miercuri, 3 octombrie 2012

Retete simple #59


Retete simple:

Prăjitura celor mici

Prăjitura celor mici
  Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1 lingura amoniac 600 g faina   Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie   Mod de preparare:...
Read more »

Melci cu alune

Melci cu alune
Ingrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1 lin­guriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi...
Read more »

Pere coapte cu sos de piersici

Pere coapte cu sos de piersici
Ingrediente :  6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar 2 lin­guriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara...
Read more »

Struguri gratinaţi

Struguri gratinaţi
Ingrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit...
Read more »

Rulouri cu mac si pere

Rulouri cu mac si pere
Ingrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 lin­guri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g...
Read more »

Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă

Ingrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat   Mod de preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de...
Read more »

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

Budincă de toamnă cu şuncă afumată
Ingrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii...
Read more »

Tarte cu struguri

Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare...
Read more »

Legume cu brânză la cuptor

Legume cu brânză la cuptor
O reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente:  2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lin­gură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei  ...
Read more »

Sufleu de legume cu cabanos

Sufleu de legume cu cabanos
  O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper  ...
Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopidă cu ciuperci la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)

Read more »

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci
Ingrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul...
Read more »

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune
  Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit,...
Read more »

Vinete cu cârnati la cuptor

Ingrediente:  2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la...
Read more »

Tocanita de pui cu legume si lamaie

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După...
Read more »

Cocktail Rooms Frappe

Cocktail Rooms Frappe
  Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată   Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată rasă sau praf de cioco­lată şi interiorul paharu­lui cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă...
Read more »

Rulouri de curcan cu vinete

Rulouri de curcan cu vinete
Ingrediente :  1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii...
Read more »

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale
  Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se...
Read more »

Risotto pescatore

Risotto pescatore
  Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper   Mod de preparare: Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin....
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

Read more »

Pui picant cu legume de toamnă

Pui picant cu legume de toamnă
Ingrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legă­tură marar   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le pră­jeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste...
Read more »

Salata cu legume si carne de vitel

Salata cu legume si carne de vitel
  Ingrediente: 2-3 ar­dei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdea­ţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legu­mele, le speli,...
Read more »

Crema din must si miez de nuca

Crema din must si miez de nuca
Ingrediente :  1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă   Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni...
Read more »

Piersici cu orez

Piersici cu orez
Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbe­nuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci...
Read more »

Ţuşpais cu carne de porc

Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie)...
Read more »

Crochete de carne cu ciuperci

Crochete de carne cu ciuperci
Ingrediente:  250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după...
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin
  Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet   Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte...
Read more »

Plăcintă cu vinete si măsline

Plăcintă cu vinete si măsline
Ingrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l...
Read more »

Cocktail englezesc

Cocktail englezesc
  Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3 lingurite miere   Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să...
Read more »

Cosulete cu branza feta si icre de crap

Cosulete cu branza feta si icre de crap
  Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei   Mod de preparare: Se...
Read more »

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne
Ingrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină sare smântână pesmet   Mod...
Read more »

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

  Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lin­gură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi...
Read more »

Bolinhos de Bacalhau

Bolinhos de Bacalhau
  Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei  ...
Read more »

Platou asortat

Platou asortat
  Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar   Mod...
Read more »

Budinca de broccoli

Budinca de broccoli
  Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper   Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în apă clocoti­tă. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli...
Read more »

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

Orez cu legume, carnati si pasta de curry
  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un...
Read more »

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu crema de gutui si iaurt
Ingrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de struguri   Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile...
Read more »

Budincă de spaghete cu vinete

Budincă de spaghete cu vinete
  Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g cascaval busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le...
Read more »

Tort cu blat de cacao şi cremă de prune

Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri ami­don 3 linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie 1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300...
Read more »

Pui marinat la gratar

Pui marinat la gratar
Ingrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lin­gură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui cuişoarele, susanul, sare şi...
Read more »

Găluşte cu pere şi alune

Găluşte cu pere şi alune
Ingrediente: 500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară 3 linguri zahăr cristale sare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni...
Read more »

Şniţele de caşcaval

Şniţele de caşcaval
Ingrediente:  300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii pâine uscată sare   Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii...
Read more »

File de peste cu legume la cuptor

File de peste cu legume la cuptor
Ingrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slă­nină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei   Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi...
Read more »

Ciorbă de pui cu legume

Ciorbă de pui cu legume
Ingrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4 cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean Mod de preparare: Se da carnea in...
Read more »

Chiftelute pane

Ingrediente:  500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai...
Read more »

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Ingrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust   Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi...
Read more »

Panforte

Panforte
  Ingrediente: 125 g migdale 75 g alu­ne 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măci­nată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o jumătate de lin­guriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de piper alb măcinat 185 g de...
Read more »

Salata de vinete cu branza

Salata de vinete cu branza
Ingrediente: 4 vinete 1 dovle­cel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au...
Read more »

Cocktail cu 3 arome

Cocktail cu 3 arome
  Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky 100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de curacao   Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky, lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar cu...
Read more »

Risotto milanez

Risotto milanez
  Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio 120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă   Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert....
Read more »

Portofele cu struguri

Portofele cu struguri
Ingrediente aluat :  400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de esenţă de rom 150 g brânză de  vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2 linguri ulei scorţişoară   Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de...
Read more »

Rulouri de ardei marinaţi

Rulouri de ardei marinaţi
Ingrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi...
Read more »

Cocktail Curcubeu

Cocktail Curcubeu
  Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor   Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna...
Read more »

Piroşti cu brânză şi pate

Piroşti cu brânză şi pate
Ingrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1...
Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

Conopidă cu pui si nucsoara
  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi...
Read more »

Balmus

Balmus
Ingrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un...
Read more »

Prăjitură caramel

Prăjitură caramel
Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în...
Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

Ingrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci...
Read more »

Ingheţată de mere

Ingheţată de mere
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu...
Read more »

Budinca de mamaliga cu portocale

Budinca de mamaliga cu portocale
Ingrediente: 110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare   Mod de preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi...
Read more »

Frigărui cu chifteluţe de peşte

Frigărui cu chifteluţe de peşte
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o lămâie salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel şi ţelina...
Read more »

Placintele impaturite

Placintele impaturite
  Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată să...
Read more »

Papanasi din mamaliga

Papanasi din mamaliga
Ingrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare   Mod de preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi for­mezi papanaşii pe care îi...
Read more »

Pui cu prune uscate

Pui cu prune uscate
Ingrediente: 2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei....
Read more »

Creveţi în două culori cu legume

Creveţi în două culori cu legume
  Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume congelate o linguriţă zahăr brun o lin­guriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii...
Read more »

Chec cu legume si un strop de ghimbir

Chec cu legume si un strop de ghimbir
  Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă 150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun...
Read more »

Sufle de fructe confiate

Sufle de fructe confiate
Ingrediente:  60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de fructe confiate pesmet   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă....
Read more »

Gogosele de cartofi cu cascaval

Gogosele de cartofi cu cascaval
Ingrediente : 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci...
Read more »

Desert cu nuca de cocos si stafide

  Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom   Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se...
Read more »

Supa de gris rumenit

  Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul,...
Read more »

Cârnati cu ouă si legume la tigaie

Cârnati cu ouă si legume la tigaie
  Ingrediente:  200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi 4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1 linguriţă cimbru 4 ouă   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi...
Read more »

Plachie de fasole verde cu lapte

Plachie de fasole verde cu lapte
Ingrediente: 800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi. Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti...
Read more »
Galuste cu malai si parmezan
  Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare   Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se...
Read more »

Dovlecei cu smantana si chimen

Dovlecei cu smantana si chimen
Ingrediente: 4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele...
Read more »

Salată ţărănească

Salată ţărănească
  Ingrediente :   1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1 ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în...
Read more »

Ingheţată cu biscuiţi

Ingheţată cu biscuiţi
Ingrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată   Mod de preparare: Freci...
Read more »

Chec fără grăsime

Chec fără grăsime
Ingrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos. Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi amesteci cu o lingură...
Read more »

Ruladă din ouă cu orez

Ruladă din ouă cu orez
Ingrediente foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt...
Read more »

Găluşte cu sos de roşii

Găluşte cu sos de roşii
  Ingrediente:  200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2 ouă 3 roşii   Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se îngroaşă. După ce a fiert şi s-a...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro