miercuri, 15 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #53


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana

16 May 2013
Pui_in_aluat_cu_sos_de_smantana_18Pui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, sis si parmezan.   Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin tocata 1 lingura…
Read more »





Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel

16 May 2013
Pulpe_de_pui_cu_cartofi_si_sparanghelPulpe de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui. Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii separati 1 lingura…
Read more »





Midii cu peste si mazare

16 May 2013
Midii_cu_peste_si_mazareMidii cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de mare, cod) 100 g midii,…
Read more »





Tartine cu cremă de spanac

16 May 2013
Tartine_cu_crema_de_spanacTartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g…
Read more »





Salata cu peste, castraveti murati si cartofi

16 May 2013
Salata_cu_peste_castraveti_murati_si_cartofiSalata cu peste, castraveti murati si cartofi din: cartofi, castraveti murati, usturoi, ton in ulei, masline, migdale, maioneza, smantana, oregano, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 castraveti murati doi catei de usturoi doua conserve de ton in ulei 100 g masline feliate 100…
Read more »





Cocktail de pepene cu rom si sampanie

16 May 2013
reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancareCocktail de pepene cu rom si sampanie din: pepene galben, coniac, rom, triplu sec, sampanie, vin si apa minerala. Ingrediente: 1 kg pulpa de pepene galben 100 ml coniac 100 ml rom 100 ml triplu sec 700 ml sampanie 700 ml vin alb sec 300…
Read more »





Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi

16 May 2013
Friptura_de_miel_cu_cartofi_noi_cimbru_si_usturoiFriptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei, ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu grasimea transata 2 linguri de ulei 1 ceapa, feliata subtire 400 g cartofi noi, feliate 1/2…
Read more »





Ciorba de peste cu rozmarin

16 May 2013
Supa si ciorbeCiorba de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi, porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400…
Read more »





Smoothie de banane şi căpşuni

16 May 2013
Smoothie_de_banane_si_capşuniIntr-un blender, pasează 1 banană mică şi 200g de căpşuni, tocate, împreună cu 200ml de lapte semidegresat, până obţii un amestec fin. Toarnă-l în pahare. Amesteca bine  înainte de a consuma.
Read more »





Tartine cu unt de tarhnon si jambon

16 May 2013
Retete_3Tartine cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 3 sau 4 felii de jambon pentru untul de tarhon: 100 g unt moale 1 legatura de tarhon sare piper macinat  …
Read more »





Salata de varza alba cu stafide, mere si branza

16 May 2013
Salate_1Salata de varza alba cu stafide, mere si branza din: varza, branza, mar, stafide, susan, lamaie, mustar, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 grame de varza alba tocata 100 grame de branza 1 mar acru 75 grame de stafide 50 grame de susan prajit…
Read more »





Omleta cu branza telemea si somon afumat

16 May 2013
Omleta_cu_branza_telemea_si_somon_afumatOmleta cu branza telemea si somon afumat din: oua, branza telemea, somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 150g branza telemea 4 felii somon afumat marar sare piper   Mod de preparare: Batem ouale. Adaugam sare, piper si marar tocat. Ungem cu unt…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute cu pui si crema de branza

16 May 2013
Ciuperci_umplute_cu_pui_si_crema_de_branza_15Ciuperci umplute cu pui si crema de branza din: ciuperci, ceapa, sare, piper, unt, crema de branza, carne de pui, mozzarella.   Ingrediente: 1 ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa, tocata marunt ½ lingurița de sare ⅛ lingurita piper negru 2 linguri unt crema de…
Read more »





Antricot de vita cu garnitura

16 May 2013
Antricot_de_vita_cu_garnituraAntricot de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare, piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata verde. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 lingură ulei 1 lingură de vin sec de masă 2 linguri untură sare piper…
Read more »





Rulada din carne de porc cu prune uscate

16 May 2013
Rulada_din_carne_de_porc_cu_prune_uscateRulada din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper, prune uscate, slanina si usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la piept  1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat 6-8 prune sau caise uscate 100 g…
Read more »





Brioşe cu mere şi stafide

16 May 2013
Briose_cu_mere_si_stafideBrioşe cu mere şi stafide  din: faina, praf de copt, scortisoara, faina integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125…
Read more »





Spaghete cu carne tocata de vita

16 May 2013
Spaghete_cu_carne_tocata_de_vitaSpaghete cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de măsline sare piper cașcaval ras   Mod de…
Read more »





Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.

16 May 2013
Retete_1Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia, ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza. Ingrediente: 1 lingura faina 1 ou, batut 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta 1 lingurita de boia 5 ciocanele de pui,…
Read more »





Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)

15 May 2013
Dieta21. FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac. Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN…
Read more »





Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)

15 May 2013
Dieta1Primăvara este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic! Miere cu lămâie Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a imunităţii. Mierea conţi­ne o mulţime de elemente esenţiale…
Read more »





Alimente care ard grăsimea de pe burtă

15 May 2013
Dieta3Dacă te-ai săturat de grăsimea abdominală, există câteva alimente care te pot ajuta să scapi de ea: Fulgi de ovăz Consumul de fulgi de ovăz oferă corpului cantităţi mari de fibre, ceea ce reduce şansa scăderii nivelului de zahăr din sânge. Începe ziua cu fulgi…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu morcov si nuci

15 May 2013
Prajitura_cu_morcov_si_nuci_3Prajitura cu morcov si nuci din: faina, nuci, zahar, prune uscate, praf de copt, scortisoara, morcovi, oua, lapte, unt, coaja de portocale, esenta de vnailie, scortisoara, morcovi si nuci.   Ingrediente: 1 can de faina 1/2 cană nuci tocate 1/3 cana zahar 1/4 ceasca prune…
Read more »





Cosulete de mere

15 May 2013
Cosulete_de_mereCosulete de mere din: foitaj, mere, zahar, suc de lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g foitaj 6 mere mari 4 linguri zahar 2 linguri suc de lamaie 4 lingurite unt zahar pudra   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de…
Read more »





Ravioli milaneze

15 May 2013
Ravioli_milanezeRavioli milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper, sare, faina de grau, oua. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 2 catei usturoi un fir de ceapa verde 2 linguri parmezan 250…
Read more »





Creveti in maioneza

15 May 2013
Creveti_in_maionezaCreveti in maioneza din: crevete, oua, file de peste fiert, marinata, masline, lamaie, suc de lamaie, maioneza, frunze de patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 50 g crevete 2 oua 150 g file de peste fiert cateva picaturi marinata de hamsii 8 masline fara samburi 2…
Read more »





Piept de pui picant cu sos de tequila

15 May 2013
GratarPiept de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui fara os 1/2 ceasca ulei cu…
Read more »





Prajitura cu cacao si vanilie

15 May 2013
Prajitura_cu_cacao_si_vaniliePrajitura cu cacao si vanilie din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, cacao, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soai 150 g zahar 30 g cacao 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie 1 varf de cutit…
Read more »





Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi

15 May 2013
Salata_de_limba_de_vita_cu_porumb_mazare_si_ridichiSalata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare, piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită  sare  piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi 1 legatura…
Read more »





Scaricica de porc la gratar cu rozmarin

15 May 2013
Scaricica_de_porc_la_gratar_cu_rozmarinScaricica de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare, piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente: scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin 1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar   Mod de preparare:…
Read more »





Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose

15 May 2013
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra, vin alb, sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g zahar pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala     Mod de preparare:…
Read more »





Fasole cu bacon afumat

15 May 2013
Retete_8Incinge 2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie, încorporează 1 lingură pudră de muştar…
Read more »





Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou

15 May 2013
Salate_6Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel. Ingrediente: 2 oua fierte, tari, taiate in sferturi 1/2 lingura ulei de masline 4 cepe verzi, feliate 140 g de orez…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac

15 May 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_spanac_5Spaghete cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar, oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2…

Copane de pui fripte si glazurate

15 May 2013
Copane_de_pui_fripte_si_glazurateCopane de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara…
Read more »





Sandviş cu branza, castravete si rosie

15 May 2013
Sandvis_7Sandviş cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie, castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine integrala   Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Read more »





Salata cu paste, broccoli si busuioc

15 May 2013
Salata_cu_paste_broccoli_si_busuiocSalata cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »





Ciocănele de pui cu muştar şi caise

15 May 2013
Ciocanele_de_pui_cu_mustar_si_caiseCiocănele de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire. Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie 1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1 lingurita sos Worcestershire   Mod de preparare:…
Read more »





Fasole cu carnati de porc si telina

15 May 2013
Retete_5Incinge 2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2 morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin, 1 conservă de…
Read more »





Salata cu naut

15 May 2013
Salata_cu_naut.pngO reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate   Mod de preparare: Pune…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti

15 May 2013
Supa_crema_de_fasole_rosie_cu_felii_de_carnati_prajiti_13Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie, sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.   Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de porc 6 cani de apa 1…
Read more »





Prajitura Fagure

15 May 2013
Prajitura_fagure.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat, margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100 ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g zahăr 1 lingură cu…
Read more »





Supa crema cu carnaciori

15 May 2013
Supa_crema_cu_carnaciori.pngO reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2 cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei   Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »





Budinca de legume cu paste

15 May 2013
Budinca_de_legume.pngO reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli, rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500 ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Read more »





Salată de pui fript cu marar si tarhon

15 May 2013
Salată de pui fript cu marar si tarhonSalată de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii, cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fara oase si piele 1/2…
Read more »





Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute

15 May 2013
Retete_6Căleşte la foc mediu 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu, tăiate în cubuleţe, în 1 lingură ulei de măsline timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Dă focul mai tare, adaugă 1 linguriţă pudră de ardei iute şi mai lasă totul pe foc câteva minute, apoi adaugă 500g carne tocată de vită. Sotează-le până…
Read more »





Ciorbă de găină

15 May 2013
Ciorba_de_gaina.pngO reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac,  ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 mor­covi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legă­tură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare  …
Read more »





Orez prajit cu creveti si bacon

15 May 2013
Orez_prajit_cu_creveti_si_baconOrez prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui, ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5 condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ou batut 50…
Read more »





Budincă de dovlecei cu orez

15 May 2013
Retete_1Budincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles

15 May 2013
Salata_cu_linte_si_varza_de_Bruxelles_5Salata cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde, coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, piper.   Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3 cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet balsamic ulei de masline sare de mare…
Read more »





Cocktail de piersici cu sampanie si coniac

15 May 2013
CocktailuriCocktail de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac, triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml sampanie   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de sâm­buri, apoi se taie în…
Read more »





ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare

15 May 2013
Dieta2Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă! Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei.

 Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Read more »





Frittata cu praz, bacon si riccota

15 May 2013
Frittata_cu_praz_bacon_si_riccotaFrittata cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica de chives,…
Read more »





Prajitura cu miere si stafide

15 May 2013
Prajitura_imbatata.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, miere, unt, oua, bere, lamaie, stafide, praf de copt, sare. Ingrediente: 500g faina 350 g miere 150 g unt 2 oua 50 ml bere 1 lamaie 100 g stafide 1 lingurita praf de copt sare   Mod de preparare: Freacă 300 g de miere cu ouăle, apoi toarnă…
Read more »





Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci

15 May 2013
Supa_cu_dovlecei_porumb_si_ciuperciSupa cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi, ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa, rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½ rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)

14 May 2013
Zabaglione_8Desert cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar, sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de padure.   Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3 linguri zahar 1 bat vanilie…
Read more »





Aripioare Buffalo

14 May 2013
Buffalo WingsAripioare Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana, maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina. Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2 linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Read more »





Biscotti

14 May 2013
Biscotti_4Biscotti din: faina de grau, zahar, praf de copt, ou, fistic si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g faina de grau 100 g zahar o lingura praf de copt un ou 50 g fistic necuratat coaja rasa a unei lamai   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C. Se amesteca faina,…
Read more »





Ghiveci de legume in stil italian

14 May 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_italianGhiveci de legume in stil italian din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf…
Read more »





Nuggets de pui cu sos barbeque

14 May 2013
Nuggets_de_pui_cu_sos_barbequeNuggets de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos worcestershire, paprika. Ingrediente: 2 linguri maioneza 2 fileuri piept de pui, fara piele, taiat in bastonase 25 g de pesmet proaspat 25 g fulgi de porumb, zdrobiti usor cartofi prajiti sau…
Read more »





Supa-cremă de verdeţuri

14 May 2013
Supe_3Supa-cremă de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci, hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Read more »





Bruschete cu somon afumat

14 May 2013
Bruschete_cu_somon_afumatBruschete cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat   Mod de preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill…
Read more »





Spaghete bolognese cu bacon si telina

14 May 2013
Spaghete_bolognese_cu_bacon_si_telinaSpaghete bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte…
Read more »





Ciorbă de somn

14 May 2013
Ciorba_de_somnCiorbă de somn din: somn, ardei capia, morcov, telina, ceapa, ardei iute, rosii, bors, ulei, rosii, bors, ulei, frunza de dafin, marar, sare, piper. Ingrediente: 800 g somn doi ardei capia un morcov o telina o ceapa un ardei iute 4 rosii 500 ml bors 100 ml ulei 4 rosii 500 ml bors 100 ml…
Read more »





Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar

14 May 2013
Frigarui_din_ficat_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_mustarFrigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare. Ingrediente: 12-16 ficatei piper alb, proaspat macinat ulei pentru uns sos: 2 linguri ulei 1 ceapa medie, tocata foarte marunt 30 ml vin alb 4 linguri mustar cu boabe 3 linguri…
Read more »





Tocanita de peste cu fructe de mare

14 May 2013
Tocanita_de_peste_cu_fructe_de_mareTocanita de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve de 400 g rosii tocate 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu bacon, broccoli si mandarine

14 May 2013
Salata_cu_bacon_broccoli_si_mandarine_19Salata cu bacon, broccoli si mandarine din: broccoli, ceapa rosie, bacon, mandarine, caju, maioneza, suc de mandarine, zahar si otet de orez.   Ingrediente pentru salata: 2 cani proaspete broccoli ¼ ceasca ceapa rosie, tocata ¼ cana bacon, maruntit 1 cutie mandarine ¼ ceasca caju intregi Ingrediente pentru sos: 3 linguri de maioneza 1 lingura…
Read more »

Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese

14 May 2013
Dieta1Daca nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid…
Read more »





Pui fript

14 May 2013
Gratar_2Pui fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola, ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2 lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…
Read more »





Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)

14 May 2013
Sos_Marinara_3Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si otet balsamic. Ingrediente: 500ml sos de roşii 1 lingură ulei de măsline 8 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc proaspăt 1 linguriţă sare 2 linguriţe oţet balsamic   Mod de preparare: Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat…
Read more »





MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare

14 May 2013
InfectiiCea mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu Escherichia coli. Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas, Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria) sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma). Studiile arată că merişorul este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea…
Read more »





Tarta cu crema de vanilie si capsune

14 May 2013
Tarta_cu_crema_de_vanilie_si_capsuneTarta cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune. Ingrediente: 150g faina 100g unt 1 lingurita zahar 1 ou apa minerala sare Crema de vanilie si martipan 180g zahar tos 1/2 l lapte 2 linguri unt 1 linguri faina 1/2 baton vanilie…
Read more »





Cocktail cu ananas si sampanie

14 May 2013
Cocktail cu ananas si sampanieCocktail cu ananas si sampanie din: compot de piersici, ananas, portocale, coniac, lamaie, triplu sec, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 400 g compot de piersici 1 conserva de ananas 2 portocale 100 ml coniac 1 lamaie 100 ml triplu sec 100 ml vin alb sec 700 ml sampanie   Mod de preparare: Piersicile se…
Read more »





Tocanita de pui cu legume si bacon

14 May 2013
Tocanita_de_pui_cu_legume_si_baconTocanita de pui cu legume si bacon  din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de pui, cartofi, smantana, pesto si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os 1 ceapa, feliata 200 g bacon, tocat 1 morcov, tocat…
Read more »





Paste cu broccoli, parmezan si chorizo

14 May 2013
Paste_cu_broccoli_parmezan_si_chorizoPaste cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo, usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan, rucola. Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt

14 May 2013
Supa_de_cartofi_cu_usturoi_copt_20Supa de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt, ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa verde, faina si ulei.   Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Read more »





Citronada cu lamaie si miere

14 May 2013
Citronada_cu_lamaie_si_miereCitronada cu lamaie si miere din: lime, miere, gheata si apa plata. Ingrediente: 1/2 lime sau lămâie 1 linguriţă de miere 4-5 cuburi de gheaţă apă plată sau carbogazoasă     Mod de preparare: Într-un pahar se amestecă până la dizolvare o linguriţă de miere de albini cu sucul unei jumătăţi de lime sau orice…
Read more »





Dovleac cu jeleu de grepfruit

14 May 2013
Dovleac_cu_jeleu_de_grepfruitDovleac cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale, kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei de placinta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 3 grepfruituri 3 portocale 20 g gelatina 100 g migdale 4 kiwi o lingura cu menta tocata 200 g zahar tos o jumatate de lingurita cu pudra…
Read more »





Supa de cartofi cu pormb si verdeata

14 May 2013
Supa_de_cartofi_cu_pormb_si_verdeataSupa de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb, patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata. Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2 linguri de unt topit sare foi…
Read more »





Cocktail de trandafiri cu sampanie

14 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoaseCocktail de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb demisec, vin rosu demisec si sampanie. Ingrediente: 10 petale de trandafiri 120 g zahar 500 ml vin alb demisec 500 ml vin rosu demisec 500 ml sampanie demisec   Mod de preparare: Petalele proaspete se desfac de pe floare şi li se îndepărtează…
Read more »





Orez cu carnati si creveti

14 May 2013
Orez_cu_carnati_si_crevetiOrez cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui. Ingrediente: 6 carnati de porc picanti ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de paprika 250 g orez cu…
Read more »





Ciorbă cu macrou si ciuperci

14 May 2013
Ciorba_cu_macrou_si_ciuperciCiorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper rozmarin   Mod de preparare:…
Read more »





Cupe cu fructe

14 May 2013
Cupe cu fructeCupe cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi, coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8 piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat     Mod de preparare: Spălaţi fructele,…
Read more »





Salata cu portocale, stafide si nuci

14 May 2013
Salate_1Salata cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale, portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…
Read more »





Porc inabusit cu verdeturi

14 May 2013
Porc_inabusit_cu_verdeturiPorc inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi leurda 1 morcov sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail Margarita cu mango si chili

14 May 2013
Cocktail_Margarita_cu_mango_si_chili_3Cocktail Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple sec, nectar de agave, gheata si limeta.   Ingrediente: 1/2 mango, taiat cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire       Mod de preparare: Intr-un shaker amestecati…
Read more »





Supa cu galuste si legume

14 May 2013
Supe_1Supa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400 g rosii in bulion 2 oua 3…
Read more »





Fajitas cu pui fript

14 May 2013
Fajitas_cu_pui_fript_4Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…
Read more »





Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

14 May 2013
Gratin_de_paste_cu_ciolan_afumat_de_porc_si_branzaGratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte 140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca 4-6…
Read more »





Friganele cu fragi

14 May 2013
Desert_2Friganele cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat, ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese, visine, capsune – proaspete…
Read more »





Ciuperci cu mozzarella la cuptor

14 May 2013
Ciuperci_cu_mozzarella_la_cuptorCiuperci cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella, pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de la…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca

13 May 2013
Desert_cu_fructe_de_padure_capsuni_si_frisca_15Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni.   Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…
Read more »





Ciorba de crap cu legume

13 May 2013
Ciorba_de_crap_cu_legumeCiorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Read more »





Bruschete cu sardine

13 May 2013
Bruschete_cu_sardineBruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl vin alb sec 5…
Read more »





Vită cu bacon şi Roquefort

13 May 2013
Vita_cu_bacon_si_RoquefortVită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de nuca 250 ml bere blonda sare…
Read more »





Orez cu carne de porc

13 May 2013
Orez_cu_carne_de_porcOrez cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150 g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb sec sare piper patrunjel  …
Read more »





Peste gratinat cu gulii

13 May 2013
Retete_1Peste gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei, morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2 oua 50 g smantana 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Aripioare în stil indian

13 May 2013
Aripioare_în_stil_indianAripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper   Mod de…
Read more »





Bors de curcan cu legume si taitei

13 May 2013
Bors_de_curcan_cu_legume_si_taiteiBors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…
Read more »





Coaste de miel la cuptor

13 May 2013
Coaste_de_miel_la_cuptorCoaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin ulei de masline sare…
Read more »

Placinta cu carne de vanat

13 May 2013
Placinta_cu_carne_de_vanatPlacinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »





Piept de rata condimentat

13 May 2013
Piept_de_rata_condimentatPiept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline frunze de busuioc sare piper Pentru…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

13 May 2013
Friptura_de_porc_cu_struguri_copti_4Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si piper       Mod de…
Read more »





File de somon cu branza si parmezan

13 May 2013
File_de_somon_cu_branza_si_parmezanFile de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de lamaie 200 gr paine de secara patrunjel marar proaspat sare piper 30 gr parmezan   Mod de…
Read more »





Supa cu carne de vita si frecatei

13 May 2013
Supa_cu_carne_de_vita_si_frecateiSupa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1 lingură verdeaţă…
Read more »





Pui piri-piri

13 May 2013
Pui_piri_piri_7Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1 lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…
Read more »





Salata cu piept de pui si taitei

13 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_taiteiSalata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii.…
Read more »





Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata

13 May 2013
Tort_cu_capsuni_si_fulgi_de_ciocolataTort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g faina 1 lingurita praf de copt sare…
Read more »





Piept de pui pane cu sos picant si spaghete

13 May 2013
Piept_de_pui_pane_cu_sos_picant_si_spaghetePiept de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina, sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper Pentru sosul picant: 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 500 ml sos de roşii 2…
Read more »





Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita

13 May 2013
Legume_la_gratar_pe_bagheta_prajita_3Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita.   Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute, taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…
Read more »





Zabaglione

13 May 2013
Desert_Zabaglione_3Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert   Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune castronul pe o cratita cu apa care…
Read more »





Cannelloni umplute cu branza

13 May 2013
Cannelloni_umplute_cu_branzaCannelloni umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci, branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5 frunze de busuioc piper negru macinat sare pentru sos: 400…
Read more »





Cocktail de piersici cu sampanie

13 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanieCocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici   Mod de preparare: Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se îndepărtează pieliţele rămase în…
Read more »





Rata umpluta

13 May 2013
Rata_umplutaRata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml vin rosu 1 fir de praz ulei de masline ierburi de Provence sare   Mod…
Read more »





Tartine calde cu mere si branza

13 May 2013
Tartine caldeTartine calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de seminte de pin sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la…
Read more »





Cozonac dulce cu mac

13 May 2013
Cozonac_dulce_cu_macCozonac dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta de…
Read more »





Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi

13 May 2013
Retete_15Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de smantana sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit împre­ună cu cârnaţii tăiaţi…
Read more »





Pilaf cu carne de rata

13 May 2013
Pilaf_cu_carne_de_rataPilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper   Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul cu 1…
Read more »





Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar

13 May 2013
SONY DSCQuinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 300g ciuperci, feliate 1/4 lingurița de sare 2 cani…
Read more »





Cocktail de zmeura cu sampanie

13 May 2013
www.freepix4all.comCocktail de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec, sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml sirop de zmeura   Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se scurge de apă. într-un…
Read more »





Ciorba taraneasca cu carne de vita

13 May 2013
Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_vitaCiorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de…
Read more »





Iepure cu masline verzi si negre

13 May 2013
Iepure_cu_masline_verzi_si_negreIepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline negre 6 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin pentru marinata: 200 ml vin alb 3 cepe 4…
Read more »





Turtite din malai cu fructe

13 May 2013
Turtite_din_malai_cu_fructeTurtite din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin, stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana. Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri de pin 50 g stafide 30 g unt 150 g zahar 50 ml rachiu (de mere) 1 lingurita…
Read more »





Oua umplute cu drob

13 May 2013
Oua_umplute_cu_drobOua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g smantana 2-3 castraveti acri 2-3 catei de usturoi frunze de…
Read more »





Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic

12 May 2013
Salata_Caprese_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_24Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry, salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar brun, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½ cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Read more »





Fasole cu carne tocata de curcan si costita

12 May 2013
Fasole_cu_carne_tocata_de_curcan_si_costitaFasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Read more »





Pui fript în folie cu legume

12 May 2013
Pui_fript_în_folie_cu_legumePui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…
Read more »





Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa

12 May 2013
Ciorba_de_vitel_cu_ciuperci_si_taitei_de_casaCiorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciu­perci uscate sau…
Read more »





Budinca cu branza de vaci si lapte

12 May 2013
Budinca_cu_branza_de_vaci_si_lapteBudinca cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua, unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina. Amestecaţi bine…
Read more »





Oua pane

12 May 2013
Oua_paneOua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras sau parmezan ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu par­mezanul ori…
Read more »





Cockteil de căpşune cu sampanie

12 May 2013
cocktail, cocktailuri, cocktailuri savuroase, cocktail delicioase, cocktailuri gustoaseCockteil de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si 700 ml vin alb dulce   Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…
Read more »





Desert cu sos de lamaie

12 May 2013
Desert_cu_sos_de_lamaieDesert cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf unt…
Read more »





Gratin de pui

12 May 2013
Gratin_de_puiGratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac. Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2 linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »

Cosulete de avocado

12 May 2013
Cosulete_de_avcadoCosulete de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1 castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama de la o lamaie sare piper  …
Read more »





Piept şi ciocănele cu sos jamaican

12 May 2013
GratarPiept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt

12 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_si_ardei_copt_7Salata cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel.   Ingrediente: 500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt, curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »





Salată de leurdă cu ouă

12 May 2013
Salata_de_leurda_cu_ouaSalată de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de lamaie ulei   Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde. Le toci si…
Read more »





Cocktail de lamaie cu sampanie

12 May 2013
Cocktailuri_7Cocktail de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb. Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb sec     Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri. Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă. Deasupra…
Read more »





Ciorba de urzici cu legume si smantana

12 May 2013
Ciorba_de_urzici_cu_legume_si_smantanaCiorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »





Gris cu lapte pentru micul dejun

12 May 2013
Desert_4Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit     Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »





Prajiturele de ciocolata

12 May 2013
Prajiturele_de_ciocolataPrajiturele de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie, rupta bucati     Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »





Gustare cu cascaval si sunca

12 May 2013
Gustare_cu_cascaval_si_suncaGustare cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale, ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2 portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde nucsoara sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi

12 May 2013
Pachetele_de_primavara_cu_legume_verzi_16Pachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente pentru umplutura: 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »





Rulada cu ierburi aromatice

12 May 2013
Rulada_cu_ierburi_aromaticeRulada cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi, rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingurita cu piper cimbru nucsoara sare   Mod de preparare: Taie pulpa de porc pe…
Read more »





Aripi in sos picant

12 May 2013
Aripi_in_sos_picantAripi in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30 g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »





Coroniţă umplută cu brânză

12 May 2013
Coronita_umpluta_cu_brânzaCoroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »





Tocană din carne de vită cu bere neagră

12 May 2013
Tocanita de vita cu bere neagraTocană din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »





Ciorba cu carne de rata si legume

12 May 2013
Ciorba_cu_carne_de_rata_si_legumeCiorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte…
Read more »





Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi

12 May 2013
Pastrav_la_cuptor_cu_sos_de_rosii_si_usturoiPastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1 capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt sare piper   Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii presaram apoi cu…
Read more »





Cocktail de caise

12 May 2013
Cocktail de caiseCocktail de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise. Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise   Mod de preparare: Se curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară cu zahăr…
Read more »





Cozonac la tava

12 May 2013
Cozonac_la_tavaCozonac la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou, migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom   Mod de preparare: Se lasă…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor

12 May 2013
Cartofi_cu_branza_la_cuptor_5.jpgCartofi cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt.   Ingrediente 1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2 cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana supa de vita 1 lingurita praf de…
Read more »





Satay de pui

12 May 2013
Satay_de_puiSatay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Read more »





Aperitive cu roquefort si nuci

12 May 2013
Retete_1Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar   Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Read more »





Chutney de rubarbă

12 May 2013
Chutney_de_rubarbaChutney de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir, boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba. Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper verde…
Read more »





Plăcintă cu mure

12 May 2013
Placinta_cu_murePlăcintă cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Speli murele şi le…
Read more »





Piure de brocooli

12 May 2013
Piure_de_brocooli.pngO reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele, spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert, trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde

11 May 2013
Prajitura_cu_migdale_si_glazura_de_ceai_verde_22Parjitura cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere.   Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de…
Read more »





Somon cu crema de branza si verdeata

11 May 2013
Somon_cu_crema_de_branza_si_verdeataSomon cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza, castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron crema de brânză…
Read more »





Cosulete cu capsuni

11 May 2013
Cosulete_cu_capsuniCosulete cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet balsamic, menta si frisca. Ingrediente: 50 g unt topit 50 g zahar pudra 50 g faina 1 albus 250 g capsuni 4 linguri zahar 1 lingura otet balsamic 4 fire menta 250 g frisca vegetala   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Read more »





Pui cu ciuperci, la cuptor

11 May 2013
Pui_cu_ciuperci_la_cuptorPui cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei 1 lamaie patrunjel sau marar verde   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…
Read more »





Conopida gratinata

11 May 2013
Conopida_gratinata.pngO reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 1 conopidă 25 g unt 2 linguri cu pesmet pătrunjel Ingrediente sos: 45 g unt 45 g făină 300 ml lapte 1 linguriţă cu muştar fin 150 g caşcaval ras sare Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele mai mari…
Read more »





Salată cu orez, porumb si nucsoara

11 May 2013
SalateSalată cu orez, porumb si nucsoara din: orez, apa, mazare, porumb, ciuperci, usturoi, apa, smantana, otet balsamic, verdeata, nucsoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura…
Read more »





Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

11 May 2013
Placinte_cu_cartofi_si_mujdei_de_usturoiPlăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, cartofi, ulei, piper, usturoi, boia, ulei, marar verde. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub drojdie 1 lingurita de sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 350 ml ulei piper usturoi 1 lingurita boia ulei pentru prajit 1 legatura marar verde   Mod…
Read more »





Vafe cu frisca si capsuni

11 May 2013
Vafe_cu_frisca_si_capsuniVafe cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata. Ingrediente: vafe: 30 g unt topit 60 g zahar pudra 100 ml lapte 75 g faina 1 varf de cutit praf de copt 1 lingurita zahar vanilat umplutura: 300 g capsuni 200 g frisca 40…
Read more »





Piure de spanac cu usturoi verde

11 May 2013
Piure_de_spanac.pngO reteta delicioasa de piure cu: spanac, lapte, faina, ulei, usturoi. Ingrediente: 1 kg spanac congelat sau proaspăt 1 cană cu lapte 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Decongelează spanacul, după care opăreşte-lîn apă cu sare. Apoi scurge-l bine…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro