Retete usoare:
Cotlete de miel la grătar în stil thailandez
O reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar, busuioc si piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4 linguri...
Read more »
Clatite cu crema de linte
O reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou, lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 ou 500 ml lapte 1 cană cu făină 1 linguriţă cu zahăr 200 g linte 120 g smântână slabă ulei sare de mare Mod de preparare: Amestecă laptele...
Read more »
Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat
O reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare, piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie. Ingrediente: 1/2 l apă 250 g zahăr pentru escalop: 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă (câte 100 g...
Read more »
Pizza cu hribi şi mozzarella
O reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare...
Read more »
Tarte din ciuperci cu branza desarata
O reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8 ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100 masline desarate 3 felii de cascaval Mod de preparare: Spală bine ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe de...
Read more »
Sendvis cu crema de branza şi creveti
O reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta, oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1 lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de...
Read more »
Cotlet de miel cu ierburi aromatice
O reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare, piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre. Ingrediente: 800 g cotlet de miel maghiran cimbru rozmarin 4 linguri ulei de măsline extravirgin...
Read more »
Miel traditional cu sos de lamaie si ou
O reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel, unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa...
Read more »
Salata de pui cu varza si ardei rosu
O reteta de salata de pui cu varza si ardei rosu din: piept de pui, varza, rosii, ardei rosu, castravete, foi de salata, iaurt dietetic, zeama de lamaie, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g varza 2 rosii 1 ardei rosu 1 castravete 3-4 foi de salata 1 iaurt...
Read more »
Budincă de ricotta cu citrice
O reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis. Ingrediente: 500 g ricotta foarte proaspătă 2 dl frişcă lichidă, proaspătă 160 g zahăr 3 gălbenuşuri 4 g foi de gelatină 3 linguri...
Read more »
Placinta cu pui, lamaie si ciuperci
O reteta de placinta cu pui, lamaie si ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, coaja de lamaie, pui, smantana si foi de placinta. Ingrediente: unt, pentru prajit o ceapa, taiata fin 100 gr ciuperci feliate coaja unei lamai 300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept de pui), taiat in fasii doua linguri de...
Read more »
Aluat pentru tarte
O reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri, zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1 câteva secunde în...
Read more »
Frigarui de miel cu cartofi
O reteta de Frigarui de miel cu cartofi din: carne de miel, ulei de masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi, patrunjel, ulei de masline, masline negre, paine si lamaie. Ingrediente: 450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225...
Read more »
Pizza de toamna
O reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler, mozzarella, unt, lapte si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:...
Read more »
File de porc italienesc
O reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare, piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt, margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam 5 rosii...
Read more »
Gyros cu miel si pui
O reteta delicioasa de Gyros cu miel si pui din: cotlet de miel, piept de pui, ulei de masline, paine, iaurt, castraveti, zeama de lamaie, salata verde, ceapa si rosie. Ingrediente: 450 g cotlet de miel 2 felii piept de pui 4 linguri ulei de masline 6 felii mari de paine 175 g iaurt...
Read more »
Cremă rece cu cranţ de migdale
O reteta delicioasa de crema rece cu crant de migdale din: lapte, galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale. Ingrediente: pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 30 g faină albă 1 lingură amidon pentru cranţ: 120 g zahăr 4 linguri apă 120 g migdale Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Scottish Heart
O reteta simpla de Cocktail Scottish Heart din: drambuie, whisky scotian, suc de piersici si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 6 cl suc de piersici o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna apoi bautura prin...
Read more »
Spumă de ricotta
O reteta de spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos, galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama de lamaie si fire de menta. Ingrediente: 350 g ricotta de oaie foarte proaspătă 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă 100 g zahăr tos 70 g gălbenuş 140 g fructe confiate, mixte...
Read more »
Pizza cu vinete, mozzarella şi capere
O reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata, capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de...
Read more »
Supă simpla de morcovi
O reteta de supa simpla de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, telina, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapă 2 cartofi 1 ţelină 200 g smântână 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie- le cubuleţe, apoi pune-le pe foc în apă cu sare. Cand au fiert, scurge...
Read more »
Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi
O reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala, parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov, vanata, dovlecel si frunze de menta. Ingrediente: 300 g antricot de miel 70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon)...
Read more »
Cocktail Tutiosi
O reteta simpla de Cocktail Tutiosi din: whisky, rachiu, vermut rosu, galliano, lichior de mandarina si suc de portocale. Ingrediente: 2,5 cl Whisky 1,5 rachiu (Weinbrand) 1,5 vermut rosu 1 cl Galliano 1 cl lichior de mandarina suc de portocale Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza bine cu...
Read more »
Pizza cu mozzarella şi prosciutto
O reteta simpla de pizza cu mozzarella si prosciutto din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, rosii, mozzarella si prosciutto. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 180 g roşii...
Read more »
Cartofi mexicani
O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata, ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 8 cartofi medii 3 cepe roşii 300 g carne tocată 3-4 linguri ulei de măsline o linguriţă chilii 2-3 linguri bulion 300 g fasole cu bob roşu o...
Read more »
Spaghete cu sos aromat
O reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare, piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi, smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru Mod...
Read more »
Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
O reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1 muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de...
Read more »
Pere coapte-n aluat
O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar pudra, dulceata de visine. Ingrediente: 8 pere mjlocii 500 g aluat franţuzesc din comerţ 1 ou zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă de vişine sau de cireşe Mod de preparare: Se curăţă perele şi se păstrează codiţele. Se opăresc câteva minute doar...
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
O reteta delicioasa de Pulpa de miel cu cartofi caramelizati din: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt si zahar. Ingrediente: 1 pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina pentru cartofi caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de preparare: Pune pulpa de...
Read more »
Friptură de miel cu lămâie şi oregano
O reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie, usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos) 3 lămâi 5 căţei de usturoi 2 linguri de oregano uscat 4 linguri de ulei de măsline...
Read more »
Barcute cu crema de nuci
O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta. Ingrediente: 8 pere mari 200 g nuci 250 g brânză mascarpone 2 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră un pliculeţ zahăr vanilat 300 g frişcă naturală 4 pişcoturi 4 căpşunele confiate sau proaspete...
Read more »
Dovlecei umpluti cu miel
O reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel, orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 6 dovlecei mici 225 g carne de miel 4 linguri de orez 2 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita de sare 400 ml sos de rosii...
Read more »
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
O reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii:...
Read more »
Pulpa de miel cu sos pesto
O reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde, suc de lime si zahar. Ingrediente: 1 lingurita frunze de rozmarin proaspat 1 picior de miel (fara oase) 2 căţei de usturoi, decojite si slivered în 8 bucăţi 2...
Read more »
Pulpă de miel împănată
O retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1...
Read more »
Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi
O reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan. Ingrediente: 4 cotlete dezosate de iepure de casă 1 roşie 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei de...
Read more »
Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete
O reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper . Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Read more »
Dovlecei caju
O reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju, morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi acizi graşi. Ingrediente: 1 dovlecel 100 g alune caju 1/2 morcov 1 lingură cu iaurt 1 lingură...
Read more »
File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice
O reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale, seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de fenicul, telina, ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4...
Read more »
Cocktail Highland Dream
O reteta simpla de Cocktail Highland Dream din: whisky scotian, drambuie, nectar de maracuja si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 6 cl nectar de maracuja cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se toarna apoi bautura intr-un pahar de whisky. Asezam,...
Read more »
Căpşuni în aspic cu sos de kiwi
O reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina, zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 350 ml apă 4 foi de gelatină (circa 15 g) 150 g zahăr 50 ml zeamă de lămâie 350 g căpşuni 100 ml vin alb pentru...
Read more »
Piept de pui la plic
O reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui, ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare) 100 g unt 2 frunze...
Read more »
Pizza rusească
O reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon afumat, icre de manciuria si marar. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faină albă 100 g faină integrală de grâu 125 ml apă 8 g drojdie de bere 2 linguri ulei de...
Read more »
Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale
O reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi, galbenusuri, marsala si cafea. Ingrediente: 275 g zahăr pudră 200 g unt 100 g ciocolată menaj 100 g migdale 200 g pricomigdale 400 g pişcoturi 6 gălbenuşuri 300 ml Marsala 1/2 ceaşcă de cafea...
Read more »
Gaina cu rosii si orez
O reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov, usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 găină de curte 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 100 g...
Read more »
Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni
Pentru cei pasionati de pizza va prezentam o serie de 3 retete delicioase de pizza: Pizza cu cartofi şi bacon O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă...
Read more »
Risotto cu miel si anghinare
O reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt, ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa tocata 2 cesti de orez nefiert 1/2 pahar de vin rosu 6 cani supa de pui 150 g...
Read more »
Salata de anghinare
O reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 6 anghinare mici (sau 4 medii) doua lamai coapte 6 linguri ulei de masline 100 grame parmezan 1/2 legatura de patrunjel sare de mare piper negru Mod de preparare: Pastrati doar...
Read more »
Miel fript cu gutui
O reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui, apa si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg carne de miel dezosata 1 ceapa taiate in felii subtiri 2 catei de usturoi zdrobit 2 lingurita chimion...
Read more »
Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat
O reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin...
Read more »
Supa rece
O reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline. Ingrediente: 500 g roşii bine coapte 2 castraveţi 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde...
Read more »
Crap la tava
O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb Mod de preparare: Se curăţă peştele...
Read more »
Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele
O reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din: spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare, sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras. Ingrediente: 2 spinări de iepure de casă 1 crenguţă de rozmarin 20 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru...
Read more »
Tocana de ardei cu afumatura
O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa, rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc. Ingrediente: 1 kg ardei capia 3-4 ardei graşi 250 g costiţă de porc afumată 2 cepe 500 g roşii 400 g cârnat afumat sare piper cimbru boia dulce boia iute...
Read more »
Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa
Obţinut din fermentarea tărâţelor, borşul aduce organismului multe beneficii. Conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi, substanţe conţinute atât de tărâţe, cât şi de drojdia de bere, care ajută fermentaţia. Borşul este bogat în enzime, facilitând digestia, şi ajută organismul să elimine toxinele, grăsimile, fiind recomandat inclusiv...
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry
O reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si rosii cherry din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, rosii cherry, ciuperci champignon si oregano. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »
File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb
O reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra. Ingrediente: 1 file...
Read more »
Flan cu ceapă si chefal marinat
O reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal, creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel, zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe albe de 150 g fiecare 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare...
Read more »
Bavareză de căpşuni şi ciocolată
O reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g căpşuni bine coapte 4 linguri zahăr 3 foi de gelatină 180 ml smântână dulce 150 g fulgi de ciocolată (sau granule) Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe....
Read more »
Barcute aperitiv
O reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci, pesmet, miere, spaghete, busuioc verde. Ingrediente: 8 ardei capia 300 g fasole boabe roşie şi albă 1 ceapă roşie 1 ardei capia sare piper un fir praz 2-3 linguri ulei de...
Read more »
Peste cu telina, usturoi si sos de rosii
O reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră
O reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina, zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara. Ingrediente: 150 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 150 ml smântână dulce 1 gălbenuş 1,5 foi de gelatină 60 g zahăr...
Read more »
Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
O reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de paine taraneasca...
Read more »
Pui delicios cu migdale
O reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia, migdale si sos de soia de amidon. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 ml ulei de soia 100 g migdale 50 ml sos de soia amidon Mod de preparare: Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari...
Read more »
Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat
O reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras, cascaval afumat, suc de rosii si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă...
Read more »
Cocktail Dream Of Naples
O reteta simpla de Cocktail Dream Of Naples din: bourbon whiskey, campari, curacao triple sec si angostura. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Campari 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi servim bautura intr-un pahar mai mare tip balon, cu...
Read more »
Supa simpla de rosii cu busuioc
O retete simpla si delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi si busuioc. Ingrediente: 1 kg roşii ulei de măsline 2 dovlecei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare sau prin separatorul de roşii. Curăţă...
Read more »
Dorada cu praz şi curmale
O reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale, praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz gros 20 stafide 1 căţel...
Read more »
Parfe cu ricotta şi cozonac
O reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte, smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana si ciocolata de menaj. Ingrediente: 150 g ricotta 2 gălbenuşuri 100 ml lapte 60 ml smântână dulce 60 g cozonac 20 g zahăr 1,5 foi de gelatină 2 linguri brandy 1 esenţă...
Read more »
Coaste delicioase de miel cu sos de vin
O reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel, plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt. Ingrediente: 12 coaste de miel 2 linguri plante aromatice tocate 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru sos: 1...
Read more »
Pizza calzone genoveză
O reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 300 g anghinare...
Read more »
Supa rece de iaurt de bivolita
O reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita, galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline. Ingrediente: 21 iaurt de bivoliţă 2 gălbenuşuri 2 castraveţi 2 căţei de usturoi 1 legătură de ceapă 1 legătură de mentă ulei de măsline Mod de preparare: Căleşte ceapa curăţată şi...
Read more »
Calcan cu haşmă caramelizată
O reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme, zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1...
Read more »
Cocktail Millionaire
O reteta simpla de Cocktail Millionaire din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, albus, curacao triple sec, sirop de grenadine si capsuni. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine bucati de capsuni Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi cocos
O reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare. Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum, copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar, adecvat pentru înlocuirea zahărului...
Read more »
Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi
O reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui. Ingrediente: 600 g pulpă dezosată de pui 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 500 g dovleac 100 ml...
Read more »
Miel cu ciuperci si ceapa
O reteta simpla de miel cu ciuperci si ceapa din: miel, ciuperci, unt, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750 g miel 400 g ciuperci 1 lingura de unt 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1lingurita de faina sare Mod de preparare: Carnea,...
Read more »
Costite de miel la gratar
O reteta de costite de miel la gratar din: coaste de miel, ulei de masline, cimbru, usturoi, boia dulce si sare dupa gust. Ingrediente: 1 kg de coaste de miel 150 ml ulei de masline 1 lingurita de cimbru 2 catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce sare, dupa gust Mod de preparare:...
Read more »
Chiftelute de miel la cuptor
O reteta simpla de chiftelute de miel la cuptor din: carne de miel, paine, ceapa verde, oua, faina, usturoi verde, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 2 felii de paine 2 fire de ceapa verde 2 oua 2 linguri de faina 3 fire de usturoi verde 1...
Read more »
Pizza Napoli
O reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere in saramura, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g...
Read more »
Bavareză cu pepene galben şi Porto
O reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr 10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto pentru decor: frunze...
Read more »
Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline
O reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si frunze de busuioc. Ingrediente: 8 felii din piept de curcan 2 linguri faină albă 1/2 pahar vin roşu, dulce şi...
Read more »
Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice
O reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie verde. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de...Read more »
Pizza cu fructe de mare
O reteta de pizza cu fructe de mare din: faina alba, apa, drojdie de bere, sofran, midii, scoici, creveti, inele de calamar, caracatite, vin alb, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, flori de dovleac, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 ml apă 30 g...
Read more »
Moussaka cu legume si feta
O reteta de moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de tomate si oregano. Ingrediente: doi ardei grasi galbeni, taiati in bucati doua cepe rosii, taiate in bucati doi dovlecei medii, taiati in felii groase o vanata mare, taiata cuburi o...
Read more »
Cocktail Egg Sour
O reteta simpla de Cocktail Egg Sour din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, zahar pudra, galbenus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de zahar pudra 1 galbenus o felie de portocala cirese Mod de preparare: Ingredientele...
Read more »
Şarlotă delicioasa cu ciocolată
O reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare. Ingrediente: 150 g pişcoturi 100 g ciocolată menaj 3 ouă 100 ml smântână dulce 1 ceşcuţă de cafea 2 foi de gelatină sare Mod de preparare: Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic...
Read more »
Pulpe de pui umplute
O reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin, frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguţă de rozmarin 2 frunze de salvie 1 frunză...
Read more »
Marinata pentru pasare, cu mustar si curry
O reteta de marinata pentru pasare, cu mustar si curry din: ulei de masline, mustar, miere, curry si chimen. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o...
Read more »
Frigărui de pui marinat la gratar
O reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde, portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si boia. Ingrediente: 1 piept de pui 1 felie muschi de vita dovlecel ardei rgas rosu ceapa rosie frunze tinere de salata...
Read more »
Bavareză de ciocolată
O reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar, ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand marnier. Ingrediente: 250 ml lapte 250 ml smântână dulce 100 g zahăr 80 g ciocolată menaj 1 portocală 4 foi de gelatină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar Grand Marnier Mod de preparare: Încălzeşte laptele...
Read more »
Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu
O reteta de friptura in piper cu brocoli si sos de vin rosu din: friptura de vita, boabe de piper negru si roz, sare de mare, ulei de masline, broccoli, unt, salota, usturoi, vin rosu, zeama de vita, mustar dijon, miere si cimbru. Ingrediente: 4x200g friptura de vita 2 linguri boabe de piper negru...
Read more »
Cocktail Horese’s Neck
O reteta simpla de Cocktail Horse’s Neck din: whisky scotian, angostura, ginger ale si spirala din coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl whisky scotian 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala din coaja de lamaie. Mod de preparare: Asezam spirala din coaja de lamaie cu cuburi de ghata intr-un pahar mai mare. Adaugam...
Read more »
Pizza delicioasa Capricciosa
O reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare, ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru...
Read more »
Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice
O reteta de frigarui de pui cu legume si ierburi aromatice din: piept de pui, dovlecei, ceapa verde, vanata, sunc, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2 dovlecei mari (zucchini) 4 fire de ceapă verde 1 vânătă 60 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g ierburi...
Read more »
Păstrăvi înecaţi în sos
O reteta de pastrabi inecati in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie, sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon, cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25 dl) de oţet de vin 5 felii de pâine...
Read more »
Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi
O reteta de cupe cu crema de iaurt si piscoturi din: piscoturi, iaurt, smantana, zahar pudra, capsuni si zahar. Ingrediente: 10 pişcoturi 400 g iaurt slab 120 ml smântână dulce 2 linguri zahăr pudră vanilat 180 g căpşuni 1 lingură zahăr pentru decor: căpşuni Mod de preparare: Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe;...
Read more »
Cocktail Highlander
O reteta simpla de Cocktail Highlander din: whisky, drambuie, zeama de lamaie, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 3 cl whisky 1 cl Drambuie 1 strop de zeama de lamaie suc de maracuja fructe Mod de preparare: Mixam bine cu cuburi de gheata whisky-ul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker, apoi turnam...
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu verdeturi
O reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi, rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper, carnati, sunca, spanac, lapte si ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel dezosată 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii...
Read more »
Supa simpla de curcan cu taitei
O reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina, ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină Mod de preparare: Pune carnea la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până...
Read more »