marți, 2 octombrie 2012

Retete magice #53


Retete magice:

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 7/200′ C. Unge cu gră­sime o tavă de friptură şi presară sa­re grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi...
Read more »

Rulouri de vită cu costită

Rulouri de vită cu costită
  Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură piper negru, zdrobit  ...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 31 (video)

Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

Cozonac cu migdale si rahat
  Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100 g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat...
Read more »

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine albă...
Read more »

Cocktail Bloody Mary imperial

Cocktail Bloody Mary imperial
  Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele de ţelină. Toarnă...
Read more »

Supa de legume cu perisoare de pui

  Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust   Mod de preparare:   Cureti morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de patrunjel,...
Read more »

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci
  Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper mărar proaspăt pentru decor   Poftă bună! Se fierb spaghetele „al dente" în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă să...
Read more »

Plăcintă ungurească cu brânză

Plăcintă ungurească cu brânză
  Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri pes­met grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide...
Read more »

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi
  Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână, vinul şi...
Read more »

Portofele cu ciocolata

  Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte   Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa...
Read more »

Rulada exotica din pulpa de porc

  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul...
Read more »

Supa fina cu ciuperci si kaizar

  Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor   Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pen­tru decor) curatate si...
Read more »

Burta de porc uscata

Burta de porc uscata
  Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare   Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o...
Read more »

Jambon in crusta aromata

  Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli   Mod de preparare: Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui...
Read more »

Rasol de peste cu sos de migdale

Rasol de peste cu sos de migdale
Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare. Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele intregi si pui la fiert in apa...
Read more »

Pulpa de porc cu mango

  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </   Mod de preparare: Cureti fructul de man­go de coaja, il imparti in doua si indepartezi...
Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si varza ta­iata...
Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

  Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Bati untul spuma cu...
Read more »

Chec cu mac

Chec cu mac
  Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra   Mod de preparare: Bati untul cu zaha­rul pana obti o crema spumoasa,...
Read more »

Musaca de cartofi cu carne de miel

Musaca de cartofi cu carne de miel
  Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300...
Read more »

Choux a la creme

Choux a la creme
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt.   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand...
Read more »

Chec cu fructe confiate

Chec cu fructe confiate
  Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele...
Read more »

Ciupercute cu caise

Ciupercute cu caise
   Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente  crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,  caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate   Mod de preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama...
Read more »

Tort cu castane si ananas

  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate   Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa...
Read more »

Tort aperiv

  Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri...
Read more »

Supă italiană de fasole

Supă italiană de fasole
Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte...
Read more »

Acordeoane din cartofi

  Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator....
Read more »

Salau ascuns in cereale

Salau ascuns in cereale
Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi...
Read more »

Peste umplut

  Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare   Mod de preparare: Cureti pestele,...
Read more »

Rata cu portocale

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1...
Read more »

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea
  Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate   Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape...
Read more »

Pui cu alune caramelizate

  Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura:...
Read more »

Gaina umpluta

Gaina umpluta
  Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior...
Read more »

Piept de curcan umplut cu alune

Piept de curcan umplut cu alune
O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa   Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de...
Read more »

Tort bradut

  Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf de copt, 100 g...
Read more »

Pui in scobitori

  Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper si le treci...
Read more »

Cozonac glazurat umplut cu nuca

Cozonac glazurat umplut cu nuca
  Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate   Ingrediente umplutura:250 g miez de nu­ca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lap­te, 200...
Read more »

Salată de fructe cu seminţe de rodie

Salată de fructe cu seminţe de rodie
  Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere   Mod de preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi taie-l bucăţele. Curăţă rodia...
Read more »

Salată de varză roşie cu măr şi capere

Salată de varză roşie cu măr şi capere
  Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere 2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare piper negru, proaspăt măcinat   Mod de preparare: Curăţă ceapa...
Read more »

Salată de andive cu mere

Salată de andive cu mere
  Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi...
Read more »

Plăcintă cu carne de manzat

Plăcintă cu carne de manzat
  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată...
Read more »

Cremă de mere cu nuga

Cremă de mere cu nuga
  Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 32 (video)

Read more »

Somon pe pat de fenicul

Somon pe pat de fenicul
  Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de...
Read more »

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie
  Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3 feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune feliile de lămâie într-un pahar de cockteil, apoi adaugă cuburile de gheată, Campari, sucul de cireşe şi amestecă bine. Serveşte 2 imediat, cu cireşe din compot.
Read more »

Nuga cu alune si nuci

Ingrediente: 5 albusuri 250 g miere de albine 250 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 pliculef cu zahar vanilinat 100 g alune (de padure sau arahide) 250 g nuci   Mod de preparare: Mixezi bine albusurile cu mierea si zaharul pana cand compozida devine spumoasa si se dubleaza. Adaugi treptat zeama de...
Read more »

Festin mediteranean

Festin mediteranean
Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton în suc propriu 50 gr caşcaval nu foarte gras, tăiat în cuburi 8 roşii pitice bine coapte,tăiate în sferturi 50 gr măsline negre, fără...
Read more »

Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu frisca si capsuni
  Ingrediente blat: 4 ouă 4 lin­guri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom   Ingrediente cremă: 750 ml smân­tână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă, 2 ouă, 2 linguri făină, 1 lingură amidon alimentar, 9 linguri zahăr, 200 ml lapte, 1 plic gelatină, 1 esenţă de rom, 100 g...
Read more »

Tort dobos

Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt Ingrediente glazura: 75 g zahar   Mod de preparare: Treci zaharul si zaharul va­nilat cu galbenusurile pa­na devin o crema spumoasa. Adaugi treptat faina...
Read more »

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

  Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g tele­mea 100 g caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi când sunt gata îi cureţi şi îi tai rondele de 1 cm grosime. Dai prin răzătoarea mare brânza şi caşcavalul. Tai cârnaţii felii de 1-2 cm...
Read more »

Cartofi noi cu usturoi si rosii

  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de ustu­roi 1 legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Cureţi car­tofii de coajă, îi speli în mai multe ape reci, după care  sărezi puţin şi îi pră­jeşti în ulei încins Când s-au rume­nit, tai peste ei două roşii decojite şi...
Read more »

Pui aromat cu garnitura de orez

Pui aromat cu garnitura de orez
  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml ulei 2 linguri vegeta orez   Mod de preparare: Cum procedezi: Speli car­nea şi o tai bucăţi mai mari. O aşezi într-un vas mai adânc, torni laptele şi o laşi să se odihnească circa 1 oră. Apoi o...
Read more »

Gulas rapid cu carne de porc

Gulas rapid cu carne de porc
  Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de vin 2 linguriţe făină 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe pe care le prăjeşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată solzişori,...
Read more »

Friptură mediteraneană de peşte

Friptură mediteraneană de peşte
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte...
Read more »

Ratatouille cu ciuperci

Ratatouille cu ciuperci
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional) sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în...
Read more »

Projitura mimoza

Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj   Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele,...
Read more »

Caltabosi moldovenesti

  Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă...
Read more »

Panettone

  Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanili­nat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate   Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand treptat za­harul, zaharul vanilinat, ouale, pe...
Read more »

Cocktail Bloody Mary asiatic

Cocktail Bloody Mary asiatic
  Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie  1 parte sake (băutură obţinută din orez...
Read more »

Prajitura cu mac si nuca de cocos

  Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3 linguri de făină   Ingrediente cremă: 8 gălbe­nuşuri, 16 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vani­lat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină, 3 pachete de biscuiţi.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi pe rând...
Read more »

Chec sasesc

Chec sasesc
  Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scor­ţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată    coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de 100 g 3 cuburi ciocolată...
Read more »

Tort la rece

Tort la rece
Pentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză mascarpone 1 cutie cu ananas   Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie....
Read more »

Budincă fiartă de spanac

Budincă fiartă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură  ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai...
Read more »

Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză

  Ingrediente aluat:  800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei.   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i...
Read more »

Piept de pui acoperit

Piept de pui acoperit
  Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin margarină topită...
Read more »

Aperitiv in foi de napolitana

Aperitiv in foi de napolitana
  Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciuper­cile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate,...
Read more »

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie
  Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin...
Read more »

Macaroane cu 3 feluri de brânză

Macaroane cu 3 feluri de brânză
  Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt...
Read more »

Aspic cu portocale

  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul...
Read more »

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată
  Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă...
Read more »

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă
  Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g făină sare 1 lingură unt   Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la...
Read more »

Pui cu legume şi ciuperci

Pui cu legume şi ciuperci
  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în...
Read more »

Prajitura cu lapte batut si capsuni

  Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg căp­şuni   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul...
Read more »

Tocăniţă de carne cu măghiran

Tocăniţă de carne cu măghiran
  Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afu­mată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condi­mentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în...
Read more »

Supă de scoici

Supă de scoici
  Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru   Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute...
Read more »

Cocktail cu anans

Cocktail cu anans
  Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr du­pă gust   Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.
Read more »

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor
  Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de...
Read more »

Fusilli cu somon

Fusilli cu somon
  Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem...
Read more »

Pui cu măsline şi mere

  Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate...
Read more »

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita
  Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş...
Read more »

Salata de radacinoase cu maioneza

Salata de radacinoase cu maioneza
  Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridi­chea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul...
Read more »

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi
  Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)

Read more »

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni
  Ingrediente:  4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi  adaugi untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le...
Read more »

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

Chec cu caşcaval şi ceapă verde
  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi caşca­valul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi...
Read more »

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac
  Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrun­jel tocat sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi...
Read more »

Vită in crustă

Vită in crustă
  Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi...
Read more »

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

Mâncare de mazăre, morcov si muştar
  Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină  2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe...
Read more »

Paste cu legume şi carne de vită

Paste cu legume şi carne de vită
  Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2 linguri ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa...
Read more »

Pulpe impănate

Pulpe impănate
  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri...
Read more »

Supa-crema de salata verde

Supa-crema de salata verde
  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Stre­cori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clo­cotit...
Read more »

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

Ardei umpluţi cu urdă şi orez
  Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei,...
Read more »

Cocktail Homar Bloody Mary

Cocktail Homar Bloody Mary
  Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1...
Read more »

Plăcinta cu cartofi si ţelină

  Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată   Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau...
Read more »

Legume in ţest

Legume in ţest
  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod de preparare: Amestecă făina cu lapte­le, smântână şi sare. Adaugă untul şi frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Căleşte...
Read more »

Salată de fructe de mare si somon afumat

Salată de fructe de mare si somon afumat
  Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel   Mod de preparare: Fierbe toate fructele de mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10 min.) Ai grijă ca...
Read more »

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde
  Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Baţi apoi ouăle cu făină şi pui sare şi piper după gust. Treci...
Read more »

Costiţă cu roşii la cuptor

Costiţă cu roşii la cuptor
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi aşezi într-un vas uns cu unt un strat de roşii, unul de...
Read more »

Ruladă cu afumătură

Ruladă cu afumătură
  Ingrediente: 400 g carne de porc împănată  1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100 g costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1 legătură de mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro