Retete usoare:
Sos de mentă uşor
Se mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de mentă uşor Pofta buna!
Read more »
Trei idei pentru post
Trei idei pentru post Retete de post: Rulada cu gem si nuca O reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina...
Read more »
Opt Cocktailuri simple
Opt Cocktailuri simple: Cocktail B 52 O reteta simpla de Cocktail B 52 din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar – pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s 1/3 Grand Marnier Apărut în Statele...
Read more »
Patru retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Tocana de miel cu cartofi O reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina,...
Read more »
Somon cu broccoli şi roşii cherry
O reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry, broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb suc de lamaie capere verdeata sare...
Read more »
Pui la tava cu cartofi
O reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de masline, lime si usturoi. Ingrediente: 1 pui intreg (cam 2 kg) 1 kg de cartofi noi, taiati pe jumatate 1-1/2 linguri de amestec de condimente pentru pui, fara sare 2 linguri de ulei de masline 2 lime, taiate in patru...
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
O reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura...
Read more »
Vinete cu mere la cuptor
O reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5...
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
O reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi...
Read more »
Trei retete de deserturi pentru Paşte
De la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu capsune si topping...
Read more »
Tocana de miel cu cartofi
O reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba, morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata 4 linguri de grasime de miel sau...
Read more »
Pui piccata
O reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline, capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pui dezosat, fara piele 3 linguri de ulei de masline 1/4 cana cu capere, clatite si scurse 2...
Read more »
Ciorba de sira de porc
O reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8 bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6 l apa 10 foi de varza acra zeama de varza Mod...
Read more »
Cartofi copţi cu lămâie
O reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3 kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate Mod de preparare: Se...
Read more »
Gutui umplute
O reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2 cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei...
Read more »
Cocktail Grand Champagne
O reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu...
Read more »
Chiftele cu sfeclă roşie
O reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie, hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3 linguri pesmet ulei...
Read more »
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)
O reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6 tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of watercress 1 tomato, sliced ½...
Read more »
Supa de pui cu ardei iute
O reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati 4...
Read more »
Fasole cu telina, ceapa si ardei gras
O reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras, praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml bulion de legume 1...
Read more »
Tortellini cu struguri
O reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere, struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare Mod...
Read more »
Cocktail Sweet Almond
O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.
Read more »
Legume pe pat de orez
O reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g...
Read more »
Supa Ajo Blanco
Ajo blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii. Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar...
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare...
Read more »
Muşchi de vacă în cuib de spanac
O reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie 400 g spanac Mod de preparare: Fierbi muşchiul...
Read more »
Risotto cu sunca
O reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca...
Read more »
Taitei cu pui
O reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de floarea-soarelui un ardei...
Read more »
Salată de sfeclă cu ouă răscoapte
O reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3 linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în apă...
Read more »
Tarta de legume coapte
O reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu, taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie, taiata bucati mari 1 catel de...
Read more »
Miel cu rozmarin
O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu rozmarinul,...
Read more »
Supă simpla de legume
O reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi 150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml suc de roşii o linguriţă...
Read more »
Tartă cu citrice
O reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin pentru umplutura:...
Read more »
Cocktail Blue Baltic
O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din: votca, curacao albastru, vin spumant si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Curacao albastru 15 cl vin spumant sec 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi servim intr-un pahar tip balon, cu...
Read more »
Cremă de brânză cu pui
O reteta de crema de branza cu pui din: piept de pui, branza de vaci, iaurt, unt, ceapa rosie, oua, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g branza de vaci degresata 2 linguri iaurt slab 25 g unt 1 ceapa rosie 2 oua sare piper 1 lingura smantana Mod...
Read more »
Tăiţei prăjiţi
O reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate, branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii, sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier. Ingrediente: un kg tăiţei din orez 300 g crevete 200 g alune prăjite 100 g ridichi murate o cană de brânză tofu un sfert...
Read more »
Orez dulce cu mango
O reteta delicioasa de orez cu: crema de cocos, sare, zahar, mango, frunze de pandan. Ingrediente: un kg orez thailandez două căni şi jumătate de cremă de cocos două linguri de sare două căni de zahăr fructe de mango 3 frunze de pandan Mod de preparare: Orezul se lasă la înmuiat timp de două...
Read more »
Curry verde cu pui
O reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste, vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru, esalota, usturoi, sare, galangal. Ingrediente: un kg piept de pui sos de peşte 200 g vinete 5 frunze de lămâi...
Read more »
Tortellini cu pesto şi broccoli
O reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin, otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli, tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii...
Read more »
Rulouri de primavara
O reteta delicioasa de rulouri de primavara cu: foi, carne de porc, ou, varza, muguri de fasole, , piper, sos de soia, boabe de fasole, ulei, usturoi, otet, zahar, ardei chili, sare, tapioca. Ingrediente: 300 g foi pentru rulouri 100 g carne tocată de porc un ou 100 g varză 50 g muguri de...
Read more »
Aperitive cu salata de peste
O reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1 ceapa rosie...
Read more »
Piftie de curcan
O reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie...
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic,...
Read more »
Sarmale cu 2 feluri de foi
O reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie, carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie 400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite...
Read more »
Şase retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente:...
Read more »
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de...
Read more »
Cinci idei pentru post
Cinci idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde O reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau...
Read more »
Noua Cocktailuri simple
Noua Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue Baltic O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic...
Read more »
Ciorbă tradiţională de cartofi
O reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente Mod de preparare: Se curăţă...
Read more »
Cinci retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei...
Read more »
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
O reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2 gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare...
Read more »
Salata de rosii si ceapa
Se spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare...
Read more »
Rosti de cartofi si hrean
O reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean, ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin sare si piper negru 1 lingura...
Read more »
Spetzofai
O reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2 ardei iuti 3 cepe 1 capatana...
Read more »
Cum se prepara inghetata de mango (video)
O reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp – 30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de mango Pofta buna!
Read more »
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi
O reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina, drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente: 500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175...
Read more »
Patru idei pentru post
Patru idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină O reteta delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g...
Read more »
Reteta zilei: Pui Kiev
Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta noastra este...
Read more »
Cartofi iuti cajun
O reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de praf de chilli 1/2 lingurita...
Read more »
Tortila cu pui picant şi fasole
O reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant, salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată (din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/2 linguriţă sos de ardei iute 3 roşii...
Read more »
Saksuka
O reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si cascaval. Saksuka este un preparat tradiţional din Israel. Se serveşte cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există...
Read more »
Ruladă cu fulgi de cocos
O reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri 100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de...
Read more »
Paste scoici umplute cu carne
O reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste. Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite 1 pachet (500 g)...
Read more »
Plăcintă de miel şi cartofi
O reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti (aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu...
Read more »
Mămăligă la grătar cu sos de roşii
O reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai, ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de tomate 1 lingura ulei piper alb Mod de preparare: Pentru mămăligă se...
Read more »
Tocanita de vara
O reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi, ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut. Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă...
Read more »
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati...
Read more »
Pui Caraibe cu sos de ceapă verde
O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o lamaie verde 6 buc....
Read more »
Oua cu dovlecei si rosii
O reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă...
Read more »
Budincă de pâine cu fasole şi bacon
O reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe, passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3 conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2 linguri de boia dulce afumata 1...
Read more »
Prăjitură de zmeură cu aluat de chec
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de bezele gumate...
Read more »
Fasole neagra iute
O reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin, seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru. Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2...
Read more »
Cocktail Scotsman
O reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie Mod de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.
Read more »
Salată de cartofi si ton
O reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia, ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde, curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs...
Read more »
Pizza cu avocado si busuioc
O reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado, suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1 avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de...
Read more »
Stufat de miel
O reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri...
Read more »
Retete de post: Cartofi rustici
O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70% Mod...
Read more »
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii
O reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii Sare si piper Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se sareaza si...
Read more »
Salată de fenicul, creson şi portocale
Aroma de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin,...
Read more »
Salată de castraveţi şi mazăre
Se pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte de a servi, se...
Read more »
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa
O reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline, file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Măslinele...
Read more »
Cocktail Maximilian
O reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se...
Read more »
Carne tocata de porc cu mere
O reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc, cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi, salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa de porc...
Read more »
Retete internationale: Supă de usturoi
Printre supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi, după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu...
Read more »
Sase idei pentru post
Sase idei pentru post: Retete de post: Cartofi rustici O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion...
Read more »
Zece Cocktailuri simple
Zece Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi...
Read more »
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de castraveţi O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate...
Read more »
Patru idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin,...
Read more »
Salata de avocado cu crutoane
O reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata, avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline. Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura otet 3 linguri ulei de masline ...
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4...
Read more »
Soupe â l’oignon
Puţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte...
Read more »
Creveţi cu tăiţei la tigaie
O reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii, ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50...
Read more »
Pui cu cocos şi salată de castraveţi
O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr...
Read more »
Biscuiti la rece
O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf de copt 140g...
Read more »
Retete gustoase: Vinete gratinate
O reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o...
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură de oţet balsamic Mod de preparare:...
Read more »
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate
O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline frunze de patrunjel sau de telina sare...
Read more »
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
O reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie. Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g parmezan...
Read more »
Cocktail Grape Adventure
O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se toarna intr-un pahar de bar....
Read more »
Papricaş de crap
O reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti,...
Read more »