Retete de Craciun:
Roşii umplute cu ciuperci
O reteta delicioasa de rosii umplute cu: ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: 7-8 roşii 1/2 kg ciuperci 1 ceapă mijlocie 1 lingură orez sare piper 150 g smântână pătrunjel tocat Mod de preparare: Alegi roşii mijlocii rotunde şi de aceeaşi mărime. Tai căpăcele în partea dinspre codiţe, fără să le desprinzi...
Read more »
Clătite din legume umplute cu ceafă afumată
O reteta delicioasa de clatite din legume: cartofi, ceapa, usturoi, oua, faina, lapte, unt, sare, ceafa de porc afumata, varza alba. Ingrediente: 700-800 g cartofi albi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ouă 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de lapte unt sau margarină sare 300 g ceafă de porc afumată 300-400 g...
Read more »
Mâncare macedoneană
O reteta de mancare macedoneana din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam, sare, galbenusuri si mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2–3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2...
Read more »
Mâncare de vinete cu pui
O reteta delicioasa de mancare de vinete cu pui din: vinete, piept de pui, usturoi, ardei grasi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5–6 roşii ulei sare piper Mod de preparare: Tăiaţi ardeiul mărunt, ca la...
Read more »
Budincă din fructe uscate
O reteta delicioasa de budinca din fructe uscate din: paine, amestec de fructe, coaja de lamaie si portocala, lapte, oua, zahar tos, unt si zahar pudra. Ingrediente: 12 felii de paine mai veche 500 g amestec de fructe uscate (stafide albe si negre, caise si smochine) coaja de lamaie si de portocala 600 ml...
Read more »
Mâncare de ciuperci cu ardei copţi
O reteta de mancare de ciuperci cu ardei copti din: ciuperci, ardei grasi, rosii, ceapa, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci 6 ardei graşi 5 roşii 3 cepe 1 foaie de dafin 1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Coaceţi...
Read more »
Cocktail Triple Sec Orange
O reteta simpla de Cocktail Triple Sec Orange din: bols triple sec, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 12 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Bols triple Sec si completam cu suc...
Read more »
Tarta cu dulceata
O reteta delicioasa de tarta cu dulceata din: paine, smantana, oua, zahar, portocala, unt si gem. Ingrediente: 10 felii de paine alba 150 ml smantana dulce 2 oua 6 linguri cu zahar coaja de la 1/2 portocala 50 g unt 400 g gem de gutui/capsuni/visine Mod de preparare: IBate gălbenuşurile cu trei linguri...
Read more »
Ruladă de legume
O reteta de rulada de legume din: dovlecei, morcovi, mazare, lapte, paine, oua, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 6-7 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 200 g mazăre congelată 1 pahar cu lapte 200 g pâine toast 2 ouă 2 linguri pesmet 200 g parmezan ras sare şi piper Mod de preparare: Taie dovleceii...
Read more »
Placinta delicioasa
O reteta delicioasa de placinta delicioasa din: foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, stafide, smantana, apa minerala si zahar vanilat. Ingediente: 1 pachet cu foi de placinta 1-1/2 kg branza de vaci 8 oua 300 g zahar 100 g stafide 1 cana cu smantana dulce 1 cana cu apa minerala 2 pliculete...
Read more »
Supa de dovleac
O reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare, piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac sare piper 1 morcov 50 g ţelină 1 fir praz 50 g unt 100 ml vin alb 600 ml supă de legume 200 ml...
Read more »
Anghinare pane cu curry
O reteta delicioasa de anghinare pane cu curry din: anghinare, faina alba, faina de orez, curry, apa minerala, sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 anghinare 100 g faină albă 50 g faină de orez 1 linguriţă curry apă minerală sare ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Curăţă anghinarele eliminând frunzele din...
Read more »
Praz cu costita
O reteta delicioasa de praz cu costita din: praz, costita, unt, seminte de marar si sare. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g costita 75 g unt seminte de marar uscat sare Mod de preparare: Taie costiţa în felii nu foarte groase. Curăţă prazul, taie partea verde rondele, iar cea albă, în bucăţi...
Read more »
Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci
O reteta delicioasa de lasagna cu vinete, dovlecei si ciuperci din: foi de lasagna, dovlecei, faina, ciuperci, ardei rosu, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc si cas de vaca. Ingrediente: 300 g foi pentru lasagna 1 vânătă 2 dovlecei mici 2 linguri făină 200 g ciuperci din conservă 1 ardei roşu 2 linguri...
Read more »
Tarta umpluta cu ciuperci
O reteta delicioasa de tarta umpluta cu ciuperci din: faina, ou, unt, drojdie, ciuperci, costita, ceapa, smantana, galbenusuri, cas, verdeata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 1 ou unt cat o nuca drojdie cat o nuca pentru umplutura: 500 g ciuperci 200 g costita 1 ceapa taiata fin 200 g smantana 3...
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute
O reteta delicioasa de oua umplute din: oua, hrean, arpagic, maioneza, mustar, piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 14 ouă proaspete hrean arpagic maioneză muştar picant piper roşu Sare şi piper Mod de preparare: Se fierb ouălele proaspete pentru 10 minute.Se lasa sa se răcească. Se...
Read more »
Supă-cremă de peşte cu iaurt
O reteta delicioasa de supa crema de peste cu iaurt din: file de peste, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt degresat, boia dulce si lamaie. Ingrediente: 500 g file de peşte 2 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml ulei extravirgin de măsline...
Read more »
Cum se prepara sos din vin rosu (video)
O reteta video despre cum se prepara sos din vin rosu; un preparat nemaipomenit de gustos care poate fi folosit in prepararea carnii de vita si nu numai. Este foarte delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara sos din vin rosu Pofta buna!
Read more »
Chiftele marinate scăzute
O reteta de chiftele marinate scazute din: carne tocata, paine, ceapa, mazare, oua, usturoi, marar, patrunjel, boia iute, ulei, lapte, ceapa, ardei gras verde, morcov, supa de carne, suc de rosii, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1 felie de paine 1 ceapa 1 mana...
Read more »
Chec cu pere
O reteta delicioasa de chec cu pere din: pere, faina, oua, zahar, unt, stafide, rom si sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină 5 ouă 150 g zahăr 50 g unt 50 g stafide 2 linguri rom sare Mod de preparare: Înmuiaţi stafidele în rom, în care aţi adăugat 2 linguri de...
Read more »
O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu...
Read more »
Caramele simple
O reteta de caramele simple din: zahar tos, zahar brun, frisca, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g zahăr brun 400 g frişcă/smântână grasă 3 plicuri cu zahăr vanilat 300 g unt/margarină Mod de preparare: Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi lasă pe foc mic, amestecand continuu, pana...
Read more »
Salată arăbească de pâine cu telemea de vacă
O reteta delicioasa de salata arabeasca cu: lipii, usturoi, rosii cherry, castravete, ridichii, ceapa rosie, frunze de menta, patrunjel, laptuca, salata verde, rucola, branza telemea. Ingrediente: 2 lipii 1 căţel de usturoi sucul de la o lămâie 8 roşii cherry 3 roşii prunişoare tăiate bucăţele 1/2 de castravete, tăiat bucăţele 6 ridichi, feliate...
Read more »
Cocktail Campari Negroini
O reteta simpla de Cocktail Campari Negroini din: campari, vermut rosu, gin si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl vermut rosu 1 cl gin o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele alcoolice le amestecam cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam totul intr-un pahar de whisky si decoram cu o...
Read more »
Bomboane cu nuci pralinate
O reteta delicioasa de bomboane cu nuci pralinate din: nuci, zahar, coaja de protocala glasata, stafide si ciocolata de menaj. Ingrediente: 300 g nuci 100 g zhar 100 g coaja de portocala glasata 1 mana stafide 300 g ciocolata neagra menaj Mod de preparare: Caramelizează pe foc 100 g de nuci în zahăr,...
Read more »
Salată de ton, sparanghel şi fasole albă
O reteta delicioasa de salata de ton cu: sparanghel, file de ton, fasole alba, ceapa, capere, ulei de masline, otet de vin rosu, tarhon. Ingrediente: 1 buchet mare de sparanghel 2 x 200g file de ton în apă (din conservă), scurs 2 x 400g de fasole albă în apă (din conservă), scursă 1 ceapă...
Read more »
Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă
O reteta delicioasa de sparanghel in foi de placinta cu oua din: sparanghel, placinta, oua, seminte de mac, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 20 fire mari de sparanghel 3 foi subţiri de plăcintă 3 ouă 1 linguriţă seminţe de mac 20 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare...
Read more »
Reteta zilei: Copane de pui cu sos de soya
O reteta simple si delicioasa de copane de pui cu sos de soya din: copane de pui, sos soya, arpagic, usturoi si piper. Ingrediente: Copane de pui Sos soya Arpagic Usturoi Piper Mod de preparare: Se pun copanele in tigaie, se adauga sosul de soya, usturoiul si arpagicul. Se intorc din cand in cand...
Read more »
Cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide (video)
O reteta video despre cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide; un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: For the wings: 5 pounds chicken wing sections, thawed, patted very dry toss with… 2 tbsp vegetable oil 1 tbsp kosher salt 1 tsp black pepper cayenne to taste...
Read more »
Chec cu fructe
O reteta delicioasa de chec cu fructe din: oua, zahar, unt, lapte, ulei, faina, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, nuci, rahat, portocala glasata si rom. Ingrediente: 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 200 ml lapte 180 ml ulei 600 g faina 2 pliculete cu praf de copt 4 lingurite...
Read more »
Terină de cartofi si ciuperci
O reteta delicioasa de terina de cartofi si ciuperci din: cartofi, lapte, branza, unt, parmezan, ciuperci, bere, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 ml lapte 180 g brânză pentru topit (mozzarella, caşcaval) 50 g unt 5 linguri parmezan ras 50 g ciuperci uscate 125 ml bere 1 căţel...
Read more »
Pui thailandez
O reteta delicioasa de pui thailandez cu: carne de pui, hasme, iarba de limon, ulei vegetal, pasta de curry, sos de peste, zahar, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: 2 haşme sau o ceapă mică 1 legătură de iarbă de limon 1 lingură de ulei vegetal 3-4 linguriţe pastă de curry thailandeză 4 buc. piept...
Read more »
Supă thailandeză cu pui şi ciuperci
O reteta delicioasa de supa thailandeza cu: carne de pui, sos de chili, sos de peste, zahar, lamai verzi, ciuperci, ceapa verde. Ingrediente: l l de supă de pui fierbinte 2 linguri de sos de chili 1 lingură de sos de peşte de preferinţă nuoc mam 1 linguriţe de zahăr coaja şi sucul de...
Read more »
Guotie
Guotie, numite si jiaozi. un fel de coltunasi care se servesc in meniurile dim sum, este termenul mandarin folosit pentru a denumi un fel de mancare absolut delicios. Numele s-ar traduce prin coltunasi lipiti. Atunci cand se prepara coltunasii, secretul consta in faptul ca acestia nu trebuie sa se lipeasca de vas. De fapt,...
Read more »
Cocktail Red Lime
O reteta simpla de Cocktail Red Lime din: lime juice, campari si portocala. Ingrediente: 1 cl Lime Juice 5 cl Campari o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail. In final se adauga o jumatate de felie de portocala....
Read more »
Deserturi delicioase: Tort de ciocolata
O reteta de tort de ciocolata din: zahar, unt, oua, faina si cacao. Ingrediente: 250 g zahar 250 g unt 8 oua 2 linguri cu faina 100 g cacao Mod de preparare: Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaua. Amestecă energic toate aceste ingrediente până...
Read more »
Mâncărică de mărar cu carne de porc
O reteta delicioasa de mancarica de marar cu carne de porc din: marar, ceapa, cartofi, carne de porc, lamaie, faina, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5 legături de mărar 3 cepe potrivite 3 cartofi 500 g carne de porc 1 lămâie cojită 2 linguriţe făină 3 linguri bulion ulei sare piper Mod...
Read more »
Carne de vită cu ciuperci şi legume
O reteta delicioasa de carne de vita cu: sos de stridii, sos de soia, ulei vegetal, varza, ciuperci. Ingrediente: 4 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia 1-2 linguri de ulei vegetal 400g pulpă de vacă, tăiată de-a latul ghimbir 300 g varza savoy 150g ciuperci feliate Mod de preparare: Se amesteca...
Read more »
Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte
O reteta delicioasa de pui umplut cu:, ulei de masline, pesmet, rosii, seminte de pin, frunze de busuioc, sos de pesto, mascarpone. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 4 buc.piept de pui 100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi 175g de rosii o mână de seminţe de pin o mână...
Read more »
Musaca de roşii cu şniţele de porc
O reteta gustoasa de musaca de rosii cu snitel de porc, rosii, ceapa verde, rosmarin, ardei gras, pasta de ardei, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc 500 g roşii 1 legătură ceapă verde 1 fir rozmarin 3 ardei graşi 3 linguri pastă de ardei 150 ml vin alb 100 ml...
Read more »
Vinete îmbrăcate în aluat de clătite
O reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 ouă 1 ceaşcă de lapte 1 ceaşcă de apă minerală făină sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Spălaţi vinetele şi le tăiaţi în rondele...
Read more »
Tagliatelle cu broccoli
O reteta delicioasa de tagliatelle cu broccoli din: broccoli, rosii cherry, ciuperci, paste, margarina, smantana, parmezan, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 broccoli 12 rosii cherry 100 g ciuperci champignon 500 g paste tagliatelle 2 linguri margarina 125 ml smantana degresata 4 linguri parmezan ras nucsoara sare piper Mod de preparare: Se despart...
Read more »
Retete clasice: Consome
O reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de piper si albusuri de ou. Ingrediente: 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe mari sare...
Read more »
Omletă cu sparanghel şi şuncă
O reteta delicioasa de omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri parmezan ras 120 g şuncă presată 1/2 linguriţă nucşoară rasă 50 g Emmentaler 10 fire civetă (sau ceapă verde) 300 g sparanghel 30 g unt sare şi...
Read more »
Osso bucco milanesse
O reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi, telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel, usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de carne...
Read more »
Tort vegetarian de conopidă
O reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli...
Read more »
Cocktail Peach Fizz
O reteta simpla de Cocktail Peach Fizz din: lichior de banane, lichior de piersici, brandy, suc de piersici si sifon. Ingrediente: 3 cl lichior de banane 3 cl lichior de piersici 4 cl brandy 10 cl suc de piersici sifon Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se agita bine cu gheata in...
Read more »
Burgeri din carne de pui
O reteta delicioasa de burgeri cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, carne de pui, caise, morcovi, ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 85g fulgi de ovăz 450g came tocată de pui 100g caise deshidratate, mărunţite 1 morcov mare, ras 1...
Read more »
Tortillas cu pui thailandez
O reteta delicioasa de tortillas cu: carne de pui, ulei vegetal, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceapa, pasta de curry, coriandru. Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 1 lingură de ulei vegetal 1 ardei gras galben, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii subţiri 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat...
Read more »
Un platou cu tăiţei şi legume
O reteta delicioasa de taitei cu: piept de pui, ou, pesmet, ulei de masline, ceapa verde, castravete, morcov, sos de prune, sos de chili. Ingrediente: 2 piepti de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de lungimea degetului 1 ou, bătut 50g de pesmet 200g de tăiţei din făină de orez cu ou, de...Read more »
Rulouri de vinete
O reteta simpla si delicioasa de rulouri de vinete din: vinete, carne tocata, ou, parmezan, chifla, patrunjel, ulei de masline, pasta de rosii, cascaval, ulei de floarea soarelui si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru rulouri: 2 vinete medii 300 g carne tocată 1 ou 2 linguri parmezan ras 1 chiflă mai veche 1 legătură...
Read more »
Cocktail Apres Ski
O reteta simpla de Cocktail Apres Ski din: campari si red bull. Ingrediente: 4 cl Campari Red Bull Mod de preparare: Punem mutla gheata intr-un pahar si turnam deasupra Campari-ul. Completam cu Red Bull.
Read more »
Boeuf â la mode
O reteta delicioasa de boeuf e la mode din: rasol de vita, rasol de porc, vita, morcov, ceapa, sos brun, cuisoare, chimen, foi de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 500 g rasol de porc 1 kg piept de vita 1 kg morcov 2 cepe potrivite 1 l sos...
Read more »
Supă-cremă de vinete
O reteta delicioasa de supa crema de vinete din: vinete, ceapa, usturoi, ulei, faina, frisca vegetala, patrunjel, supa de legume, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingură rasă făină 200 ml frişcă vegetală lichidă ½ legătură pătrunjel 500 ml supă de legume...
Read more »
Salata Walldorf
O reteta de salata walldorf din: miez de nuca, telina, stafide, vin alb, mere, salata, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 150 g miez de nuca 200 g telina 100 g stafide 50 ml vin alb 2 mere 1 salata mare 100 g maioneza 1 lingura zeama de lamaie sare piper ...
Read more »
Escalop vienez
O reteta delicioasa de escalop vienez din: pulpa de vitel, faina, ulei, vin alb demisec, mustar, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel 100 g faina 100 ml ulei 250 ml vin alb demisec 1 lingura mustar sare piper patrunjel Mod de preparare: Taiati carnea in felii de circa 5-6...
Read more »
Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămâie
O reteta delicioasa de legume picante cu: ulei, arpacas, suc de lamaie, miere, harissa, vinete, ardei gras rosu, bulgur, frunze de menta, iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 linguri de miere 2 linguriţe de harissa 2 vinete mici, tăiate felii 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat bucăţele 140g de...
Read more »
Pui Marengo cu ciuperci si creveti
O reteta delicioasa de pui marengo cu ciuperci si creveti din: pui, faina, ciuperci, creveti, rosii in bulion, vin alb demisec, usturoi, masline, unt, sare si piper. Ingediente: 1 pui 100 g faina 500 g ciuperci proaspete 400 creveti decorticati 400 g rosii in bulion 50 ml vin alb demisec 2 catei de usturoi...
Read more »
Rulada cu dulceata de visine
O reteta de rulada cu dulceata de visine din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata alba, lapte, vanilie, dulceata de visine, amidon, visinata si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 praf de copt 75 g unt inghetat 50 g zahar, plus 25 g pentru sirop 50 g ciocolata alba, razuita 75 ml lapte...
Read more »
Gazpacho rece
O reteta de gazpacho rece din: ardei gras, castraveti, ceapa rosie, rosii, usturoi, suc de rosii, otet de vin, lamaie, ulei de masline, busuioc, crutoane de paine, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei gras verde 2-3 castraveti 1 ceapa rosie 4-5 rosii bine coapte 2-3 catei de usturoi 1 l suc...
Read more »
Reteta zilei: Bulgarasi minune
O reteta delicioasa de bulgarasi minune din: carne tocata, branza, ou, orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g carne tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un ou Mod de preparare: Intr-un castron se...
Read more »
Sparanghel cu ouă moi
O reteta delicioasa de sparanghel cu: ulei de masline, pesmet, chilli, oua, paprika. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 50g de pesmet fin un vârf de cuţit din chilli si paprika, 16-20 tulpini de sparanghel 4 ouă Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă pesmetul şi se prăjeşte până devine auriu....
Read more »
Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan
O reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare. Ingrediente: 200 g parmezan ras pentru sosul de parmezan: 1 ou 2 gălbenuşuri 4 linguri parmezan ras 50 ml smântână...
Read more »
Supă cu figurine de ou
O reteta delicioasa de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, supa de vita, paine, piper si frunze de salata. Ingrediente: 250 ml lapte 4 ouă sare 150 g ficat de pui 1 ceapă 1 lingură unt 4 linguri caşcaval ras 750 ml supă de vită...
Read more »
Djuveci
O reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca afumata de porc, untura, smantana, sare si piper. Ingrediente: 750 g rosii in bulion 500 g ardei 1 ceapa rosie 200 g orez 4 felii sunca afumata de porc 1 lingura untura 400 g smantana sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Salată de andive cu portocale
O reteta delicioasa de salata de andive cu portocale din: andive, portocale, ulei de masline, lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 2 portocale 50 ml ulei de măsline 1 lămâie 100 g iaurt degresat sare piper Mod de preparare: Desfaceţi andivele în foi, pe care le spălaţi şi le...
Read more »
Cocktail Acapulco Toddy
O reteta simpla de Cocktail Acapulco Toddy din: creme de cassis, tequila, zahar si pepene verde. Ingrediente: 2 cl Creme de Cassis 4 cl tequila 2 cl zahar 1/4 pepene verde Mod de preparare: Pepenele verde maruntit, impreuna cu celelalte ingrediente si cu 3 linguri de gheata zdrobita, se amesteca in mixerul electric....
Read more »
Mamaliga cu afumatura
O reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa, smantana si sare. Ingrediente: 250 g malai 300 g branza de burduf sau dulce de vaci 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati 1 l apa 200 ml smantana sare Mod de preparare: Puneţi la fiert apa cu sare şi când începe...
Read more »
Pudding de ciocolata
O reteta delicioasa de pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie. Ingrediente: cacao pentru tapetat 50 g nuci, rumenite 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde 100 g unt la temperatura camerei 140 g zahar tos 2 oua...
Read more »
Medalioane de porc cu salata de linte
O reteta delicioasa de medalioane de porc cu salata de linte din: linte, mere, telina verde, otet de vin, sare, piper si medlioane de porc. Ingrediente: 250 g linte 3 mere 3 fire telina verde 6 linguri otet de vin sare piper 800 g medelioane de porc Mod de preparare: Se spală lintea...
Read more »
Mancare de cartofi, afumatura si aluat
O reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua, faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 2 oua faina 2 linguri apa 800 g carne afumata de porc sau carnati, conservate in untura 1 kg cartofi sare piper Mod de preparare: Din făină, ouă bătute şi...
Read more »
Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie
O reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din: cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie, ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume. Ingrediente: pentru tarte: 200 g cartofi 300 g ricotta 2 ouă 2 albuşuri 30 g unt pesmet nucşoară sare şi piper pentru...
Read more »
Cum se prepara Bhindi Masala (video)
O reteta video despre cum se prepara Bhindi Masala; un preparat specific indian, deosebit de sanatos si gustos, rapid si foarte delicios. Cum se prepara Bhindi Masala Pofta buna!
Read more »
Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare
O reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere. Ingrediente: 200 g linte maro 200 g carnaciori afumati 100 g bacon, slaninuta 200 g zarzavat...
Read more »
Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry
O reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline, pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400g de paste penne 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală 2 linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele 200g de rosii cherry, înjumătăţite 1 mână bună frunze de busuioc parmezan ras, pentru...
Read more »
Cuscus cu tocanita de porc
O reteta delicioasa de cuscus cu tocanita de porc din: praz, ardei gras, ceapa, ulei sa masline, sare, piper, zahar, cuscus, muschi de porc si parmezan. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper zahar 300 g cuscus (instant) 5-6 felii...
Read more »
Cockteil Brandy Daisy
O reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie, zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete. Ingrediente: 40 ml brandy sau coniac 3 căpşune ½ lămâie 1 lingurită zahăr 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii 100 ml apă tonică câteva cuburi de gheată câteva frunzulite de mentă...
Read more »
Budincă de fasole cu vafe din parmezan
O reteta de Budincă de fasole cu vafe din parmezan din: fasole alba, ou, ceapa, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de legume, ceapa verde, sare, morcovi, cartofi, sare, praz si parmezan. Ingrediente: 120 g fasole albă cu bobul mic 1 ou 1 ceapă mică 2 foi de dafin 1 lingură ulei...
Read more »
Puding de orez
O reteta delicioasa de puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom. Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2×400 ml conserve lapte de cocos 600 ml lapte dulce 50 g nuca de cocos 100-123...
Read more »
Pâine cu sparanghel şi roşii uscate
O reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza. Ingrediente: 100ml ulei de măsline 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată 200g de făină 2 linguriţă (11,2g) praf de copt 1 linguriţă sare 1 linguriţă de frunze de cimbru ouă mari, bătute uşor...
Read more »
Budinca aromata
O reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare, scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca si sirop de zmeura. Ingrediente: 150 g unt 220 g zahar praf 6 oua intregi+5 galbenusuri 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara 150 g ciocolata neagra de menaj coaja rasa de la 1 lamaie...
Read more »
Dim Sum: Xiao Long Bao
Acesti coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent. Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de...
Read more »
Dovlecei umpluţi cu şuncă
O reteta de dovlecei umpluti cu sunca din: dovlecei, sunca, mortadella, mozzarella, pulpa de rosii, oua, parmezan, patrunjel, usturoi, unt, sare, piper, ulei de masline extravirgin, morcov si sfecla. Ingrediente: 5 dovlecei (zucchini) 200 g şuncă presată 100 g mortadella 100 g pesmet 100 g mozzarella 300 g pulpă de roşii 2 ouă 5...
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si ardei gras
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu cartofi si ardei gras din: rozmarin, cartofi, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, pulpe de pui si boia. Ingrediente: 2 fire de rozmarin 600 g cartofi 2 ardei grasi rosii sare piper 4 linguri ulei de masline 4 pulpe de pui (a circa 200 g)...
Read more »
Prajitura cu crema de lamaie
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de lamaie din: zahar, faina, oua, lapte, praf de copt, coaja rasa de lamaie, lapte gris, unt, zahar praf, lamai si biscuiti. Ingrediente: blatul: 200 g zahar 200 g faina 6 oua 1 lingura lapte 1 plic praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie crema:...
Read more »
Păstrăv cu lămâie
O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, morcovi, ulei, zeama de lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 2 păstrăvi mici 2–3 morcovi 5 ml ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sare verdeaţă Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, îi spălaţi şi îi fierbeţi cu morcovul 10 – 15 minute, la foc încet. Când sunt...
Read more »
Cocktail Pitu Cola
O reteta simpla de Cocktail Pitu Cola din: pitu cachaca, cola si limeta. Ingrediente: 4 cl Pitu Cachaca cola o felie de limeta Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Pitu Cachaca si completam cu cola rece. Adaugam o jumatate de felie de limeta.
Read more »
Plăcintă cu carne (Kulebiak)
O reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 100 ml lapte 20 g drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 3 oua 100 g unt 500 g carne tocata 1 ceapa sare piper Mod de preparare: Faceţi un...
Read more »
Vitel Orloff
O reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g ciuperci proaspete 3 linguri faina...
Read more »
Paste cu piept de pui şi legume
O reteta de paste cu piept de pui si legume din: piept de pui, paste, ardei rosii, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 pungă paste 2 ardei roşii 2 cepe verzi 4 roşii bine coapte puţin usturoi oregano sare Mod de preparare: Spălaţi bine pieptul...
Read more »
Pane de aripioare
O reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua, cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa, ciuperci, masline si legume. Ingrediente: 10 aripioare mai măricele 1 cană cu mălai 2-3 ouă 50 g caşcaval 2-3 linguri cu ulei sare piper boia, cimbru, rozmarin pentru umplutură: bucăţi de kaiser anşoa ciupercuţe...
Read more »
Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)
O reteta de salata de cartofi si sfecla rosie cu peste din: file de peste marinat, cartofi, morcovi, oua, sfecla rosie, ceapa rosie, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de peste marinat 4 cartofi mari fierti in coaja 2 morcovi fierti 2 oua fierte tari 400 g sfecla rosie coapte 1 ceapa...
Read more »
Ruladă cu legume in foi de varza
O reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza, cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi. Ingrediente: 1 varză mică creaţă 4 cartofi mari 50 g unt 8 linguri parmezan 1 ou 250 g spanac congelat 1 morcov nucşoară...
Read more »
Paste cu nuci şi soia
O reteta delicioasa de paste cu nuci si soia din: paste, soia, miez de nuca, ceapa, gogosari, ciuperci, suc de rosii, ulei de masline, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g paste 100 g soia granule 100 g miez de nucă 2–3 cepe mari 2–3 gogoşari 2–3 ciuperci mari 500 ml suc de roşii...
Read more »
Quiche cu brocoli
O reteta delicioasa de Quiche cu brocoli din: faina, branza dulce de vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci, branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 125 g branza dulce de vaci 1 ou 5 linguri ulei 10 g drojdie de bere...
Read more »
Papricaş de vită
O reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită fără os 2 ardei graşi roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă 3 roşii 1–2 foi de dafin...
Read more »
Gris pargalit cu prune uscate
O reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar, gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare. Ingrediente: 250 ml lapte 100 g zahar 100 g gris 3 oua 1 lingura unt/margarina 200 g branza de vaci 1 lingura scortisoara 200 g prune uscate un varf de cutit...
Read more »
Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)
O reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g unt 3 cepe 150 ml smantana 2 oua 2 linguri faina 30 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea...
Read more »
Ochiuri în pârjoale
O reteta de ochiuri in parjoale din: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, maghiran, ulei, unt, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă...
Read more »
Budincă de legume în crustă de cartofi
O reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si sare. Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g mazăre 200 g conopidă 3 dovlecei mici 1 ceapă 5-6 cartofi 100 g mozzarella...
Read more »