miercuri, 29 mai 2013

Retete pentru tine #14

Retete:

Ghiveci de legume in stil oriental

1 February 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_orientalGhiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1 telina,…
Read more »





Tarta cu ceapa si bacon

1 February 2013
Tarta_cu_ceapa_si_baconTarta cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »





Spaghete cu ton

1 February 2013
Spaghete_cu_tonSpaghete cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1 conserva ton in suc propriu 400 g spaghete   Mod de preparare: Se curata, se toaca marunt…
Read more »





Turta dulce cu ghimbir

1 February 2013
Turta_dulce_cu_ghimbirTurta dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir, bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua 500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra   Mod de preparare: Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul si…
Read more »





Mic dejun cu omleta si somon

1 February 2013
Mic_dejun_cu_omleta_si_somonMic dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar, tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust   Mod de…
Read more »





Corabioare de andive, chantilly de mar si telina

1 February 2013
Retete_1Corabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100 g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1 foaie de gelatina 1…
Read more »





Prajitura cu stelute

1 February 2013
Prajitura_cu_stelutePrajitura cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar, smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 100…
Read more »





Friptura gustoasa cu legume

1 February 2013
Friptura_gustoasa_cu_legumeFriptura gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz, patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4 boabe enibahar 10-12…
Read more »





Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

1 February 2013
Noodles_in_sos_de_soia_cu_chiftelute_de_porc_5Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »





Pui cu cidru

1 February 2013
Pui_cu_cidruPui cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele, sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe 500 ml de cidru…
Read more »





Prăjitură cu mure

1 February 2013
Prajitura_cu_mure.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »





Mancare de vita cu fasole

1 February 2013
Mancare_devita_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »





Palmieri cu sos de zmeura

1 February 2013
Palmieri_-cu_sos_-de_-zmeura.pngO reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă   Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »





Clătite cu sardine

1 February 2013
Clatite_cu_sardine.pngO reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Cornuri cu lapte şi verdeaţă

1 February 2013
Cornuri_cu_lapte_si_verdeata.pngO reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »





Piept de pui cu broccoli

1 February 2013
Piept_de_pui_cu_broccoli.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broc­coli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide

31 January 2013
Sandwich_cu_pui_si_sos_cu_unt_de_arahide_7Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos, suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov, ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5 linguri lapte de cocos…
Read more »





Muschiulet in sos de prune

31 January 2013
Muschiulet_in_sos_de_pruneMuschiulet in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »





Papanasi gustosi

31 January 2013
Papanasi_gustosiPapanasi gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »





Orez cu sos si carnati picanti

31 January 2013
Orez_cu_sos_si_carnati_picantiOrez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de…
Read more »





Pui cu porumb

31 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picturePui cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli. Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui (circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii 4–5 linguri…
Read more »





Friptura frageda

31 January 2013
Friptura_fragedaFriptura frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina (piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »





Supa limpede de pui

31 January 2013
Supa_limpede_de_puiSupa limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1 morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite de telina,…
Read more »





Muschi file de vita in vin rosu

31 January 2013
Muschi_file_de_vita_in_vin_rosuMuschi file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita, unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita, cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

31 January 2013
Rulouri_cu_branza_dulceRulouri cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat, rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »





Friptura de curcan

31 January 2013
Friptura_de_curcanFriptura de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru, felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza de vaci boia de ardei dulce…
Read more »





Napi cu coacaze

31 January 2013
Napi_cu_coacazeNapi cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina, miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1 linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat   Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »





Cocktail Cuban Curacao

31 January 2013
Cocktail_Cuban_CuracaoCocktail Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange bitters top up soda   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata in paharul de…
Read more »





Melcisori cu somon afumat

31 January 2013
Melcisori_cu_somon_afumatMelcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »





Cotlet umplut cu masline

31 January 2013
Cotlet_umplut_cu_maslineCotlet umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon, ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper, masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »





Rulada de curcan in sos de mere

31 January 2013
Rulada_de_curcan_in_sos_de_mereRulada de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi, sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2 catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Supa gustoasa de ceapa

31 January 2013
Supa_gustoasa_de_ceapaSupa gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1 ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci

31 January 2013
Cannelloni_cu_pui_spanac_si_ciuperci_8Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »

Inimoare legate

1 February 2013
Inimoare_legateInimoare legate  din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese, frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese, ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa 50 ml lichior de…
Read more »





Tarta cu peste si verdeata

1 February 2013
Tarta_cu_peste_si_verdeataTarta cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste, ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar 1…
Read more »





Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun

1 February 2013
Ravioli_cu_sos_bechamel_si_condimente_cajun_9Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1 lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »





Paella cu spirale si fructe de mare

1 February 2013
Paella_cu_spirale_si_fructe_de_marePaella cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1…
Read more »





Buseuri de castravete umplute

1 February 2013
Castraveti1Buseuri de castravete umplute din:  castravete, sare, piper, foaie de gelatina, smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci, hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1 foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »





Budinca de paste cu jambon si oua

1 February 2013
Budinca_de_paste_cu_jambon_si_ouaBudinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie

1 February 2013
Supa_mexicana_de_cartofi_ardei_iute_si_lamaieSupa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »





Cocktail Springtime

1 February 2013
Cocktail_SpringtimeCocktail Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida. grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri   Mod de preparare: mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »





Ghiveci de legume in stil oriental

1 February 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_orientalGhiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1 telina,…
Read more »





Tarta cu ceapa si bacon

1 February 2013
Tarta_cu_ceapa_si_baconTarta cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »





Spaghete cu ton

1 February 2013
Spaghete_cu_tonSpaghete cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1 conserva ton in suc propriu 400 g spaghete   Mod de preparare: Se curata, se toaca marunt…
Read more »





Turta dulce cu ghimbir

1 February 2013
Turta_dulce_cu_ghimbirTurta dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir, bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua 500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra   Mod de preparare: Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul si…
Read more »





Mic dejun cu omleta si somon

1 February 2013
Mic_dejun_cu_omleta_si_somonMic dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar, tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust   Mod de…
Read more »





Corabioare de andive, chantilly de mar si telina

1 February 2013
Retete_1Corabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100 g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1 foaie de gelatina 1…
Read more »





Prajitura cu stelute

1 February 2013
Prajitura_cu_stelutePrajitura cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar, smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 100…
Read more »





Friptura gustoasa cu legume

1 February 2013
Friptura_gustoasa_cu_legumeFriptura gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz, patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4 boabe enibahar 10-12…
Read more »





Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

1 February 2013
Noodles_in_sos_de_soia_cu_chiftelute_de_porc_5Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »





Pui cu cidru

1 February 2013
Pui_cu_cidruPui cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele, sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe 500 ml de cidru…
Read more »





Prăjitură cu mure

1 February 2013
Prajitura_cu_mure.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »





Mancare de vita cu fasole

1 February 2013
Mancare_devita_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »





Palmieri cu sos de zmeura

1 February 2013
Palmieri_-cu_sos_-de_-zmeura.pngO reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă   Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »





Clătite cu sardine

1 February 2013
Clatite_cu_sardine.pngO reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Cornuri cu lapte şi verdeaţă

1 February 2013
Cornuri_cu_lapte_si_verdeata.pngO reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »





Piept de pui cu broccoli

1 February 2013
Piept_de_pui_cu_broccoli.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broc­coli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide

31 January 2013
Sandwich_cu_pui_si_sos_cu_unt_de_arahide_7Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos, suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov, ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5 linguri lapte de cocos…
Read more »





Muschiulet in sos de prune

31 January 2013
Muschiulet_in_sos_de_pruneMuschiulet in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »





Papanasi gustosi

31 January 2013
Papanasi_gustosiPapanasi gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »





Orez cu sos si carnati picanti

31 January 2013
Orez_cu_sos_si_carnati_picantiOrez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de…
Read more »





Pui cu porumb

31 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picturePui cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli. Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui (circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii 4–5 linguri…
Read more »





Friptura frageda

31 January 2013
Friptura_fragedaFriptura frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina (piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »





Supa limpede de pui

31 January 2013
Supa_limpede_de_puiSupa limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1 morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite de telina,…
Read more »





Muschi file de vita in vin rosu

31 January 2013
Muschi_file_de_vita_in_vin_rosuMuschi file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita, unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita, cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

31 January 2013
Rulouri_cu_branza_dulceRulouri cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat, rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »


Friptura de curcan

31 January 2013
Friptura_de_curcanFriptura de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru, felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza de vaci boia de ardei dulce…
Read more »





Napi cu coacaze

31 January 2013
Napi_cu_coacazeNapi cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina, miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1 linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat   Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »





Cocktail Cuban Curacao

31 January 2013
Cocktail_Cuban_CuracaoCocktail Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange bitters top up soda   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata in paharul de…
Read more »





Melcisori cu somon afumat

31 January 2013
Melcisori_cu_somon_afumatMelcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »





Cotlet umplut cu masline

31 January 2013
Cotlet_umplut_cu_maslineCotlet umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon, ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper, masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »





Rulada de curcan in sos de mere

31 January 2013
Rulada_de_curcan_in_sos_de_mereRulada de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi, sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2 catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Supa gustoasa de ceapa

31 January 2013
Supa_gustoasa_de_ceapaSupa gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1 ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci

31 January 2013
Cannelloni_cu_pui_spanac_si_ciuperci_8Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »





Rulada cu ou si spanac

31 January 2013
Rulada_cu_ou_si_spanacRulada cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde, muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g cascaval sau branza…
Read more »





Cotlet cu sos dulce

31 January 2013
Cotlet_cu_sos_dulceCotlet cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin, gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »





Delicatesa cu morcovi

31 January 2013
Delicatesa_cu_morcoviDelicatesa cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru   Mod de preparare:…
Read more »





Raţă pe varză, la cuptor

31 January 2013
Rata_pe_varza_la_cuptorSe spală  1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se unge cu ulei de măsline și se freacă cu  sare de mare grunjoasă și piper negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »





Peste cu rozmarin

31 January 2013
Peste_cu_rozmarinPeste cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi, cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri ulei de masline un ardei iute   Mod de preparare: Se…
Read more »





Salată de crudităti cu fasole verde

31 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalată de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie, ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »





Coroana de ciocolata

31 January 2013
Coroana_de_ciocolataCoroana de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci, vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara, cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »





Muschi de porc cu mirodenii

31 January 2013
Muschi_de_porc_cu_mirodeniiMuschi de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt, piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce. Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g cartofi 50 ml…
Read more »





Pui in sos cu legume

31 January 2013
Pui_in_sos_cu_legumePui in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper, ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »





Retete culinare: Ciorba radauteana

31 January 2013
Ciorba_radauteanaCiorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »





Pastrav cu sos picant

31 January 2013
Pastrav_cu_sos_picantPastrav cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare piper 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală bine în…
Read more »





Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata

31 January 2013
Fasole_alba_cu_carnati_si_salata_creata_7Fasole alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati, usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5 carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat 1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »





Salata de creveti cu andive si capere

31 January 2013
Salata_de_creveti_cu_andive_si_capereSalata de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi, andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper  …
Read more »





Patratele dulci

31 January 2013
Patratele_dulciPatratele dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa, sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul: 300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1 lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200 g…
Read more »





Pulpe de pui pe pat de legume

31 January 2013
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_legumePulpe de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4 catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru   Mod de preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »





Cocktail Citron Crusta

31 January 2013
Cocktail_Citron_CrustaCocktail Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit bitters   Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »





Ciorbă de fasole cu afumatura

31 January 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumaturaCiorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »





Ouă Benedict cu cartofi

30 January 2013
Oua_Benedict_cu_cartofiOuă Benedict cu cartofi din: oua, paine, cascaval bacon, boia, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa rosie, patrunjel, ulei si boia. Ingrediente: 8 oua 8 felii paine 8 bucati cascaval 8 felii bacon o lingurita boia piper sare 2-3 linguri ulei pentru garnitura: 4 cartofi mari o ceapa rosie o legatura patrunjel ulei o lingurita boia…
Read more »





Retete culinare: Pastravi umpluti

30 January 2013
Pastravi_umplutiPastravi umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingredinete: 2 pastravi (circa 500 g/bucata) 3 rosii 1 catel de usturoi 4-5 frunze de salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez 500 ml supa de legume un varf de…
Read more »





Bavareza cu lichior si vanilie

30 January 2013
Bavareza_cu_lichior_si_vanilieBavareza cu lichior si vanilie din: lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, batond e vanilie, frisca, lichior maraschino, sare si fructe. Ingrediente: 500 ml lapte 6 galbenusuri 200 g zahar 20 g gelatina 1 batond e vanilie coaja de lamaie 600 ml frisca lichida 100 ml lichior Maraschino 2 linguri lichior Maraschino (pt uns tava) un varf…
Read more »





Copane cu cartofi aurii

30 January 2013
Copane_cu_cartofi_auriiCopane cu cartofi aurii din: copane, rozmarin, sare, piper, boia, pesmet, alune, ulei si cartofi. Ingrediente: un kg copane 2-3 crengute rozmarin proaspat sare piper boia iute si dulce 100 g pesmet 100 g alune maicnate ulei pentru prajit 400 g cartofi   Mod de preparare: Se pun cartofii să fiarbă în apă cu sare,…
Read more »





Spaghetti cu sos pesto

30 January 2013
Spaghetti_cu_sos_pestoSpaghetti cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline, busuioc, frunze busuioc, sare si piper. Ingrediente: un pachet de spaghetti 5 catei de usturoi 1-2 lamai 150 g parmezan 100 g alune sau migdale 75 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat 3-4 frunze busuioc sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Supa crema de rosii cu parmezan

30 January 2013
Supa_crema_de_rosii_cu_parmezanSupa crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare, piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde, parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4 frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »





Carne de vita in sos de vin

30 January 2013
Carne_de_vita_in_sos_de_vinCarne de vita in sos de vin din: ulei, vita, ceapa, morcovi, cozi de telina, costita, foaie de dafin, pasta de rosii, zahar, ciuperci deshidratate, rosii, vin rosu, concentrat de vita, cartofi, patrunjel, unt, ardei iute, parmezan si baghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,6 kg vita sau rasol mare, intr-o bucata, netaiata…
Read more »





Ghiveci cu pulpa de porc

30 January 2013
Ghiveci_cu_pulpa_de_porcGhiveci cu pulpa de porc din: pulpa de porc, cartofi, mazare, fasole verde, ceapa, broccoli, piure de rosii, morcovi, ardei, sare, piper, boia dulce, boia iute, cimbru, busuioc, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 400 g cartofi 200 g mazare 200 g fasole verde fideluta 2 cepe 300 g broccoli…
Read more »

Tort cu mandarine

30 January 2013
Tort_cu_mandarineTort cu mandarine din: zahar, unt, oua, coaja de portocala, zeama de portocala, faina, cacao, praf de copt, rom, cacao, esenta de rom, unt, ciocolata, ghimbir, ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj si mandarine. Ingrediente: blat: 250 g zahar 250 g unt 4 oua coaja rasa si zeama de la 1 portocala 300-350…
Read more »





Cocktail Surprise

30 January 2013
CocktailuriCocktail Surprise din: struguri rosii, suc de portocale, suc de grepfrut, sirop de cocos, carambola, cirese si menta. Ingrediente: 5 cl suc de struguri rosii 5 cl suc de portocale 2 cl suc de grepfrut 2 cl sirop de cocos o felie de carambola cirese fir de menta   Mod de preparare: Mixam bine cu…
Read more »





Spaghete cu peste crocant

30 January 2013
Spaghete_cu_peste_crocantSpaghete cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet, ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7 linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de…
Read more »





Pachetele de pui cu spanac

30 January 2013
Pachetele_de_pui_cu_spanacPachetele de pui cu spanac din: piept de pui, oua, pesmet, sare, piper, spanac, cascaval, ulei, cartofi si unt. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua 300 g pesmet sare piper 300 g spanac fiert 200 g cascaval ulei pentru prajit pentru garnitura: 4 cartofi 50 g unt   Mod de preparare: Se taie…
Read more »





Supa limpede de legume

30 January 2013
Supa_limpede_de_legumeSupa limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz, patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe, taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz, taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper   Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »





Muşchiuleţ de porc la tavă

30 January 2013
Muschiulet_de_porc_la_tavaMuşchiuleţ de porc la tavă din: muschi de porc, sare, piper, ulei, vin alb dulce si rozmarin. Ingrediente: un kg muschiulet de porc sare piper 2-3 linguri ulei o cana vin alb dulce 3-4 crengute rozmarin   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu un prosop…
Read more »





Supa crema de telina cu crutoane

30 January 2013
Supa_crema_de_telina_cu_crutoaneSupa crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »





Somon cu legume fierte

30 January 2013
Somon_cu_legume_fierteSomon cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole, morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru. Ingrediente: 800 g somon sare piper 3-4 cartofi 200 g porumb din conserva 100 g fasole fideluta 1-2 morcovi 2 rosii 50 g unt 2-3 catei de usturoi o legatura patrunjel 3-4 lamai 2-3 crengute cimbru…
Read more »





Fasole boabe cu ceapa calita

30 January 2013
Fasole_boabe_cu_ceapa_calitaFasole boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb, ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g fasole uscata cu bobul mare 4 cepe o lingura boia dulce piper alb macinat 4-5 linguri ulei de masline sare   Mod de preparare: Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri de orez cu ton picant

30 January 2013
Rulouri_de_orez_cu_ton_picant_15Rulouri de orez cu ton picant din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton, maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi. Ingrediente: 1 ceasca de orez sushi 1 1/2 linguri otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurița de sare Ingrediente: 1 lingurita otet…
Read more »





Mini pizza cu mozzarella, masline si sunca

30 January 2013
Mini_pizza_cu_mozzarella_masline_si_suncaMini pizza cu mozzarella, masline si sunca din: faina, drojdie, ou, sare, ulei de masline, lapte, sunca, mozzarella, busuioc verde, masline si pasta de rosii picanta. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie un ou sare 5-6 linguri ulei de masline 100 ml lapte caldut 300 g sunca presata 300 g branza mozzarella busuioc verde…
Read more »





Rulouri de carne cu varză

30 January 2013
Rulouri_de_carne_cu_varzaRulouri de carne cu varză din: carne tocata de porc, sare, piper, ceapa, ulei, rosii, marar, ceapa, cimbru, varza dulce, cascaval si pesmet. Ingrediente: 600 g carne tocata de porc sare piper 2-3 cepe ulei 400 g rosii o legatura marar o legatura ceapa cimbru uscat 26 foi varza dulce 200 g cascaval 2-3 linguri…
Read more »





Cocktail Red Rose

30 January 2013
Cocktail_Red_RoseCocktail Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie de lamaie capsuni   Mod de preparare: Mixam bine sucul de struguri…
Read more »





Prajitura fina cu branza

30 January 2013
Prajitura_fina_cu_branzaPrajitura fina cu branza din: unt, zahar, faina, ou, branza dulce, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie si budinca de vanilie. Ingrediente: aluat: 150 g unt 75 g zahar 225 g faina 1 ou umplutura: 5 oua 50 g unt 800 g branza dulce 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat cateva picaturi esenta de…
Read more »





Carnaciori gustosi

30 January 2013
Carnaciori_gustosiCarnaciori gustosi din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon afumat, slanina, frunze de salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5 m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 400 g bacon afumat 500 g slanina…
Read more »





Cosulete cu legume si carne tocata

30 January 2013
Cosulete_cu_legume_si_carne_tocataCosulete cu legume si carne tocata din: foi de placinta, carne tocata, dovlecei, morcovi, ceapa, fasole verde, mazare, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata 2 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa 150 g fasole verde 100 g mazare 100 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare piper…
Read more »





Varza calita la capac

30 January 2013
Varza_calita_la_capacVarza calita la capac din: varza acra, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere, ulei de masline si foi de dafin. Ingrediente: 2 verze mici acre 500 g muschi file de porc 300 g ciolan afumat sare piper boabe si macinat cimbru proaspat o cana vin 2-3 lingurite miere 3-4 linguri…
Read more »





Tort de branza cu fructe

30 January 2013
Tort_de_branza_cu_fructeTort de branza cu fructe din: faina, sare, zahar, galbenus, cacao, unt, oua, branza dulce, smantana, budinca de vanilie si afine. Ingrediente: 300 g faina sare 325 g zahar 1 galbenus 35 g cacao 175 g unt 4 oua 750 g branza dulce 250 g smantana 1 pachet budinca de vanilie 250 g afine  …
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia

30 January 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_soia_4Friptura de porc cu sos de soia din: carne de porc, sos de soia, sake, apa, mirin, zahar, ceapa verde, usturoi si ghimbir. Ingrediente: carne de porc 200 ml sos de soia 200 ml sake 200 ml de apă 100 ml mirin 5 linguri de zahar 2 fire de ceapa verde 5 catei de usturoi…
Read more »





Prajitura marmorata cu branza

30 January 2013
Prajitura_marmorata_cu_branzaPrajitura marmorata cu branza din: unt, faina, zahar, zahar vanilat, oua, sare, cacao, branza dulce si budinca de vanilie. Ingrediente: 200 g unt 250 g faina 225 g zahar 2 pachetele zahar vanilat 4 oua sare 3 linguri cacao 750 g branza dulce 1 pachet budinca de vanilie   Mod de preparare: Pentru aluat puneţi…
Read more »





Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos

30 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_legumePiept de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul, verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de ardei 200…
Read more »





Muşchi de vită cu roşii coapte si sos de hrean

30 January 2013
Muschi_de_vita_cu_rosii_coapte_si_sos_de_hreanMuşchi de vită cu roşii coapte si sos de hrean din: muschi de vita, rosii, unt, marar, sare, piper, hrean, smantana, suc de lamaie, sos tabasco, mustar, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 500 g rosii mici (cherry) 100 g unt 1 legatura marar sare piper sosul: 3 linguri hrean ras (pe…
Read more »





Tocanita din pipote de pui

30 January 2013
Tocanita_din_pipote_de_puiTocanita din pipote de pui din: ceapa, pipote de pui, ulei, rosii in bulion, boia de ardei dulce, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg ceapa 600 g pipote de pui 150 ml ulei 1 cutie mica (400 g) rosii in bulion 1 lingurita boia de ardei dulce 1 lingura faina 1 legatura marar…
Read more »





Pui cu sos de tarhon

30 January 2013
Pui_cu_sos_de_tarhonPui cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi, sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4 bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat piper…
Read more »





Supă de legume cu paste late

30 January 2013
Supa_de_legume_cu_paste_lateSupă de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt, fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1 lingurita curry   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri cu carne de porc

29 January 2013
Burgeri_cu_carne_de_porc_10Burgeri cu carne de porc din: ulei vegetal, ceapa verde, varza, fasole, muguri de bambus, sare, ulei de susan, ciuperci shiitake, sare, sos hoisin, oua prajite, hambuger, carne de porc, sos de peste, sare, piper negru si ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura de ulei vegetal 2 fire ceapa verde 2 cesti de varza tocata 1…
Read more »





Rulouri de curcan cu salată

29 January 2013
Rulouri_de_curcan_cu_salataRulouri de curcan cu salată din: ciuperci, ulei, sare, piper, file de curcan, mustar boabe, sunca presata, mar, ridichi, otet de mere, arpagic, salata creata si avocado. Ingrediente: 200 g ciuperci champignons 4 linguri ulei sare piper 4 bucati file de curcan (a 130 g) 2 linguri mustar boabe 4 felii sunca presata 1 mar…
Read more »





Steak cu garnitura de cartofi

29 January 2013
Steak_cu_garnitura_de_cartofiSteak cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350 ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g rosii cherry   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi.…
Read more »





Orez cu pui

29 January 2013
Orez_cu_puiOrez cu pui din: orez, piept de pui, morcov, ceapa rosie, mazare, ulei, patrunjel, seminte de coriandru, sofran, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 400 g piept de pui 1 morcov 1 ceapa rosie 100 g mazare 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate un varf de cutit…
Read more »





Salată de paste cu anghinare

29 January 2013
Salata_de_paste_cu_anghinareSalată de paste cu anghinare din: anghinare, sare, penne, ulei de masline, masline negre, cimbru, usturoi, rosii cherry, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 2 anghinare sau 1 cutie (425 ml) sare 300 g penne 2 linguri ulei de masline 50 g masline negre (fara samburi) 2 lingurite cimbru tocat 1 catel de usturoi 400…
Read more »





Tocanita de miel in stil asiatic

29 January 2013
Tocanita_de_miel_in_stil_asiaticTocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel, taiata cuburi 2 cepe mari, tocate marunt 2 bucati ardei iute,…
Read more »





Supa de cartofi cu morcovi

29 January 2013
Supa_de_cartofi_cu_morcoviSupa de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi, carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara. Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…
Read more »





Rata cu mere si pastarnac

29 January 2013
Rata_cu_mere_si_pastarnacRata cu mere si pastarnac din: piept de rata, mere, pastarnac, unt, cimbru verde, scortisoara, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de rata 2 mere 2 radacini de pastarnac 50 g unt 2-3 fire de cimbru verde 1 lingurita rasa scortisoara 1 lingurita rasa coriandru macinat 1 lamaie sare piper   Mod de…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro