Retete magice:
Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă
O reteta de supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g mazăre nouă 1 cartof alb mediu 1 1 supă concentrată de legume 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g...
Read more »
Pui înăbuşit cu saramură de roşii
O reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg carne de pui 200 ml ulei 800 g roşii conservate 1 ardei iute 20 g zahăr 50 g usturoi 50 g sare 2 g piper Mod...
Read more »
Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare
O reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci, ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de carne. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 300 g ficatei de pui sare piper 1 ceapa 50 g unt 200 g orez 50 g cascaval ras supa de carne Mod de...
Read more »
Rulade de viţel în sos de vin roşu
O reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru tocat sare piper 4...
Read more »
Reteta zilei: Muffins Roquefort
O reteta delicioasa de muffins roquefort din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150g branza Roquefort 50 g nuci sare Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu...
Read more »
Cocktail Cynar Lemon
O reteta simpla de Cocktail Cynar Lemon din: cynar, lime juice si bitter lemon. Ingredinete: 4 cl Cynar 1 cl Lime juice Bitter Lemon Mod de preparare: Mixam bine Cynarul cu lime Juice si cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu bitter Lemon.
Read more »
Pui cu prune şi gutui
O reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina, vin alb, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg prune 1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare ulei Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl...
Read more »
Lasagna cu varza
O reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi, paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana. Ingrediente 1 varza de circa 1,5 kg 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 felie de paine alba 500 g carne tocata 1 lingurita mustar 1 ou 1 cutie de rosii pasate (250...
Read more »
Minitarte cu afine
O reteta delicioasa de minitarte cu:afine, oua, zahar, lapte, frisca, rom, zahar vanilat, margarina, zahar pudra, smantana, faina, sare. Ingrediente: 250 g afine 3 ouă 150 g zahăr 150 ml lapte 300 g frişcă bătută 15 ml rom 1 plic cu zahăr vanilat Ingrediente aluat: 125 g margarina 100 g zahăr pudră 2 linguri...
Read more »
Salată cu seminţe de pin
O reteta gustoasa de salata cu: vanata, salata rucola, seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie, apa, sare. Ingrediente: 1 vânătă 200 g salată rucola 10 g seminţe de pin 2 roşii Ingrediente sos: 50 ml ulei 20 ml zeamă de lămâie 3 linguri cu apă rece sare Mod de preparare: Intr-un bol,...
Read more »
Involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu
O reteta de involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu din: samburi de pin, patrunjel, frunze de salvie, cimbru, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, rulade de vitel, foi de dafin, vin rosu, supa, ciuperci si unt. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel 6 frunze de salvie 4 fire...
Read more »
Cum se prepara prajitura cu fructe si nuci (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu fructe si nuci; un preparat indian foarte delicios si deosebit de gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Water – 2 cups Dried Cranberries – 1/3 cup Dried Apricots – 1/3 cup, chopped Raisins – 1/3 cup Butter – 1 stick (1/2 cup) Vanilla Extract – 1...
Read more »
Salata de iarna
O reteta simpla de salata de iarna din: cartofi, sfecla rosie, oua, ceapa, masline, vinegreta si mazare boabe. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 sfecla rosie (mijlocie) 2-3 oua 1 ceapa 50-100 g masline 100 g vinegreta (3 linguri ulei si 1 lingura otet) sau 100 g smantana acrisoara 100 g mazare boabe (facultativ) Mod...
Read more »
Tocanita de manzat
O reteta de tocanita de manzat din: carne de manzat, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin rosu, pasta de tomate, condimente, patrunjel si ulei. Ingrediente: 700 g carne de mânzat 1 ceapă 1 ardei gras 5 roşii 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă cu vin roşu 1 lingură cu pastă de tomate 2-3 linguriţe...
Read more »
Mâncare de linte cu lămâie
O reteta de mancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline, ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare. Ingrediente: 400 g linte 3 linguri cu ulei măsline 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 frunze ţelină 1 lămâie 1 l supă vegetală sare Mod de preparare: Tocăm mărunt ceapa...
Read more »
Cocktail Cameleon
O reteta simpla de Cocktail Cameleon din: curacao, cointreau, crema de cocos, suc de banane si banana. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl Cointreau 2 cl crema de cocos 2 cl suc de banane banana Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele alcoolice, sucul de banane si crema de cocos cu...
Read more »
Rulade de vită umplute cu cepe murate
O reteta de rulade de vita umplute cu cepe murate din: paine toast, unt, cimbru, morcovi, sare, ceapa murata in otet balsamic, muschi de vita, piper, msutar, castravecior murat, ceapa, telina, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa si amidon. Ingrediente: 1 felie pâine toast 1 linguriţă unt 1 fir cimbru 2 morcovi sare 4...
Read more »
Supă de fasole uscată şi anghinare
O reteta delicioasa de supa de fasole uscata si anghinare din: fasole uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 tijă de ţelină, cu frunze 3 anghinare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 150 g roşii...
Read more »
Budinca de andive
O reteta delicioasa de budinca din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă 1 cană cu iaurt 1 crenguţă de rozmarin sare ulei de măsline Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare...
Read more »
Rulouri vegetale
O reteta delicioasa de rulouri vegetale din: vinete, ardei capia, usturoi, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: 1 vânătă 4 ardei capia mai cărnoşi 4 căţei de usturoi 3 linguriţe cu ulei de măsline 1 linguriţă cu oţet sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat...
Read more »
Kebab de casa
Incinge grillul la temperatură potrivită. Taie felii carnea de miel şi aşaz-o în tava de copt tapetată cu folie de aluminiu şi dă la gril 1 minut, ca să se încălzească, încălzeşte 4 lipii orientale. Combină varză roşie, tocată mărunt, 1 ceapă roşie, tocată, zeama de la 1 lămâie, 1 linguriţă zahăr şi adaugă...
Read more »
Cocktail Banana Lemon
O reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul de banane. Completam cu Botter Lemon...
Read more »
Salam din prune uscate
O reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci. Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahar 50 ml apa 200-300 g nuci Mod de preparare: Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute,...
Read more »
Clatite cu legume, din faina integrala
O reteta delicioasa de clatite cu legume, din faina integrala din: faina, faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cascaval. Ingrediente: 100 g faina alba 70 g faina integrala circa 350 ml lapte 2 oua 1...
Read more »
Retete delicioase: Corăbioare
O reteta delicioasa de corabioare cu: branza dulce, oua, iaurt, unt, marar, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 400 g brânză dulce 6 ouă 125 g iaurt 1 lingură cu unt mărar Ingrediente aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2...
Read more »
Supa crema de sparanghel
O reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingură cu zahăr 2 linguri cu unt 40 g făină 200 ml smântână 150 ml pahar cu vin nucşoară sare piper Mod de preparare: Pune la fiert un litru de apă cu o lingură...
Read more »
Escabeche
Pentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea. Pestele...
Read more »
Conopida, broccoli si paste la cuptor
O reteta simpla de conopida, broccoli si paste la cuptor din: conopida, broccoli, paste, iaurt, smantana, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 500 g conopida 500 g broccoli 200 g paste 200 g iaurt 100 g smantana 3 oua sare unt faina piper 50 g cascaval Mod de preparare: Tai cubulete conopida si...
Read more »
Panzanella delicioasă
O reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel, rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, sare, piper si rosii cherry. Reţeta clasică de panzanella prevede ca pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se stoarcă şi să se sfărâme cu degetele. Se amestecă pâinea...
Read more »
Friptură de miel cu cuşcuş
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Amesteca 900 g carne de miel, tăiată bucăţi cu câte 1 lingura de mentă tocată, pătrunjel şi 1 linguriţă pastă harissa. Prăjeste carnea in 1 lingură ulei şi apoi stinge cu 100 ml vin roşu. Fierbe carnea la foc mic, înăbuşit, până când se frăgezeşte, adăugând câte puţină...
Read more »
Rulade de viţel umplute cu carne tocată
O reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati...
Read more »
Mancare de fasole cu boabe de morcov
O reteta de mancare de fasole cu boabe de morcov din: fasole alba, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel, cimbru si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras rosu 2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat cimbru boia Mod...
Read more »
Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde
O reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 50 ml ulei 100 g unt 4–5 căţei de usturoi sare piper negru...
Read more »
Supe si ciorbe: Supa crema de praz
O reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l apă 3 cartofi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură cu unt 200 g smântână sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel...
Read more »
Pizza floare
O retete delicioasa de pizza cu: branza, rosii cherry, oua, smantana, patrunel, faina, lapte, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 200 g brânză dulce 300 g roşii cherry 2 ouă 2 linguri cu smântână 1 legătură de pătrunjel Ingrediente aluat: 125 g brânză dulce 250 g făină 4 linguri cu lapte 1 ou 1...
Read more »
Rulade de porc umplute cu varză murată
O reteta de rulade de porc umplute cu varza murata din: ceapa, morcov, ardei gras rosu, bacon, ulei, varza murata, supa, muschid e porc, sare, piper, mustar, galuste de cartofi si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras rosu 150 bacon 6 linguri ulei 750 g varza murata, tocata 550 ml supa...
Read more »
Paine cu fructe
O reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise, alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun, unt. Ingrediente: 500 g pâine integrală 500 g fructe uscate şi sâmburi (stafide, nuci, caise confiate, alune, coajă de portocală şi lămâie confiate) 1 linguriţă cu chimen măcinat 600 ml lapte 2 ouă...
Read more »
Sandvis fructat
O reteta delicioasa de sandvis cu: struguri, covrigi, chifle, ricotta, vin alb, parmezan, portocale, salvie, sare, piper. Ingrediente: 400 g struguri 4 covrigi pufoşi sau chifle 250 g ricotta 2 linguri cu vin alb 30 g parmezan ras 1-2 portocale frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Freacă ricotta cu sare şi piper....
Read more »
Deserturi delicioase: Tarta aromata
O reteta delicioasa de tarta cu: unt, faina, zahar, lapte, sare, struguri, branza de vaci, frisca, oua, zahar, esenta de vanilie, portocala. Ingrediente: 120 g unt 200 g făină 2 linguri cu zahăr 3 linguri cu lapte sare Ingrediente umplutura: 500 g struguri 250 g brânză de vaci 150 ml frişcă 3 ouă 100...
Read more »
Empanadas
Empanadas este varianta spaniola si sud-americana a unui produs de patiserie cu umplutura care apare in multe alte culturi: de exemplu, India are samosa, in Asia se prepara pachetele de primavara, ba s-ar putea spune ca pana si obisnuitul sandvici este tot o varianta a acestor gustari. Empanadas (insemnand literal “invelite in paine” sunt...
Read more »
Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas
O reteta delicioasa de clatite cu cocos umplute cu frisca si ananas din: ananas, frisca, zahar, faina, lapte de cocos, zahar pudra, oua, margarina si suc de ananas. Ingrediente: 6 rondele de ananas (conservă) 250 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr aluat: 75 g făină 150 g lapte de cocos 1 linguriţă zahăr pudră...
Read more »
Legume cu sos olandez
O reteta delicioasa de legume cu sos:ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, apa, sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguţă de cimbrişor 75 g unt Ingrediente sos: 100 g iaurt mai gras 50 g muştar 50 g făină 30 g zahăr 20 ml oţet 75...
Read more »
Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan
O reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana, oua, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 2 fire praz 200 g ciuperci Champignon 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel tocat sare piper 500 g cartofi roşii 200 g smântână 2...
Read more »
Rulada impanata
O reteta gustoasa de rulada din: carne de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 bucată de ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 căţei de usturoi 1 cană cu vin 1 lingură cu muştar sare piper Mod de preparare: Spală carnea, şterge-p cu un şervet curat şi tai-o...
Read more »
Chec cu ghimbir
O reteta delicioasa de chec cu: ghimbir, oua, faina, lapte, unt, zahar, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ouă 2 căni cu făină 1 cană cu lapte 100 g unt 1 cană cu zahar 2 linguriţe cu ghimbir proaspăt ras 50 g fulgi de ciocolată 1 linguriţa cu bicarbonat 1...
Read more »
Tartă cu spanac
O reteta gustoasa de tarta cu spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, margarina, praf de copt, sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g brânză de capră 150 g smântână 2 ouă 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt ras 50 g caşcaval Ingrediente aluat: 350 g făină 3 linguri...
Read more »
Pui marocan
O reteta delicioasa de pui marocan din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe mici de pui 2 cepe 2 legături frunze de ţelină 1 ardei gras 2 roşii 1 lingură seminţe de chimen 100...
Read more »
Crostini
Crostini este termenul italian pentru crutoane si denumeste niste felii de paine prajita. pe care se pun diferite ingrediente. Se servesc ca antreuri sau ca gustari la petreceri. Pentru a prepara crostini se poate folosi un numar infinit de combinafii de ingrediente, in functie de preferinte. De regula, se ung cu diferite feluri de...
Read more »
Cocktail Xuxu Margarita
O retetea simpla de Cocktail Xuxu Margarita din: xuxu, tequilla, zeama de lamaie, zahar si capsuni. Ingrediente: 10 cl Xuxu 10 (lichior de capsuni) 4 cl tequilla 1 cl zeama de lamaie zahar capsuni Mod de preparare: Lichiorul de capsuni, tequilla, zeama de lamaie si cuburile de gehata se agita bine in shaker,...
Read more »
Pui în must alb
O reteta delicioasa de pui in must alb din: pulpe superioare, must, supa de carne, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 400 ml must alb 200 ml supă de carne sau apă 3 linguri ulei de măsline 1 lingură smântână zeama de...
Read more »
Rulouri cu masline
O reteta delicioasa de rulouri cu: masline, aluat, ansoa, usturoi, busuioc verde, ulei de masline, ou. Ingrediente: 500 g aluat fraged 200 g măsline, din cele mai mici 2-3 fileuri de anşoa 3-4 căţei de usturoi o mână de frunze cu busuioc verde ulei de măsline 1 ou Mod de preparare: Scoate sâmburii măslinelor...
Read more »
Cum se prepara muschi de vita cu ciuperci (video)
O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu ciuperci; un preparat foarte sanatos si rapid, deosebit de gustos si delicios. Ingrediente: 2 1/2 to 3 lb beef tenderloin roast salt and pepper to taste 1 tbsp vegetable oil 2 tbsp unsalted butter, divided 1/2 cup sliced shallots 1/4 cup tarragon white...
Read more »
Pateuri vegetale
O reteta gustoasa de pateuri cu: ardei gras, branza dulce, margarina, faina, ulei, otet, sare. Ingrediente: 2 ardei graşi 300 g brânză dulce 250 g margarina 11 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 linguriţă rasă cu sare Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte...
Read more »
Reteta zilei: Briose cu miere
O reteta delicioasa de briose cu miere din: unt, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de vanilie, miere si oua. Ingrediente: 113 g unt 100g zahar alb granulat 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita coaja de lamaie 1/8 lingurita sare 1 cana faina 1 lingurita esenta vanilie 2 lingurite...
Read more »
Salată de fasole uscată
O reteta de salata de fasole uscata din: fasole pestrita, ardei gras, ceapa rosie, cartofi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, oregano, boia, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole pestriţă (boabe) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 cartofi mari 2 căţei de usturoi...
Read more »
Supa de pui cu smantana
O reteta delicioasa de supa de pui cu smantana din: piept de pui, telina, morcovi, albitura, ardei grasi, oua, orez, patrunjel, marar, sare si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telina 100 g morcovi 100 g albitura 2-3 ardei grasi (galben si rosu) 50 g faina 2 oua 100 g orez 50...
Read more »
Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat
O reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan. Ingrediente: 175 g făină 350 ml lapte 2 ouă sare 300 g spanac congelat 300 g cartofi albi 3 linguri ulei 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe piper...
Read more »
Cremă de portocale
O reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 2 portocale 50 g unt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 200 ml frişcă lichidă Mod de preparare: Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul...
Read more »
Rulouri de vita cu orez
O reteta de rulouri de vita cu orez din: pulpa de vita, orez, cascaval, stafide, vin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vita 1 cescuta cu orez 100 g cascaval 100 g stafide 1 cana de vin patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie carnea în felii cât...
Read more »
Pizza cu sos pesto
O reteta delicioasa de pizza cu sos pesto din: faina, ulei de masline, apa, sare, drojdie, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, sare, piper, rosii, branza, masline si busuioc. Ingrediente: 150 g faina 150 ml apa calduta 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingurita de sare 1 pliculet drojdie uscata pentru sosul pesto:...
Read more »
Bocadillo con tomate
Bocadillo este un fel de sandvici spaniol, care se poate manca pe strada, ca gustare, dar poate aparea si in meniurile tavernelor spaniole. Painea folosita pentru bocadillo este o franzela alba cu coaja crocanta, asemanatoare baghete frantuzesti. Pentru a fi umpluta, aceasta se taie in doua. Bocadillo este foarte cunoscut in toata Spania si...
Read more »
Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)
O reteta video despre cum se prepara tofu stir fry, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Tofu Stir Fry
Read more »
Salată caldă de somon şi cartofi
O reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi, fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare. Ingrediente: 450 g somon proaspăt 3 cartofi albi 150 g fasole verde 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie...
Read more »
Rulade de vită umplute cu şuncă
O reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g) sare piper 4 lingurite mustar...
Read more »
Muşchi de porc cu prune
O reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant...
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac
O reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei, ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de dafin 1 lingurita boia dulce...
Read more »
Salată de cartofi cu copane de pui
O reteta de Salată de cartofi cu copane de pui din: ceapa, supa, otet de vin alb, piper, mustar iute, copanele de pui, oua, boia, faina, pesmet, grasime, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapă cca 125 ml supă 3-4 linguri oţet de vin alb piper 1 linguriţă muştar iute 4 copănele de...
Read more »
Desert cu papaya
O reteta delicioasa de desert cu papaya din: fructe de papaya, pastaie de vanilie, zeama de limeta, zahar, mac, frisca, branza dulce, paine neagra, unt si frunze de menta. Ingrediente: 1 fruct de papaya 1 păstaie de vanilie 2 linguri zeamă de limete 7 linguri zahăr 2 linguri mac măcinat 200 ml frişcă lichidă...
Read more »
Cocktail Zorro
O reteta simpla de Cocktail Zorro din: tequilla, bols triple sec, curacao albastru, suc de grepfrut, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Bols Triple Sec 1 cl Curacao albastru 4 cl suc de grepfrut tonic o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita bine, cu exceptia tonicului, cu...
Read more »
Pizza de cartofi cu roşii cherry si mozzarella
O reteta delicioasa de pizza de cartofi cu rosii cherry si mozzarella din: cartofi albi, rosii cherry, patrunjel, busuioc, usturoi, faina, praf de copt, unt, sare, grasime vegetala, mozzarella si piper. Ingrediente: 800 g cartofi albi 300 g roşii cherry 2 linguri ceapă verde tocată 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri busuioc 1 căţel...
Read more »
Roşii umplute gratinate
O reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei, usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 250 g ton în ulei 2 dovlecei medii spre mari 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri migdale 1 legătură pătrunjel 1/2 ardei...
Read more »
Salata de portocale si sparanghel
O reteta delicioasa de salata de portocale si sparanghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 250 g sparangehl curatat si taiat in bucati de 5 cm 2 portocale mari 2 rosii taiate in 8 salata verde taiata fasii 2 linguri ulei de masline 1/2...
Read more »
Rulada din carne de vita
O reteta gustoasa de rulada din:carne de vita, bere, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vită 1 borcan cu castraveţi muraţi 300 g şunculiţă ţărănească 2 linguri cu pastă de tomate boabe de muştar sare Mod de preparare: Taie carnea de...
Read more »
O reteta delicioasa de sufleu cu: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar, sare. Ingrediente: 400 g prune 5 ouă 70 g făină 60 g unt 1 lămâie 100 ml lapte 3 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să...
Read more »
Placinta cu somon
O reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare. Ingrediente: 300 g file de somon (crud sau afumat) 2 foi de aluat foitaj (500 g) 3 ouă + 1 ou pentru uns 1 cană cu orez 1 ceapă 1 lingurita...
Read more »
Supa cu coltunasi
O reteta de supa cu coltunasi din: supa concentrata din carne de pasare, patrunjel, piper, smantana, faina, oua, branza de vaci si sare. Ingrediente: 2,5-3 l de supa concentrata din carne de pasare patrunjel verde piper 100 g smantana pentru coltunasi: 70 g faina 2 oua 120 g branza de vaci sare Mod...
Read more »
Rulada din piept de pui
O reteta delicioasa de rulada din: carne de pui, cascaval, bacon, mustar, ardei gras rosu, ardei gras verde, busuioc, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g caşcaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu muştar 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Rulada din carne amestec
O reteta delicioasa de rulada cu: carne tocata, masline, cartofi, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocată 150 g măsline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapă 3 ouă 2 felii de pâine 4 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă bine...
Read more »
Cartofi la tigaie cu carne de vita
O reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa, carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen, untura si bacon. Ingrediente: 600 g cartofi rosii fierti in coaja in ziua precedenta 1 ceapa 250 g carne de vita fiarta 150 g rosii cherry 2 fire maghiran 1...
Read more »
Cocktail Green Show
O reteta simpla de Cocktail Green Show din: curacao albastru, chartreuse, suc de kiwi, suc de grepfrut si sifon. Ingrediente: 1 cl Curacao albastru 1 cl Chartreuse 2 cl suc de kiwi 5 cl suc de grepfrut sifon Mod de preparare: Ingredientele alcoolice si sucurile de fructe se agita bine cu gheata intr-un...
Read more »
Tocanita cu piper
O reteta delicioasa de tocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa, slanina, ardei gras, rosie, piper si vin. Ingrediente: 600 g carne slaba de vita 1 ceapa mare 150 g slanina afumata 1 ardei gras 1 rosie piper macinat 100 ml vin Mod de preparare: Tai carnea şi slănina în fâşii...
Read more »
Cârnăciori la cuptor cu varză
O reteta de carnaciori la cuptor cu varza din: cartofi, varza creata, sare, praz, carnaciori, ulei, ceapa, supa de carne, smantana, branza topita, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g cartofi 400 g varză creaţă sare 300 g praz 4 cârnăciori proaspeţi 30 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă de carne 200 ml smântână...
Read more »
Foie gras
Termenul foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata. Daca pasarea este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de cateva ori fata de dimensiunile normale. Ficatul astfel obtinut se vinde sub diferite forme: intreg, crud si conservat, semipreparat sau preparat sub forma de pateu, la bucata, ambalat in vid...
Read more »
Lemon pie
O reteta delicioasa de lemon pie din: faina, zahar, galbenus, sare, unt, oua, zahar, lapte, suc de lamaie, coaja de lamaie si amidon. Ingrediente: blat: 250 g făină 75 g zahăr 1 gălbenuş 1 praf sare 125 g unt rece in plus: 5 ouă 180 g zahăr 400 ml lapte condensat îndulcit 150 ml...
Read more »
Supă de praz, cartofi si dovleac
O reteta de supa de praz, cartofi si dovleac din: praz, orez, cartof, dovleac, parmezan, supa concentrata de legume, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 fir de praz 100 g orez 1 cartof mare 300 g dovleac (pulpa) 50 g parmezan supă concentrată de legume 1 căţel de usturoi...
Read more »
Minipizza cu sos de rosii
O reteta de minipizza cu sos de rosii din: faina, drojdie, apa calduta, vin alb, ulei de masline, suc de rosii, sare, mozarella, porumb si sunca. Ingediente: pentru coca: 250 g faina 10 g drojdie proaspata 125 ml apa calduta 30-40 vin alb 1 lingurita ulei de masline 100 g suc de rosii un...
Read more »
Macaroane cu pui şi varză
O retetea de macaroane de pui cu varza din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, varza creata, paste, cimbru, smantana, lapte, supa, cascaval, cury si alune. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 lingură de ulei sare piper 1 varză creaţă (cca 800 g) 250 g paste (de exemplu, macaroane)...
Read more »
Tort de bezea cu vişine
O reteta de tort de bezea cu visine din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, amidon, frisca, zahar pudra si compot de visine. Ingrediente: bezea: 4 albuşuri 1 linguriţă suc de lămâie 150 g zahăr pudră 1 linguriţă amidon umplutură: 250 g frişca 1 plic praf întăritor de frişcă 75 g zahăr pudră 1...
Read more »
Supa deasa de naut cu cereale si legume
O reteta delicioasa de supa deasa de naut cu cereale si legume din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina verde, rosii decojite, supa concentrata de legume, patrunjel, busuioc si salvie verde. Ingrediente: 1/2 cana de naut uscat 1.2 cana de boabe de orz sare piper 1/2 ceasca de linte 2...
Read more »
Desert cu pepene galben
O reteta delicioasa de desert cu pepene galben din: pepene galben, cafea, zahar si miez de nuca. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 ½ kg 3 linguri cafea măcinată 400 g zahăr 100 g miez de nucă Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ miezul...
Read more »
Salată de conopidă
O reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare. Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 100 g rondele de măsline 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 50 ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie mare 2 linguri muştar sare Mod de preparare:...
Read more »
Brioşe cu struguri
O reteta delicioasa de briose cu struguri din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 150 g fulgi de migdale 8 gălbenuşuri 250 g zahăr pudră 275 g făină 1-2 plicuri zahăr vanilat coaja de la...
Read more »
Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat
O retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare, piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 600 g dovleac (pulpa) 2 cepe 20 g unt 6 linguri ulei de măsline extravirgin 3 frunze de...
Read more »
Salată de mere cu iaurt
O reteta de salata de mere cu iaurt din: mere, iaurt, miere, nuci, coaja de portocala si visine. Ingrediente: 500 g mere 200 g iaurt 1 lingură miere 2–3 linguri nuci măcinate 1 linguriţă coajă de portocală câteva vişine din dulceaţă Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă şi le tăiaţi felii subţiri....
Read more »
Bruschetta
Bruschetta provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a raspandit peste tot. Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin, peste care se pot pune o multime de alte ingrediente. Unele...
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi
O reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 1 cartof mediu 40 g unt 1/2 ceapă albă 16 cozi de creveţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Piure gratinat garnisit cu chifteluţe
O reteta delicioasa de piure gratinat garnisit cu chiftelute din: cartofi albi, sare, lapte, piper, nucsoara, unt, rosii, ceapa, carne tocata, boia dulce, ulei si cascaval. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 150-200 ml lapte piper nucşoară rasă 30 g unt 3 roşii 1 ceapă 400 g carne tocată mixtă boia dulce 3 linguri...
Read more »
Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer
O reteta de pizza nemteasca cu cartofi, ceapa si kaizer din: aluat de pizza, ulei de masline, smantana, oua, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, kaizer afumat, cartofi si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de pizza congelat 1 lingura ulei de masline 200 g smantana 2 oua 1 catel de usturoi sare piper 2 cepe...
Read more »
Pulpă de porc cu alune
O reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune, ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare Mod...
Read more »
Cocktail Campari Maracuja
O reeta simpla de Cocktail Campari Maracuja din: campari si suc de maracuja. Ingrediente: 3 cl Campari suc de maracuja Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste trei cuburi de gheta, apoi completam cu suc de maracuja rece.
Read more »