miercuri, 22 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #100


Retete pentru Paste:

Varza cu cartofi

8 March 2013
Varza_cu_cartofiVarza cu cartofi din: cartofi, varza, ulei de masline, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 varza 4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi şi puneţi-i la fiert în 2 I apă cu 1 linguriţă sare. Spălaţi…
Read more »





Reteta zilei: Supa delicioasa de pui cu legume

8 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_legume_2Supa delicioasa de pui cu legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, carne de pui, supa de pui, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70 g ceapa 100 g morcovi 100 g praz 100 g telina 60g broccoli 200 g cartofi 250 g carne de pui fiarta si taiata bucatele potrivite 1…
Read more »





Salata de castraveti cu ceapa verde si marar

8 March 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_verde_si_mararSalata de castraveti cu ceapa verde si marar din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 4 castraveti mici 4 fire de ceapa verde marar proaspat ulei de masline zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja. Se taie felii, pe lung. Se curata…
Read more »





Oua pe pat de ceapa prajita cu sos

8 March 2013
Retete_1Oua pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui, otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe medii 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 2 linguri cu otet de vin 4 oua pentru sos: 1 lingura cu mustar 1 lingura…
Read more »





Prajitura cu nuca si foi de napolitana

8 March 2013
Prajitura_cu_nuca_si_foi_de_napolitanaPrajitura cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt. Ingrediente: 7 oua 1 cana zahar tos 1 cana zahar pudra 1 cana nuca taiata marunt 1 cana faina 1 cana rahat 1 pachet unt 2 foi de napolitana…
Read more »





Supa de gulii cu tarhon

8 March 2013
Supe_6Supa de gulii cu tarhon din: cartofi, gulii de iarna, ceapa, morcov, mei, ulei, pasta de ardei, tarhon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii de iarna 1 ceapa 1 morcov 100 g mei 3 linguri ulei 1 lingura pasta de ardei 1 legatura tarhon verde sare piper boia   Mod de…
Read more »





Briose cu mac si ananas

8 March 2013
Briose_cu_mac_si_ananasBriose cu mac si ananas din: unt, zahar, faina, suc de ananas, oua, esenta de vanilie, praf de copt, zahar farin, suc de lamaie, seminte de mac si fructe din compot. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 g faina 100 ml suc de ananas 3 oua esenta de vanilie praf de copt glazura:…
Read more »





Sniţel cu salată de varză

8 March 2013
Snitel_cu_salata_de_varzaSniţel cu salată de varză din: cotlete de porc, oua, faina, pesmet, varza, rosii, sos de soia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, ulei, sare si piper. Igrediente: 4 cotlete de porc fara os 2 oua 50 g faina 50 g pesmet 1 varza mica 2 rosii 5-6 linguri sos de soia 1 legatura patrunjel 3-4…
Read more »





Desert: Placinta cu mere

8 March 2013
Placinta_cu_merePlacinta cu mere din: faina, margarina, galbenusuri, mar, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara si sare. Ingrediente: 350 g faina 100 g margarina 3 galbenusuri 800 g cubulete de mar 150 g zahar 1 lamaie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa un varf cutit de sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »





Paste cu bacon si legume

8 March 2013
Retete_1Paste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de…
Read more »





Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo

8 March 2013
Cod_umplut_cu_chorizo_7Cod umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt, sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2 linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt salam 5 linguri…
Read more »





Punci de pepene, Campari si sampanie

8 March 2013
Punci_de_pepene_Campari_si_sampanieSe scot bile din 2 pepeni galbeni si din 1/2 pepene verde. Se asaza intr-un vas 2 fire de muscata parfumata. Se completeaza cu 2 linguri de zahar, 2 linguri Campari si o sticla de sampanie; se lasa la rece 2 ore. Se adauga sampanie; se serveste cu frunze de muscata parfumata.
Read more »





Deliciu cu vanilie

8 March 2013
Deliciu_cu_vanilieDeliciu cu vanilie din: unt, apa, faina, sare, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 150 g unt 1 pahar apa 200 g faina 1 varf de sare 5 oua pentru umplutura: 1/3 cana de zahar 3 linguri amidon de porumb 2 1/2 cani…
Read more »





Coltunasi prajiti (gyoza)

8 March 2013
Coltunasi_prajiti_3Coltunasi prajiti din: faina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, varza, ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, sake, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: aluat: 150 g faina 120 ml apa 1 lingurita rasa praf de copt un varf de cutit sare umplutura: 300 g carne de porc tocata 200…
Read more »





Carne de iepure pe varza acra cu galuste

8 March 2013
Carne_de_iepure_pe_varza_acra_cu_galusteCarne de iepure pe varza acra cu galuste din: carne de iepure, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, boia, piper, supa de legume, varza acra, smantana, bulion, sare, chifle, unt, oua, lapte, faina, patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de iepure 3 linguri ulei 2 cepe 2 căței de usturoi cimbru 1 linguriță boia piper pisat…
Read more »





Tartă cu brânză si mure

8 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_mureTartă cu brânză si mure din: fructe de padure, branza de vaci, oua, unt, gris, pudding de vanilie, zahar, praf de copt, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 300 g fructe de padure amestecate (zmeura, afine, coacaze) 750 g branza de vaci (10% grasime) 4 oua 75 g unt 5 linguri gris 1 pachet pudding de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu piersici si iaurt

7 March 2013
Prajitura_cu_piersici_si_iaurt_12Prajitura cu piersici si iaurt din: iaurt natural, faina, cacao, amidon, oua, zahar, migdale, praf de copt, unt si piersici. Ingrediente: 200g iaurt natural 230g faina 20g cacao 50g amidon 4 oua 140g zahar 40g migdale macinate 1/2 lingura praf de copt 70g unt topit si racit 3 piersici   Mod de preparare: Galbenusurile se…
Read more »





Salata de cartofi cu legume si crenvursti

7 March 2013
Salata_de_cartofi_cu_legume_si_crenvurstiSalata de cartofi cu legume si crenvursti din: cartofi, supa, otet, sare, piper, ulei, ceapa, morcovi, crenvursti, maioneza, lapte, mazare, porumb si verdeata asortata. Ingrediente: 1 kg cartofi 125 ml supa 4 linguri otet sare piper 4 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 4 crenvursti fierti 4 linguri maioneza 2 linguri lapte 100 g mazare…
Read more »





Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb

7 March 2013
Aripi_de_pui_cu_salata_de_castraveti_si_porumbAripi de pui cu salata de castraveti si porumb din: aripi de pui, sare, piper, porumb, castravete, sos dulce acrisor asiatic, supa de legume, patrunjel, boai si germeni de porumb. Ingrediente: 12 aripi de pui sare piper 150 g porumb 1 castravete 4 linguri sos dulce acrisor asiatic 80 ml supa de legume 1/2 legatura…
Read more »





Bors de legume cu smantana si ardei iute

7 March 2013
Retete_6Bors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 l bors 200 g sfecla 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 1 varza mica 3 cartofi 1 ardei iute 1 legatura…
Read more »





Prajitura moţată

7 March 2013
Prajitura_motataPrajitura moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea concentrata, frisca, ness si boabe de cafea. Ingrediente: 125 ml ulei 125 ml apa minerala 150 g faina 1 praf de copt 4 oua 3 linguri pudra de cacao 1 lingurita…
Read more »





Oua cu morun la cuptor

7 March 2013
Oua_cu_morun_la_cuptorOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper. Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10 margarina vegetala 4…
Read more »





Profiterol cu caramel

7 March 2013
Profiterol_cu_caramelProfiterol cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac. Ingrediente: pentru gogosi: 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar apa 1 praf de sare 1 pahar faina 4 oua pentru crema: 2 oua 2 linguri faina (sau amidon de porumb)…
Read more »





Drob de carne de vita

7 March 2013
Drob_de_carne_de_vitaDrob de carne de vita din: carne de vita, oua, maruntaie de vita, ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru si verdeata. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate (ficat, plamani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru verdeata multa tocata (patrunjel, marar)…
Read more »





Cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges (video)

7 March 2013
Cum_se_prepara_crochete_de_pui_cu_pesto_si_cartofi_wedgesO reteta video despre cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges: Ingrediente: 600 g thin skinned white or red potatoes 2 tbsp olive oil 2 tsp smoked paprika 2 chicken breasts 5 tsp red/green pesto 2 crusts of bread (preferably wholemeal) rocket leaves, to serve cherry tomatoes, to serve   Cum…
Read more »





Briose aurite

7 March 2013
Briose_auriteBriose aurite din: faina, malai, oua, praf de copt, bicarbonat, sare, miere, unt, esenta de vanilie si lapte dulce. Ingrediente: 220 g faina 75 g malai 2 oua 1 plic praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 1 pahar miere 100 g unt topit esenta de vanilie 1/2 pahar lapte dulce  …
Read more »





Omleta cu orez (omuraisu)

7 March 2013
Omleta_cu_orezOmleta cu orez din: orez, ceapa, bacon, piept de pui, oua, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez fiert basmati 1 ceapa mica 50 g bacon taiat in felii subtiri 100 g piept de pui fiert 4 oua 2 linguri pasta de tomate 30 g ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Biscuiti cu nuci

7 March 2013
Retete_7Biscuiti cu nuci din: nuci, zahar pudra, faina, unt, ou, lichior, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 150 g nuci 100 g zahar pudra 200 g faina 150 g unt 1 ou 2 linguri de lichior 1 lingurita zahar vanilat un varf de cutit sare   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi gălbenuşul, lichiorul,…
Read more »





Reteta zilei: Tocana de miel

7 March 2013
Tocana_de_miel_4O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel 110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml…
Read more »





Chili cu carne

7 March 2013
Chili_cu_carneChili cu carne din: carne de vita, ceapa, usturoi, telina, chili rosii, ulei, supa de carne, fasole boabe, ardei grasi, chimion, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vita 2 cepe 3 catei de usturoi 2 tije de telina 1-2 ardei chili rosii 6 linguri de ulei 500 ml supa de carne 400…
Read more »





Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde

7 March 2013
Farfalle_cu_ciuperci_spanac_si_ceapa_verdeFarfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc, usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 350 g farfalle 200 g spanac 1/2 legatura busuioc 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 1 legatura ceapa verde sare piper macinat 40 g parmezan ras 3 linguri ulei…
Read more »





Piept de rată cu portocale

7 March 2013
Piept_de_rata_cu_portocalePiept de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia. Ingrediente: 3 piepti de rata 4-5 portocale 5 linguri de lichior de portocale 2 linguri de zahar brun sare piper oregano boia   Mod de preparare: Se spală piepţii şi se crestează partea cu pieliţa…
Read more »





Placinta cu praz si marar

7 March 2013
Retete_1Placinta cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa, morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 600 g praz 2 legatura marar verde 1 ceapa 1 morcov 300 g cascaval 200 g telemea 3 oua 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tort cu ciocolata alba si zmeura

7 March 2013
Tort_cu_ciocolata_alba_si_zmeuraTort cu ciocolata alba si zmeura din: oua, zahar, faina, sare, ciocolata neagra, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, ciocolata alba si zmeura. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina sare 50 g ciocolata neagra pentru crema: 400 ml smantana dulce 1 zahar vanilat 2 pliculete cu intaritor de frisca 100 g ciocolata…
Read more »





Malai vanilat

7 March 2013
Malai_vanilatMalai vanilat din: zahar, oua, unt, lapte batut, faina, malai, praf de copt, sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, inghetata si gem de fructe. Ingrediente: pentru blat: 400 g zahar 4 oua 200 g unt topit 200 ml sana sau lapte batut 260 g faina 260 g malai fin 1/2 plic praf de copt…
Read more »





Reteta zilei: Supa de ţelină

7 March 2013
Supa_de_telina_3Supa de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui, lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat. Ingrediente: 40g cartofi 90g ceapa 1 cațel de usturoi 100 g praz 400g țelina 750 ml supa de pui 100ml lapte 100ml smantana 1 lingurita de sare 1 lingurița de zahar 1 lingura de ulei…
Read more »





Fussili cu ardei si sos de avocado

7 March 2013
Fussili_cu_ardei_si_sos_de_avocadoFussili cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 350 g fussili sare 1 avocado copt 2 linguri zeama de lamaie piper macinat sos tabasco 2 linguri arpagic 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1…
Read more »





Ciorba cu zeama de varza si carne de porc

7 March 2013
Ciorba_cu_zeama_de_varza_si_carne_de_porcCiorba cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 cartofi 1 litru zeama de varza limpede 1 legatura patrunjel   Mod…
Read more »





Salata cu scoici saint jacques

7 March 2013
Salata_cu_scoici_saint_jacquesSalata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de…
Read more »





Placinta bunicii

7 March 2013
Placinta_buniciiPlacinta bunicii din: unt, lapte, zahar, drojdie, sare, ou, faina, zahar brun, miere, nuci pisate si scortisoara. Ingrediente: aluat: 1/2 cana (115 g) unt nesarat 1 cana lapte (250 ml) 5 linguri zahar (65 g) 1 lingura drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare 1 ou mare + 1 galbenus mare 450-500 g faina unt pentru…
Read more »





Chiftelute japoneze (korokke)

7 March 2013
Chiftelute_japoneze_3Chiftelute japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de soia, ulei pentru prajit, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata amestec vita-porc 100 g pesmet 2 cartofi mari 1 ceapa mare 50 g faina 3 oua 3 linguri sos de soia 200 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de…
Read more »





Crochete cu susan si cascaval

7 March 2013
Crochete_cu_susan_si_cascavalCrochete cu susan si cascaval din: faina, cascaval, parmezan, ou, susan, galbenus, drojdie, apa, zahar si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g cascaval ras 50 g parmezan ras 1 ou susan 1 galbenus 1 lingurita cu drojdie uscat 100 ml apa 1/2 lingurita cu zahar 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Dizolvă…
Read more »





Tocanita de purcel cu ardei gras

7 March 2013
Tocanita_de_purcel_cu_ardei_grasTocanita de purcel cu ardei gras din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, salvie, supa de legume si cimbru. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi verzi 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 500 g file de porc 4 linguri ulei de masline sare piper 1…
Read more »





Budinca de lapte cu fructe si ciocolata

7 March 2013
Budinca_de_lapte_cu_fructe_si_ciocolataBudinca de lapte cu fructe si ciocolata din: lapte, malai, faina, zahar, apa de flori de portocal, flori de trandafir, crema de branza, fructe si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 75 g malai 2 linguri faina 4 linguri zahar 1 lingurita apa de flori de portocal si 1 lingura flori de trandafiri (magazinele cu…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de portocale rosii

7 March 2013
Margarita_cu_piure_de_portocale_rosii_1Margarita cu piure de portocale rosii din: sare, gheata, tequila, suc de limeta, lichior de portocale, nectar de agave, piure de portocale rosii, felii de limeta si portocale rosii. sare gheața tequila suc proaspat de limeta lichior de portocale nectar de agave piure de portocale rosii felii de limeta si portocale rosii pentru servire  …
Read more »





Iahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta

7 March 2013
Iahnie_de_fasole_cu_carne_de_porc_si_slaninutaIahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta din: carne de porc, ulei, slaninuta, ceapa, boabe de fasole, ardei gras, ketchup, sare, piper, boia dulce, busuioc si oregano. Ingrediente: 300 g carne de porc 1 lingură ulei 50 g slăninuță 3 cepe 300 g boabe de fasole albă 1 ardei gras roșu 1 ardei…
Read more »





Prajitura cu aluat de pesmet

7 March 2013
Prajitura_cu_aluat_de_pesmetPrajitura cu aluat de pesmet din: pesmet de biscuiti, unt, zahar tos, zahar vanilat, oua, galbenusuri, amidon alimentar, unt, esenta de vanilie si lamai. Ingrediente: pentru blat: 200 g pesmet de biscuiti 150 g unt 2 linguri zahar tos 1 plic zahar vanilat pentru crema: 4 oua intregi 2 galbenusuri 250 g zahar 1 1/2…
Read more »





Pulpe de raţă împănate cu ştevie

7 March 2013
Pulpe_de_rata_împanate_cu_steviePulpe de raţă împănate cu ştevie din: pulpe de rata, stevie, morcovi, ceapa verde, vin alb, radacina de pastarnac, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de rata 3 legaturi de stevie 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 200 ml vin alb sec 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 5-6 catei de…
Read more »





Tort cu iaurt

7 March 2013
Tort_cu_iaurtTort cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 1 pachet piscoturi de sampanie zeama de la un compot 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 500 ml frisca lichida 500 ml iaurt 1 fiola esenta de lamaie…
Read more »





Bors la putina

7 March 2013
Retete_1Bors la putina din: tarate, malai, paine neagra, huste, crengute de visin. Ingrediente:  2 kg tarite 1 kg malai 1/2kg paine neagra 1 kg huste (tarite care ramin pe fundul borsului) sau 30g drojdie 1 crenguta de visin sau de marar   Mod de preparare: Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta,…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri umplute cu crema de branza

6 March 2013
Rulouri_umplute_cu_crema_de_branza_20Rulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, rbanza de vaci, zahar pudra si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru rulouri: 200g faina 1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de…
Read more »





Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă

6 March 2013
Clatite_poloneze_cu_ciuperci_si_verdeataClătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt, pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte 3 oua 1 varf de sare unt pentru tigaie 2 linguri unt 2 linguri pesmet umplutura: 1/2 legatura maghiran 1 lingura cimbru tocat 1 lingura arpagic 1…
Read more »





Cubulete de malai cu verdeturi

6 March 2013
Cubulete_de_malai_cu_verdeturiCubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert 600 ml apa…
Read more »





Minestrone primavera

6 March 2013
Minestrone_primaveraMinestrone primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat, busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi 2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »





Canelloni umplute cu legume

6 March 2013
Canelloni_umplute_cu_legumeCanelloni umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt, ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz. Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml supa de legume sare piper in…
Read more »





Chec cu glazura de lamaie

6 March 2013
Chec_cu_glazura_de_lamaieChec cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 2 lamai 4 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 praf de copt 1 praf de sare pentru glazura: zeama de la o lamaie…
Read more »





Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii

6 March 2013
Spaghetti_cu_cerneala_de_sepie_si_sos_de_midiiSpaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml vin alb parmezan ras ulei de masline   Mod de preparare: Se amesteca 500 ml apa…
Read more »





Fasole alba cu legume

6 March 2013
Fasole_alba_cu_legumeFasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz 1…
Read more »





Bruschete in trei culori

6 March 2013
Bruschete_in_trei_culoriBruschete in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii, vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3 catei de usturoi 1 lingura…
Read more »





Lasagna cu ciuperci

6 March 2013
Lasagna_cu_ciuperciLasagna cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru. Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei de…
Read more »





Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa

6 March 2013
Salata_cu_creveti_ciuperci_negre_si_ceapaSalata cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov, creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 10 g ciuperci negre uscate 1 morcov mediu 300 g creveti roz, cruzi 400 g lastari de soia…
Read more »





Reteta zilei: Saramura de peste

6 March 2013
Saramura_de_peste_13Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de orice fel + calamar 1…
Read more »





Muschi de porc cu sos de vin

6 March 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_vinMuschi de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: un kg muschi de porc 50 g sunculita afumata 3-4 cepe rosii potrivite 300 ml vin demidulce rose 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper negru boabe si macinat…
Read more »





Spaghete cu legume si parmezan

6 March 2013
Spaghete_cu_legume_si_parmezanSpaghete cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi, porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1 conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper 1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras…
Read more »





Retete de post: Salata de ciuperci

6 March 2013
Salata_de_ciuperciSalata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat 4 lingurite ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele…
Read more »





Inel cu bere si ghimbir

6 March 2013
Inel_cu_bere_si_ghimbirInel cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml sirop de miere (2 linguri miere+2 linguri apa) 100 ml bere neagra 175…
Read more »


Salata de pui cu ceapa si rodie

6 March 2013
Salata_de_pui_cu_ceapa_si_rodieSalata de pui cu ceapa si rodie din: piept de pui, rodie, oua, crema de branza, seminte de pin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 1 rodie 3 oua 250 g crema de branza 2 linguri cu seminte de pin 2 cepe 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală carnea…
Read more »





Tocanita de vinete cu vita

6 March 2013
Tocanita_de_vinete_cu_vitaTocanita de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente: 3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500 ml apa 300 ml…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de miel aromata

6 March 2013
Friptura_de_miel_aromata_5Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…
Read more »





Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata

6 March 2013
Clatite_umplute_cu_cascaval_praz_si_sunca_presataClatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si smantana. Ingrediente: pentru compozitia de clatite: 2-3 oua 250 ml lapte caldut 250 ml apa minerala 100 ml ulei un praf sare 400 g faina pentru umplutura: 300 g cascaval sau mozzarella 300…
Read more »





Aperitive cu prosciutto si castravete murat

6 March 2013
Aperitive_cu_prosciutto_si_castravete_muratAperitive cu prosciutto si castravete murat din: prosciutto, branza de vaci, smantana, branza gorgonzola, castravete murat, ardei gras, marar si sare. Ingrediente: 150 g prosciutto 200 g branza de vaci 125 ml smantana 50 g branza gorgonzola 1 castravete murat 1/2 ardei gras rosu marar sare   Mod de preparare: Curaţă castravetele murat, taie-l în…
Read more »





Rulada cu crema caramel bicolora

6 March 2013
Rulada_cu_crema_caramel_bicoloraRulada cu crema caramel bicolora din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, cacao, foi de napolitana, zahar, lapte, amidon si zahar vanilat. Ingrediente: 5 oua 1 1/4 cana zahar 2 1/3 cani faina 1/3 cana lapte 1/3 cana ulei 2 lingurite praf de copt 1-2 linguri cacao 3 foi de napolitana crema caramel:…
Read more »





Retete de post: Ciorba taraneasca

6 March 2013
Ciorba_taraneascaCiorba taraneasca din: cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, dovlecel, rosii, sare, piper, ulei de masline, bors, patrunjel verde si leustean verde. Inggrediente: 3-4 cartofi o legatura ceapa sau o ceapa rosie un ardei rosu 2 morcovi un dovlecel 2 rosii sare piper macinat si boabe 2-3 linguri ulei de masline 300 ml bors o legatura…
Read more »





Salata de fasole verde cu struguri

6 March 2013
Salata_de_fasole_verde_cu_struguriSalata de fasole verde cu struguri din: fasole verde, struguri, sare grunjoasa, salota, ulei de nuca, ulei de arahide, ulei de masline, suc de lamaie, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde proaspata 300 g struguri albi sau negri 1 lingura cu sare grunjoasa pentru vinegreta: 1 salota mica 1 lingura cu ulei…
Read more »





Sufleu de peşte

6 March 2013
Sufleu_de_pesteSufleu de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc) 4 linguri faina 100 g unt 2 oua 100 ml lapte dulce nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu un praf de sare, strecori zeama,…
Read more »





Piure de linte

6 March 2013
Piure_de_lintePiure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri sau gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeţi lintea, spălaţi-o şi…
Read more »





Prajitura cu ciocolata, branza de vaci si miere

6 March 2013
Prajitura_cu_ciocolata_branza_de_vaci_si_mierePrajitura cu ciocolata, branza de vaci si miere din: biscuiti digestivi, ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, pufarin, foi de gelatina, branza de vaci, unt, miere, lapte gras, ciocolata cu lapte, alune, arahide si nuci pisate. Ingrediente: blatul: 175 g biscuiti digestivi (de ovaz) foaia de ciocolata: 100 g ciocolata cu lapte 70 g ciocolata amaruie…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu orz si ciuperci

6 March 2013
Supa_cu_orz_si_ciuperci_11Supa cu orz si ciuperci din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci, supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 linguri de unt ½ ceasca de orz clatit 2 cepe taiate cubulete 200- 300 g ciuperci feliate 8 cesti supa de pui 1 morcov mare taiat…
Read more »





Avocado cu somon si ardei iute

6 March 2013
Avocado_cu_somon_si_ardei_iuteAvocado cu somon si ardei iute din: avocado, somon afumat, castarvete, ardei iute, oua, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 avocado 100 g somon afumat 1/2 castravete 1/2 ardei iute 2 oua zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, ca să nu…
Read more »





Tacos cu vită, avocado şi roşii cherry

6 March 2013
Tacos_cu_vita_avocado_si_rosii_cherryTacos cu vită, avocado şi roşii cherry din: nachos, rosii cherry, avocado, ardei gras, ceapa, carne tocata de vita, cascaval, boia de ardei iute, sare, piper alb, ulei de masline si lipii. Ingrediente: 250 g nachos 4 rosii cherry 1 avocado 1 ardei gras 1 ceapa 500 g carne tocata de vita 100 g cascaval…
Read more »





Cocktail cu coniac si gin

6 March 2013
Cocktailuri_16Cocktail cu coniac si gin din: albus de ou, sirop de zmeura, coniac si gin. Ingrediente: 1 linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 20 ml coniac 30 ml gin   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se…
Read more »





Paste de masline cu nuci

6 March 2013
Paste_de_masline_cu_nuciPaste de masline cu nuci din: masline negre, masline maronii, ceapa, nuci, ulei, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline negre sarate 250 g masline roscate, maronii 100 g ceapa 200 g nuci macinate 2 linguri ulei suc de lamaie condimente (sare, piper, boia)   Mod de preparare: Scoateţi sâmburii măslinelor şi mărunţiţi-le…
Read more »





Sufleu de cascaval cu nucsoara

6 March 2013
Sufleu_de_cascaval_cu_nucsoaraSufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, unt, faina, lapte dulce, oua, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 150 g cascaval tare 60 g unt 40 g faina 400 ml lapte dulce 4 oua nucsoara rasa sare piper macinat   Mod de preparare: Topeşti untul într-o crati-ţă, adaugi făina şi amesteci continuu până se omogenizează complet…
Read more »





Cum se prepara crema de unt

5 March 2013
Cum_se_prepara_crema_de_unt_05Cum se prepara crema de unt din: zahar, albusuri, unt si apa. Ingrediente: 160g zahar 2 albusuri 160g unt o lingura apa     Mod de preparare: Intr- o cratita la foc mic, se topesc 60g zhar cu o lingura de apa si dupa ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge dupa 2-3…
Read more »





Reteta zilei: Rulada cu crema de lapte si fructe de padure

5 March 2013
Rulada_cu_crema_de_lapte_si_fructe_de_padure_18Rulada cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 130g zahar 120g faina coaja rasa de la 1 lamaie pentru crema de lapte: 1/2…
Read more »





Rulou cu carne de gâscă şi leurdă

5 March 2013
Rulou_cu_carne_de_gâsca_si_leurdaRulou cu carne de gâscă şi leurdă din: foi de placinta, carne de gasca, leurda, telemea, ceapa, ulei, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g foi de placinta 500 g carne de gasca 4 legaturi leurda 300 g telemea 1 ceapa 150 – 200 ml ulei 1 ou sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »





Paste cu sos de masline

5 March 2013
Paste_cu_sos_de_maslinePaste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5 rosii 2-3 fire busuioc…
Read more »





Varza calita cu carnati afumati de porc

5 March 2013
Varza_calita_cu_carnati_afumati_de_porcVarza calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper, ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc si foi de dafin. Ingrediente: un kg varza murata 1-2 cepe piper boabe si macinat 50 ml ulei pentru calit 2 legaturi marar 2 linguri pasta de rosii 500 g carnati afumati de porc…
Read more »





Supă de creveţi, midii si fenicul

5 March 2013
Supa_de_creveti_midii_si_feniculSupă de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul, conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati zeama de la…
Read more »





Peperonata cu piept de gaina

5 March 2013
Peperonata_cu_piept_de_gainaPeperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50…
Read more »





Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde

5 March 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_oyster_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…
Read more »





Tarte cu morcovi

5 March 2013
Tarte_cu_morcoviTarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o…
Read more »





Budinca din franzela

5 March 2013
Budinca_din_franzelaBudinca din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela 500 g branza de vaci 6 oua 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat   Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase. Torni peste…
Read more »





Salata de castravete cu somon si ghimbir

5 March 2013
Salate_2Salata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri cu icre de somon…
Read more »





Piept de rata umplut cu sos de macris

5 March 2013
Piept_de_rata_umplut_cu_sos_de_macrisPiept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina 500…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

5 March 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_cartofi_07Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata, parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben 250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1 ceapa 1 crenguta de…
Read more »





Anghinare caramel cu lămâie si vin

5 March 2013
Anghinare_caramel_cu_lamâie_si_vinAnghinare caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2 linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în apă cu…
Read more »





Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

5 March 2013
Chiftelute_de_ciuperciChifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »





Macrou la cuptor

5 March 2013
Macrou_la_cuptorMacrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o legatura…
Read more »

Mucenici muntenesti (de post)

5 March 2013
Mucenici_muntenestiMucenici muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l apa 350 g zahar coaja…
Read more »





Salata cu untisor si ceapa caramelizata

5 March 2013
Salata_cu_untisor_si_ceapa_caramelizataSalata cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui, fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g untisor 50 g…
Read more »





Rulouri de cocos in jambon cu roşii cherry

5 March 2013
Rulouri_de_cocos_in_jambon_cu_rosii_cherryRulouri de cocos in jambon cu roşii cherry din: piept de cocos, jambon, rosii cherry, ulei, supa de pui, vin, cimbru verde, sos de soia, patrunjel, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 80 g piept de cocos 150 g jambon crud uscat (taiat in feluite subtiri) 600 g rosii cherry 50 ml ulei 100…
Read more »





Reteta zilei: Fasole verde cu ciuperci

5 March 2013
Fasole_verde_cu_ciuperci_9Fasole verde cu ciuperci din: fasole verde, ulei de masline, unt, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde proaspata sau congelata 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de unt 200-300 g ciuperci proaspete, curatate si taiate 1 ceapa 1 lingura sos de soia 1…
Read more »





Ardei umplut cu ciuperci

5 March 2013
Ardei_umplut_cu_ciuperciArdei umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba, lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi. Ingrediente: 100 g sunca 1 ceapa 200 g ciuperci 1 lingurita chimen pudra 300 g paine alba 200 ml lapte 1 ou 8 ardei capia sau grasi 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Pulpe de rata cu ananas la cuptor

5 March 2013
Pulpe_de_rata_cu_ananas_la_cuptorPulpe de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras, ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 500 g cubulete de ananas proaspat 1 ardei gras rosu 30 ml ulei de susan 30 ml sos de…
Read more »





Paste in cuib de bezea

5 March 2013
Paste_in_cuib_de_bezeaPaste in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1 plic zahar vnailat 150 g unt 1…
Read more »





Supă-curry cu iaurt si fasole verde

5 March 2013
Supa_curry_cu_iaurt_si_fasole_verdeSupă-curry cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin, pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »





Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine

5 March 2013
Cocktailuri_7Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine din: albus de ou, sirop de zmeura, zeama de lamaie, lichior de visine si gin. Ingrediente: 1 linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 10 ml zeamă de lămâie 25 ml lichior de vişine sau de cireşe 25 ml gin  …
Read more »





Gasca in suc propriu cu broccoli

5 March 2013
Gasca_in_suc_propriu_cu_broccoliGasca in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa, morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin, usturoi, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de gasca (pulpa sau piept fara os) 600 g broccoli 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei de floarea soarelui 50 ml…
Read more »





Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata

5 March 2013
Inimioare_cu_whiskey_si_fulgi_de_ciocolataInimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si whiskey. Ingrediente: 200 g ciocolata (70% continut de cacao) 175 g unt 4 oua 200 g zhaar 2 cl whiskey 120 g faina pentru crema: 2 linguri zahar pudra 30 g ciocolata amara…
Read more »





Pui dulce acrisor

5 March 2013
Pui_dulce_acrisorPui dulce acrisor din: pulpe de pui, suc de rosii, ardei iute, lamaie, otet balsamic, patrunjel, zahar brun, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g pulpe de pui fara os 200 ml suc de rosii 1 ardei iute 1/2 lamaie 1 lingurita otet balsamic 1/2 legatura patrunjel 1 lingura zahar brun sare piper ulei  …
Read more »





Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere

5 March 2013
Fileuri_de_eglefin_gatite_cu_bere_5Fileuri de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente: 6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire   Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »





Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac

5 March 2013
Piept_de_cocos_cu_miere_si_menta_pe_pat_de_spanacPiept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos, spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita 50 ml ulei de…
Read more »





Mucenici moldovenesti (de post)

5 March 2013
Mucenici_moldovenestiMucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf de sare…
Read more »





Desert cu ciocolata si fructe de padure

5 March 2013
Desert_cu_ciocolata_si_fructe_de_padureDesert cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt, ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure. Ingrediente: 400 ml lapte dulce 2 linguri faina 200 g zahar 150 g unt 200 g ciocolata menaj 2 linguri pudra de cacao fructe de padure (sau alune de padure)   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita de purcel cu paste

5 March 2013
Tocanita_de_purcel_cu_pasteTocanita de purcel cu paste din: morcovi, telina verde, sunca impanata, carne de porc, ulei de masline, cimbru, sare, vin rosu si trufa. Ingrediente: 100 g morcovi  100 g țelină verde 200 g șuncă împănată 200 ml ulei de măsline 1 kg carne de porc tocată 1 fir cimbru sare 2 l vin roșu 1…
Read more »





Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin

5 March 2013
Papiote_de_rata_cu_sparanghel_si_reductie_de_vinPapiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata, sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara, foi de dafin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 300 g sparanghel proaspat 500 ml vin rosu sec 200 g bacon (felii subtiri) 2-3 cuisoare 3-4 boabe de ienibahar…
Read more »





Cum se prepara gnocchi

4 March 2013
Cum_se_prepara_gnocchi_23Exista multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi 250-300g faina sare 1 ou    …
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu struguri

4 March 2013
Prajitura_cu_struguri_16Prajitura cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7 linguri ulei de masline extravirgin+ inca putin pentru struguri sare   Mod de preparare: Intr-un pahar de…
Read more »





Risotto cu sos Cabernet

4 March 2013
Risotto_cu_sos_CabernetRisotto cu sos Cabernet din: orez, otet aromat, vin rosu cabernet, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez pentru risotto 50 ml otet aromat 50 ml vin rosu Cabernet 100 g parmezan ras 100 g unt topit sare piper   Mod de preparare: Se pune orezul in apa rece pentru 20 de minute.…
Read more »





Mancare bavareza

4 March 2013
Mancare_bavarezaMancare bavareza din: cartofi, busuioc, parmezan, unt, sare, piper, carne si ceapa. Ingrediente: 600 g cartofi mici o legatura busuioc proaspat 200 g parmezan 50 g unt sare piper boabe si pisat 400 g carne 1-2 cepe   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce…
Read more »





Bruschete cu rosii

4 March 2013
Bruschete_cu_rosiiBruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline sare o capatana usturoi   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă…
Read more »





Rasol de gâscă cu andive si sos de unt

4 March 2013
Rasol_de_gâsca_cu_andive_si_sos_de_untRasol de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 carne de gasca fara os (pulpe, piept) 4 andive 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 200 g unt 1…
Read more »





Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara

4 March 2013
Supe_1Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl lapte…
Read more »





Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida

4 March 2013
Placinta_taraneasca_cu_telemea_de_oaie_si_conopidaPlacinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 1 praf de copt 100 ml ulei pentru umplutura: 1 conopida mare si deasa 300 g telemea de oi…
Read more »





Piept de gasca in crusta de alune

4 March 2013
Piept_de_gasca_in_crusta_de_alunePiept de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi, branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de gasca 100 g alune crude 400 g morcovi 150 g branza topita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 30 ml ulei 2 linguri mustar 1…
Read more »





Muschi de porc cu ierburi aromate

4 March 2013
Muschi_de_porc_cu_ierburi_aromateMuschi de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente: 200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1 priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru, salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…
Read more »





Risotto cu păstrăv

4 March 2013
Risotto_cu_pastravRisotto cu păstrăv  din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel, sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600 ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati file…
Read more »





Mancare picanta cu ardei si carnati

4 March 2013
Mancare_picanta_cu_ardei_si_carnatiMancare picanta cu ardei si carnati din: ardei gras, ceapa, ardei capia, ardei iute, pasta de rosii, ulei de masline, concentrat, piper, carnati, boia, busuioc verde si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei gras 4 cepe un kg ardei capia un ardei iute 2-3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei de masline concentrat pentru mancare…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati

4 March 2013
Mancare_de_linte_cu_carnati_13Mancare de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi, morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper si paine. Ingrediente: 500g linte 2 carnati grosi (optional, se elimina daca vrei o reteta vegetariana) 1 ceapa medie 1 telina 3-4 catei de usturoi 1 morcov 1 lingura pasta de tomate 400ml de bulion ulei…
Read more »





Desert: Cremă caramel

4 March 2013
Crema_caramelCremă caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si galbenusuri. Ingrediente: 130 g zahar 250 g smantana 100 ml lapte caldut 1/2 baton de vanilie 2 oua 2 galbenusuri   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se umple două treimi cu apă…
Read more »





Mancare cu carne de vita si praz

4 March 2013
Mancare_cu_carne_de_vita_si_prazMancare cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vită sare piper 1 ceapă mare 2 căței de usturoi curățați 3 linguri ulei ½ linguriță amidon 1 linguriță chimen 700-800 ml supă…
Read more »

Gazpacho cu mar verde

4 March 2013
Supe_6Gazpacho cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »





Rulouri de pui cu sparanghel

4 March 2013
Rulouri_de_pui_cu_sparanghelRulouri de pui cu sparanghel din: sparanghel, piept de pui, dovlecei, castravete, broccoli, sare, piper, ulei, pesmet, alune si sos. Ingrediente: 400 g sparanghel 500 g piept de pui 2 dovlecei un castravete i varza mica 3-4 buchetele broccoli sare piper ulei 200 g pesmet 200 g alune sos de soia   Mod de preparare:…
Read more »





Ouă ruseşti umplute cu sprot

4 March 2013
Oua_rusesti_umplute_cu_sprotOuă ruseşti umplute cu sprot  din: oua, sprot afumat, maioneza de salata, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar tocat marunt   Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lungime.…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez

4 March 2013
Ardei_umpluti_cu_orezArdei umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2 morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel sare piper cimbru uscat sau…
Read more »





Reteta zilei: Mini focaccia

4 March 2013
Mini_focaccia_08Mini focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare. Ingrediente: 300g faina 100 ml apa 1 lingura de ulei de masline extravirgin 25g drojdie 12 rosii cherry mozzarella o crenguta de rozmarin o lingurita de oregano o jumatate de lingurita de zahar sare   Mod de preparare:…
Read more »





Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras

4 March 2013
Supa_de _morcovi_si_dovleac_cu_ardei_grasSupă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac, ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras verde 80 g pulpa…
Read more »





Conopida cu sos de hrean

4 March 2013
Conopida_cu_sos_de_hreanConopida cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt, smantana, hrean, faina, otet si sare. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2 oua 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 15 g unt 200 g smantana 300 g hrean 100 g faina 1 lingura otet sare   Mod de preparare:…
Read more »





Somon cu paste

4 March 2013
Somon_cu_pasteSomon cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere  …
Read more »





Tocană de peşte cu roşii

4 March 2013
Tocana_de_peste_cu_rosiiTocană de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat, faina si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 5 catei de usturoi 1 kg rosii 6 linguri ulei de masline 250 ml supa de peste (un pahar) 250 ml vin…
Read more »





Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta

4 March 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_frunze_de_salvie_si_mentaSupa crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa, cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana, salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1 ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2 linguri ulei de masline 1/2…
Read more »





Cocktail cu coniac si triplu sec

4 March 2013
MolekularcocktailCocktail cu coniac si triplu sec din: triplu sec, coniac si zeama de lamaie. Ingrediente: 20 ml Triplu Sec 20 ml coniac 20 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar…
Read more »





Specialitate cu legume coapte

4 March 2013
Specialitate_cu_legume_coapteSpecialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere…
Read more »





Frigarui cu mix mexican

4 March 2013
Frigarui_cu_mix_mexicanFrigarui cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute, sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper. Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300 g orez 200 g porumb dulce 2-3…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru

4 March 2013
Supa_crema_de_morcovi_si_coriandru_3O supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500 ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa…
Read more »





Negresa cu mascarpone

4 March 2013
Negresa_cu_mascarponeNegresa cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar pudra. Ingrediente: 500 g ciocolata menaj 4 galbenusuri 250 g zahar 50 g unt 200 g faina 1 praf de copt 1 pahar cu lapte 100 g nuci sau fructe uscate pentru crema: 4…
Read more »





Tocană de vită cu legume

4 March 2013
Tocana_de_vita_cu_legumeTocană de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne, patrunjel, chimion, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de vita 2 dovlecei mici 400 g cartofi fierti 4 morcovi 2 cepe 2 frunze de patrunjel 1/2 radacina de telina 1 tulpina praz…
Read more »





Retete de post: Rulada de ciuperci

4 March 2013
Rulada_de_ciuperciRulada de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel, masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200 g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se curata ciupercile…
Read more »





Supa cu ciuperci si cartofi

4 March 2013
Supa_cu_ciuperci_si_cartofiSupa cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume. Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1 ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »





Oua cu trufe

4 March 2013
Oua_cu_trufeOua cu trufe  din: oua, trufe, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 6 trufe intregi sau uscate 2 linguri de unt sare si piper   Mod de preparare: Se sparg ouăle în două castronele termorezistente unse cu unt, se presară cu sare şi se dau lacuptor. Se prăjesc în cuptor, la foc moderat. După…
Read more »





Reteta zilei: Friganele cu banane

3 March 2013
Friganele_cu_banane_8Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine (cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4 ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar brun 2 lingurite de vanilie 1 1/2 lingurita scortisoara 1/4 linguriță de sare…
Read more »





Crema de rosii cu ulei picant

3 March 2013
Crema_de_rosii_cu_ulei_picantCrema de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare piper ulei picant paine   Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune compozitia…
Read more »





Mousse de avocado cu salata

3 March 2013
Mousse_de_avocado_cu_salataMousse de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare, piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g frunze de salata 4 felii de prosciutto   Mod de preparare: Se mixează avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »





Bors cu sfecla rosie si carne

3 March 2013
Bors_cu_sfecla_rosie_si_carneBors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata. Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »





Minichiftele rapide

3 March 2013
Minichiftele_rapideMinichiftele rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4 polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare   Mod de preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »





Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei

3 March 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_ardei_si_taiteiFriptură de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin

3 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_praz_cimbru_si_vinPui la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper, supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2 lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »





Gulas de porc in aluat

3 March 2013
Gulas_de_porc_in_aluatGulas de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca, ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa. Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese

3 March 2013
Tarta_cu_branza_si_dulceata_de_cirese_10Tarta cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou, esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese. pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »





Cocktail cu whisky si zeama de lamaie

3 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi…
Read more »





Pachetele picante

3 March 2013
Pachetele_picantePachetele picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei sare  …
Read more »





Negrese cu cireşe şi ciocolată

3 March 2013
Negrese_cu_cirese_si_ciocolataNegrese cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese, amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata (70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese: 1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar unt, pentru forma  …
Read more »





Reteta zilei: Musaca cu carne de miel

3 March 2013
Musaca_cu_carne_de_miel_4Musaca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi, vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina 125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2 linguri de ulei…
Read more »





Crocheţele cu şuncă

3 March 2013
Crochetele_cu_suncaCrocheţele cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente: 200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1 pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare   Mod de preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care toarnă…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro