Retete de Craciun:
Noua retete cu carne de miel pentru Paşte
Noua retete cu carne de miel pentru Paşte: Friptura de miel cu rozmarin O reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod de preparare:...
Read more »
Douazeci de Cocktailuri simple
Douazeci Cocktailuri simple: Cocktail Fiesta O reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi...
Read more »
Noua idei pentru post
Noua idei pentru post: Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere O reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere...
Read more »
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce
O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1 cartof dulce 700 m supa de legume 1 radacina ghimbir 1 lingura unt 120 ml smantana dulce sare...
Read more »
Retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşte: Cotlete de miel marinate O reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie,...
Read more »
Supă iute-acrişoară
Supa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară...
Read more »
Cocktail Fiesta
O reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie sau champagne. Adaugam...
Read more »
Burgeri de pui în stil italian
O reteta de burgeri de pui in stil italian din: ulei de masline, piept de pui, pesmet, parmezan, pesto, chifle, frunze de salata si rosii uscate. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 piept de pui, fara os 25 g pesmet 25 de parmezan 125 g de mozzarella (daca este o singura bucata, se...
Read more »
Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai
O reteta de Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai din: foitaj, zacusca, banza cu mucegai, lapte, rosii, oua si salata verde. Ingrediente: 350 g foitaj 4 linguri zacusca 125 g branza cu mucegai, sfaramata 4 linguri lapte, plus pentru uns 125 g rosii sau rosii deshidratate 3 oua marime potrivita salata verde,...
Read more »
Frittata cu cartofi noi şi spanac
O reteta de drittata cu cartofi noi si spanac din: ulei de masline, ceapa, ardei, spanac, usturoi, ceapa verde, oua, lapte degresat, busuioc, chives, piper, sare, parmezan si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g ceapa, tocata fin 1 ardei mare rosu, tocat 150 g frunze tinere de spanac 1 catel...
Read more »
Cotlete de miel marinate
O reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere, ulei de masline, sare, piper, cartofi, fasole verde, unt, smantana si frunze de papadie. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 2 catei de usturoi 1 fir de patrunjel 1 ardei iute sucul de la 1...
Read more »
Prajitura cu cirese si migdale
O reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese confiate, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g unt, moale 200 g zahar fin 4 oua 1/2 linguita extract de migdale 175 g faina 1 lingurita praf de copt 85...
Read more »
Musaca de spanac
O reteta de musaca de spanac din: ceapa, ulei, spanac, usturoi, piper alb, cartofi, bacon, oua, ceapa verde, smantana, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g spanac 1 căţel usturoi piper alb măcinat 800 g cartofi fierţi 150 g bacon 4 ouă 2 legături ceapă verde 200 ml smântână 100...
Read more »
Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi
O reteta de smoothie de afine, mere verzi si kiwi din: mar verde, kiwi, afine, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si afine. Ingrediente: 1/2 mar verde 1 kiwi 15 afine 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri sirop de zahar 5 cuburi de gheata pentru decor: 6 afine Mod de preparare: Curăţă kiwi...
Read more »
Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde
O reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea, ceapa verde, unt si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g telemea sau cas de oaie 1 legatura ceapa verde 100 g unt piper pisat Mod de preparare: Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă...
Read more »
Prăjitură de ciocolată
O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si bomboane de zahar. Ingrediente: 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu continut scazut in cacao) 200 g unt 200 g zahar brun 100 ml smantana 2 oua batute 200 g faina, amestecata...
Read more »
Plăcintă mexicană din legume şi mălai
O reteta de placinta mexican din legume si malai din: ulei de floarea soarelui, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, praf de chilli, boabe de fasole rosie, masline verzi, ardei, boabe de porumb, rosii, piure de rosii, sare, piper, malai, faina, praf de copt, ou, lapte degresat si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de...
Read more »
Pastrav cu lamaie si capere
O reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de pastrav, cu piele 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2 lingurite unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite...
Read more »
Opt retete cu pui pentru masa de Paşte
Opt retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri...
Read more »
Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie
O reteta de Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie din: ananas, iaurt integral, zahar, gheata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1/4 ananas 100 ml iaurt integral 1 lingura zahar 4 cuburi de gheata 1/2 pastaie de vanilie pentru decor: 2 pastai de vanilie felii de ananas Mod de preparare: Curăţă ananasul, având grijă...
Read more »
Noua retete cu pui pentru masa de Paşte
Noua retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2 pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se...
Read more »
Retete de post: Ardei umpluti cu linte
O reteta de ardei umpluti cu linte din: linte, ulei vegetal, ardei grasi, seminte de chimion, ceapa, ghimbir, coriandru, apa, sare si piper. Ingrediente: 2/3 cana linte 4 linguri ulei vegetal 4 ardei grasi verzi 1 lingurita seminte de chimion 2 cepe taiate 2 ardei iuti verzi o bucatita de ghimbir 1 lingura coriandru...
Read more »
Cremă catalană cu portocale
O reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml vin rosu 3 linguri miere 1...
Read more »
Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiran
O reteta de pizza cu ceapa, branza feta si maghiran din: drojdie, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, zahar, otet balsamic, maghiran si branza feta. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita zahar 250 g faina alba Sare si piper negru 2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru uns pentru topping:...
Read more »
Supa de pui cu praz in foitaj
O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat...
Read more »
Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si ton
O reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina, spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1 ou fiert 1...
Read more »
Smoothie rosu
O reteta de smoothie rosu din: pepene verde, cirese negre, fructe de zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 300 g pepene verde (pulpa) 10 cirese negre 10 fructe de zmeura pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Taie pepenele bucăţi, îndepărtează-i toate seminţele, aşază-le într-o tăviţă, apoi pune-le în congelator să îngheţe....
Read more »
Miel la protap pentru masa de Paşte
O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe...
Read more »
Shake de portocale si mango
O reteta de Cocktail Shake de portocale si mango din: rachiu, sirop de mango, suc de portocala si sampanie Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl sirop de mango suc de portocale sampanie Mod de preparare: Mixam bine rachiul si siropul de mango cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un...
Read more »
Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)
O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel la gratar cu maritata de curry, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g butterflied leg of lamb for the red curry: ½ tbsp coriander powder ½ tbsp cumin powder ½ tsp black pepper, ground 1 tsp dried shrimp paste...
Read more »
Terină din ficat de pui
O reteta delicioasa din: ficat de pui, lapte dulce, miez de paine, slanina, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei capia, smantana, oua, ulei, sare, piper, marar, pesmet, bacon. Ingrediente: 600 g ficat de pui 500 ml lapte dulce 200 g miez de pâine 300 g slănină 2 cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia...
Read more »
Salată de legume cu hering
O reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g boabe de porumb din conservă 50g seminţe de...
Read more »
Pizza cu lobodă
O reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu sare o linguriţă cu zahăr tos 75 ml ulei de măsline 250 ml apă două legături de...
Read more »
Capuccino cu scortisoara
O reteta de capuccino cu scortisoara din: lapte, cafea expresso, spuma de lapte, frisca, scortisoara si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 60 ml cafea expresso 20 ml spuma de lapte 4 linguri frisca 1 praf scortisoara 4 lingurite sirop de caramel Mod de preparare: Se incalzesc putin 4 pahare mari cu...
Read more »
Tortelini cu morcov şi dovleac
O reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper, patrunjel, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă doi dovlecei doi morcovi un cartof o ceapă 4 fire de usturoi verde o lingură cu pesto de busuioc 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel...
Read more »
Salată caldă aromată
O reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb din conservă o lingură cu seminţe...
Read more »
Negresă cu pepene galben
O reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni 100 g zahăr...
Read more »
Tarta cu carnati
O reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi boabe...
Read more »
Smoothie de piersici si lime
O reteta de smoothie de piersici si lime din: piersici, lime, smantana, zahar brun si gheata. Ingrediente: 2 piersici 1 lime 3 linguri smantana 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata Mod de preparare: Curăţă piersicile de coajă şi de sâmburi, taie-le bucăţi şi pune-le în blender. Rade jumătate din coaja de...
Read more »
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura...
Read more »
Sase idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: File de miel pe pat de roşii picante O reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri...
Read more »
Filet Mignon cu sos de vin rosu
O reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper Mod de preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa...
Read more »
Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Brandy Cherry O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam...
Read more »
Tocana de curcan cu legume
O reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2 morcovi...
Read more »
Zece retete cu carne de miel pentru Paşte
Zece retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper...
Read more »
Ananas cu scortisoara si rom
O reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de scortisoara, rupt...
Read more »
Zece retete cu pui pentru masa de Paşte
Zece retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână...
Read more »
Tagliata de viţel cu parmezan
O reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola, parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola 80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic 60 ml ulei de...
Read more »
Desert cu fructe exotice
O reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat, zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente: 900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale 250 g fructe de lychee proaspete sau...
Read more »
Retete de post: Mancarica de fasole cu porumb
O reteta de mancarica de fasole cu porumb din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei verde, fasole, boabe de porumb, chimen, mustar, sare si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de maline 4 catei de usturoi o ceapa rosie mica, tocata 1 ardei verde, tocat 450 grame fasole 450 grame boabe de porumb chimen...
Read more »
Spuma de mango
O reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb, miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa si sucul...
Read more »
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet
O reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie, coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou, batut 2 linguri amidon, diluat cu 1...
Read more »
Salată de banane şi fructe de pădure
O reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure, banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri miere 4 linguri suc proaspat de portocale...
Read more »
Quiche cu năsturel şi ardei roşu
O reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala, produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun, oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime (margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1...
Read more »
Cocktail Brandy Cherry
O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Kartoffelsalat
Salata de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă...
Read more »
Retete internationale: Supă cremă de praz
O reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt 1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf...
Read more »
Smoothie de ananas şi papaya
O reteta de Smoothie de ananas şi papaya din: ananas, grepfrut rosu, pulpa de papaya, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si capsuni. Ingrediente: 1/4 ananas 1 grepfrut rosu 100 g pulpa de papaya 1 lamaie (zeama) 2 linguri sirop de zahar 6 cuburi de gheata pentru decor: 4 capsuni Mod de...
Read more »
Cartofi umpluti cu peste
O reteta de cartofi umpluti cu peste din: peste afumat, crema de branza, patrunjel, cartofi, unt, coaja de lamaie, capere, oua, lapte si cascaval. Ingrediente: 300 g peste afumat, dezosat si sfaramat 200 g crema de branza cateva fire de patrunjel, tocate 4 cartofi, copti in coaja (dinainte) 20 g unt coaja rasa de...
Read more »
Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci
O reteta de ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci din: ciuperci, rascovi, ciuperci de camp, ulei de susan, ceapa, cartofi, sos de soia, bulion de legume, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g ciuperci urechi de lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate 150 g rascovi 150 g ciuperci de camp 1 lingura...
Read more »
Piept de curcan umplut cu legume
O reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250...
Read more »
Smoothie de pepene galben
O reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, suc de afine, zeama de lamaie, port, menta si gheata. Ingrediente: 1/4 de pepene galben 50 ml suc de afine zeama de la 1 lamaie 2 linguri Porto alb 4 frunzulite de menta 5 cuburi de gheata pentru decor: frunze de menta Mod...
Read more »
Budinca de pastrav cu branza
O reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara. Ingrediente: 600 g fileuri de pastrav 300 g branza feta 4 cartofi mari fierti 5 rosii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smantana 1 ou...
Read more »
Pulpa de miel la cuptor
O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de salvie...
Read more »
Rulada de cartofi
O reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei, ou, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg cartofi 280 g faina 1 kg spanac congelat 6 felii sunca 2 linguri ulei 1 ou sare piper alb macinat Mod de preparare: Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o...
Read more »
Rubarba, portocale si ghimbir in crusta
O reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2 linguri zahar pudra Pentru crusta: 125...
Read more »
Retete de post: Chiftelute cu soia
O reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa, usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 200 g soia granule 400 ml apa 2 morcovi 2 cepe 4 catei cu usturoi 2 linguri cu otet 2 linguri cu faina legatura de patrunjel ulei cimbru sare piper Mod...
Read more »
Reteta zilei: Sos tartar
Tartarul face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara “la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite. Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin presare sub saua calului. În prezent, Tartar...
Read more »
Tarta cu gem de zmeura
O reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura, zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat 200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau ou batut, pentru uns Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Imparte...
Read more »
Hochzeitssuppe
In Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la...
Read more »
Plăcinta picanta de cartofi
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-unn vas larg, încălzeşte 200 g fasole rosie şi adaugă 100 g frunze de spanac, până când se opăresc. Toarnă compoziţia intr-un vas rezistent la cuptor. Prepara 650 g piure de cartofi şi adaugă 1 ardei capia copt, curăţat de seminţe şi taiat faşii şi aşaza deasupra, între...
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
O reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala...
Read more »
Smoothie de piersici
O reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie, apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata. Ingrediente: 2 piersici albe mari 2 piersici galbene mici, bine coapte 200 g capsuni 1 lamaie (zeama) 100 ml apa minerala 1 lingurita glucoza 3 linguri zahar 4 linguri votca aromata cu piersici Mod...
Read more »
Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte
O reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat, vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc oregano delikat 150 ml vin rosu bulion...
Read more »
Puding cu coacaze si capsuni
O reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente: 250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica...
Read more »
Retete de post: Supa de linte
O reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame rosii 400 grame...
Read more »
Porc picant cu salsa de orez
Incinge 2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc; prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie; fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati, scurge...
Read more »
Smoothie cu miere
O reteta de smoothie cu miere din: portocale, morcovi, zeama de lamaie, miere si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi zeama de la 1 lamaie 2 linguri miere poliflora 5 cuburi de gheata Mod de preparare: Spală bine şi curăţă morcovii. Taie-i rondele şi pune-le în vasul blenderului împreună cu zeama de lămâie...
Read more »
Retete pentru masa de Paşti
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel în sos de şofran O reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de...
Read more »
Lipii cu carne de oaie
O reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza...
Read more »
Chiftele din peste
O reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi, franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper, ulei, smantana si sare. Ingrediente: 500 g file de peste dezosat 2 oua 1 ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde) 2 catei de usturoi 3 felii de franzela 50 ml...
Read more »
Midii cu usturoi si vin
O reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi...
Read more »
Bors de miel
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors leustean sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert...
Read more »
Banana split cu cirese glasate
O reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici (vezi mai...
Read more »
Paste cu chiftelute
O reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde, patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste, parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2 galbenusuri...
Read more »
Smoothie tropical de mango şi mentă
O reteta de smoothie tropical de mango si menta din: piersica, pulpa de mango, lime, frunze de menta, zahar brun si gheata. Ingrediente: 1 piersica galbena 100 g pulpa de mango 1 lime 5-6 frunze de menta 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata Mod de preparare: Curăţă piersica, tai-o bucăţi şi...
Read more »
Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)
O reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon grass stalk,...
Read more »
Grisine cu guacamole
O reteta de grisine cu guacamole din: fructe de avocado, iaurt, ardei iute, coriandru verde, grisine, piper si sare. Ingrediente: 2 fructe de avocado moi si coapte 200 g iaurt 1 ardei iute rosu coriandru verde 400 g grisine integrale piper sare Mod de preparare: Se decojesc fructele de avocado şi se desprind...
Read more »
Tarta cu ton
O reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt, casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou pentru umplutura:...
Read more »
Spuma cu sunca
O reteta de spuma cu sunca din: sunca, branza de vaci, unt, pasta hrean, smantana, crackers, rosii cherry, ruccola, piper alb si sare. Ingrediente: 200 g sunca 100 g branza de vaci 100 g unt 2 linguri pasta hrean 100 g smantana dulce 200 g crackers rotunzi rosii cherry ruccola piper alb macinat sare...
Read more »
Tarta de prune si mere cu bezea
O reteta de tarta de prune si mere cu bezea din: faina, zahar, produs tarinabil, albus de ou, mere, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, prune si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina alba 1 lingurita zahar tos marunt 50 g produs tartinabil cu 70% grasime 1 albus de ou Pentru umplutura: 600...
Read more »
Tocanita de miel pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper Mod de preparare: Caliti...
Read more »
Cocktail Baltic
O reteta simpla de Cocktail Baltic din: votca si sampanie. Ingrediente: 2 cl votca sampanie Mod de preparare: Turnam votca rece intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Plăcintele moldoveneşti de miel
O reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1...
Read more »
Paste cu ardei gras şi brânză parmezan
O reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru...
Read more »
Pere in aluat crocant
O reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere, sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1 lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă...
Read more »
Pui cu usturoi in stil chinezesc
O reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete 30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi...
Read more »
Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si masline
O reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare, masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel. Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½ legatura de patrunjel, taiata Mod de preparare: Taie o...
Read more »
Retete delicioase: Peste pane
O reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper, ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 3 fileuri de peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet) sare piper ulei pentru prajit pentru alautul pane: 2 oua 3 linguri faina 1 pahar bere (sau apa) sare piper pentru decor:...
Read more »
Minitarte cu mere si scortisoara
O reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati, curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2 lingurite scortisoara, macinata...
Read more »