Retete de sezon:
Retete culinare: Conopidă gratinată
O reteta de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, branza telemea, nucsoara, crema de branza, sare, piper alb, patrunjel si parmezan. Ingrediente: o conopida mare 150 g unt 2 lingurite faina 400 ml lapte 100 g branza telemea un praf nucsoara 100 g crema de branza sare piper alb macinat o legatura patrunjel...
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de legume pe pat de orez brun
O reteta savuroasa de Mancarica de legume pe pat de orez brun din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, fasole, sare, piper, piper cayenne, orez brun si branza cheddar. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal 1 ceapa, tocata 2 căței de usturoi, tocati 3 dovlecei medii, tăiati în bucăți...
Read more »
Peste pe pat de legume (cod)
Peste pe pat de legume din: file de cod, sare grunjoasa, piper, zeama de lamaie, dovlecei, ardei, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si chivas. Ingrediente: 8 bucati file de cod sare grunjoasa piper negru macinat zeama de la 1-2 lamai 2-3 dovlecei cu coaja verde 3-4 ardei culori diferite 3-4 catei usturoi...
Read more »
Ciorba de dovlecei
O reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legatura patrunjel o legatura marar zeama de la o lamaie 2-3 lingurite ulei de masline sare piper negru Mod de preparare: Se...
Read more »
Frigarui aromate
O reteta delicioasa de Frigarui aromate din: fleica de porc, ceapa, chilli, boia dulce, boia iute, zahar, sare, coniac, piper, coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 500 g fleica de porc o ceapa un praf chilli o lingurita boia dulce o lingurita boia iute o lingura zahar sare 1-2 linguri coniac piper negru macinat...
Read more »
Rulada delicioasa cu ciocolata
Rulada delicioasa cu ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, sare, zahar vanilat, faina, ciocolata cu lapte, cacao, frisca si sare. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 3 linguri zahar pudra 4 linguri unt topit un praf sare un plic zahar vanilat 3 linguri rase de faina pentru crema: 200 g ciocolata cu lapte 2 linguri...
Read more »
Somon cu broccoli la tavă
Somon cu broccoli la tavă din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de...
Read more »
Fasole batuta cu kaiser
Fasole batuta cu kaiser din: fasole, sare, piper, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia dulce, otet balsamic, miere, cimbru, gogosari murati si kaiser. Ingrediente: 500 g fasole alba uscata sare piper negru macinat o capatana de usturoi 100 ml ulei de floarea soarelui pentru ornat: boia dulce 1-2 linguri otet balsamic 1-2 linguri miere...
Read more »
Pulpa de vitel marinata
O reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline, whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie piper o ceapa rosie...
Read more »
Pui marocan cu ghimbir
O reteta magica de Pui marocan cu ghimbir din: piept de pui, ulei, ceapa, rosii, ghimbir, usturoi, turmeric, chimion, coriandru, scortisoara, dovleac, supa de pui, zahar brun, otet de vin rosu, cirese, sare, piper, coaja de lamaie, frunze de menta, feta, cuscus si iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui, dezosati si fara piele 3...
Read more »
Varză cu costiţă afumată
O reteta gustoasa de Varză cu costiţă afumată din: costita afumata, varza, ceapa, ardei capia, sare, piper, chilli, ulei de floarea soarelui, boia dulce si pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg costita afumata 2 verze mici 2 cepe albe sau rosii un ardei capia sare piper negru macinat o lingurita chilli 30-40 ml ulei...
Read more »
Aripioare cu legume si sos
O reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui, sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel, morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte. Ingrediente: 8-12 aripioare de pui sare 50 g susan 2-3 catei de usturoi piper 30 ml ulei de floarea soarelui 200...
Read more »
Supă de legume cu găluşte
Supă de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris. Ingrediente: 1-2 cepe 2 catei de usturoi 2 ardei 2 morcovi o radacina de patrunjel o radacina telina un pastarnac mic sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel...
Read more »
Ravioli cu tomate
O reteta delicioasa de ravioli cu:ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, pasta de tomate, verdeturi, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 ardei mijlocii, tăiaţi felii 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană de roşii tăiate o ceapă dulce 2 linguri de pastă de tomate 1/2 de lingură de verdeţuri 500 g ravioli cu brânză...
Read more »
Spaghete cu mazare si rosii
O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei 1/2 legătură busuioc 1/2 legătură pătrunjel verde 500 g roşii mici şi alungite sare piper 400 g spaghete 150 g mazăre congelată 150 g brânză telemea Mod de preparare:...
Read more »
Pasta de peste afumat
O reteta delicioasa de pasta din:peste afumat, ceapa, mar, unt, ulei, sare. Ingrediente: 200-300 g peşte afumat 2 cepe potrivite 1 măr 100 g unt 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Trece fileurile prin felii de pâine. Pune amestecul de peşte maşina de tocat de două, trei ori, împreună cu ceapa taiata...
Read more »
Chec cu fructe deshidratate
O reteta de Chec cu fructe deshidratate din: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 oua 225 g unt 220 g zahar 260 g faina 1 portocala 1 lamaie 1 pliculet cu praf de copt sare Mod...
Read more »
Frigărui cu chifteluţe
O reteta de Frigărui cu chifteluţe din: carne tocata de porc, ceapa rosie, ceapa verde, usturoi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, ardei capia, zahar tos si ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc o ceapa rosie 2-3 fire ceapa verde 2-3 catei usturoi un ou sare piper o legatura marar o...
Read more »
Corabioare umplute
O reteta delicioasa de corabioare cu:cartofi, slanina afumata, kaizer, sunca, ceapa verde, suc de rosii, cascaval, unt, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi mai măricei 50g slăninuţă afumată 200 g kaizer 200 g şuncă presată 2 fire de ceapă verde 3-4 linguri cu suc de roşii 100 g caşcaval ras 1 linguriţă...
Read more »
Placinta de foi cu branza dulce
O reteta delicioasa de placinta cu:foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 250 g brânză de vaci 2 ouă 100 g zahăr 2 linguri smântână esenţă de rom 50 g unt topit Ingrediente sos: 1 ou 50 g zahăr 2 linguri smântână...
Read more »
Meniu de 1400 de calorii
Mic dejun: 100 g sunca de Praga 1 felie paine neagra sau de secara 1 para sau 1 mar Cafea, ceai verde sau infuzie de plante, neindulcite Pranz: 150 g carne de pui fiarta sau la gratar 1 rosie 4-5 frunze de salata verde 1 lingurita ulei de masline 200 g pepene verde/galben...
Read more »
Budinca de peste cu cascaval si smantana
O reteta delicioasa de budinca cu: peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper...
Read more »
Varza noua cu carne
Varza noua cu carne din: varza, cotlete de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin si marar. Ingrediente: o varza 500 g cotlet de porc cimbru oregano o lingurita boia iute sare o lingurita boia dulce 2-3 linguri pasta de ardei...
Read more »
Deliciu cu bezea
O reteta delicioasa de desert cu: salata de fructe, frisca, oua, zahar tos, sare. Ingrediente: salată de fructe 100 g frişcă Ingrediente bezele: 4 albuşuri 225 g zahăr tos sare Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până când zahărul s-a topit complet, iar spuma...
Read more »
Gulii de toamnă
Gulii de toamnă din: gulii, carne tocata, ceapa, pasta de tomate, ulei, morcov, usturoi, marar, dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii de toamna 400 g carne tocata 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 1 morcov 2 catei de usturoi 1 legatura marar dafin sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Ciorba de varza cu afumatura
Ciorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4 cartofi sare piper Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă...
Read more »
Minitort de clatite
Minitort de clatite din: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte si sare. Ingrediente: 450 g faina 450 ml lapte 3 oua 6 linguri cu zahar 3 lingurite cu unt 2 pliculete cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 200 g crema de...
Read more »
Ciorba deasa de legume cu busuioc
Ciorba deasa de legume cu busuioc din: morcovi, ceapa, ardei, fasole verde, fasole alba, suc de rosii, sare, busuioc verde, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2-3 ardei diferite soiuri 100 g fasole verde fideluta 300 g fasole alba bob mic un litru suc de rosii sare busuioc verde pentru...
Read more »
Dulceata de catina
Dulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine...
Read more »
Salata de vara cu dressing delicios
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1 lingură...
Read more »
Retete culinare: Rosii umplute cu orez
O reteta delicioasa de rosii cu:patrunjel, frunze de busuioc, usturoi, sare, piper, orez. Ingrediente: 5 roşii frumoase şi mari 1 legătură pătrunjel frunze de busuioc 1 căţel de usturoi sare piper măcinat 10 linguri de orez Mod de preparare: Speli roşiile, tai căpăcelul de deasupra, apoi, cu un cuţit, tai de jur împrejurul roşiei...
Read more »
Cum se prepara sepie la gril (video)
O reteta video despre cum se prepara sepie la gril: Cum se prepara Sepie la gril
Read more »
Retete tv Paprika #2
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete...
Read more »
Supa picanta cu cartofi si crenvusti
O reteta delicioasa de supa cu: crenvusti, cartofi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvusti afumati 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică maghiran sare piper Mod de preparare: Taie crenvurştii rondele mai groase şi rumeneşte-i într-o tigaie unsă cu...
Read more »
Peşte cu spanac
Peşte cu spanac din: cod, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucăți de cod 300 g spanac 2 legături de ceapă verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lămâie ulei sare Mod de preparare: Curăţă peștii. Stropește-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare după...
Read more »
Meniu de 1200 de calorii
Mic dejun: 2 oua fierte tari 1 ardei gras 1 felie de paine neagra 150 g fructe (struguri, mere, pepene, prune) cafea, ceai verde sau infuzie de placinte, neindulcite Pranz: 300 g salata greceasca: 100 g telemea desarata, 1 rosie, 1 ardei gras verde, 1 castravecior, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei de...
Read more »
Fusilli cu ricotta
O reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere, ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor...
Read more »
Trandafiri din mere
Trandafiri din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat, merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4 lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt Mod de preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu...
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu spanac
O reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei cu usturoi 1...
Read more »
Sfecla cu vita
O reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa, boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari 500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Desert: Clatite cu mere
Clatite cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara sare unt...
Read more »
Ceafa de porc cu ciuperci
Ceafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3...
Read more »
Calamari
Aceasta este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii,...
Read more »
Retete culinare: Ştrudel vienez
Ştrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g foitaj 5 mere 3 linguri cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie Mod de preparare: Curăţă merele...
Read more »
Ficatei de pui cu ciuperci
O reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui, ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de soia 100...
Read more »
Macrou marinat cu salată de crudităti
O reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline...
Read more »
Ciorba radauteana cu smantana
Ciorba radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper ...
Read more »
Curcan in gutui
Curcan in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1 ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât mai...
Read more »
Prăjitură regească
Prăjitură regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris, mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6 mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie 3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit) pentru umplutura de...
Read more »
Oua coapte in chifla
Oua coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare, piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat Mod de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se amestecă...
Read more »
Mere umplute cu pui
Mere umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara, pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4 galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri...
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
O reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii, varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida,...
Read more »
Vită cu susan şi prune
O reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie. Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa rosie Mod de...
Read more »
Budinca din dovleac, ciuperci si rosii
O reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din: ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei sare piper Mod de...
Read more »
Mere in aluat
O reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500 g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei Mod de preparare: Intr-un...
Read more »
Mancare de dovlecei
Mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi...
Read more »
Pui cu legume şi bulgur
Pui cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de masline o lingurita cardamom chimen...
Read more »
Nudli din castane cu sos de cascaval
O reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane, cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml smantana piper alb macinat Mod de...
Read more »
Kibe prajit
Kibe prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare, muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat: 200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri de pin 250 g...
Read more »
Supa de gulii cu orez
O reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi...
Read more »
Briose cu prune
O reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala, oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina...
Read more »
Tocanita de pui cu galuste
Tocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri ulei pentru galuste 1 ou sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul...
Read more »
Supa de legume cu paste
O reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei, dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente: 1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1 radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi legumele,...
Read more »
Grila cu prune
Grila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri rom...
Read more »
Dovleac cu mere si nuci
O reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt, mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de legume un...
Read more »
Cafea cu frisca
Cafea cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1 ceasca de cafea tare frisca lichida Mod de preparare: Incalzim Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »
Gugulufi cu dovlecei
Gugulufi cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci, cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare. Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras 2 fire...
Read more »
Dulceata de bostan
Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a...
Read more »
Creveţi choo-chee
Pentru acest preparat thailandez se fierb nişte creveţi mari într-un amestec foarte iute de pastă roşie de curry, tapte de cocos, ardei iuţi, nam pla (un sos thailandez din peşte fermentat), zahăr de palmier şi apă. După adăugarea laptelui de cocos, sosul trebuie lăsat să fiarbă şi sâ se îngroaşe suficient, apoi se adaugă...
Read more »
Prăjitură cu cereale
Prăjitură cu cereale din: zahar, pulpa de mere, fulgi de cereale, cacao, miere, nuci, esenta de rom si zahar praf. Ingrediente: 100 g zahar 250 g pulpa de mere 500 g fulgi de cereale 3 linguri cacao 3 linguri miere 150 g nuci pisate 25 ml esenta de rom 3 linguri zahar praf ...
Read more »
Gogosari si rosii umplute
Gogosari si rosii umplute din: gogosari, rosii, ciuperci, ulei, orez, ceapa, pasta de rosii, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 gogosari 8 rosii 300 g ciuperci proaspete 50 ml ulei 100 g orez 1 ceapa 1 lingurita pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel sare piper ...
Read more »
Frigarui de carne tocata
Frigarui de carne tocata din: carne tocata, usturoi, ceapa, bulion, supa de carne, nucsoara, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu bulion 1 ceasca de supa de carne 1/2 lingurita cu nucsoara 1/2 lingurita de chimen pisat 1 legatura de patrunjel...
Read more »
Tartă cu prune si vanilie
Tartă cu prune si vanilie din: faina, zahar, unt, prune, iaurt, oua, zahar vanilat, budinca de vanilie si fistic. Ingrediente: 250 g faina 80 g zahar 125 g unt de la frigider 300 g prune 300 g iaurt gras 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 2 linguri rase praf de budinca de vanilie 25...
Read more »
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza
Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini...
Read more »
Cozonac la tava cu prune
O reteta gustoasa de Cozonac la tava cu prune din: unt, faina, zahar, ou sare, lapte, drojdie, prune, scortisoara si fistic. Ingrediente: blat: 100 g unt moale 400 g faina 75 g zahar 1 ou 1 praf sare 150 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) topping: 1,25 kg prune 25 g zahar 1/2...
Read more »
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie
Sufleu de dovlecei cu rosii, feta si frunze de salvie din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, sare, piper, salvie si branza feta. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 2 dovlecei mari 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g rosii decojite (conserva) 75 ml vin alb...
Read more »
Cum se prepara papanasi cu dulceata (video)
O reteta video despre cum se prepara papanasi cu dulceata: Cum se prepara papanași cu dulceață
Read more »
Foi de marţipan cu cremă de caise
O reteta gustoasa de Foi de marţipan cu cremă de caise din: migdale, miere, albusuri, caise si unt. Ingrediente: 500 g migdale macinate 2 linguri miere 2 albusuri 500 g caise uscate 50 g unt Mod de preparare: Bateţi albuşurile spumă şi amestecati-le cu făina de migdale şi cu mierea pentru a obţine...
Read more »
Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba. Ingrediente: 30ml de ulei de masline 30ml de unt 2 cepe rosii, taiate in patru 6-8 ciocanele de...
Read more »
Ciorba de legume cu zeama de lamaie
Ciorba de legume cu zeama de lamaie din: fasole verde, ceapa, ulei, pasta de tomate, morcovi, mazare, patrunjel, cartofi, orez, patrunjel, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 2 cepe 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi 100 g mazare 1 radacina patrunjel 4 cartofi 50 g orez 1 legatura...
Read more »
Ardei umpluţi cu cuşcuş
O reteta gustoasa de Ardei umpluţi cu cuşcuş din: ardei grasi, costita, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, nucsoara si lamaie. Ingrediente: 4 ardei grasi 150 g cuscus 100 g costita 8 rosii cherry 1/2 lingurita cu busuioc uscat ulei de masline busuioc verde sare nucsoara lamaie Mod de preparare: Taie ardeii...
Read more »
Struguri imbracati
Struguri imbracati din: struguri, alune de padure, curmale, smochine, nuci, sirop de fructe, zahar praf si cacao. Ingrediente: 25 boabe mari de struguri 50 g alune de padure 200 g curmale uscate 200 smochine uscate 50 g nuci macinate sirop de fructe zahar praf amesteca cu cacao Mod de preparare: Treceti prin masina...
Read more »
Salată de vinete rustică
Salată de vinete rustică din: vinete, ardei capia, rosii, dovlecel, usturoi, sare, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 1 ardei capia 2 rosii mari 1 dovlecel mic 4-5 catei de usturoi sare ulei otet balsamic Mod de preparare: Pune vinetele şi ardeiul la copt. Fierbe dovlecelul. Când sunt gata, curăţă-le, lasă...
Read more »
Paine cu peste
Paine cu peste din: ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucati 1 ceapa 1 legatura de patunjel 2 lingurite cu zeama de lamaie pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml...
Read more »
Retete savuroase: Cartofi gratinaţi
O reteta savuroasa din Cartofi gratinaţi: cartofi, praz, kaizer, pesmet, telemea, ou, parmezan, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir de praz 150 g kaizer 1 lingura cu pesmet 150 g telemea 1 ou 2 linguri cu parmezan unt sare Mod de preparare: Fierbe cartofii pe jumătate (zece minute după ce...
Read more »
Chifteluţe în stil italian
O reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 20 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingurita frunzulite de cimbru 1 lingura ulei 1 lingura boia...
Read more »
Bors de sfecla rosie cu bacon
Bors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: bacon 70 g orez 3 cepe 2 oua 2 morcovi 1 telina mica 2 cartofi 5 rosii 2 ardei grasi 500 ml bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel sare...
Read more »
Patratele crocante
O reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere, scortisoara, galbenus si fulgi de porumb. Ingrediente: 400 g alune de padure 4-5 linguri miere 1 lingurita scortisoara 1 galbenus foarte proaspat 250 g fulgi de porumb Mod de preparare: Macinati 200 g alune si pisati mai mare restul. Amestecati mierea cu...
Read more »
Dovleac delicios dulce-acrisor
Dovleac delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi, cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe nişte crostini,...
Read more »
Paine cu carne de vita
Paine cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere. Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g carne de vita 1 ceapa...
Read more »
Paste cu brânză şi spanac proaspăt
Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura...
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare...
Read more »
Butoiaşe din dovlecel
Butoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2 linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri,...
Read more »
Vita cu telina
O reteta gustoasa de Vita cu telina din: vrabioara de vitel, telina, ceapa, morcovi, ulei, suc de rosii, foi de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel 500 g telina 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 500 ml suc de rosii 2 foi de dafin 1 legatura patrunjel sare...
Read more »
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
O reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi, fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina, supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g ciuperci Champignon 200 g broccoli sare...
Read more »
Ciorba cu pui
Ciorba cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le...
Read more »
Prajitura cu alune de padure
Prajitura cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca. Ingrediente: 7 oua 250 g faina 50 ml suc de lamaie 125 g zahar 400 g alune zdrobite 500 ml frisca Mod de preparare: Puneti alunele intr-o tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini pentru a...
Read more »
Paine cu ciuperci
Paine cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt...
Read more »
Cidru de portocale
O reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3 cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de portocala Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu le fierbem. Servim bautura intr-un...
Read more »
Dulceata de dovleac
Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie...
Read more »
Ruladă în sos de vin
O reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac...
Read more »
Snitel de porc cu cascaval
Snitel de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan, patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu faina piper sare ulei...
Read more »
Rulouri din clătite
O reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua 400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare Mod de preparare: Bate spumă ouăle, adaugă laptele,...
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
Ruladă de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi 300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2 galbenusuri circa 3...
Read more »
Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de...
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
O reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din: ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei chili, fara semințe și...
Read more »
Dovleac lunguieţ cremos
Dovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare...
Read more »
Lipie umplută cu varză
Lipie umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră, apoi stoarce-o...
Read more »
Paine cu legume
O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2 linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g faina...
Read more »
Musaca de ardei si cuscus
Musaca de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta tocate marunt...
Read more »
Cocktail cu rom si scortisoara
O reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel, rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »
Prăjitură cu mere şi prune
Prăjitură cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune...
Read more »
Halibut cu orez basmati si castane
Halibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Plăcintă cu varză şi carne
Placinta cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde, ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de chimen 1 ou sare ...
Read more »
Salată de cartofi fierţi si seminţe de in
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, ceapa verde, rosii, seminte de in, vermut, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi potriviţi o ceapă verde 2 roşii zemoase 100 g seminţe de in o linguriţă de vermut o jumătate de căţel de usturoi un dressing sare piper după gust Mod de preparare: Spală cartofii şi...
Read more »
Rulada din porc
Rulada din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare. Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru umplutura: 2 cartofi 2...
Read more »
Tartă cu varză alba
Tartă cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 500 g aluat fraged 1/2 varza alba 4 linguri cu ulei 1 ceapa mare 1 lingurta cu tarhon uscat 1 lingurita cu marar uscat 2 oua 50 g iaurt sare Mod de preparare: Căleşte în...
Read more »
Novac in bere
Novac in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2 lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru macinat sare Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e cazul), cresteaza-l transversal,...
Read more »
Rulada din carne (amestec)
O reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata, masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de usturoi ulei sare...
Read more »
Retete savuroase: Varza calita
O reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi...
Read more »
Pere in aluat
Pere in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere. Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1 lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita Mod de preparare: Curăţaţi perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6 castroane termorezistente....
Read more »
Trigoane de varză
O reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata, orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper Mod de preparare: Scoate nervurile...
Read more »
Tort de toamna cu mere si alune
Tort de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar, lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou. Ingrediente: 3 oua 1 kg faina 40 g drojdie 200 ml ulei 300 g zahar 500 ml lapte 800 g mere rase 200 g alune de padure zdrobite sau nuci 1...
Read more »
Ardei umplut cu salată de varză
O reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe....
Read more »
Pacheţele de primăvară cu varza
Pacheţele de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia, ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2...
Read more »
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
Hering cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm. Presăraţi-le cu sare şi piper şi...
Read more »
Retete culinare: Salată de paste cu ton
O salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie, masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă verde 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe pastele timp de cinci minute,...
Read more »
Carnaciori cu legume la tigaie
Carnaciori cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben, rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100 ml apa 2...
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
O reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde tocat sare piper Mod de...
Read more »
File de pastrav cu sos de smantana
O reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Presăraţi...
Read more »
Desert de toamna cu mere prajite
Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2 mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1 lingurita ulei +...
Read more »