Retete pentru Paste:
Rasol de vitel marinat
23 February 2013
Rasol
de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in
bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2
cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri
ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2…
Read more »
Read more »
Tartă fină de lămâie
23 February 2013
Tartă
fină de lămâie din: faina, galbenusuri, zahar tos, smantana, unt,
seminte de pin si lamai. Ingrediente: 300 g faina 3 galbenusuri 250 g
zahar tos 200 ml smantana 170 g unt 30 g seminte de pin 2 lamai Mod de
preparare: Cerne făina şi fă o adâncitură în mijloc. Pune 150 g de…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu pate de ficat
23 February 2013
Chifle
umplute cu pate de ficat din: chifle, pate de ficat, unt, oua, marar,
piper si sare. Ingrediente: 10 chifle 200 g pate de ficat 100 g unt 2
oua marar tocat piper sare Mod de preparare: Scobeşti chiflele, miezul
îl amesteci cu o parte din unt, 1 ou bătut, mărar tocat, sare, piper…
Read more »
Read more »
Cuiburi din spanac
23 February 2013
Cuiburi
din spanac din: orez cu bob lung, spanac, ceapa, ulei, oua, marar,
pasta de tomate, condimente, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu
bob lung 500 g spanac proaspat sau congelat 2 cepe 100 ml ulei 4 oua 1
legatura marar 1 lingura cu pasta de tomate condimente uscate (amestec
din usturoi, maghiran,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu tequila, vodka si rom
23 February 2013
Cocktail
cu tequila, vodka si rom din: vodka, rom alb, tequila, gin, blue
curacao, suc carbogazos si lime. Ingrediente: 15 ml vodka 15 ml rom alb
15 ml tequila alba 15 ml gin blue curacao mix sweet and sour suc
carbogazos ime Mod de preparare: Intr-un pahar umplut jumatate cu
gheata turnati spirtoasele, adaugati…
Read more »
Read more »
Rulada in crusta dulce
23 February 2013
Rulada
in crusta dulce din: piept de curcan, mustar dulce, miere, casaval sos
de rosii, usturoi, rozmarin, oua, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g
piept de curcan 4 linguri cu mustar dulce 1 lingura cu miere 50 g
cascaval 2 linguri cu sos de rosii asezonat cu rozmarin si praf de
usturoi 2 oua…
Read more »
Read more »
Fursecuri crocante
23 February 2013
Fursecuri
crocante din: unt, zahar, galbenus, vanilie, faina, lapte batut, coaja
de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 6 linguri cu
unt 65 g zahar 1 galbenus 1/4 lingurita cu vanilie 120 g faina 2
linguri cu lapte batut 1 1/2 lingurite cu coaja de lamaie 50 g zahar
pudra 2 linguri…
Read more »
Read more »
Iepure cu vin alb
23 February 2013
Iepure
cu vin alb din: pulpe de iepure, ceapa, ciuperci, bacon, vin alb,
patrunjel, cimbru, foi de dafin, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 cepe mari 300 g ciuperci 150 g bacon
300 ml vin alb o legatura patrunjel o legatura cimbru 2 foi dafin 3
linguri ulei o lingura…
Read more »
Read more »
Tort cu piscoturi, capsune si frisca
23 February 2013
Tort
cu piscoturi, capsune si frisca din: piscoturi, budinca de vanilie,
frisca, lapte, zahar, capsune si gelatina rosie. Ingrediente: 100 g
piscoturi 1 plic budinca de vanilie 150 g frisca la tub 400 ml lapte 3
linguri cu zahar 200 g capsune 1 plic gelatina rosie Mod de preparare:
Tapetează o formă de tort…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peltea de gutui
23 February 2013
Gutuia
este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca
nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si
cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui.
Ingrediente: cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui
3-4 mere 1,5 litri apa 1…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu legume
23 February 2013
Clatite
umplute cu legume din: oua, bere, ulei, faina, sare, ceapa rosie,
telina, ardei grasi, morcovi, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, vin
alb demisec, oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente:
pentru clatite 2-3 oua 250 ml bere (sau apa minerala) 1 lingura ulei
faina cat cuprinde sare ulei pentru prajit pentru umplutura: 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rată cu sos de vin
23 February 2013
Rată
cu sos de vin din: piept de rata, ciuperci, ceapa, unt, vin alb,
concentrat de gaina, smantana, boabe de piper rosu si sare. Ingrediente:
2 bucati piept de rata 500 g ciuperci proaspete o ceapa alba 100 g unt
200 ml vin alb o lingura concentrat de gaina 200 ml smantana slaba o
lingura…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Bisteeya
23 February 2013
Bisteeya
din: faina, galbenus, unt, apa rece, otet, sare, pui, ceapa, unt,
migdale, sare, piper, zahar, faina, zeama de lamaie, patrunjel verde,
supa de pasare, galbenusuri, sofran, unt, scortisoara si seminte de pin.
Ingrediente: 170 g faina 1 galbenus 100 g unt 2 linguri apa rece 1
lingura otet 1 praf de sare pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Supă de ficăţei şi zarzavaturi
23 February 2013
Supă
de ficăţei şi zarzavaturi din: ficatei de pui, morcov, patrunjel,
ceapa, usturoi, cartofi, rosie, ardei gras, frunze de patrunjel, mazare
verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1
morcov 1 patrunjel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 3-4 cartofi 1 rosie
mai mare 1 ardei rgas 1 legatura frunze…
Read more »
Read more »
Pătrate cu ricotta
23 February 2013
Pătrate
cu ricotta din: faina, ricotta, zahar pudra, unt, oua, smantana, lamaie
si drojdie de bere. Ingrediente: 220 g faina 250 g ricotta 200 g zahar
pudra 180 g unt 4 oua 200 ml smantana 1 lamaie 1 lingurita cu drojdie de
bere Mod de preparare: Amestecă făina cu drojdia de bere, jumătate
din…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume
23 February 2013
Şalău
cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa,
condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa
alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire
busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…
Read more »
Read more »
Salata cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute
23 February 2013
Salata
cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute din: ceapa rosie,
ulei de masline, carne tocataq, pudra de chili, boia dulce, fulgi de
ardei iute, sare, maghiran, piper, amidon, usturoi, chimen, salsa de
rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata eisberg, rosii, tortilla
chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roșii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video)
22 February 2013
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu migdale
22 February 2013
Biscuiti
cu migdale din: faina, praf de copt, sare, migdale, nucsoara,
scortisoara, cuisoare, zahar, oua, esenta de vanilie si albus de ou.
Ingrediente: 1 1/4 cupe faina 2 lingurite praf de copt sare 1 cana
migdale feliate 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita scortisoara 1/4
lingurita cuisoare 3/4 ceasca de zahar 2 oua 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Cidru de portocale
22 February 2013
Cidru
de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie, baton
de scortisoara, cuisoare si baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg
portocale 1 kg sare 1 1/2 kg zahar 3 l apa 100 g stafide 1 lamaie 1
baton de scortisoara 4-5 cuisoare 1 baton de vanilie Mod de preparare:
Se stoarce lamaia. Se…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu ciuperci
22 February 2013
Ficăţei
de pui cu ciuperci din: ficatei, ciuperci, ceapa rosie, patrunjel,
piper alb, busuioc, sare si unt. Ingrediente: 1 kg ficatei 1 kg ciuperci
1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita piper alb 1 fir
busuioc sare 50 g unt Mod de preparare: Se curata ficateii de pielite
si se spala. Se curata…
Read more »
Read more »
Foitaj cu mazare
22 February 2013
Foitaj
cu mazare din: aluat foitaj, cartofi, mazare, ardei gras, oua, seminte
de susan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 250 g
cartofi 250 g mazare congelata 1/2 ardei gras rosu 2 oua 2 linguri
seminte de susan 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper 1 varf de
cutit…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola
22 February 2013
Cartofi
gratinati cu pere si gorgonzola din: cartofi rosii, pere, sare, piper,
smantana si branza gorgonzola. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 2 pere
sare piper 300 g smantana 100 g branza gorgonzola Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 200°C. Se deco-jesc cartofii şi perele. Perele se
taie sferturi, se curăţă de cotoare şi…
Read more »
Read more »
Pandispan cu lamaie
22 February 2013
Pandispan
cu lamaie din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, lamaie, zahar
pudra si sare. Ingrediente: 115 g unt + 2 linguri 130 g zahar tos 2 oua
mari 120 g faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1 lamaie 4 linguri cu
zahar pudra sare Mod de preparare: Incinge cuptorul şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de raţă cu zeamă de varză
22 February 2013
Ciorbă
de raţă cu zeamă de varză din: maruntaie de rata, morcovi, ceapa,
ardei, cartofi, rosii, zeama de varza, leustean si condimente.
Ingrediente: 500-600 g maruntaie de rata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2
cartofi 4-5 rosii 1 l zeama de varza leustean verde condimente, dupa
gust Mod de preparare: Cureţi măruntaiele de…
Read more »
Read more »
Taitei gratinati
22 February 2013
Taitei
gratinati din: taitei, sare, rosii decojite, ceapa, ulei, bulion, supa
de legume, cimbru, piper, zahar si cascaval. Ingrediente: 400 g taitei
lati sare 600 g rosii decojite 2 cepe 2-3 linguri ulei 4 linguri bulion
200 ml supa de legume 1 lingurita cimbru piper 1/2 lingurita zahar 200 g
cascaval Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume in manta de aluat
22 February 2013
Sufleu
de legume in manta de aluat din: faina, unt, ou, sare, ardei grasi,
praz, dovlecel, mazare, rozmarin, usturoi, oua, smantana, cascaval,
smantana dulce, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt
1 ou 1 praf sare in plus: 2 ardei grasi rosii 1 fir praz 1 dovlecel 200
g mazare congelata…
Read more »
Read more »
Clatite dulci
22 February 2013
Clatite
dulci din: oua, faina, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsune, kiwi,
orez, unt, sfecla rosie si scortisoara. Ingrediente: pentru clatite; 2
oua 1 pahar faina 1/2 pahar cu lapte 2 lingurite cu zahar sare ulei
pentru umplutura: 2-3 linguri cu gem de capsune 2-3 kiwi 1 ceasca de
orez 2 cesti cu lapte…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu rosii si masline
22 February 2013
Spaghetti
cu rosii si masline din: rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline,
sare, piper negru, spaghetti, branza feta si masline negre. Ingrediente:
400 g rosii 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc circa 50 ml ulei de
masline sare piper negru 500 g spaghetti 150 g branza feta 50 g masline
negre Mod de…
Read more »
Read more »
Fleică de porc împănată la grătar
22 February 2013
Fleică
de porc împănată la grătar din: muschiuleti de porc, slanina, usturoi,
malai, ulei si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc (circa 1,5) 250 g
slanina 1 capatana de usturoi 200 g malai 50 ml ulei 30 g sare Mod de
preparare: Degresezi fleica, o cureţi de pieliţe, o speli şi o laşi
să…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu aluat fraged
22 February 2013
Cheesecake
cu aluat fraged din: margarina, smantana, zahar, faina, praf de copt,
lamaie, sare, crema de branza, stafide, oua si coniac. Ingrediente: 1/2
cana cu maragarina moale 1/2 cana cu smantana grasa 1/2 cana cu zahar
faina cat cuprinde 1/4 lingurita cu praf de copt 1 lamaie sare pentru
umplutura: 800 g crema de branza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu bacon si sos bechamel
22 February 2013
Cannelloni
cu bacon si sos bechamel din: foi pentru cannelloni, radicchio,
cascaval afumat, bacon, alune, unt, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte
si nucsoara. foi pentru cannelloni 900g radicchio 220g cascaval afumat
220g felii de bacon 80g alune decojite 70g unt ulei sare piper pentru
sos bechamel pregatit ca aici: 30 g unt fara sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu caşcaval la cuptor
22 February 2013
Piept
de pui cu caşcaval la cuptor din: piept de pui, oua, cascaval,
smantana, faina, unt si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 3-4 oua
200 g cascaval mai tare 2 linguri de smantana faina unt cat o nuca si
pesmet pentru uns si tapetat forma sare Mod de preparare: Pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Rulade cu paste, ricotta şi parmezan
22 February 2013
Rulade
cu paste, ricotta şi parmezan din: foi de lasagna, carnaciori afumati,
ceapa, usturoi, ulei, ceapa verde, ricotta, galbenusuri, patrunjel,
arpagic verde, busuioc, parmezan, sare, piper, suc de lamaie si
mozzarella. Ingrediente: 12 foi de lasagna 150 g carnaciori afumati 1
ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 1 legatura ceapa verde 400 g…
Read more »
Read more »
Tochitură înăbuşită
22 February 2013
Tochitură
înăbuşită din: slanina, maruntaie de porc, costita, carnati, sare si
piper. Ingrediente: 150 g slanina cateva maruntaie de porc 500 g costita
proaspata 2-3 bucati carnati sare piper Mod de preparare: Toci
slănina cubuleţe mai mici şi o pui la foc într-un vas de tuci, peste
care adaugi celelalte ingrediente, tocate puţin mai…
Read more »
Read more »
Cozonac rasucit
22 February 2013
Cozonac
rasucit din: faina, lapte, zahar pudra, albusuri, ou, unt, drojdie,
sare, lapte, zahar pudra, nuci macinate, telemea si zahar vanilat.
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 220 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1
ou 220 g unt 42 g drojdie sare Pentru umplutura de nucă: 100 ml lapte
100 g zahăr pudră 200…
Read more »
Read more »
Pui in crusta
22 February 2013
Pui
in crusta din: pui, faina, sare, albusuri, unt, lamaie, rozmarin si
piper. Ingrediente: 1 pui 600 g faina 400 g sare 4 albusuri 3 linguri cu
unt 1 lamaie rozmarin piper Mod de preparare: Amestecă făina cu sarea
şi albuşurile. Toarnă treptat 250 ml de apă şi frământă până ce obţii
un aluat…
Read more »
Read more »
Peste la gratar in stil mediteranean
22 February 2013
Peste
la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper,
patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi,
samburi de pin, masline negre si lamaie. Ingrediente: 4 pesti curatati 4
linguri suc de lamaie sare piper 1/2 legatura patrunjel 3 catei de
usturoi 2 ardei iuti rosii 2 fire rozmarin 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Flip Flop
22 February 2013
Cocktail
Flip Flop din: suc de ananas, suc proaspat de grepfrut, ou, sirop de
capsuni si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl
suc de ananas 4 cl suc proaspat de grepfrut 1 ou 1 cl sirop de capsuni
capsuni Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu 6-7 cuburi de
gheata…
Read more »
Read more »
Paste cu varza, sunca si cascaval
22 February 2013
Paste
cu varza, sunca si cascaval din: varza alba, ceapa, ruccola, sunca de
praga, unt, supa, sare, piper, smantana, suc de lamaie, paste si
cascaval. Ingrediente: 600 g varza alba 1 ceapa 50 g ruccola 80 g sunca
de Praga feliata 2 linguri unt 150 ml supa sare piper 200 g smantana 1-2
linguri suc…
Read more »
Read more »
Ciorba haiduceasca cu carne de pui si porc
22 February 2013
Ciorba
haiduceasca cu carne de pui si porc din: carne de porc, carne de pui,
carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, ciuperci, boia, ardei iute,
chimen, smantana, galbenusuri, usturoi, foaie de dafin, sare si ulei.
Ingrediente: 300 g carne de porc 300 g carne de pui 200 g carnati
afumati 2 cepe 4 morcovi 2 radacini…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume, bacon şi alune crocante
22 February 2013
Tortilla
cu legume, bacon şi alune crocante din: cartofi rosii, radacina de
patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte,
emmentaler, oua, verdeata, hrean, bacon si alune. Ingrediente: 800 g
cartofi rosii 150 g radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1
conopida mica 500 g broccoli sare piper 600 ml lapte 150…
Read more »
Read more »
Ciulama din pipote şi inimi
22 February 2013
Ciulama
din pipote şi inimi din: pipote si inimi de pui, zarzavat pentru supa,
unt, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote si inimi
de pui zarzavat pentru supa 100 g unt 2 linguri faina patrunjel sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli pipotele şi Inimile. Le pui
la fiert în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gutui
22 February 2013
Dulceata
de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un
gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita
putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara
noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2
pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Rulada cu varza calita
22 February 2013
Rulada
cu varza calita din: faina, unt, sare, varza acra, ceapa, kaizer si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt sare 1/2 pahar
apa pentru umlutura: 1 varza acra 1 ceapa 250 g kaizer piper Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele, frămânţi un aluat şi îl pui
apoi în frigider pentru…
Read more »
Read more »
Linte usturoiată
22 February 2013
Linte
usturoiată din: linte, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, boabe de
piper, seminte de chimen, sare si ulei. Ingrediente: 500 g linte 1 ceapa
1 morcov 5 catei de usturoi 2 foi de dafin 4-5 boabe de piper seminte
de chimen sare ulei Mod de preparare: Pui lintea la înmuiat pentru 3
ore,…
Read more »
Read more »
Colac cu mac
22 February 2013
Colac
cu mac din; faina, zahar pudra, oua, unt, lapte, drojdie, migdale,
nucsoara, sare, mac, lapte, zahar pudra, unt, scortisoara si rom.
Ingrediente: 400 g faina 120 g zahar pudra 3 oua 100 g unt 100 ml lapte
30 g drojdie 30 g migdale feliate nucsoara sare pentru umplutura de mac:
150 g mac macinat…
Read more »
Read more »
Crostata de mere
22 February 2013
Crostata
de mere din: faina, unt, zahar, ou si sare, mere, scortisoara, zeama de
lamaie si zahar brun. Ingrediente: 1 kg mere scortisoara zeama de
lamaie zahar brun pentru aluat: 200 g faina 100 g unt gras 2 linguri cu
zahar 1 ou sare Mod de preparare: Amestecă ingredientele pentru aluat,
înfoliază-l şi dă-l…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi
22 February 2013
Macaroane
cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi din: ceapa, usturoi,
rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper,
smantana, oua si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2
catei de usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 3 linguri
ulei de masline 1 lingrita oregano piper…
Read more »
Read more »
Tocăniţă în pâine
22 February 2013
Tocăniţă
în pâine din: carne de porc, morcov, ceapa, rosii taiate in bulion,
sare, usutroi, piper, faina, lapte, unt, drojdie si sare. Ingrediente:
500 g carne de porc de gatit 1 morcov 2 cepe mari 1 cutie mare cu rosii
taiate in bulion 1 capata de usturoi sare piper negru macinat pentru
paine: 500 g…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc la cuptor
22 February 2013
Muşchi
de porc la cuptor din: muschi de porc, coriandru boabe, cimbru,
oregano, usturoi, morcovi, vin, foi de dafin, boabe de piper verde si
sare. Ingrediente: 500 g muschi de porc coriandru boabe cimbru macinat
crengute de cimbru oregano 2 catei de usturoi 4 morcovi 100 ml vin 3 foi
de dafin boabe de piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici
21 February 2013
Aveti
un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati
ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem
raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati
acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu
de realizat, dar care este foarte bun…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, ardei si masline
21 February 2013
Pizza
cu salam, ardei si masline din: faina, drojdie, zahar, sare, piper,
ulei de masline, rosii, salam, masline, ardei iute murat, branza
raclette si oregano. Ingrediente: 450 g faina 20 g drojdie proaspata 1
praf zahar sare piper 6 linguri ulei de masline 1 conserva mica de rosii
(425 ml) 100 g salam feliat 50…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si parmezan
21 February 2013
Tarta
cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa,
zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g
unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2
cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi…
Read more »
Read more »
Varză murată cu ciolan afumat
21 February 2013
Varză
murată cu ciolan afumat din: varza murata, ceapa, bulion, ciolan
afumat, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 varza murata
mare 2 cepe potrivite 1 lingura bulion 2 ciolane afumate ulei sare piper
2 foi de dafin Mod de preparare: Ţii varza murată la desărat 2 ore,
apoi o scurgi şi…
Read more »
Read more »
Mâncărică de ciuperci cu ficat
21 February 2013
Mâncărică
de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii,
ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 200 g ficat de vitel 500 g ciuperci 100 ml vin 200 ml suc
de rosii 1 ceapa 100 ml ulei marar patrunjel 1 lingura zeama de lamaie
sare piper…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume
21 February 2013
Friptura
de miel cu legume din: coaste de miel, cartofi, morcov, ceapa, usturoi,
ardei gras, foaie de dafin, cimbru, ienibahar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 bucata coaste de miel (cam 1 kg) 3 cartofi 1 morcov 1
ceapa 3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
Read more »
Pilaf picant cu pui
21 February 2013
Pilaf
picant cu pui din: orez, carne de pui, supa de legume, unt, ceapa,
stafide aurii, ardei gras, ardei iute, boabe de ienibahar, seminte de
pin, sare si piper. Ingrediente: 30 g orez cu bobul lung 300 g carne de
pui (piept sau pulpe dezosate) 700 ml supa de legume 200 g unt 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Vita cu ciuperci
21 February 2013
Vita
cu ciuperci din: slanina, ceapa, usturoi, legume, muschiulet de vita,
ulei de masline, pasta de tomate, cimbrisor, sare, vin rosu sec, supa de
vita, ciuperci, patrunjel si piper macinat. Ingrediente: 100 g slanina
cu carne pe ea 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 legatura legume pentru supa
1,2 muschiulet vita (pulpa) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos de brânză
21 February 2013
Cartofi
copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute,
ulei de masline si rosii. Ingrediente: 4-6 cartofi 400 g branza grasa 2
catei de usturoi 2-3 ardei iuti 4 linguri ulei de masline 1 rosie mare
Mod de preparare: Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul
încins…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu legume
21 February 2013
Coaste
de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie,
rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1
ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt
rozmarin cimbru…
Read more »
Read more »
Gustari: Crochete picante
21 February 2013
Crochete
picante din: margarina, faina, apa, otet, boia iute si sare.
Ingrediente: 1 pachet margarina 350 g faina 7 linguri cu apa 1 lingura
cu otet boia iute sare Mod de preparare: Cerne făina într-un castron
şi adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de
cuţit de sare şi o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bors de varza
21 February 2013
Bors
de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa,
telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza
mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica
2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei Mod de preparare: Taie
in rondele ceapa si radacinoasele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco
21 February 2013
Tacos
cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline,
condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie,
sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de
masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi
21 February 2013
Mamaliga
in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie,
slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline,
patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g malai 100 g branza de burduf
100 g telemea 100 g cascaval de oaie 100 g slaninuta 1 carnat taranesc
100 g unt 2 ardei copti 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry si capere
21 February 2013
Spaghete
cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry,
usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet
spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de
usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Escalop din carne de porc
21 February 2013
Escalop
din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos
brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime 250 g sunca
presata 300 g ciuperci conservate 100 g unt 500 g sos brun spaniol 2 g
piper…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu pastă de peşte
21 February 2013
Bărcuţe
cu pastă de peşte din: lamaie, masline, smantana, andive, pasta de
peste, piper si sare. Ingrediente: 1 lamaie 100 g masline verzi si negre
100 g smantana 4 andive 100 g pasta de peste piper sare Mod de
preparare: Tai andivele în jumătăţi, îndepărtezi măduva, presari cu
zeama de lămâie şi le laşi…
Read more »
Read more »
Fasole cu afumatura
21 February 2013
Fasole
cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii,
ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole uscata 2 cepe mari 1-2 foi de dafin 1 lingura cu pasta de rosii 2
ardei iuti 300 g costita afumata (doar carnea) cimbru sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas in paine
21 February 2013
Gulas
in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne,
ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii,
boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici.
Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carnati de casa 2 linguri ulei
200 ml supa de…
Read more »
Read more »
Ciorbă secuiască cu creier de porc
21 February 2013
Ciorbă
secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare,
piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc,
ulei, boia, faina si smantana. Ingrediente: 2 l de la zeama murata 3-4
foid e dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez 350 g…
Read more »
Read more »
Carnaciori la minut
21 February 2013
Carnaciori
la minut din: carnaciori de bere, bacon, mustar dulce, miere.
Ingrediente: 12 carnaciori de bere 12 felii de bacon 2 linguri mustar
dulce 2 linguri miere Mod de preparare: Amesteci muştarul cu mierea de
albine într-un bol. Introduci cârnăciorii în acest amestec şi îi laşi
circa 20 de minute să se îmbibe cât…
Read more »
Read more »
Quiche rustic
21 February 2013
Quiche
rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare,
piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati. Ingrediente: 200 g
faina 1 varf de cutit sare 100 g unt 2-3 linguri apa rece 100 g
cascaval ras 2 oua 250 ml smantana mai grasa sare piper nucsoara 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui picante
21 February 2013
Aripioare
de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion,
miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata,
ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căței de usturoi 1 ardei iute 2
linguri bulion 1 lingură miere sare 1 ½…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ghimbir si curry
21 February 2013
Piept
de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper
cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar. Ingrediente:
2 piepti de pui 180 ml lapte de cocos 245 ml iaurt 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita
21 February 2013
Hamburgheri
cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos
sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii,
sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2
linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca
telina tocata marunt 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu două creme
21 February 2013
Prăjitură
cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte,
cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru foi: 9 linguri zahar pudra 9 linguri faina 9 oua 1 pachet praf de
copt unt pentru uns tava pentru crema de cacao: 1/2 lapte dulce 3
linguri cacao…
Read more »
Read more »
Cocktail Sundowner
21 February 2013
Cocktail
Sundowner din: suc de grepfrut, sirop de afine rosii, zeama de lamaie
si tonic. Ingrediente: 8 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de afine rosii 2
cl zeama de lamaie tonic Mod de preparare: Mixam bine sucurile de
portocale si siropul de gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura
intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sufleu de gulii cu costiţă
21 February 2013
Sufleu
de gulii cu costiţă din: pulpa de porc, telemea, smantana, frunze de
spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g
pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de
spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Incingi cuporul…
Read more »
Read more »
Clătite mediteraneene
21 February 2013
Clătite
mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de
vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia.
Ingrediente: 1 cescuta faina 2 oua 1 pahar cu lapte 2 lingurite cu
zahar ulei sare pentru umplutura: 30 g branza de vaci 200 g branza
telemea 100 g branza halloumi 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de miel
21 February 2013
Rulada
cu morcovi si pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, morcovi,
castravete murat, sunca, unt, busuioc, cimbru, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 900 g pulpa de miel 3 oua 1 ceapa 1 morcov 1
castarvete murat 50 g sunca 2 linguri cu unt busuioc cimbru patrunjel
ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Dieta fără foc
21 February 2013
Mic
dejun – la alegere - 200 ml suc de portocale (sau de afine, mure,
cătină, kiwi, struguri) - 150 ml lapte bătut făcut în casă, amestecat cu
fulgi de ovăz, miere şi nuci - 150 ml lapte dulce nefiert cu 2 tartine
de pâine neagră şi miere - 200 g salată de banane cu…
Read more »
Read more »
Placinta creata cu branza
21 February 2013
Placinta
creata cu branza din: foi de placinta, branza telemea, unt, oua, iaurt,
lapte si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 500 g branza
telemea 100 g unt 4 oua 300 g iaurt 80-100 ml lapte piper Mod de
preparare: Sfarama bine branza cu furculita. Adauga o jumatate de
lingurita cu piper proaspat…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma
21 February 2013
Creveti
crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi,
creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2
linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de
porumb ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se amestecă, într-un
castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara maioneza de casa
20 February 2013
Maioneza
de casa este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut, dar pentru
a preveni intoxicatia alimentara care poate fi provocata de oul crud cu
care se efectueaza,trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand
doriti sa faceti maioneza. 1 ou 200ml ulei 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Alegeti un ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale
20 February 2013
Tarta
cu gem de prune si migdale - aluat pentru tarta pe care il gasiti
pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini.
Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2
linguri rom migdale prajite Mod de preparare: Aluatul se pregateste
dupa cum ati vazut aici. Se…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu salvie si paste
20 February 2013
Friptura
de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone,
rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de
lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala.
Ingrediente: 250 g taitei lati sare piper 3 linguri mascarpone 4-5 rosii
1 fir praz 200 g ciuperci pleurotus 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu cartofi natur
20 February 2013
Rulouri
de pui cu cartofi natur din: piept de pui, conopida, telina, ardei
gras, ceapa, fasole galbena, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
piept de pui 1 conopida 1 telina 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras galben 1 ceapa fasole galbena unt ulei sare piper Mod de
preparare: Feliază…
Read more »
Read more »
Tarta cu sfecla rosie
20 February 2013
Tarta
cu sfecla rosie din: sfecla rosie, telemea de vaca, faina, unt, lapte,
ulei, fulgi de cartofi, drojdie, oua, zahar, sare, patrunjel verde, otet
si hrean. Ingrediente: 3 sfecle rosii 100 g telemea de vaca 400 g faina
120 g unt 200 ml lapte 2-3 linguri cu ulei 100 g fulgi de cartofi 20 g…
Read more »
Read more »
Tort cupola de coacaze
20 February 2013
Tort
cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii,
gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale.
Ingrediente: crema: 450 g iaurt 100 ml nectar de coacaze 100 g zahar 300
g coacaze rosii 20 g gelatina 4 linguri lichior de coacaze (cassis) 400
ml frisca blat: 3 foi de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura in varza acra
20 February 2013
Sarmale
cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez,
ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata,
costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata
200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura
untura 2 morcovi rasi 100 ml…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de miel rustic
20 February 2013
Drob
cu carne de miel rustic din: prapur de miel, maruntaie de la un miel,
oua, castraveti murati, ardei gras, ulei, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaiele de la un miel (inima, ficat,
plamani si rinichi) 5 oua 2 castraveti murati 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde
20 February 2013
File
de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde din: file de porc, ulei
de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, unt, otet
de vin alb, zahar, piper si sare. Ingrediente: 500 g filé de porc 3
linguri ulei de măsline 1 linguriță suc de lămâie 1/2 linguriță fulgi…
Read more »
Read more »
Aspic de legume si piept de pui
20 February 2013
Aspic
de legume si piept de pui din: oua, mazare, fasole verde, morcovi,
piept de pui, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 6 oua 150 g
mazare 150 g fasole verde 125 g morcovi 200 g piept de pui 500 ml supa
de legume 10 g gelatina granule sare Mod de preparare: Spăla…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu creier
20 February 2013
Pateu
de ficat cu creier din: ficat, unt, creier, ciuperci, sare, piper si
coniac. Ingrediente: 400 g ficat 150 g unt 250 g creier 250 g ciuperci
sare piper 50 ml coniac Mod de preparare: Speli şi ţii ficatul în
lapte câteva ore şi apoi fierbi ficatul tot în lapte. Ţii creierul în
apă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cupolă de orez cu năut
20 February 2013
Cupolă
de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1
ceapa 3 cani cu supa de legume (pui) 1/4 pachet cu unt 1/4 lingurita cu
sofran sare piper ulei Mod de preparare: Toaca marunt ceapa si…
Read more »
Read more »
Pasca cu ciocolata
20 February 2013
Pasca
cu ciocolata din: biscuiti simpli, cacao, miez de nuca, unt, ou, lapte,
branza de vaci, frisca, zeama de portocala, coaja de portocala,
dulceata, ciocolata neagra si coniac. Ingrediente: pentru blat: 350 g
biscuiti simpli 3 linguri cacao 100 g miez de nuca 150 g unt 1 ou 4-5
linguri lapte rece pentru umplutura: 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra
20 February 2013
Salata
cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon,
varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si
branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de
Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet
balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu ciuperci
20 February 2013
Chiftele
de cartofi cu ciuperci din: cartofi, sare, piper, ceapa verde,
ciuperci, ulei, cascaval si patrunjel tocat. Acest fel de macare se
poate prepara si cu alte legume (morcovi, dovlecei etc), in combinatie
cu cartofii. Ingrediente: 1 kg cartofi sare piper 1 legatura ceapa verde
400 g ciuperci Champions 5 linguri ulei 4 felii cascaval…
Read more »
Read more »
Varza calita cu jumari
20 February 2013
Varza
calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe
de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare. Ingrediente: 2
verze potrivite 300 g piept de porc 10 boabe de piper negru 2-3 boabe de
ienibahar 1 lingurita cu seminte de marar 2 linguri cu bulion 2 linguri
cu untura…
Read more »
Read more »
Trigoane cu spanac şi feta
20 February 2013
Trigoane
cu spanac şi feta din: faina, ulei, apa, sare, spanac, branza feta,
ceapa, ou, sare, piper, nucsoara si ulei. Ingrediente: 600 g faina 3
linguri cu ulei 120 ml apa 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1,5 kg
spanac 300 g branza feta 1 ceapa 1 ou+1 galbenus sare piper nucsoara
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Desert cu capsuni
20 February 2013
Desert
cu capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, gelatina,
frisca, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 2 oua 80 g
zahar 100 g faina 2 linguri ulei 1 lingurita praf de copt pentru crema: 2
pliculete gelatina 250 ml frisca 80 g zahar pudra 1 pachet zahar
vanilat 250 g capsuni…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu branza si spanac
20 February 2013
Rulada
de porc cu branza si spanac din: pulpa de porc fara os, telemea,
smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g
smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Cuiburi vanilate
20 February 2013
Cuiburi
vanilate din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, sare,
ciocolata de menaj, ulei, ciocolata alba, frisca, fulgi de migdale si
bombonele. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50 ml ulei 150 g faina 2
lingurite esenta de vanilie 1 praf de sare pentru decor: 200 g ciocolata
de menaj 5 linguri ulei 100…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carnati picanţi
20 February 2013
Mancare
de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de
legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: 300 g linte 2 linguri cu unt 2 cepe 1 lingurita cu chimion
pisat 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta) 300 g carnati picanti
1 cutie cu rosii…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de rosii
20 February 2013
Chiftelute
cu sos de rosii din: carne tocata, oua, ceapa, usturoi, paine, lapte,
marar, patrunjel, sare, piper, ulei, pasta de rosii, morcov, amidon
alimentar, supa de carne, vin alb, usturoi si otet de vin. Ingrediente:
pentru chiftele 600 g carne tocata (amestec vita cu porc) 2 oua 1 ceapa 2
catei de usturoi 2 felii…
Read more »
Read more »
Turtă de morcov şi praz
20 February 2013
Turtă
de morcov şi praz din: morcovi, praz, oua, unt, iaurt, faina, piure de
cartofi, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi fierti si
tocati marunt 1 fir de praz mai mare 4 oua 125 g unt 125 ml iaurt de
baut 2-3 linguri cu faina 100 g piure de cartofi 1 plic…
Read more »
Read more »
Musaca de vitel
20 February 2013
Musaca
de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel,
rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mozzarella 200 ml lapte 1/4 pachet cu
unt sare pentru sosul rosu: 500 g carne de vitel 1 cutie cu rosii in
bulion 1 lingura…
Read more »
Read more »
Varza cu piureu de cartofi si carnaciori
20 February 2013
Varza
cu piureu de cartofi si carnaciori din: ceapa, ulei, varza acra, foi de
dafin, boabe de ienibahar, sare, piper, vin alb, cartofi, unt, lapte,
nucsoara, zahar si cabanosi. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 600 g
varză acră 2 foi de dafin 5 boabe de enibahar sare piper 250 ml vin alb
600 g…
Read more »
Read more »
Frittata cu broccoli, fasole verde si ardei
20 February 2013
Frittata
cu broccoli, fasole verde si ardei din: ardei gras, fasole verde,
broccoli, sare, oua, ulei, unt si hasmatuchi. Ingrediente: 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 250 g fasole verde 200 g broccoli sare 8 oua
piper 1 lingura ulei 2 linguri unt 1 hasmatuchi Mod de preparare: Se
spala ardeiul gras,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin alb si sampanie
20 February 2013
Cocktail
cu vin alb si sampanie din: zahar, capsune, vin alb si sampanie.
Ingrediente: 100 g zahar 1 kg capsune 1500 ml vin alb 750 ml sampanie
Mod de preparare: Se pune o jumatate din cantitatea de capsuni, fara
codite, in apa rece. Se taie in doua capsunile, se dau prin zahar si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza
20 February 2013
Fondue
cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon
de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita
1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1
cațel de usturoi, cojit 1/2…
Read more »
Read more »
Ciorba acrisoara cu ou
20 February 2013
Ciorba
acrisoara cu ou din: ulei, faina, zeama de castarveti, concentrat de
legume, ceapa, oua, tarhon, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente:
50 ml ulei 2 linguri faina zeama de la un borcan de castraveti 1 lingura
concentrat de legume 1 ceapa 4-8 oua tarhon 1 foaie de dafin piper
macinat sare Mod…
Read more »
Read more »
Semiluni cu nucă
20 February 2013
Semiluni
cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca
si gem de caise. Ingrediente: 300 g faina 150 g zahar pudra 100 g unt 1
lingura cu smantana 1 ou 1 plic cu praf de copt 200 g nuca macinata gem
de caise Mod de preparare: Amesteca 70 g…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata la cuptor
20 February 2013
Paste
cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita
afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de
rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si
piper. Ingrediente: 400 g paste fainoase (scurte si groase) 400 g carne
tocata (curcan, amestec de porc si vita) 50…
Read more »
Read more »
Tort delicios de primavara
20 February 2013
Tort
delicios de primavara din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt,
branza de vaci, zahar pudra, frisca, gelatina, zeama de capsuni si
capsuni. Ingrediente: pentru crema: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri
faina 2 linguri ulei 1 praf de copt pentru crema: 300 g branza de vaci
(bine scursa) 175 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Orez în straturi
20 February 2013
Orez
în straturi din: orez, ceapa, morcovi, usturoi, gulas de porc, unt, vin
alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 cana de orez cu bob rotund 2
cepe 3-4 morcovi 2-3 catei de usturoi 400 g gulas de porc (cuburi) 2
linguri cu unt 1 cana cu vin alb sec sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa gulas cu carne de vita
20 February 2013
Supa
gulas cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ulei, morcovi, telina
verde, bulion, boia dulce, usturoi, coaja de lamaie, piper, chimen,
mahiran, foaie de dafin, sare, supa de carne de vita si cartofi.
Ingrediente: 700 g carne de vită (pulpă, ceafă) 5 cepe 2 linguri ulei 2
morcovi tăiați bețișoare 400 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu zeamă de varză
20 February 2013
Ciorbă
de curcan cu zeamă de varză din: aripi si spate de curcan, morcovi,
telina, ceapa, ulei, ardei grasi, zeama de varza, patrunjel, leustean,
ardei iute si sare. Ingrediente: 600 g aripi si spate de curcan 2
morcovi 1 telina mica 2 cepe 3 linguri ulei 2 ardei grasi diferit
colorati 2 cartofi 500 ml…
Read more »
Read more »
De 1 martie, daruieste martisoare handmade
19 February 2013
Salut,
bine ne-am gasit. Daca cauti un cadou mai special, atat pentru tine,
cat si pentru cei dragi, fii fara griji, ai ajuns unde trebuie. Toate
produsele din magazin sunt handmade, fiecaruia fiindu-i acordate mult
timp si atentie. Esti bine venit sa iti dai cu parerea, sa faci o
comanda mai speciala si, bineinteles, sa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara aluatul pentru tarte
19 February 2013
Cu
siguranta va plac tartele, dar mereu sunteti in dificultate atunci cand
vine vorba de alegerea aluatului perfect pentru tarta preferata. Ne-am
gandit la dumneavoastra si am ales reteta cea mai buna de aluat pentru
ca tarta sa va iasa asa cum doriti. 500g faina 200g unt 200g zahar 2 oua
mari un varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Melcisori cu stafide si lapte
19 February 2013
Melcisori
cu stafide si lapte din: faina, drojdie, oua, zahar, ulei, lapte, sare,
coaja de lamaie, zahar vanilat, frisca, lapte, esenta de vanilie, ou,
zahar si stafide. Ingrediente: 500g faina 20g drojdie 2 oua 70g zahar 40
ml ulei 220 ml lapte un varf lingurita sare coaja rasa de la o lamaie 2
pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Friptura de rata cu portocale
19 February 2013
Friptura
de rata cu portocale din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper,
oregano si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 rata grasa 3 portocale 70
g unt 1 pahar vin sare piper oregano boia de ardei dulce Mod de
preparare: Umpli raţa cu portocala tăiată felii. O dai cu praf de sare, o
ungi…
Read more »
Read more »
Chec cu şuncă
19 February 2013
Chec
cu şuncă din: faina, praf de copt, oua, sunca, masline verzi, branza
gruyere, ulei de masline, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g
faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 4 oua 230 g sunca 10 masline verzi
230 g branza Gruyere 240 ml ulei de masline 350 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu gogonele murate
19 February 2013
Ciorbă
de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama
de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa,
morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 400 g
fasole boabe 4 gogonele murate 1 lingurita de boai de ardei dulce 1/2 l
zeama de la gogonelele murate frunze de leustean…
Read more »
Read more »
Chiftele cu mazare
19 February 2013
Chiftele
cu mazare din: carne tocata, mazare, rosii in bulion, ceapa, paine
alba, ou, pesmet, ulei, patrunjel verde, marar verde, sare si piper.
Ingrediente: 300 g carne tocata amestec 400 g mazare congelata 1 cutie
cu rosii in bulion (tocate) 3 cepe 2 felii de paine alba, fara coaja 1
ou 2 linguri cu pesmet…
Read more »
Read more »
Fursecuri de ciocolata cu alune
19 February 2013
Fursecuri
de ciocolata cu alune din: oua, zahar brun, vanilie, fulgi de
ciocolata, alune si cacao. Fursecurile au un gust puternic de ciocolată
si se pot servi ca aperitiv, nu neapărat ca desert, mai ales dacă tot
timpul sunteţi pe fugă! Ciocolata de fapt acţionează asupra producţiei
de serotonină din creier. Hormonul care provoacă plăcere…
Read more »
Read more »
Orez la tigaie cu ardei si carne de porc
19 February 2013
Orez
la tigaie cu ardei si carne de porc din: orez, ardei gras, bacon, file
de porc, ceapa, ceapa verde, ulei, piper si coaja de lamaie.
Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 1 ardei gras rosu 1 ardei rgas
galben 100 g bacon 300 g file de porc 1 ceapa 1 legatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Rata cu ghimbir
19 February 2013
Rata
cu ghimbir din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi
aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii. Ingrediente: sos
marinata: sos de soia 500 g apa un ghimbir proaspat sare piper ierburi
aromate dupa gust ingrediente friptura: piept de rata cu grasime ierburi
aromate sare piper suc de rosii …
Read more »
Read more »
Supa de peste cu legume si fidea
19 February 2013
Supa
de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi,
cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa
1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g
file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina
1 lamaie…
Read more »
Read more »
Pui cu ceapa, rosii si masline
19 February 2013
Pui
cu ceapa, rosii si masline din: pui, ceapa, rosii, usturoi, lamaie,
boia, chimen, turmeric, scortisoara, masline, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 3 rosii 4 catei de usturoi 1
lamaie 2 linguri cu boia (dulce sau iute) 1 lingurita cu chimen 1/2
lingurita cu turmeric 1/4 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Cupcakes de ciocolată si cremă de unt
19 February 2013
Cupcakes
de ciocolată si cremă de unt din: ciocolata neagra, unt, miere, zahar,
oua, faina de migdale, cacao, praf de copt, frisca, banana si cacao.
Ingrediente: 50 g ciocolata neagra 80 g unt 75 miere fluida 125 g zahar 5
oua 80 g faina de migdale 120 g faina 20 g cacao un plic praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc
19 February 2013
Musaca
de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua,
morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc,
bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de
porc 2 oua 2 morcovi 1 fir de praz 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel
boia de ardei sare…
Read more »
Read more »
Scovergi cu carne
19 February 2013
Scovergi
cu carne din: carne tocata, ceapa, sare, patrunjel, piper negru
macinat, cimbru, ulei, faina, apa, drojdie si ulei. Ingrediente: 300 g
carne tocata amestec 1 ceapa sare patrunjel piper negru macinat 1/2
lingurita cu cimbru uscat ulei pentru prajit pentru blat: 500 g faina
250 ml apa 1/2 lingurita cu sare 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Cupcakes de lămâie
19 February 2013
Cupcakes
de lămâie din: oua, zahar, zahar vanilinat, lapte, faina, praf de copt,
ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri, zahar pudra, coaja de
lamaie si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g zahar un pachetel zahar
vanilinat 100 ml lapte 200 g faina un plic praf de copt 100 ml ulei 60
ml suc…
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu nuci, ananas si morcovi
19 February 2013
Avocado
umplut cu nuci, ananas si morcovi din: pulpa de ananas, morcovi, ceapa
rosie, nuci caju, patrunjel, ardei iute, chili, suc de portocale si
avocado. Ingrediente: 100 g pulpă de ananas 100 g morcovi 1/2 ceapă
roșie 2 linguri nuci caju 3 fire pătrunjel 1 ardei iute 1 lingură suc de
lămâie 1 praf chili…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Varza calita saseasca
19 February 2013
O
reteta delicioasa de varza calita cu:mere, ulei, ceapa, pasta de rosii,
smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce
mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1
legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare:
Cureţi varza, o tai fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie, bitter si vodka
19 February 2013
Cocktail
cu sampanie, bitter si vodka din: sampanie, bitter si vodka.
Ingrediente: 200 ml sampanie 2 lingurite bitter 80 ml vodka Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele, in pahare cocktail si se
completeaza cu cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Desert: Tort cu crema de zahar ars
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, lamaie, faina, budinca
de vanilie. Ingrediente crema de zahăr ars: 10-12 linguri zahăr 1/2 I
lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente
blat: 4 oua 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente crema: 500 ml
lapte 2 budinci vanilie …
Read more »
Read more »
Vitel cu masline
19 February 2013
O
reteta delicioasa de vitel cu: masline verzi, ardei gras, ulei.
Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g măsline verzi 1 ardei gras 2
linguri ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în 4 felii
subţiri. Tai bucăţi de hârtie mai mari, le ungi pe dos cu puţin ulei (pe
partea…
Read more »
Read more »
Retete simple si delicioase: Tocanita munteneasca
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: pulpa de vitel, ulei, morcovi,
cartofi, patrunjel, arde gras, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g
cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau
roşii proaspete decojite 1 lingură…
Read more »
Read more »
Supa de castane cu usturoi si cuisoare
19 February 2013
Supa
de castane cu usturoi si cuisoare din: baghete, ceapa, cuisoare,
castane, supa de carne, vin alb, usturoi, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1/2 baghetă 1 ceapă 4 cuișoare 500 g castane fierte 400 ml
supă de carne 200 ml vin alb 1 cățel de usturoi tocat 200 ml smântână
1/2 legătură pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Deserturi simple si delicioase: Tort de mere
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:faina, mere, unt, zeama de lamaie, zahar
pudra, frisca lichida, coaja de lamaie, oua, sare. Ingrediente: 220 g
făină 1 kg mere 110 g unt 2 linguri zeamă de lămâie 50 g zahăr pudră+ 20
g pentru frisca 125 ml friscă lichidă coaja de la 1 lămâie 3 ouă sare…
Read more »
Read more »
Friptura de pasare cu slanina, afine si mere
19 February 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de pui, foi de dafin, slanina,
smantana, unt, afine, ceapa, mere din compot,cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg
smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă
cimbru sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi
19 February 2013
Frigarui
de vitel cu ceapa si galuste de cartofi din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper si sare.
Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de măsline • 1 fir
rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vițel (pulpă) 3 cepe mici piper
sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos barbeque
19 February 2013
Coaste
de porc in sos barbeque din: coaste de porc, ceapa, usturoi, maioneza,
sare, piper, frunze de dafin, condimente si sos barbeque. Ingrediente: 4
coaste de porc 1 ceapa, feliata 1 catel de usturoi 1 cana maioneza 1
lingurita de sare ½ lingurita piper 2 frunze de dafin condimente
italiene ¾ sos barbeque Mod…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie cu piept de pui
19 February 2013
Legume
la tigaie cu piept de pui din: conopida, morcovi, ardei iute, ceapa,
usturoi, coriandru, piept de pui, arahide, ulei de floarea soarelui,
mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 2 morcovi 1 ardei iute
rosu 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 legatura coriandru 2 fileuri de piept
de pui (de circa 200 g)…
Read more »
Read more »
Supa rustica
19 February 2013
Supa
rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g linte galbena 200 g bacon 2 l apa 2 cartofi 2
morcovi 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune lintea la
fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti,…
Read more »
Read more »
Hamburger de casă
19 February 2013
Hamburger
de casă din: carne tocata de vita, ceapa, kaizer, branza topita,
chifle, cimbru, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 2 cepe 4 felii de kaizer 4 felii de branza topita 4 chifle cimbru
piper ulei sare Mod de preparare: Presară peste carne condimentele, un
praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de brânză
19 February 2013
Prăjitură
cu cremă de brânză din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, praf de
copt, lapte, nes, branza, smantana, cafea macinata, lichior de oua si
lapte. Ingrediente: 400 g faina 50 g zahar pudra 250 g unt 2 galbenusuri
1/2 pachet praf de copt 3 linguri lapte 2 linguri nes pentru umplutura:
250 g branza 200…
Read more »
Read more »
Cocktail de kiwi cu vin spumos
19 February 2013
Cocktail
de kiwi cu vin spumos din: kiwi, lamaie, lichior de kiwi, vin spumos si
gheata. Ingrediente: 4 felii de kiwi 4 felii de lamaie 40 ml lichior de
kiwi vin spumos gheata Mod de preparare: Zeama de la o jumatate de
lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu cartofi la cuptor
19 February 2013
Cotlete
de miel cu cartofi la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de
masline, morcov, telina, rosii, ceapa, usturoi, vin, ceapa, unt,
cartofi, supa de pasare si bouquet garni. Ingrediente: cca 1 kg cotlete
de miel sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 fir țelină
2roșii 1 ceapă franțuzească 5…
Read more »
Read more »
Orez cu pătrunjel verde
19 February 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: orez, patrunjel, usturoi, unt, parmezan,
sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 4 linguri pătrunjel tocat 2 căţei
de usturoi 2 linguri unt 2 linguri parmezan ras puţină sare puţin piper
Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, timp
de 15 minute, apoi îl strecori…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu miere
19 February 2013
Cupcakes
cu miere din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, ou, miere, lapte,
sare, unt, zahar, lapte, smantana, nuci, albus si sare. Ingrediente: 75 g
faina o lingurita praf de copt 40 g unt 150 g zahar pudra un ou 2
linguri miere fluida 80 ml lapte un praf sare pentru sos: 25 g…
Read more »
Read more »
Supa cu omleta
18 February 2013
Supa
cu omleta din: ceapa, usturoi, unt, ulei, rosii, morcovi, dovlecel,
broccoli, telina, paste, apa, oua, telemea, busuioc, sare, piper si
verdeata. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura unt 2
linguri ulei 300 g rosii 100 g morcovi 1 dovlecel 200 g broccoli 1
telina 200 g paste 1 l apa 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri umplute cu ciocolata
18 February 2013
Fursecuri
umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si
ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate
200g zahar 200g ciocolata neagra Mod de preparare: Se amesteca
faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete
si se framanta bine pana ce aluatul este neted…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas si oua de prepelita
18 February 2013
Pui
cu ananas si oua de prepelita din: piept de pui, compot de ananas, oua
de prepelita, unt, faina, sare, piper alb si boia dulce. Ingrediente:
600 g piept de pui 1 ompot de ananas (rondele) 8 oua de prepelita 50 g
unt 50 g faina sare piper alb boia dulce (dupa gust) Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
18 February 2013
Ciorba
de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi,
ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de
legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte,
zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3
cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare…
Read more »
Read more »
Salata cu orez, morcov si fasole rosie
18 February 2013
Salata
cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de
masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu
bobul lung 750 ml supa de pui 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare
4-5 linguri fasole rosie…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru
18 February 2013
Supă
cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si
frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1
ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati
si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu garnitura
18 February 2013
Muschi
de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2
felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper
Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se
cumpără carne…
Read more »
Read more »
Melcisori cu ciocolata
18 February 2013
Melcisori
cu ciocolata din: faina, oua, zahar, drojdie, lapte, unt, ciocolata de
ciocolata si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 25 g zahar o lingurita
drojdie uscata 25 ml lapte 75 g unt 100 g fulgi de ciocolata 1/2
lingurita sare Mod de preparare: Se frământă făina, zahărul, drojdia,
sarea şi se adaugă…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de curcan, ghimbir si iaurt
18 February 2013
Rupe
2 lipii în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri
ulei de măsline. Pune-le într-un bol, apoi, în aceeaşi tigaie, sotează 1
vânătă tăiată cubuleţe, timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă
bucăţile de lipii cu vânătă, 1 lingură de harissa, 250g de roşii cherry
tăiate pe jumătate, 500g…
Read more »
Read more »
Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi
18 February 2013
Crap
la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii,
lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3
cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi
ulei 2 pahare de vin alb Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…
Read more »
Read more »