Retete pentru Paste:
Drob de pui cu morcovi si ardei gras
2 May 2013
Drob
de pui cu morcovi si ardei gras din: carne de pui, oua, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, frunze de patrunjel verde, piper, porumb, sare si
ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui tocata (pulpa si piept) 2 oua 1
ardei gras rosu 2 morcovi 3 fire de ceapa verde 1 mana de frunze de…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu bacon si ciuperci
2 May 2013
Rulada
de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon,
ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb. Ingrediente: 2 pulpe
de curcan (inferioare) 200 g sunca slaba 100 g bacon 1 ceapa mare 100 g
nuca 300 g ciuperci 1 lingura cu pesmet 2 catei de usturoi 200 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la tava cu garnitura
2 May 2013
Pulpa
de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper,
boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si
cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat
şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei
de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu verdeturi in foitaj
2 May 2013
Rulada
de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa,
usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare,
piper si scortisoara. Ingrediente: muschi de vita, bcuata intreaga 4-5
legaturi leurda 2 cepe 1 legatura usturoi verde 1 legatura ceapa verde
250 g nuci pisate 500 g aluat foitaj 4…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu praz si morcovi
2 May 2013
Carne
de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2
fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper Mod
de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi
fleica…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar
2 May 2013
Coaste
de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin,
ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin
ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura
otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de rodie
2 May 2013
Ruladă
de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi,
busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii.
Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 3 fire de ceapa verde 2-3
catei de usturoi 1 pumn de busuioc 1 lingura cu alune macinate 50 g
rosii uscate…
Read more »
Read more »
Frigarui de oaie la gratar
2 May 2013
Frigarui
de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3
linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat
Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi
dorsală)…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor
2 May 2013
Friptură
de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa,
telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi
3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si crema de branza
2 May 2013
Prajitura
cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt,
nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana. Ingrediente: 125 g
unt 125 g zahar 125 g faina 2 oua 1 lingurita cu praf de copt 50 g nuca
200 g crema de branza 100 g zahar pudra pentru…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu ceapa si morcovi
2 May 2013
Tocanita
de miel cu ceapa si morcovi din: carne de miel, ceapa, morcovi,
usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si
piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de
usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de
salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Drobul de Miel
2 May 2013
Cum
se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla,
lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper,
otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel –
ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte
2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de napi si telina
2 May 2013
Supa
de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei
de masline, unt nesarat si smantana. Ingrediente: 230g telina 150g
ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de
masline 50g unt nesarat 150ml smantana Mod de preparare: Curatati,
spalati si taiati…
Read more »
Read more »
Pandispan cu mere
2 May 2013
Pandispan
cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt,
sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 350 g zahar 115 g unt 170 g crema de branza 2 oua 180 g
faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 2 lingurite
cu…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti
2 May 2013
Cotlet
de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar,
ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira
spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde
250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Read more »
Read more »
Biftec din carne de vita la gratar
2 May 2013
Biftec
din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin,
mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1
lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei
sare piper negru măcinat Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
2 May 2013
Placintele
cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de
foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1
legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare piper…
Read more »
Read more »
Prajitura in doua culori
2 May 2013
Prajitura
in doua culori din: crema de branza, zahar, ou, rom, unt, faina, praf
de copt, cacao, lapte, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: pentru
blat alb: 250 g crema de branza 50 g zahar 1 ou 1 1/2 lingurite cu rom
pentru blat maro: 150 g unt 135 g zahar 3 oua 120 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana
2 May 2013
Friptura
de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare,
zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana.
Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare
1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci
Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg
carne de miel (pulpă de miel…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar
2 May 2013
Antricot
de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei.
Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper
negru măcinat 1/3 pahar de mujdei Mod de preparare: Antricotul se
prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi
carnea de pelicule şi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu nucă si ciocolată
2 May 2013
Cornuri
cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar,
scortisoara, ou si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 200 ml bors
de casa 300 g nuca 50 g cacao 100 g zahar scortisoara 1 ou sare Mod
de preparare: Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos olandez
2 May 2013
Sos
olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de
suc de lamaie Sare si piper Mod de preparare: Pune sucul de lamaie
intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se
incalzește untul pana cand s-a…
Read more »
Read more »
Antricot de miel cu orez si ardei gras
2 May 2013
Antricot
de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas,
ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii
antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe
700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pască vieneză
2 May 2013
Pască
vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra,
lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare.
Ingrediente: 1 kg mascarpone 8 oua 150 g zahar 3 linguri cu amidon 50 g
stafide aurii 300 g zahar pudra 3 lamai esenta de vanilie portocala
confiata coniac/rom sare Mod de preparare: Dă stafidele…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut cu cartofi si salata
2 May 2013
Cotlete
de berbecut cu cartofi si salata din: cotlete de berbecut, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 cotlete de berbecut cu os 4 cartofi mari 400 g spanac
roaspat 1 legatura ceapa verde 40 g unt 4-5 linguri ulei de masline 1
lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pasca pentru Masa de Paşte
2 May 2013
Pasca
pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja
de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina,
zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie
uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de
portocala lapte…
Read more »
Read more »
Miel umplut cu orez si stafide
2 May 2013
Miel
umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa,
sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt.
Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan
2 cepe sare piper pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide
1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado
1 May 2013
Inghetata
cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana,
iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de
spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1
lingurita vanilie 2 linguri miere Mod de preparare: Pasati fisticul
la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna…
Read more »
Read more »
Friptură de pui în stil toscan
1 May 2013
Friptură
de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de
lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici 4 piepti
de pui fara os 2-3 lamai potrivite zeama de la o lamaie 2 legaturi
usturoi verde 1…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume, branza si spanac
1 May 2013
Friptura
de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac,
parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea
soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si
unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g
parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Read more »
Read more »
File de somon cu paste si rozmarin
1 May 2013
File
de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina,
lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin.
Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte
de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară sare piper negru boabe și
măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce Mod de…
Read more »
Read more »
Chec de brânză cu nucă si stafide
1 May 2013
Chec
de brânză cu nucă si stafide din: branza ricott, unt, zahar, oua,
faina, unt, stafide galbene, rom, coaja de portocala si sare.
Ingrediente: 150 g branza ricotta 150 g unt 150 g zahar 5 oua 50 g faina
50 g unt 50 g stafide galbene rom/coniac coaja de portocala sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa cu fasole si costita afumata
1 May 2013
Supa
cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita
afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei,
patrunjel si piper. Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g
costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina
de patrunjel 80 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb
1 May 2013
Frigarui
de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras,
sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana.
Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati
ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă
Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii
1 May 2013
Pasca
Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina
de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric,
caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju.
Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale
80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura
1 May 2013
Piept
de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt,
ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei,
ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente:
800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet
de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu sos de ierburi
1 May 2013
Ruladă
de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de
salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin
verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de
patrunjel 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana
1 May 2013
Ciorba
de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus,
patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept,
coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi
pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml
smântână 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume
1 May 2013
Burgeri
cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov,
ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de
ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac,
ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1
telina, tocata marunt 1…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval
1 May 2013
Drob
de pui cu ciuperci şi caşcaval din: pipote de pui, ficatei de pui,
ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 500 g ficatei de pui 500
g ciuperci champignon (oprim 100 g pentru decor) 500 g ceapa (din care
250 g ceapa verde)…
Read more »
Read more »
Invârtită cu mac
1 May 2013
Invârtită
cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar
brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g
faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt
1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g mac 100 g zahar brun 120…
Read more »
Read more »
Cuscus cu papaya si capere
1 May 2013
Cuscus
cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50
cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare Mod de
preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare şi o aşezăm pe baie de
abur. Acoperim şi lăsăm…
Read more »
Read more »
Melci glazurati
1 May 2013
Melci
glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar
pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml
lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate
200 g zahar pudra suc de lamaie esenta de vanilie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă vopsite
1 May 2013
Ouă
de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente:
20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet
apa (pentru fiert ouale) Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte
cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în
apă rece, cât să…
Read more »
Read more »
Cozonac cu cacao si scortisoara
1 May 2013
Cozonac
cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea,
lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea.
Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare
pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2 oua 60 g unt topit 560 g faina
sare pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta
1 May 2013
Friptura
de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti,
suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de
ardei, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți
curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de
usturoi…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu verdeata
1 May 2013
Friptura
de miel cu verdeata din: carne de miel, usturoi, verdeata, mustar,
ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si vin. Ingrediente: 2 kg carne de
miel (pulpa din spate) 3-4 căţei de usturoi 1 lingura verdeaţă uscată
(rozmarin) 2 linguri muştar 2-3 linguri ulei sare piper proaspăt măcinat
1 legatura ceapă verde sau o ceapă 1 legatura usturoi verde sau 4-5
căţei de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu seminte de mac
1 May 2013
Cozonac
cu seminte de mac din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, coaja de
lamaie, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare, lapte, nuca,
seminte de mac si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 1 pachet de
unt 50 ml ulei 1 cana zahar 50 g drojdie coaja de la 1 lamaie si de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu muguri de soia
1 May 2013
Rulouri
cu muguri de soia din: rosii, castravete, ceapa, morcov, radacina de
patrunjel, muguri de soia, frunze de salata, suc de lamaie, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 2 rosii 1 castarvete 1 ceapa 1 morcov 1
patrunjel radacina muguri de soia frunze de salata suc de lamaie ulei de
masline sare Mod de…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao
1 May 2013
Chec
cu cacao din: oua, unt, faina, cacao, ciocolata, esenta de rom si praf
de copt. Ingrediente: 6 oua 250 g unt 200 g faina 30 g cacao 100 g
ciocolata esenta de rom praf de copt Mod de preparare: Amestecăm
laptele cu zahărul, cacaua şi esenţa de rom. Punem la fiert pe foc…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rozmarin
1 May 2013
Pui
la cuptor cu rozmarin din: pui, usturoi, cartofi, vin, ulei de masline,
rozmarin, boia de ardei iute si sare. Ingrediente: 1 pui 4 catei de
usturoi 1/2 cartofi noi 150 ml vin alb ulei de masline rozmarin boia de
ardei iute sare Mod de preparare: Ungem puiul cu ulei şi îl presărăm
cu…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu spanac si parmezan
1 May 2013
Rulada
de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui,
spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon,
pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de
miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat 2 ouă 1 ceapă
2 linguri parmezan 2 felii pâine uscată 150 g şunculiţă afumată…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu nuca
1 May 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: piper, nuca, patrunjel verde, unt.
Ingrediente: 350-500 g dovlecei piper 12-16 jumătăţi de nucă tăiate nu
prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40-50 g unt Mod de
preparare: Ştergi dovleceii cu un şervet de bucătărie şi le îndepărtezi
capetele. Tai dovleceii felii subţiri, îi pui într-o strecurătoare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar
1 May 2013
Salata
cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos
worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu,
coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac,
morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie. Ingrediente pentru
sosul de pui: 2 bucati piept de pui dezosat Suc…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de praz cu piept de pui
1 May 2013
O
reteta delicioasa de sarmale cu: praz, piept de pui, paine, oua, ceapa,
suc de rosii, ulei, marar, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 4
fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2
cepe 500 ml suc de roşii 1 cană ulei (200 ml) 1 legătură mărar…
Read more »
Read more »
Specialitate la cuptor
1 May 2013
O
reteta delicioasa de specialitate la cuptor cu:malai, apa, lapte, unt,
branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon.
Ingrediente mămăligă: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2
linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare Ingrediente garnitură:
4-5 roşii bine coapte 100 g caşcaval 2…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu mango
1 May 2013
Cotlet
de porc cu mango din: cotlet de porc, mango, rosii cherry, ceapa rosie,
lime, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, otet balsamic si
patrunjel. Ingrediente: 400 g cotlet de porc fără os 2-3 mango 400 g
roşii cherry 1 bucata ceapă mare roşie 1 lime 2-3 linguri ulei de
măsline sare grunjoasă piper oţet balsamic 1 legatura pătrunjel Mod
de…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel la cuptor
1 May 2013
Cotlet
de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin,
rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si
marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel sare piper piper boabe
2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin
3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde
2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet…
Read more »
Read more »
Pulpe inabusite in folie
1 May 2013
O
reteta delicioasa de pulpe cu: ardei gras, morcov, cartof, ceapa, sare,
ulei, piper. Ingrediente: 2 pulpe 1 ardei gras 1 cartof mare 1 morcov 1
ceapă sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai legumele.
Pe o bucată de folie de aluminiu aşezi 2 pulpe, 1 ardei gras tăiat, 1
cartof tăiat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte
30 April 2013
Burgeri
cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei,
ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de
masline, paine, maioneza si frunze de busuioc. Ingrediente: 1/2 kg de
carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii ceapa rosie 2 linguri Bacon
maruntit 4 linguri branza maruntita…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si
ciuperci Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de
pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci,
usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa,
piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g
carne pui 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon
cu sos de limoncello Piept de curcan invelit in bacon cu sos de
limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante
aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de
curcan 1 lamaie 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si
usturoi Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui,
miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper
cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe
de pui 1/3…
Read more »
Read more »
Retete gustoase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Retete pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu
cartofi Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare,
piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa,
cartofi si apa. Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2
lingurite cimbru tocat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Salate delicioase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata de oua cu telina
marinata si cereale integrale Salata de oua cu telina marinata si
cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua,
cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Salate delicioase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate pentru masa de Paşte: Salata asiatica cu spaghete Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa…
Read more »
Read more »
Salate gustoase pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata cu mere si migdale Salata
cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin
rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper.
Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de
vin rosu sare 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Salate gustoase pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşte: Salată de păstrăv cu andive si mere Salată de
păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara,
gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat,
frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 2 andive 2 mere sucul de
la 1/2 lămâie 1/2…
Read more »
Read more »
Salate pentru masa de Paşti
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşti: Salata de pui cu papaia Salata de pui cu papaia
din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare,
piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1
fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1
lingurita mustar…
Read more »
Read more »
Salate pentru masa de Paşte
30 April 2013
Salate
pentru masa de Paşte: Salata de cartofi cu branza feta, seminte de
pin si ceapa verde Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si
ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de
pin, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet
de vin alb. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate
30 April 2013
Cozonac
cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja
de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou,
pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala,
martipan. Ingrediente: 250g amestec de fructe uscate 50g coaja lamaie
si portocala 100ml esenta rom 500g faina 30g zahar…
Read more »
Read more »
Supa crema de spanac cu usturoi si smantana
30 April 2013
Supa
crema de spanac cu usturoi si smantana din: usturoi, frunze de spanac,
smantana, unt, supa de legume, sare. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1/2
kg frunze de spanac 50 ml smantana 100 g unt 100 ml supa de legume sare
Mod de preparare: Spălăm bine frunzele de spanac. Incingem untul şi
prăjim usturoiul…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ciuperci si verdeata
30 April 2013
Rulouri
de pui cu ciuperci si verdeata din: pulpe dezosate de pui, kaizer,
ceapa verde, usturoi, ciuperci, patrunjel, morcov, sos de soia, vin,
apa, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 9 pulpe dezosate de
pui 9 feliute potrivit de groase de kaizer 2 legaturi ceapa verde 5
catei de usturoi 400 g ciuperci pleurotus…
Read more »
Read more »
Muschi de vita pe gratar
30 April 2013
Muschi
de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala,
ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente:
6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml
ulei de masline rozmarin boabe piper rosu sare piper macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu avocado
30 April 2013
Bruschete
cu avocado din: avocado, lamaie, rosii, ceapa, usturoi, smantana, paine
prajita si sare. Ingrediente: 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 1 ceapa 3
catei de usturoi 50 ml smantana 4 felii paine prajita sare Mod de
preparare: Decojim avocado şi îi scoatem sâmburele, îl tocăm cubuleţe şi
îl punem într-un bol. Adăugăm smântână,…
Read more »
Read more »
Friptură picantă cu rozmarin
30 April 2013
Friptură
picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute,
rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg muschi de porc 5 catei de usturoi 2 lingurite busuioc
uscat 2 lingurite boia iute 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit
zeama de la o portocala 100 ml…
Read more »
Read more »
Tocănită de berbecut cu măsline
30 April 2013
Tocănită
de berbecut cu măsline din: pulpa de berbecut, ceapa, ceapa rosie,
telina, morcovi, masline, curry, chimen, rosii in bulion, vin, usturoi,
ulei de masline, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin
si boia dulce. Ingrediente: 1 kg pulpa de berbecut 1 ceapa 1 ceapa rosie
1 telina mica 1 morcov 200 g masline…
Read more »
Read more »
Ciorbă de zarzavat dietetică (pentru hepatici)
30 April 2013
Ciorbă
de zarzavat dietetică din: varza, sfecla, cartofi, morcovi, telina,
rosii, unt, smantana, sare de lamaie, sare, verdeata si apa.
Ingrediente: 100 g varza 50 g sfecla 50 g cartofi 10 g morcovi 10 g
telina 50 g rosii 10 g unt 30 g smantana sare de lamaie (dupa gust) sare
verdeata 400 ml apa…
Read more »
Read more »
Frigărui marinate
30 April 2013
Frigărui
marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde,
zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1
kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei
piper sare Mod de preparare: Taie carnea…
Read more »
Read more »
Negresa cu dulceata din coji de portocala
30 April 2013
Negresa
cu dulceata din coji de portocala din: oua, faina, zahar, unt, lapte,
cacao, esenta de rom, praf de copt, dulceata din coji de portocala.
Ingrediente: 4 oua 100 g faina 100 g zahar 200 g unt 150 ml lapte 50 g
cacao esenta de rom praf de copt dulceata din coji de portocala …
Read more »
Read more »
Drob moldovenesc din ficat de pasăre
30 April 2013
Drob
moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar,
patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume,
ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de
pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de
usturoi condimente sare piper concentrat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti
30 April 2013
Friptura
de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare,
piper, cartofi noi si unt. Ingrediente: Pulpa de miel dezosata
(1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat,
tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit Mod de
preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa
30 April 2013
Pulpa
de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu,
sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie
si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de
vită sau de pui 1 cana vin roşu sare piper rozmarin cimbru
1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu mazare si salata
30 April 2013
Pui
la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru,
patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de
lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g
piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata
salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei zeamă…
Read more »
Read more »
Salata rucola cu piept de pui
30 April 2013
Salata
rucola cu piept de pui din: piept de pui, unt, rosii, castraveti,
salata rucola, salata verde, mango, mustar, miere, ridiche, piper si
sare. Ingrediente: 1 piept de pui de 600 g 100 g unt 3 rosii potrivite 2
castraveti 200 g salata rucola 1 salata verde 1 mango 2 linguri mustar 3
linguri miere…
Read more »
Read more »
Gogosele cu crema
30 April 2013
Gogosele
cu crema din: amidon, zahar vanilinat, unt, oua, apa, lapte, sare,
zahar pudra si esenta de rom. Ingrediente: 150 g amidon 2 plicuri zahăr
vanilinat 100 g unt 7 ouă 100 ml apă 600 ml lapte 1 praf de sare 80 g
zahăr pudră 1/2 linguriță esență de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu hasmatuchi
30 April 2013
Stufat
de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde,
bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg
carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1
lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi
piper sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite pufoase
30 April 2013
Clatite
pufoase din: oua, lapte, apa minerala, faina, zahar, esenta de vanilie,
ulei, inghetata, miere si dulceata. Ingrediente: 2 oua 100 ml lapte 100
ml apa minerala 100 g faina 25 g zahar esenta de vanilie ulei inghetata
miere dulceata Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, făina şi
esenţa de vanilie. Adăugăm laptele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos
30 April 2013
Coaste
de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere,
ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos
tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos
de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Garnitura de cartofi noi cu rozmarin
30 April 2013
Garnitura
de cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare.
Ingrediente: 1/2 cartofi noi 100 g unt crengute de rozmarin sare Mod
de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi tăiem pe jumătate, li punem în
tavă cu bucăţele de unt. Presărăm sare şi crenguţe de rozmarin. Coacem
45 minute la foc moderat.…
Read more »
Read more »
Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel
30 April 2013
Retete
de post: Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei,
patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi
50ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Fierbem dovleceii în
apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ardei gras si branza nesarata
30 April 2013
Drob
de miel cu ardei gras si branza nesarata din: carne de miel, ceafa de
porc, ceapa, usturoi, oua, ulei, branza nesarata, ardei gras, piper,
sare. Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel 200 de grame de
ceafă de porc 2-3 cepe 3-4 caţei de usturoi 2 oua 1 lingură ulei vegetal
100…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare si ridichi
30 April 2013
Salata
cu mazare si ridichi din: castravete, ridichi, lamaie, mazare, ulei de
masline, sare si frunze de menta. Ingrediente: 1 castravete 6 ridichi 1
lamaie 100 g mazare ulei de masline sare frunze de menta Mod de
preparare: Fierbem 15 minute boabele de mazăre. Le scoatem pe o
strecurătoare. Tăiem castravetele fâşii. Tăiem rondele…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu legume
30 April 2013
Pulpă
de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz,
ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz
500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin ulei sare…
Read more »
Read more »
Salată energizantă cu spanac si nuci
30 April 2013
Salată
energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide,
ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline.
Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa
verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline Mod de
preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »
Read more »
Ardei cu mazare, orez si spanac
30 April 2013
Retete
de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei
iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2
morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de
spanac ulei sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu orez
30 April 2013
Frigarui
de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei,
ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente:
500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei
de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez
75 g unt sare piper Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline
30 April 2013
Salata
cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe,
ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta,
masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și
scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu cartofi noi
30 April 2013
Coaste
de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin
alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste
de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de
masline rozmarin sare piper Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei
de măsline…
Read more »
Read more »
Chec alb cu fructe de padure
30 April 2013
Chec
alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt,
extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă
150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid
de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure
asortate congelate Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu smantana
30 April 2013
Drob
de miel cu smantana din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte,
smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare. Ingrediente:
500 g organe de miel 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1
ceasca de lapte 100 ml smantana 8 oua 1 legatura de patrunjel 1 legatura
de marar 50…
Read more »
Read more »
Bors de spanac
30 April 2013
Bors
de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina
de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper,
leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2
morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g
costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar
30 April 2013
Rulouri
din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi,
unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g
unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel
boia dulce beţe pentru frigărui Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu fructe uscate
29 April 2013
Budinca
cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate,
migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente,
siropd e zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de
portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.
Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g
mixt…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia
29 April 2013
Frigărui
de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare,
piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente:
500 g piept de pui sare piper alb si roşu boia dulce şi iute 3 bucata
ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt rozmarin Mod de preparare:
Se spală bine bucăţile de…
Read more »
Read more »
Suc de afine
29 April 2013
Suc
de afine din: apa, zahar si afine. Ingrediente: 1 litru apă 80 g zahăr
80 g afine Mod de preparare: Afinele se spală bine, se opăresc şi se
lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să
stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi…
Read more »
Read more »
Meniu pentru sarbatorile Pascale
29 April 2013
Meniu
pentru masa de Paşte: Ciorba de miel cu smantana, bors si legume Ciorba
de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina,
albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors.
Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei
gras rosu 2 cepe 3 oua 300…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşti
29 April 2013
Meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu mazare si telina
Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa,
ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de
ceapa verde 2…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşte
29 April 2013
Meniu
pentru masa de Paşte: Supa cu carne de miel si orz Supa cu carne de
miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina
apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel.
Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne
grasa de miel…
Read more »
Read more »
Ciorbe pentru masa de Paşti
29 April 2013
Ciorbe
pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon
din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel,
bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1
patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau
coaste) 500 ml bors fidea…
Read more »
Read more »
Ciorbe pentru masa de Paşte
29 April 2013
Ciorbe
pentru masa de paste: Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de
miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi,
suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama
de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de
smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi…
Read more »
Read more »
Supe pentru masa de Paşti
29 April 2013
Supe
pentru masa de Paşti: Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui Supă de
ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume,
lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g
ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1…
Read more »
Read more »
Supe pentru masa de Paşte
29 April 2013
Supe
pentru masa de Paşte: Supă din miel cu castraveti si nucsoara Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5…
Read more »
Read more »
Aperitive pentru masa de Paşti
29 April 2013
Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci
Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate,
salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1
salota 15 margarina 20 g ficat de pasare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant si orez cu legume
29 April 2013
Pui
picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de
masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen,
oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde. Ingrediente pentru
pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½
lingurita praf de chili…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu cimbru si busuioc
29 April 2013
Friptură
de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper,
condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1
pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1
lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime
de porc sau 3 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare bihoreana
29 April 2013
Mancare
bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel,
leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g
carne de pui 2 morcovi 1 gulie mica 2 cepe 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean 1 ou 200 ml smantana 2-3 linguri ulei 3 l apa sare
piper Mod de preparare: Speli,…
Read more »
Read more »
Salata cu ridichi, cascaval si telemea
29 April 2013
Salata
cu ridichi, cascaval si telemea din: salata verde, ridichi, telemea,
cascaval, sunca, porumb, macaroane, seminte de in, seminte de floarea
soarelui, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 1
salata verde 1 legatura de ridichi 150 g telemea 100 g cascaval 100 g
sunca 3 linguri de porumb din conserva 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu mazare si telina
29 April 2013
Ciorba
de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa
verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa
verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura
de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cozonac dospit
29 April 2013
Cozonac
dospit din: faina, margarina, ulei, zahar, sare, sofran, drojdie,
esenta. Ingrediente: 2 kg faina 2 pachete de margarina 1/4 l ulei 1/2 kg
zahar 2 lingurite rase de sare 1 lingurita sofran 50 g drojdie
proaspata 1 l apa esenta cat mai variate: rom, coaja de lamaie, coaja de
portocala, vanilie, scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Drob cu ardei gras
29 April 2013
Drob
cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi,
ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne
tocata de pui 2 ardei grasi rosii 3 linguri cu orez 5 catei de usturoi 1
ceapa 100 ml smantana 4 oua ulei piper sare Mod de preparare: Spală
orezul,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu ansoa si usturoi
29 April 2013
Salata
de spanac cu ansoa si usturoi din: usturoi, ansoa, frunze de spanac,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 g
ansoa marinat 400 g frunze de spanac proaspat ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Incingem 3-4 linguri de ulei de măsline. Punem
usturoiul tăiat felii, prăjim…
Read more »
Read more »
Pască cu smântână si coaja de lamaie
29 April 2013
Pască
cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac gata preparat 1 kg
smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1
plic zahar vanilat coaja de lamaie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Peste natur la cuptor
29 April 2013
Peste
natur la cuptor din: pastravi, lamaie, masline, rosie, apa, ulei,
ciuperci, otet, foi de dafin, ceapa, morcovi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pastravi intregi 1 lamaie 8 masline 1 rosie 1 paharel de
apa 1 paharel ulei 2-3 ciuperci taiate felii 1 paharel otet 3 foi de
dafin 1 ceapa taiata fasii 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Drob de pui in aluat
29 April 2013
Drob
de pui in aluat din: carne tocata de pui, oua, orez, paine, ceapa,
marar, lapte, ulei, sare, faina, drojdie si bere. Ingrediente: 500 g
carne tocata de pui 7 oua 1 lingura cu orez 2 felii de paine 1 ceapa 2
legaturi de ceapa 1 legatura de marar 1 pahar cu lapte ulei piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra
29 April 2013
Sparanghel
si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din:
sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat,
usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3
linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ficătei
29 April 2013
Tocăniţă
de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi,
ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4
cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei condimente,
dupa preferinta 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii
de pieliţe, îi speli şi îi ştergi…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu telemea si crutoane
29 April 2013
Supa
crema de mazare cu telemea si crutoane din: morcov, radacina de
patrunjel, boabe de mazare, branza telemea, crutoane, sare si piper.
Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 400 g boabe de mazare 100 g
branza telemea crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm morcovul
şi pătrunjelul şi le tăiem rondele. Punem la…
Read more »
Read more »
Saramură de păstrăv
29 April 2013
Saramură
de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 ceapa 1 rosie 1 ardei iute 2
ardei grasi cateva linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:
Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de
hârtie şi îi condimentezi,…
Read more »
Read more »
Ciorba cu costita de miel
29 April 2013
Ciorba
cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper,
ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie
de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de
miel 1 cutie de smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de
roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si rubarba
29 April 2013
Prajitura
cu branza de vaci si rubarba din: ou, unt, iaurt, zahar, faina, praf de
copt, esenta de vanilie, oua, tulpini de rubarba, unt, smantana si
zahar. Ingrediente: aluatul: 1 ou 100 g unt 100 ml iaurt 50 g azhar 300 g
faina praf de copt esenta de vanilie umplutura: 2 oua 4 tulpini de…
Read more »
Read more »
Rata Pekin
29 April 2013
Rata
Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir
si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez
Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita
ghimbir, tocat. sos de soia Mod de preparare: Curatam rata foarte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de dovleac
29 April 2013
Supa
de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat,
smantana si zahar. Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi)
150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt
nesarat smantana 1 lingurita de zahar Mod de preparare: Puneti supa,
untul, laptele și zaharul intr-o…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu fidea
29 April 2013
Supa
de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de
pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente:
2 cepe potrivite 2 morcovi 1 dovlecel 1 radacina de pastarnac 2 cartofi
150 g fidea 2,5 l apa 1/2 legatura marar 4 linguri de ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Coaste in crusta
29 April 2013
Coaste
in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi,
ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet
balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de
pin sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Mousse de sparanghel cu creveti
29 April 2013
Mousse
de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb,
creveti, mascarpone, unt, sare si piper. Ingrediente: 20 fire sparanghel
verde, proaspat 20 fire sparanghel alb din conserva 4 creveti
semipreparati 150 g branza mascarpone 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă
29 April 2013
Coroniţă
umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida,
ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1
conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1
legatura de marar cimbru…
Read more »
Read more »
Urzici cu mujdei şi mămăliguţă
29 April 2013
Urzici
cu mujdei şi mămăliguţă din: urzici, ulei, faina, mujdei de usturoi si
mamaliguta. Ingrediente: 1 kg urzici 2 linguri ulei 1 lingura faina sare
mujdei de usturoi mamaliguta Mod de preparare: Alegi urzicile, le
speli, le fierbi în apă clocotită cu sare şi apoi le scurgi. Pui
urzicile într-o oală şi, cât sunt…
Read more »
Read more »
Suc de portocale cu mentă
29 April 2013
Suc
de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata.
Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de
gheata Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o
intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas
si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…
Read more »
Read more »
Pasca
29 April 2013
Pasca
din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide,
ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de
copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza
de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita si branza
29 April 2013
Salata
cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci,
rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon
si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g
mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii
cherry ceapa…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu quinoa
29 April 2013
Tocana
de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept
de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili.
Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva
rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o
conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie
29 April 2013
Sandwich-uri
cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei
de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine
ciabatta. Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de
masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie
1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel aromate
29 April 2013
Cotlete
de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia
dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1
litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare
Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere
si apa…
Read more »
Read more »
Aspic cu carne de miel si oua de prepelita
29 April 2013
Aspic
cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de
prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si
gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă
de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un
păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de primăvară
29 April 2013
Ciorbă
de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina,
sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1
kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura
leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua
lapte faina marar 1 lingurita otet …
Read more »
Read more »
Somon cu oua la cuptor
29 April 2013
Somon
cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives.
Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat
sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi
scoate cu grijă miezul…
Read more »
Read more »
Dressing de marar
29 April 2013
Dressing
de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de
lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline
extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2
linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4
linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc
28 April 2013
File
de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel,
busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline. Ingrediente:
3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g
capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu vin
28 April 2013
Stufat
de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei,
faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel
40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita
făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri
bullion sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu piept de pui si spanac
28 April 2013
Colţunaşi
cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui,
ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3
linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa
mijlocie 400 g…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume la cuptor
28 April 2013
Şalău
cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel,
ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si
piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel
5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama
unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in vin
28 April 2013
Friptura
de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt,
cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel
250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50
g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare Mod de preparare: Curata
usturoiul, piseaza…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui de tară
28 April 2013
Ciorbă
de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina,
orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui
de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura
orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si
leustean sare Mod…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
28 April 2013
Stufat
de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa
verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si
piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este
traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg
carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pate de pui si sunca
28 April 2013
Oua
umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca,
ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g
mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de
lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu rosii si usturoi
28 April 2013
Retete
de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei,
usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 pahar de fasole pentru
fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de
usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt Mod de
preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »
Read more »
Somon prajit cu smantana si sos
28 April 2013
Somon
prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei,
sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana.
Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon
(fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2
legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparanghel
28 April 2013
Tarta
cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel,
branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml
iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g
branza telemea 50 g unt 100 g cascaval Mod de preparare: Preparăm
aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »
Read more »
Costite de miel în crustă
28 April 2013
Costite
de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin
alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu
patrunjel uscat ulei sare Mod de preparare: Pune cotletele puţin
sărate într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu orez prajit
28 April 2013
Creveți
cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua,
sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si
ceapa verde. Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½
ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3
linguri de sos…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu crutoane
28 April 2013
O
reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata
verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry,
sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare,
piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui.
Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g
crutoane…
Read more »
Read more »
Ouă în aluat
28 April 2013
Ouă
în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei
capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310
ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1
galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric …
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu tarhon
28 April 2013
Ciorba
de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei
gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi
1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os
(piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de
preparare: Punem carnea la…
Read more »
Read more »
Drob
28 April 2013
Drob
din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de
curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei
de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt
patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »
Read more »