Retete de Craciun:
Curecheare
O reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper Mod de preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi...
Read more »
Tarte cu mere si levantica
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca 10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se...
Read more »
Aluat de paine de casă
O reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar, sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei apă caldă Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei o adâncitură...
Read more »
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval
O reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie)...
Read more »
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
O reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1...
Read more »
Supa simpla de rosii
O reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez, telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3 cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2 ardei graşi 4-5 frunze...
Read more »
Peşte cu ghimbir la gratar
O reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g 4cm rădăcină de ghimbir 2 linguri sos de soia 3 căţei de usturoi 2...
Read more »
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic
O reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar, sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon (prosciutto) 1 căţel de usturoi 2...
Read more »
Spirale de bacon în aluat
O reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie, lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2 linguri chimen Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă, se sparge...
Read more »
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi
O reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1...
Read more »
Creme-brulee cu levănţică
crăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăticioară cu 2 linguriţe flori de levănţică uscate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă să se...
Read more »
Costite de miel cu sos picant
O reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente: 1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de preparare: Tăiaţi costiţele în...
Read more »
Bibilică la cuptor cu sos de citrice
O reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3...
Read more »
Creveti la gratar cu lamaie
O reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de...
Read more »
Cocktail Zanzibar
O reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi, zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite Mod de...
Read more »
Costiţe marinate la gratar
O reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi 100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe...
Read more »
Mixed grill
O reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de...
Read more »
Porc în stil mediteraneean
O reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie...
Read more »
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar
O reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline...
Read more »
Friptură de vită cu unt
O reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de...
Read more »
Cocktail Moscow Mule
O reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie, ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru bauturi lungi,...
Read more »
Raci umpluti
O reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert...
Read more »
Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor
O reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă...
Read more »
Gem de clementine, portocale si levantica
Se fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoară. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de...
Read more »
Scrumbie la grătar
O reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2 lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine...
Read more »
Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval
O reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »
Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde
O reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar) Mod de preparare:...
Read more »
Fructe de vara gratinate
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3 piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură; se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi...
Read more »
Dovleac umplut cu arpacaş
O reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras afumat 1/2 legătură mărar tocat fin...
Read more »
Jeleu de fructe de pădure
O reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar, gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare. Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1 praf sare Mod de...
Read more »
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate
O reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi ulei 500 g roşii...
Read more »
Plăcintă cu brânză si verdeturi
O reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 1...
Read more »
Pangalău
O reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu...
Read more »
Cupă-desert cu fructe
O reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g...
Read more »
Crochete cu fenicul şi brânză de capră
Se dizolvă 1/2 cub drojdie în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină, 50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai frământă apoi o dată, încorporând 1 linguriţă seminţe de...
Read more »
Somon la cuptor cu legume
O reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei (zucchini)...
Read more »
Rites
O reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de dovleac sare grunjoasa sau zahar Mod de preparare: Impartiti aluatul in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire. Ungeti foaie...
Read more »
Sorbet din struguri si grappa
O reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de...
Read more »
Tiramisu cu fructe de pădure
O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce...
Read more »
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii
O reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de...
Read more »
Salată simpla de pui
O reteta delicioasa de salata din: carne de pui, praf de chili, miere, otet din vin rosu, salata rosie, salata verde creata, pepene verde, sare, piper, jeleu de portocale, ketchup, ulei de susan, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 linguri ketchup praf de chili 2 linguri miere...Read more »
Cocktail The Waikiki
O reteta simpla de Cocktail The Waikiki din: votca, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de ananas o felie de ananas Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, si completam cu suc de ananas. Decoram cu o...
Read more »
Iepure în saramură
O reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute 1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură...
Read more »
Merlucius cu rosii caramelizate
O reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof, capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de măsline sare de...
Read more »
Bocconcini de pui
O reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare, morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g mazăre congelată 200 g morcovi 200 g dovlecei (zucchini) 2 linguri de faină 3 linguri ulei...
Read more »
Salată de fasole verde cu ardei
. O reteta delicioasa de salata din: fasole verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, sare, dovlecel, salata creata, paine, ulei, usturoi, bacon afumat, supa, otet, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben sare 1 dovlecel mic 1 salată creaţă 2 felii pâine toast 4 linguri ulei...Read more »
Sorbet de kiwi
O reteta delicioasa de sorbet de kiwi din: kiwi, suc de mere, apa si smantana. Ingrediente: 4 kiwi coapte 2 linguri suc de mere concentrat 100 ml apă 3 linguri smântână vegetală pentru decor: 1 kiwi Mod de preparare: Incălzeşte într-o crăticioară apa împreună cu sucul de mere. Adaugă fructele, fierbe-le 2 minute,...
Read more »
Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui
O reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui, morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar verde sare piper...
Read more »
Salată verde cu nectarine si curcan
O reteta gustoasa de salata din: nectarine, samburi de pin, ceapa verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept de curcan 3 inimi de salata verde 2...Read more »
Peltea de struguri
Se iau boabe de struguri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas...Read more »
Costite de miel cu vinete
O reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4 fire mentă 4...
Read more »
Reteta zilei: Lichior de zmeură
O reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr Mod de preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan închis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile, agitând...
Read more »
Salată de somon cu avocado
O reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet, sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare piper 1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2 căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână...Read more »
Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere
O reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari Mod de preparare: Tai fructele...
Read more »
Şalău cu dovlecei la cuptor
O reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper Mod...
Read more »
Ananas cu pui şi mere
O reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate ulei piper sare Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul şi...
Read more »
Cocktail cu pepene rosu si galben
O reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană cuburi gheaţă Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl tai...
Read more »
Cod sărat
O reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1 gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3...
Read more »
Frigărui de legume cu lipie
O reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare, piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2 castravete 8 cepe mici albe şi roşii...
Read more »
Dulceaţă de caise cu levănţică
Se golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşază într-un vas de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete; tifonul se strânge bocceluţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise 1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi....
Read more »
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin
O reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 lingură amidon 1...
Read more »
Cotlete în sos
O reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente: pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez 100 ml supa...
Read more »
Tortine de vara
O reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri...
Read more »
Dovlecei şi roşii umplute
O reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa...
Read more »
Frigarui cu salsa picanta de mango
O reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper. Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de...
Read more »
Desert cu pepene roşu
O reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare, amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă amoniac stins 1 esenţă de...
Read more »
Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci
O reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1...
Read more »
Pacheţele de andive la cuptor
O reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente: pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt...
Read more »
Prăjitură din pandişpan cu mure
O reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom, mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg mure 200 g unt 200 g zahăr Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele...Read more »
Sirop delicios de zmeura
O reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1 kg zahar 1 kg zmeura Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul...
Read more »
Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor
O reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat. Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3 foi...
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei
O reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de...
Read more »
Salată de vară cu năut
O reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1 ardei iute proaspăt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine coapte 1...
Read more »
Tarta cu trei fructe
O reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise, nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai 50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra Mod de preparare: Scoateti 50 g...
Read more »
Spanac cu carne de miel
O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă 100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă...Read more »
Vinete pane cu garnitură de morcovi
O reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel...
Read more »
Mancare de roşii cu carne
O reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei 25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g sare...
Read more »
Pachete de vinete cu piept de pui
O reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper verdeaţă ulei Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe verticală, le sărezi şi...
Read more »
Pilaf de berbec cu migdale
O reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale decojite 1 linguriţă...Read more »
Pui cu mujdei de usturoi
O reteta simpla si delicioasa de pui cu mujdei de usturoi din: pui, ceapa, morcov, usturoi, untura, piper si sare. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 ceapă 1 morcov 8-10 căţei de usturoi 3 linguri untură sau 100 ml ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl scurgi de apă...
Read more »
Muhammara
O reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca 3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita rasa chimen...
Read more »
Sparanghel calit cu ceapa rosie
O reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva...
Read more »
Mansaf
O rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g seminţe de pin 100 g...
Read more »
Spanac cu usturoi şi lamaie
O reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine spalat coaja rasa de la 1 lamaie...
Read more »
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata
O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură...
Read more »
Paine cu usturoi
O reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2 bagete de paine Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/ Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul...
Read more »
Prajitura cu branza si fructe de padure
O reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar, unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si sucul)...
Read more »
Sorbeto de lamaie si menta
O reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar Mod de preparare: Fierbeţi...
Read more »
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
O reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras...
Read more »
Prăjitura cu mac şi piersici
O reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe, piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă 175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă bicarbonat 1/2 foaie de gelatină...
Read more »
Sorbet delicios din fructe de pădure
O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente: 160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure Mod de preparare: Spală fructele de...
Read more »
Porumb copt cu unt aromat
O reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de lamaie Mod de...
Read more »
Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars
O reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de nucă...
Read more »
Ardei umplut cu ton şi feta
O reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline, branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de măsline 50 g brânză feta 50 g ton în sos propriu Mod de preparare: Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila...
Read more »
Budincă delicioasă de dovleac
O reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati, branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt, nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic (circa 800 g) 4 cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert 150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5 ...
Read more »
Prăjitură delicioasa cu piersici
O reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina, nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1...
Read more »
Legume cu oregano
O reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper Mod de preparare:...
Read more »
Orez cu lapte si pere
O reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara, zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri zahăr un praf de sare Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai...
Read more »
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide
O reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din: vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral, glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert 120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză...
Read more »
Chec cu zmeură
O reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina, faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400 g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu praf...
Read more »