joi, 11 octombrie 2012

Retete usoare #9


Retete usoare:

Cambulă la cuptor cu varză pak choi

Cambulă la cuptor cu varză pak choi
O reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula, coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez, anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam 125 g fiecare coaja...
Read more »

Musli cu mango

Am plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si 20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele toca­te, apoi se adaugă 1 banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt biodegresat Alunele sunt...
Read more »

Pui în stil turcesc cu arome rafinate

Pui în stil turcesc cu arome rafinate
O reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper, frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen fenugrec...
Read more »

Supă cu tăiţei de casă şi bob

Supă cu tăiţei de casă şi bob
O reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob, morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive, pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late 200g bob 2 morcovi 1 ceapă 1...
Read more »

File de miel pe pat de roşii picante

File de miel pe pat de roşii picante
O reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere. Ingrediente: 4 fileuri de miel (a cca 120 g) 1/2 legătură cimbru 4 linguri ulei de măsline 4 cepe sare, piper...
Read more »

Musli cu fructe

Musli cu fructe
O reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar, zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni, iaurt degresat si miere. Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă de lămâie 25 g alune tocate...
Read more »

Cocktail Botnia 84

Cocktail Botnia 84
O reteta simpla de Cocktail Botnia 84 din: rom alb, apricot brandy, grand marnier, suc de portocale si ginger ale. Ingrediente: 1,5 cl rom alb 1,5 cl Apricot Brandy 1,5 Grand Marnier 4 cl suc de portocale Ginger Ale   Mod de preparare: Amestecam romul cu brandy si Grand Marnier intr-un pahar de bar,...
Read more »

Smoothie cu caise si iaurt

Am plecat de la reteta asta. Folositi caise uscate pentru un smoothie mai bogat in betacarotene si fibre. Se fierb la foc mic 200 g de caise uscate in 900 ml de ceai Earl grey, timp de 30 de minute sau pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-un...
Read more »

Sparanghel cu cuşcuş

Sparanghel cu cuşcuş
O reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale, lichior de portocale, unt si piper. Ingrediente: 1 kg sparanghel sare 3 linguriţe zahăr 500 ml supă de legume 250 g cuscus (instant) 50 g pesmet 4 linguri ulei de măsline 1 lingură mentă...
Read more »

Peşte la cuptor cu tahini si lămaie

Peşte la cuptor cu tahini si lămaie
O reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti...
Read more »

Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar

Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar
O reteta de spume de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din: sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie, gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 500 g sparanghel verde 1 linguriţă zahăr nucşoară 5 linguri...
Read more »

Smoothie cu căpşuni şi iaurt

Smoothie_cu_capsuni_si_iaurt.jpg
O reteta delicioasa de smoothie cu capsuni si iaurt din: capsuni, zeama si coaja de portocale, iaurt degresat, zahar pudra, capsuni si portocala. Ingrediente: 450 g capsuni coapte curatate zeama si coaja rasa de la 1 portocala mare 225 iaurt degresat 1 lingura zahar pudra, sau dupa gust (optional) pentru ornat: 4 capsuni mici...
Read more »

Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto

Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto
O reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto, praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de dafin 500 ml lapte degresat sare şi...
Read more »

Cocktail Arawak

Cocktail Arawak
O reteta simpla de Cocktail Arawak din: rom brun, cream cherry si angostura. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 3 cl Cream Cherry 3 stropi de Angostura   Mod de preparare: Turnam romul si sherry-ul in paharul de whisky peste doua cuburi de gheata. Adaugam Angostura si amestecam.
Read more »

Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată

Inghetata_cu_alune_capsune_si_ciocolata.jpg
O reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de sare   Mod de...
Read more »

Supa de ciuperci cu smantana

Supa de ciuperci cu smantana
O reteta delicioasa de supa de ciuperci cu smantana din: ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 400 g smantana 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 legatura de marar sare Mod de preparare Taie ceapa marunt si caleste-o usor in untul topit. Adauga ciupercile...
Read more »

Salată de sparanghel cu frigarui de pui

Salată de sparanghel cu frigarui de pui
O reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb. Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase si piele) 2...
Read more »

Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel

Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel
O reteta simpla de post de naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel din: naut, patrunjel, cartof, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si ardei iute. Ingrediente: 350 grame naut inmuiat peste noapte o mana de patrunjel proaspat un cartof doi catei de usturoi ulei de masline zeama de lamaie doi ardei...
Read more »

Shake cu banane si mango

Smoothie_cu_banane_si_mango.jpg
O reteta delicioasa de smoothie cu banane si mango din: mango, banana, lapte degresat, suc de portocale, zeama de lamaie, zahar pudra, inghetata de iaurt cu vanilie si frunze de menta verde. Ingrediente: 1/2 mango copt 1 banana mica coapta taiata 125 lapte degresat 125 ml suc de portocale 2 lingurite zeama de lamaie...
Read more »

Pacheţele de sparanghel cu unt si limette

Pacheţele de sparanghel cu unt si limette
O reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din: sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper suc de limette 1 linguriţă zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă de limette rasă 8 felii...
Read more »

Ingheţată cu foi de napolitană

Ingheţată cu foi de napolitană
O reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua, zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr...
Read more »

Tartă cu spanac si telemea

Tartă cu spanac si telemea
Se topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate. Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea de-a pa­tra foaie. Se tapetează cu ele o for­mă de tartă unsă (0, 26 cm) şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul...
Read more »

Salată de sparanghel crud

Salată de sparanghel crud
Se decojesc 500 g sparanghel alb şi se taie ca­petele lemnoase. Se taie felii, ca şi 1 legătură ridichi şi 150 g mazăre mange-tout. Se taie rondele 1 legătură ceapă verde. Se amestecă 3 linguri oţet balsamic alb, 2 linguriţe muştar dulce şi 2 linguriţe muştar iute, un praf de sare, piper, zahăr; se...
Read more »

Cocktail Bahia II

Cocktail Bahia II
O reteta simpla de Cocktail Bahia II din: rom alb, rom brun, crema de cocos si suc de mango. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl rom brun 2 cl crema de cocos 4 cl suc de mango   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in shaker pana cand amestecul devine spumos....
Read more »

Omletă cu ardei si cartofi si piept de pui

Se adăugă la retetă asta 115 g piept de pui fără piele tăiat cubulete. Se prăjeşte cu ceapa şi ardeiul la pasul 2. Se prepară o omletă sufleu: se bat albuşurile până când se întăresc şi se adaugă peste ouăle întregi bătute si peste sosul Tabasco la pasul 3. Omleta va părea mai mare,...
Read more »

Limbă de mare la pachet

Limbă de mare la pachet
O reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără...
Read more »

Cuşcuş dulce cu fructe uscate

Am plecat de la reteta asta. In loc de stafide şi prune se pot folosi alte fructe uscate, de exemplu pere sau piersici. In loc de coajă de portocală, se ia coaja rasă de la un grepfrut mic sau de la o lămâie. Prunele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale şi fitochimice....
Read more »

Cremă de ciocolată amăruie

Se încălzesc 60 ml lapte, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi 25 g ciocolată amăruie. Se înmoaie în apă rece 1 foaie gelatină. Se bat la bain-marie 1 gălbenuş, 1 lingură lichior de cioco­lată, 1 lingură zahăr. Se înglobează laptele cu ciocolată, 1 lingură cacao şi 1 praf de scorţişoa­ră. Se amestecă...
Read more »

Supă-cremă de mazăre cu cascaval

Supă-cremă de mazăre cu cascaval
  Se framanta un aluat din 50 g faina, 1 varf cutot praf de copt, 25 g parmezan ras si 2 linguri de smantana. Se infasoara aluatul in folie si se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 C. Pe planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de...
Read more »

Sos fin acrisor pentru carne de miel

O reteta de sos fin acrisor pentru carnea de miel din: lamaie, peltea de portocale, coaja de portocale, mustar, otet de mere si vin alb. Ingrediente: 1 lamaie 200gr peltea de portocale coaja rasa de la o portocala 2 lingurite de mustar 2 lingurite otet de mere 50 ml vin alb Mod de preparare:...
Read more »

Cocktail Don Frederico II

Cocktail Don Frederico II
O reteta simpla de Cocktail Don Frederico II din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale   Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale, ingredientele se mixeaza cu...
Read more »

Căpşune marinate spicy

Căpşune marinate spicy
O reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau roşu 1 cutie de...
Read more »

Supă deasă de orz

Supă deasă de orz
O reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi, varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii, pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g orz perlat 2 foi de dafin 3 căţei de usturoi 1 varză mică 2 anghinare 150 g...
Read more »

Omletă cu ciuperci şi verdeţuri

Omleta_cu_ciuperci_si_verdeturi.jpg
O reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din: oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină,...
Read more »

File de porc cu legume

File de porc cu legume
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1 dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi, feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de...
Read more »

Omletă cu ardei si cartofi

Omleta_cu_ardei_si_cartofi.jpg
O reteta simpla si gustoasa de omelta cu ardei si cartofi din: cartof rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine integrala prajita. Ingrediente: 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete (aproximativ 115 g) 1 ceapa mijlocie tocata 75 g ardei verde tocat 2 oua mijlocii 3 albusuri 1/2 lingita sos tabasco...
Read more »

Compot de mango

Compot de mango
Se decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos. Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50...
Read more »

Supă deasă de grau dur

Supă deasă de grau dur
O reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 150 g grâu dur 600 g andive 2 cartofi 2-3 roşii 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi praf de ardei roşu, iute...
Read more »

Cocktail Dunlop

Cocktail Dunlop
O reteta simpla de Cocktail Dunlop din: rom alb, sherry dry si angostura. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sherry dry 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna in paharul de sherry.
Read more »

Cuşcuş dulce

Cuşcuş dulce
O reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate, coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale delicioase, fructe uscate şi proaspete. Ingrediente: 225 g cuscuş 85...
Read more »

Supă clară de carne, în cană

Supă clară de carne, în cană
O reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina, ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g pulpă de vită 1/4 găină 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină, tulpină şi frunze 1 roşie mică nucşoară sare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile şi puneţi-le întregi...
Read more »

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată

Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
O reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din: smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă 100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Intr-un...
Read more »

Fasole uscată cu scăricica de porc afumată

Fasole uscată cu scăricica de porc afumată
O reteta delicioasa de fasole uscată cu scăricică de porc afumată din: fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1 pastarnac 2-3 linguri bulion sare Mod de preparare: Se allege si se spala fasolea bine. Se pune la fiert...
Read more »

Supă deasă de orz şi sfeclă

Supă deasă de orz şi sfeclă
O reteta simpla de supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt, panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie 1,21 supă de legume...
Read more »

Fajita de creveţi cu salsa de roşii

Fajita de creveţi cu salsa de roşii
O reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei...
Read more »

Ingheţată delicioasă de vanilie

Ingheţată delicioasă de vanilie
O reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri, zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă lichidă sos de caramel   Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de 1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile...
Read more »

Cocktail 3 Beauties

Cocktail 3 Beauties
O reteta simpla de Cocktail 3 Beauties din: rom brun, vermut sec si calvados. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl vermut sec 2,5 cl Calvados   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, se toarna bautura intr-un pahar de coniac si se completeaza cu Calvados.
Read more »

Peşte în supă orientală

Peşte în supă orientală
O reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli, rupt în bucheţele 4 cepe...
Read more »

Creveţi cu maioneză

Creveţi cu maioneză
Se bat 2 gălbenuşuri cu 1 linguriţă muştar, 1 lingură suc de lănâie şi sare. Se înglobează cu telul 200 ml ulei şi se ajaugă 1 lingură ceapă ver­de tocată, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură suc de lă­mâie, sare şi piper. Se amestecă 800 g creveţi curăţaţi cu 1 ardei iute tocat, 1...
Read more »

Supă deasă de grâu dur şi cartofi

Supă deasă de grâu dur şi cartofi
O reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur, cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g grâu dur 3 cartofi albi mari 1 ceapă albă mică 2 dovlecei 2 linguri de pătrunjel tocat 1 legătură mică...
Read more »

Deliciu cu căpşuni la pahar

Deliciu cu căpşuni la pahar
Se taie cubuleţe 400 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 2 linguri lichior de portocale şi 2 linguri suc de lămâie. Se pasează 3 linguri din această compoziţie. Pentru cremă, se ames­tecă 200 g mascarpone cu 2 linguriţe zahăr şi 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă. Se înglobează 100 g frişcă...
Read more »

Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă

Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă
Se lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si...
Read more »

Salată de andive cu nuci

Salată de andive cu nuci
Se curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2 portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3 linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de nuci). Intr-o salatieră se amestecă...
Read more »

Salată de piersici cu sorbet de vin

Salată de piersici cu sorbet de vin
Intr-un castron mare şi plat, se toarnă 300 ml vin dulce şi se dă la congelator cca 3 ore; la interval de 15 min., se scoate castronul din frigider şi se amestecă, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se aşază într-un strecurătoare 1 conservă de piersici (850 ml), iar piersicile se taie...
Read more »

Terrină de somon

Terrină de somon
Se curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat...
Read more »

Rulade de pui cu spanac si branza

Rulade de pui cu spanac si branza
Se curăţă, se spală şi se opăreşte 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă şi se stoarce. Se toacă spanacul şi se amestecă împreună cu 150 g brânză feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri pesmet, 1 gălbenuş, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C....
Read more »

Supă deasă de varză şi ardei gras

Supă deasă de varză şi ardei gras
O reteta de supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei...
Read more »

Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)

Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)
O reteta video despre cum se prepara salau cu sos alb si castraveti acri din: file de salau, ceapa verde, rosii cherry, creveti, smantana, piper verde, castraveti, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de salau ceapa verde rosii cherry creveti smantana lichida piper verde catraveti ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie...
Read more »

Omletă pufoasă cu roşii şi busuioc

Se separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2 linguri de frunze de busuioc verde mă­runţii 4 roşii prunişoară cură­ţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust. Se bat albuşurile spumă. Se în­corporează 1 lingură de spu­mă în compoziţia de gălbe­nuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu...
Read more »

Brânză de capră marinată

Brânză de capră marinată
Se încălzesc 6 linguri suc de struguri albi cu 4 linguri oţet balsamic alb, sucul de la 1/2 lămâie, 4 linguri ulei. Se adaugă 2 linguri stafide şi 4 linguri capere şi se toarnă peste 4 porţii rotunde de brânză de capră proaspătă (a 40 g). Se acoperă şi se dă la frigider 60...
Read more »

Cocktail Blue Moon

Cocktail Blue Moon
O reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, galliano, frisca, curacao albastru si menta proaspata. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Bautura se toarna prin strecuratoare de bar...
Read more »

Smochine proaspete în vin roşu

Smochine proaspete în vin roşu
Se dă în fiert 1 l vin roşu cu 250 g zahăr, 1 baton de scorţişoară, 4-5 cuişoare şi sucul de la 2 lămâi; se lasă să fiarbă 10 min. In această zeamă se aşază 12 smochine proaspete şi se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se scot apoi smochinele din zeamă...
Read more »

Frittata cu fenicul şi dovle­cei

Frittata cu fenicul şi dovle­cei
Am plecat de la reteta asta. Se înlocuiesc ardeiul, ceapa şi boabele de porumb cu un bulb de fenicul tăiat în felii subţiri; 85 g ciuperci tăiate în felii subţiri; 1 dovlecel tăiat în două pe lungime şi apoi de-a latul în felii subţiri. Se călesc aceste legume în ulei încins timp de 3...
Read more »

Consomme de legume cu gogoşele

Consomme de legume cu gogoşele
O reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne, morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare. Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2 tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută 3 ouă...
Read more »

Sos de menta pentru carne de miel

Sos de menta pentru carne de miel
O reteta simpla de sos de menta pentru carne de miel din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, coniac, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g frunza verzi de menta 1 lingurita frunza de patrunjel verde 150 gr coniac 150 ml smantina 50 gr unt sare/piper   Mod de preparare: Amestecati toate...
Read more »

File de cod

File de cod
Se crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărea­ză şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de su­san. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu,...
Read more »

Smoothie de morcovi cu crochete

Smoothie de morcovi cu crochete
Se prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat cuburi şi se fră­mântă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2 gălbenuşuri şi  1-2...
Read more »

Ingheţată cu ananas caramelizat

Ingheţată cu ananas caramelizat
O reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri. încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele...
Read more »

Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde

Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde
O reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din: felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi...
Read more »

Cocktail Best Wishes

Cocktail Best Wishes
O reteta simpla de Cocktail Best Wishes din: rom alb, cachaca, suc de grapefruit, zahar, sirop de grenadine si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Cachaca 8 cl suc de grapefruit 1 cl sirop de zahar 1 cl sirop de grenadine o felie de portocala   Mod de preparare:...
Read more »

Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel

Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel
O reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 ml supa de pui sau de zarzavat zeama stoarsa de la o lamiie 3 linguri miere 1 leg tarhon verde sare/piper   Mod de preparare: Rupeti...
Read more »

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)
O reteta video despre cum se prepara biban cu legume la cuptor din: file de biban, ciuperci, dovlecei, usturoi, lamaie, marar, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de biban ciuperci dovlecei usturoi lamaie marar cimbru ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se intind fileurile de biban pe un platou...
Read more »

Fructe de mare în clătite cu chives

Fructe de mare în clătite cu chives
O reteta de fructe de mare in clatite cu chives din: faina alba, albus, lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar, scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare...
Read more »

Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

Frittata cu cartofi, porumb şi ardei
O reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla, această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei. Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate...
Read more »

Ingheţată de mentă cu frişcă

Ingheţată de mentă cu frişcă
Se toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântâ­nă dulce. Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi se înglobează compoziţia de frişcă, tur­nând în fir subţire. Se toarnă în oală şi se bate continuu cu telul la foc...
Read more »

Supă deasă de legume şi orz

Supă deasă de legume şi orz
O reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare, bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob 200 g fasolică verde 10 morcovi mititel...
Read more »

Ştrudel de peşte cu spanac

Ştrudel de peşte cu spanac
Se lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăţă 150 g morcovi şi 150 g ceapă. Se taie fâşii morcovii. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5 min. Se ia de pe foc şi se adaugă spanac, 2 ouă, 100...
Read more »

Somon la grătar cu sos de anşoa

Somon la grătar cu sos de anşoa
O reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel...
Read more »

Purcel în manta de miere

Purcel în manta de miere
Se prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220...
Read more »

Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel

O reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei, ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 100 ml ulei 5 cepe date pe razatoarea mica 2 linguri faina 1 lingura otet 2 linguri apa 200-300 ml vin negru 1/2 lingurita zahar 3 galbenusuri...
Read more »

Marinata pentru miel

Marinata pentru miel
O reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa, frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe...
Read more »

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi
O reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi, castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute, arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi...
Read more »

Peşte in stil mediteraneean

Peşte in stil mediteraneean
O reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1...
Read more »

Supă de năut cu ciuperci

Supă de năut cu ciuperci
O reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de...
Read more »

Sos chimichurri pentru carne de miel

O reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper, si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi 150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2 cepe rosii 1...
Read more »

Creveti cu gnocchi

Creveti cu gnocchi
O reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger, gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie 10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2...
Read more »

Ingheţată cu iaurt si fructe

Ingheţată cu iaurt si fructe
O reteta de ingheatata cu iaurt si fructe din: iaurt, fructe de sezon, miere, zeama de lamaie, smantana si frisca. Ingrediente: 250 g iaurt 500 g fructe de sezon 2 linguri miere zeama de la 1 lămâie 200 g smântână 100 g frişcă   Mod de preparare: Speli fructele şi le laşi să se...
Read more »

File de pui cu susan si ananas

File de pui cu susan si ananas
O reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui, piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de stridii. Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde...
Read more »

Supă de fasole verde cu creveţi

Supă de fasole verde cu creveţi
O reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui, fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci, unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 880 ml supă de pui 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte) 1 ceapă mică decojită 1 morcov...
Read more »

Pui cu banane

Pui cu banane
Se spală 1 banană coaptă şi se lasă să fiarbă în coajă 10 minute în cuptorul încins la 200 °C sau la aburi. Intre timp, se prăjesc 30 g file de pui şi se toacă. După ce banana a fiert, se curăţă de coajă şi pulpa se amestecă pe o farfu­rie cu 1 linguriţă...
Read more »

Sos cu verdeturi

Sos cu verdeturi
O reteta de sos cu verdeturi din: galbenus, mustar, ulei, zeama de lamaie, cartof, verdeata, ceapa verde, smantana, sare si piper. Ingrediente: un galbenus crud 2 linguri mustar 2 linguri ulei zeama de la 1 lamaie 1 cartof fiert 1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel) 1 legatura ceapa verde 1 lingura smantana sare, piper Preparare:...
Read more »

Ingheţată de alune cu ciocolată

Ingheţată de alune cu ciocolată
O reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos, lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos. Ingrediente: 150 g zahăr tos 500 ml lapte 3 ouă 100 g alune nesărate 100 g ciocolată de menaj o mână de zmeură pentru decor sos de ciocolata   Mod de...
Read more »

Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos

Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos
O reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa, broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon, faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 500 g broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) piper sare 1/2...
Read more »

Cocktail Caipirissima

Cocktail Caipirissima
O reteta simpla de Cocktail Caipirissima din: limeta, zahar brun, rom alb si brandy. Ingrediente: o limeta 2 linguri de zahar brun 4 cl rom alb 2 cl brandy   Mod de preparare: Taiem in patru bucati limeta si asezam bucatile intr-un pahar de whisky. Adaugam zaharul si le presam cu o lingura. Adaugam...
Read more »

Paste capellini cu carne de pui

Paste capellini cu carne de pui
O reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar, paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2 linguriţe rozmarin tocat...
Read more »

Supă Ribollita

Supă Ribollita
O reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii, morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole mare albă, uscată 2 cepe mici albe 2 roşioare lunguieţe, coapte 2 morcovi mici 1 tulpină de telină 400 g sfeclă 400...
Read more »

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci

Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci
O reteta de piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1 lingură ghimbir proaspăt ras sare piper 2 linguri unt 600 g piept de curcan   Mod de...
Read more »

Cod în crustă de hrean

Cod în crustă de hrean
O reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie, pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel. Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet...
Read more »

Ingheţată cu fulgi de cereale

Inghetata_cu_fulgi_de_cereale.jpg
O reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti si fructe confiate. Ingrediente: 200 g fulgi de cereale 100 g miez de nucă 100 g unt 4 ouă 100 g ciocolată 1 fiolă esenţă de vanilie câţiva biscuiţi şi fructe...
Read more »

Supă de ardei bicoloră cu mentă

Supă_de_ardei_bicoloră_cu_mentă
încinge grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro