Retete simple:
Dressing cu lămâie, miere şi muştar
Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu boia
O reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia (dulce sau iute) Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara pana dimineata. Pune-o...
Read more »
Placinta taraneasca in stil american
O reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita, ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire, sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare...
Read more »
Ciorba de fasole in test
O reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2 cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare piper boia menta...
Read more »
Peste la tigaie in stil frantuzesc
O reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte rosie 50...
Read more »
Clatite cu mere
O reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar...
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor
O reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa...
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
O reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2 ardei grasi 1 litru suc de rosii...
Read more »
Briose picante cu morcovi rumeniti
O reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2 morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute Mod de preparare: Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să...
Read more »
Marmeladă de lămâie
O reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care...
Read more »
Placinta cu spanac si branza feta
O reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa, oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie (400 g) 100 g...
Read more »
Mancare cu linte in stil oriental
O reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit...
Read more »
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
O reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi ouăle cu...
Read more »
Supă din cuib de pasăre
In China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se...
Read more »
Piersici amaretto
O reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâmburii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşezaţi două bucăţi de folie...
Read more »
Chicago Cocktail
O reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao Orange o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Coniacul, Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne....
Read more »
Aripioare picante de pui
O reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe...
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri dulci
O reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta...
Read more »
Placinta taraneasca cu carne de caprioara
O reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara proaspat macinata, dupa gust sare...
Read more »
Retete traditionale: Borş
Cu greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie. Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului....
Read more »
Clapon cu crema de portocale
O reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura zahar 200 ml smantana...
Read more »
Mancare de fasole picanta
O reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1 ardei...
Read more »
Somon cu sos de verdeaţă
O reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete, tocate marunt 1 foaie de...
Read more »
Cocktail Movie Star
O reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6 cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi,...
Read more »
Retete traditionale: Salată Caesar
Salata Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine...
Read more »
Tocanita de vita si legume in stil provensal
O reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit...
Read more »
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
O reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu, zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan 150 ml vin alb 2...
Read more »
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza
O reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron...
Read more »
Calcan cu vanilie si rizoto
O reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare, vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de dafin rizoto: 300 g...
Read more »
Cocktail Hastings
O reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1 cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar menta Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se mixeaza bine in...
Read more »
Somon cu unt aromat
O reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g cartofi sare 4 bucati somon...
Read more »
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
O reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar...
Read more »
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)
O reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18 ounces AP flour (about...
Read more »
Rulouri picante de peste cu sunca
O reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25 g sunca taiata...
Read more »
Supă de broccoli şi Stilton
Broccoli este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă tradiţională britanică,...
Read more »
Fasole cu carne tocată
O reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 3...
Read more »
Friptură de vită cu bob şi ciuperci
O reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita, bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi galbiori, rascovi...
Read more »
Crochete de fasole si cartofi
O reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1 legatura...
Read more »
Salată cu ton si sos pesto
O reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2 castravete 2 tulpini telina 250 g rosii...
Read more »
Penne cu peste afumat
O reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza, gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar. Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar Mod de preparare: Amestecaţi smântână...
Read more »
Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella
O reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez, lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras, morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 ml lapte 300 g branza mozzarella 500 g carne tocata de curcan 3 oua 2-3 fire...
Read more »
Rulouri din spanac
O reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina, faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb. Ingrediente: 500 g spanac congelat 3 catei de usturoi 125 g unt 4 oua 80 g faina simpla 80 g faina cu gluten sare umplutura: 200 g morcovi 100 g...
Read more »
Supa de legume coapte si linte verde
O reteta de supa de legume coapte si linte verde din: morcovi, pastarnac, napi, ceapa rosie, ulei de masline, fulgi de ardei iute, linte verde, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 250 g morcovi, taiati jumatati 1 pastarnac, curatat si taiat bucatele 250 g de napi, curatati si taiati bucatele 1 ceapa rosie taiata...
Read more »
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin
O reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla. Ingrediente: 250 g carne tocata de miel 1 lingurita amestec de condimente ras el hanout 1/2 legatura mica...
Read more »
Extra-burgeri de vita
O reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii, fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari 35 g rosii uscate la soare,...
Read more »
Graten de praz
O reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4 pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper Mod de preparare: Alege fire...
Read more »
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi
O reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat,...
Read more »
Salată picantă cu vită
O reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare, piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina. Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3 buc. de carne de vită (steak a...
Read more »
Marinadă de lămâie cu rozmarin
Se amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi. Pofta buna!Read more »
Somon cu sos de legume
O reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii, lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine. Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8 rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri...
Read more »
Salată cu piept de curcan
O reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1 dovlecel 50 g ciuperci câte...
Read more »
Pastilla de rata in untura
O reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale, scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2 hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3...
Read more »
Budinca de ou si legume
O reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei. Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper gris...
Read more »
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
O reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba, carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml...
Read more »
Salată de pui
O reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file...
Read more »
Vită Stroganoff
O reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa, fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac,...
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu smochine
O reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa...
Read more »
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn
O reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1...
Read more »
Salata cu snitel si mazare tucara
O reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete, rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4 snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g mazare tucara sare...
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
O supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă se potriveşte aproape peste tot ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim....
Read more »
Miel fript cu sos de fasole neagra
O reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute, usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel si coriandru. Ingrediente: 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri sos de fasole neagra gata preparat...
Read more »
Reteta zilei: Supa crema cu crutoane
O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac, ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt. Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu 3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru crutoane: paine toast...
Read more »
Salata din ficat de vita
O reteta de salata din ficat de vita din: ficat de vita, ciuperci, ceapa verde, morcov, oua, unt, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 200 g ficat de vita prajit 100 g ciuperci fierte un fir de ceapa verde un mrocov 2 oua fierte 2 linguri unt topit 3 linguri maioneza frunze de patrunjel...
Read more »
Budinca engleza
O reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet, zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt...
Read more »
Graten cu paste si vinete
O reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii, paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivite 300 g carne tocata 100 g rosii decojite tocate 200 g paste tuburi 5 oua 200 g branza feta sfaramata 1 ceapa mare 3...
Read more »
Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
O reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat. Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz,...
Read more »
Carne in aluat
O reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita – 800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de pastarnac rosii...
Read more »
Peste in foitaj
O reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme, patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute. Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2 haşme 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş sare piper pentru sos:...
Read more »
Fasole verde cu smantana
O reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare, piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea verde....
Read more »
Frittata cu spanac si ceapa
O reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua 20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2 catei de usturoi sare piper alb ulei Mod de preparare: Opăreşte spanacul în...
Read more »
Salată mediteraneană de roşii
O reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic...
Read more »
Boeuf Bourguignon cu ciuperci
O reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi...
Read more »
Lasagna greceasca
O reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3...
Read more »
Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)
O reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara creveti la baie de aburi
Read more »
Cocktail cu sampanie si Curacao
O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese Mod de preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si decoram cu cirese.
Read more »
Miel cu legume fierte
O reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei, cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300 g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec...
Read more »
Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere
O reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri...
Read more »
Supa Callaloo
Callaloo este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor. Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia. Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din soiul Scotch bonnet. De obicei conţine şi fructul...
Read more »
Rulouri de sardine marinate
O reteta de rulouri de sardine marinate din: fileuri de sardine, ceapa verde, ridichi, ceapa rosie, piper rosu, piper negru, stafide, sare de mare, suc de lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de sardine, cu pielita 2-3 fire de ceapa verde 4 ridichi 1 ceapa rosie 1 lingurita piper rosu piper negru macinat 1...
Read more »
Salate delicioase: Salată grecească
O reteta de salata greceasca din: salata verde, ardei gras, castravete, rosii cherry, patrunjel, ceapa rosie, branza feta, masline negre, smantana, apa mierala, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 salată verde 1 ardei gras roşu 1 castravete 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 2 cepe roşii 200 g brânză feta 100...
Read more »
Napolitane cu cremă de rahat
O reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg rahat colorat 1 lamaie 100 g unt Mod de preparare: Se trece rahatul prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat. Pasta se...
Read more »
Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa (video)
O reteta video despre cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa, un preparat vegetarian delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa
Read more »
Retetele saptamanii #4
Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Supa crema cu crutoane O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui,...
Read more »
Salata engleza
O reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti, maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina frunze de salata sare Mod...
Read more »
Caldo verde
Caldo verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă. De altfel, este atât de simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin...
Read more »
Crema de lamaie
O reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite 120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin Mod de preparare: Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun...
Read more »
Iepure cu vin si arpagic
O reteta de iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati, inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana, usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, patrunjel, ienupar, sare si piper. Ingrediente: spinarile de la 2 iepuri + ficatii si inimile 100 ml sange de iepure 100 g slanina...
Read more »
Muschiulet de vita la cuptor cu budinca
O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru budinca: un pahar faina de grau 3 oua 500 g lapte Mod de preparare: Se pune carnea...
Read more »
Tort cu brânză
O reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura, afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni Ingrediente: aluat fraged: 125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură: 10 foiţe gelatină 250 g zmeură...
Read more »
File de berbecuţ cu legume
O reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura, sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet si grasime. Ingrediente: 1 ceapă de mărime medie 100 g ciuperci proaspete 1 lingură untură sare chimen măcinat 250 g carne de berbec 150 g carne de porc 1 căţel...
Read more »
Salată în straturi
O reteta de salata in straturi din: oua, sparanghel verde, sare, rosii cherry, ceapa verde, gouda, gogosari, ulei de masline, otet balsamic alb, piper, paine si capere. Ingrediente: 3 ouă 250 g sparanghel verde sare 250 g roşii cherry 4 cepe verzi 200 g gouda 1 borcan gogoşari (370 ml) 6 linguri ulei de...
Read more »
Tajine de porumbei si curmale
O reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale, usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara, ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este denumirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, preparate într-un vas numit tajne. Ingrediente: 4 porumbei pregatiti pentru gatit 16 curmale moi...
Read more »
File de miel glasat cu sos de iaurt
O reteta de file de miel glasat cu sos de iaurt din: catofi, fasole verde, file de miel, boabe de mustar, zahar brun, rosii, miere, mustar de dijon, iaurt degresat, capere, busuioc, menta, patrunjel, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi noi, mici, taiati pe lung in jumatati 250 g...
Read more »
Mâncare de legume coapte cu năut
O reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida, pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt dietetic, patrunjel si coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic de placinta, tocat in bucatele 1 conopida, desfacut in buchetele 2 pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime ulei de masline 1 lingurita...
Read more »
Supa de pastarnac cu patrunjel
O reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa, pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 700 g de pastarnac, taiat bucati mari 3 frunze de dafin 400 ml de lapte 400 ml supa de legume...
Read more »
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare, unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar, fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1 praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping: 500 g brânză dulce 250...
Read more »
Rucola cu frigărui de carnaţi
O reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa, otet din vin alb, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 g rucola 200 g ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 250 g roşii 4 carnaţi (a 100 g) 100 g şuncă afumată...
Read more »
Prajitura cu fulgi de alune
O reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si alune. Ingrediente: aluat: 200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură: 2 albuşuri de ou...
Read more »
Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi
O reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi, zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana si supa. Ingrediente: 8 gulii 200 g morcovi 1 lingură de zahăr 200 g mazăre congelată 2 ouă 50 g brânză rasă 1 legătură hasmaţuchi 1/2 legătură arpagic sare piper 250 ml...
Read more »
Budinca de cartofi
O reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 cartofi medii 100 g branza maruntita 2 gulii 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smantana sare piper nucsoara Mod de preparare: Fierbe...
Read more »