Retete:
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa si bacon
1 February 2013
Tarta
cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de
gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
1 February 2013
Spaghete
cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton
in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire
oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1
conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se
curata, se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu ghimbir
1 February 2013
Turta
dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir,
bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua
500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul
si…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu omleta si somon
1 February 2013
Mic
dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon
afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de
secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar,
tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust
Mod de…
Read more »
Read more »
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
1 February 2013
Corabioare
de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de
telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte,
sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100
g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1
foaie de gelatina 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stelute
1 February 2013
Prajitura
cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar,
smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si
sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g
zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g
caise uscate 100…
Read more »
Read more »
Friptura gustoasa cu legume
1 February 2013
Friptura
gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz,
patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina
mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4
boabe enibahar 10-12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc
1 February 2013
Noodles
in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente,
usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia,
apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite
condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Pui cu cidru
1 February 2013
Pui
cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie,
cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele,
sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe
500 ml de cidru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mure
1 February 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare,
menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.
Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală
o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »
Read more »
Mancare de vita cu fasole
1 February 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »
Read more »
Palmieri cu sos de zmeura
1 February 2013
O
reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »
Read more »
Clătite cu sardine
1 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o
lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc
verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
1 February 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua,
unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli
1 February 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă
mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb
demisec 50 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
31 January 2013
Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura frageda
31 January 2013
Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
31 January 2013
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Napi cu coacaze
31 January 2013
Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
Read more »
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Inimoare legate
1 February 2013
Inimoare
legate din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese,
frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese,
ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g
zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa
50 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si verdeata
1 February 2013
Tarta
cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste,
ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g
file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun
1 February 2013
Ravioli
cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de
masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente
cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1
lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Paella cu spirale si fructe de mare
1 February 2013
Paella
cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de
spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras
rosu si galben cate 1…
Read more »
Read more »
Buseuri de castravete umplute
1 February 2013
Buseuri
de castravete umplute din: castravete, sare, piper, foaie de gelatina,
smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci,
hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g
garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1
foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu jambon si oua
1 February 2013
Budinca
de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella,
ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc,
parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri
faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie
1 February 2013
Supa
mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de
rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume,
zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura
pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Cocktail Springtime
1 February 2013
Cocktail
Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida.
grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la
culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca
lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri Mod de preparare:
mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume in stil oriental
1 February 2013
Ghiveci
de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de
floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru,
chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de
legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de
migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1
telina,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa si bacon
1 February 2013
Tarta
cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de
gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml
smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
1 February 2013
Spaghete
cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton
in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire
oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1
conserva ton in suc propriu 400 g spaghete Mod de preparare: Se
curata, se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu ghimbir
1 February 2013
Turta
dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir,
bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua
500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra Mod de preparare:
Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul
si…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu omleta si somon
1 February 2013
Mic
dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon
afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de
secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar,
tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust
Mod de…
Read more »
Read more »
Corabioare de andive, chantilly de mar si telina
1 February 2013
Corabioare
de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de
telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte,
sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100
g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1
foaie de gelatina 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stelute
1 February 2013
Prajitura
cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar,
smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si
sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g
zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g
caise uscate 100…
Read more »
Read more »
Friptura gustoasa cu legume
1 February 2013
Friptura
gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz,
patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina
mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4
boabe enibahar 10-12…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc
1 February 2013
Noodles
in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente,
usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia,
apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite
condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Pui cu cidru
1 February 2013
Pui
cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie,
cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele,
sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe
500 ml de cidru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mure
1 February 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare,
menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos.
Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală
o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »
Read more »
Mancare de vita cu fasole
1 February 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »
Read more »
Palmieri cu sos de zmeura
1 February 2013
O
reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »
Read more »
Clătite cu sardine
1 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o
lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc
verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
1 February 2013
O
reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua,
unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli
1 February 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper,
patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă
mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb
demisec 50 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide
31 January 2013
Sandwich
cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos,
suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir,
usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov,
ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5
linguri lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Muschiulet in sos de prune
31 January 2013
Muschiulet
in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei
de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei
de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Papanasi gustosi
31 January 2013
Papanasi
gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de
struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g
brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru
modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de
smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »
Read more »
Orez cu sos si carnati picanti
31 January 2013
Orez
cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
31 January 2013
Pui
cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei
grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli.
Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui
(circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii
4–5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura frageda
31 January 2013
Friptura
frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina
(piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »
Read more »
Supa limpede de pui
31 January 2013
Supa
limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru,
morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui
cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1
morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite
de telina,…
Read more »
Read more »
Muschi file de vita in vin rosu
31 January 2013
Muschi
file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita,
unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper
negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita,
cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza dulce
31 January 2013
Rulouri
cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat,
rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1
kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1
lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan
31 January 2013
Friptura
de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de
curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru,
felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura
capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza
de vaci boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Napi cu coacaze
31 January 2013
Napi
cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina,
miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete
sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1
linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat Mod de preparare:
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cuban Curacao
31 January 2013
Cocktail
Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle
stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml
fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange
bitters top up soda Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu
gheata pisata in paharul de…
Read more »
Read more »
Melcisori cu somon afumat
31 January 2013
Melcisori
cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc,
portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat
si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g
dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml
lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu masline
31 January 2013
Cotlet
umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon,
ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper,
masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei
rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1
ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan in sos de mere
31 January 2013
Rulada
de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi,
sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2
catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de ceapa
31 January 2013
Supa
gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza
gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1
ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g
branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci
31 January 2013
Cannelloni
cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara,
fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta,
patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si
parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita
scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ou si spanac
31 January 2013
Rulada
cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde,
muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat
frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g
spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g
cascaval sau branza…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos dulce
31 January 2013
Cotlet
cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin,
gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei
si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare
piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb
demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu morcovi
31 January 2013
Delicatesa
cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de
pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o
paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui
afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Raţă pe varză, la cuptor
31 January 2013
Se
spală 1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se
unge cu ulei de măsline și se freacă cu sare de mare grunjoasă și piper
negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și
se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »
Read more »
Peste cu rozmarin
31 January 2013
Peste
cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi,
cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4
bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru
garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri
ulei de masline un ardei iute Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de crudităti cu fasole verde
31 January 2013
Salată
de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei
de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie,
ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru
dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri
ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »
Read more »
Coroana de ciocolata
31 January 2013
Coroana
de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci,
vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara,
cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt
si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g
miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu mirodenii
31 January 2013
Muschi
de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt,
piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce.
Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g
unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g
cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui in sos cu legume
31 January 2013
Pui
in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper,
ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g
piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g
ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorba radauteana
31 January 2013
Ciorba
radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei,
telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper
un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de
usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos picant
31 January 2013
Pastrav
cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de
rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei
un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare
piper 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală
bine în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata
31 January 2013
Fasole
alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati,
usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare
grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5
carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat
1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu andive si capere
31 January 2013
Salata
de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi,
andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de
usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de
maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Patratele dulci
31 January 2013
Patratele
dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa,
sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul:
300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1
lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200
g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
31 January 2013
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi,
usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4
catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru Mod de
preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »
Read more »
Cocktail Citron Crusta
31 January 2013
Cocktail
Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar
syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach
liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit
bitters Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in
boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu afumatura
31 January 2013
Ciorbă
de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de
fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare,
piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă
2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe
de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »
Read more »
Ouă Benedict cu cartofi
30 January 2013
Ouă
Benedict cu cartofi din: oua, paine, cascaval bacon, boia, sare, piper,
ulei, cartofi, ceapa rosie, patrunjel, ulei si boia. Ingrediente: 8 oua
8 felii paine 8 bucati cascaval 8 felii bacon o lingurita boia piper
sare 2-3 linguri ulei pentru garnitura: 4 cartofi mari o ceapa rosie o
legatura patrunjel ulei o lingurita boia…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pastravi umpluti
30 January 2013
Pastravi
umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de
tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingredinete: 2
pastravi (circa 500 g/bucata) 3 rosii 1 catel de usturoi 4-5 frunze de
salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez 500 ml supa de legume
un varf de…
Read more »
Read more »
Bavareza cu lichior si vanilie
30 January 2013
Bavareza
cu lichior si vanilie din: lapte, galbenusuri, zahar, gelatina, batond e
vanilie, frisca, lichior maraschino, sare si fructe. Ingrediente: 500
ml lapte 6 galbenusuri 200 g zahar 20 g gelatina 1 batond e vanilie
coaja de lamaie 600 ml frisca lichida 100 ml lichior Maraschino 2
linguri lichior Maraschino (pt uns tava) un varf…
Read more »
Read more »
Copane cu cartofi aurii
30 January 2013
Copane
cu cartofi aurii din: copane, rozmarin, sare, piper, boia, pesmet,
alune, ulei si cartofi. Ingrediente: un kg copane 2-3 crengute rozmarin
proaspat sare piper boia iute si dulce 100 g pesmet 100 g alune maicnate
ulei pentru prajit 400 g cartofi Mod de preparare: Se pun cartofii să
fiarbă în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu sos pesto
30 January 2013
Spaghetti
cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline,
busuioc, frunze busuioc, sare si piper. Ingrediente: un pachet de
spaghetti 5 catei de usturoi 1-2 lamai 150 g parmezan 100 g alune sau
migdale 75 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat 3-4 frunze busuioc
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu parmezan
30 January 2013
Supa
crema de rosii cu parmezan din: rosii, ceapa, ardei rosu, ceapa, sare,
piper negru, ulei de masline, morcovi, busuioc verde, patrunjel verde,
parmezan si crutoane. Ingrediente: un kg rosii 1-2 cepe 1-2 ardei rosu
sare un praf piper negru 1-2 linguri ulei de masline 2 morcovi 3-4
frunze busuioc verde o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Carne de vita in sos de vin
30 January 2013
Carne
de vita in sos de vin din: ulei, vita, ceapa, morcovi, cozi de telina,
costita, foaie de dafin, pasta de rosii, zahar, ciuperci deshidratate,
rosii, vin rosu, concentrat de vita, cartofi, patrunjel, unt, ardei
iute, parmezan si baghete. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea
soarelui 1,6 kg vita sau rasol mare, intr-o bucata, netaiata…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpa de porc
30 January 2013
Ghiveci
cu pulpa de porc din: pulpa de porc, cartofi, mazare, fasole verde,
ceapa, broccoli, piure de rosii, morcovi, ardei, sare, piper, boia
dulce, boia iute, cimbru, busuioc, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 400 g cartofi 200 g mazare 200 g fasole
verde fideluta 2 cepe 300 g broccoli…
Read more »
Read more »
Tort cu mandarine
30 January 2013
Tort
cu mandarine din: zahar, unt, oua, coaja de portocala, zeama de
portocala, faina, cacao, praf de copt, rom, cacao, esenta de rom, unt,
ciocolata, ghimbir, ciocolata alba de menaj, ciocolata neagra de menaj
si mandarine. Ingrediente: blat: 250 g zahar 250 g unt 4 oua coaja rasa
si zeama de la 1 portocala 300-350…
Read more »
Read more »
Cocktail Surprise
30 January 2013
Cocktail
Surprise din: struguri rosii, suc de portocale, suc de grepfrut, sirop
de cocos, carambola, cirese si menta. Ingrediente: 5 cl suc de struguri
rosii 5 cl suc de portocale 2 cl suc de grepfrut 2 cl sirop de cocos o
felie de carambola cirese fir de menta Mod de preparare: Mixam bine
cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste crocant
30 January 2013
Spaghete
cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet,
ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si
vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2
lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7
linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de…
Read more »
Read more »
Pachetele de pui cu spanac
30 January 2013
Pachetele
de pui cu spanac din: piept de pui, oua, pesmet, sare, piper, spanac,
cascaval, ulei, cartofi si unt. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua
300 g pesmet sare piper 300 g spanac fiert 200 g cascaval ulei pentru
prajit pentru garnitura: 4 cartofi 50 g unt Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Supa limpede de legume
30 January 2013
Supa
limpede de legume din: ceapa, foaie de dafin, telina, morcovi, praz,
patrunjel, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de legume: 2 cepe,
taiate in doua, 3 codite de telina, 2 morcovi, curatati, 1 fir de praz,
taiat in doua 1 foaie de dafin patrunjel cimbru 1/2 lingurita piper
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc la tavă
30 January 2013
Muşchiuleţ
de porc la tavă din: muschi de porc, sare, piper, ulei, vin alb dulce
si rozmarin. Ingrediente: un kg muschiulet de porc sare piper 2-3
linguri ulei o cana vin alb dulce 3-4 crengute rozmarin Mod de
preparare: Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu
un prosop…
Read more »
Read more »
Supa crema de telina cu crutoane
30 January 2013
Supa
crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar
verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine
integrala. Ingrediente: 400 g telina 2-3 cartofi 2 cepe o legatura
patrunjel vere o legatura marar verde sare piper 3 linguri ulei de
masline o lingura boia dulce 3-4 catei de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Somon cu legume fierte
30 January 2013
Somon
cu legume fierte din: somon, sare, piper, cartofi, porumb, fasole,
morcovi, rosii, unt, usturoi, patrunjel, lamaie si cimbru. Ingrediente:
800 g somon sare piper 3-4 cartofi 200 g porumb din conserva 100 g
fasole fideluta 1-2 morcovi 2 rosii 50 g unt 2-3 catei de usturoi o
legatura patrunjel 3-4 lamai 2-3 crengute cimbru…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ceapa calita
30 January 2013
Fasole
boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g fasole uscata cu bobul mare
4 cepe o lingura boia dulce piper alb macinat 4-5 linguri ulei de
masline sare Mod de preparare: Se alege fasolea bob cu bob, se spală
în câteva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de orez cu ton picant
30 January 2013
Rulouri
de orez cu ton picant din: orez, otet de orez, zahar, sare, apa, ton,
maioneza, sos sriracha, castravete, ridiche, radacina de ghimbir, foi
pentru sushi, seminte de susan si sos wasabi. Ingrediente: 1 ceasca de
orez sushi 1 1/2 linguri otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurița de
sare Ingrediente: 1 lingurita otet…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu mozzarella, masline si sunca
30 January 2013
Mini
pizza cu mozzarella, masline si sunca din: faina, drojdie, ou, sare,
ulei de masline, lapte, sunca, mozzarella, busuioc verde, masline si
pasta de rosii picanta. Ingrediente: 400 g faina 30 g drojdie un ou sare
5-6 linguri ulei de masline 100 ml lapte caldut 300 g sunca presata 300
g branza mozzarella busuioc verde…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne cu varză
30 January 2013
Rulouri
de carne cu varză din: carne tocata de porc, sare, piper, ceapa, ulei,
rosii, marar, ceapa, cimbru, varza dulce, cascaval si pesmet.
Ingrediente: 600 g carne tocata de porc sare piper 2-3 cepe ulei 400 g
rosii o legatura marar o legatura ceapa cimbru uscat 26 foi varza dulce
200 g cascaval 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Rose
30 January 2013
Cocktail
Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie,
tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8
cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie
tonic o felie de lamaie capsuni Mod de preparare: Mixam bine sucul de
struguri…
Read more »
Read more »
Prajitura fina cu branza
30 January 2013
Prajitura
fina cu branza din: unt, zahar, faina, ou, branza dulce, zahar, zahar
vanilinat, esenta de vanilie si budinca de vanilie. Ingrediente: aluat:
150 g unt 75 g zahar 225 g faina 1 ou umplutura: 5 oua 50 g unt 800 g
branza dulce 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat cateva picaturi esenta
de…
Read more »
Read more »
Carnaciori gustosi
30 January 2013
Carnaciori
gustosi din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi,
cimbru, bacon afumat, slanina, frunze de salvie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 5 m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1
capatana de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 400 g bacon afumat 500 g
slanina…
Read more »
Read more »
Cosulete cu legume si carne tocata
30 January 2013
Cosulete
cu legume si carne tocata din: foi de placinta, carne tocata, dovlecei,
morcovi, ceapa, fasole verde, mazare, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata 2 dovlecei 2
morcovi 1 ceapa 150 g fasole verde 100 g mazare 100 ml ulei 1 lingurita
cimbru uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Varza calita la capac
30 January 2013
Varza
calita la capac din: varza acra, muschi file de porc, ciolan afumat,
sare, piper, cimbru, vin, miere, ulei de masline si foi de dafin.
Ingrediente: 2 verze mici acre 500 g muschi file de porc 300 g ciolan
afumat sare piper boabe si macinat cimbru proaspat o cana vin 2-3
lingurite miere 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Tort de branza cu fructe
30 January 2013
Tort
de branza cu fructe din: faina, sare, zahar, galbenus, cacao, unt, oua,
branza dulce, smantana, budinca de vanilie si afine. Ingrediente: 300 g
faina sare 325 g zahar 1 galbenus 35 g cacao 175 g unt 4 oua 750 g
branza dulce 250 g smantana 1 pachet budinca de vanilie 250 g afine …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu sos de soia
30 January 2013
Friptura
de porc cu sos de soia din: carne de porc, sos de soia, sake, apa,
mirin, zahar, ceapa verde, usturoi si ghimbir. Ingrediente: carne de
porc 200 ml sos de soia 200 ml sake 200 ml de apă 100 ml mirin 5 linguri
de zahar 2 fire de ceapa verde 5 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Prajitura marmorata cu branza
30 January 2013
Prajitura
marmorata cu branza din: unt, faina, zahar, zahar vanilat, oua, sare,
cacao, branza dulce si budinca de vanilie. Ingrediente: 200 g unt 250 g
faina 225 g zahar 2 pachetele zahar vanilat 4 oua sare 3 linguri cacao
750 g branza dulce 1 pachet budinca de vanilie Mod de preparare:
Pentru aluat puneţi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de legume – aromat şi gustos
30 January 2013
Piept
de pui cu sos de legume din: piept de pui, sare, piper, ulei, ceapa,
usturoi, pasta de ardei, vin alb, dovlecel, ardei, seminte de fenicul,
verdeata, rosii, supa si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg piept de pui
sare piper 2 linguri ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de
ardei 200…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu roşii coapte si sos de hrean
30 January 2013
Muşchi
de vită cu roşii coapte si sos de hrean din: muschi de vita, rosii,
unt, marar, sare, piper, hrean, smantana, suc de lamaie, sos tabasco,
mustar, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 500 g rosii
mici (cherry) 100 g unt 1 legatura marar sare piper sosul: 3 linguri
hrean ras (pe…
Read more »
Read more »
Tocanita din pipote de pui
30 January 2013
Tocanita
din pipote de pui din: ceapa, pipote de pui, ulei, rosii in bulion,
boia de ardei dulce, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg
ceapa 600 g pipote de pui 150 ml ulei 1 cutie mica (400 g) rosii in
bulion 1 lingurita boia de ardei dulce 1 lingura faina 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de tarhon
30 January 2013
Pui
cu sos de tarhon din: ceapa, file de piept de pui, ulei, supa, cartofi,
sare, broccoli, smantana, tarhon si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4
bucati file de piept de pui (a 150 g) 1 lingura ulei 200 ml supa 750 g
cartofi sare 450 g broccoli 100 ml smantana 2 linguri tarhon tocat
piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu paste late
30 January 2013
Supă
de legume cu paste late din: dovlecei, morcovi, ceapa, varza, unt,
fasole, supa, paste late, sare, piper si curry. Ingrediente: 2 dovlecei
dimensiuni medii 2 morcovi 1 ceapa medie 1/2 varza 2 linguri unt 450 g
fasole congelata 1,5 l supa 300 g paste late sare piper 1/2 – 1
lingurita curry Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de porc
29 January 2013
Burgeri
cu carne de porc din: ulei vegetal, ceapa verde, varza, fasole, muguri
de bambus, sare, ulei de susan, ciuperci shiitake, sare, sos hoisin, oua
prajite, hambuger, carne de porc, sos de peste, sare, piper negru si
ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura de ulei vegetal 2 fire ceapa verde 2
cesti de varza tocata 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu salată
29 January 2013
Rulouri
de curcan cu salată din: ciuperci, ulei, sare, piper, file de curcan,
mustar boabe, sunca presata, mar, ridichi, otet de mere, arpagic, salata
creata si avocado. Ingrediente: 200 g ciuperci champignons 4 linguri
ulei sare piper 4 bucati file de curcan (a 130 g) 2 linguri mustar boabe
4 felii sunca presata 1 mar…
Read more »
Read more »
Steak cu garnitura de cartofi
29 January 2013
Steak
cu garnitura de cartofi din: cartofi, unt, supa, carne de vita, ulei,
sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingura unt 350
ml supa 4 bucati carne de vita (a 150 g) 1 lingura ulei sare piper 300 g
rosii cherry Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i cuburi.…
Read more »
Read more »
Orez cu pui
29 January 2013
Orez
cu pui din: orez, piept de pui, morcov, ceapa rosie, mazare, ulei,
patrunjel, seminte de coriandru, sofran, sare si piper. Ingrediente: 250
g orez 400 g piept de pui 1 morcov 1 ceapa rosie 100 g mazare 100 ml
ulei 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
un varf de cutit…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu anghinare
29 January 2013
Salată
de paste cu anghinare din: anghinare, sare, penne, ulei de masline,
masline negre, cimbru, usturoi, rosii cherry, suc de lamaie si piper.
Ingrediente: 2 anghinare sau 1 cutie (425 ml) sare 300 g penne 2 linguri
ulei de masline 50 g masline negre (fara samburi) 2 lingurite cimbru
tocat 1 catel de usturoi 400…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel in stil asiatic
29 January 2013
Tocanita
de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel,
ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de
cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de
floarea soarelui 1 kg carne de miel, taiata cuburi 2 cepe mari, tocate
marunt 2 bucati ardei iute,…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu morcovi
29 January 2013
Supa
de cartofi cu morcovi din: cartofi, morcovi, supa, ceapa, usturoi,
carne de vita, galbenus, pesmet, sare, piper, mustar si nucsoara.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g mocovi 1,25 l supa 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 400 g carne de vita tocata 1 galbenus 1-2 linguri pesmet
sare piper 1-2 lingurite mustar clasic…
Read more »
Read more »
Rata cu mere si pastarnac
29 January 2013
Rata
cu mere si pastarnac din: piept de rata, mere, pastarnac, unt, cimbru
verde, scortisoara, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de rata 2 mere 2 radacini de pastarnac 50 g unt 2-3 fire de cimbru
verde 1 lingurita rasa scortisoara 1 lingurita rasa coriandru macinat 1
lamaie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »