Retete pentru weekend
Berbec la ceaun
O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 kg carne grasa de berbec 4 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 1 adei iute 6 cepe 1 capatana de usturoi 800 g rosii 400...
Read more »
Mazăre cu mentă sott’olio
Mazăre cu mentă sott’oliodin: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei, fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6...
Read more »
Retete de post: Chec de dovleac cu stafide
O reteta de chec de dovleac cu stafide din: oua, ulei, zahar, faina, dovleac, praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara si stafide. Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 150 g zahar 200 g faina 1 1/2 cani cu dovleac 1 plic cu praf de copt 1 lingurita cu esenta de vanilie 1/2 lingurita...
Read more »
Salata cu carnati in stil italian
O reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit...
Read more »
Supa de sfecla cu smantana
O reteta de supa de sfecla cu smantana din: sfecla, ceapa, morcov, smantana, frunze de telina, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 2 cepe 1 morcov 250 ml smantana 1 legatura frunze de telina 4 linguri ulei de dovleac sare piper Mod de preparare: Curăţaţi sfeclele de coajă, radeţi-le...
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane
O reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina, morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper. Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita cimbru 1 foaie de dafin, maruntita...
Read more »
Conserve si muraturi: Prune murate
O reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere, scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 5 kg prune 2 l apa 1 l otet 250 g zahar 200 g miere 1 lingurita scortisoara rasa 3 cuisoare 1 lingurita sare Mod de preparare: Alegeţi prune mai tari, bine coapte, spălaţi-le şi aşezaţi-le în...
Read more »
Roşii uscate la cuptor
Roşiile uscate la soare sunt, un deliciu şi se potrivesc în sute de reţete, dar preţul lor poate fi destul de piperat. Aşa că învaţă să le faci în casă. Ai nevoie de doar două ingrediente: roşii şi sare de mare. Incinge cuptorul la 100″C /treapta 1 gaz (pe cea mai mică treaptă), taie...
Read more »
Mancare de fasole verde
O reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde lata 1 ceapa 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 4-5 catei de usturoi boia iute sare busuioc verde Mod de...
Read more »
Mazăre cu costită crocantă
O reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau adăugată la paste ori risotto. Ingrediente: 4 ...
Read more »
Vinete umplute murate
O reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete mijlocii 5 pahare frunze de telina taiate marunt 3 pahare frunze de patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa 2 ardei iuti Mod de preparare:...
Read more »
Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci
Supa crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov mic 2 lingura cu faina 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe...
Read more »
Spaghete cu ton şi roşii cherry
O reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1 catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline busuioc sare ...
Read more »
Despre mazare
Mazărea este originară din sudul Europei şi din Asia, fiind cultivată pentru prima oară de greci şi de romani. In Marea Britanie, apare în iunie şi durează puţin, dar mazărea poate fi uscată cu succes, iar sub această formă s-a folosit timp de sute de ani în supele de iarnă şi în tocăniţe. In...
Read more »
Tort de clatite
O reteta de tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare, ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si amidon. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 ml apa minerala 300 ml lapte sare pentru umplutura: 1 ceapa 6-7 ciuperci 50 g slaninuta sare piper pentru sos: 1 lingura cu unt...
Read more »
Cocktail Fire Bowl
O reteta savuroasa de Cocktail Fire Bowl din: vin rosu, rom, zahar, cuisoare, scortisoara si coaja de portocala sau lamaie. Acest cocktail nu mai ca este foarte placut (sa stingem neaparat luminile cand aprindem romul), dar este totodata si foarte bogat in alcool. Daca vrem ca nivelul de alcool sa fie mai scazut, in...
Read more »
Gogosari umpluti cu varza
O reteta de gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1 ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper cateva foi de dafin...
Read more »
Peste in crustă de mălai
O reteta delicioasa de peste cu: malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii...
Read more »
Macaroane cu costită afumată
O reteta delicioasa de macaroane cu: rosii chery, costrita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de...
Read more »
Retete culinare: Clătite cu legume
O reteta delicioasa de clatite cu:, faina, oua, lapte, fasole verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, oua, rosii, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu muguri de soia 200...
Read more »
Supă de pui cu kaizer
O reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare...
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi pepene
O reteta delicioasa de prajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua, unt, zahar tos, faina, cacao, budinca, lapte, pepene galben, ciocolata neagra, migdale, menta. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină 50 g cacao un plic budincă...
Read more »
Peşte la cuptor cu ciuperci
O reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de...
Read more »
Tocanita de rosii
O reteta delicioasa de tocanita cu: rosii, usturoi, ceapa, ulei, marar, condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă mare 2 linguri ulei mărar condimente după gust Mod de preparare: Iei o crăticioiară şi pui la călit usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când acestea sunt călite, adaugi roşiile bine spălate şi...
Read more »
Gulas cu carne de porc
O reteta delicioasa de gulas cu:carne de porc, ulei, rosii, dovlecel, cartofi, morcov, boia iute, usturoi, ceapa, smantana, sare, piper, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 500g carne de porc 4 cepe 200ml ulei 4 rosii 1 dovlecel 2 morcov 1 kg cartofi 1 lingurita boia iute 1 catel usturoi 100g smantana sare piper 1 lingurita...
Read more »
Desert: Prajitura cu fructe
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei. Ingrediente: 350g făină 400g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lămâie 500 g struguri (sau...
Read more »
Ghebe cu salvie si rozmarin
O reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure 2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura piper...
Read more »
Sos de menta cu otet
O reteta de sos de menta cu otet din: otet de vin rosu, zahar, salote, menta, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri otet de vin rosu 3 linguri zahar 1-2 salote, curatate si tocate 2-3 linguri menta proaspata, tocata sare si piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Turnati otetul intr-o cratita si...
Read more »
Macaroane cu chiftele de legume
O reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie 400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g soia granulată 3 ouă sare...
Read more »
Caponata
Caponata din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide, telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de vin roşu. La fel de mult contează şi...
Read more »
Taitei cu crevete
O reteta de taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de lamaie. Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g arahide, tocate 3...
Read more »
Paste siciliene cu sardine şi broccoli
Paste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate. Ingrediente: 5...
Read more »
Salata cu carne de vita
O reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie, ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2 lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de...
Read more »
Fructe conservate in rom
Fructe conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb. Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg zahar rom alb Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi, codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si eliminati cotoarele si semintele....
Read more »
Cocktail Jamaica Sun
O reteta simpla de Cocktail Jamaica Sun din: lichior tutti frutti, rom jamaica si sirop de ghimbir. Ingrediente: 3 cl lichior Tutti Frutti 3 cl rom Jamaica 1 lingurita de sirop de ghimbir Mod de preparare: Turnam intr-un pahar lichiorul, siropul si romul. Adaugam o lingurita de ceai, apoi completam cu aproximativ 80...
Read more »
Mazăre cu ceapă verde şi salată verde
O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de legume...
Read more »
Vinete cu brânză
O reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel, maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete maricele 200 g branza telemea 4 oua (de preferat, de prepelita) patrunjel verde 2 linguri cu maioneza 2 linguri cu tahini 3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat...
Read more »
Pizza siciliana
O reteta de pizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 14 g de drojdie uscata din plic 2 lingurite de zahar 200 ml de apa calduta 375 g de faina pentru paine 1/2 lingurita de sare...
Read more »
Mere, pepeni şi roşii murate
Mere, pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru. Ingrediente: 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm 2 kg mere mici 2 kg rosii prunisoare 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura otet la 1...
Read more »
Musaca de vinete cu cascaval
O reteta de musaca de vinete cu cascaval din: vinete, carne tocata, ceapa, oua, boia de ardei, pasta de tomate, nucsoara, patrunjel, unt, pesmet, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 500 g carne tocata 1 ceapa mare 2 oua 1 lingura boia de ardei 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita nucsoara...
Read more »
Ciorba de vita
O reteta savuroasa de ciorba de vita din: rasol de vita, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, praz, tarhon, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de vita sau vrabioara (400 g) morcov patrunjel telina 1 ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3-4 rosii bine coapte 2 cartofi mijlocii 1 fir de praz...
Read more »
Curry verde in stil asiatic
Curry verde in stil asiaticdin: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos, sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir, menta si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de nuci sau de masline 6 pulpe de pui si 2 bucati piept de pui,...
Read more »
Tocana de dovleac
O reteta de tocana de dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa verde, supa de vita, unt, usturoi, boabe de grau, chilli, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 dovleac mediu (aproximativ 1,2 kg) 300 g cartofi mici 1 fir pde praz 4 cepe verzi 600 ml supa de vita sau de zarzavat 3 catei de usturoi...
Read more »
Cocktail Hot Buttered Rum
O reteta simpla de Cocktail Hot Buttered Rum din: rom, ceai de fructe, suc de lamaie, miere, unt si batoane de scortisoara. Ingrediente: Rom 40 ml Ceai de fructe de padure 220 ml Suc de lamaie 20 ml Miere 2 lingurite Unt Batoane de scortisoara Mod de preparare: Mod de preparare: Se pun...
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli
O reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2 linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt...
Read more »
Midii cu roşii şi ardei iute
O reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare, acoperit cu prosoape de hârtie umedă....
Read more »
Piept de pui cu conopida
O reteta de piept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar, sare si piper. Conopida şi brocoli sunt considerate alimente anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism. Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne anemia şi reglează...
Read more »
Frigărui savuroase de pui cu sos satay
Frigărui savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide, zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si cepa vede. Ingrediente: 500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm 3 linguri miere 2 linguri sos...
Read more »
Briose cu mere
Briose cu mere din: mere, faina, unt, oua, lapte, smantana, zahar vanilat si praf de copt. Ingrediente: 400 g mere Golden 300 g faina 100 g unt topit 2 oua 100 ml lapte 50 ml smantana de gatit 1 plic cu zahar vanilat 1 plic cu praf de copt Mod de preparare: Curăţă...
Read more »
Pui cu fasole si dovlecei
Pui cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui) 400 g fasole grasa alba 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1 lingurita rasa seminte de coriandru...
Read more »
Morcovi cu usturoi
O retet delicioasa de morcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, vin si supa de legume. Ingrediente: o bucată de unt 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi coaja rasă şi zeama de la o portocală o mână de frunze...
Read more »
Retete culinare: Tocinei
O reteta de tocinei din: cartofi, ceapa, faina, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 3-4 linguri cu faina 2 oua sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Curata si spala cartofii, rade-i. Procedeaza la fel cu ceapa. Scurge bine de apa (stoarce in pumni), amesteca totul cu...
Read more »
Limoncello aromat
O reteta simpal de Limoncello aromat din: lamai, votca, zahar tos si apa fiarta. Ingrediente: 5 lamai necerate 1 l de votca 750 g de zahar tos 700 ml de apa fiarta Mod de preparare: Curăţă coaja lămâilor cu un cuţit econom (cojitorul de legume), fără a tăia din partea albă, care este...
Read more »
Tarta cu pere si nuci
O reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in patru 3 linguri zahar 60 g unt nesarat 140 g zahar brun...
Read more »
Varza calita cu carnaciori la gratar
O reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori, ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de chimen, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: varza mare 500 g carnaciori subtiri proaspeti 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingura rasa boia...
Read more »
Tartă cu prune si scortisoara
O reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si scortisoara. Ingrediente: 300 g aluat foitaj 3 oua 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 200 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 50 ml smantana prune zahar pudra scortisoara...
Read more »
Crochete de curcan cu praz
Crochete de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa, supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 4 fire praz 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 1 ceapa 100 ml supa de legume 3-4 linguri ulei de masline...
Read more »
Cocktail Lavender Collins
O reteta simpla de Cocktail Lavender Collins din: gin, sirop de levantica, fresh de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 40 ml Gin 20 ml sirop de levantica 30 ml fresh de lamaie Top Apa minerala Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata intr-un pahar Collins.
Read more »
Chec de banane
Chec de banane din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina, nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca. Ingrediente: 175 g curmale, fara samburi 2 banane, bine coapte 2 linguri lapte 2 linguri ulei 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane 175 g zahar 2 oua 125 g faina...
Read more »
Retete savuroase: Dovlecei umpluţi
O reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 400 g carne tocata 1 ceapa 50 g orez 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita boia...
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii
O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml...
Read more »
Rata cu bame si ceapa caramelizata
O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l...
Read more »
Prăjitură tropicală
Prajitura tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt, zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom. Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1 mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt +50 g...
Read more »
Peşte întreg la grătar
Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte...
Read more »
Pepene galben umplut cu budinca
Pepene galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata, zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze...
Read more »
Ciorbă de ardei copţi
O reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia, morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare Mod de...
Read more »
Clatite in sos de vanilie
O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri. Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf de sare pentru sos: 500 g...
Read more »
Saramură de peşte sau carne de pui
Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50...
Read more »
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1 lamaie 2 pastai...
Read more »
Cocktail Passion Fruit Collins
O reteta simpla de Cocktail Passionfruit Collins din: vodka, lemon juice, fructul pasiunii, zahar, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml lemon juice 1 fructul pasiunii 2 lingurite zahar Apa minerala Gheata pisata Mod de preparare: Se pune jumatate de pahar cu gheata pisata, se adauga ingredientele si se amesteca...
Read more »
Tocana de iepure
O reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată...
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei
Piept de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui 1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos...
Read more »
Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac
O reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac, fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3...
Read more »
Tarta cu mure şi cremă de migdale
O reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt, zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure. Ingrediente: 400 g aluat fraged 200 g migdale macinate 175 g unt+40 g pentru mere 200 g zahar +25 g pentru mere 4 oua 75 g faina...
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii
O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1...
Read more »
Carnaciori proaspeti cu ardei
Carnaciori proaspeti cu ardei din: carnaciori, ardei gras, masline umplute cu ardei, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti (circa 500 g) 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g masline umplute cu ardei 200 ml vin alb 1 canita ulei de masline sare piper Mod...
Read more »
Retete culinare: Salată rusească
O reteta de salata ruseasca din: cartofi, morcovi, mazare, telina, sunca, castraveciori acri, maioneza, mustar, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi mari 4-5 morcovi 200 g mazare 1 telina mica 500 g sunca 4-5 castraveciori acri 300 g maioneza 2 linguri cu mustar sare piper Mod de preparare: Pune la fiert în apă...
Read more »
File de pangasius cu mac
O reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina, mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu...
Read more »
Salata pescarului
O reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute, morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente: 300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde 3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1 lingura...
Read more »
Rigatoni alla bolognese
Rigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2 catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe razatoare 150...
Read more »
Suc de roşii
O reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri cu zahar brun piper busuioc Mod de preparare: Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi pune la foc mic,...
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte afumat
O reteta delicioasa de cartofi cu:peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o limetă sare piper mărar usturoi Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Jamaica Banana Bay
O reteta simpla de Cocktail Jamaica Banana Bay din: apricot brandy, lichior de banane, rom jamaica si lichior de cirese. Ingediente: 1 cl Apricot brandy 1 cl lichior de banane 3 cl rom Jamaica 1 strop de lichior de cirese Mod de preparare: Turnam intr-un pahar Apricot Bandy-ul, lichiorul de banane, romul si...
Read more »
Conserva de ceapa cu chilli
Conserva de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de mere, otet de cidru si zahar tos. Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar...
Read more »
Smoothie cu ananas, piersici şi mure
Smoothie cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze de menta pentru decor Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile decojite şi ananasul. Mixatul nu...
Read more »
Pateuri cu brânză telemea
O reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de...
Read more »
Biscuiţi cu coacăze
O reteta de biscuiti cu coacaze din: branza de vaci, lapte, ulei de floarea soarelui, zahar, ou, faina, praf de copt, zahar vanilat, sare, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 175 g branza de vaci 6 linguri lapte 6 linguri ulei de floarea soarelui 75 g zahar 1 ou 300 g faina 1 pachetele...
Read more »
Zacusca de dovlecei
Zacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper Mod de preparare: Coace...
Read more »
Kalakukko
Kalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g file de hering 150 g slanina afumata 200 g unt 125 g faina de secara 300 g faina de grau 2 oua 1 lingurita drojdie de bere sare Mod de...
Read more »
Lasagna cu pui
O reteta delicioasa de lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns...
Read more »
Sos BIoody Mary
O reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, tocat 1...
Read more »
Ecler cu sos de fructe de pădure
O reteta delicioasa de ecler cu:apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure. Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu cafea 500 m...
Read more »
Budincă cu hribi şi costiţă
O reteta delicioasa de budinca cu: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu cimbru sare...
Read more »
Salată cu şprot afumat
O reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă...
Read more »
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
O reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce, unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu, ananas. Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă o linguriţă cu esenţă...
Read more »
Tort aperitiv
O reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline. Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de pui afumat 200 g unt...
Read more »
Fasole verde frantuzeasca
Fasole verde frantuzeasca din: fasole verde, faina, unt, ulei, ceapa, lapte, oua, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri faina 50 g unt 80 ml ulei 100 g ceapa 200 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi fasolea, o fierbi pe jumătate, o...
Read more »
Sote de ciuperci de pădure cu roşii
Sote de ciuperci de pădure cu roşii din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper alb si rozmarin. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure asortate 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sau 2 fire de praz 400 g rosii bine coapte 2 linguri ulei de masline sare piper alb...
Read more »
Sos picant pentru iarna
Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru. Ingrediente: 6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1 capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar foi de...
Read more »
Bors de vita
O reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras...
Read more »