marți, 16 octombrie 2012

Retete magice #71


Retete magice:

Retete delicioase: Placinta cu mere

Retete delicioase: Placinta cu mere
O reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare, zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara. Ingrediente: 1  pahar ulei 2  pahare lapte (sau sifon, apă minerală, zer, iaurt) 400-600 g faină 1  cub drojdie 1/2 linguriţă sare 2  linguri zahăr tos pentru umplutură: 1-1/2 kg mere...
Read more »

Salată de pui cu brânză

Salată de pui cu brânză
O reteta delicioasa de salata de pui cu branza din: rucolla, rosii cherry, ardei rgas galben, masline negre, boabe de fasole alba, telemea, file de piept de pui, sare, piper, ulei, otet balsamic alb, ulei de masline si supa de legume. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g roşii cherry 1-1/2 ardei gras galben 100...
Read more »

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc
O reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de busuioc, usturoi si rucola. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 200 g ciuperci champignon 50 g pâine toast 1...
Read more »

Retete delicioase: Pui umplut

Retete delicioase: Pui umplut
O reteta delicioasa de pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ceapa, lapte, unt, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 150 g ficat viţel 1 felie pâine 1 ceapă mică 100 ml lapte 2 linguri unt 1/2 ceaşcă zeamă carne sare piper   Mod de preparare: Prepari umplutura din...
Read more »

Cocktail fresca de castraveti

Cocktail fresca de castraveti
Pune într-un blender 450 g de castraveţi cu­răţaţi de coajă şi feliaţi cu 3/4 cană de frunze proaspete de busuioc, 1/2 cană de gheaţă şi 340 g de sirop de agave şi de grepfrut. Mixează ingredientele până se omogenizează şi ser­veşte băutura peste cuburile de gheaţă.
Read more »

Dressing picant de mere

Dressing picant de mere
Se fierbe 1 măr tăiat cuburi în 100 ml supă fierbinte timp de cca 5 min. Se pasează merele cu 3 linguri oţet de mere, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei de sâmburi de stru­guri, sare, piper şi 1 lingură ulei cu chili. Ideal pentru salate.
Read more »

Frigărui de vită cu salată de castraveţi

Frigărui de vită cu salată de castraveţi
Taie 120 g de muşchi de vită în 12 felii subţiri şi amestecă-le cu 2 linguri de sos de chili dulce, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Infige carnea pe beţişoarele de lemn. Taie în fâşii un castra­vete fără seminţe şi unge-le cu 1 lingură de zeamă...
Read more »

Salată de avocado cu bacon

Salată de avocado cu bacon
O reteta delicioasa de salata de avocado cu bacon din: cartofi, fasole verde, sare, bacon, avocado, suc de lamaie, iaurt, smantana, piper, zahar si marar. Ingrediente: 600 g cartofi 500 g fasole verde subtire asortata sare 100 g bacon 1 lingura ulei 2 fructe de avocado sucul de la 1 lamaie 2 linguri iaurt...
Read more »

Retete delicioase:Găluşte cu prune

Retete delicioase:Găluşte cu prune
O reteta delicioasa de galuste cu prune din: cartofi, faina, sare, lapte, prune, pesmet si zahar tos. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 cană faină 1 linguriţă sare 1 ceaşcă lapte fierbinte pentru umplutură: 30-40 prune fără sâmburi pentru decor: 1/2 kg pesmet 1 cană zahăr tos   Mod de preparare: Spală şi curăţă prunele...
Read more »

Supa rece de mazare cu sos pesto

Supa rece de mazare cu sos pesto
O reteta de supa rece de mazare cu sos pesto din: mazare, ceapa rosie, smantana si sos pesto. Ingrediente: mazare dulce congelata ceapa rosie smantana redusa in grasimi sos pesto   Mod de preparare:   Combina intr-o tigaie 450 g de mazare congelata, 1 lingura de ceapa rosie tocata fin si 1/4 cana de...
Read more »

Tacos cu biftec delicios

Tacos cu biftec delicios
O reteta delicioasa de tacos cu biftec din: suc de lime, ulei de masline extravirgin, pudra de chili, usturoi, coriandru, muschid e vita, foi de tortilla, ananas, ceapa rosie, mango, coriandru, patrunjel, menta, suc de lime, otet din orez si ardei iute. Ingrediente: carnea de vita: 2 linguri de suc de lime proaspat 2...
Read more »

Ceviche de crab cu castraveţi

Ceviche de crab cu castraveţi
Amestecă 170 g de cas­traveţi (tăiaţi cubuleţe), 1  mango feliat, 1 avocado (tăiat cubuleţe) şi 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lime. Toarnă mixul rezultat în 4 boluri şi adaugă 30 g de carne de crab.   Pofta buna!  
Read more »

Cocktail Long and Strong

Cocktail Long and Strong
O reteta simpla de Cocktail Long and Strong din: drambuie, votca, sirop de rosii, suc de limeta, bitter lemon si limeta. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl votca 1 cl sirop de rodii 1 strop de suc de limeta sua lamaie Bitter Lemon o felie de limeta sau lamaie   Mod de preparare: Turnam...
Read more »

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii
O reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie, rosii si otet de mere. Ingrediente: 4 cotlete de somon proaspăt (150 g fiecare) 400 g frunze mari de spanac 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru...
Read more »

Reteta zilei: Ingheţată de pepene

Reteta zilei: Ingheţată de pepene
O reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar, apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de menta. Ingrediente: pentru îngheţată: 1/2 pepene galben 150 g zahăr 150 ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom 250 g iaurt 150 ml lapte  pentru lichiorul de caramel: 100 g zahăr...
Read more »

Frigărui cu sos picant

Frigărui cu sos picant
O reteta de frigarui cu sos picant din: ulei de masline, suc de portocale, suc de lamaie, usturoi, pudra de chili, fulgi de ardie rosu, file de porc, lamaie, portocala, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet de vin Xeres, migdale, usturoi, faina si salata iceberg. Ingrediente: firgaruile: 1/3 cana de ulei...
Read more »

Sos de mere cu miere

Sos de mere cu miere
Se amestecă 50 ml suc de mere cu 1 lingură miere, 3 linguri oţet balsamic alb, sare, piper şi 2 linguri ulei de nuci. Se înglobează 1 măr tăiat cuburi şi 1 lingură pătrunjel tocat; se mai potriveşte o dată de sare şi piper.
Read more »

Salata de paste cu chorizo

Salata de paste cu chorizo
O reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba, chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste 1 mână de ruccola 200 g pâine albă 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant) 3 linguri ulei de măsline 150 g bacon...
Read more »

Retete delicioase: Prajitura cu visine

Retete delicioase: Prajitura cu visine
O reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr 1 1-1/2 cană cu faină 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui 1/4 linguriţă sare 1 cană apă rece 1 plic praf de copt pentru umplutură: 1/2...
Read more »

Retete delicioase: Chiftelute marinate

Retete delicioase: Chiftelute marinate
O reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi, cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2   morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii cimbru mărunţit 1 cană ulei 2-3 legături verdeaţă 3  linguri...
Read more »

Gogoşi din aluat de paine

Gogoşi din aluat de paine
O reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos, drojdie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faină 1  cană apă (sau lapte, iaurt, zer) 1/2 linguriţă sare 2  linguri zahăr tos 1 cub drojdie 1 cană ulei pentru decor: zahar pudra   Mod de preparare: Cerne faina, încălzeşte...
Read more »

Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurt

Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurt
Amestecă 230 g de felii de castraveţi cu 3/4 cană de iaurt natural cu 2% grăsimi, 2 linguri de mărar proaspăt tocat şi 1 linguriţă de usturoi pisat. Pune pe grill 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, la tempe­ratură medie, aproxi­mativ 15-18 minute, întoarce-i o singură dată pe fiecare parte. Apoi rumeneşte...
Read more »

Terina de somon si anghila cu caviar

Terina de somon si anghila cu caviar
O reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana, seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii subţiri) 200 g fileuri de anghilă afu­mată (fără piele) 50 g caviar 1 lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2...
Read more »

Papardelle cu ciuperci şi dovlecel

Papardelle cu ciuperci şi dovlecel
O reteta delicioasa de Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din: papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper.   Ingrediente:   500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele...
Read more »

Salată cu ardei şi tortilla chips

Salată cu ardei şi tortilla chips
O reteta de salata de ardei cu tortilla chips din: ceapa rosie, ulei de masline, carne tocata, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute, maghiran, sare, piper, amidon, chimen, salsa de rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roşii 1 lingură ulei...
Read more »

Retete delicioase: Scovergi

Retete delicioase: Scovergi
O reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa calda. Ingrediente: 1/2 kg faină drojdie cât o nucă 1/2linguriţă de sare 1  ceaşcă de ulei 2   linguri cu zahăr tos 1 cană cu apă caldă   Mod de preparare: Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de za­hăr şi...
Read more »

Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar

Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar
O reteta deosebita de stridii, tartar de alge si caviar din: stridii, caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi de gelatina, ulei de alune de padure si piper. Ingrediente: 24 stridii 50 g caviar 1 avocado 100 g salată de mare (alge) 1 haşmă 1 lingură capere mici 100 ml...
Read more »

Cocktail Salty Dog

Cocktail Salty Dog
O reteta simpla de Cocktail Slaty Dog din: votca, suc de grepfrut si sare. Ingrediente: 5 cl votca 5 cl suc de grepfrut putina sare   Mod de preparare: Mixam votca si sucul de fructe cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, racit mai devreme. In final presaram...
Read more »

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă
O reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din: masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai, cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si menta. Ingrediente: borcan măsline negre fără sâmburi 3 roşii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 lămâi 250 g cuşcuş...
Read more »

Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci

Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei graşi 500g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 250 g orez 6 roşii bine coapte 50 ml ulei 500ml supă de legume sare piper   Mod de preparare: Taiaţi-le ardeilor...
Read more »

Peşte în stil mediteranean

Peşte în stil mediteranean
O reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de pin 1/2pahar vin alb 80 g...
Read more »

Papanaşi braşoveni

Papanaşi braşoveni
O reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua, praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce de vaci 2 ouă 1 pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină (sau griş) 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr tos 1...
Read more »

Salata de spaghete cu rosii cherry

Salata de spaghete cu rosii cherry
O reteta de salata de spaghete cu rosii cherry din: spaghete, sare, seminte de pin, rosii ucate in ulei, rosii cherry, ruccola, ulei de masline, piper, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete sare 150 g seminte de pin 200 g rosii uscate in ulei 200 g rosii cherry 150 g ruccola...
Read more »

Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni

Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni
O reteta delicioasa de placinta cu branza si dulceata de capsuni din: ou, bicarbonat, ulei, lapte, faina, branza de vaci, zahar, stafide, zahar vanilat, dulceata de capsuni si nuca de cocos. Ingrediente: 1 ou 1 lingură bicarbonat 3 linguri ulei 3 linguri lapte făină cât cuprinde pentru umplutură: 1/2 kg brânză de vaci scoaptă...
Read more »

Reteta zilei: Cruşon de pepene galben

Reteta zilei: Cruşon de pepene galben
O reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon   Mod de preparare: Tai pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un...
Read more »

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin

Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin
O reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din: vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 500g ciuperci proaspete 250ml vin roşu 2 linguri sos de soia 50ml ulei 50 g unt sare piper   Mod de...
Read more »

Cocktail George Collins

Cocktail George Collins
O reteta simpla de Cocktail George Collins din: votca, cointreau, zeama de lamaie si bitter lemon. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Cointreau 2 cl zeama de lamaie Bitter Lemon   Mod de preparare: Amestecam votca, Cointreau si zeama de lamaie cu doua cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si completam cu...
Read more »

Biban cu sos pesto şi crutoane

Biban cu sos pesto şi crutoane
O reteta de biban cu sos pesto si crutoane din: iaurt natural, sos pesto, file biban, crutoane si crengute de nasturel. Ingrediente: iaurt natural cu 2% grasime sos pesto file de biban crutoane proaspete (paine din faina integrala de grau) crengute de nasturel   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 220°C. Intinde o foaie...
Read more »

Mini lasagna

Mini lasagna
O reteta simpla si delicioasa de mini lasagna din: aluat pentru paste, sos salsa, branza ricotta si sos pesto. Ingrediente aluat pentru paste sos salsa branza ricotta semidegresata sos pesto   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 190°C şi pune tava pe nivelul din mijloc. Unge cu ulei 12 forme pentru brioşe. Pune în...
Read more »

Ruladă festivă din piept de pui

Ruladă festivă din piept de pui
O reteta de rulada festiva din piept de pui din: piept de pui, sunca de praga, ardei rosii, ardei galbeni, cascaval, oua, pesmet, susan, ulei, faina, boia dulce, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 20 bucăţi piept pui 20 felii şuncă de Praga 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 20 bucăţi caşcaval 3 ouă 5...
Read more »

Retete delicioase: Poale-n brâu

Retete delicioase: Poale-n brâu
O reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 1 lingură zahăr 30-40 g drojdie 1/2 linguriţă sare pentru umplutură: 1/2 kg brânză de burduf 2 linguri coajă rasă de lămâie...
Read more »

Chifteluţe de ciuperci

Chifteluţe de ciuperci
O reteta de chiftelute de ciuperci din: ciuperci, piept de pui, ceapa, oua, pesmet, faina, sos worchester, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g piept de pui 1 ceapa 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri faina 1 lingurita sos Worchester 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod...
Read more »

Lipie cu chili şi carne

Lipie cu chili şi carne
O reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper, salata verde, lipii si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă franţuzească 4 cepe verzi 3 linguri ulei de măsline 500 g carne tocată 100 g roşii decojite (conservă) 400 g boabe...
Read more »

Supa crema de melci cu unt asezonat

Supa crema de melci cu unt asezonat
O reteta de supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov, hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper. Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt moale 1 lingura ulei de...
Read more »

Retete delicioase: Alivenci

Retete delicioase: Alivenci
O reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua, faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vaci 1 cană lapte rece 4   ouă 5   linguri făină 4 linguri mălai 4 linguri smântână 1 lingură unt 1/2 linguriţă sare 1 plic zahăr vanilat (facultativ)  ...
Read more »

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor
O reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30 langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1 ...
Read more »

Chec cu banane, nuca si curmale

Chec cu banane, nuca si curmale
O reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale, banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala. Ingrediente: 400g faina o lingurita praf de copt o lingurita...
Read more »

Salata de pui cu taitei si piersici

Salata de pui cu taitei si piersici
O reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste, sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci, piper si praf de curry. Ingrediente: 200 g paste (de ex. farfalle) sare 500 g file de piept de...
Read more »

Reteta zilei: Snitele din piept de pui

Reteta zilei: Snitele din piept de pui
O reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2.5 kg piept de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru omleta...
Read more »

Cornuleţe cu nucă şi magiun

Cornuleţe cu nucă şi magiun
O reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate, magiun si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina (sau unt) 3 linguri zeamă de lămâie 5 linguri apă caldă 400 g făină coajă rasă de lămâie (sau 1 pliculeţ zahăr vanilat)...
Read more »

Ciuperci umplute cu urdă

Ciuperci umplute cu urdă
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu urda din: ciuperci, urda, ceapa verde, chimen macinat, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci champignon mari 300 g urda 1 leg. ceapa verde 1 lingurita rasa de chimen macinat 1 leg. marar 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Los Angeles Cocktail

Los Angeles Cocktail
O reteta simpla de Los Angeles Cocktail din:votca, grand marnier, suc de portocale, suc de ananas, sirop de grenadine, suc de maracuja, suc de grepfrut, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Grand Marnier 3 cl suc de portocale 3 cl suc de ananas 1 strop de sirop de...
Read more »

Ştrudel cu anghinare si cod sarat

Ştrudel cu anghinare si cod sarat
O reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj, anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g anghinare fiartă 250 g file de cod sărat 100 g mozzarella 1 ou...
Read more »

Piept de pui cu topping de pizza

Piept de pui cu topping de pizza
O reteta de piept de pui cu topping de pizza din: broccoli, boabe de porumb, ananas, usturoi, rosii, bulion, sare, piper, zahar, oregano, rosii cherry, sunca de praga, piept de pui si cascaval. Ingrediente: 80 g broccoli congelat 4 linguri boabe de porumb din conservă 2 felii ananas (conservă) 1 căţel de usturoi 150...
Read more »

Gravlax cu cartofi

Gravlax cu cartofi
O reteta delicioasa de gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci, faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax (specialitate scandi­navă): somon marinat – în suc propriu – cu sare, zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h...
Read more »

Clătite cu dulceaţă de vişine

Clătite cu dulceaţă de vişine
O reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte, sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră, integrală) 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere) 1/2 linguriţă sare 1 lingură coajă rasă de lămâie...
Read more »

Dressing de iaurt si verdeaţă

Dressing de iaurt si verdeaţă
Se curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar...
Read more »

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel
O reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper, zahar pudra si ulei. Ingrediente: 4 felii foie gras de raţă, proaspăt 4 felii foie gras de raţă, semipreparat 4 smochine uscate 4 felii pâine de ţară...
Read more »

Ciuperci pane cu mujdei

Ciuperci pane cu mujdei
O reteta delicioasa de ciuperci pane cu mujdei din: ciuperci, faina, pesmet, oua, ulei, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete (champignon, hribi, bureti de padure) 100 g faina 150 g pesmet 2-3 oua 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 250 g smantana 1 legatura patrunjel sare piper  ...
Read more »

Reteta zilei: Tortellini Philadelphia

Reteta zilei: Tortellini Philadelphia
O reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini, branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta sigura pentru o cina rapida si delicioasa! Ingrediente: o cana de paste tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi; sare, piper si verdeata dupa gust.   Mod de preparare: Se fierb...
Read more »

Papardelle cu hribi si bacon

Papardelle cu hribi si bacon
O reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon, usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g papardelle 400 g hribi proaspeti 200 g bacon 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 lingura parmezan ras sare piper   Mod...
Read more »

Retete delicioase: Dovlecei umpluţi

Retete delicioase: Dovlecei umpluţi
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana. Ingrediente: 4 dovlecei 400 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 lingiri ulei de măsline 400 g carne tocată 125 g orez fiert (respectiv 50...
Read more »

Bulete de cod sărat şi cartofi

Bulete de cod sărat şi cartofi
O reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte, ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g cod sărat 3 cartofi medii (spre mari) 2 ouă 400 ml lapte 600 ml apă 2 cepe mici 2 linguri smântână 1 lingură parmezan...
Read more »

Ciuperci cu cartofi tărănesti

Ciuperci cu cartofi tărănesti
O reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa, costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 500g cartofi 2 cepe mari 150g costiţă afumată 50ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i...
Read more »

Salata de ruccola cu branza de capra

Salata de ruccola cu branza de capra
Se spală 8 roşii cherry. Se curăţă 8 cepe franţuzeşti şi se taie jumătăţi. Se aşază pe grătarul încins al cuptorului, acoperit cu hârtie de copt, legumele şi 8 felii de brânză de capră (rulouri) şi se lasă cca 5 min. Se adaugă apoi 8 felii subţiri de pâine-baghetă şi se mai lasă pe...
Read more »

Curry de pui cu dovlecel si ardei gras

Curry de pui cu dovlecel si ardei gras
O reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din: dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos, ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si supa. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 600 g file de piept de pui...
Read more »

Retete delicioase: Supa crema de ciuperci

Retete delicioase: Supa crema de ciuperci
O reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, cartof, morcov, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci champignon proaspete 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă mare 50ml unt 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat....
Read more »

Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călită

Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călită
O reteta delicioasa de fasole batuta cu garnitura de ceapa calita din: fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion de rosii si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 1 păstârnac 1 ceapă 2 morcovi pentru garnitură: 2 cepe mari 1 ceaşcă mare ulei 1 căpăţână de usturoi 2...
Read more »

Gălbiori cu ouă jumări

Gălbiori cu ouă jumări
O reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250g gălbiori 4 ouă 3-4 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 50g caşcaval 3-4 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă...
Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute

Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute
O reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din: ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean   Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece...
Read more »

Cartofi la cuptor cu praz si rosii

Cartofi la cuptor cu praz si rosii
O reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii, smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi 1 fir praz 5 rosii 300 ml smantana sare 1 ou 4 linguri parmezan ras piper nucsoara   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in apa...
Read more »

Retete de post: Chiftelute de legume

Retete de post: Chiftelute de legume
O reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei, morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii, pesmet, marar, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1 varză mică 4 cartofi mijlocii 2 dovlecei 2 morcovi 3-4 frunze de sfeclă 2 cepe 2 linguri faină 1 cană ulei 1...
Read more »

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală
O reteta delicioasa de creveti in crusta crocanta cu andive si portocala din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri...
Read more »

Tocinei moldoveneşti

Tocinei moldoveneşti
O reteta delicioasa de tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, ulei, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1  kg cartofi 2  ouă 3-4 linguri făină 2 linguri zahăr 1 linguriţă sare 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 1 cană ulei pentru decor: 1 pahar smântână 4 linguri...
Read more »

Merluciu cu salata de cruditati

Merluciu cu salata de cruditati
O reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2  linguri faină...
Read more »

Pui fript cu guacamole

Pui fript cu guacamole
O reteta de pui fript cu guacamole din: rosii, avocado, piept de pui, lipii, ceapa, ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 3 rosii 2 fructe avocado 4 fileuri de piept de pui 4 lipii 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri suc de lamaie   Mod...
Read more »

Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)

Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)
O reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1 biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing Pentru sosul de...
Read more »

Reteta zilei:Paste montignac

Reteta zilei:Paste montignac
O reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac. Ingrediente: 1 punga paste montignac 1...
Read more »

Ciuperci cu orez şi parmezan

Ciuperci cu orez şi parmezan
O reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din: ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 300g orez cu bob lung un vârf de cuţit şofran 100g parmezan 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 50ml ulei de măsline sare...
Read more »

Cocktail Ice Land

Cocktail Ice Land
O reteta simpla de Cocktail Ice Land din: votca, suc de grepfrut, tonic, grepfrut si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 10 cl suc de grepfrut tonic o felie de grepfrut cirese   Mod de preparare: Amestecam votca cu sucul de fructe si cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi luni si completam cu...
Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzola

O reteta delicioasa de pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus 150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel...
Read more »

Retete de post: Roşii umplute cu ciuperci

Retete de post: Roşii umplute cu ciuperci
O reteta delicioasa de rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii mijlocii 6-8 ciuperci de cultură sau hribi 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, taie-le capacul şi goleşte-le de miez. Inlătură...
Read more »

File de calcan aromat cu vanilie

File de calcan aromat cu vanilie
O reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza. Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri...
Read more »

Supa crema de ardei gras

Supa crema de ardei gras
O reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 5 ardei graşi (portocalii sau roşii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g roşii decojite (conservă) 1...
Read more »

Retete de post: Hribi picanti

Retete de post: Hribi picanti
O reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si sare. Ingrediente: 10-12 hribi mari sau mici 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare si piper...
Read more »

Bulete mediteraneene cu ton

Bulete mediteraneene cu ton
O reteta delicioasa de bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi 3  felii de pâine toast 1/2 pahar...
Read more »

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat
O reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g file de vită 4 ardei graşi asortaţi (roşii şi galbeni) 250 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 1 ardei iute...
Read more »

Sufleu de crab

Sufleu de crab
O reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 120 g carne de crab (din con­servă sau congelată) 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau vrac) 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi) 6 ouă 50 g unt...
Read more »

Ardei umpluţi la cuptor

Ardei umpluţi la cuptor
O reteta delicioasa de ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa, carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin. Ingrediente: 800 g cartofi mici 4 linguri ulei de măsline sare 1 lingură boabe de piper negru 4 ardei graşi...
Read more »

Dressing cu muştar şi ou

Dressing cu muştar şi ou
Se decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4 linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1 praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.
Read more »

Dressing de hrean

Dressing de hrean
Se amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de sare. Ideal pentru salate.
Read more »

Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei

Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei
O reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei, marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si cascaval. Ingrediente: 250 g cartofi roşii 250 g morcovi 450 g dovlecei 3 fire mărar 1/2 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g făină 2 linguri amidon sare piper 1/2 linguriţă nucşoară...
Read more »

Cocktail Vodkatini

Cocktail Vodkatini
O reteta simpla de cocktail Vodkatini din: votca, vermut si masline. Ingrediente: 1 cl votca 6 cl vermut masline   Mod de preparare: Amestecam votca racita in gheata cu vermut si cu cuburi de gehata intr-un pahar de mixare. Apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail racit in prealabil si adaugam o masline.  ...
Read more »

File de pangasius în manta de dovlecei

File de pangasius în manta de dovlecei
O reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g fiecare)...
Read more »

Cum se prepara pieptul de rata (video)

Cum se prepara pieptul de rata (video)
Secretul consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest fel untul nu...
Read more »

Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori

Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori
O reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita, cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500 g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb aromat...
Read more »

Retete de post: Pilaf de orez cu legume

Retete de post: Pilaf de orez cu legume
O reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 1 ceaşcă mare ulei 1 cană orez sare piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin   Mod de preparare: Curăţă ardeii graşi, ceapa şi...
Read more »

Sendvis de foie gras si mere

Sendvis de foie gras si mere
O reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt...
Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant
O reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos:...
Read more »

Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă

Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă
O reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente: 60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2  linguri bulion 2-3 roşii 1 cană...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro