Retete de Revelion:
Paste cu brânză topită
O reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 20ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi 2 căţei de usturoi, tăiaţi 300 ml pastă de...
Read more »
Salată de cartofi noi
O reteta de salata de cartofi noi din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, rosii deshidratate, branza de capra, menta, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi, tăiaţi rondele 350 g fasole verde, tăiată pe jumătate 0 legătură ceapă verde, tocată 250 g roşii deshidratate 250 g brânză de capră 1...
Read more »
Champinones rellenos
Champinones rellenos este un fel de mancare foarte apreciat in meniurile tapas si se prepara astfel: palariile unor ciuperci, fara codite, se umplu cu un amestec de ceapa si usturoi tocat, la care se adauga, eventual, ardei tocat si chorizo taiat in cubulete. Ingredientele care formeaza umplutura se prajesc impreuna in ulei de masline. Apoi,...
Read more »
Miel cu caise
O reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de miel dezosata 250 g caise uscate 50 g seminte de pin 10 g zahar 1 ceapa 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 legatura...
Read more »
Plăcintă cu ciuperci şi vinete
O reteta de placinta cu ciuperci si vinete din: faina, unt cu usturoi, vanata, ciuperci, frunze de busuioc, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 250 g amestec de faina pentru paine 3 linguri de unt cu usturoi 1 vanata mare, taiata in rondele subtiri 200 g ciuperci champignon sau shiitake, taiate felii 1 legatura...
Read more »
Salată grecească de spanac cu fasole
O reteta de salata greceasca de spanac cu fasole din: frunze de spanac, rosii, fasole, ceapa rosie, feta, usturoi, suc de lamaie, miere, ulei de masline, paine, sare si piper. Ingrediente: 100g frunze de spanac tânăr 300 g rosii mari, tăiate felii 400 g fasole la conservă 1 ceapă mică roşie, tocată 200g Feta...
Read more »
Tort cremos
O reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: 1 cana cafea pentru blat: 3 oua 1 pahar de zahar 1 pahar cu faina 3 linguri cu cacao 3 linguri cu ulei pentru crema: 2 galbenusuri 400 ml frisca 5...
Read more »
Spaghete cu spanac si crema de nuci
O reteta de spaghete cu spanac si crema de nuci din: miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, paste, frunze de spanac, unt, ulei de nuci si parmezan. Ingrediente: 150 g miez de nuca 1 catel de usturoi sare piper 100 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura...
Read more »
Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline
O reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper. Ingrediente: 25g unt 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori 10 g zahăr brun 10 ml oţet balsamic 30 g făină, pentru...
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu pere
O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina Mod de preparare: Intr-un castron...
Read more »
Supa de naut cu praz
O reteta de supa de naut cu praz din: naut, praz, cicoare, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g naut fiert 1-2 fire de praz cateva frunze de ciocoare 1 lingurita de pasta de tomate ulei de masline sare piper patrunjel verde, proaspat tocat, pentru servit ...
Read more »
Cocktail Vulcano
O reteta simpla de Cocktail Vulcano din: rachiu de zmeura, curacao albastru, coaja de portocala si champagne. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Curacao albastru coaja de portocala champagne Mod de preparare: Turnam rachiul de zmeura si Curacao-ul intr-o cupa de sampanie, mixam bine si adaugam coaja de portocala. Completam cu...
Read more »
Sărăţele cu branza
O reteta de saratele cu branza din: foitaj, branza, unt, menta si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g foitaj 500 g branza proaspata (tip feta) 50 g unt 1 lingurita menta uscata 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de preparare: Sfărâmă brânza cu o furculiţă, adaugă mentă uscată şi o linguriţă de pătrunjel tocat....
Read more »
Legume la wok
O reteta de legume la wok din: morcovi, dovlecel, broccoli, ceapa verde, ulei, susan, sos de soia si muguri de soia. Ingrediente: 2 morcovi un dovlecel 250 g broccoli un ardei rosu 2 legaturi ceapa verde 2 linguri ulei 2 linguri susan inchis la culoare 150 ml sos de soia deschis la culoare 250...
Read more »
Omleta cu legume
O reteta de omleta cu legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, frunze de spanac, mazare, oua, parmezan, sunca, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline ceapa taiata julien 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras 2 frunze de spanac 1 mana de mazare proaspata sau din conserva 8 oua 100...
Read more »
Dovlecei cu sos si parmezan
O reteta de dovlecei cu sos si parmezan din: dovlecei, pesmet, ou, patrunjel, sare, piper, lapte, unt, ceapa si sos de rosii. Ingrediente: 4 dovlecei zucchini 50 g pesmet 1 ou patrunjel sare piper putin lapte pentru sos: 40 g unt 1 ceapa sos de rosii Mod de preparare: Taie câte un căpăcel...
Read more »
Paste cu pesto şi sardele
O reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale) 500 g rosii 10 fileuri de sardele 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 1...
Read more »
Cocktail cu champagne
O reteta simpla de cocktail cu champagne din: zahar cubic, angostura, champagne, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: o bucata de zahar cubic o picatura de Angostura champagne coaja de lamaie o felie de portocala Mod de preparare: Umezim zaharul cubic cu Angostura, apoi il asezam in cupa de sampanie si completam cu...
Read more »
Rosii cu vinete si mozzarella
O reteta de rosii cu vinete si mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, ulei de masline, oregano si usturoi. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 bucata mozzarella de aproximativ 250 g 2 rosii mai mari ulei de masline oregano usturoi, dupa gust Mod de preparare: Vinetele se prepară cu tot cu coajă. Spală vinetele şi...
Read more »
Kibbeh de dovleac
O reteta de kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, apa, faina de grau, ceapa, unt, sare, piper, naut si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru kibbeh: 500 g dovleac 300 g bulgur fin 500 ml apa 80 g faina de grau 1/2 ceapa unt sare piper pentru umplutura: 1 ceapa 250 g naut fiert...
Read more »
Spanac copt cu orez şi caşcaval
O reteta de spanac copt cu orez si cascaval din: unt, usturoi, ceapa rosie, orez, rozmarin, supa de legume, vin alb, ardei in sos de rosii, spanac, cascaval, rozmarin, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 30g unt 1 căpăţână de usturoi pisat 1 ceapă roşie tocată 100 g orez cu bobul lung 20 g...
Read more »
Tacos cu carne picantă de curcan şi orez
O reteta de tacos cu carne picanta de curcan si orez din: pasta de ardei iute, carne tocata de curcan, orez, fasole rosie, supa de pui, porumb dulce, coriandru, tacos, salata eisber, smantana, branza si guacamole. Ingrediente: 2 linguri pasta de ardei iute 400 g carne tocata de curcan 100 g de orez cu...
Read more »
Mancare de bulgur cu fasole
O reteta de mancare de bulgur cu fasole din: bulgur, fasole pestrita boabe, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru, apa si sare. Ingrediente: 250 g bulgur fin 150 g fasole pestrita boabe 5 cepe albe 1 ardei gras verde 3 rosii coapte bine 1 catel de usturoi 5 linguri ulei de...
Read more »
Focaccia umplută
O reteta de focaccia umpluta din: mazare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, focaccia, rosii deschidratate, masline, frunze de salata verde, avocado, sare si piper. Ingrediente: 400g mazăre în conservă, scursă şi clătită sucul unei lămâi 1 căţel usturoi 50 ml ulei măsline 1 focaccia de 20 cm cu roşii uscate 100 g...
Read more »
Tagliatelle cu somon si crab
O reteta de tagliatelle cu somon si crab din: ceapa verde, usturoi, somon afumat, ulei de floarea soarelui, smantana, vin alb, carne de crab, file de somon, suc de lamaie, tagliatelle negre, busuioc si rosii. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 catel de usturoi 150 g somon afumat 3 linguri ulei de floarea...
Read more »
Salata taraneasca greceasca
O reteta de salata taraneasca greceasca din: castravete, ardei, rosii, ceapa, patrunjel si busuioc, salata, feta, otet din vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si oregano. Ingrediente: un castravete mic de salata un ardei rosu un ardei galben 3-4 rosii o ceapa mica alba cate 3-4 fire de patrunjel si...
Read more »
Baba Ghannouj
O reteta de baba ghannouj din: vinete, usturoi, tahini, lamaie, sare, patrunjel, ulei de masline extravirgin si paine. Ingrediente: 2 vinete 2 catei de usturoi 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lamaie sare pentru decor: 1 legatura de patrunjel ulei de masline extravirgin triunghiuri de paine alba Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul...
Read more »
Muschi de caprioara umplut cu smochine
O reteta de muschi de caprioara umplut cu smochine din: muschi de caprioara, ou, smochine, varza rosie, nuci, ulei de masline, suc de portocale, rosii cherry, portocala, aluat, vin rosu, sos demi glace, unt, sare, piper si scortisoara. Ingrediente: 400 g muschi de caprioara 1 ou 150 g smochine 300 g varza rosie 50...
Read more »
Bomboane de ciocolată
O reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere. Ingrediente: 250 g cereale cu fructe 200 ml lapte 100 g stafide 10 curmale deshidrate 100 g ciocolata topita 300 g nuca esenta de vanilie 500 ml coniac/rom 2 linguri cu miere...
Read more »
Supa de rosii cu gremolata
O reteta de supa de rosii cu gremolata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, zahar, otet din vin alb, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de masline 2 kg rosii 2 linguri zahar 2 linguri otet din vin alb pentru...
Read more »
Paste cu ton şi broccoli la cuptor
O reteta de paste cu ton si broccoli la cuptor din: ton, rosii, paste, broccoli, crema de branza light, branza cheddar, pesmet si salata. Ingrediente: 2×185 ton in ulei, de la conserva scurs bine, se pastreaza 1 lingura de ulei 2×400 rosii tocate, de la conserva 350 g paste de diverse forme, uscate 300...
Read more »
Legume fripte în cuptor
O reteta de legume fripte in cuptor din: dovlecei, vanata, ardei rosii, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi în bucăţi pe lungime 1 vânătă tăiată în bucăţi 2 ardei roşii tăiaţi fâţii 4 cepe roşii tăiate în jumătate 6-8 ciuperci 80ml ulei de măsline 4 căţei...
Read more »
Vol-au-Vents
Candva, aceste gustari erau nelipsite la orice petrecere cu pretentii. Sunt facute dintr-un aluat pufos, care se scobeste dupa coacere si se umple cu diferite amestecuri, dupa care se dau la cuptor cateva minute inainte de a fi servite. Dupa cum sugereaza si denumirea, ele sunt atat de usoare incat le ia vantul. In...
Read more »
Tabuleh cu legume
O reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur fin 1 ardei gras galben sau rosu 3 rosii 1 ceapa 1 castravete 1 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 6 frunze de menta...
Read more »
Bomboane aromate
O reteta de bomboane aromate din: ciocolata alba, unt, cozonac, foaie de pandispan, coaja de portocala si stafide. Ingrediente: 150 g ciocolata alba 1 lingura cu unt topit 2-3 felii de cozonac 1 foaie de pandispan 1 lingura cu coaja rasa de portocala 100 g stafide Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit,...
Read more »
Plăcintă de cartofi copţi cu pui, şuncă şi praz
O reteta de placinta de cartofi copti cu pui, sunca si praz din: ulei de masline, piept de pui, sunca, cartofi, praz, faina, vin alb, supa de pui, smantana, aluat si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g piept de pui, taiat in bucati mici 140 g de sunca taiata in felii...
Read more »
Salată grecească cu paste
O reteta de salata greceasca cu paste din: paste, spanac, rosii cherry, masline negre, feta, ulei de masline, paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste (diferite sortimente) 250 g spanac opărit 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi 100 g măsline negre 250 g Feta, ruptă în bucăţi mari 30 ml ulei de...
Read more »
Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume
O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana...
Read more »
Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti
O reteta de supa de taitei cu somon, dovleac si creveti din: curry, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, taitei de orez, muguri de fasole, somon, creveti, frunze de coriandru si lamaie verde. Ingrediente: 2-3 linguri de curry rosu thailandez 1 dovleac placinta mic (cam 600 g fara coaja), taiat in bucati 400...
Read more »
Cum se prepara sos Tofee (video)
O reteta video despre cum se prepara sos Tofee, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara sos Tofee
Read more »
Chiftele de cartofi cu sos de ardei
O reteta de chiftele de cartofi cu sos de ardei din: cartofi, oua, ardei gras, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi albi mari 2 oua 1/2 ardei gras rosu 1 /2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 4 linguri ulei de masline extravirgin 1...
Read more »
Tocanita de pui
O reteta de tocanita de pui din: rosii uscate, mandarine, file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de portocale, sare, piper, busuioc, branza de capra. Ingrediente: 75 g rosii uscate conservate in ulei 4 mandarine 600 g file de piept de pui 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 150 ml suc de...
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata de casa
O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide topit...
Read more »
Ciorbita cu carnaciori
O reteta de ciorbita cu carnaciori din: cartofi, morcovi, gulie, telina verde, ceapa, ulei, supa de legume, bors, carnaciori, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi rosii 150 g morcovi 150 g gulie 100 g telina verde 1 ceapa 3 linguri ulei 600 ml supa de legume 200 ml bors 8 carnaciori sare piper...
Read more »
Legume la wok cu tofu afumat
O reteta de legume la wok cu tofu afumat din: mazare mange tout, sare, germeni de soia, varza chinezeasca, dovlecel, ardei gras, tofu afumat, ulei, arahide, piper si sos de soia. Ingrediente: 150 g mazare mange tout sare 200 g germeni de soia 250 g varza chinezeasca 1 dovlecel 2 ardei grasi rosii 500...
Read more »
Gulas cu naut si carne de porc
O reteta de gulas cu naut si carne de porc din: boabe de naut, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei, sare, piper, rosii decojite, oregano, vin alb si supa de carne. Ingrediente: 300 g boabe de naut uscate 600 g carne de porc 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute...
Read more »
Retete traditionale: Falafel
O reteta de felafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, seminte de coriandru, patrunjel, uleid e floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 lingurite chimen 1 lingura seminte de coriandru rasnite 1 legatura de patrunjel ulei de floarea soarelui pentru prajit sare piper Mod de...
Read more »
Orez în stil asiatic cu carne de porc
O reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1 lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras...
Read more »
Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin
O reteta de Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin din: seminte de pin, patrunjel, cimbru, pulpa de dovleac, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, tagliatella si mozzarella. Ingrediente: 50 g seminte de pin 2 fire de patrunjel 2 fire de cimbru 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2...
Read more »
Tort cu banane si mascarpone
O reteta de tort cu banane si mascarpone din: cozonac, zahar, mascarpone, zahar vanilat, unt, zahar, cacao si galbenus. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 3 linguri cu zahar 100 g mascarpone 1 pliculet cu zahar vanilat pentru crema: 200 g unt 2560 g zahar 50 g cacao 1 galbenus Mod de preparare: Taie...
Read more »
Cocktail Lucky Litchi
O reteta simpla de Cocktail Lucky Litchi din: whisky light, siropd e grenadine, zeama de lamaie, bitter orange, litchi, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 4 linguri de whisky light 2 cl sirop de grenadine 2 cl zeama de lamaie 10 picaturi de Bitter Orange 2 litchi sampanie rose o felie de lamaie Mod...
Read more »
Supa-crema de ciuperci sălbatice
O reteta de supa crema de ciuperci salbatice din: hribi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci salbatice, supa de legume, smantana, paine si ulei de trufe. Ingrediente: 25 g hribi uscati 50 g unt 1 ceapa tocata fin 1 catel de usturoi feliat ramurele de cimbru 400 g ciuperci salbatice sau de cultura amestecate 850...
Read more »
Salata de paste cu sos cremos
O reteta de salata de paste cu sos cremos din: paste spiralate, salata aisberg, rosii, castravete, seminte de floarea soarelui, arpagic, iaurt, maioneza, hrean cu smantana si sare si piper. Ingrediente: 200 g spirelli (paste spiralate) 1/2 de capatana de salata aisberg 150 g de rosii (cat se poate de mici) 1/2 castravete pentru...
Read more »
Mini Pizza cu rosii uscate si branza Ricotta
O reteta de mini pizza cu rosii uscate si branza ricotta din: dovlecel, chifla, sos de pizza, rosii uscate, branza ricotta, oregano, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 chiflă 20g sos de pizza 2 roşii uscate tăiate fâşii 40g brânză Ricotta 10g frunze proaspete oregano 20ml ulei de măsline...
Read more »
Cuşcuş cu peşte
O reteta de cuscus cu peste din: peste, cuscus, naut, apa, morcovi, napi, ceapa, ardei gras, ulei de masline extravirgin, gutui, sofran, sare si piper. Ingrediente: 700 g peşte 450 g cuşcuş 100 g năut 1,5 l apă 3 morcovi 3 napi 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 lingură ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Reteta zilei: Ceapa umpluta
O reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 6 cepe 400g carne tocata 100g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi 1 lingura amestec provensal sare piper oregano Mod de preparare:...
Read more »
Tacos
Tacos care se consuma in restaurantele fast-food din America de Nord seamana putin cu cele originale, mexicane (cuvantul in sine se refera la foaia de tutun pentru mestecat). In Mexic, baza o constituie o tortilla moale din faina de porumb, care se poate umple cu diverse compozitii. Tacos care se fac in SUA sunt...
Read more »
Cum se prepara crochete de orez (video)
O reteta video despre cum se prepara crochete de orez; un preparat italian delicios si gustos, rapid si sanatos. Daca renuntam la carnea de pui si il preparam doar din legume poate fi servit si de catre vegetarieni. Ingrediente: 2 pounds cooked chicken giblets (gizzards and hearts) 2 cups rice cooked in 4 cups...
Read more »
Cocktail de creveti cu avocado
O reteta de cocktail de creveti cu avocado din: creveti, frunze de salata, avocado, zeama de lamaie verde, iaurt, sare, piper, tabasco, smantana si marar. Ingrediente: 250 g creveti uriasi fierti descojiti (King Prawns) 4-6 frunze de salata verde aisberg 1 avocado copt zeama de la o lamaie verde 2 linguri de iaurt sare...
Read more »
Supă de pui cu tăiţei
O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ulei vegetal, ameste de 5 condimente, supa de pui, porumb, mazare, sos de soia, taitei din orez, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele 2 morcovi mari 2 linguri ulei vegetal 1/2 lingurita amestec de...
Read more »
Risotto cu ciuperci
O reteta de risotto cu ciuperci din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, risotto, supa de legume, ciuperci, cascaval, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt 20 ml ulei de masline 1 praz tocat 1 capatana de usturoi zdrobit 300 g Risotto 800 ml supa de legume fierbinte 250 g ciuperci taiate...
Read more »
Reteta zilei: Clatite verzi cu ricotta si carne
O reteta de clatite verzi cu ricotta si carne din: lapte, oua, faina, spanac, sare, unt, carne fiarta de pui, ricotta, ceapa verde, ameste provensal, ou, branza, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 1 ceasca spanac fiert sare unt pentru umplutura: 400g carne fiarta de pui...
Read more »
Orez prăjit cu creveţi thailandezi
O reteta de orez prajit cu creveti thailandezi din: ulei vegetal, oua, pasta de curry, orez, creveti decorticati, fasole, zeama de lamaie verde, sos de peste, castravete, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 2 lingurite de ulei vegetal 2 oua batute 1-2 linguri pasta de curry rosu thailandez 800 g de orez fiert ramas (275...
Read more »
Sardele cu cartofi
O reteta de sardele cu cartofi din: sardele, cartofi, oua, usturoi, chimen, boia iute, ardei iute, coriandru, patrunjel, ulei de floarea soarelui si faina. Ingrediente: 1 kg sardele 500 g cartofi 3 ouă 3 căţei de usturoi 1 linguriţă chimen 1 linguriţă boia iute 1 ardei iute roşu 1 legătură de coriandru 1 legătură...
Read more »
Supă de ceapă şi pâine cu usturoi
O reteta de supa de ceapa si paine cu usturoi din: unt, ceapa, usturoi, supa de legume sau de vita, faina, chutney de ceapa, patrunjel, baghete si mozzarella. Ingrediente: 3 linguri de unt foarte moale 6 cepe, taiate in felii subtiri 4 catei de usturoi, strivit 1,2 l supa de legume sau de vita...
Read more »
Tort de biscuiti
O reteta de tort de biscuiti din: ciocolata amaruie, unt de cocos, frisca, migdale, fursecuri, boabe de cafea si cacao. Ingrediente: 600 g ciocolata amaruie 150 g unt de cocos 200 ml frisca 150 g migdale tocate 300 g fursecuri cu unt 2 linguri boabe de cafea 2 linguri cacao Mod de preparare:...
Read more »
Bruschete cu dovlecei
O reteta de bruchete cu dovlecei din: ulei, dovlecei, vin alb sec, pasta de tomate, masline, boabe de fasole, rozmarin, unt, usturoi, patrunjel, paine bagheta, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei 3 dovlecei taiati cubulete 150 ml vin alb sec 600 g pasta de tomate 150 g masline fara samburi 800 g boabe...
Read more »
Spaghetti Genovese
O reteta de spaghetti genovese din: cartofi, spaghetti, fasole verde, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300g cartofi noi, curăţaţi ţi feliaţi 300g spaghetti 225 g fasole verde 150 ml sos Pesto 2 linguriţe ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte...
Read more »
Paste cu mazăre picantă
O reteta de paste cu mazare picanta din: ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, usturoi, rosii cherry, sos picant, mazare, lamaie, penne, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 30ml ulei de măsline 6 cepe tăiate în jumătate 20 g seminţe de chimen zdrobite 3 căpăţâni de usturoi feliate 300 g roşii cherry tăiate în...
Read more »
Spumă de ciocolată azteca
O reteta de spuma de ciocolata azteca din: espresso, lichior de cafea, cardamom, ciocolata amaruie, oua, zahar vanilinat, zagar, sare si migdale. Ingrediente: 40 ml espresso tare 2 linguri lichior de cafea 1/4 lingurita boia 1 lingurita cardamom 150 g ciocolata amaruie 3 oua 2 linguri zahar vanilinat 180 g zahar 1 praf de...
Read more »
Ravioli cu dovleac
O reteta de ravioli cu dovleac din: ravioli, ceapa, usturoi, dovleac, cascaval, prah de chilli, coaja de lamaie, unt, frimituri de paine, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ravioli cu branza 1 ceapa tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 450 g dovleac taiat cuburi 50 g cascaval ras 1/2 lingurita de praf...
Read more »
Negresa cu crema de ciocolata
O reteta de negresa cu crema de ciocolata din: lapte, zahar, faina, margarina, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilat si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 150 ml lapte 400 g zahar 250 g faina 250 g margarina 3 linguri cu cacao 4 oua 1/2 plic cu praf de copt 1 plic cu...
Read more »
Friptură de miel
O reteta de friptura de miel din: muschi de miel, ceapa, stafide, migdale, ulei de masline, apa, ceai negru, praf de ghimbir, sofran, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 1,5 muschi de miel 2 cepe 80 g stafide 80 g migdale curatate 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar cu apa 2 plicuri ceai...
Read more »
Supă de morcovi cu chimen şi coriandru
O reteta de supa de morcovi cu chimen si coriandru din: ceapa, ulei de masline, seminte de chimen, fulgi de ardei iute, morcovi, zahar brun, supa de pui, frunze de coriandru si smantana. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1/2 lingura ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen prajite un varf de cutit fulgi de...
Read more »
Spaghetti cu nuci şi broccoli
O reteta de spaghetti cu nuci si broccoli din: spaghetti, broccoli, ulei de masline, ceapa, usturoi, miez de nuca, crutoane, praf de chilli, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 350g spaghetti 250g broccoli desfăcut în bucheţele 40ml ulei de măsline 0 ceapă mică tocată 1 căţel usturoi pisat 50 g mieji de nucă...
Read more »
Chiftele de vită şi cartofi
O reteta de chiftele de vita si cartofi din: carne de vita, concentrat de vita, sos worcestershire, mazare, piure de cartofi, oua batute, pesmet, ulei vegetal si fasole gatita. Ingrediente: 400 g carne slaba de vita, tocata 1 cub concentrat de vita pentru supa 50 g faina 2 linguri de sos Worcestershire 140 g...
Read more »
Sos de lamaie cu tahini
O reteta de sos de lamaie cu tahini din: tahini, zeama de lamaie, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 150 g tahini (pasta de susan) 300 ml zeama de lamaie 2 catei de usturoi 2 lingurite de zahar sare piper Mod de preparare: Pune într-un castron zeama de lămâie, zahărul şi tahini şi...
Read more »
Pizza pe mamaliga
O reteta de pizza pe mamaliga din: malai, cascaval, ulei de masline, ceapa rosie, castravete, ciuperci, rosii, mozzarella, sos pesto, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 250g mălai 50g caşcaval ras 20 ml ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1 castravete tăiat fâşii 100 g ciuperci Champignon...
Read more »
Spaghetti Carbonara
O reteta de spaghetti carbonara din: spaghetti, morcovi, sparanghel, dovlecel, galbenusuri de ou, cascaval, rosii deschidratate, sare si piper. Gălbenuşurile de ou şi smântână combinate fac unul din cele mai bune sosuri de paste. Ingrediente: 300g spaghetti 250g morcovi mici, tăiaţi pe lungime 150g sparanghel tăiat în bucăţi mici 1 dovlecel mare, tăiat fâşii...
Read more »
Samosa de legume
In India aceasta mancare se consuma ca gustare stradala. Samosa consta dintr-un aluat crocant, prajit in baie de ulei. In mod traditional aluatul se facea din faina gram (de naut), i se dadea o forma triunghiulara si era umplut cu o compozitie pe baza de cartofi, care continea si mazare si ceapa. Umplutura era...
Read more »
Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată
O reteta de Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată din: carnati slabi, kaizer, ciuperci, albusuri, lapte, rosii cherry, fasole in sos tomat, boia afumat si chives. Ingrediente: 2 carnati slabi, taiati felii 4 felii de kaizer, curatate de grasime, tocate 150 g de ciuperci champignon, taiate jumatati, sau ciuperci mai mari,...
Read more »
Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat
O reteta de placintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde. Ingrediente: un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat o lingura faina o lingura de mustar boabe sau sos de hrean un cub de unt o lingura ulei...
Read more »
Clătite cu bacon şi mere
O reteta delicioasa de clatite cu bacon si mere din: ou, lapte, zahar brun, faina, unt, mere, bacon, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 ou mare 250 ml lapte 2 linguri de zahar brun 150 g faina o bucatica de unt 3 mere decojite si taiate felii 6-12 felii de bacon prajite pentru...
Read more »
Retete pentru weekend #5
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli O reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si...
Read more »
Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli
O reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si sos de chilli din: orez, steak de vita, usturoi, sos de soia, zahar, ulei de susan, oua, morcov si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g de orez pentru sushi 250 g steak de vita, taiat felii 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura...
Read more »
Chifle cu legume la grătar
O reteta de chifle cu legume la gratar: ulei de masline, ardei iuti, dovlecei, chifle, otet balsamic, zahar, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati 2 dovlecei, taiati pe lung 4 chifle taiate pe jumatate 20 ml otet balsamic 5 g...
Read more »
Kedgeree cu somon condimentat
O reteta de kedgeree cu somon condimentat din: orez basmati, unt, ulei de masline, pasta de curry, ceapa rosie, somon afumat, oua, ceapa verde, zeama de lamaie si corinadru. Kedgeree este o gustare scoţiană care conţine peşte afumat, orez fiert, ouă şi unt. Pentru prepararea ei se foloseşte somon afumat şi prăjit cu miere,...
Read more »
Buchet de creveti
O retetea de buchet de creveti din: creveti decorticati, baby creveti, batoane de crab surimi, mango, ardei gras, unt, ulei de masline, sare, piper alb, sos chili, suc de lamaie verde, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, vin alb sec si icre capelin. Ingrediente: 100 g (4 buc.) creveţi decorticati 40 g (cca 20 buc.) baby...
Read more »
Cum se prepara salata de broccoli (video)
O reteta video despre cum se prepara salata de broccoli, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos din broccoli, anghinare si spanac si alte ingrediente delicioase. Cum se prepara salata de broccoli Pofta buna!
Read more »
Clătite cu legume
O reteta de clatite cu legume din: sparanghel, cartofi, broccoli, crema de branza, sos pesto, busuioc, clatite, rosii uscate, sare si piper. Excelente pentru un mic dejun delicios. Ingrediente: 250 g sparanghel 100 g cartofi dulci 140 g broccoli 250 g crema de branza 20 ml sos pesto 1 legatura busuioc proaspat tocat 8...
Read more »
Croasante cu branza brie si spanac
O reteta de croasante cu branza brie si spanac din: frunze de spanac, unt, usturoi, croasante si branza brie. Ingrediente: 100 g frunze proaspete de spanac o bucatica de unt usturoi pisat, o jumatate de catel 2 croasante 6 felii groase de branza brie (racite in frigider, inainte de taiere) Mod de preparare:...
Read more »
Budinca de ciocolata si orez
O reteta de budinca de ciocolata si orez din: baton de vanilie, lapte, sare, zahar, orez, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 1 praf de sare 50 g zahar 125 g orez cu bob rotund 50 g ciocolata amaruie 1 lingura unt Mod de preparare: Se taie...
Read more »
Kir Royal Cocktail
O reteta simpla de Kir Royal Cocktail din: crema de cassis si champagne. Ingrediente: 1 cl Creme de Cassis champagne Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie. Proportiile pot fi schimbate dupa preferinte.
Read more »
Sfeclă roşie cu cremă de brânză
O reteta de sfecla rosie cu crema de branza din: unt, paine cu seminte, iaurt, frunze de menta, salata, sfecla rosie, sare si piper. Ingrediente: 20 g unt 2 felii subtire de paine cu seminte 30 ml iaurt 20 g frunze de menta proaspata tocate, plus cateva frunze pentru ornat 1 salata 1 sfecla...
Read more »
Supa de eglefin afumat
O reteta de supa de eglefin afumat din: eglefin afumat, coriandru, ulei de masline, unt, ceapa, praz, tulpini de telina, porumb dulce, usturoi, sare, cimbru, lapte si patrunjel. Ingrediente: 450 g cod sau eglefin afumat 1 frunza de coriandru 2 linguri ulei de masline 50 g unt 2 cepe tocate fin 2 fire de...
Read more »
Curry uşor de pui
O reteta de curry usor de pui din: ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, piept de pui, migdale, stafide, supa de pui, zahar fin, iaurt si coriandru. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati mare 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare 4 linguri pasta de curry 4 piepti de...
Read more »
Cremă de ciocolată cu friscă
O reteta de crema de ciocolata cu frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, coniac, espresso, oua, zahar vanilinat, frisca si zahar. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie 75 g ciocolata cu lapte 1 lingura coniac 3 linguri espresso 3 oua 1-2 linguri zahar vanilinat 100 ml frisca 2 linguri zahar Mod de preparare:...
Read more »
Croque-madame
O reteta de creque madame din: broccoli, gougasse, usturoi, ulei de masline, mustar de dijon, ceapa, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g broccoli 1 gougasse (sau chifle) 4 catei de usturoi taiat in doua 20 ml ulei de masline 10 g mustar de Dijon 6 cepe taiate pe lungime 4 oua mari sare...
Read more »
Salată toscană
O reteta de salata toscana din: ardei grasi, crutoane, ulei, otet de vin rosu, usturoi, rosii, capere, masline negre, busuioc, muguri de pin, branza de capra sau mozzarella, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) curatati de seminte si taiati in patru 200 g crutoane 60 ml ulei 30...
Read more »
Orez cu creveti, chorizo si aromă de lămâie
O reteta de orez cu creveti, chorizo si aroma de lamaie din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chorizo, usturoi, ardei iute, curcuma, orez, creveti, mazare si coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata felii 1 ardei grasi rosii mici, curatati de seminte si taiati felii 50...
Read more »
Budinca de broccoli cu paste si alune
O reteta de budinca de broccoli cu paste si alune din: paste, broccoli, conopida, telemea, parmezan, smantana, unt, pesmet si alune. Ingrediente: 200 g paste 1 broccoli 1/2 conopida 100 g telemea 100 g parmezan 4 linguri cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet 50 g alune Mod de preparare:...
Read more »
Carnaciori cu garnitura de piure cu mustar
Prajeste 750 g carnati asortati conform instructiunilor inscirse pe ambalaj, pana cand se patrund complet. Stropeste-i cu un amestec de miere si mustar; acopera-i cu pastreaza-i la cald. Fierbe si zdrobeste 400 g cartofi si adauga 100 ml lapte, 75 g unt, 2 linguri mustar cu boabe intregi si un praf de sare. Serveste...
Read more »
Supa Avgolemono
Avgolemono înseamnă în greacă ou cu lămâie. Acesta este şi numele dat unei supe celebre ale cărei ingrediente de bază sunt, evident, oul şi lâmâia. Supa avgolemono este uşor de făcut. Se pleacă de la o supă simplă de pui cu puţin orez, în care se pun şi legume fierte şi carne, pentru a...
Read more »
Despre Salata de Sfecla
Foarte îndrăgită datorită aromei de pământ şi a culorii ei intense, salata de sfeclă este vedeta unei game foarte diverse de salate. Salatele de sfeclă pot fi preparate tot timpul anului, de la începutul primăverii, când se pot folosi primele sfecle şi până spre sfârşitul iernii, căci exemplarele mature se păstrează foarte bine în...
Read more »
Placinta sarata cu spanac
O reteta de placinta sarata cu spanac din: foi de placinta, spanac, oua, unt, branza feta, ceapa, patrunjel, marar, nucsoara, scortisoara, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 750 g spanac congelat 3 ouă 150g unt 150 g brânză feta 3 cepe 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar...
Read more »
Prajitura indesata
O reteta de prajitura indesata din: mere, faina, unt, zahar alb, zahar brun, oua, ciocolata, brandy, nuci pecan, stafide, scortisoara, cuisoare, nucsoara si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 6 mere 220 g faina 350 g unt nesarat + 50 g 300 g zahar alb 120 g zahar brun 4 oua mari 100 g ciocolata 70...
Read more »
Cocktailuri de weekend #4
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Bellini O reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc...
Read more »
Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi
O reteta de peste la cuptor cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de masline, pesmet, coaja de lamaie, patrunjel, peste alb si rosii cherry. Ingrediente: 800 g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in felii subtiri 2 linguri ulei de masline 50 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri...
Read more »
Cocktail din fructe de padure
O reteta de cocktail din fructe de padure din: banana, fructe de padure, suc de mere si miere. Ingrediente: o banana mica, coapta bine 140 g fructe de padure: coacaze negre, zmeura sau capsuni pentru consistenta si cateva fructe in plus pentru ornat suc de mere miere dupa gust Mod de preparare: Pune...
Read more »
Reteta zilei: Budinca multicolora
O reteta de budinca multicolora din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper Mod...
Read more »
Cum se prepara oua umplute (video)
O reteta video despre cum se prepara oua umplute. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos care va fi adorat de catre persoanele care mananca picant. Ingrediente: 12 large eggs cooked in 3 quarts of water as shown 2 tbsp cream cheese 1/3 cup mayo 1/2 tsp Sriracha or to taste 2 tsp...
Read more »
Cocktail Bellini
O reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc de piersici o picatura de Apricot Brandy champagne Mod de preparare: Mixam sucul de piersici si Brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Tamales
Tamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită –...
Read more »
Mini tartelettes cu ceapa si ansoa
O reteta de Mini tartelettes cu ceapa si ansoa din: faina, drojdie, unt, apa calduta, sare, ceapa alba, usturoi, ceapa verde, bacon, ulei de masline, vin alb sec si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 12 g drojdie 5 g unt 100 ml apa calduta 1 praf sare pentru umplutura: 50 g...
Read more »
Bomboane cu nuca de cocos
O reteta de bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 ml smantana dulce 210 g nuca de cocos pentru glazura: 250 g ciocolata cu lapte 80 g unt nuca macinata Mod de...
Read more »
Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta
O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de harissa 1 lingura otet de vin rosu 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele 2 cepe...
Read more »
Chec cu fulgi de ciocolata
O reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda. Ingrediente: 140 g faina 6 oua 30 g cacao 280 g zahar tos 2 lingurite cu esenta de vanilie 100 g fulgi de ciocolata 1 lingurita cu praf...
Read more »
Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii
O reteta de curcan picant cu salata de grau bulgur si rodii din: marar, patrunjel, menta, coaja si zeama de lamaie, harissa, piept de curcan, vin alb, grau bulgur, rosii, castravete si seminte de rodie. Ingrediente: cate 2 linguri de marar tocat, patrunjel si menta coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1...
Read more »
Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale
O reteta de banane caramelizate si iaurt cu pricomigdale din: banane, zahar pudra, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt si pricomigdale. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahar pudra sucul de la o lamaie 2 linguri de miere naturala 200 ml smantana slaba 200 ml de iaurt natural o mana de pricomigdale, usor...
Read more »
Meringue cu trufe
O reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos sare pentru crema: 400 ml frisca lichida 300 g ciocolata 2 linguri cu coniac Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate...
Read more »