Retete magice:
Muschiulet de vita cu legume la cuptor
O reteta de muschiult de vita cu legume la cuptor din: muschi de vita, ulei vegetal, paprica, mustar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschiulet de vita 4 linguri ulei vegetal 2 linguri paprica uscata 3 linguri mustar o lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita piper negru macinat sare Mod de preparare: Muschiuletul...
Read more »
Aperitiv englez
O reteta de aperitiv englez din: carne afumata, morcov, ciuperci, castravete, broccoli, masline, marar, patrunjel, pasta de tomate, zahar, ulei vegetal, mustar, sare si piper. Ingrediente: 100 g carne afumata 1 morcov 50 g ciuperci marinate un castravete murat 2 buchetele broccoli marinat 5 masline frunzulite de marar si patrunjel pentru amestecul de condimente:...
Read more »
Budinca de dovlecei
O reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei subtiri 5 oua 2 linguri cu smantana 3 linguri cu parmezan 2 linguri cu ulei de masline sare piper Mod de preparare: Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu un prosop de hartie....
Read more »
Prajitura cu cafea
O reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1 cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri cacao...
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu orez
O reteta de carne de porc cu orez din: carne d eporc, ceapa, morcovi, ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se...
Read more »
Prajitura cu zulufi de lamaie
O reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja...
Read more »
Salata belgiana cu andive
O reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza, pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g andive 2 telina 4 linguri maioneza 2 pere un varf cutit boia dulce sare pentru maioneza: 40 ml ulei 1 lingura cu varf faina 150-200 ml apa calda...
Read more »
Ciorba picanta de legume
O reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un praf de piper...
Read more »
Peste cu verdeturi
O reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii, cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste (hering, cod, crap) 150 ml ulei 3 linguri pasta de tomate 3 rosii 500 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa mare 50 ml...
Read more »
Berbecut cu legume
O reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce. Ingrediente: 2-3 felii de berbecut 1 ceapa 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata) 1/4 l zeama in care a fiert mazarea 1 lingurita praf de maghiran 1 lingura margarina sau ulei 1 lingura faina...
Read more »
Budinca cu nuci si curmale
O reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6 linguri faina de grau 2 linguri praf de...
Read more »
Reteta zilei: Supa Buseca
O reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa, morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov 3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1 frunza de dafin...
Read more »
Cocktailuri de weekend #5
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail cu sampanie si Curacao O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie...
Read more »
Salată de morcovi cu chimen indian
Morcovii dulci se potrivesc cu aroma robustă a chimenului indian, această îmbinare fericită de arome regăsindu-se în multe salate, din Maroc şi până în Liban. Salatele cu morcovi şi chimen au o culoare intensă, portocalie. Aceste aperitive se servesc la temperatura camerei şi sunt foarte populare în sudul bazinului mediteraneean. Toate salatele de morcovi...
Read more »
Curry de langusta
O reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate foarte fin (poate conţine şi peste 40 de ingrediente), putând fi preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel...
Read more »
Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie
O reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin...
Read more »
Miel fiert cu sos de verdeturi si capere
O reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel, frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta, patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin. Ingrediente: 1 pulpa de miel, cam 1 kg 2...
Read more »
Briose cu portocale glasate
O reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar fin 3...
Read more »
Retete delicioase: Broccoli gratinat
O reteta de broccoli gratinat din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar, ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare. Ingrediente: 500 g broccoli 2-3 cartofi fierti 8 oua 200 g branza cedar 1 ceapa alba 1 lingura ulei 1/2 lingurita cu piper alb 1/2 lingurita cu oregano unt gris sare Mod de...
Read more »
Budinca de oua si ciuperci
O reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri, branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 oua 5 albusuri 150 g branza cedar 1 ceapa 1 lingura cu rosii uscate 1/2 ardei iute 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper 1...
Read more »
Cocktail Shaft
O reteta simpla de Cocktail Shaft din: aperol, gin, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 3 cl Aperol 3 cl gin vin spumant sec jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Turnam Aperolul si ginul peste gheata, intr-un pahar pentru bauturi lungi, si completam cu vin spumant rece. Pe marginea paharului asezam...
Read more »
Turnedou Rossini
O reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri vin Madeira...
Read more »
Budinca de morcovi
O reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca, morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 400 g carne tocata de vaca 750 g morcovi 200 ml smantana grasa 100 g branza cedar 25 g unt 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu...
Read more »
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
O reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca...
Read more »
Cocktail Apricot
O reteta simpla de Cocktail Apricot din: arpicot brandy, zeama de lamaie, rachiu si sampanie. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie Mod de preparare: Lichiorul, zeama de lamaie si rachiul se mixeaza in shaker, se toarna paharul de sampanie si se completeaza cu sampanie...
Read more »
Carne de vita in cidru
O reteta de carne de vita in cidru din: piept de vita, unt, morcovi, usturoi, rosii, cidru sec, ceapa verde, cimbrisor, foid e dafin, piper si sare. Ingrediente: 450 g piept de vita 2 linguri unt 4 morcovi un catel de usturoi 3 rosii 600 ml cidru sec ceapa verde cimbrisor uscat foid de...
Read more »
Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise
O reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel, sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si mustar de dijon. Ingrediente: 700 g ceafa de miel, dezosata Sare si piper negru 75 g caise uscate 125 g pesmet din paine integrala 175 g boabe de...
Read more »
Cum se prepara musaca vegetariana (video)
O reteta video despre cum se prepara musaca vegetariana, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara musaca vegetariana Pofta buna!
Read more »
Salata cu cascaval si usturoi
O reteta de salata cu cascaval si usturoi din: cascaval, usturoi, oua, ridichi, mazare, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 80 g cascaval tare 2 catei de usturoi 2 oua fierte 4 ridichii de luna 50 g mazare verde conservata 2 linguri maioneza frunze de patrunjel piper negru macinat sare Mod de preparare:...
Read more »
Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra
O reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita....
Read more »
Paste cu brânză dulce
O reteta de paste cu branza dulce din: paste, sare, ceapa, ardei gras, rosii, arpagic, ulei de masline, crema de branza si piper. Ingrediente: 500 g paste subţiri sare 2 cepe 2 ardei graşi roşii 3 roşii 1/2 legătură arpagic 2 linguri ulei de măsline 300 g cremă de brânză piper Mod de...
Read more »
Supa Samgyetang
Cu siguranţă orice ţară are câteva simboluri culinare, iar printre acestea se numără, de regulă, şi o supă de pasăre specifică. In Coreea, de pildă, aceasta este samgyetang. Samgyetang mai este cunoscută sub numele de supă de pui cu ginseng. Pentru prepararea ei se foloseşte un pui foarte tânăr, întreg, preferabil de cinci până...
Read more »
Saint – Jacques A La Coque
O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g...
Read more »
Supa finalndeza
O reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida, morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 1 ceapa 2 cartofi 1 conopida mica 1 morcov 200 g spanac 100 g unt 1 l lapte 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde 1,5 l...
Read more »
Budinca de ceapa si sunca
O reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa, ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sunca afumata 3 cepe mari 1 dovlecel 1 ardie gras 200 g smantana 200 g feta 2 oua 2-3 linguri cu ulei de masline...
Read more »
Plăcintă cu fructe si brânză
O reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura. Ingrediente: blat: 200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare 2 linguri zahăr 100 g unt rece...
Read more »
Supa de oua
Supa de pui joacă un rol esenţial în bucătăria chinezeasca. Ea este folosită atât ca bază pentru sosuri. cât şi pentru a prepara orice supă, de la modesta wonton şi până la luxoasa supă din cuiburi de pasăre. Una dintre supele de pui cel mai uşor de facut din repertoriul gastronomic chinezesc este supa...
Read more »
Penne cu ratatouille
O reteta de penne cu ratatouille din: penne, sare, vanata, dovlecel, ardei gras, ceapa, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente 500 g penne sare 1 vanata medie 1 dovlecel mare 1 arde gras rosu mic 1 ardei gras galben mic 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper 100 g parmezan Mod...
Read more »
Rigatoni cu ton
O reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana, feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste rigatoni (tuburi) 2 cutii cu ton bucati in suc propriu 1 cutie mica de mazare 200 g smantana pentru gatit 150 g feta 50 g cascaval ras 2-3 catei de...
Read more »
Budinca de ciocolata
O reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2 linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o...
Read more »
Bibilica fripta cu curry si banane gratinate
O reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica, supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette, banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g branza de vaci grasa foarte...
Read more »
Reteta zilei: Minitarte
O reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie, frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat: 100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul...
Read more »
Tocana haiduceasca cu carne de vita
O reteta delicioasa de tocana haiduceasca din:pulpa de vita, ceapa, rosii, ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei gras 100 ml suc de roşii 4-5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar...
Read more »
Ciorba de broccoli
O reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3...
Read more »
Crap cu ardei iute
O reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov 6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1 lingură cu...
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de legume
O reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 cartofi 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu unt sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi pune-o...
Read more »
Friptura din piept de rata
O reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cană cu suc de portocală 1 piept de rata 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 cănă cu supă de pui 3/4 cană cu sos...
Read more »
Salata de pui cu mere
O salata delicioasa cu: salata verde, carne de pui, mere, morcov, maioneza, sare. Ingrediente: o salată 100 g carne de pui fiartă 2 mere 1 morcov o linguriţă maioneză sare Mod de preparare: Se spală salata, se taie, apoi se pune într-un castron. Carnea de pui se feliază mărunt, apoi se rad morcovul şi...
Read more »
Paste cu sos de roşii
O reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de roşii 500 g roşii bucăţi (cutie) 250 ml supă sare piper 500 g spaghete...
Read more »
Salata cu urda si scortisoara
O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Se spală salata, se scurge şi se taie, se...
Read more »
Gratin de macaroane cu langusta
O reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste, sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 2 cozi de languste crude (congelate) 2 pliculeţe sos pentru crustacee, congelat (tip Picard) 100 ml smântână lichidă 75 g parmezan ras 20 g unt sare piper măcinat proaspăt Mod de preparare:...
Read more »
Lasagna cu parmezan si cimbru
O reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna. Ingrediente: 3 morcovi 1 fir de praz 2 dovlecei 1 fenicul 250 ml supă 50 g unt 50 g făină 400 ml lapte 200 g brânză pentru pizza...
Read more »
Salata din cartofi cu scrumbie
O reteta de salata din cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, mar, castravete, ceapa, capere, ulei vegetal, otet diluat, mustar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 300 g scrumbie sarata 5 cartofi fierti un mar un castravete 1/2 ceapa 2 linguri capere 4 linguri ulei vegetal o lingura otet diluat (3%) o lingurita mustar frunze...
Read more »
Tort victorian clasic
O reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g...
Read more »
Cotlet de berbecut cu cartofi aerati
O reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut, cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline, ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de cotlet de berbecut cu os 6 cartofi 6 hasme 6 ciuperci champignon cate 300 ml zeama din carne...
Read more »
File de porc condimentat
O reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late, sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o...
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti
O reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra. Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema caramel...
Read more »
Pizza cu spaghete
O reteta de pizza cu spaghete din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, branza dulce de vaci, piper, nucsoara, branza, rosii cherry, suc de rosii, ketchup, sos tabasco, sunca si rucola. Ingrediente: 250 g spaghete sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 125 g brânză dulce de vaci 3 ouă 8 linguri brânză fărâmiţată piper nucşoară...
Read more »
Supa crema din salata creata
O reteta de supa crema din salata creata din: cartofi, ceapa, zeama de legume, salata creata, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 300 g cartofi ceapa 1,5 l zeama de legume 160 g salata creata 2 lingurite ulei de masline 4 linguri smantana Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in ulei...
Read more »
Budinca de mere
O reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g grasime vegetala o lingurita...
Read more »
Bavareza cu caramel si turta dulce
O reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte integral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smântână lichidă, foarte rece ...
Read more »
Legume in straturi
O reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel, unt si pesmet. Ingrediente: 6 oua 300 g smantana 300 g de paine uscata 1 ardei gras 1 ceapa potrivita 1 dovlecel 2-3 ciuperci proaspete 150 g bacon/sunca sare piper oregano patrunjel unt...
Read more »
Vinete in lapte
O reteta de vinete in lapte din: vinete, lapte, unt, sare, piper si zahar. Ingrediente: 4-5 vinete 1/2 l lapte 35 g unt sare piper 1 lingurita zahar Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă. Fierbi laptele şi, când dă în clocot, introduci vinetele tocate şi laşi să fiarbă împreună....
Read more »
Pui in stil englez
O reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa, ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt 200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g amidon sare Mod de preparare: Se spala carnea de...
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional) ...
Read more »
Cocktail Rondo
O reteta simpla de Cocktail Rondo din: lichior de piersici, votca, piersica si vin spumant. Ingrediente: 3 cl lichior de piersici 1 cl votca piersica vin spumant sec Mod de preparare: Intepam cu o furculita piersica si o asezam intr-un pahar mare tip balon. Adaugam votca si lichior si apoi turnam deasupra vin...
Read more »
Cum se prepara supa de pastarnac (video)
O reteta video despre cum se prepara supa de pastarnac, un preparat vegetarian absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa de pastarnac
Read more »
Salata Piccadilly
O reteta de salata piccadilli din: cartofi, scrumbii sarate, ceapa, porumb, ulei vegetal, mustar, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi fierti fileul de la 2 scrumbii sarate 2 cepe 100 g porumb conservat 4 linguri ulei vegetal o lingurita mustar de masa frunze de patrunjel sare Mod de preparare: Fileul de scrumbie se...
Read more »
Sparanghel cu parmezan si lamaie
O reteta de sparagnhel cu parmezan si lamaie din: sparanghel, ulei de masline extravirgin, parmezan, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 450 gr sparanghel 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri parmezan ras 1 lingurita zeama de lamaie sare si piper negru macinat Mod de preparare: Spala si curata bine sparanghelul,...
Read more »
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g...
Read more »
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
O reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4...
Read more »
Mix de legume umplute
O reteta de mix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei, dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel, bulion, oua si ceapa. Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 10 frunze de tei 1 dovlecel 300 g ciuperci 250 g orez sare piper cimbru boia marar patrunjel tocat bulion 2...
Read more »
Paste cu portocale şi chiftele
O reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran, ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline, paste, seminte de dovleac si unt. Ingrediente: 1 portocala 6 crengute maghiran 1 ceapa 1 ou 500 g carne tocata de vita 3 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei de...
Read more »
Tort de trufe
O reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8 oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l frisca (cu continut...
Read more »
Budinca de carne de Yorkshir
O reteta de budinca de yorkshir din: carnaciori, faina de grau, lapte, oua, ceapa, usturoi, unt, ulei vegetal, rozmarin, magheran, piper si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 120 g faina de grau 300 ml lapte 3 oua 2 cepe 3 catei de usturoi 50 g unt ulei vegetal 2-3 fire de rozmarin magheran piper negru...
Read more »
Ruladă de miel cu smochine şi kumquat
O reteta de rulada de miel cu smochine si kumaquat din: usturoi, busuioc, patrunjel, sare, piper, ceafa de miel, nucsoara, rozmarin, ulei de masline, smochine, portocale, samburi, vin alb sec si bulion de pui. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri busuioc proaspat, tocat 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Sare si piper negru 1...
Read more »
Canneloni la cuptor
O reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina, lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper 12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30...
Read more »
Supa Ajiaco
Mâncarea naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota. Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui într-o zeamă aromatizată cu ceapă,...
Read more »
Cocktail Country Glory
O reteta simpla de Cocktail Country Glory din: lichior de piersici, rachiu de piersici, vin spumant si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 1 cl rachiu de fructe vin spumant sec coaja de lamaie Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si rachiul de fructe intr-o cupa de sampanie si completam...
Read more »
Salată de paste cu praz
O reteta delicioasa de salata de paste cu: vanata, ulei de masline, rosii, praz, piper. Ingrediente: 100 g paste cu formă de tub o vânătă 50 ml ulei de măsline 2 roşii 1/2 fir de praz piper după gust Mod de preparare: In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoarnă pastele să fiarbă. Intre...
Read more »
Tort cu vanilie si afine
O reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150...
Read more »
Miel la cuptor in stil indian
O reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii, castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente...
Read more »
Crema englezeasca de zahar ars
O reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie Mod de...
Read more »
Soupe au pistou
In dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar...
Read more »
Cum se prepara sos Tempura (video)
O reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos Tempura Pofta buna!
Read more »
Cocktail cu piersica
O reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie. Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie Mod de preparare: Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau nastere la suprafata, piersica se va misca.
Read more »
Budinca dulce de orez
O reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga...
Read more »
Tartă crocantă
O reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri pesmet 1 galbenus Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe...
Read more »
Remoulade de telina
Rădăcina de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în bistrourile franţuzeşti. După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb,...
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor
O reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit...
Read more »
Cocktail cu bere
O reteta simpla de cocktail cu bere din: bere blonda, sampanie si lamaie. Ingrediente: 1 sticla bere blonda 1 sampanie o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam in acelasi timp sampanie rece si berea in doua pahare mari si adaugam in fiecare cate o felie de lamaie.
Read more »
Mancare de cartofi cu oua
O reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei de masline, chorizo, ardei iute, patrunjel verde, sare si oua. Ingrediente: 300 gr. cartofi noi, taiati in bucati mari ulei de masline 40 gr. chorizo, taiat in fasii 1 ardei iute rosu, taiat fin 1/2 legatura patrunjel verde sare 2 oua fierte moi...
Read more »
Prajitura cu afine si lamaie
O reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel zahar vanilinat sare 200 g...
Read more »
Budinca dulce de dovleac
O reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu scortisoara 2...
Read more »
Retete de post: Salata cu varza rosie si sfecla
O reteta de salata cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla rosie, hrean, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 varza rosie 1 sfecla rosie 1 lingurita cu hrean ras 3 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu otet sare Mod de preparare: Spala sfecla, inveleste-o in folie de...
Read more »
Rosii umplute cu cascaval si ceapa
O reteta de rosii umplute cu cascaval si ceapa din: rosii, branza, cascaval, busuioc, ceapa, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 5 rosii medii 1/2 canuta branza alba 5 linguri cascaval ras 1 lingurita busuioc proaspat 1 ceapa taiata 2 cepe verzi mici, taiate 1/2 cana ulei de masline Mod de preparare:...
Read more »
Tarta cu pere si castane
O reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bine coapte 180 g castane la conservă 60 g piure...
Read more »
Tocana de dovlecei cu pui
O reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui, cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval ras sare Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala, in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul...
Read more »
Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos alb
O reteta de salata de varza alba, andica si sos alb din: varza alba, andiva, morcov, frunze de salata verde, frunze de varza rosie, mustar, miere, ulei de masline, maioneza fara ou, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 andiva 1 morcov cateva frunze de salata verde cateva frunze de varza...
Read more »
Supă de pui cu kreplach
Supa de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută drept penicilina evreiască. Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte...
Read more »