miercuri, 3 octombrie 2012

Retete culinare #97


Retete culinare:

Tort din budinca de ciocolata

Ingrediente:  350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250 ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai...
Read more »

Muschi umplut

Muschi umplut
  Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare şi piper...
Read more »

Prajitura cu cacao

Prajitura cu cacao
  Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 5-6 lin­guri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt făină   Mod de preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se topeşte, adaugi apoi uleiul, mirodeniile, praful de copt stins în oţet,...
Read more »

Omletă spaniolă cu peşte afumat

Omletă spaniolă cu peşte afumat
  Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod, de preferinţă) sare piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură smântână...
Read more »

Salată de vinete cu chimen şi lipie

Salată de vinete cu chimen şi lipie
Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru ornat   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca...
Read more »

Rulada cu crema si banane

Rulada cu crema si banane
Ingrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl scoţi şi îl rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din...
Read more »

Carnati

Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie. Condimentezi...
Read more »

Gogonele umplute cu fasole batura

Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge de lichid. Umpli gogonelele...
Read more »

Prăjitură cu griş

Prăjitură cu griş
Ingrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă. Ungi o cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai...
Read more »

Mancarica de ciuperci cu costita afumata

Mancarica de ciuperci cu costita afumata
Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g cos­tiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc potrivit 10-15 minute....
Read more »

Sărătele cu brânză si chimen

Sărătele cu brânză si chimen
Ingrediente :  800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou   Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din alu­atul obţinut. Ungi foaia cu...
Read more »

Ghiveci cu ciolan de porc

Ghiveci cu ciolan de porc
Ingrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii   Mod de preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi...
Read more »

Mancare de varza cu kaizar

Ingrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml  smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar    Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi varza pre­sată...
Read more »

Plăcintele cu morcovi si nucă

Plăcintele cu morcovi si nucă
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi mar­garina spumă cu zahărul, adaugi morcovii...
Read more »

Plăcintă cu carne si bere

Plăcintă cu carne si bere
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul,...
Read more »

Pui cu dovleac şi praz

Pui cu dovleac şi praz
  Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se...
Read more »

Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai

Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
  Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g unt 400 g ciu­perci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate în ulei 150 g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron se pun apa...
Read more »

Gulaş de carne cu cartofi si chimen

Gulaş de carne cu cartofi si chimen
Ingrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas,...
Read more »

Ruladă cu cremă de castane

Ruladă cu cremă de castane
  Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de castane 100 g zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe confiate cremă de vanilie   Mod de preparare: Se...
Read more »

Paste cu carne de porc şi parmezan

Paste cu carne de porc şi parmezan
  Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper mărar parmezan   Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se...
Read more »

Friptura cu gust picant

Friptura cu gust picant
Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt  sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi...
Read more »

Steluţe de ciocolată cu cremă mocca

  Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4 albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr...
Read more »

Taitei de fasole cu pui

  Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 lin­guri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi...
Read more »

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
  Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat....
Read more »

Buseuri cu gem si frisca

Buseuri cu gem si frisca
  Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare   Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală....
Read more »

Rulouri de somon afumat cu smochine

  Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră 1 lămâie mică   Mod de preparare: Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper....
Read more »

Ruladă la tavă

Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1...
Read more »

Indiana

  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste găl­benuşuri şi, cu o...
Read more »

Bavarez de visine

Bavarez de visine
Ingrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu za­hărul.Fierbem compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca de...
Read more »

Rulouri cu frisca

  Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca   Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tă­iem...
Read more »

Pizza cu legume şi brânză de capră

Pizza cu legume şi brânză de capră
Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele...
Read more »

Carnati la tava cu piure si acritura

Carnati la tava cu piure si acritura
  Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absor­bant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază...
Read more »

Tocana cu carnati si vin rosu

Tocana cu carnati si vin rosu
Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de cimbrişor   Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi...
Read more »

Prajitura cu vanilie

Prajitura cu vanilie
Ingrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de margarină   Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi...
Read more »

Nuci umplute cu rema

Nuci umplute cu rema
Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful...
Read more »

Cod prăjit cu sos de usturoi

Cod prăjit cu sos de usturoi
Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente...
Read more »

Friptură spaniolă de porc cu orez

Friptură spaniolă de porc cu orez
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute...
Read more »

Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 găl­benuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent....
Read more »

Vinete coapte siciliene

Vinete coapte siciliene
Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată verde  ...
Read more »

Salată de macrou

Salată de macrou
  Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4 castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe   Mod de preparare: Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb cu puţină...
Read more »

Frigăruie de creveţi

Ingrediente:  4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g sala­tă verde 50 g miez de nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi...
Read more »

Ştrudel cu mere si nuci

Ingrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră Intr-un vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se...
Read more »

Tocanita in coaja de paine

Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieli­ţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o strecu­rătoare şi se taie mărunt....
Read more »

Supă din coadă de bou

  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei  1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi ju­mătate din ele deoparte....
Read more »

Spaghete cu ton

  Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru   Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In tim­pul acesta pune într-o tigaie ule­iul, smântână, oregano, piperul...
Read more »

Crema de lamaie

Crema de lamaie
  Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle...
Read more »

Salată cu ficat de gâscă

Salată cu ficat de gâscă
  Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte....
Read more »

Spumă de iaurt cu fructe

Spumă de iaurt cu fructe
Ingrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125...
Read more »

Supă-cremă cu ceapă şi roşii

Ingrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare,...
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi...
Read more »

Ton cu roşii marinate si oua fierte tari

  Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust   Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin...
Read more »

Prajitura cu lamaie

Ingrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri  zeama de la 1-2 lămâi un...
Read more »

Curcan cu fructe

Curcan cu fructe
Ingrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă...
Read more »

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată...
Read more »

Friptura cu sos de mango

Friptura cu sos de mango
  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele...
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

Rulada cu morcovi si pulpa de porc
  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute,...
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc...
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper   250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de...
Read more »

Mancare scazuta de linte si orez

  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru...
Read more »

Supa de ciuperci cu ghimbir

  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen   Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu...
Read more »

Baclavale

Baclavale
  Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1 kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de portocala un praf de sare   Mod de preparare: Se scot foile de plăcintă de la sfece, se lasă câteva minu­te la temperatura camerei...
Read more »

Morcov şi păstârnac caramelizate

Morcov şi păstârnac caramelizate
  Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt   1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proas­păt măcinat   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte untul şi sotează morcovul şi păstârnacul...
Read more »

Ciuperci cu verdeţuri

Ciuperci cu verdeţuri
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6 roşii din bulion sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare. Le scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli verdeţurile,...
Read more »

Friptura de curcan in foi de varza

  Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune      în tava...
Read more »

Macaroane cu măsline

Macaroane cu măsline
  Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi roşiile...
Read more »

Salata de telina cu sfecla si nuci

Ingrediente: 2 ţeline 1 sfeclă ro­şie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de la o lămâie 1 lingură muştar  2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi când e gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi...
Read more »

Ciulama de pui

Ciulama de pui
  Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4 linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentea­ză cu sare, piper, se ung cu unt...
Read more »

Portocale caramelizate cu friscă

Portocale caramelizate cu friscă
  Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă   Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recupe­rezi sucul care se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă...
Read more »

Aperitiv de primăvară

Aperitiv de primăvară
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri orez 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu o cana de apa si un praf de sare....
Read more »

Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei

Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
  Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când...
Read more »

Pui cu sos bechamel

Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii sub­ţiri. Pieptul tăiat se pune să se...
Read more »

Friptura in stil asiatic

Friptura in stil asiatic
Ingrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor   Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi carnea cu...
Read more »

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie
  Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel vanilat, se...
Read more »

Frigarui thailandeze

  Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de ara­hide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust   Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung, în...
Read more »

Friptura cu sos de ghimbir

Friptura cu sos de ghimbir
  Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi cartofii...
Read more »

File în foitaj

File în foitaj
Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afu­mat) 1 gălbenuş   Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,...
Read more »

Salata coleslaw

Ingrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o lin­guriţă de smântână două linguri de oţet 4 linguriţe de hrean ras sare piper   Mod de preparare: Se dau morcovii pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe...
Read more »

Orez prajit

  Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o linguriţă piper alb    Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă usturoiul...
Read more »

Costita afumata cu varza calita

  Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o lin­guriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se...
Read more »

Tiramisu cu pere

  Ingrediente :  250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pa­chete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de por­tocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml)   Mod de preparare: Puneţi brânza mascarpone...
Read more »

Sufleu de morcovi cu caşcaval

Sufleu de morcovi cu caşcaval
  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi fierbi sosul până se îngroaşă. îl...
Read more »

Sarmale cu ciuperci

Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi...
Read more »

Salată de ţelină cu pui şi măr

Salată de ţelină cu pui şi măr
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi mărul şi ţelina, dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul...
Read more »

Salată de cartofi cu cimbru

Salată de cartofi cu cimbru
  Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o...
Read more »

Plăcintă cu peşte

Plăcintă cu peşte
   Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii de pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf de sare...
Read more »

Prajitura cu foi

  Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi...
Read more »

Mancarica de telina cu ciuperci

Mancarica de telina cu ciuperci
Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din con­servă sau crude 3 cepe mijlocii 3 linguri bulion 1 lin­guriţă făină 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai solzişori. Căleşti...
Read more »

Salată de fasole verde si uscată

Salată de fasole verde si uscată
  Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3 căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se alege fasolea boabe şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru...
Read more »

Cotlet la grătar cu legume

Cotlet la grătar cu legume
  Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei rosii sau gogosari   Mod de preparare: Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şni­ţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi...
Read more »

Melcişori cu ciuperci

Melcişori cu ciuperci
  Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe marar si patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2 linguri de pesmet   Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se...
Read more »

Ruladă de porc cu legume

Ruladă de porc cu legume
  Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se...
Read more »

Oua umplute cu pateu de porc

Oua umplute cu pateu de porc
O reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar, oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri   Mod de preparare: Se...
Read more »

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
  Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere masline pentru decor   Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 35 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 35 (video)
Read more »

Prăjitură cu gem şi foi din cartofi

Prăjitură cu gem şi foi din cartofi
  Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de copt 1 lin­gură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi. Adaugi în...
Read more »

Mingi de zăpadă cu cacao

Mingi de zăpadă cu cacao
  Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina , nucile, cacaua şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat elastic,...
Read more »

Prăjitură cu mere şi gris

Prăjitură cu mere şi gris
  Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de copt sare 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi merele şi le dai pe râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui jumătate...
Read more »

Spanac cu soia

  Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în apă clocotită, apoi îl laşi să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai apoi mărunt, îl căleşti...
Read more »

Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati

Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi...
Read more »

Ruladă de ciuperci

Ruladă de ciuperci
Ingrediente aluat:  2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbo­natul stins cu zeama de lămâie, pui...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro