Retete usoare:
Terină de ciuperci şi castane în coniac
O reteta usoare de terina de ciuperci si castane in coniac din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, ceapa rosie, coniac, castane, ou, pesmet, piure de castane, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, cimbru, sare, piper, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus un pic pentru uns 2-4 căţei...
Read more »
Cocktail Pineapple Daiquiri
O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun o felie de ananas zeama unei jumatati de lamaie 1 lingurita sirop de ananas 1 felie de ananas Mod de preparare: Amestecam felia de ananas, romul, zeama de...
Read more »
Pui cu branză rasă
O reteta simpla de pui cu branza rasa din: piept de pui, suc de rosii, ceapa, cimbru, ienibahar, sare, piper si branza rasa. Ingrediente: 5 piepţi pui 2 pahare suc de roşii 2 cepe mari 1 linguriţă cimbru 2 linguri unt ienibahar sare şi piper, după gust 3 pahare brânză sărată Mod de preparare:...Read more »
Mere in pijama
O reteta delicioasa de mere in pijama din: oua, mere, faina, lapte, zahar, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 2 ouă 4 mere 300 g făină 200 ml lapte sau apă minerală 75 g zahăr 1 lămâie scorţişoară esenţă de vanilie zahăr pudră ulei sare Mod de preparare:...
Read more »
Tarta cu banane
O reteta delicioasa de tarta cu banana, smantana, zahar, zahar vanilat, biscuiti cu ovaz si unt. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 banană 200 ml smântână dulce 2 linguri cu zahăr 5 pliculeţe cu zahăr vanilat Ingrediente blat: 400 g biscuiţi cu ovăz zdrobiţi 100 g unt Mod de preparare: Topeşte untul...
Read more »
Muşchi file cu aromă
O reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g muşchi file 2 mânătărci 70 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi sare piper negru Mod de preparare: Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu un şervet umed şi...
Read more »
Omletă gustoasă cu roşii
O reteta de omleta gustoasa cu rosii din: oua, rosii, ceapa, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4 ouă 2 roşii mari 1 ceapă mare 1 legătură pătrunjel ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Roşiile, bine spălate şi curăţate dc coji, se opăresc cu apă fierbinte. Se trec prin răzătoare, apoi...
Read more »
Chiftele gigant
O reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine, lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de curcan sau pui 6-8 ouă fierte 2 ouă 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3 linguri cu pesmet 1 ceapă ulei pătrunjel maghiran sare piper...
Read more »
Ciulama in ţest
O reteta gustoasa de ciulama in test: painici, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, smnatana, usturoi, patrujel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pâinici rotunde 1 kg ciuperci 5 ouă fierte 4 cepe 500 ml lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu smântână 3 căţei de usturoi pătrunjel ulei sare piper Mod de...
Read more »
Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate
O reteta de sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate din: sparanghel, ulei de masline, usturoi, esalote, otet balsamic, sare, piper, cimbru, salvie si rozmarin. Sparanghelul făcut la cuptor este o variantă mai sănătoasă decât cel prăjit în unt. Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat 4 linguriţe ulei de măsline 6 căţei de usturoi 4...
Read more »
Frigărui delicioase de pui
O reteta de frigarui delicioase de pui din: piept de pui, usturoi, suc de lamaie, suc de portocala, sofran, sare si piper. Ingrediente: 10 piepţi pui 1 căpăţână mare usturoi sucul de la 5 lămâi sucul dc la 1 portocală şofran uscat sare şi piper, după gust Mod de preparare: Sc pregăteşte într-un vas...Read more »
Coietas
O reteta de coietas din: carne de vita, slanina, patrunjel, usturoi, supa de legume, frunze de salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Coietas este un fel de mâncare tipic din Sardinia. Coietas sunt rulouri făcute cu carne şi varză. In dialect sard, termenul coieta înseamnă „prepeliţă" şi se referă la mărimea...
Read more »
Oua umplute cu somon
O reteta simpla si gustoasa de oua umplute cu somon, crema de branza, mustar si sare. Ingrediente: 6 ouă fierte 100 g somon afumat 2 linguri cu cremă de brânză 2 linguriţe cu muştar uşor picant sare Mod de preparare: Curăţă ouăle, după care taie-le pe lungime în jumătăţi. Scoate cu grija gălbenuşurile...
Read more »
Cocktail Carmencita
O reteta simpla de Cocktail Carmencita din: rom brun, zeama de limeta, lichior de visine, ginger ale si menta. Ingrediente: 3 cl rom brun 2 lingurite de zeama de limeta 4 cl lichior de visine Ginger Ale menta proaspata Mod de preparare: Se amesteca romul, zeama de lamaie si lichiorul si se toarna...
Read more »
Chiftele cu umplutură
O reteta simpla de chiftele cu umplutra din: carne tocata, arpacas, ceapa, chimen, piper, ceapa, seminte de brad, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 pahare arpacaş fin 1 ceapă chimen piper pentru umplutură: 500 g carne tocată 1 ceapă, tăiată mărunt 2 linguri seminţe de brad prăjite 1lingură...
Read more »
Bors delicios de legume
O reteta gustoasa de bors cu legume: ciuperci, orez, ulei, ceapa verde, morcovi, ardei gras, telina si radacina de patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci (congelate) 1 ceaşcă de orez ulei 2 legături de ceapă verde 3 morcovi 2 ardei graşi mici 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel bors Mod de preparare: Tai...
Read more »
Ghiveci taranesc
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt. Ingrediente: 800 g carne de vită 4 roşii 3 cepe 2 ardei graşi 3 căţei de usturoi 2 linguri cu pastă de tomate 1 legătură de pătrunjel o linguri cu...
Read more »
Sendvis dulce
O reteta delicioasa de sendvis dulce din: inghetata de piersici, margarina, zahar, oua, esenta de rom, faina, amidon, praf de copt si lapte. Ingrediente: 300 g îngheţată de piersici 2-3 piersici din compot 200 g margarină 150 g zahăr 4 ouă esenţă de rom 300 g făină 50 g amidon 1 plic cu...
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)
O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata din: muschi de vita, ulei de masline, dulceata de ardei iute, sos de ciocolata, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ulei de masline dulceata de ardei iute sos de ciocolata sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Carpaccio de vară
O reteta simpla si delicioasa de carpaccio de vara din: carpaccio de vita, maioneza, rucola, untisor, salata, cimbrisor, lamaie, otet balsamic si boabe de piper negru. Ingrediente: 400 g carpaccio de vită 250 g maioneză 200 g rucola, untişor şi salată 2 haşme mici cimbrişor 1 lămâie oţet balsamic 4-5 boabe de piper negru...
Read more »
Cocktail Zombie
O reteta simpla de Cocktail Zombie din: rom alb, rom brun, apricot brandy, sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl rom brun 1 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadine 2 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie sau limeta...
Read more »
Placinta in straturi
O reteta delicioasa de placinta in straturi din: foi de placinta, oua, spanac, branza telemea, sunca, unt, margarina si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 4 ouă fierte 300 g spanac 300 g brânză telemea 250 g şuncă presată 1 lingură cu unt 100 g margarină 1 lingură cu făină Mod...
Read more »
Salată de ţelină cu mere si piept de pasăre
O reteta de salata de telina cu mere si piept de pasare din: telina, mere, ulei, oua, piept de pasare, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 5-6 mere 5 linguri ulei 2 ouă 250 g piept fiert de pasăre 1 lămâie sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ţelina se spală,...Read more »
Cornulete cu bors
O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, ulei, drojdie, zahar, zahar vanilat, magiun, zahar pudra si sare. Ingrediente: 250 g făină 150 ml ulei 100 ml borş 25 g drojdie 25 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat magiun sau gem de fructe zahăr pudră sare Mod de preparare: Freacă drojdia cu...
Read more »
Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan
O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l...Read more »
Vinete cu branză rasă la cuptor
O reteta de vinete cu branza rasa la cuptor din: vinete, faina alba, branza rasa, oua, unt, lapte si sare. Ingrediente: 4 vinete 1 lingură faină albă 5 linguri brânză rasă 2 ouă 5 linguri unt 1 ceaşcă lapte sare Mod de preparare: Se taie capetele vinetelor şi apoi fiecare se despică în două,...
Read more »
Salată delicioasă de ouă
O reteta delicioasa de salata de oua din: oua, iaurt, smantana, castraveti murati, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5-6 oua 100 g iaurt 150 g smnatana 2 castraveţi muraţi 100 g caşcaval pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă rece. Pentru a nu se crăpa, adaugă o...
Read more »
Peşte in vin cu smantană
O reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe 50 g unt 1 pahar vin alb 150 g smântână 3 gălbenuşuri pătrunjel şi mărar verde sare şi piper alb, după gust Mod de...Read more »
Tocană de vită cu mere si gutui
O reteta simpla de tocana de vita cu mere si gutui din: carne grasa de vita, unt, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, vin, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă de vită 5 linguri unt 3 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 1 cutie ananas 4 mere 3 linguri zahăr...
Read more »
Cum se prepara Piept de rata cu sos de visine (video)
O reteta video simpla de piept de rata cu sos de visine din: piept de rata, ulei de masline, broccoli, gem de visine, unt, faina, vin rosu, coniac, condimente, susan, sare si piper. Ingrediente: piept de rata ulei de masline broccoli gem de visine unt faina vin rosu coniac condimente susan sare piper ...
Read more »
Muşchi file rafinat în crustă
O reteta de muschi file rafinat in crusta din: muschi file de vita, aluat, piept de pui, fire de creson, smantana, ou, unt, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g muşchi file de vită 250 g aluat franţuzesc 150 g piept de pui 150 g fire de creson 1 ou 1 dl smântână proaspătă...
Read more »
Ruladă din piept de pui cu marmeladă
O reteta de rulada din piept de pui cu marmelada din: mar, prune uscate, piept de pui, nucsoara macinata, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, bulion de pui si otet balsamic Ingrediente: 1 măr de desert, descojit, ras mare 75 g prune uscate fără sâmburi, tăiate 2 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi,...
Read more »
Omletă cu ficăţei de pui
O reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficaţei de pui din: ficat de pui, unt, ceapa, ardei verde, usturoi, vin alb, oua, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: 200 g fîcăţei de pui 4 linguriţe unt 1 ceapă 1 ardei verde 1 căţel usturoi 5 linguri vin alb 5 ouă sare şi...Read more »
Cocktail Sombrero Cooler
O reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler din: rom alb sau brun, suc de ananas, suc de grapefruit si delii de portocale sau lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 6 cl suc de ananas (fara zahar) 6 cl suc de grapefruit felii de portocale sau lamaie Mod de preparare: Turnam ingredientele...
Read more »
Chifteluţe de linte
O reteta de chiftelute de linte din: linte, paine alba, ceapa, oua, unt, usturoi, faina alba, lapte, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g linte 2 felii pâine albă 1 ceapă 2 ouă 2 linguri unt 2 căţei usturoi 1 lingură faină albă lapte sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: Lintea,...
Read more »
Muşchi în crustă bicoloră
Muschi in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 750 g muşchi de vită 600 g cartofi galbeni 400 g bob proaspăt, decojit 20 g unt 1 ou 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel ulei extravirgin de...
Read more »
Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata
O reteta de post de supa de cartofi rosii si salata creata din: cartofi rosii, salata, ceapa, usturoi, supa de legume, morcov, radacina de telina, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: doi cartofi rosii medii, taiati cubulete de un cm; o salata mare creata, cu frunzele curatate de pe tulpini; o ceapa medie, tocata;...
Read more »
Chifteluţe de vinete cu ceapa
O reteta de chiftelute de vinete cu ceapa din: vinete, oua, faina alba, ulei de masline, piper alb, sare, rosii, ceapa si zahar. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ouă 3 linguri faină albă 3 linguri ulei de măsline piper alb şi sare pentru sos 500 g roşii 1 ceapă 1 linguriţă zahăr sare şi...Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)
O reteta simpla despre cum se prepara muschid de vita cu foie gras in foietaj din: muschi de vita, foietaj, telina, ficat de gasca, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita foietaj telina ardei gras ficat de gasca mazare unt ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se...
Read more »
Salată de conopidă cu nucă
O reteta de salata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina, miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper alb, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300 g ţelină 200 g miez nucă 200 g maioneză 175 g smântână 10 g suc lămâie 50 g...Read more »
Lăptuci umplute
O reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1...Read more »
Cum se prepara Supa de fructe de mare (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara supa de fructe de mare din: fructe de mare, praz, broccoli, ciuperci, ardei gras, ardei iute, rosii, usturoi, cimbru, sofran, lamaie, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: fructe de mare praz broccoli ciuperci ardei gras ardei iute rosii usturoi cimbru sofran lamaie vin alb...
Read more »
Cuiburi de muşchi
O reteta de cuiburi de muschi din: muschi de vita, iaurt natur, mustar, branza de vaci, galbenus, lamaie, morcovi, fire de praz, foi de dafin, otet de vin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi mici, rotunde, de la capătul muşchiului de vită, de circa 150 g fiecare 125 g iaurt natur...
Read more »
Găină cu untură si gutui
O reteta simpla de gaina cu untura si gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare si apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri faină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărează şi...Read more »
Chifteluţe indiene
O reteta de chiftelute indiene din: linte galbena, baton de scortisoara, cuisoare, seminte de coriandru, seminte de cumin, boabe de piper begru, piure de usturoi, piure de ghimbir, spanac, coriandru proaspat, menta, ardei iute, ou, sare, ceapa si uleid e floarea soarelui. Ingrediente: 225 g linte galbenă, despicată 5 cm dintr-un baton de scorţişoară,...
Read more »
Supă simpla de ceapă cu parmezan
O reteta de supa simpla de ceapa din: ceapa, unt, supa de carne, usturoi, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g ceapă 5 linguri unt 2 l supă de carne 1 foaie dafin 1 căţel usturoi sare şi piper, după gust parmezan ras Mod de preparare: Ceapa, curăţată, spălată, se taie în rondele fine...
Read more »
Muşchi de vară
O reteta de muschi de vara din: muschi de vita, tulpini de telina, ceapa, morcov, capere, ardei iute verde, sos warcestershire, foi de dafin, patrunjel, ulei extravirgin de masline, otet de vin si sare. Ingrediente: 700 g girello (muşchi de la încheieturi) de vită 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă...
Read more »
Cocktail Captain’s Strawberry
O reteta simpla de Cocktail Captain’s Strawberry din: rom brun, zahar, zeama de lamaie, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie 2 linguri de piure de capsuni capsuni Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer. Apoi se toarna...
Read more »
Ghiveci gustos
O reteta de ghiveci gustos din: carne, ceapa, rosii, vanata, cartofi, ardei, telina, fasole verde, morcovi, telina, fasole verde, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne (de orice fel) 500 g ceapă 1 kg roşii 1 vânătă 3 cartofi 4 ardei 4 morcovi 1 ţelină o mână de fasole verde...Read more »
Vită cu aromă de ghimbir
O reteta de vita cu aroma de ghimbir din: muschi, orez, ardei gras, supa de pui, ulei de arahide, ulei de susan, ghimbir, sos de soia, amidon de porumb, sherry, usturoi, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 250 g felii de muschi 250 g orez fiert in aburi 350 ardei gras rosii si galbeni...
Read more »
Fileuri de păstrăv picant la grătar
O reteta delicioasa de fileuri de pastrav picant la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv, 125 g fiecare pentru marinată: 1 linguriţă concentrat de tamarin, 1/2 linguriţă praf de chilii 1...
Read more »
Viţel cu dovlecei si mentă
O reteta de vitel cu dovlecei si menta din: carne de vitel, dovlecei, vin alb sec, unt, menta, sare, piper, faina si supa de carne. Ingrediente: 12 feliuţe carne de viţel (cca 50 g fiecare) 8 dovlecei mici 1 pahar vin alb sec 80 g unt 1 lingură mentă tocată fin sare şi piper,...Read more »
Şniţel de limbă
O reteta simpla de snitel de limba din: limba, oua, cascaval, faina, ulei, sare si sare. Ingrediente: 1,5 kg limbă 2 ouă 200 g caşcaval faină ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare: Limba, fiartă şi curăţată de pieliţă, se taie în felii în curmeziş. Fiecare felie se dă prin ou bătut....Read more »
Magatello in sos cremos de rosii
O reteta simpla de magatello in sos cremos de rosii din: magatello, usturoi, ceapa rosie, morcov, tulpina de telina, suc de rosii, vin rosu, supa de carne, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Magatello este partea posterioară a pulpei de vită, carne slabă, însă fibroasă şi uscată. Ingrediente: 600 g magatello 2...
Read more »
Cocktail Eye Opener
O reteta simpla de Cocktail Eye Opener din: rom brun, creme de cacao, anisette, galbenus, zahar pudra, suc de piersici si felii de piersici. Ingrediente: 3 cl rom brun, 12 cl Creme de Cacao 1 cl Anisette 1 galbenus 1 lingurita zahar pudra 6 cl suc de piersici felii de piersici Mod de...
Read more »
Spaghete cu sparanghel
O reteta simpla de spaghete cu sparanghel din: spaghete, rosii, sparanghel verde, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g roşii 1 kg sparanghel verde ulei de măsline parmezan sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul de coajă, se taie cozile şi se spală bine....
Read more »
Pacheţele won ton cu creveţi
O reteta delicioasa de pachetele won ton cu creveti din: creveti, muguri de bambus, usturoi, ghimbir, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ceapa verde, pachetele won ton, ulei, sos de soia si sos de ardei iute. Ingrediente: 200 g creveţi cruzi, fără cap 1/2 lingură muguri de bambus tocaţi mărunt 1...
Read more »
Florentină
O reteta simpla de florentina din: florentine, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Florentină = o bucată de carne de grătar tăiată din muşchiul de pe coapsă al animalului adult sau al viţelului mai mare, ce conţine bucata de file pe osul cu formă caracteristică de T. Ingrediente: 4 florentine de...
Read more »
Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii
O reteta de Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii din: spaghete, ou, unt, branza sarata, rosii, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 4 ouă 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă 500 g roşii 1 linguriţă zahăr sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb spaghetele în...Read more »
Cum se prepara Mix tempura (video)
O reteta video despre cum se prepara mix tempura din: creveti, surimi, ceapa, dovlecel, vanata, ardei, faina, sos tempura, ulei si sos hondasi. Este o reteta japoneza. Ingrediente: creveti surimi ceapa dovlecel vanata ardei faina sos tempura ulei sos hondashi Mod de preparare: Crevetii se dau prin faina, apoi ceapa, dovlecelul, vanata si...
Read more »
Ossobuco milanez
O reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru. Ingrediente: 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm 30 g unt făină 1/2 pahar de vin alb sec 1 dl supă de carne 1 legătură de...
Read more »
Lasagna quatro formaggi
O reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval, gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 200 g de mozzarella 200 g caşcaval 150 g de gorgonzola 150 g camembert (brânză cu mucegai) 250 g de smântână o legătură de pătrunjel (opţional) 4 linguri...
Read more »
File de crap cu garnitura de legume
O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm 2 ardei graşi roşii 3 castraveţi 3 fire de praz 3 morcovi 5 linguri de ulei de măsline 1 lămâie sare...
Read more »
Orez cu legume si fructe de mare
O reteta delicioasa de orez cu legume si fructe de mare: mazare, ceapa verde, morcov, gamberi, calamar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 căni de orez cu bobul lung 50 g de mazăre 1 legătură de ceapă verde 1 morcov 100 g gamberi 100 g calamari 3 linguri de ulei de...
Read more »
Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)
O reteta video despre cum se prepara ratatoui in foietaj din: ceapa, vinete, ardei, sos de rosii, usturoi, cimbru, dovlecel verde, foietaj, ou, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 30 grame ceapa 50 grame vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50 grame dovlecel verde 100 grame foietaj un...
Read more »
Budincă deliciosă de vanilie
O reteta simpla si delicioasa de budinca de vanilie din: zahar, amidon, lapte, baton de vanilie si oua. Ingrediente: 100 g de zahăr 100 g de amidon 1 litru de lapte 1 baton de vanilie 2 ouă Mod de preparare: Amestecaţi zahărul şi amidonul, apoi bateţi-le cu 13 linguri de lapte. Puneţi la...
Read more »
Muschi de vită cu rozmarin
O reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschid e vita, usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline, rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 2 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 2 cepe albe 2 tulpini de ţelină ulei extravirgin de măsline rozmarin...
Read more »
Cocktail Tabu
O reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe marginea paharului asezam o felie de...
Read more »
Minipateuri cu carne
O reteta simpla si delicioasa de minipateuri cu carne tocata de pui, paine, ceapa, oua, margarina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 500 carne tocată de pui l felie de pâine 2 cepe 2 ouă 2 linguri cu magarină cimbru sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă carnea...
Read more »
Sos alb pentru paste
O reteta simpla de sos alb pentru paste din: unt, faina alba, oua, sare, lapte, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 linguri unt 8 linguri faină albă 3 ouă 1 linguriţă sare 2 căni lapte nucşoară piper Mod de preparare: Se căleşte câteva minute faina în unt şi se stinge cu laptele rece, amestecând mereu...Read more »
Ciuperci umplute cu carne de pui
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu carne tocata de pui, ceapa, marar, piper, sare, cascaval, ulei si orez. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 300 g carne tocată de pui 2 legături ceapă mărar sare piper 200 g caşcaval 2-3 linguri ulei 50 g orez cu bobul lung Mod de preparare:...
Read more »
Galuste de gris cu spanac
O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval, lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente aluat: 1 kg spanac 1 ceapă 200 ml lapte 200 ml smântână 100 g caşcaval 2 linguriţe cu făină 1 legătură de ceapă verde ulei sare Ingrediente găluşte: 2 ouă 3 linguri...
Read more »
Cum se prepara Supa crema de legume (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala,...
Read more »
Mancare de cartofi cu muschiulet de porc
O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu muschi de porc, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, morcovi, rosii in bulion, sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 800 g cartofi 3 morcovi 1 cutie roşii în bullion sare piper 1 linguriţă boia dulce cimbru 800 g muşchi de porc 1...
Read more »
Paste faionase cu legume
O reteta de paste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii, ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata verde. Ingrediente: 500 g paste făinoase mari 1 lămâie 3 roşii mari, bine copate 3 ardei graşi 150 g măsline 4 linguri ulei de măsline 1legătură frunze pătrunjel câteva frunze de...Read more »
Deliciu cu visine
O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt, budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr 4 linguri cu rom 75 g griş 1 linguriţă cu praf de copt 1 plic cu budincă de vanilie 750 g...
Read more »
Roşii cu şuncă
O reteta simpla de rosii cu sunca din: rosii, sunca, ceapa, ulei, patrunjel, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 200 g şuncă 200 g ccapă 2 ceşti ulei pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare: Şunca se fierbe şi se taie în cubuleţe. Acestea se pun la prăjit în ulei bine încins...
Read more »
Macaroane cu ciuperci, şuncă si sos de roşii
O reteta de macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane, ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de preparare: Ciupercile...Read more »
Supa deasa de cartofi
O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 dovlecel 2 cepe 1 ceşcuţă cu smântână 1 gălbenuş pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Curăţă...
Read more »
Fasole verde cu măsline negre
O reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa, rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă mare 4 roşii 2 ardei graşi 250 g măsline negre 3 linguri ulei pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fasolea...
Read more »
Rulada de pui umpluta cu dovlecei
O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua, paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata. Ingrediente: 800 g carne tocată de pui 2-3 cepe 2-3 ouă miezul de la 1-2 felii de pâine 4 dovlecei cu coaja verde sare piper o cutie smântână 4 linguri pesmet unt verdeaţă...
Read more »
Choux cu frisca si dulceata
O reteta delicioasa de choux cu frisca, faina, oua, apa, ulei, frisca, zahar vanilat, dulceata si menta. Ingrediente aluat: 125 g făină 3 ouă 200 ml apă 75 ml ulei Ingrediente umplutură: 400 g frişcă 1-2 plicuri zahăr vanilat dulceaţă de fructe de pădure 3 frunzuliţe de mentă Mod de preparare: Se...
Read more »
Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino
O reteta delicioasa de ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino din: ulei, faina, oua, praf de copt, mess, lapte, zahar vanilat, unt, cappucino si ciocolata alba. Ingrediente aluat: 75 ml ulei 200 ml apă 125 g făină 3 ouă un praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă o lingură ness...
Read more »
Pulpa umpluta cu ficat
O reteta gustoasa de pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legături ceapă 1-2 legături usturoi o legătură mărar 2...
Read more »
Costite de miel
O reteta gustoasa de costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, boia iute, rozmarin, usturoi, vin alb si leustean. Ingrediente: 1,500 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare cimbru rozmain boia iute piper roşu şi alb zdrobit o căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt un pahar vin alb demisec frunze leuştean...
Read more »
Oua umplute
O reteta delicioasa de oua umplute cu pate de ficat, sare, piper, mustar cu hrean, smantana, maioneza, marar, crema de branza, zeama de lamaie, rosii, patrunjel, ceapa verde si masline. Ingrediente: 6 ouă o cutie pate de ficat sare piper 1-2 linguriţe muştar cu hrean 2 linguriţe smântână 2-3 linguriţe maioneză o legătură...
Read more »
Muschiulet de porc cu sos de ananas
O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose, ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ porc 1 ananas sau o cutie compot de ananas 1 pahar vin rose 3-4 linguri ulei de măsline 300 g măsline verzi sare piper...
Read more »
Cosulete cu ciuperci si maioneza
O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept de pui si patrunjel. Ingrediente: foaie aluat franţuzesc 300 g ciuperci din conservă sare piper 2 ouă un piept de pui 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi, cu un pahar,...
Read more »
Salau la cuptor cu sos de rosii
O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si sare. Ingrediente: un şalău de 1,5 kg 3 linguri ulei de măsline un pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe...
Read more »
Ruladă de porc cu garnitură de cartofi
O reteta gustoasa de rulada de porc din: muschi de porc, cartofi, usturoi, praz, piper, rozmarin, unt, telina, pesmet, anason si marar. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 4- 3-4 căţei de usturoi 2 fire praz piper rozmarin 50 g unt o ţelină 2-3 linguri pesmet sare Ingrediente garnitură: cartofi frunze anason o...
Read more »
Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)
O reteta video despre cum se prepara Saltimboca alla romana din: muschi de vita, ciuperci, salvie, prosciutto crudo, rosii chetty, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ciuperci salvie prosciutto crudo rosii cherry unt vin alb sare piper Mod de preparare: Muschiul de vita se bate, apoi se sareaza si...
Read more »
Chifteluţe de praz
O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg de praz nu prea gros 2 linguri de făină 1 lingură de margarină 1 cană de ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se fierbe...
Read more »
Scrumbie pe pat de fenicul
O reteta delicioasa de scrumbie pe pat de fenicul, ulei, otet, sare, piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg scrumbie 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper un fenicul 1-2 cepe o căpăţână usturoi un pahar vin pătrunjel o lămâie Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi...
Read more »
Parjoale din cartofi cu verdeata
O reteta delicioasa de parjoale din cartofi, verdeata, ceapa verde, marar, sare, pesmet, ulei si margarina. Ingrediente: 800 g cartofi 2-3 legături ceapă verde 2 legături mărar sare 150 g pesmet ulei pentru prăjit 50 g margarină Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă...
Read more »
Cocktail Bushranger
O reteta simpla de Cocktail Bushranger din: rom brun, dubonnet, angostura amaruie, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl Dubonnet 3 stropi de Angostura amaruie sifon o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam romul cu Dubonne si Angostura in paharul pentru bauturi lungi cu gheata si...
Read more »
Salată cu varză de Bruxelles
O reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 225 g varză de Bruxelles măr pentru desert 125 g morcov, ras 3 tije de ţelină, tocate linguri coriandru,...
Read more »
Sufleu de vinete cu pangasius
O reteta delicioasa de sufleu de vinete cu pangasius, rosii decojite, ceapa, ulei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 cutie de roşii decojite 1 ceapă 5 linguri de ulei 200 g caşcaval câteva fire de pătrunjel 6 bucăţi de file de pangasius sare piper Mod de preparare: Se spală vinetele,...
Read more »
Muşchi de vită cu slănină şi legume
O reteta de muschid e vita cu slanina si legume din: muschi de vita, slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin, ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 30 g slănină 20 g unt 1 tulpină de telină 1 morcov 1 legătură...
Read more »
Cocktail Bahia I
O reteta simpla de Cocktail Bahia I din: rom alb, suc de ananas, crema de cocos si felii de portocale. Ingrediente: 6 cl rom alb 12 cl de suc de ananas 2 lingurite de crema de cocos felii de portocale Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza rapid cu gheata zdrobita in mixer, si...
Read more »
Piepţi de porumbel prăjiţi cu afine
O reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru. Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate...
Read more »