O reteta simpla de Cocktail cu miere din: miere, portocale, lapte, galbenus, angostura si portocala. Ingrediente: 1 lingurita de miere 2 cl suc de portocale 1/4 l de lapte 1 galbenus 1 strop de Angostura o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita cu 2 cuburi de gheata in shaker. Bautura...
Read more »
Salată de praz, cu broccoli şi ciuperci
O reteta delicioasa de salata din: praz, ciuperci, maioneza, masline, sare, broccoli. Ingrediente: 1 praz mai mic 1 cutie de ciuperci 2 linguri mari de adaugi maioneză vegetală 100 g măsline negre sare broccoli (un buchet de broccoli le potrivit desfaci şi le laşi de mare) Mod de preparare: Speli prazul foarte bine,...
Read more »
Deserturi: Prăjitură cu mere
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, lapte, ulei, praf de copt, faina, mere, scortisoara. Ingrediente aluat: 3 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pahar cu lapte dulce 1 pahar cu ulei 1 plic praf de copt 300 g făină Ingrediente umplutură: 15 mere mari 150 g zahăr...
Read more »
Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţi
O reteta delicioasa de ciorba de ciolan afumat si carnati din: ciolan afumat, carnati, kaizer, crenvurst, telina, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, castraveti murati, masline, unt, smantana, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciolan afumat 2 cârnaţi 125 g kaizer 1 crenvurşt ½ ţelină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 300 g...
Read more »
Salată caldă de cartofi
O reteta delicioasa de salata calda de cartofi din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert,...
Read more »
Prăjitură cu cremă
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, crema de ciocolata, smantana, lapte, crema de vanilie, apa, zahar, brady, unt. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf (80 g) cremă de ciocolată 200 g smântână (32% grăsime) 200-220 ml lapte rece 1 plic praf cremă de vanilie Ingrediente glazură: 2 linguri...
Read more »