joi, 18 octombrie 2012

Ciorbe #5


Ciorbe:

Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru

  Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1 legătură mărar cimbru 1 cană borş   Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt...
Read more »

Borş cu legume umplute

Borş cu legume umplute
Ingrediente: 2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3 dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar leuştean şi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui oasele la fiert în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii...
Read more »

Ciorba din Banat

  Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg. tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea de porc se...
Read more »

Ciorba de ciuperci si orez

  Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare   Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe...
Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

  Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se pune la...
Read more »

Bors taranesc

  Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Salata de fasole cu sos de vin

Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de legume...
Read more »

Ciorbă ardelenească de viţel

  Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean   Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea,...
Read more »

Ciorbă mozaic cu ardei si varză

  Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200 g fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică 2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel verde sare 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres  ...
Read more »

Bors rece de varza

Varza1
O reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se...
Read more »

Bors rece de spanac

Bors rece de spanac
Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare   Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea...
Read more »

Ciorbă de dovlecel cu lapte acru

  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte acru sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când...
Read more »

Supă de conopidă cu roşii

  Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă   Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pen­tru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe...
Read more »

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
  Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afu­mată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrun­jel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală...
Read more »

Ciorba de legume cu zer de oaie

Ciorba de legume cu zer de oaie
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfe­clă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă de carnaţi afumati

  Ingrediente: 500 g camaţi afu­maţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei...
Read more »

Ciorbă cu pipote si tarhon

  Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar   Mod de preparare: Cureţi morco­vul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tă­iate mărunt şi...
Read more »

Borş de varză dulce cu mărar

Borş de varză dulce cu mărar
  Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare   Mod de preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când...
Read more »

Bors de sfeclă cu costită afumată

Bors de sfeclă cu costită afumată
  Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afu­mată tăiată bucăţi. Cureţi între timp...
Read more »

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
  Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru piper 1 legătură leuştean verde   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia,...
Read more »

Ciorba de gogosari

  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care...
Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se...
Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate...
Read more »

Ciorbă delicioasa cu carne de porc

Ciorbă delicioasa cu carne de porc
O reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g ciuperci două con­serve...
Read more »

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
  Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4 lin­guri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt   Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat...
Read more »

Ciorbă de curcan cu tăiţei

Ciorbă de curcan cu tăiţei
  Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de usturoi mărar sare piper făină apă   Mod de preparare: Carnea de curcan se taie în bucăţele. Cepele se curăţă, se spală şi se...
Read more »

Ciorbă de legume cu ulei de masline

Ciorbă de legume cu ulei de masline
  Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Varza albă se spală, se...
Read more »

Acreală cu lobodă

Acreală cu lobodă
  Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 le­gătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare.   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru de apă cu sare. în acest timp speli lobo­da, ceapa verde şi...
Read more »

Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită

  Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smân­tână sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează....
Read more »

Borş cu varză şi conopidă

Borş cu varză şi conopidă
  Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smân­tână 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai...
Read more »

Ciorba de porc cu zeamă de varză

  Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzava­tul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să...
Read more »

Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...
Read more »

Ciorba de burta

  Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in...
Read more »

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1...
Read more »

Ciorba de berbec

Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...
Read more »

Bors de zarzavat cu varza murata

Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume piper Mod de preparare: Se...
Read more »

Ciorba de ciolan de porc

Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa...
Read more »

Ciorba de perisoare

Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele,...
Read more »

Ciorba de purcel cu legume

Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...
Read more »

Ciorba radauteana

  Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4 morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele,...
Read more »

Ciorba cu sunca afumata

Ciorba cu sunca afumata
  Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua...
Read more »

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
  Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere masline pentru decor   Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul...
Read more »

Bors cu hribi uscati

Ingrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o...
Read more »

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

Ciorba de porc cu smantana si usturoi
Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi...
Read more »

Ciorbă de afumături şi pepene murat

Ciorbă de afumături şi pepene murat
Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după gust   Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu...
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

  Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua,...
Read more »

Ciorba de fasole cu costita si smantana

Ciorba de fasole cu costita si smantana
  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe...
Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

Ciorbă cu ciolan de porc afumat
  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână   Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală...
Read more »

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina
  Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de...
Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza ta­iata...
Read more »

Bors de ciuperci

Bors de ciuperci
  Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata marunt....
Read more »

Borş de fasole boabe cu leuştean

Borş de fasole boabe cu leuştean
  Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3...
Read more »

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare   Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza...
Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert...
Read more »

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
  Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon   Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20...
Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

Ciorbă de năut cu coriandru verde
  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde   Mod de preparare: Faso­lea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,...
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

Ciorba de salata verde cu zer acru
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

Ciorbă de dovlecei cu pui
  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se...
Read more »

Ciorbă cu hering

Ciorbă cu hering
  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră   Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat...
Read more »

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti
Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si...
Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
  Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac   Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu...
Read more »

Ciorba de varza murata cu galuste

Ciorba de varza murata cu galuste
Ingrediente zeama:  2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori...
Read more »

Ciorbă cu găluşte de peşte

Ciorbă cu găluşte de peşte
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare piper făină   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,...
Read more »

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea

Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
  Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2 căţei de usturoi 100 g fidea cimbru oţet   Mod de preparare: Pui...
Read more »

Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş

Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
  Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel mărar iaurt smântână   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă...
Read more »

Ciorba de carnati

Ciorba de carnati
  Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust   Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiar­bă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fier­be apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii...
Read more »

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Ingrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust   Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi...
Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

Ciorbă din Tara Moţilor
Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în...
Read more »

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...
Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...
Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

Ciorbă din Tara Oaşului
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare...
Read more »

Ciorba de stevie cu smantana

Ciorba de stevie cu smantana
Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa...
Read more »

Ciorbă cu perişoare din pate de soia

Ciorbă cu perişoare din pate de soia
  Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină   Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le...
Read more »

Ciorbă de perişoare din peşte (cod)

Ciorbă de perişoare din peşte (cod)
Ingrediente: 300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou   Mod de preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi...
Read more »

Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati

Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
  Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper   Mod de preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi făina...
Read more »

Ciorba de gaina cu taietei

Ciorba de gaina cu taietei
  Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline   Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se...
Read more »

Ciorbă de potroace de pasare

Ciorbă de potroace de pasare
  Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean sare   Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă...
Read more »

Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins

Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
  Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare   Mod de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul...
Read more »

Borş de pui şi ardei iute

Borş de pui şi ardei iute
  Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se...
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de murături

Ciorbă de porc cu zeamă de murături
Ingrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama  de muraturi 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore...
Read more »
O reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de lamaie si patrunjel Ingrediente: carne de miel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml orez 50 g tarhon 25 g ceapă verde...
Read more »

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce
O reteta de ciorba de cartofi cu costita, morcov, telina sau albitura, tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar verde. Ingrediente: morcov 50 g ţelină sau albitură 100 g cartofi 400 g tarhon 15 g costiţă 100 g ceapă 60 g o lin­gură de faină o linguriţă de boia...
Read more »

Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana

Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana
O reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente: ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g tarhon 25 g smân­tână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr  oţet...
Read more »

Ciorbă de miel cu salată

Ciorbă de miel cu salată
  O reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel, leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte. Ingrediente:  500 g coaste de miel 2 salate 3 legături ceapă verde 2 legături pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură usturoi verde 3 ouă ulei oţet sare   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă de legume si crutoane

Ciorbă de legume si crutoane
O retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin, sare, piper si paine neagra. Ingrediente: 500 g mazăre 200 g paste spirală 400 g ciuperci 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe o lingură de pastă de...
Read more »

Supa simpla de perisoare

Supa simpla de perisoare
O retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne tocata de pui si...
Read more »

Ciorbă cu fidea şi bacon

Ciorbă cu fidea şi bacon
O reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un mor­cov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g...
Read more »

Ciorbă de dovlecei umpluţi

Ciorbă de dovlecei umpluţi
  O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper. Ingrediente:  1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură orez 1 felie de pâine 1...
Read more »

Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita

Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita
O reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust. Ingrediente: supă 2 1 ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g salată verde 2-3 buc costiţă afumată sau kaizer 150 g 2 ouă smântână 100 g sare oţet după...
Read more »

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde
  O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar, rosii, faina, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 morcovi 1 ceapă 80 g unt 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr 3 roşii 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, fasolea...
Read more »

Ciorba de fasole alba cu tarhon

Ciorba de fasole alba cu tarhon
O reteta de ciorba de fasole cu tarhon si ceapa, morcovi, telina, albitura, usturoi, costita afumata, rosii, pasta de tomate, sare, otet si marar sau patrunjel. Ingrediente: fasole albă 400 g; ceapă 60 g; morcov 100 g; ţelină şi albitură 100 g; tarhon 25 g; usturoi 25 g; costiţă afumată (opţional) 100 g; roşii...
Read more »

Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi

Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi
  O reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi, ceapa verde, morcovi, marar si leustean. Ingrediente : 3-4 cartofi 300 g păstăi galbene 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 1 mână de agu­ridă (struguri necopţi) 5-6 prune verzi 1 legătură mărar 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare: Cureţi...
Read more »

Ciorbă ardelenească de văcuţă

Ciorbă ardelenească de văcuţă
O reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei gras 50...
Read more »

Ciorbă de tarhon cu coaste

Ciorbă de tarhon cu coaste
O reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10...
Read more »

Ciorbă de ciuperci şi kaizer

Ciorbă de ciuperci şi kaizer
O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel   Mod...
Read more »

Ciorbă de fasole cu fidea

Ciorbă de fasole cu fidea
O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea...
Read more »

Borş cu caltaboş

  Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...
Read more »

Ciorba de cartofi cu zer

Ingrediente:  300 g cartofi 1 mor­cov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 lin­guri smântână   Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrun­jelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce...
Read more »

Ciorbă cu leuştean

Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean   Mod...
Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

Ciorbă de conopidă cu măruntaie
  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro