Retete magice:
Sarmale cu sfeclă si nuci
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper...
Read more »
Raţă cu legume şi vin
Ingrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi...
Read more »
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
Ingrediente : 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea...
Read more »
Gustare rece de ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile...
Read more »
Cârnaţi de porc în sos de vin
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt, adaugi bulionul,...
Read more »
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă...
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu peşte
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu...
Read more »
Biscuiţi crocanţi cu anason
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu...
Read more »
Salată de ciuperci marinate
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână...
Read more »
Cocktail Skywasser
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de...
Read more »
Hering cu spaghete şi ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi...
Read more »
Prăjitură cu smochine şi miere
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După...
Read more »
Prăjitură cu fulgi de porumb
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când...
Read more »
Stavrid cu sos marinat
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau...
Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas...
Read more »
Cartofi umpluţi cu orez
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc...Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
O reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1...
Read more »
Lămâi umplute cu sardele
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi...
Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să fiarbă...
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Frămânţi totul...Read more »
Piersici umplute cu cremă de brânză
Ingrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la frigider pentru 30 de...
Read more »
Tartă cu ananas
O reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri, lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente : 80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu aromă...
Read more »
Rulada de carne in prapur de porc
Ingrediente: 800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3 ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul...
Read more »
Cocktail Spritzer
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir (facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu este una dintre...
Read more »
Tort cu cremă de nucă şi cafea
Ingrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă vegetală, 2 linguri nucă măcinată. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie 37 (video)
Read more »Tort cu ciocolată si alune
Ingrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate Mod de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să...
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă de murături
Ingrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore...
Read more »
Salata de peste cu morcovi
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea cu...
Read more »
Cascaval umplut cu ciuperci si nuca
Ingrediente : 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1 lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai laşi pe...
Read more »
Colţunaşi cu aluat din cartofi
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei pătrunjel uscat Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi,...
Read more »
Crochete de creier
Ingrediente: 600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin...
Read more »
Friptură de porc la tavă
Ingrediente: 172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul special Fain condiment pentru friptura...
Read more »
Ciorba cu sunca afumata
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua...
Read more »
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci
Ingrediente : 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10 minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să...
Read more »
Ruladă de legume
Ingrediente: 500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g margarină Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul, ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le pui...
Read more »
Cârnaţi de casă
Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod de preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment...
Read more »
Pilaf călărăşean cu măsline
Ingrediente: 300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După...
Read more »
Salam de prune uscate
Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi...
Read more »
Ficat în aspic
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1 castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească. Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la...
Read more »
Papricaş de porc
Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi 300 g smântână piper sare Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe, se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în...
Read more »
Budincă de tăiţei cu fructe
Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă Mod de preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se...
Read more »
Sparanghel venezuelean
Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2 linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1 lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru cartofi. Se începe de la capătul de sus...
Read more »
Cuşcuş cu roşii şi vinete
Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4 frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason 8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de...
Read more »
Supă de roşii şi coriandru
Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de coriandru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează...Read more »
Ouă cu fenicul
Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de...
Read more »
Orez cu portocale si cotlet de porc
O reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt Mod de...
Read more »
Cocktail tonic cu anason
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr 1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason stelar Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zeama de lămâie, se adaugă seminţele de anason, zahărul şi se amestecă până când seminţele de anason se mărunţesc...
Read more »
File de porc cu risotto si fenicul
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1...
Read more »
Cocktail Stinger
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul...
Read more »
Somon cu sos de usturoi
Ingrediente: 2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1 lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat 1/4 linguriţă piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul, sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui totul într-o pungă de...Read more »
Tort cu frisca si dulceata de caise
Ingrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui...
Read more »
Gusa de curcan umpluta
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt, o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci compoziţiile tocate, presari...Read more »
Friptura de curcan cu sos de gutui
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2 linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb Mod de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu...
Read more »
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50 g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper Mod de preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa...Read more »
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa
Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi carnea de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o presari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi...
Read more »
Oua umplute cu pasta de macrou
Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o lingură de oţet şi după o...Read more »
Placinta cu burta de vita
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbenuşuri albuş 1 ou 75 g unt sare piper 1 lingură smântână Mod de preparare: Amesteci tocătura cu...Read more »
Rulada cu crema
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute spumă cu un praf de sare...
Read more »
Salata de boeuf cu maioneza dietetica
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml apă) 1 gălbenuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi,...
Read more »
Inel din orez cu peşte
Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez Mod de preparare: Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un castron. Se presară...
Read more »
Tarte cu mango
Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă de vanilie mentă Mod de preparare: Se omogenizează untul,...Read more »
Salată cu ouă de prepeliţă
O reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g smântână o linguriţă de muştar...
Read more »
Peşte afumat cu legume
Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt....
Read more »
Fursecuri cu zahăr brun
Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de sezon frişcă Mod de preparare:...
Read more »
Budincă din carne de vită
Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se...
Read more »
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui
Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe Mod de preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă...
Read more »
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet
Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin. Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă...
Read more »
Paste spirală cu sos alb
Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat, topeşte restul de unt. Adaugă făina şi căleşte fără...Read more »
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan
Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic....Read more »
Pulpe in sos de vin
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de preparare: împănează pulpele cu rondele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi morcovul, tăiate în...
Read more »
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier
Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 linguriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi...Read more »
Panzanella cu ciuperci salbatice
Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi...
Read more »
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea
Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4 linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri...Read more »
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan
Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 linguri de parmezan ras sare piper rozmarin uscat Mod de preparare: Taie cartofii felii groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin ulei sau unt. Sărează,...
Read more »
Cocktail Strawberry Daiquiri
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune 6/10 rom alb ...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 38 (video)
Read more »
Burger cu tofu
Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată ketchup maioneză Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt,...
Read more »
Varză cu carne de porc
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună cu carnea tăiată cubuleţe, pasta de roşii subţiată cu o ceaşcă...Read more »
Cotlet de porc cu cartofi si smantană
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe fiecare...Read more »
Gulaş de varză şi carne de porc
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lingură făină 1 lingură pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o...
Read more »
Dovlecei cu carne de porc
Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de sezon Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de coajă, se...
Read more »
Rulouri de şuncă umplute cu legume
Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde Mod de preparare: Cureţi morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu...
Read more »
Legume la cuptor cu sos
Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul, o lingură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie. Dovleceii şi vânătă...
Read more »
Muşchi de viţel împănat
Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai lungi,...
Read more »
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă
Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii...Read more »
Burger cu somon
Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de salată o lămâie Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l...
Read more »
Chiftele de linte roşie
Ingrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi...
Read more »
Frigărui din carne de porc cu cimbru
Ingrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la...
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 39 (video)
Read more »
Tocăniţă de ardei cu peşte
Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai...Read more »
Budincă dulce de cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare Mod de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi...
Read more »
Ciupercuţe cu spanac şi praz
Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii picant Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un...
Read more »
Cartofi taranesti cu marar
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii...
Read more »
Fursecuri cu mac
Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr vanilinat o lămâie fructe de sezon Mod de preparare:...
Read more »
Chec cu halva şi glazură de ciocolat
Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie Mod de preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. încorporezi apoi treptat...
Read more »
Borş de pui şi ardei iute
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se...
Read more »
Cocktail Strawberry Dawn
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3 cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii ’60. cu un...
Read more »
Tartă cu roşii uscate
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei...Read more »
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă
Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată Mod de preparare: Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe...
Read more »