Retete:
Reteta zilei: Pateuri cu pui, legume si branza
27 May 2013
Pateuri
cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de
masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra,
sos de branza albastra. Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta
1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos
picant 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel
27 May 2013
Penne
cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel,
capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste
penne. Ingrediente: 2 ardei capia 1 legtura patrunjel 2 linguri capere o
lingura otet balsamic alb sare piper 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Crochete gustoase de cascaval
27 May 2013
Crochete
gustoase de cascaval din: sunca, cascaval, albusuri, faina, pesmet,
ulei, piper. Ingrediente: 2 felii sunca 300 g cascaval ras 3 albusuri 4
linguri faina 4-5 linguri pesmet fin ulei pentru prajit piper Mod de
preparare: Se taie bucăţi foarte mici şunca, iar albuşurile…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Caldo verde
27 May 2013
Caldo
verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute,
maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina,
salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie
champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat
subtire 3 catei…
Read more »
Read more »
Hamburger cu carne de vita
27 May 2013
Hamburger
cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, seminte de coriandru, boia
iute, sare, piper, pesmet, ou, concentrat de vita. Ingrediente: 500 g
carne de vita tocata 1/2 ceapa medie, tocata marunt sau rasa 1/4
lingurita seminte de coriandru macinate 1/4 lingurita boia…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci
27 May 2013
Salata
de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei,
vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare,
piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g
dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu dovlecei
27 May 2013
Supa
de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina,
morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel,
branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de
dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza dulce, gratinata
27 May 2013
Placinta
cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci,
smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt
gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2
linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale, avocado si rosii
27 May 2013
Salata
cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline,
ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2
portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde
ulei de măsline sare lămâie piper alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu capsuni
27 May 2013
Tort
de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra,
sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de
capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g
zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa cu fructe de mare
27 May 2013
Salata
delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin,
ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici,
calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa
o cana de vin alb sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si carne de crab
27 May 2013
Paste
cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de
sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi,
ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de
broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste si verdeturi
27 May 2013
Supa
de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt,
marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de
legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2
oua sare dupa gust o lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Ceviche
27 May 2013
Ceviche
din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei
gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea
tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lapte batut aromat
27 May 2013
Lapte
batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de
curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de
mustar. Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti
verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu avocado
27 May 2013
Supa
de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci,
seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar.
Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de
usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte…
Read more »
Read more »
Paste cu sos si somon
27 May 2013
Paste
cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana,
sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml
supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml
smantana sare piper…
Read more »
Read more »
Clătite cu seminţe de chia
27 May 2013
Caltite
cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena,
miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau
Salvia hispanica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei
plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele…
Read more »
Read more »
Salata italieneasca cu crutoane
27 May 2013
Salata
italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti,
dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete
3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un
dovlecei cubulete o…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu morcovi
27 May 2013
Supa
de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa
filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan.
Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici
un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan
26 May 2013
Salata
de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei,
ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan,
dressing, condimente, piper. Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel,
taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii
2 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita de calamari
26 May 2013
Tocanita
de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi,
sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel,
fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o
ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de căpşuni
26 May 2013
Tartine
cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar
75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de
lamaie 500 g…
Read more »
Read more »
Panzanella cu somon
26 May 2013
Panzanella
cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei
de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon.
Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet
de vin o lingura de capere scurse sare si piper…
Read more »
Read more »
Zabaione cu capsuni
26 May 2013
Zabaione
cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de
lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2
lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni
pentru desert Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste…
Read more »
Read more »
Antricoate cu oţet balsamic şi smochine
26 May 2013
Antricoate
cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de
smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si
usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte
otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat,…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu branza Gruyere
26 May 2013
Supa
de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin
rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un
sfert de pachet de unt o lingura de ulei de…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste
26 May 2013
Tocanita
de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de
masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute,
patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare
(halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata verde cu sunca, parmezan si pesto
26 May 2013
Salata
verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca,
parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri
migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Paste cu peste afumat
26 May 2013
Paste
cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1
cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de
masline sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
26 May 2013
Supa
crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa
de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel
verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana
sare 1 praf nucsoara Mod de preparare: Sparanghelul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Baghete la gratar cu ierburi aromatice
26 May 2013
Baghete
la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel,
oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta. Ingrediente: 1/2
cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1
lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper
negru…
Read more »
Read more »
Tacos de peste
26 May 2013
Tacos
de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata,
salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de
limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu
carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de…
Budinca de orez cu capsuni
26 May 2013
Budinca
de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de
vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de
migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml
lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1
baton de vanilie (miezul…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci
26 May 2013
Rulada
cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema
de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare,
piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza
de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne
tocata 1 ou sare…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu branza si crutoane
26 May 2013
Supa
de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar,
sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar,
paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert
de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa
tocata un cartof mare cuburi 2 catei…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici, creveti si ansoa
26 May 2013
Spaghete
cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa,
rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline
4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii
cuburi 200 ml vin alb sec 500…
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel
26 May 2013
Risotto
cu sparanghel din: sparanghel verde, sare, lapte, ceapa, unt, orez,
vin, supa de legume, smantana, parmezan. Inrgediente: 200 g sparanghel
verde sare 200 ml lapte 1 ceapa 40 g unt 350 g orez cu bob rotund 250 ml
vin alb 500 ml supa de legume 50 ml smantana 100 g parmezan ras Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de portocale
26 May 2013
Suc
de portocale din: portocale, lamaie, zahar, sare, gheata.
Ingrediente: 3 portocale 1 lamaie 1 lingurile zahar 1 vart de cutit de
sare Cuburi de gheata Mod de preparare: Stoarceti sucul de la
portocale, puneti intr-un recipient potrivit. Stoarceti sucul de lamaie
si adaugati zaharul. Amestecati bine. Adaugati cuburi de gheata si…
Read more »
Read more »
Supa de anghinare cu usturoi copt
26 May 2013
Supa
de anghinare cu usturoi copt din: usturoi, zahar brun, sare de mare,
anghinare, ceapa, unt, vin, sare, piper, supa de legume, cimbru.
Ingrediente: o capatana de usturoi o lingura de zahar brun sare de mare
500 g anghinare, curatata si feliata o ceapa de apa tocata o lingura de
unt nesarat 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu muştar de Dijon
26 May 2013
Cotlet
de miel cu muştar de Dijon din: cotlete de miel, mustar de dijon, sos
worcestershire, usturoi, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 bucati
cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cana mustar de Dijon 2
linguri sos Worcestershire 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita
fulgi de ardei iute Mod…
Read more »
Read more »
Dulceata de rubarba cu capsuni
26 May 2013
Dulceata
de rubarba cu capsuni din: capsuni, rubarba, zahar gelifiant, batoane
de vanilie, suc de lamaie. Ingrediente: 800 g capsuni 500 g rubarba 400 g
zahar gelifiant (3:1) 2 batoane de vanilie sucul de la 2 lamai Mod de
preparare: Se curata capsunile si se taie cuburi. Se curata rubarba si
se spala; se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici
26 May 2013
Spaghete
cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, vin, ulei de masline, morcov,
usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g
scoici congelate o ceapa tocata un pahar cu vin alb 4 linguri de ulei
de masline un morcov mic 4 catei de usturoi o cana de rosii pasate din
conserva o legatura…
Read more »
Read more »
Cozonac la tava cu rubarba
26 May 2013
Cozonac
la tava cu rubarba din: faina, zahar, unt, galbenusuri, ou, drojdie,
lapte semidegresat, coaja de lamaie, sare, tije de rubarba, faina, unt.
Ingrediente: 500 g faina 75 g zahar 75 g unt topit si racit 2
galbenusuri 1 ou 25 g drojdie 250 ml lapte semidegresat coaja rasa de la
o lamaie 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu branza
26 May 2013
Supa
crema de cartofi cu branza din: cartofi, unt, faina, lapte, ceapa,
smantana, branza, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi cuburi un sfert de
pachet de unt jumatate de cana de faina 8 cani de lapte o ceapa tocata o
cutie de smantana jumatate de cana de branza moale sau cascaval ras
sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
File de salau cu lamaie
26 May 2013
File
de salau cu lamaie din: fileuri de salau, condimente pentru peste, ulei
de masline, lamaie. Ingrediente: 4 bucati fileuri de salau o lingurita
condimente pentru peste o lingurita ulei de masline o lamaie Mod de
preparare: Fileurile de peşte se spală şi se şterg pe un prosop
absorbant de bucătărie. După aceea, se…
Read more »
Read more »
Jeleu cu petale de trandafiri
26 May 2013
Jeleu
cu petale de trandafiri din: petale de trandafiri, apa de trandafiri,
vin spumant, zahar pudra, granule de gelatina, zmeura, frisca.
Ingrediente: 18 petale mici de trandafiri 1 lingura apa de trandafiri
500 ml de vin spumant 145 g de zahar pudra 2 lingurite cu varf granule
de gelatina zmeura si frisca pentru servit …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de struguri
26 May 2013
Suc
de struguri din: struguri, ghimbir, suc de lamaie, zahar, sare, gheata.
Ingrediente: 2 cesti de struguri 1 bucata ghimbir Sucul de la 1 lamaie
Zahar dupa gust un vârf de cutit sare apa gheata pentru servire Mod
de preparare: Spala strugurii bine si asezati intr-un bol, adaugati
ghimbirul si pasati cu un…
Read more »
Read more »
Minestrone cu parmezan si verdeturi
26 May 2013
Minestrone
cu parmezan si verdeturi din: ulei, praz, telina, ceapa, sare,
dovlecei, cartof, usturoi, apa, paste farfalle, naut, mazare, piper,
parmezan, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de ulei 2 tulpini de praz 2
tulpini de telina o ceapa tocata sare 2 dovlecei cuburi un cartof 2
catei de usturoi 8 cani de apa o cana de…
Read more »
Read more »
Coaste de porc tex-mex
26 May 2013
Coaste
de porc tex-mex din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup,
apa, otet de mere, zahar brun, boia iute, oregano, sos worcestershire,
chimen, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc (bine
impanate cu carne ) sos: 1 lingura ulei 2 catei de usturoi, tocati
marunt 1/3 cana ceapa tocata 3/4 cana…
Read more »
Read more »
Inghetata de trandafiri cu migdale
26 May 2013
Se
amestecă 1 lingură amidon cu 4 linguri lapte rece. Se adaugă 500 ml
lapte şi 5 linguri zahăr şi se amestecă într-o crăticioară; se dau în
clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc moale 3-4 min.
Se lasă să se răcească bine, apoi se adaugă 100 g frişcă, apoi…
Read more »
Read more »
Supa de conopida si varza de Bruxelles
26 May 2013
Supa
de conopida si varza de Bruxelles din: conopida, varza de bruxelles,
morcovi, ciuperci, praz, patrunjel, apa, sos de soia, zeama de lamaie,
boia dulce, usturoi, oregano, cimbru, rozmarin, piper. Ingrediente: un
sfert de conopida maruntita in robotul de padure 20 de verze de
Bruxelles taiate in bucati mici 2 morcovi cubulete 4 rosii mari…
Read more »
Read more »
Prajitura la tava cu capsuni
26 May 2013
Prajitura
la tava cu capsuni din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de
copt, alune, branza de vaci, gelatina, frisca, capsuni. Ingrediente:
blat: 250 g unt 230 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 6 oua 300 g faina 3
lingurite praf de copt 125 g alune macinate umplutura: 800 g branza de
vaci 300…
Read more »
Read more »
Beneficiile cerealelor integrale
25 May 2013
Cerealele
sunt parte integrantă a dietei omului modern şi sursa primordială de
energie. Cu toate acestea, mare parte din cerealele pe care pe consumăm
în prezent, indusiv pâinea albă şi orezul alb, au fost rafinate până
şi-au pierdut mare parte din valoarea nutritivă. Ontegrarea unei
cantităţi mai mari de cereale integrale în dietă are numeroase…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie cu kiwi si fructe de padure
25 May 2013
Smoothie
cu kiwi si fructe de padure din: capsuni, afine, kiwi, iaurt, miere,
seminte de in, gheata. Ingrediente: 16 capsuni ½ ceasca de afine 2
kiwi 2/3 cana iaurt ¼ ceasca de miere 2 lingurite de seminte de in 1/2
cana cuburi gheata Mod de preparare: Adaugati capsunile in blender.
Adaugati semințele de…
Read more »
Read more »
Supa de cocos cu ghimbir
25 May 2013
Supa
de cocos cu ghimbir din: nuca de cocos, usturoi, ghimbir, suc de
limeta, ulei, praf de curry, rosie, sare marina, ardie iute, coriandru,
ardei gras, rosii cherry, ciuperci. Ingrediente: o nuca de cocos 4 catei
de usturoi 2 lingurite de ghimbir ras 3 linguri suc de limeta 2 linguri
de ulei presat la rece…
Read more »
Read more »
Paste cu somon afumat
25 May 2013
Paste
cu somon afumat din: penne, sare, piper, seminte de pin, ceapa,
usturoi, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, marar, somon
afumat, capere. Ingrediente: 200 g penne sare si piper dupa gust un
sfert de cana de seminte de pin 2 linguri de ulei de masline o ceapa
tocata 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Paella cu fructe de mare si sofran
25 May 2013
Paella
cu fructe de mare si sofran din: orez, supa de peste, vin, sofran,
midii, scoici, creveti, ceapa, telina, bulb de fenicul, usturoi,
busuioc, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o
cana si un sfert de orez pentru paella 4 cani de supa de peste un pahar
si jumatate de vin alb un…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu mere
25 May 2013
Ciorba
de rosii cu mere din: ulei de masline, ceapa, bulb de fenicul, mere,
ghimbir, sare, pasta de curry, linte, rosii, apa, sos iute, iaurt,
patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline o ceapa tocata marunt
jumatate de bulb de fenicul tocat 2 mere cuburi 2 linguri de ghimbir ras
sare dupa gust 2 linguri…
Read more »
Read more »
Peste cu rosii, ceapa si masline
25 May 2013
Peste
cu rosii, ceapa si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii,
capere, masline negre, fulgi de ardei iute, patrunjel, peste cu carne
alba, zeama de lamaie. Ingrediente: o lingura de ulei de masline
jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o cutie de rosii
cuburi 2 linguri de capere jumatate de…
Read more »
Read more »
Fettuccine cu masline si creveti
25 May 2013
Fettuccine
cu masline si creveti din: fettuccine, rosii pasate, ceapa, usturoi,
ulei de masline, masline negre, telina, fulgi de ardei iute, patrunjel,
creveti, sare, piper. Ingrediente: o cutie fettuccine 2 linguri de rosii
pasate din conserva jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 3
linguri de ulei de masline 150 g masline negre…
Read more »
Read more »
Curry de midii cu lapte de cocos
25 May 2013
Curry
de midii cu lapte de cocos din: midii, ulei vegetal, ceapa, fulgi de
ardei iute, ghimbir, praf de curry, apa, lapte de cocos, sare,
citronela, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: un kilogram de midii
o lingura de ulei vegetal o ceapa toata un sfert de fulgi de ardei iute
3 lingurite de ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Pizza cu sparanghel, prosciutto si ricotta
25 May 2013
Pizza
cu sparanghel, prosciutto si ricotta din: drojdie, zahar, ulei, sare,
faina, smantana, oua, usturoi, sare, piper, spranghel, rosii, ricotta,
parmezan, prosciutto crudo. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingura
zahar 2 linguri ulei 1 lingurita de sare 500 g faina umplutura: 200 ml
smantana 2 oua 2 catei de usturoi sare piper 100 g…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu cartofi in sos de smantana
25 May 2013
Sparanghel
cu cartofi in sos de smantana din: cartofi noi, lamaie, sparanghel,
unt, lapte, smantana, branza topita, busuioc. Ingrediente: 600 g cartofi
noi ½ lămâie 500 g sparanghel verde sau alb 100 g unt 100 ml lapte 1
lingură făină 100 ml smântână 2 triunghiuri brânză topită busuioc Mod
de preparare: Se spală cartofii…
Read more »
Read more »
Curry de creveti
25 May 2013
Curry
de creveti din: creveti, sare, piper, piper cayenne, ulei vegetal,
usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa, coriandru, turmeric, rosii, praf de
curry, lapte de cocos, patrunjel. Ingrediente: 800 g creveti curatati
sare si piper dupa gust un sfert de lingurita de piper cayenne un sfert
de cana de ulei vegetal 3 catei de usturoi pisati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu legume si sos picant
25 May 2013
Clatite
cu legume si sos picant din: varza, morcovi, frunze de salata, praz,
sare, faina, oua, ulei, ketchup, sos worcestershire, mustar de dijon,
otet de orez, sos de soia, miere, ghimbir. Ingrediente clatite: 1/2
varza, tocata 4 morcovi, rasi 5 frunze de salata create, tocata 4 fire
praz, feliate 1 lingurita sare 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supa Wonton cu coltunasi
25 May 2013
Supa
Wonton cu coltunasi din: bicarbonat de sodiu, creveti, supa de peste,
ceapa verde, zahar, sare, sos de soia, amidon de cartofi, sos de
stridii, sherry, ghimbir, piper, taitei, faina. Ingrediente: 2 linguri
bicarbonat de sodiu 300 g creveti cruzi 5 cani de supa de peste 3 cepe
verzi o lingurita de zahar sare dupa…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi si ardei iute
25 May 2013
Creveti
cu usturoi si ardei iute din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei
iute, creveti, coniac, usturoi, sare, piper. Ingrediente: jumatate de
cana de ulei de masline 10 catei de usturoi o lingurita de fulgi de
ardei iute jumatate de kilogram de creveti o lingura de coniac cateva
tulpini de usturoi verde tocate sare…
Read more »
Read more »
Pancakes cu dulceaţă de rubarbă
25 May 2013
Pancakes
cu dulceaţă de rubarbă din: lapte, zahar, drojdie, unt, ou,
galbenusuri, sare, coaja de lamaie, faina, ulei, branza de vaci, lapte,
rom, zahar pudra, rubarba, zahar, vanilie. Ingrediente: pancakes: 1250
ml lapte 80 g zahar 1 cub drojdie proaspata (42 g) 100 g unt topit si
racorit 1 ou 2 galbenusuri 1 praf de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc pe pat de rubarbă
25 May 2013
Muşchi
de porc pe pat de rubarbă din: frunze de salvie, sare, ulei de masline,
usturoi, muschiuleti de porc, sunca uscata, rubarba. Ingrediente: 100 g
frunze de salvie sare 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi
decojiti 2 muschiuleti de porc 10 felii de sunca uscata 12 tije rubarba
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi noi umpluti
25 May 2013
Cartofi
noi umpluti din: cartofi, praz, rosii, ciuperci, ulei, cas, menta,
sare, piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 1 fir praz 2 rosii 200 g
ciuperci Champignon mici 2 lingurite ulei 200 g cas 3 fire de menta sare
piper Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu sare cca 15 min.,
până se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pasăre cu legume
25 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa, ardei gras, rosii, bulion,
cimbru, marar verde, patrunjel verde, ulei, sare, piper,carne de pasare.
Ingrediente: 1-1,5 kg carne 3-4 cepe de mărime mijlocie 3 ardei graşi
4-5 roşii sau 250 g roşii în bulion cimbru 1 legătură de mărar verde, 1
legătură de pătrunjel verde ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Shaorma cu piept de pui si legume
25 May 2013
Shaorma
cu piept de pui si legume din: lipii, sos de branza albastra, piept de
pui, spanac, sos iute, ceapa rosie, morcovi, branza albastra.
Ingrediente: 1-2 lipii 2 linguri de sos de branza albastra 1/4 ceasca
spanac 1 ceașca piept de pui, fiert și tocat 2 linguri de sos iute 1/4
ceasca morcov, tocat…
Read more »
Read more »
Supa picanta de macrou si eglefin
25 May 2013
Supa
picanta de macrou si eglefin din: macrou, eglefin, supa de peste, ardei
iute, ceapa, usturoi, rosii pasate, lapte de cocos, seminte de mustar,
seminte de coriandru, turmeric, chimen, ghimbir, limeta, ulei vegetal.
Ingrediente: 800 g macrou si eglefin 500 ml supa de peste un ardei iute
curatat de seminte si tocat marunt o ceapa…
Read more »
Read more »
Crochete de vinete cu telemea
25 May 2013
O
reteta delicioasa de crochete de vinete cu: ceapa, oua, telemea, marar,
faina, piper. Ingrediente: 2 vinete mari, congelate 1 ceapă 2
gălbenuşuri şi 1 albuş 200 g telemea 1 legătură mărar 2 linguri făină
piper Mod de preparare: Scurgi bine vinetele de zeama amară şi le
toci. Adaugi ceapa tocată foarte mărunt,…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si nucă
25 May 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: mere, unt, nuca, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente: 600 g pulpă de pui 300 g mere 50 g unt 50 g nucă un praf
scorţişoară un praf de sare piper după gust Mod de preparare: Speli
pulpele de pui şi le condimentezi cu sare şi piper. Feliezi merele, iar…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Mere umplute
25 May 2013
O
reteta delicioasa de mere umplute cu: gem de prune, nuca, scortisoara,
ulei, suc de mere. Ingrediente: 6 mere 100-150 g gem de prune sau gem de
caise 100 g nucă răzuită câteva bucăţi de miez de nucă întreg pentru
ornat 1 praf de scorţişoară răzuită puţin ulei pentru uns tava 50 ml
suc de…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde
25 May 2013
Salata
de cartofi noi cu dovlecei si ceapa verde din: cartofi noi, ulei,
dovlecei, ceapa verde, capere, ulei de masline, mustar de dijon, suc de
lamaie, miere, sare, piper. Ingrediente: 900 g cartofi noi 2 linguri
ulei 2 dovlecei 1 legatura ridichi 3 cepe verzi 1 lingura capere 80 ml
ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de somon si creveti cu orez
25 May 2013
Supa
de somon si creveti cu orez din: file de somon, vodca, sos de soia,
ulei de masline, telina, ceapa verde, ardei iute, ghimbir, orez,
creveti, supa de peste, zeama de lamaie, sare, frunze de busuioc.
Ingrediente: 200 g file de somon 2 linguri de vodca o lingura de sos de
soia 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure la cuptor cu cartofi noi
25 May 2013
Friptura
de iepure la cuptor cu cartofi noi din: muschi de iepure, ulei de
masline, suc de lamaie, sare, piper, cartofi noi, unt, rozmarin, cimbru,
patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de iepure fara oase 2 linguri ulei
de masline 2 linguri suc de lamaie sare piper 1 kg cartofi noi 2 cepe
rosii 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste umplute cu pui picant si spanac
25 May 2013
Paste
umplute cu pui picant si spanac din: ulei de masline, piept de pui,
paste, spanac, sos, branza, sare, piper, frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 bucati piept de pui 2 linguri
condimente picante 20 de paste sub forma de cochilii, fierte și scurse 1
cutie spanac 3 ardei, in…
Read more »
Read more »
Jeleu rapid de trandafiri
25 May 2013
Se
pune la fiert o cantitate mare de apă într-o cratiţă largă şi adâncă.
între timp, la foc mijlociu, se încălzesc 700 ml jeleu de mere şi 120 ml
suc de struguri albi sau de mere, amestecând până ce jeleul se topeşte
complet. Se ia de pe foc vasul şi se înglobează 1 cană petale…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu parmezan
25 May 2013
Ciorba
de fasole cu parmezan din: fasole boabe, apa, usturoi, ceapa, morcovi,
ardei iute, sare, ulei de masline, patrunjel, parmezan. Ingrediente:
jumatate de kilogram de fasole boabe 9 cani de apa 15 catei de usturoi 2
cepe mari tocate 3 morcovi cubulete 3 ardei iuti sare dupa gust o
lingura de ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Avocado fierbinte
25 May 2013
O
reteta delicioasa de avocado cu: unt, zahar tos, iaurt, scortisoara.
Ingrediente: 3 linguri de unt 1/4 cană de zahar tos 1 avocado iaurt
simplu scortisoara Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la topit la
foc mediu 3 linguri de unt alături de un sfert de cană de zahăr tos până
se transformă…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si spuma de frisca
25 May 2013
Tort
cu fructe si spuma de frisca din: unt, zahar pudra, ou, faina, migdale,
capsuni, gelatina, branza de vaci, zahar pudra, suc de limeta, coaja de
limeta, frisca si jeleu. Ingrediente: blat: 125 g unt moale 100 g zahar
pudra 1 ou 200 g faina 50 g migdale tocate in plus: 750 g capsuni 12…
Read more »
Read more »
Supa de creveti cu legume
25 May 2013
Supa
de creveti cu legume din: creveti, boabe de piper, frunze de dafin,
seminte de coriandru, apa, vin, morcov, ceapa, telina, cimbru, sare,
patrunjel, legume, orez. Ingrediente: 800 g creveti cruzi 15 boabe de
piper 2 frunze de dafin 10 seminte de coriandru apa vin alb un morcov
tocat o ceapa tocata o tulpina de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si piept de pui
24 May 2013
Orez
cu legume si piept de pui din: orez, pasta de curry verde, lapte de
cocos, apa, ulei de masline, piept de pui, usturoi, sparanghel, ardei
gras, coriandru, limeta, sare, piper. Ingrediente: 1 cana orez alb 1
1/2 linguri pasta de curry verde 1 cana lapte de cocos 1 cana de apa 2
linguri…
Read more »
Read more »
Supa de cod cu porumb si cartofi
24 May 2013
Supa
de cod cu porumb si cartofi din: ulei de masline, ceapa, telina,
cartofi, cimbru, sare, piper, paprika, piper cayenne, supa de peste,
cod, porumb, lapte de cocos. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline o
ceapa tocata 2 tulpini de telina tocate 4 cartofi taiati cuburi o
lingurita de cimbru sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac cu branzeturi
24 May 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu: faina, unt, lapte, spanac, oua, branza,
telemea de oaie, cascaval, ardei gras, sare, piper, verdeata.
Ingrediente: 100 g făină 100 g unt 200 ml lapte 300 g spanac opărit şi
scurs bine 4 ouă 200 g brânză proaspătă 100 g telemea de oaie 100 g
caşcaval ras 2 ardei…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu cartofi la cuptor
24 May 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: cartofi, ceapa, ceapa rosie,
branza telemea, cascaval, smantana, supa de legume, ulei de masline,
sare, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă 500 g
piept de pui tăiat julien 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 100 g telemea 100 g
caşcaval ras 100 g smântână…
Read more »
Read more »
Bomboane cu nuci
24 May 2013
O
reteta delicioasa de bomboane cu:ciocolata de menaj, margarina, oua,
zahar vanilat, zahar pudra, nuci, alune. Ingrediente: 300 g ciocolată
menaj 150 g margarină 2 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat 10 linguri
zahăr pudră 10 linguri nuci 100 g alune Mod de preparare: Rupi
ciocolata în bucăţele, după care o topeşti pe baie de…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu mazare, porumb si fasole
24 May 2013
Salata
de vara cu mazare, porumb si fasole din: mazare, porumb, fasole, rosii,
castraveti, usturoi, zeama de lamaie, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 1
cutie cu mazare 1 cutie cu porumb 1 cutie cu fasole boabe 3-4 rosii,
taiate cubulete 3 castraveti dati prin razatoarea mare 1 catel de
usturoi, dat prin razatoarea fina zeama de la…
Read more »
Read more »
Pui marinat la gratar cu garnitura de morcovi
24 May 2013
Pui
marinat la gratar cu garnitura de morcovi din: pulpe de pui, iaurt,
mustar, ceapa, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 150 g
iaurt bine scurs o lingura mustar dulce o lingura musta iute un catel de
usturoi o ceapa mica cateva fire tarhon sare piper Mod de preparare:
Pulpele de pui…
Read more »
Read more »
Ciorba mediteraneana de peste
24 May 2013
Ciorba
mediteraneana de peste din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi,
vin, pasta de tomate, sofran, supa de peste, fulgi de ardei iute, suc de
portocale, portocala, fenicul, rosii, sare, piper, fileu de peste alb,
creveti, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline o ceapa
mare feliata 2 tulpini de telina tocate 8 catei…
Read more »
Read more »
Antricoate cu muştar şi ceapă coaptă
24 May 2013
Antricoate
cu muştar şi ceapă coaptă din: antricoate de vita, sos de soia, apa,
zahar brun, coniac, boabe de mustar, mustar de dijon, usturoi, unt,
ceapa, rosii cherry. Ingrediente: 8 antricoate de vita fara os, de circa
3 cm grosime 3/4 cana sos de soia 3/4 cana apa 1/2 cana zahar brun 2
linguri coniac…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu frisca
24 May 2013
Tort
de capsuni cu frisca din: nuga, nuci, capsuni, iaurt, branza de vaci,
suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, frisca, zahar pudra. Ingrediente:
500 g nuga 600 g nuci tocate (sau alune sau migdale) 500 g capsuni 400 g
iaurt natur 200 g branza de vaci sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu nuca
24 May 2013
Supa
de ciuperci cu nuca din: ciuperci, ardei capia, nuca, morcov, rosie,
ceapa verde, usturoi, praf de curry, patrunjel, piper, oregano,
nucsoara, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon un ardei capia 150 gr
nuca un morcov o rosie un fir de ceapa verde un catel de usturoi o
lingurita cu praf de curry o lingurita de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu bacon si legume
24 May 2013
Ciuperci
umplute cu bacon şi legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa,
dovlecel, usturoi, ardei iute, oregano, sare, piper, varza, bacon,
rosie, mozzarella, pesmet. Ingrediente: 7 ciuperci 1 lingura de ulei
de masline ¼ cana ceapa tocata 2/3 cana dovlecel tocat 2 catei de
usturoi, tocat 1 ardei iute, taiat cuburi 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Bastonaşe din legume
24 May 2013
Bastonaşe
din legume din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras, morcovi, dovlecel,
ciuperci, patrunjel, marar, tarhon, lapte, cascaval, unt, oua, susan.
Ingrediente: 250 g cartofi 150 ml ulei 1 ceapa 1 ardei gras 3 morcovi 1
dovlecel 100 g ciuperci 1 lingura patrunjel marar si tarhon uscate 1
lingura lapte 100 g cascaval ras 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de stiuca cu rosii
24 May 2013
Ciorba
de stiuca cu rosii din: stiuca, coaja de lamaie, patrunjel, ardei
grasi, ulei de masline, ceapa, rosii pasate, usturoi, piper cayenne,
creveti. Ingrediente: un kilogram de stiuca o lingurita de coaja rasa de
lamaie jumatate de legatura de patrunjel tocat 3 ardei grasi tocati 5
linguri ulei de masline 3 legaturi de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Bruschete cu muschi de vita
24 May 2013
Bruschete
cu muschi de vita din: chifle, ceapa rosie, branza topita, muschi de
vita, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle 2 cepe rosii 8 felii de
branza topita 300g muschi de vita 100ml ulei sare piper Mod de
preparare: Taiem muschiul in felii de 1 cm grosime. Ceapa o taiem
rondele. Presaram totul cu…
Read more »
Read more »
Pâinici cu spanac şi brânză de capră
24 May 2013
Pâinici
cu spanac şi brânză de capră din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei,
sare, spanac, branza de capra, seminte de in, ou. Ingrediente: 500 g
faina alba 25 g drojdie 300 ml lapte 1/2 lingurita zahar 3 linguri ulei
1/2 lingurita sare 500 g spanac 250 g branza de capra seminte de in 1
ou…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu taitei
24 May 2013
Bors
de pui cu taitei din: aripi de pui, ceapa, radacina patrunjel, morcov,
telina, ardei gras, cartofi, ulei, taitei, bors, patrunjel, sare.
Ingrediente: 8 aripi de pui o ceapa o radacina patrunjel un morcov o
felie dintr-o radacina de telina un ardei gras rosu 4 cartofi o lingura
ulei taitei un litru bors cateva fire…
Read more »
Read more »
Cod cu rosii si portocale
24 May 2013
Cod
cu rosii si portocale din: faina, sare, piper, fileuri de cod, ulei de
masline, ceapa, usturoi, chimion, rosii, suc de portocale. Ingrediente: 3
linguri de faina sare si piper dupa gust 4 fileuri de cod 2 linguri de
ulei de masline o ceapa feliata un catel de usturoi zdrobit un sfert de
lingurita de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos pesto si branza de capra
24 May 2013
Spaghete
cu sos pesto si branza de capra din: spaghete, sos pesto, rosii uscate,
branza de capra. Ingrediente: 1 punga spaghete 1/4 ceasca sos pesto 2
linguri de rosii uscate 2 linguri de branza de capra, maruntita
Mod de preparare: Fierbeti pastele al dente, in apa clocotita. Scurgeti
pastele si puneti-le…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu fasole verde
24 May 2013
Rulouri
din piept de pui cu fasole verde din: piept de pui, fasole verde,
cascaval, pesmet, faina, ulei, oua. Ingrediente: piept de pui 1 cutie de
fasole verde (pastaie intreaga) 10 g cascaval, pesmet, faina, ulei 3
oua batute spuma Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii 20 de minute
în saramură. După…
Read more »
Read more »
Sendvisuri cu pui
24 May 2013
Sendvisuri
cu pui din: chifle, piept de pui, ceapa verde, rosii cherry, marar,
branza de vaci, smantana, sare. Ingrediente: 2 chifle 1/2 piept de pui 1
legatura ceapa verde cateva rosii cherry marar 4 linguri cu branza de
vaci 2 linguri cu smantana sare Mod de preparare: Spală carnea şi
pune-o la fiert în…
Read more »
Read more »
Paste cu somon la cuptor
24 May 2013
Paste
cu somon la cuptor din: gnocchi, somon file, parmezan, mozzarella,
rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250g gnocchi 200g
somon file la gratar 100g parmezan ras 100g mozarella rasa 1 crenguța de
rozmarin Ulei de masline Sare Piper Mod de preparare: Fierbem
pastele, le clatim cu apa rece si le lasam sa…
Read more »
Read more »
Leurda la borcan
24 May 2013
Leurda
la borcan din: leurda, miez de nuca, ulei de masline, sare grunjoasa.
Ingrediente: 6 legaturi leurda 3 linguri miez de nuca ulei de masline
sare grunjoasa Mod de preparare: Speli leurda frunză cu frunză şi le
pui la scurs şi uscat. Miezul de nucă îl mărunţeşti cu sucitorul nu
prea mărunt. Leurda uscată…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu nucsoara si tofu
24 May 2013
Ciorba
de sfecla rosie cu nucsoara si tofu din: ceapa, cartofi, sfecla rosie,
morcovi, supa de legume, ulei de masline, nucsoara, sare, piper,
patrunjel, tofu. Ingrediente: o ceapa tocata un cartof taiat cubulete
mici o sfecla rosie cubulete sau data pe razatoare 3 morcovi dati pe
razatoare un litru supa de legume ulei de masline…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu legume
24 May 2013
Frigărui
de vită cu legume din: otet de vin, ulei, ceapa, sare, boabe de mustar,
nucsoara, cuisoare, usturoi, sos tabasco, vrabioara de vita, zucchini,
ardei gras, rosii cherry, ceapa rosie, ananas. Ingrediente: 1/2 cana
otet din vin 1/2 cana ulei 1 ceapa mica, tocata 1 lingurita sare 1
lingurita boabe de mustar, zdrobite putin 1/2…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
24 May 2013
Ruladă
de pandişpan cu căpşuni din: limete, oua, zahar, faina de grau, faina
de hrisca, praf de copt, gelatina, busuioc, branza de vaci, nectar de
agave, capsuni, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 2 limete 5 oua 200 g
zahar 150 g faina de grau 50 g faina de hrisca 1 lingurita praf de copt 4
foi…
Read more »
Read more »
Friganele cu cascaval
24 May 2013
Friganele
cu cascaval din: paine, lapte, oua, unt, cascaval, sare, piper, marar,
patrunjel. Ingrediente: 4 felii de paine de o zi 500 ml lapte 3 oua 10 g
unt+10 g unt pentru tava 100 g cascaval sare piper marar patrunjel
Mod de preparare: Se încălzeşte laptele. Separat, într-un castron, se
bat bine ouăle, ca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de pepene galben
24 May 2013
Suc
de pepene galben din: pepene galben, suc de lamaie, miere, gheata.
Ingrediente: 1/4 pepene galben Sucul de de la o jumatate de lamaie 2-3
lingurite miere/zahar Gheata pentru servire Mod de preparare: Taiati
pepenele bucati si scoateti semintele. Dati la blender impreuna cu
sucul de lamaie si mierea sau zaharul. Amestecati…
Read more »
Read more »
Ciorba de somn cu fasole
24 May 2013
Ciorba
de somn cu fasole din: ulei vegetal, ceapa, telina, ardei gras, cimbru,
oregano, praf de seminte de mustar, sos tabasco, vin, rosii pasate,
supa de legume, fasole boabe, somn, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de
ulei vegetal o ceapa tocata 2 tulpini de telina tocate un ardei gras
feliat o lingurita de cimbru uscat jumatate…
Read more »
Read more »
Mancarica de vita cu garnitura de cartofi
24 May 2013
Mancarica
de vita cu garnitura de cartofi din: carne de vita, ceapa, ardei grasi,
boia, usturoi, concentrat de vita, apa, ulei, vin, patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita cuburi 4 cepe 2 ardei grasi
rosii 2 linguri boia dulce si iute 3 catei de usturoi un cub concentrat
vita 2 l apa…
Read more »
Read more »
Sandvisuri cu morcov
24 May 2013
Sandvisuri
cu morcov din: paine, branza telemea, smantana, morcovi, fasole verde,
sare. Ingrediente: 4 felii de paine toast 150 g branza telemea 2 linguri
smantana 2 morcovi 100 g fasole verde fideluta sare Mod de preparare:
Curăţă morcovii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Separat,
scurge fasolea fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Chili con carne
24 May 2013
Chili
con carne din: fasole boabe rosie, ceapa, rosii in bulion, carne tocata
de vita, sare, piper, usturoi, supa de vita, praf de chili, chimen,
oregano, sos tabasco. Ingrediente: 600 g fasole boabe rosie 3 cepe o
cutie mare rosii in bulion un kilogram carne tocata de vita sare piper 3
catei de usturoi 4…
Read more »
Read more »
Supa rece de avocado cu lapte de migdale
24 May 2013
Supa
rece de avocado cu lapte de migdale din: avocado, lapte de migdale,
frunze de coriandru, arpagic, ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2
fructe de avocado coapte (coaja maronie) o cana de apa din nuca de cocos
(puteti folosi lapte de migdale sau apa filtrata) sucul de la o limeta
(aproximativ 4 linguri) jumatate de cana…
Read more »
Read more »
Supa de cod cu lapte de cocos
23 May 2013
Supa
de cod cu lapte de cocos din: fileuri de cod, vin, ulei de masline,
ceapa, lapte de cocos, apa, tarhon, patrunjel, praz, sare, piper.
Ingrediente: 800 g fileuri de cod 300 ml de vin alb 2 linguri de ulei de
masline o ceapa tocata o cana de lapte de cocos 4 cani de apa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu fructe de padure
23 May 2013
Desert
cu fructe de padure din: iaurt, fructe de padure, miere. Ingrediente:
1 cana iaurt 2 cesti fructe de padure congelate 1-3 linguri de miere
Fructe de padure pentru servire Mod de preparare: Puneți toate
ingredientele intr-un robot de bucatarie si procesati pana la
omogenizare. Se decoreaza cu fructe de padure si…
Read more »
Read more »
Vrăbioară cu sos de coacăze şi piper verde
23 May 2013
Vrăbioară
cu sos de coacăze şi piper verde din: merlot, ceapa, jeleu de coacaze
rosii, boabe de piper verde, unt, vrabioara dezosata, sare, piper.
Ingrediente: 1 1/2 cani merlot 1/4 ceapa tocata foarte marunt 1/4 cana
jeleu de coacaze rosii 1 lingura boabe de piper verde 2 lingurite unt 4
felii de vrabioara dezosata (2,5-3…
Read more »
Read more »
Ciorba de aripioare de pui si curry
23 May 2013
Ciorba
de aripioare de pui si curry din: aripioare de pui, bulion, ceapa,
ardei capia, morcov, rosie, usturoi, piper, curry, ardei iute, cimbru
verde, frunze de salvie, boia dulce, apa, sare. Ingrediente: 500 g
aripioare de pui 2 linguri bulion 2 cepe potrivite 2 ardei capia 1
morcov mare 1 rosie 4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Chili de fasole cu dovleac
23 May 2013
Chili
de fasole cu dovleac din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovleac,
dovlecel, usturoi, patrunjel, ardei iute, supa de legume, rosii, fasole
boabe, sare, chimion, oregano, smantana, cascaval, avocado. Ingrediente:
o lingura ulei de masline 2 cepe de apa tocate 3 ardei grasi de culouri
diferite cuburi un dovlecel cuburi un dovleac cuburi 3…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de curcan
23 May 2013
Orez
cu carne de curcan din: carne de curcan, ardei gras, ceapa, orez,
masline, supa de pui, boia, frunze de dafin, unt, sare, piper.
Ingrediente: 750 g carne de curcan 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben
1 ceapa mare 200 g orez 150 g masline verzi cu gogosar 350 g mazare 1
cana…
Read more »
Read more »
Bisque de cartofi dulci
23 May 2013
Bisque
de cartofi dulci din: cartofi dulci, ulei de rapita, ceapa, usturoi,
suc de rosii, ardei iute, ghimbir, cuisoare, supa de legume, unt de
arahide, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari o
lingura de ulei rapita o ceapa mica tocata un catel de usturoi zdrobit 3
cani de suc de rosii 3 ardei…
Read more »
Read more »
Tortillas de malai
23 May 2013
Tortillas
de malai din: malai, faina, ulei, sare, apa. Ingrediente: 240 g malai
fin 160 g faina 2 linguri ulei 1/2 lingurita sare 200 ml apa Mod de
preparare: Se amestecă făina, mălaiul si sarea, se adaugă uleiul şi se
amestecă bine până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă
progresiv apa şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Mancarica de mazare
23 May 2013
Mancarica
de mazare din: mazare, unt, apa, faina, smatana, marar, zahar, sare.
Ingrediente: 1 kg mazare noua 1 lingura unt 1/2 pahar apa 1 lingurita
rasa de faina 1/2 pahar smantana 1 legatura marar 1/2 lingurita zahar
(daca doresti) sare Mod de preparare: Amesteci faina cu apa, smantana,
sarea si zaharul. Acest sos il…
Read more »
Read more »
Retete internationale delicioase: Souvlaki
23 May 2013
Souvlaki
din: pulpa de porc, zeama de lamaie, sare, piper, oregano, usturoi,
ceapa, ulei de masline, oregano. Este o reţetă tradiţională grecească,
care, la origini se prepara cu carne de miel. Puteţi folosi la fel de
bine şi carne de viţei, caz în care puteţi adăuga în marinată puţin sos
de roşii. Nu înghesuiţi bucăţile…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mascarpone
23 May 2013
Prajitura
cu mascarpone din: oua, zahar, unt, faina, coaja de lamaie, esenta de
vanilie, sare, cirese, cacao, mascarpone, frisca, ciocolata si ulei.
Ingrediente: pentru aluat: 8 oua 10 linguri zahar 150 g unt 10 linguri
faina coaja rasa de la o lamaie 1 pliculet praf de copt 1 esenta de
vanilie sare 350 g cirese…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc invelit in bacon
23 May 2013
Muschi
de porc invelit in bacon din: muschiulet de porc, otet balsamic, ulei
de masline, rozmarin, cimbru, condimente, piper, usturoi, bacon.
Ingrediente: 3 kg muschiulet de porc fara os 3 linguri otet balsamic 2
linguri ulei de masline 6 crengute proaspete de rozmarin 6 crengute de
cimbru proaspat 2 linguri condimente de friptura de…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci si surimi
23 May 2013
Paste
cu nuci si surimi din: faina, oua, miez de nuca, batoane de surimi,
morcovi baby, rosii, vin alb, usturoi, tarhon, oregano, patrunjel, sare,
piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina 3 oua 100 g miez de
nuca 400 g batoane de surimi 200 g morcovi baby 6 rosii 50 ml vin alb
sec…
Read more »
Read more »
Salata de taitei de orez cu mango
23 May 2013
Salata
de taitei de orez cu mango din: otet de orez, zahar brun, usturoi,
ardei iute, coaja de limete, zeama de limeta, ulei de susan, taitei de
orez, ardei gras, tulpina de praz, frunze de spanac, frunze de menta,
seminte de pin, sare. Ingrediente: 3 linguri de otet de orez o lingura
de zahar brun…
Read more »
Read more »
Gazpacho de ardei capia
23 May 2013
Gazpacho
de ardei capia din: rosii, castravete, ardei capia, usturoi, apa, piper
cayenne, patrunjel si avocado. Trebuie savurată la temperatura camerei
sau direct de la frigider, garnisită cu pătrunjel sau coriandru
proaspăt. Ingrediente: 5 rosii coapte jumatate de castravete tocat
marunt un ardei capia 2 catei de usturoi un sfert de pahar de apa un…
Read more »
Read more »
Tort de cirese cu branza
23 May 2013
Tort
de cirese cu branza din: albusuri, sare, galbenusuri, zahar, zahar
vanilat, faina, adidon de porumb, fulgi de ciocolata, cirese, esenta de
vanilie, branza, zahar, galbenusuri, frisca, ciocolata si jeleu.
Ingrediente: 4 albusuri 1 praf de sare 6 galbenusuri 100 g zahar 1
pliculet zahar vnailat 75 g faina 25 g amidon porumb 100 g…
Read more »
Read more »
Dulceata de capsuni
23 May 2013
Dulceata
de capsuni din: capsuni, zahar. Ingrediente: 3 kg capsuni 1,5 kg zahar
Mod de preparare: Cantitatea de zahar poate sa varieze, in functie
de cat de dulci sunt căpşunile. Pui căpşunile într-un vas mai mare,
adaugi zahărul şi le laşi câteva ore la rece, apoi le pui la fiert, la
foc…
Read more »
Read more »
Farfalle cu legume
23 May 2013
Farfalle
cu legume din: paste farfalle, dovlecei, mazare, morcovi, fasole verde,
telina, ceapa, porumb, fasole rosie, oregano, parmezan, ulei de
masline, sare, piper, nuci. Inrgediente: 500 g paste farfalle doi
dovlecei 200 g mazare doi morcovi 200 g fasole verde o felie de telina o
ceapa 100 g porumb boabe 200 g fasole rosie boabe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de rosii cu linte
23 May 2013
Supa
de roşii cu linte din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi,
scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, pasta de tomate,
cimbru, frunze de oregano, rosii, supa de legume, linte verde, miere,
otet de vin rosu, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei
de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati…
Read more »
Read more »
Adana kebab
23 May 2013
Adana
kebab din: carne de vita, carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi,
sare, piper, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, rosii. Este o reţetă
tradiţională din bucătăria turcă. Puteţi alterna carnea cu bucăţele de
ardei iute şi roşii cherry. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne
de miel, grasa 2 cepe 2 legaturi patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Mâncare cu carne de vită
23 May 2013
Mâncare
cu carne de vită din: carne de vita, fasole verde, broccoli, fasole
boabe, morcovi baby, porumb baby, telina, pasta de tomate, rosii, ulei,
salvie, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g
fasole verde 300 g broccoli o conserva fasole boabe 200 g morcovi baby
200 g porumb baby o felie…
Read more »
Read more »
Tarta cu cirese si smantana
23 May 2013
Tarta
cu cirese si smantana din: lapte, smantana, faina, sare, zahar, oua,
unt, zahar brun, cirese ci cioacolata. Ingrediente: 300 ml lapte 100 ml
smantana 120 g faina sare 150 g zahar 6 oua 100 g unt 4 linguri zahar
brun 250 g cirese fara samburi 100 g ciocolata menaj Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
Read more »
Spaghete dulci
23 May 2013
Spaghete
dulci din: spaghete, mandarine, alune de padure, pricomigdale, frisca,
apa, ciocolata neagra, unt, zahar pudra, esenta de rom, zahar vaniliat,
sare. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g mandarine 200 g alune de padure
200 g pricomigdale 125 ml frisca 125 ml apa 225 g ciocolata neagra 30 g
unt o lingura cu zahar pudra…
Read more »
Read more »
Vrabioara la gratar cu legume coapte
23 May 2013
Vrabioara
la gratar cu legume coapte din: otet de mere, cimbru uscat, zahar,
sare, vrabioara, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 3 linguri otet
de mere 1 lingura cimbru uscat 1 lingura zahar 1 lingurita sare 800 g
vrabioara dezosata sos de usturoi copt: 10-12 capatani mari de usturoi
ulei de masline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Desert cu cacao
23 May 2013
Desert
cu cacao din: unt, zahar pudra, praf de copt, oua, cacao. Ingrediente:
175 g unt 250 g zahar pudra 1 pachet praf de copt 5 oua 50 g cacao Mod
de preparare: Pentru blatul de cacao, mixezi untul si zaharul pudra
pana cand amestecul devine omogen si pufos. Adaugi ouale unul cate
unul,…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu legume si smantana
23 May 2013
Ciorba
de porc cu legume si smantana din: pulpa de porc, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, telina, cartofi, ardei gas, ulei, agrise, lamaie,
smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina,
patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1
morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte cu orez
23 May 2013
Crochete
de peşte cu orez din: file de peste, parmezan, usturoi, pesmet, oua,
faina, ceapa, orez, stafide, mustar, ulei, sare, piper, rosii.
Ingrediente: 400 g file de peste 50 g parmezan doi catei de usturoi 120 g
pesmet doua oua 100 g faina o ceapa 100 g orez 25 g stafide o lingura
cu mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de pui cu sos de branza si sos iute
23 May 2013
Burgeri
de pui cu sos de branza si sos iute din: piept de pui, telina, morcov,
ceapa rosie, usturoi, ou, sos iute, pesmet, praf de chili, boia de
ardei, sos de branza albastra, branza albastra, hamburger, rosii,
spanac, ardei gras, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg piept de pui tocat 1
telina, tocata marunt 1…
Read more »
Read more »
Tort din biscuiti cu capsuni
23 May 2013
Tort
din biscuiti cu capsuni din: biscuiti de cacao, ciocolata menaj,
frisca, gelatina, esenta de vanilie, capsuni. Ingrediente: pentru blat:
300 g biscuiti de cacao 200 g ciocolata menaj pentru umplutura: 500 ml
frisca lichida indulcita 3 pliculete gelatina esenta vanilie 200 g
capsuni Mod de preparare: Rupi biscuitii in bucatele pe o suprafata…
Read more »
Read more »
Salata cu legume prajite, banza si rosii
23 May 2013
Salata
cu legume prajite, banza si rosii din: vanata, dovlecel, ardei gras,
rosii, praz, branza, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1
vînătă 1 dovlecel 1 ardei gras 1-2 roşii 1 praz (partea verde) 100 grame
de brînză nesărată ½ pahar de ulei sare piper negru măcinat 1 lingură
de verdeaţă proaspătă tăiată Mod de…
Read more »
Read more »
Bors taranesc cu legume
23 May 2013
Bors
taranesc cu legume din: cartofi, ulei, morcovi, telina, ceapa verde,
mazare verde, afumatura, bacon, leustean, bors, rosii, patrunjel verde,
sare. Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină 1
legătură ceapă verde 100 g mazăre verde 200 g afumătură 6 felii bacon
leuştean 3 roşii 500 ml borş 1 legătură pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Dovleac cu cremă de spanac
23 May 2013
Dovleac
cu cremă de spanac din: spanac, dovleac de placinta, unt, lapte dulce,
faina, usturoi, curry, scortisoara, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 500 g spanac congelat un dovleac de placinta 50 g unt 100
ml lapte dulce o lingura cu faina trei catei de usturoi un varf de
lingura curry o jumatate de lingurita…
Read more »
Read more »
Socata delicioasa
23 May 2013
Socata
delicioasa din: apa, flori de soc, lamaie, zahar, sare de lamaie, boabe
de orez, dulceata de zmeura. Ingrediente: 10 l apa 10 flori de soc 1
lamaie mare 1 1/2 kg zahar 2 linguri sare de lamaie cateva boabe de orez
(optional pentru a fermenta mai repede) 3 linguri dulceata de zmeura
(optional) …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie cu fructe de padure
22 May 2013
Smoothie
cu fructe de padure din: fructe de padure, banana, frunze de varza, suc
de lamaie, iaurt, apa, nuci, esenta de vanilie, miere. Ingrediente:
1/2 ceasca fructe de padure 1/2 banana 2 cani de frunze de salata creata
Suc de lamaie 1/2 cana iaurt 1/2 cana de apa 1/3 cana nuci 2 lingurite
esenta…
Read more »
Read more »
Eclere cu ciocolată şi caise
22 May 2013
Eclere
cu ciocolată şi caise din: unt, faina, apa, sare, oua, budinca de
vanilie, lapte dulce, nuca de cocos, ciocolata alba, caise uscate,
esenta de migdale. Ingrediente: 100 g unt 125 g faina 125 ml apa un
sfert de lingurita cu sare 4 oua un plic budinca de vanilie 400 ml lapte
dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu paste
22 May 2013
Frigărui
de vită cu paste din: paste, muschi de vita, ceapa rosie, alune, sos
pesto, roegano, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper,
patrunjel, rosii cherry. Ingrediente: 300 g paste 500 g muschi de vita
doua cepe rosii 100 g alune o lingura sos pesto o lingurita cu oregano
uscat 2 linguri cu sos…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon
22 May 2013
Ciorba
de legume cu perisoare de pui cu tarhon din: piept de pui, cartofi,
morcovi, ceapa verde, ceapa, orez, oua, gris, ulei, tarhon uscat,
leustean, marar, bors, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2
cartofi 2 morcovi 1 legătură ceapă verde 1 ceapă uscată 3 linguri orez 2
ouă 2 linguri griş 2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de sparanghel cu ton, cartofi si oua
22 May 2013
Salata
de sparanghel cu ton, cartofi si oua din: cartofi noi, oua, sparanghel,
ton, masline negre, salata verde, ceapa, mustar boabe, otet din vin
alb, ulei de masline extravirgin, zahar. Ingrediente: 8 cartofi noi,
mici 2 oua medii 125 g de sparanghel, capetele lemnoase indepartate 185 g
de ton din conserva, scurs si rupt in…
Read more »
Read more »
Peste prajit cu mujdei de usturoi
22 May 2013
Peste
prajit cu mujdei de usturoi din: peste, faina, ulei, sare, bulion,
usturoi, sare, piper, verdeata si ardei gras. Ingrediente: 1 peşte
proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici) 2 linguri de făină de porumb 4
linguri de ulei sare Pentru mujdei: ½ pahar bulion concentrat 8-10 căţei
de usturoi sare piper negru măcinat…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu mămăligă
22 May 2013
Bărcuţe
cu mămăligă din: dovlecei, ceapa verde, marar, ardei capia, boabe de
porumb, apa, malai, unt, sare, branza telemea, branza de oaie.
Ingrediente: 4 dovlecei o legatura de ceapa verde o legatura de marar
doi ardei capia 150 g porumb boabe 700 ml apa 250 g malai 100 g unt sare
branza telemea branza de…
Read more »
Read more »
Ceafa piperata
22 May 2013
Ceafa
piperata din: piper negru, cimbru, sare, usturoi, coaja de lamaie,
piper rosu, patrunjel, ceafa de porc, ulei de masline, cimbru.
Ingrediente: 1 1/2 lingurite piper negru proaspat macinat 1 lingura
cimbru uscat 1 1/2 lingurite sare 4 1/2 lingurite praf de usturoi 1 1/2
lingurite coaja de lamaie, rasa fin 1 1/2 lingurite piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si nucsoara
22 May 2013
Prajitura
cu mere si nucsoara din: faina, zahar, mere, mere uscate, oua, praf de
copt, nucsoara, unt, pesmet. Ingrediente: 150 g faina 150 g zahar 3 mere
un pumn de mere uscate 3 oua 1 plic praf de copt 1/4 lingurita de
nucsoara putin unt si pesmet pentru uns tava Mod de preparare:
Tapetăm…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu legume, smantana si verdeata
22 May 2013
Ciorba
de peste cu legume, smantana si verdeata din: peste, cartofi, dovlecei,
ardei grasi, ceapa, telina, morcov, ulei, bors, ardei iute, pasta de
tomate, rosii, sare, piper, oregano, busuioc, smantana. Ingrediente: 800
g peste 3 cartofi doi dovlecei doi ardei grasi o ceapa o felie de
telina un morcov 75 ml ulei 500 ml bors…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine cu stafide
22 May 2013
Budincă
de pâine cu stafide din: mere, scortisoara, unt, lapte, smantana, zahar
tos, stafide, oua, semine de susan, menta, paine, paine prajita, sare,
zahar pudra, frisca. Ingrediente: doua mere o lingurita cu scortisoara
50 g unt 500 ml lapte 100 ml smantana 100 g zahar tos 50 g stafide 4 oua
25 g seminte de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de pui cu legume
22 May 2013
Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, suc de limeta, sare de mare,
chimen, ardei iute, coriandru, usturoi, ardei grasi, ceapa rosie.
Ingrediente: 4 buc piept de pui, taiat cuburi Sucul de la 5 limete 1/2
linguri de sare de mare 1/2 lingura chimen 1 lingura ardei iute, tocat
1/4 ceasca coriandru,…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu sos dulce-iute
22 May 2013
Coaste
de porc cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi
de ardei iute, sos dulce, ketchup, zahar brun, piper, ghimbir si fulgi
de ardei iute. Ingrediente: 3 kg scaricica 2 linguri ghimbir proaspat
ras 1 lingurita sare 1 lingurita piper proaspat macinat 1/2 lingurite
fulgi de ardei iute 2 lime sos: 300 ml…
Read more »
Read more »