Retete pentru Paste:
Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti
13 May 2013
Friptura
de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc,
struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii
fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la cuptor
13 May 2013
Coaste
de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel,
usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1
dovlecel 200 ml vin sec 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vanat
13 May 2013
Placinta
cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat
de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru
umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi…
Read more »
Read more »
Piept de rata condimentat
13 May 2013
Piept
de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei
de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc,
cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1
ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2…
Read more »
Read more »
File de somon cu branza si parmezan
13 May 2013
File
de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de
lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan.
Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de
lamaie 200 gr paine de secara patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de vita si frecatei
13 May 2013
Supa
cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de
grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1
morcov ½ rădăcină de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Pui piri-piri
13 May 2013
Pui
piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi,
sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod
tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi
aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si taitei
13 May 2013
Salata
cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry,
sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei
de masline suc de lamaie sare…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata
13 May 2013
Tort
cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar,
faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni,
ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua
180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g…
Read more »
Read more »
Piept de pui pane cu sos picant si spaghete
13 May 2013
Piept
de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina,
sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si
spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper
Pentru sosul picant: 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita
13 May 2013
Legume
la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute,
porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si
bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei
gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz…
Read more »
Read more »
Zabaglione
13 May 2013
Zabaglione
din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4
galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert Mod de
preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga
zaharul pudra. Se bate pana creste volumul…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu branza
13 May 2013
Cannelloni
umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci,
branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde,
rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de
masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie
si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra
500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici
Mod de preparare: Se curăţă piersicile…
Read more »
Read more »
Rata umpluta
13 May 2013
Rata
umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu,
praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata
de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml
vin rosu 1 fir de…
Read more »
Read more »
Tartine calde cu mere si branza
13 May 2013
Tartine
calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de
casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de
capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de
seminte de…
Read more »
Read more »
Cozonac dulce cu mac
13 May 2013
Cozonac
dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de
mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25
g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de
mac…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi
13 May 2013
Mâncărică
de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion,
smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2
linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de
smantana sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de rata
13 May 2013
Pilaf
cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez,
sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi
200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar
13 May 2013
Quinoa
cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua,
lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi,…
Read more »
Read more »
Cocktail de zmeura cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec,
sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar
pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml
sirop de zmeura Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de vita
13 May 2013
Ciorba
taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba,
cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei,
ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de
dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline verzi si negre
13 May 2013
Iepure
cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin,
ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.
Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline
negre 6 catei de usturoi 2 crengute de…
Read more »
Read more »
Turtite din malai cu fructe
13 May 2013
Turtite
din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin,
stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana.
Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri
de pin 50 g stafide 30 g unt…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu drob
13 May 2013
Oua
umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar,
sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata
verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa
verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic
12 May 2013
Salata
Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry,
salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar
brun, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½
cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de curcan si costita
12 May 2013
Fasole
cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita,
ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen,
pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2…
Read more »
Read more »
Pui fript în folie cu legume
12 May 2013
Pui
fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei,
sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de
pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras
rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa
12 May 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei
de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.
Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaci si lapte
12 May 2013
Budinca
cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua,
unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g
branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare Mod
de…
Read more »
Read more »
Oua pane
12 May 2013
Oua
pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte
tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras
sau parmezan ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi de coajă
ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite…
Read more »
Read more »
Cockteil de căpşune cu sampanie
12 May 2013
Cockteil
de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce.
Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si
700 ml vin alb dulce Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe
şi se spală. Se scurg de…
Read more »
Read more »
Desert cu sos de lamaie
12 May 2013
Desert
cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt,
coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana
zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana
amidon 1/2 lingurita sare 2…
Gratin de pui
12 May 2013
Gratin
de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin,
concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac.
Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2
linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac,
curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »
Read more »
Cosulete de avocado
12 May 2013
Cosulete
de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea
de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1
castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama
de la o lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Piept şi ciocănele cu sos jamaican
12 May 2013
Piept
şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos
jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda,
ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru,
ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de
pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt
12 May 2013
Salata
cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de
masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel. Ingrediente:
500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt,
curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca
otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »
Read more »
Salată de leurdă cu ouă
12 May 2013
Salată
de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper,
zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi
leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de
lamaie ulei Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde.
Le toci si…
Read more »
Read more »
Cocktail de lamaie cu sampanie
12 May 2013
Cocktail
de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb.
Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb
sec Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri.
Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă.
Deasupra…
Read more »
Read more »
Ciorba de urzici cu legume si smantana
12 May 2013
Ciorba
de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare,
piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g
frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de
pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »
Read more »
Gris cu lapte pentru micul dejun
12 May 2013
Gris
cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat,
dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri
de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură,
pentru ornat şi servit Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un
vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »
Read more »
Prajiturele de ciocolata
12 May 2013
Prajiturele
de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente:
400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie,
rupta bucati Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul
într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi
amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »
Read more »
Gustare cu cascaval si sunca
12 May 2013
Gustare
cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale,
ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g
cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2
portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde
nucsoara sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi
12 May 2013
Pachetele
de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi,
tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de
orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru umplutura: 4
cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura
de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu ierburi aromatice
12 May 2013
Rulada
cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi,
rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de
porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1
lingurita cu piper cimbru nucsoara sare Mod de preparare: Taie pulpa
de porc pe…
Read more »
Read more »
Aripi in sos picant
12 May 2013
Aripi
in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar
de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30
g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin
rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »
Read more »
Coroniţă umplută cu brânză
12 May 2013
Coroniţă
umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat,
drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda,
zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta.
Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6
oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu bere neagră
12 May 2013
Tocană
din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa,
morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere
neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de rata si legume
12 May 2013
Ciorba
cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina,
ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină
ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½
pahar lapte…
Read more »
Read more »
Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi
12 May 2013
Pastrav
la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos
de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1
capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt
sare piper Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii
presaram apoi cu…
Read more »
Read more »
Cocktail de caise
12 May 2013
Cocktail
de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise.
Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700
ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise Mod de preparare: Se
curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară
cu zahăr…
Read more »
Read more »
Cozonac la tava
12 May 2013
Cozonac
la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou,
migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar
pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale
decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom Mod de preparare: Se lasă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor
12 May 2013
Cartofi
cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de
vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt. Ingrediente
1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2
cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana
supa de vita 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Satay de pui
12 May 2013
Satay
de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi,
ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de
stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu
castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de
ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Read more »
Read more »
Aperitive cu roquefort si nuci
12 May 2013
Aperitive
cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si
mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul
de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1
lingurita rasa de mustar Mod de preparare: Preparaţi untul de
roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Read more »
Read more »
Chutney de rubarbă
12 May 2013
Chutney
de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir,
boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba.
Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g
caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper
verde…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mure
12 May 2013
Plăcintă
cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat
si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf
sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g
pentru uns forma Mod de preparare: Speli murele şi le…
Read more »
Read more »
Piure de brocooli
12 May 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele,
spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert,
trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde
11 May 2013
Parjitura
cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale,
galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de
copt, ceai verde si miere. Ingrediente ½ cana unt, la temperatura
camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou
½ lingurita crema de…
Read more »
Read more »
Somon cu crema de branza si verdeata
11 May 2013
Somon
cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza,
castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12
felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa
verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron crema de brânză…
Read more »
Read more »
Cosulete cu capsuni
11 May 2013
Cosulete
cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet
balsamic, menta si frisca. Ingrediente: 50 g unt topit 50 g zahar pudra
50 g faina 1 albus 250 g capsuni 4 linguri zahar 1 lingura otet balsamic
4 fire menta 250 g frisca vegetala Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci, la cuptor
11 May 2013
Pui
cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa,
cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc
condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei
1 lamaie patrunjel sau marar verde Mod de preparare: Tranşezi puiul
în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…
Read more »
Read more »
Salată cu orez, porumb si nucsoara
11 May 2013
Salată
cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci,
usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie
porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel
smantana slaba (150-200 g) 1 lingura…
Read more »
Read more »
Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi
11 May 2013
Plăcinte
cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar,
cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde. Ingrediente: 300
ml apa calduta 1 cub drojdie 1 lingurita de sare 1 lingurita zahar 1 kg
cartofi 350 ml ulei piper usturoi 1 lingurita boia ulei pentru prajit 1
legatura marar verde Mod…
Read more »
Read more »
Vafe cu frisca si capsuni
11 May 2013
Vafe
cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt,
zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata. Ingrediente: vafe: 30 g
unt topit 60 g zahar pudra 100 ml lapte 75 g faina 1 varf de cutit praf
de copt 1 lingurita zahar vanilat umplutura: 300 g capsuni 200 g frisca
40…
Read more »
Read more »
Piure de spanac cu usturoi verde
11 May 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: spanac, lapte, faina, ulei, usturoi.
Ingrediente: 1 kg spanac congelat sau proaspăt 1 cană cu lapte 2 linguri
cu făină 3 linguri cu ulei 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căţei de
usturoi Mod de preparare: Decongelează spanacul, după care
opăreşte-lîn apă cu sare. Apoi scurge-l bine…
Read more »
Read more »
Pui cu ceapa si fasole verde
11 May 2013
Pui
cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde,
rosii, bulion, condimente si marar verde. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe
1 lingura faina 100 ml ulei 1,5 kg fasole verde 4-5 rosii 1 lingura
bulion condimente, dupa preferinta marar verde tocat Mod de preparare:
Puiul, curăţat şi spălat, îl…
Read more »
Read more »
Ciulama de urzici cu usturoi
11 May 2013
Ciulama
de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi si
sare. Ingrediente: 4 gramezi urzici 1 ceapa mica 150 g unt 4 linguri
faina 300-500 ml lapte 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare:
După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi
urzicile în apă…
Read more »
Read more »
Piure de morcov si dovleac
11 May 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte,
sare. Ingrediente: 1 felie de dovleac 3-4 morcovi 2 cartofi 100 g unt 1
cană cu lapte sare Mod de preparare: Unge dovleacul cu puţin unt şi
aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai
bine de o oră.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata Caesar in foi de tortilla
11 May 2013
Salata
Caesar cu tortilla din: piept de pui, ulei de masline, oregano, piper,
sare, salata verde, masline negre, ardei iute, parmezan, sos caesar,
tortilla. Ingrediente: 1 bucata piept de pui dezosat, fara piele 2
linguri de ulei de masline ½ lingurita oregano uscat ¼ lingurita piper
negru 3 lingurite de sare 4 cesti salata…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu fasole albă si ciolan afumat
11 May 2013
Ciorbă
cu fasole albă si ciolan afumat din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa,
morcovi, ardei grasi, chimen, cartofi, cimbru, untura, pasta de ardei
dulce, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 500 g fasole alba 1 ciolan afumat sau costita afumata 2
cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu ardei iute si crutoane
11 May 2013
Salata
mexicana cu ardei iute si crutoane din: fasole alba, fasole rosie,
porumb, ardei, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, zahar, miere, piper, sare grunjoasa, otet balsamic si
crutoane aromate cu usturoi, Ingrediente: 300 g fasole albă 200 g fasole
roşie 150 g porumb dulce 2 bucata ardei verzi 1 bucata ardei iute
2 bucata ardei…
Read more »
Read more »
Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci
11 May 2013
Ciulama
cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci,
condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7
ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei
2 linguri făină mărar Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de
apă porumbelul şi cepele pentru 30 de minute.…
Read more »
Read more »
Tort cu coniac
11 May 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:cafea, unt, zahar brun, frisca, oua,
faina, coniac, zahar pudra, ciocolata, cacao, lapte. Ingrediente blat: 1
ceşcuţă cu cafea 100 g unt 125 g zahăr brun 125 ml frişcă Ingrediente
cremă: 3 ouă 100 g făină 150 ml coniac 4 linguri cu zahăr pudră 50 g
ciocolată 50 g unt…
Read more »
Read more »
Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci
11 May 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de
vaci, unt, lapte, sare. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 1 kg
cartofi 200 g brânză de vaci 50 g unt 1/2 cană cu lapte sare Mod de
preparare: Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de
minute, după care…
Read more »
Read more »
Salata cu broccoli si conopida
11 May 2013
Salata
cu broccoli si conopida din: orez, ciuperci, broccoli, conopida,
porumb, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul mare 1
cutie de ciuperci întregi 300 g broccoli congelat 300 g conopidă
congelată 1 cutie porumb 2 morcovi mici 2 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: Fierbi orezul în apă cu…
Read more »
Read more »
Retete zilei: Mic dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate
11 May 2013
Mic
dejun cu cereale caramelizate si fructe uscate din: ovaz, nuca de
cocos, migdale, seminte de floarea soarelui, semine de in, seminte de
susan, miere, ulei de cocos, esenta de migdale, fructe uscate, lapte,
fructe de padure. Ingrediente: 4 cani ovaz ¾ cana de nuca de cocos ⅓
ceasca migdale taiate 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu ciocolată si nuca
11 May 2013
O
reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt,
unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca
lichida, nuca. Ingrediente: 100 g făină 2 gălbenuşuri 140 g amidon
alimentar 1 linguriţă cu praf de copt 100 g unt 100 g zahăr esenţă de
rom şi vanilie 100 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata
11 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata,
slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean,
untura, bors, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 100 g
slănină afumată 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 2-3 cartofi 1 legătură de
pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 lingură cu untură de porc…
Read more »
Read more »
Musaca cu carne tocata de porc
11 May 2013
O
reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua,
ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocată de porc 2 linguri cu
mazăre 2 ouă 1 ceapă 1 morcov 200 g smântână 1 ceşcuţă cu lapte 1
lingură cu pastă de…
Read more »
Read more »
Briose cu capsuni
11 May 2013
Briose
cu capsuni din: capsuni, ciocolata alba, margarina, zahar, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, sare, branza de vaci si frisca
vegetala. Ingrediente: 550 g capsuni 80 g ciocolata alba 125 g margarina
150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 2 oua 200 g faina 2 lingurite praf
de copt sare 200 g branza…
Read more »
Read more »
Pui în crustă, la cuptor
11 May 2013
Pui
în crustă, la cuptor din: pesmet, fulgi de pesmet, seminte de susan,
usturoi, albusuri, iaurt degresat, mustar, condimente, piept de pui si
pulpe de pui. Ingrediente: 1/2 cana pesmet 2 1/2 cana fulgi de porumb
zdrobiti marunt 2 linguri de seminte de susan 2-3 catei de usturoi
tocati marunt 2 albusuri 1 cana iaurt…
Read more »
Read more »
Desert cu drajeuri
11 May 2013
Desert
cu drajeuri din: unt, miere, zahar pudra, cacao, faina, praf de copt,
scortisoara, nucsoara, cuisoare, ou, zahar pudra, albus, suc de lamaie
si drajeuri colorate. Ingrediente: aluat: 80 g unt 3 linguri miere 125 g
zahar pudra 1 lingura cacao 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita scortisoara 1 praf de…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach Faza II
11 May 2013
Alimente
permise in Dieta South Beach Faza II La dieta South Beach faza II se
pot manca toate alimentele permise in faza I, plus cele de mai jos. Poti
manca toate alimentele permise in faza 1 cat si cele de mai jos: FRUCTE
Se incepe cu o portie pe zi, apoi treptat se mareste la 3 portii pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă de potroace cu maruntaie de curcan
11 May 2013
Ciorbă
de potroace cu maruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa,
morcov, pastarnac, ou, orez, bos, rosii si leustean. Ingrediente: 1 kg
maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou
1/2 lingura orez bors, dupa gust 150 g rosii din conserva o legatura
leustean Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu pui
11 May 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: penne, piept de pui, porumb, mazare,
margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri,
sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură
cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1
lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mamaliga la cuptor cu ciuperci si bacon
11 May 2013
Mamaliga
la cuptor cu ciuperci si bacon din: bacon, ceapa, usturoi, ciuperci,
frunze de salata, ciuperci, sare, piper, supa de pui, malai, unt, ulei
de masline, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 3 felii de bacon 1
ceapa, taiata felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat 1 ceasca ciuperci,
feliate 2 cani frunze tocate de salata…
Read more »
Read more »
Tocanita cu ficat de pui si carne de cerb
11 May 2013
Tocanita
cu ficat de pui si carne de cerb din: pulpa de cerb, coriandru,
cimbrisor, rozmarin, ulei, ficat de pui, maghiran, salvie, slanina
afumata, ceapa rosie, sare, pier, ciuperci, vin rosu, mazare alba si
fasole alba. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de cerb coriandru măcinat,
cimbrişor, rozmarin ulei 200 g ficat de pui măghiran, salvie 200…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea
11 May 2013
Prajiturele
cu dulceata de trandafiri, suc de rodii si cafea din: aluat de foi,
budinca de vanilie instant, lapte, margarina, galbenusuri, esenta de
rom, dulceata de trandafiri, zahar pudra, suc de lamaie, ulei, suc de
rodii si cafea. Ingrediente: 400 g aluat de foi refrigerat 1 plic praf
de budinca de vanilie instant 200 ml…
Read more »
Read more »
Creveti in sos de portocale
11 May 2013
Creveti
in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale,
otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de
lamaie. Ingrediente: 500 g creveti 50 g gem de portocale 100 ml suc de
portocale 1 lingurita otet sare piper boia iute 1 catel de usturoi 2
fire busuioc 2 portocale…
Read more »
Read more »
Rizoto cu vita
11 May 2013
O
reteta delicioasa de rizoto cu:orez, carne de vita, supa de legume,
ceapa, morcov, patrunjel, piper, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană
cu orez cu bob lung 600 g de carne de vită 3 căni cu supă de legume sau
carne de vită 2 cepe 1 morcov 1 legătură de pătrunjel piper boia ulei
sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă de măruntaie de curcan
11 May 2013
Ciorbă
de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov,
pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza. Ingrediente: 1 kg maruntaie
de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1 1/2
lingura orez 100 g rosii din conserva 600 ml zeama de varza Mod de
preparare: Speli măruntaiele…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach Faza I
10 May 2013
Alimente
permise in Dieta South Beach Faza I CARNE Vita- parti slabe, cum ar fi
pulpa, muschi, muschiulet, spata Pasare (fara piele) – piept de curcan
si de pui, sunca de curcan si de pui Por – sunca/jambon fiert, bacon
(sunca) fara gasime, muschi, muschiulet Vitel – cotlet, antricot, pulpa
Miel – se indeparteza orice…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu capsuni si frisca
10 May 2013
Desert
cu capsuni si frisca din: capsuni, frisca si fulgi de porumb.
Ingrediente: 10 capsuni 2 cani de frisca 1-1/2 cesti fulgi de porumb
neîndulcit Mod de preparare: Feliati capsunile. Se adauga
aproximativ o treime din capșuni in fundul paharului. Apoi, adaugati
jumatate din cantitatea de frisca. Presarati fulgi de porumb. Adaugati…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu branza si rosii
10 May 2013
Salata
de cartofi cu branza si rosii din: cartofi, ulei, salata romana, rosii
cherry, castravete, branza feta, otet balsamic, sare, mustar iute, sare,
piper si creson. Ingrediente: 400 g cartofi fierti in coaja 4 linguri
ulei neutru 1 miez de salata romana 125 g rosii cherry 1/2 castravete 75
g branza feta 3 linguri otet…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca macinata
10 May 2013
Prajitura
cu nuca macinata din: faina, oua, zahar, unt, lapte, esenta de rom,
zahar vanilat, coaja de lamaie, seminte de susan, drojdie, nuci, gem.
Ingrediente: 500 g faina 3 oua 100 g zahar 200 g unt topit 300 ml lapte 1
lingurita esenta de rom 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura coaja rasa
de lamaie…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu sărmăluţe
10 May 2013
Ardei
umpluţi cu sărmăluţe din: ardei grasi, sare, piper, foi de dafin, ulei,
carne tocata, orez, ceapa, foi vita de vie, smantana, marar.
Ingrediente: 4-5 ardei grasi mari, diferiti la culoare sare piper boabe
piper macinat foi de dafin 2-3 linguri ulei 400 g carne tocata amestec
(sau de pui, porc, vita, simpla) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Borş de fasole uscată cu legume
10 May 2013
Borş
de fasole uscată cu legume din: fasole uscata, ceapa, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, telina, apa, bors, piper, rosii,
cimbru, untdelemn, patrunjel si leustean. Ingrediente: 250 g fasole
uscata 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2
1/2 apa bors, dupa gust piper 2 rosii sau 1/2 pahar suc de…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu creveti si migdale
10 May 2013
Salata
de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza
chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare,
piper, creveti decorticati, coriandru si migdale. Ingrediente: 350 g
taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei
iute rosu 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pui prajit cu legume
10 May 2013
Pui
prajit cu legume din: pui, ceapa, ardei, ciuperci, rosii, dovlecel,
vanata, usturoi, ulei, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1
pui întreg 2 cepe 2 ardei dulci 6-8 ciuperci 2 roşii 1 dovlecel 1 vînătă
2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei ½ pahar vin alb sec 2 linguri
verdeaţă sare piper negru…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolata cu fructe
10 May 2013
Mousse
de ciocolata cu fructe din: ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra
de menaj, oua, rom, fructe de sezon si zahar. Ingrediente: 100 g
ciocolata alba de menaj 100 g ciocolata neagra de menaj 6 oua 30 ml rom
500 g fructe de sezon 100 g zahar Mod de preparare: Radeţi ciocolata
într-un vas,…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu orez
10 May 2013
Bors
de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa,
orez, sare, leustean. Ingrediente: 1/2 urzici 2 linguri de zarzavat
pentru ciorba 1 l bors 1 ceapa 1/2 ceasca de orez sare 1 legatura
leustean Mod de preparare: Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape,
apoi le toci şi le pui…
Read more »
Read more »
Salata cu ou fiert si ton
10 May 2013
Salata
cu ou fiert si ton din: fasole verde, sare, rosii, ceapa rosie, salata,
ton, oua, otet de vin alb, suc de lamaie, mustar iute, ulei de masline,
zahar, piper, masline negre, capere. Ingrediente: 250 g fasole verde
sare 4 rosii 1 ceapa rosie 100 g salata 350 g ton in suc propriu
(conserva) 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu sos
10 May 2013
Frigarui
de pui cu sos din: piept de pui, boia dulce, curry, ghimbir, ulei de
masline, sare, sos de soia, ardei iute, boia dulce, otet balsamic si
sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita
curry 1/2 lingurita ghimbir 1 lingura ulei de masline sare sosul: 5-6
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu bacon
10 May 2013
Salata
de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei,
bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza. Ingrediente:
1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire
ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1
legatura de marar proaspat, tocat 2…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu varza acra
10 May 2013
Ciolan
afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra,
morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra
100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1
lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde taiat…
Read more »
Read more »
Sarmalute vegetariene cu cuscus
10 May 2013
Sarmalute
vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet
de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta,
telemea, frunze de varza si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi 2
linguri ulei de masline 400 ml rosii pasate 2 lingurite otet de vin rosu
1 ceasca apa calda 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu ghimbir si sos de soia
10 May 2013
Salata
de curcan cu ghimbir si sos de soia din: ghimbir, coaja de limeta, suc
de limeta, piept de curcan, ulei, sare, piper, castravete, salata verde
si germeni de soia. Ingrediente: 20 g ghimbir sucul si coaja rasa de la o
limeta 5 linguri sos de soia 500 g piept de curcan 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Banane cu ciocolata si nuci
10 May 2013
Banane
cu ciocolata si nuci din: banane, ciocolata neagra de menaj, nuci si
unt. Ingrediente: 4 banane 300 g ciocolata neagra de menaj 100 g nuci
pisate 100 g unt Mod de preparare: Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în
segmente de 5 – 6cm lungime. Topiţi ciocolata la bain-marie şi înmuiaţi
un capăt al…
Read more »
Read more »
Ciorba cu fasole verde si smantana
10 May 2013
Ciorba
cu fasole verde si smantana din: apa, fasole verde, rosii, ardei grasi,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, smantana, oua, bors, sare,
piper, ardei iute, leustean verde, marar si patrunjel. Ingrediente: 6
pahare apă 3 pahare fasole verde tăiate 4 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1
morcov 1 rădăcină pătrunjel (ţelină) ½ pahar smântână…
Read more »
Read more »
Hrana ideală a părului frumos de la rădăcină până la vârfuri
10 May 2013
Radiaţiile
UVA distrug cuticula firului de păr şi, în timp, părul tău va căpăta un
aspect tern, uscat şi lipsit de viaţă. De altfel, şi scalpul poate fi
afectat de radiaţiile solare care activează radicalii liberi şi
accelerează procesul de îmbătrânire, iar arsurile solare repetate pot
determina căderea părului şi, în cazurile nefericite, cancerul de…
Read more »
Read more »
Salată usturoiată
10 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: sfecla rosie, usturoi, marar, ulei de
maslina, otet, sare, piper, oregano, maghiran. Ingrediente: 1
sfeclă-roşie 5 căţei de usturoi mârar ulei de măsline oţet sare piper
oregano maghiran Mod de preparare: Curăţă sfecla şi tai-o în bucăţi
potrivite. Aşază-le pe o foaie de aluminiu şi stropeşte-le cu puţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu capsuni si vin rosu
10 May 2013
Cocktail
cu capsuni si vin rosu din: capsuni, zahar, lichior de capsuni, suc de
lamaie, vin rosu. Ingrediente: capșuni, taiate in jumatate 1/4 cana de
zahar 1 lingura lichior de capșuni sau vodka 1 lingurita suc de lamaie
proaspat stors 750 ml vin rosu Mod de preparare: Intr-un blender
puneti capșunile, zaharul, lichiorul…
Read more »
Read more »
Suc de legume si fructe
10 May 2013
Suc
de legume si fructe din: radacina de sfecla rosie, morcov, radacina de
telina, radacina de fenicul, castravete, radacina de anans, kiwi, mar
si portocala. Ingrediente: 1/4 radacina de sfecla rosie 1 morcov 1/8
radacina de telina 1/4 radacina de fenicul 1 castravete 1/4 radacina de
ananas 1 kiwi 1 mar verde 1 portocala …
Read more »
Read more »
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
10 May 2013
Ciulama
cu carne de pui si ciuperci din: pui, morcov, radacina de patrunjel,
ciuperci, unt, faina de grau, ceapa, vin, piper, foi de dafin, verdeata,
patrunjel, marar. Ingrediente: 2 pui 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel
2-3 pahare de ciuperci mărunte 3 linguri de unt 2 linguri de făină de
grîu 2 cepe 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu smântână
10 May 2013
Cornuleţe
cu smântână din: faina, smantana, unt, sare, rahat, zahar pudra.
Ingrediente: 300 g faina 200 g smantana dulce 200 g unt un praf de sare
200 g rahat sau gem 60 g zahar pudra Mod de preparare: Cerni făina
într-un castron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smântână şi praful de
sare. Frămânţi…
Read more »
Read more »
Supă de sfecla rosie dreasă cu smantana
10 May 2013
O
reteta delicioasa de supa: sfecla rosie, zahar, smantana, otet, ceapa,
sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă-roşie 1 lingură cu zahăr 1 pahar cu
smântână 2 linguri cu oţet 1 ceapă sare Mod de preparare: Curăţă
sfecla şi tai-o cubuleţe. Pune-o la fiert în aproximativ 3 l de apă.
Separat, curăţă ceapa şi adaug-o în…
Read more »
Read more »
Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola
10 May 2013
Salata
de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde,
suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita
si paine alba. Ingrediente: 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie
600 g sparanghel verde 2 linguri suc de lamaie zahar sare 2 linguri
smantana 2 linguri otet piper 40 g…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata si frisca
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: faina, zahar, zahar vanilat, oua,
frisca, praf de copt, zahar pudra, gem, dulceata, tablete de ciocolata.
Ingrediente: 200 g făină 300 g zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 3 ouă
300 ml frişcă 1 pliculeţ cu praf copt zahăr pudră gem dulceaţă câteva
tablete de ciocolată cu lapte …
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta
10 May 2013
Mancare
de pui cu usturoi, verdeata si mamaliguta din: carne de pui, unt, faina
de grau, ceapa, pasta de rosii, usturoi, bulion, vin, faina de porumb,
sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 linguri unt
topit 1 lingură făină de grîu 2-3 cepe 1 lingură de pastă de roşii sau
5-6…
Read more »
Read more »
Budinca cu carne de gaina
10 May 2013
Budinca
cu carne de gaina din: vinete, oua, branza, frisca, unt, smantana,
faina de grau, pesmeti, ulei vegetal, sare, gaina, ceapa, morcov,
patrunjel, ulei vegetal, branza, sare, piper negru si verdeata.
Ingrediente: 4 vinete 2 ouă 1lingură de brînză dată prin răzătoare
½pahar de frişcă ½ lingură de unt 4 linguri de smîntînă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete coapte cu pesmet si parmezan
10 May 2013
Vinete
coapte cu pesmet si parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea,
patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos
arrabiata. Ingrediente: 1 vanata Felii de branza 1 borcan rosii in
ulei 1/2 ceasca de cafea patrunjel proaspat tocat 3/4 cana pesmet
parmezan ras 1/4 ceasca ulei de masline Sare și piper…
Read more »
Read more »
Desert cu smantana si morcovi din zahar
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, esenta de vanile,
faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt,
smantana, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 250 ml ulei 300 g
zahăr 2 linguriţe cu esenţă de vanilie 2 căni cu făină 2 linguri cu apă
minerală 2 linguriţe cu…
Read more »
Read more »
Salata de fructe in pepene galben
10 May 2013
Salata
de fructe in pepene galben din: pepene galben, pepene rosu, nectarina,
mar, para, zmeura, coniac si frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
galben mic 1 felie de pepene rosu 1 nectarina 1 mar 1 para o mana de
zmeura (sau alte fructe: cirese, capsuni, mure, coacaze) 50 ml coniac
frunze de menta Mod…
Read more »
Read more »
Steak de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan
10 May 2013
Steak
de vita cu sos de mustar, ruccola si parmezan din: ruccola, fileuri de
vita, rosii cherry, ceapa, usturoi, smantana, boabe de mustar, mustar,
ulei, vin alb, arahide, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200g ruccola
4 filleuri de vita(aprox. 180g) 200g rosii cherry 1 ceapa 2 catei de
usturoi 250 ml smantana 1 lingurita boabe mustar…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu perişoare
10 May 2013
Supă
de legume cu perişoare din: piept de pui, morcovi, radacina de
patrunjel, ardei grasi, ou, orez, patrunjel si sare. Ingrediente: 1
piept pui 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 ardei graşi 1 ou 2 linguri
orez pătrunjel sare după gust Mod de preparare: Cureţi morcovii şi
rădăcina de pătrunjel şi le tai chinezeşte,…
Read more »
Read more »
Prajitura in forma de arici
10 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: biscuiti, nuca, unt, lapte, stafide,
zahar, esenta de rom, cacao, bomboane, fulgi de migdale. Ingrediente:
300 g biscuiţi populari 200 g nucă 100 g unt 2 pahare cu lapte 100 g
stafide 3 linguri cu zahăr 20 ml esenţă de rom 3-4 linguri cu cacao
câteva bomboan fulgi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata racoritoare de fructe cu frisca si bezele
9 May 2013
Salata
racoritoare de fructe cu frisca si bezele din: cirese, ananas,
mandarine, cocktail de fructe, mini bezele, frisca. Ingrediente: 15
cirese 1 cutie ananas 1 cutie mandarine 1 cutie cocktail de fructe 2
cesti mini bezele 2 cesti frisca Cirese pentru topping Mod de
preparare: Intr-o strecuratoare puneti fructele din cutie si lasati…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ananas
9 May 2013
Cotlete
de porc cu ananas din: cotlete de porc, ulei de masline, otet balsamic,
ananas, cartofi, rosii cherry, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2
conserva de ananas 250g cartofi noi 2-3 crenguțe roșii cherry 1/2 ardei
iute rosu sare boabe de…
Read more »
Read more »
Salata cu mozzarella si mango
9 May 2013
Salata
cu mozzarella si mango din: ardei iute, ghimbir, ulei de masline,
coriandru verde, sos de soia, otet de mere, boia dulce, curry, zahar,
sare, piper, fructe de mango, ruccola, mozzarella, sunca de parma.
Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 cm ghimbir 3 linguri ulei de masline 6
fire coriandru verde 1 lingurita sos de…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu cimbru si boia
9 May 2013
Stufat
de miel cu cimbru si boia din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, ardei rosu, marar, ulei, vin, sare, piper, cimbru, boia dulce si
rosii in bulion. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legaturi ceapa
verde 10 legaturi usturoi verde 1 ardei rosu 5 legaturi de marar sau
patrunjel 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cornuri cu mere si miere
9 May 2013
Cornuri
cu mere si miere din: faina, lapte, drojdie, miere, margarina, ou,
mere, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte
1 plic drojdie uscata 4 linguri miere 25 g margarina 1 ou pentru uns 3
mere 2 linguri zahar 1 praf de scortisoara 50 g miere Mod de
preparare: Dizolvi…
Read more »
Read more »
Salata cu branza pane
9 May 2013
Salata
cu branza pane din: amestec de salata verde, rosii cherry, maai, branza
de capra, ulei de masline, otet balsamic, mustar iute, sare, piper,
miere. Ingrediente: 150 g amestec de salata verde 100 g rosii cherry
galbene si rosii 1 1/2 lingura malai 4 rondele branza de capra (a 40g) 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci
9 May 2013
Cum
se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in
bulion, boia iute, rozmarin, seminte de marar, rozmarin, sare si ulei.
Ingrediente: 2 fire de praz mai gros 500 g ciuperci taiate (la conserva)
2 conserve de rosii in bulion (taiate) 1 lingurita cu boia iute 1
lingurita cu rozmarin tocat marunt…
Read more »
Read more »
Ostropel oltenesc de pui
9 May 2013
Ostropel
oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi,
otet, smantana grasa, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui intregi 3
linguri ulei 1 morcov mare 3 cartofi 5-6 catei de usturoi 4 linguri otet
150 g smantana grasa 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Intr-o
cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui…
Read more »
Read more »
Prajitura cu coaja de portocala si jeleuri
9 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu coaja de portocala si jeleuri din:
faina, ulei, zahar, oua, sare, praf de copt, coaja de portocala, zahar
pudra, jeleuri, lapte, amidon de porumb, esenta de vanilie. Ingrediente:
200 g făină 250 g ulei 250 g zahăr 5 ouă sare 3 linguriţe cu praf copt
coajă de portocală sucul…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu cascaval
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti cu: unt, cascaval, ceapa verde,
sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 1 lingura cu unt 200g cascaval
2-3 fire de ceapa verde sare Mod de preparare: Spală bine cartofii
cu un burete, după care şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare
şi înţeapă-i din loc…
Read more »
Read more »
Tochitura cu sos de vin
9 May 2013
O
reteta delicioasa de tochitura cu: carne de porc, ciuperci, arpagic,
oua, morcovi, ardei rosii, telina, costita, vin rosu, sare, piper,
verdeata. Ingrediente: 1kg carne de porc (pulpă, piept) 250 g ciuperci
întregi 500 g arpagic (sau cepe foarte mici) 4 ouă 2 morcovi 2 ardei
roşii 1 ţelină mică 100 g costiţă 2 pahare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu spanac, ricotta si capsuni
9 May 2013
Salata
cu spanac, ricotta si capsuni din: spanac, capsuni, afine, nuci pecan,
rosie, branza ricotta, otet balsamic, suc de lamaie, piper negru, ulei
de masline. Ingrediente: 2 cesti de spanac 1/4 ceasca capsuni feliate
1/4 ceasca de afine 1/4 ceasca nuci pecan 1 rosie 1/4 ceasca branza
ricotta (maruntita) Ingrediente vinegreta de lamaie: 1/2…
Read more »
Read more »
Briose grasute cu morcovi
9 May 2013
O
reteta delicioasa de briose cu: unt, zahar brun, oua, faina, smantana,
morcovi, nuci, coaja de portocala. Ingrediente: un pachet de unt 220
grame zahăr brun 4 ouă 750 grame făină pentru cozonac 400 grame smântână
1/2 kg de piure de morcovi fierţi câteva nuci mărunţite o linguriţă de
coajă rasă de portocală Mod…
Read more »
Read more »
Trucuri pentru combaterea mahmurelii
9 May 2013
Greaţa,
vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot
fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. Anumite trucuri aplicate înainte,
în timpul şi după ce aţi băut vă pot fi de mare ajutor. Un truc
antimahmureală este să beţi un pahar cu apă între două pahare cu alcool.
Astfel, se menţine tensiunea…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu ceapa
9 May 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, ceapa, cimbru, otet,
piper, rozmarin, sare, supa de pui, unt, zahar brun. Ingrediente: 350 g
ceapă 200 g muşchi file de porc 20 g unt 2 linguriţe cu zahăr brun pudră
50 ml supă de pui 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu cimbru 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu prosciuto
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu: cascaval, branza cedar,
prosciuto, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100g
cascaval ras 100g branza cedar rasa 100g prosciuto patrunjel sare Mod
de preparare: Coace cartofii la cuptor, la foc moderat. Taie-i pe
jumătate şi scoate puţin miez. Amestecă-l cu 50 g caşcaval ras şi…
Read more »
Read more »
Suc de pere, mere si lamai
9 May 2013
Suc
de pere, mere si lamai din: mere, para si lamaie. Ingrediente: 2 mere 1
para mare 1/2 lamaie Mod de preparare: Toate se storc in storcatorul
de fructe sau se pun in blender cu putina apa.
Read more »
Read more »
Salata rapida
9 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:varza rosie, telemea de vaca, masline,
salata verde, rosii, marar, ulei, miere, otet, sare. Ingrediente: 1
varză roşie 200 g telemea de vacă 100 g măsline câteva frunze de salată
câteva roşioare mărar 5 linguri cu ulei 1 linguriţă cu miere 2 linguri
cu oţet sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci cu zarzavat
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu:ciuperci, zarzavat, ceapa, patrunjel
verde, orez, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci zarzavat de supă 2 cepe
pătrunjel verde 1 ceşcuţă de orez sare Mod de preparare: Se curăţă
zarzavatul şi ceapa, se spală şi apoi se taie. Se pun la fiert cu 4L apă
şi sare. Când zarzavatul este…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu legume de primavara
9 May 2013
Paste
cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz,
usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.
Ingrediente: 2 cesti paste 2-3 linguri ulei de masline 1/2 buchet
sparanghel 5 fire de praz, taiat bucați 5-6 catei de usturoi, tocat 1
cana mazare 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura…
Read more »
Read more »
Dovlecei crocanti cu scortisoara
9 May 2013
O
reteta delicioasa de dovlecei crocanti cu:dovlecei, faina, zahar brun,
sare, nuci, fulgi de ovaz, unt, lamaie. Ingrediente: o jumătate de cană
de făină o jumătate de cană de zahăr brun o jumătate de linguriţă de
scorţişoară puţină sare un pumn de nuci pisate un pumn de fulgi de ovăz
80 grame unt 10 dovlecei…
Read more »
Read more »
Vitel cu ciuperci si sos de smantana
9 May 2013
Vitel
cu ciuperci si sos de smantana din: carne de vitel, ciuperci, unt,
ceapa, faina, supa de carne, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de vitel 500g de ciuperci 1 lingura de unt 2
cepe potrivite 1 lingurita de faina 1 ceasca de supa de carne(sau apa) 1
ceasca smantana 1…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de vita
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, morcovi, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenus, smantana, ulei, tarhon, ceapa
verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 2 linguri de orez un gălbenuş 100 ml
smântână 2 linguri ulei tarhon ceapă verde sare…
Read more »
Read more »
Cartofi copti umpluti cu carne
9 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi copti umpluti cu:carne tocata amestec,
ceapa, pasta de tomate, supa de legume, ardei iute, fasole boabe, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 500g carne tocata in
amestec 2 cepe 1 lingura pasta de tomate 1 cescuta cu supa de legume 1
ardei iute 1 cana cu boabe de…
Read more »
Read more »
Prajitura picanta cu tomate
9 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura picanta cu: unt, zahar brun, oua, faina,
pasta de tomate, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nuci, branza de
vaci, smantana, boia dulce, suc de lamaie. Ingrediente: 100 grame unt
moale 200 grame zahăr brun 3 ouă 300 grame pastă de tomate 500 grame
făină o linguriţă de praf de copt…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de iepure
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors de iepure cu: carne de iepure, morcov,
ceapa, bulion, tarhon, slanina afumata, verdeata, bors. Ingrediente:
şiră şi coaste de iepure 2 morcovi 1 ceapă mare o lingură bulion de
roşii frunze de tarhon 100 g slăninuţă afumată (feliuţe) multă verdeaţă
bors Mod de preparare: Din carnea de iepure (frăgezită…
Read more »
Read more »
Curcan cu piersici si portocale
9 May 2013
O
reteta delicioasa de curcan cu: portocale, piersici, zahar brun,
marmelada de portocale, curry, sos Worcestershire, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 2 portocale 2 piersici 2 linguri de zahăr brun un
borcan de marmeladă de portocale 2 linguri de pudră de curry o linguriţă
de sos Worcestershire (se găseşte în orice supermarket) ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolată
9 May 2013
Desert
de ciocolată din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, frisca, faina,
cafea solubila, albus, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g
ciocolata neagra cu 70% cacao 120 g unt 175 g zahar 5 oua 125 ml frisca
lichida 2 linguri faina o lingura cafea solubila preparat pentru glasat:
un albus 160 g zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana
9 May 2013
Supa
de ceapa, cartofi si praz cu lapte si smantana din: cartofi, ceapa,
usturoi, praz, supa de legume, lapte, smantana, sare, ulei vegetal, unt
nesarat, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 cartof 2 cepe 2 caței de usturoi
300g praz (de preferat doar partea alba) 400ml supa de pui sau legume
200ml lapte 100ml smantana 1 lingurița…
Read more »
Read more »
Ficat de vita picant cu ananas
9 May 2013
O
reteta delicioasa de ficata de vita cu: ficat de vita, ananas, suc de
ananas, sos de soia, faina, unt, ulei de masline, pasta de tomate, sare,
piper. Ingrediente: 4 felii de ficat de vită o cănuţă de ananas tăiat
mărunt 5 linguri de suc de ananas o lingură de sos de soia 3…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume in sos de bere
9 May 2013
Friptura
de iita cu legume in sos de bere din: carne de vita, ceapa, usturoi,
morcovi, ulei, bulion, boabe de mustar, supa, bere, ciuperci, foi de
dafin, sare si piper. Ingrediente: 1kg de carne de vita 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3 morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita de bulion 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Salata cu prosciutto si cascaval
9 May 2013
Salata
cu prosciutto si cascaval din: salata verde, rosii, prosciutto,
cascaval, ulei de masline, otet balsamic, bagheta, usturoi, unt, busuioc
verde si parmezan. Ingrediente: 1 bucata salată verde 6 bucata roşii
200 g prosciuto 175 g caşcaval 1 linguri ulei de măsline oţet balsamic
1 bucata baghetă 3 felie usturoi 3 linguri unt busuioc verde parmezan
pentru ornat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carne si smantana
9 May 2013
O
reteta delicioasa de varza acra cu: coasta de porc, cimbru, marar,
usturoi, suc de rosii, afumatura, smantana. Ingrediente: coaste de porc
varză acră cimbru mărar usturoi suc de roşii afumătură opţional,
smântână Mod de preparare: Am stins cu vin roşu şi am lăsat să
bolborosească sub capac pentru cinci-şase minute. Am pus într-o…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de peste si legume
9 May 2013
O
reteta delicioasa de bors cu: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras,
orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de crap 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 3
linguri de orez 2 felii de franzelă 1 ou 2 lingură pastă de tomate ulei
sare piper patrunjel…
Read more »
Read more »
Cheese cake cu caramel
9 May 2013
Cheese
cake cu caramel din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza, lapte
condensat, zahar, zeama de lamaie, oua, ciocolara neagra, smantana,
zahar. Ingrediente: blatul: 300 g biscuiti cu cacao fara crema 100 g unt
topit umplutura: 600 g crema de branza 400 ml lapte condensat 50 g
zahar 5 linguri zeama de lamaie 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu bezea si glazura de ciocolata
8 May 2013
Tort
cu bezea si glazura de ciocolata din: ciocolata neagra, cafea, zahar,
faina, pudra de cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut,
esenta de vanilie, albusuri de ou, zahar, sirop de porumb, esenta de
vanilie, sare, smantana, ciocolata si unt. Ingrediente blat: 3 buc
ciocolata neagra 1 ½ cesti de cafea fierbinte…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli cu morcov
8 May 2013
Salata
de broccoli cu morcov din: broccoli, morcovi, ulei de masline, otet de
mere si sare. Ingrediente: 300 gr broccoli 1 morcov 10 ml ulei masline o
linguta otet de mere sare Mod de preparare: Broccoli se tine in apa
cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba.…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu bacon si smantana
8 May 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: bacon, oua, smantana, branza, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300g bacon 1-2 oua 3 linguri smantana
branza sare piper Mod de preparare: Am uns o tavă cu ulei şi am aşezat
în ea un strat de rondele de cartofi fierţi (în coajă, în apă cu sare).
Peste…
Read more »
Read more »