Retete pentru Paste:
Supa de castraveti murati
4 February 2013
Supa
de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de
pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti
acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din
concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gulas de pui cu praz
4 February 2013
Gulas
de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3
linguri pasta de tomate boia dulce piper sare Mod de preparare: Se
spală…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi
4 February 2013
Pulpe
de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de
telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de
rosii, cartofi, smantana, piper si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
cepe 2 egaturi frunze de telina 1 ardei gras 2 rosii 1 lingura seminte
de chimen…
Read more »
Read more »
Parjoale de fasole
4 February 2013
Parjoale
de fasole din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 100 g orez 2 cepe 150 ml ulei 100 g
pesmet sare piper Mod de preparare: Inmuiaţi fasolea de pe o zi pe
alta, fierbeti-o, schimbând apa de 2 ori, apoi scurgeţi-o si faceţi din
ea…
Read more »
Read more »
Ecler cu fistic si ciocolata
4 February 2013
Ecler
cu fistic si ciocolata din: unt, lapte, apa, zahar, faina, oua, sare,
ciocolata cu apa, ciocolata neagra amaruie, frisca, sirop de zahar si
fistic. Ingrediente: blat alb: 150 g unt 50 ml lapte 75 ml apa 1 lingura
zahar 125 g faina 3 oua 1/2 lingurita sare glazura: 40 g ciocolata cu
lapte 20…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos picant
4 February 2013
Chiftelute
cu sos picant din: cous cous, rosii in bulion, ardei iute, ou, morcov,
frunze de busuioc, miere, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 200 g
cous cous 400 ml rosii in bulion 1/2 ardei iute 1 ou 1 morcov 1
legatura frunze de busuioc 1 lingura miere 4 linguri ulei 1 ceapa sare
piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc
4 February 2013
Spaghete
cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina,
sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere.
Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina
sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g
parmezan 4 linguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Crema de morcov
4 February 2013
Crema
de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si
sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1
legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare
Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt
si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Salata cu varza si grau
4 February 2013
Salata
cu varza si grau din: varza acra, ulei de masline, grau incoltit,
seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ceapa rosie, smantana,
sare si piper. Ingrediente: 500 g varza acra 4 linguri ulei de masline
200 g grau incoltit 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingura
seminte de dovleac 1 ceapa rosie 2…
Read more »
Read more »
Pudding cu prune si ciocolata
4 February 2013
Pudding
cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot
de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si
lapte. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 150 g zahar
brun 40 g cacao, cernuta 500 ml compot de prune, scurse de lichid si
fara samburi 6 linguri fructoza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci in sos de smantana
4 February 2013
Ciuperci
in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana,
sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3
linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust
Ceapa verde, optional pentru garnitura Mod de preparare: Se toaca
marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…
Read more »
Read more »
Soia cu rosii si usturoi
4 February 2013
Soia
cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare
si piper. Ingrediente: 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele)
10 catei de usturoi 100 ml ulei 250 ml suc de rosii 4 rosii sare piper
Mod de preparare: Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie
4 February 2013
Pulpe
de pui cu ceapa, boia si lamaie din: pulpe de pui, ceapa, boia, coaja
de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, supa de legume si ulei de masline.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 3 cepe, tăiate subţire 2 linguriţe de boia
coaja şi sucul de la o lămâie 1 mână de pătrunjel, tăiat mare 150ml…
Read more »
Read more »
Salata cu oua, cartofi si castraveti acri
4 February 2013
Salata
cu oua, cartofi si castraveti acri din: castraveti acri, oua, cartofi,
marar, ulei si sare. Ingrediente: 4 castraveti acri 4 oua 4 cartofi o
legatura marar 2 linguri ulei sare Mod de preparare: In vase separate
se pun la fiert cartofii in coaja si ouale. Intre timp, castraveţii se
spală de saramură şi…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi umplute
4 February 2013
Găluşte
de cartofi umplute din: cartofi, faina, ou, boia dulce, carne tocata de
vita, ceapa, rosie, alune, 7 pipere, sare, piper si ulei. Ingrediente:
500 g cartofi 150 g faina 1 ou 1 lingurita boia dulce 300 g carne tocata
de vita 1 ceapa mare 1 rosie mare 1 linguri alune macinate 1 lingura
“7…
Read more »
Read more »
Pui gustos cu porumb
4 February 2013
Pui
gustos cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de
porumb, zahar, faina, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de
1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 450 g boabe de
porumb congelate 1 lingurita zahar 1 lingura faina 1 legatura patrunjel
piper sare Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu porumb
4 February 2013
Rulouri
din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
ulei, amestec de condimente, salata verde, boabe de porumb, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati file piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1/2
telina 50 ml ulei 1 lingurita amestec de condimente pentru carnea de pui
1 slaata verde 25…
Read more »
Read more »
Telina cu masline si nuci
4 February 2013
Telina
cu masline si nuci din: miez de nuca, masline, usturoi, rosii, ulei de
masline, tulpina de telina, radacina de telina, grau incoltit, sare si
piper. Ingrediente: 1 cana miez de nuca 1 cana masline 2 catei de
usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri ulei de masline 1
tulpina de telina 1…
Read more »
Read more »
Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir
4 February 2013
Pudding
crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot
de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt.
Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1
portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat -
sau proaspat, razuit 125 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si nectar de caise
4 February 2013
Cocktail
cu coniac si nectar de caise din: coniac, nectar de caise, cointreau,
rom alb, lapte de cocos, suc de lamaie, scortisoara si gheata.
Ingrediente: 200 ml coniac 400 ml nectar de caise 100 ml Cointreau 100
ml rom alb 50 ml lapte de cocos suc de lamaie scortisoara gheata Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tuzlama cu sos de rosii
4 February 2013
Tuzlama
cu sos de rosii din: burta de vita, suc de rosii, pasta de tomate,
pasta de ardei dulce, ceapa, usturoi, morcov, ulei, parmezan, leustean,
sare si piper. Ingrediente: 800 g burta de vita fiarta 500 ml suc de
rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingura pasta de ardei dulce 2 cepe
potrivite 4…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de pasare
4 February 2013
Bors
cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi,
telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:
600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina
mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors
fiert separat sare…
Read more »
Read more »
Turtite pentru dejun
4 February 2013
Turtite
pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere,
coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet. Ingrediente: 200 g
grau incoltit 50 g nuci 50 g migdale 1 banana 4 mere 2 linguri miere 1
lingura coaja de lamaie rasa sucul unei lamaie 1 lingura stafide 200 g
pesmet Mod…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sos de soia si mustar
4 February 2013
Salata
de iarna cu sos de soia si mustar din: morcovi, telina, mere, gulie de
iarna, ridiche neagra, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de
soia, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina mica 2 mere 1 gulie
de iarna 1 ridiche neagra 100 ml ulei 2 linguri mustar 1 lamaie 1
cartof fiert…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita
4 February 2013
Sandwich
cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de
telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle,
mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos
warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar. Ingrediente
pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…
Read more »
Read more »
Mini puding de mere
4 February 2013
Mini
puding de mere din: unt dietetic, mere acrisoare, suc de mere, faina,
oua, zahar tos, coniac si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru mere: 1
lingurita unt dietetic 5 mere acrisoare, curatate de coaja si scobite
de seminte, taiate sferturi de 1 cm 2 linguri fructoza pentru blat: 50 g
unt dietetic plus 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Creveti cu mazare in sos de iaurt
4 February 2013
Creveti
cu mazare in sos de iaurt din: creveti decorticati, mazare, ceapa, ulei
de masline, faina, iaurt, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300
g creveti decorticati prefierti 200 g mazare decongelata 1 ceapa mica 3
linguri ulei de masline 1 lingurita faina 300 g iaurt 1 legatura marar 1
lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Flip de portocale
4 February 2013
Flip
de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou,
siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc
proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese
cu codita Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul
si siropul de…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si sos de branza
4 February 2013
Paste
cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare,
piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si
mascarpone. Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g
spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa
de legume (instant) cate 100 g…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu spanac si branza feta
4 February 2013
Se
curăță, se spală și se opărește 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă
și se stoarce. Se toacă spanacul și se amestecă împreună cu 150 g brânză
feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri
pesmet, 1 gălbenuș, sare și piper. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Carnea…
Read more »
Read more »
Snitel cu ciuperci
4 February 2013
Snitel
cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cascaval, oua, faina, pesmet,
boia de ardei dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de
porc 200 g ciuperci 100 g cascaval 2 oua 100 g faina 100 g pesmet 1
lingura boia de ardei dulce 250 ml ulei pentru prajit sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de sfeclă roşie
4 February 2013
Prăjitură
cu cremă de sfeclă roşie din: oua, zahar, faina, unt, cacao, praf de
copt, sare, unt, zahar pudra, sirop de sfecla rosie si zahar vanilat.
Ingrediente: blat: 5 oua 200 g zahar 100 g faina 50 g unt 3 linguri
cacao 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit sare crema: 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana
3 February 2013
Painici
cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu,
praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc,
praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si
patrunjel. Ingrediente pentru painici: 1 ceasca faina 1/8 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu portocale
3 February 2013
Cheesecake
cu portocale din: unt dietetic, biscuiti digestivi, biscuiti de ovaz,
miere, ricotta, oua, fructoza, amidon, coaja de portocale, amidon, iaurt
integral, branza de vaci, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 90 g
unt dietetic, topit 125 g bicuiti digestivi, zdrobiti 100 g biscuiti de
ovaz, zdrobiti 1 lingura miere 250 g ricotta sau urda…
Read more »
Read more »
Salata de peste si andive
3 February 2013
Salata
de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline,
ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper.
Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1
andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1
lingurita rasa seminte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu prune uscate
3 February 2013
Coltunasi
cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate
rehidratate, pesmet, zahar si sare. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 1
lingura unt apa calduta 500 g prune uscate rehidratate 200 g pesmet 4
linguri zahar un varf cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu
oul, untul, sarea şi atâta…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu mirodenii
3 February 2013
Rulada
de porc cu mirodenii din: fleica de porc, patrunjel, marar, cimbru
verde, ceapa verde, rozmarin, seminte de coriandru, ulei de masline,
zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg fleica de
porc (bucata intreaga) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5-6 fire
cimbru verde 2 legaturi ceapa verde 4-5 fire de rozmrin…
Read more »
Read more »
Melcisori cu branza
3 February 2013
Melcisori
cu branza din: svaiter, ceapa, unt, paste, sare, piper si rondele de
ceapa. Ingrediente: 200 g svaiter (sau cascaval) 4 cepe 3 linguri unt
500 g paste in forma de melcisori sare piper 2 rondele de ceapa verde
(subtire) Mod de preparare: Svaiterul se curata cu grija de coaja si
se da pe…
Read more »
Read more »
Bacon cu telina si cartofi la cuptor
3 February 2013
Bacon
cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi,
rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 6
felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional) 420ml de smântână dulce
(frişcă lichidă) 350ml de lapte 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele 1
lingură de rozmarin tocat mărunt 1 ardei iute roşu, curăţat…
Read more »
Read more »
Mini clatite cu branza, fistic si miere
3 February 2013
Mini
clatite cu branza, fistic si miere din: faina, gris, apa, lapte, zahar,
drojdie de bere, praf de copt, sare, branza de vaci, nuca de cocos,
fistic si miere. Ingrediente: 150 g faina 50 g gris 200 ml apa 50 ml
lapte 50 g zahar 1 lingurita drojdie de bere 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cremă de praz cu perişoare
3 February 2013
Cremă
de praz cu perişoare din: carne tocata, ou, orez, praz, ceapa, cimbru,
ulei, supa de legume, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne
tocata 1 ou 1 lingurita orez 800 g praz 1 ceapa 1 lingurita cimbru 100
ml ulei 2,5 l supa de legume 2 catei de usturoi sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu nuci şi curmale
3 February 2013
Pandişpan
cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun,
oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat. Ingrediente: 200 g
curmale fara sâmburi, tocate 1 lingurita bicarbonat 75 g unt dietetic
80 g zahar brun 4 oua 180 g faina cu factor de crestere pentru sos: 25 g
unt dietetic 50…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti in sos de iaurt
3 February 2013
Dovlecei
umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi,
scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si
menta. Ingrediente: 8 dovlecei 1 ceapa mare 300 g carne tocata (oaie sau
vita) 3 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 1 lingura muguri de
pin 50 g orez 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu gulii
3 February 2013
Ciorba
de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi,
telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de
vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie
rosii in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti
3 February 2013
Salata
de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata
verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie
iute, rosii cherry, avocado si branza. Ingrediente: 3 linguri ulei de
masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat
cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept curcan…
Read more »
Read more »
Mancare de soia cu mazare
3 February 2013
Mancare
de soia cu mazare din: soia, mazare, ceapa, morcov, marar, ulei, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 250 g soia cubulete 300 g mazare
congelata 2 cepe 1 morcov 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura
pasta de tomate sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi
tocaţi mărunt ceapa şi…
Read more »
Read more »
Crema de linte rosie
3 February 2013
Crema
de linte rosie din: linte rosie, ceapa, usturoi, marar verde, foaie de
dafin, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g linte rosie 3 cepe
mari 3 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 foaie de daifn 2
linguri ulei sare piper boia Mod de preparare: Spălaţi lintea şi
punefi-0 la fiert…
Read more »
Read more »
Flip de struguri
3 February 2013
Flip
de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de
artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de
struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un
ciorchine de struguri menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine
laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu ciocolata
3 February 2013
Biscuiti
cu ciocolata din: faina, oua, unt, ciocolata, zahar, praf de copt,
esenta de rom si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 220 g unt 100 g
ciocolata 180 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita rasa esenta
de rom un varf de cutit de sare Mod de preparare: într-un castron…
Read more »
Read more »
Buzunare de pui
3 February 2013
Buzunare
de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei,
ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1
telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de
ierburi aromatice…
Read more »
Read more »
Bavareze de rosii cu tarhon
3 February 2013
Bavareze
de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de
masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper.
Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa
de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1
lingurita cu frunze de…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi cu naut
3 February 2013
Iahnie
de cartofi cu naut din: cartofi, naut, ulei, ceapa, boia, bulion, foi
de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g naut 2 linguri
ulei 2 cepe mari 1 lingurita boia 2 linguri bulion 2 foi de dafin sare
piper Mod de preparare: înmuiaţi năutul în apă rece timp de câteva…
Read more »
Read more »
Cocktail Fiesta
3 February 2013
Cocktail
Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca
si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de
zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si
frisca…
Read more »
Read more »
Spaghetti carbonara clasice
3 February 2013
Spaghetti
carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1
ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri
parmezan ras 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri de piept de rata cu portocala
3 February 2013
Rulouri
de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat.
Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea
grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept
de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri Mod de preparare:
Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »
Read more »
Peste cu fenicul la cuptor
3 February 2013
Peste
cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa
rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1
ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1
lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu cimbru
3 February 2013
Ciorba
de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra,
morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »
Read more »
Vitel in sos de lamaie
3 February 2013
Vitel
in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina,
supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina
600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Puding cu stafide
3 February 2013
Puding
cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise,
oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g
stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii
de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara
zahar) 3 oua 600…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun
3 February 2013
Pui
cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui,
condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de
cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de
canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo
(coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce,
cardamom,acid citric,praf de…
Read more »
Read more »
Briose cu ansoa
3 February 2013
Briose
cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt,
piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi
taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3
linguri unt piper sare Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe
mici, individuale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
3 February 2013
Spaghete
cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi,
tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si portocale
3 February 2013
Prajitura
cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom,
faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie,
scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura
stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g
drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Conopida prajita
3 February 2013
Conopida
prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de
masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele,
spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
3 February 2013
Briose
cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool,
lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt.
Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100
g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400
g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita
2 February 2013
Creveti
cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc
de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine,
nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g
creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de
masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »
Read more »
Desert cu afine
2 February 2013
Desert
cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si
coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat
200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la
1 portocala Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte
fructele cu zeama de…
Read more »
Read more »
Snitel de pui
2 February 2013
Snitel
de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia,
pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati
piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g
gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »
Read more »
Salata asiatica cu spaghete
2 February 2013
Salata
asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel
verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei
de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6
linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Salau cu linte
2 February 2013
Salau
cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de
salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1
catel de usturoi 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Puneţi lintea
la fiert…
Read more »
Read more »
Profiterol cu glazură
2 February 2013
Profiterol
cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata
amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici
pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g
zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane Mod de
preparare: Se prepară budinca de…
Read more »
Read more »
Briose pariziene
2 February 2013
Briose
pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de
briose fine 2 oua 3 linguri unt Mod de preparare: împărţiţi aluatul
de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de
60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o
bilă…
Read more »
Read more »
Taitei in sos de curry
2 February 2013
Taitei
in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de
ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza,
sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei
gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla cu iaurt
2 February 2013
Ciorba
de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina,
orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei
1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar
300 g iaurt 1 ou sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi
mărunt…
Read more »
Read more »
Briosa cu stafide
2 February 2013
Briosa
cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie,
zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de
briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2
linguri unt Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5
linguri…
Read more »
Read more »
Sunca cu spanac si branza la cuptor
2 February 2013
Sunca
cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua,
smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4
ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental
Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în
chiuvetă. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Pizza rapida şi dietetica
2 February 2013
Pizza
rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama
de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii –
passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2
lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g
cascaval, razuit 4 oua Mod…
Read more »
Read more »
Aluat de briose fine
2 February 2013
Aluat
de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare.
Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1
lingurita sare Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu
zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea.
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Salată de creveti cu grapefruit
2 February 2013
Salată
de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde,
limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia.
Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați,
prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2
limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de
piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata
2 February 2013
Conopida
gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra
de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru.
Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de
chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de
curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Placinta de curcan si praz
2 February 2013
Placinta
de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan,
praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce,
marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina
200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600
g piept de curcan 4…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume
2 February 2013
Tocanita
de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi,
telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1
morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Kissing Lips
2 February 2013
Cocktail
Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de
lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii
1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri Mod de
preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata
zdrobita. Impartim egal…
Read more »
Read more »
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton
2 February 2013
Mille
feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton,
branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza
alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu
mustar seminte 1…
Read more »
Read more »
Prajitura de iarna
2 February 2013
Prajitura
de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao,
fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri
600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2
linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara
samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac
2 February 2013
Tarta
cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de
praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca
tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
2 February 2013
Supa
de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt,
sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie
de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper
chimen Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate
mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
2 February 2013
Tiramisu
la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de
copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana,
cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2
linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri
cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »
Read more »
Friptura cu cuscus
2 February 2013
Friptura
cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie,
crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei,
cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de
muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural
cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac cu pastrama si oua
2 February 2013
Budinca
de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui,
smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama
de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de
masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei si carne de pui
2 February 2013
Se
toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu;
jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă
400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu
mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de
jur-împrejur în 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos
2 February 2013
Prajiturele
cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou,
extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de
extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si ansoa
2 February 2013
Paste
cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute.
Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1
lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa –
din conserva 4 catei de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu piure de cartofi
2 February 2013
Muşchi
de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar
si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1
lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu
cartofi cu coaja rosie,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de caise
2 February 2013
Ruladă
cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de
portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt,
ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina
100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8
clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu porumb
2 February 2013
Supa
crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala,
lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui,
patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata
bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina
integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »
Read more »
Placinta rustica de vita
2 February 2013
Placinta
rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara,
ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2
lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2
linguri pasta de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de sfecla
2 February 2013
Prajitura
cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt,
sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate.
Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g
ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si branzeturi
1 February 2013
Tarta
cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de
masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare
(congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g
branza feta 100 g…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba
1 February 2013
Salata
cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de
capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente:
1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci
Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf
zahăr…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si ciocolata
1 February 2013
Prajitura
cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta
de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata
neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250
ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita
esenta de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu broccoli si branza
1 February 2013
Cartofi
cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si
branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat
în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză
Cheddar (sau caşcaval), rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi ceapă roşie
1 February 2013
Plăcintă
cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru
verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat
foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml
ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu ardei iute si spanac
1 February 2013
Dovlecei
cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute,
spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus
extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi
beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g
frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu ananas şi rom
1 February 2013
Prăjitura
cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina,
nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani
zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2
cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana
zahar brun…
Read more »
Read more »
Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel
1 February 2013
Flanuri
mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte
degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.
Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte
degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si
piper macinat pentru crema de…
Read more »
Read more »
Paste cu branza si kaizer
1 February 2013
Paste
cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa,
frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel.
Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri
ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în
felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »
Read more »
Inimoare legate
1 February 2013
Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si verdeata
1 February 2013
Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun
1 February 2013
Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Paella cu spirale si fructe de mare
1 February 2013
Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
Read more »
Buseuri de castravete umplute
1 February 2013
Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu jambon si oua
1 February 2013
Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
1 February 2013
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Cocktail Springtime
1 February 2013
Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa si bacon
1 February 2013
Tarta
cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de
gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
1 February 2013
Spaghete
cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton
in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire
oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1
conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se
curata, se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu ghimbir
1 February 2013
Turta
dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir,
bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua
500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul
si…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu omleta si somon
1 February 2013
Mic
dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon
afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de
secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar,
tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust
Mod de…
Read more »
Read more »
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
1 February 2013
Corabioare
de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de
telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte,
sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100
g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1
foaie de gelatina 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stelute
1 February 2013
Prajitura
cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar,
smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si
sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g
zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g
caise uscate 100…
Read more »
Read more »
Friptura gustoasa cu legume
1 February 2013
Friptura
gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz,
patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina
mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4
boabe enibahar 10-12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc
1 February 2013
Noodles
in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente,
usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia,
apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite
condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Pui cu cidru
1 February 2013
Pui
cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie,
cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele,
sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe
500 ml de cidru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mure
1 February 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare,
menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.
Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală
o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »
Read more »
Mancare de vita cu fasole
1 February 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »
Read more »
Palmieri cu sos de zmeura
1 February 2013
O
reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »
Read more »
Clătite cu sardine
1 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o
lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc
verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
1 February 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua,
unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli
1 February 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă
mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb
demisec 50 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
31 January 2013
Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura frageda
31 January 2013
Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
31 January 2013
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Napi cu coacaze
31 January 2013
Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
Read more »
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ou si spanac
31 January 2013
Rulada
cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde,
muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat
frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g
spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g
cascaval sau branza…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos dulce
31 January 2013
Cotlet
cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin,
gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei
si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare
piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb
demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu morcovi
31 January 2013
Delicatesa
cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de
pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o
paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui
afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Raţă pe varză, la cuptor
31 January 2013
Se
spală 1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se
unge cu ulei de măsline și se freacă cu sare de mare grunjoasă și piper
negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și
se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »
Read more »
Peste cu rozmarin
31 January 2013
Peste
cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi,
cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4
bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru
garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri
ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de crudităti cu fasole verde
31 January 2013
Salată
de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei
de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie,
ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru
dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri
ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »
Read more »
Coroana de ciocolata
31 January 2013
Coroana
de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci,
vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara,
cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt
si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g
miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu mirodenii
31 January 2013
Muschi
de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt,
piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce.
Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g
unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g
cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui in sos cu legume
31 January 2013
Pui
in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper,
ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g
piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g
ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorba radauteana
31 January 2013
Ciorba
radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei,
telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper
un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de
usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos picant
31 January 2013
Pastrav
cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de
rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei
un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare
piper 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală
bine în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata
31 January 2013
Fasole
alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati,
usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare
grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5
carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat
1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu andive si capere
31 January 2013
Salata
de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi,
andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de
usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de
maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Patratele dulci
31 January 2013
Patratele
dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa,
sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul:
300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1
lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200
g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
31 January 2013
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi,
usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4
catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru Mod de
preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »
Read more »
Cocktail Citron Crusta
31 January 2013
Cocktail
Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar
syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach
liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit
bitters Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in
boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumatura
31 January 2013
Ciorbă
de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de
fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare,
piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă
2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe
de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »
Read more »