duminică, 19 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #77


Retete pentru Paste:

Fursecuri spiralate

14 February 2013
Fursecuri_spiralateFursecuri spiralate din: zahar, unt de arahide, unt nesarat, faina, oua, esenta de vanilie, praf de copt, gem de prune si sare. Ingrediente: 340 g zahar 185 g unt de arahide 120 g unt nesarat 215 g faina 2 oua o fiola esenta de vanilie o lingurita praf de copt 200 g gem de prune…
Read more »





Cotlet nemtesc

14 February 2013
Cotlet_nemtescCotlet nemtesc din: cotlete de porc, ulei, lamai, ceapa, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 linguri ulei pentru marinata: 2 lamai o ceapa mica 2 catei usturoi sare piper o lingura ulei   Mod de preparare: Intr-un vas se prepară mari­nată prin amestecarea sucului strecurat de lămâie cu uleiul, usturoiul…
Read more »





Salata cu oua si branza Roquefort

14 February 2013
Salata_cu_oua_si_branza_RoquefortSalata cu oua si branza Roquefort din: oua, bacon, salata, piept d epui, avocado, suc de lamaie, branza roquefort, mustar de dijon, otet de vin rosu, sos worcester, usturoi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 ouă fierte tari decojite și tăiate felii 8 felii bacon 1 căpățână salată Romana 4 cești de piept…
Read more »





Prăjitură cu ciocolată şi pepene

14 February 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_pepene.pngO reteta delicioasa de parajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua, unt, albus, zahar tos, faina, cacao, budinca de vanilie, lapte dulce, pepene galben, ciocolata neagra, esenta de migdale, menta verde. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină…
Read more »





Ruladă de ficat cu fructe uscate

14 February 2013
Rulada_de_ficat_cu_fructe_uscateRuladă de ficat cu fructe uscate din: ficat de rata, lapte, ulei, ceapa rosie, piper mozaic, vin rosu, prune uscate, stafide, rozmarin, salvie, oua, frisca si slanina afumata. Ingrediente: 1 kg ficat de rata 150 ml lapte 3 linguri ulei 3 cepe rosii sare dupa gust piper mozaic macinat 150 ml vin rosu 150 g…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu caramel

13 February 2013
Negresa_cu_caramel_15Negresa cu caramel din: zahar, unt, sare, smantana, ciocolata neagra, unt nesarat, oua, esenta de vanilie si faina. Ingrediente caramel: 1/2 cana de zahar 4 linguri de unt nesărat 1/4 lingurita de sare 3 linguri de smantana Ingrediente negresa: 85 grame ciocolata neagra 115 grame unt nesarat 200 grame zahar 2 oua 5 ml esenta…
Read more »





Tipuri de vin

13 February 2013
tipuri_de_vin_3Exista  o multime de tipuri de vin în toată lumea. Datorită climei, solului, combinaţiei de soiuri şi a metodelor folosite în podgorii şi crame – factori care, combinaţi, alcătuiesc ceea ce francezii numesc „terroir”, specificul regional – nici un vin nu seamănă cu celălalt. In linii mari, ele se clasifică în:   Vinuri spumante: Vinurile…
Read more »





Fasole cu legume

13 February 2013
Fasole_cu_legumeFasole cu legume din: conopida, ardei gras, radacina de pastarnac, ulei, fasole boabe alba, ulei, morcovi, sare si piper. Ingrediente: o punga conopida congelata un ardei gras verde 2 radacini pastarnac 200 g fasole boabe alba o lingura ulei 3 morcovi sare piper   Mod de preparare: Fasolea înmuiată în apă rece se scurge şi…
Read more »





Ravioli cu sos de rosii

13 February 2013
Ravioli_cu_sos_de_rosiiRavioli cu sos de rosii din: ravioli cu branza, rosii in bulion, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ravioli cu branza o cutie mare rosii in bulion 2 catei usturoi o lingura ulei cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pun ravioli la fiert în func­ţie de indicaţiile de…
Read more »





Tarte cu papaya

13 February 2013
Tarte_cu_papayaTarte cu papaia din: papaya, fructul dragonului, unt, zahar brun, tequilla, branza de vaci, oua, unt, zahar, amidon, suc de papaya si sare. Ingrediente: topping de fructe: 1/2 papaya 1/2 fructul dragonului 1 lingura unt 2-3 linguri zahar brun 2 linguri tequilla sau rom alb blat: 120 g branza de vaci 2 oua 40 g…
Read more »





Salată cu pui si telina

13 February 2013
Salata_cu_pui_si_telinaSalată cu pui si telina din: radacina de telina, piept de pui, castraveti acri, suc de lamaie, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: o radacina de telina medie un piept de pui 4 castraveti acri sucul unei lamai cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui se pune la…
Read more »





Supa cu fructe de mare si usturoi

13 February 2013
Supa_cu_fructe_de_mare_si_usturoiSupa cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa, morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 250 g creveti mari, nedecorticati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica,…
Read more »





Supa crema de telina cu smantana

13 February 2013
Supa_crema_de_telina_cu_smantanaSupa crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte, unt, sare si smantana. Ingrediente: 400 g radacina de telina 3 cartofi 250 ml lapte o lingura unt sare pentru servit: smantana   Mod de preparare: Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala…
Read more »





Paste cu sos de roşii şi busuioc

13 February 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuiocPaste cu sos de roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, rosii, bulion, tagliatelle, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1-2 catei de usturoi zdrobit 800 g rosii 1 lingura bulion 400 g tagliatelle sau alte paste 150 g mozzarella, taiata in bucati mici 2 linguri busuioc proaspat   Mod de…
Read more »





Tort de ananas şi cocos

13 February 2013
Tort_de_ananas_si_cocosTort de ananas şi cocos din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, ulei, ananas, suc de ananas, smantana, zahar, frisca, gelatina, dulceata si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 4 oua 1 pachet zahar vanilat 100 g zahar 150 g faina 35 ml ulei compozitie: 400 g ananas 125 ml suc de ananas 125 ml smantana…
Read more »





Cocktail Rio

13 February 2013
Cocktail_RioCocktail Rio din: cachaca, amaretto liquer, gingerbread syrup, lapte, smantana si scortisoara. Fin si aromat, un cocktail aperitiv deosebit! Ingrediente: 40 ml cachaca 10 ml amaretto liquer 15 ml gingerbread syrup 10 ml lapte 10 ml smantana 1 varf de lingurita de scortisoara macinata   Mod de preparare: Amestecati puternic ingredientele in shaker, strecurati continutul,…
Read more »





Salata cu piept de curcan si arahide

13 February 2013
Salata_cu_piept_de_curcan_si_arahideSalata cu piept de curcan si arahide din: piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi, castraveti, castraveti murati, ceapa, usturoi, ardei iute, arahide, sare, piper, otet din vin alb si zeama de castraveti. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveți proaspeți 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Dorada la cuptor cu rosii cherry

13 February 2013
Dorada_la_cuptor_cu_rosii_cherry_06Dorada la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt  …
Read more »





Ghiveci aromat

13 February 2013
Ghiveci_aromatGhiveci aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de tomate, foaie dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 tulpini de telina 5 cepe mici 2 dovlecei 2 morcovi 4 cartofi o lingura pasta de tomate o foaie dafin ulei sare piper   Mod de preparare: In cratiţa de fiert mâncarea se încinge…
Read more »





Salata de paste cu salam si ridichi

13 February 2013
Salata_de_paste_cu_salam_si_ridichiSalata de paste cu salam si ridichi din: paste, sare, piper, ridichi, porumb, otet, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa verde, patrunjel si salam. Ingrediente: 500 g paste in forma de rotita sare piper 1 legatura ridichi 1 conserva porumb 4 linguri otet 4 linguri ulei de masline 2 linguri ulei de nuci 1…
Read more »





Pasta de telina

13 February 2013
Pasta_de_telinaPasta de telina din: telina, mar, maioneza, iaurt, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: o radacina de telina mica un mar 2 linguri maioneza un pahar mic iaurt cateva fire patrunjel sucul unei jumatati de lamaie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă rădăcina de ţelină de coajă, se taie felii groase…
Read more »





Prăjitură cu fructul pasiunii

13 February 2013
Prajitura_cu_fructul_pasiuniiPrăjitură cu fructul pasiunii din: pesmet, fructul pasiunii, unt, zahar, oua, sare, faina, migdale, praf de copt si suc de fructul pasiunii. Ingrediente: pesmet pentru forma 5 bucati fructul pasiunii 250 g unt 250 g zahar 5 oua 1 praf sare 250 faina 150 g migdale macinate 1 plic praf de copt 160 ml suc…
Read more »





Fondue de branza

13 February 2013
Fondue_de_branzaFondue de branza din: branza, usturoi, vin alb sec, amidon, rachiu de fructe, bagheta, fructe si nucsoara. Ingrediente: cate 450 g branza tare (ex. parmezan, cedar, etc), branza picanta, branza semitare 1 catel de usturoi 100 ml vin alb sec 1 lingura amidon 3 linguri rachiu de fructe 500 g bagheta 500 g de fructe…
Read more »





Turte cu ciuperci

13 February 2013
Turte_cu_ciuperciTurte cu ciuperci din: ciuperci, bere, faina, ou, praf de copt, frunze de dafin, ardei, chimen, ulei, sare si arpagic. Ingrediente: 100 g ciuperci (proaspete sau uscate, inmuiate anterior in apa) 100 ml bere 2-3 linguri faina 1 ou 1 varf de praf de copt 3 frunze de dafin 8 ardei intregi 1/2 lingurita chimen…
Read more »





Ruladă de pandişpan cu mango

13 February 2013
Rulada_de_pandispan_cu_mangoRuladă de pandişpan cu mango din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, amidon, praf de copt, gelatina, mango, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocala, branza de vaci, frisca si amarettini. Ingrediente: 4 oua 1 plic zahar vanilat 330 g zahar 100 g faina 30 g amidon 1 lingurita praf de copt 9 foi…
Read more »





Ingheţată de iaurt cu ceai verde

13 February 2013
Inghetata_de_iaurt_cu_ceai_verdeIngheţată de iaurt cu ceai verde din: iaurt, zahar, pudra de ceai verde, zahar si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 kg iaurt grecesc 20 g de zahar 2 linguri pudra de ceai verde 200 g de zahar 4 linguri seminte de susan prajite   Mod de preparare: Amestecă bine iaurtul cu zahărul şi cu…
Read more »





Curry rosu de pui

13 February 2013
Curry_rosu_de_puiCurry rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne, file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de caise. Ingrediente: 250 g orez Jasmin sare 300 g fasole verde 2 ardei grasi rosii 1 ceapa frantuzeasca…
Read more »





Taitei cu somon afumat

13 February 2013
Taitei_cu_somon_afumatTaitei cu somon afumat din: ceapa, unt, vin alb sec, samntana, sare, piper, tarhon, somon afumat, taitei si felii de lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2 lingurite unt 6 linguri vin alb sec 250 ml smantana sare piper 1 legatura tarhon 200 g somon afumat 500 g taitei mai multe felii de lamaie pentru ornat  …
Read more »





Biban la tigaie cu sos

13 February 2013
Biban_la_tigaie_cu_sosBiban la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute 400 g de rosii tocate din…
Read more »





Cocktail Pepper Mental

13 February 2013
Cocktail_Pepper_MentalCocktail Pepper Mental din: vodka pepper, creme de menthe, pineapple juice, fresh lemon juice, black pepper. Este un cocktail usor dulce, picant si racoros! Ingrediente: 50 ml vodka pepper 20 ml creme de menthe 30 ml pineapple juice 15 ml fine strained fresh lemon juice 2 pinch black pepper   Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc cu cartofi

13 February 2013
Cotlet_de_porc_cu_cartofi_14Cotlet de porc cu cartofi din: cartofi, sare, piper, condiment, marar, ceapa, morcovi, ulei de canola, cotlet de porc, usturoi, sos de rosii, ardei capia, apa si foi de dafin. Ingrediente: 4-5 cartofi ½ lingurita sare si piper ½ lingurita condiment dupa gust 2 linguri marar 1 ceapa, fin tocata 2 morcovi, rasi 1.5 linguri…
Read more »





Pacheţele de primăvară umplute cu tăiţei

13 February 2013
Pachetele_de_primavara_umplute_cu_taiteiPacheţele de primăvară umplute cu tăiţei şi mango din: taitei, morcovi, mazare mange tout, varza chinezeasca, ceapa verde, ulei, sos de soia, chutney de mango si ghimbir, foi de placinta. Ingrediente: 50 g taitei transparenti 200 g morcovi 250 g mazare mange tout 150 g varza chinezeasca 2 cepe verzi 1 l ulei 8 linguri…
Read more »





Budinca de paine cu fructe uscate

13 February 2013
Budinca_de_paine_cu_fructe_uscateBudinca de paine cu fructe uscate din: paine, mix de fructe uscate, coaja confiata de lamaie, coaja confiata de portocala, amestec de condimente, lapte, oua, zahar brun, coaja de lamaie, unt si zahar brun. Ingrediente: 500 g de paine alba sau integrala 500 g mix de fructe uscate 85 g coaja confiata de lamaie si…
Read more »

Supă de broccoli cu brânză

13 February 2013
Supa_de_broccoli_cu_brânzaSupă de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare, grasime, branza si chifle. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g bacon 100 g ceapa 20 g faina 1 cub supa sare 40 g grasime 60 g branza rasa 2 chifle   Mod de preparare: Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă…
Read more »





Salată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella

13 February 2013
Salata_de_paste_cu_jambon_pepene_galben_si_mozzarellaSalată de paste cu jambon, pepene galben si mozzarella din: paste, sare, otet, piper, miere, coaja de lime, suc de lime, ulei de masline, mozzarella, pepene galben, jambon si busuioc. Ingrediente: 500 g paste colorate sare 6 linguri otet piper macinat 2 linguri miere 1 lingurita coaja rasa de lime 2 linguri suc de lime…
Read more »





Bami Goreng cu carne de pui si creveţi

13 February 2013
Bami_Goreng_cu_carne_de_pui_si_crevetiBami Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir, creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia alb si supa. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 cepe verzi 2 cepe 2 catei de…
Read more »





Vinuri vechi vs vinuri tinere

13 February 2013
VinuriCea mai impresionantă calitate a unui vin tânăr proaspăt este vibraţia sa clară de fructe. Buchetul şi aromele sale primare de măr verde (Sauvignon Blanc şi Riesling) şi coacăze negre (Cabernet Sauvignon), îl fac uşor de apreciat şi înviorător. Totuşi, în majoritatea vinurilor tinere de o calitate mai bună, vor exista şi câteva imperfecţiuni –…
Read more »





Pulpe de pui cu dovleac si nuci

13 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_dovleac_si_nuciPulpe de pui cu dovleac si nuci din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa rosie, dovleac, salvie, nuci si otet de xeres. Ingrediente: 1kg pulpe de pui (şi superioare, şi ciocănele) 3 linguri ulei de măsline 3 cepe roşii, curăţate şi tăiate bucăţi, pe lungime 1 dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe,…
Read more »





Supă de morcovi cu crutoane

13 February 2013
Supa_de_morcovi_cu_crutoaneSupă de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de masline. Ingrediente: 700 g de morcovi, taiati bastonase 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 catei de usturoi, nedecojiti cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor 1…
Read more »





Supa gulyas

12 February 2013
Supa_gulyasSupa gulyas din: carne de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, cartofi, concentrat de vita, boia de ardei, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne vita cuburi o tulpina telina 2 morcovi 2 cepe 2 ardei grasi 3 cartofi 2 cuburi concentrat vita o lingura boia de ardei 2 linguri ulei sare piper  …
Read more »





Reteta zilei: Tort de cafea cu crema ganache

12 February 2013
Tort_de_cafea_cu_crema_ganache_18Tort de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant, praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri rom pentru…
Read more »





Spirale cu branza, susan si rozmarin

12 February 2013
Spirale_cu_branza_susan_si_rozmarinSpirale cu branza, susan si rozmarin din: susan, piper, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, paste, sare si cascaval. Ingrediente: 1 linguri susan piper cate 1 ardei gras (rosu, verde, galben) 1 lingura ulei de masline 1 fir rozmarin 400 g paste in forma de spirala sare 50 g cascaval tare   Mod de preparare:…
Read more »





Rulada de rata cu portocale

12 February 2013
Rulada_de_rata_cu_portocaleRulada de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt, faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana, ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale. Ingrediente: 1 rata mica sare cateva boabe de piper coriandru 30 g unt 30 g faina 3-4 portocale 1-2 linguri miere suc de…
Read more »





Retete internationale: Nasi Goreng

12 February 2013
Nasi_GorengNasi Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti, ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide prajite. Ingrediente: 250 g orez sare 400 g file de porc 2 catei de usturoi 4 linguri sos de soia 300 g creveti 2 ardei grasi rosii 1 ceapa 2…
Read more »





Omleta cu branza si mazare

12 February 2013
Omleta_cu_branza_si_mazareOmleta cu branza si mazare din: mazare, fasole, oua, lapte, branza de capra si menta. Ingrediente: 300g amestec congelat de mazăre  şi fasole 8 ouă mari lapte 100g baton brânză de capră, cu coajă 1-2 linguri de mentă tocată   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul pe funcţia grill. Se fierb mazărea şi fasolea 4…
Read more »





Cochilii cu legume

12 February 2013
Cochilii_cu_legumeCochilii cu legume din: broccoli, ardei grasi, patrunjel, masline negre, usturoi, sare, paste in forma de cochilie, ulei de masline, supa de legume instant si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel 40 g masline negre 1 catel de usturoi sare 350 g paste in forma de cochilie 2 linguri…
Read more »





Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie

12 February 2013
Supa_thailandeza_asezonata_cu_pasta_de_curry_rosieSupă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan, germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper si lamaie verde. Ingrediente: 300 g piept de curcan 100 g germeni de soia 2 rosii 250 g broccoli 2…
Read more »





Frigărui de porc cu mere si lămâi

12 February 2013
Frigarui_de_porc_cu_mere_si_lamâiFrigărui de porc cu mere si lămâi din: carne de porc, sare, piper, mere, lamai, ulei de masline, suc de portocale, mustar si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc sare piper 3 mere 3 lamai ulei de masline suc de portocale 3 linguri mustar 100 ml smantana   Mod de preparare: Se spala carnea…
Read more »





Rata condimentata cu sos de chilli

12 February 2013
Rata_condimentata_cu_sos_de_chilliRata condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz. Ingrediente: 1 rata (1,8 kg) sare piper 5 linguri miere 25 g ardei iuti rosii 2 catei de usturoi 30 ml otet de mere 50 g zahar brun 250 g…
Read more »





Cocktail cu brandy

12 February 2013
Cocktail_cu_brandyCocktail cu brandy din: brandy si creme de menthe. Ingrediente: 40 ml brandy 25 ml green creme de menthe     Mod de preparare: Se amestecă ingredientele cu linguriţa de bar în pahar cu gheaţa cuburi.
Read more »





Orez cu pui si migdale

12 February 2013
Orez_cu_pui_si_migdaleOrez cu pui si migdale din: orez, apa, sare, praz, sofran, piper alb, unt, oua, piept de pui, fulgi de migdale, ulei si faina. Ingrediente: 250 g orez 750 ml apa sare un fir de praz un praf de sofran piper alb 100 g unt 2 oua 600 g piept de pui 200 g fulgi…
Read more »





Taitei cu pui, ananas si ghimbir

12 February 2013
Taitei_cu_pui_ananas_si_ghimbirTaitei cu pui, ananas si ghimbir din: ghimbir, file de piept de pui, sos de soia, ulei de susan, mazare mange tout, varza chinezeasca, morcov, rondele de ananas, taitei chinezesti, sare si coriandru. Ingrediente: 2 cm ghimbir proaspat 500 g file de piept de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei de susan…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide

12 February 2013
Salata_de_pui_cu_broccoli_ardei_rosu_si_dressing_cu_unt_de arahide_6Salata de pui cu broccoli, ardei rosu si dressing cu unt de arahide din: ulei de seminte de struguri, unt de arahide, sos de soia, suc de lamaie, radacina de ghimbir, usturoi, zahar, carne de pui, ardei gras, broccoli si alune. Ingrediente dressing: 3 linguri ulei de seminte de struguri 1/2 cana unt de arahide…
Read more »





Chec din pui

12 February 2013
Chec_din_puiChec din pui din: piept de pui, fasole verde, oua, iaurt, coniac, ceapa, unt, patrunjel, piper boabe si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 200 g fasole verde 3 oua 50 g iaurt 2 lingurite cu coniac 1 ceapa 25 g unt patrunjel piper boabe ulei de masline   Mod de preparare: Spala…
Read more »





Paste cu legume la gratar

12 February 2013
Paste_cu_legume_la_gratarPaste cu legume la gratar din: ardei grasi, vanata, dovlecel, usturoi, piper, ulei de masline, rozmarin, cimbru, paste, sare si branza de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei grasi rosii si galbeni 1 vanata 1 dovlecel 2 catei de usturoi piper 3 linguri ulei de masline 1 lingurita rozmarin tocat 1/2 legatura cimbru 400 g paste…
Read more »





Crema de ciocolata alba

12 February 2013
Crema_de_ciocolata_albaCrema de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte, amidon, zahar si baton de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte 50 g ciocolata alba pentru crema: 350 ml lapte 1/2 lingura cu amidon 1 lingura cu zahar 100 g ciocolata alba 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Pune laptele la…
Read more »





Carne de vita cu pere, prune si patrunjel

12 February 2013
Carne_de_vita_cu_pere_prune_si_patrunjelCarne de vita cu pere, prune si patrunjel din: pulpa de vita, ceapa, telina, otet, apa, foaie de dafin, usturoi, afine, cuisoare, unt, supa de carne, pere, rpune, vin rosu, intaritor pentru sos, zahar, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vita 1 ceapa 150 g telina 1/4 l otet 1/2 l apa…
Read more »





Risotto cu legume şi carne

12 February 2013
Risotto_cu_legume_si_carneRisotto cu legume şi carne din: orez, muschi de vita, mazare, morcovi, porumb, ceapa alba, unt, patrunjel verde, ulei, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 400 g muschi de vita 100 g mazare congelata si fiarta 150 g morcovi mici 100 g porumb 2 cepe albe 50 g unt patrunjel…
Read more »





Budinca de citrice

12 February 2013
Budinca_de_citriceBudinca de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua, faina, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 50 g unt, moale, plus extra pentru uns 200 g zahar coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut 100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec 3 oua mari,…
Read more »





Cannelloni sicilieni

12 February 2013
Cannelloni_sicilieniCannelloni sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare, fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 300 g faina 30 g unt 30 g zahar tos 1 ou 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec ulei sare pentru crema: 30 g fistic 250 g ricotta 100 g zahar…
Read more »





Spaghete cu creveti

12 February 2013
Spaghete_cu_crevetiSpaghete cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta, patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant. Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1 catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…
Read more »





Tocanita de pui

12 February 2013
Tocanita_de_puiTocanita de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry demisec, smantana si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 8 pulpe superioate de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi 1 ceapa, taiata felii subtiri 500 g…
Read more »





Stelute dulci si vanilate

12 February 2013
Stelute_dulci_si_vanilateStelute dulci si vanilate din: portocala, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, oua, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 1 portocala 100 g zahar pentru blat: 5 oua 150 g zahar 150 g faina 1 lingurita cu paf de copt sare pentru crema: 500 ml lapte 2 linguri c zahar 2 oua 1 pliculet…
Read more »





Cocktail cu Vodka Citron

12 February 2013
Cocktail_cu_Vodka_CitronCocktail cu Vodka Citron din: vodca citron, apple liquer, chardonnay, elderflower syrup, lemon juice si gingr ale. Ingrediente: 50 ml vodca citron 20 ml apple liquer 40 ml chardonnay 15 ml elderflower syrup 20 ml fresh lemon juice top up ginger ale   Mod de preparare: Se amestecă primele 5 ingrediente puternic în shaker, se…
Read more »





Reteta zilei: Risotto cu spanac

12 February 2013
Risotto_cu_spanac_7Risotto cu spanac din: ardei, ulei de masline, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui, unt, parmezan, spanac, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roșii 2 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, tocata cuburi 1 ceasca de orez Arborio 1/4 ceasca vin alb sec 4 cesti supa de pui 2 linguri…
Read more »





Paste cu spanac

12 February 2013
Paste_cu_spanacPaste cu spanac din: spanac, sare, rosii, sunculita, rosii uscate in ulei, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, piper, taitei, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g spanac (proaspat sau conservat) sare 200 g rosii mici 100 g sunculita 5-6 rosii uscate in ulei (conserva) 1 ceapa 2 lingri ulei de…
Read more »

Broccoli cu ceapa si sos hoisin

12 February 2013
Broccoli_cu_ceapa_si_sos_hoisinBroccoli cu ceapa si sos hoisin din: ulei, ceapa, usturoi, broccoli si sos hoisin. Ingrediente: ulei, pentru prajit 4 cepe mici, feliate subtire 1 catel de usturoi, feliat subtire 500 g de broccoli 4 linguri de sos hoisin   Mod de preparare: Incinge un strat de 2,5cm de ulei într-o crăticioară. Sotează şalotele şi usturoiul…
Read more »





Cheesecake cu portocale si rodie

12 February 2013
Cheesecake_cu_portocale_si_rodieCheesecake cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi 100 g unt, topit 700 g crema de branza grasa coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de portocala pentru decor 3 linguri de lapte…
Read more »





Salată picantă de ridichi

12 February 2013
Retete_1Salată picantă de ridichi din: ridichi, portocale, curmale, otet din vin, sare si hrean. Ingrediente: 500 g ridichi albe 1 portocala 6 curmale uscate pentru dressing: 4 linguri otet din vin 1 lingurita sare 1 lingura hrean (borcan)   Mod de preparare: Pregătiţi ridichile şi daţi-le pe râzătoare. Desfaceţi felioarele de portocală. Tăiaţi curmalele fâşii…
Read more »





Fondue de cocos cu ananas şi curry

12 February 2013
Fondue_de_cocos_cu_ananas_si_curryFondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1 ceapa 4 linguri migdale macinate…
Read more »





Orez basmati cu nuci

12 February 2013
Orez_basmati_cu_nuciOrez basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte. Ingrediente: 2 cepe rosii 300 g masline 200 g ciuperci o legatura coriandru 2-3 ardei uscati 3-4 linguri ulei de masline 350 g orez basmati 750 ml apa sare piper 200 g…
Read more »





Cocktail Espresso Coretto

12 February 2013
Cocktail_Espresso_CorettoCocktail Espresso Coretto din: espresso si sambuca black. Ingrediente: 25 ml espresso 15 ml sambuca black   Mod de preparare: Se prepara espresso si se serveste on the side sau in combinatie cu espresso sambuca black.
Read more »





Pui cu ardei iute şi arahide

12 February 2013
Pui_cu_ardei_iute_si_arahidePui cu ardei iute şi arahide din: pulpe superioare de pui, sos de soia, ulei, ardei iute, piper sichuan, ceapa verde, arahide, sos de soia, vin de orez, otet din vin de orez, supa de pui, zahar si amidon. Ingrediente: 12 pulpe superioare de pui (900g), fara piele si os, taiate cubulete 1 lingura sos…
Read more »





Cocktail pentru Valentine’s Day

11 February 2013
Coktail_pentru_V_DayCocktail pentru Valentine’s Day din: capsuni, lamaie, lime, whisky, zahar brun, apa minerala si gheata. Inrgediente: 400 g capsuni 2 bucati lamaie 2 bucati lime 80 ml whisky 120 g zahar brun 120 ml apa minerala 8 cuburi gheata   Mod de preparare: Capsunele se spala usor sub jet de apa rece, li se indeparteaza…
Read more »





Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza

11 February 2013
Supa_de_sfecla_rosie_cu_morcovi_si_varzaSupa de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie, morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza, rosii, usturoi, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 l supă de legume 3 sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi 3 morcovi, rași 3 cartofi decojiți și tăiați cuburi 1 lingură…
Read more »





Reteta zilei: Gogosi pufoase

11 February 2013
Gogosi_pufoase_18Gogosi pufoase din: faina, lapte, unt, ulei, oua, drojdie, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1kg faina 400ml lapte 50g unt 50ml ulei 2 oua 50g drojdie proaspata 6 linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie praf de sare ulei pentru prajit gogosile zahar…
Read more »





Somon în foitaj cu varză şi legume

11 February 2013
Somon_în_foìtaj_cu_varza_si_legumeSomon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1 albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1 lingura marar tocat 1…
Read more »





Budincă de vanilie cu portocale

11 February 2013
Budinca_de_vanilie_cu_portocaleBudincă de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare. Ingrediente: 4 portocale 3 linguri zahar pudra 375 ml vin alb 1 baton de vanilie 4 oua 100 g zahar 500 ml lapte 3 linguri rom sare   Mod de preparare: Spălaţi 1 portocală cu…
Read more »





Salata de spaghete cu broccoli

11 February 2013
Salata_de_spaghete_cu_broccoliSalata de spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, mazare, sunca de praga, supa instant, otet de vin alb, piper si ulei aromatizat cu busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 500 g broccoli 150 g mazare congelata 150 g sunca de Praga 200 ml supa (instant) 3 linguri otet de vin alb piper 2 linguri…
Read more »





Calamar cu sos de rosii

11 February 2013
Calamar_cu_sos_de_rosiiCalamar cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin, otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat si taiat in inele groase…
Read more »





Budincă cu carne de iepure si porc

11 February 2013
Budinca_cu_carne_de_iepure_si_porcBudincă cu carne de iepure si porc din: pulpe de iepure, carne slaba de porc, sunca, piper rosi, fructe de ienupar, nucsoara, foi de dafin, sare, brandy, sherry, oua, foi de gelatina si vin alb. Ingrediente: 6 pulpe de iepure 300 g carne slaba de porc 200 g suca 1 1/2 lingurita piper rosu 2…
Read more »





Rata cu pachetele de varza

11 February 2013
Rata_cu_pachetele_de_varzaRata cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper, varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru friptura de pasare si amidon. Ingrediente: 1 piept de rata si 2 pulpe sare piper 700 g varza 50 g sunca afumata, taiata cubulete 400 ml smantana nucsoara rasa 250 ml…
Read more »





Orez cu bacon, pui si mazare

11 February 2013
Orez_cu_bacon_pui_si_mazareOrez cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi, unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii. Ingrediente: 300g de orez basmati 1 lingura de ulei 3-4 felii de bacon, taiate bucati 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 25g de unt 140g de mazare congelata 175g…
Read more »





Prăjitură cu ciocolată şi caise

11 February 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_caisePrăjitură cu ciocolată şi caise din: faina, lapte, drojdie, ou, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, caise, branza dulce, oua, praf de vanilie, cacao si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 350 g faina 175 ml lapte 1/2 cub drojdie (21 g) 3 linguri zahar 1 ou 70 g unt 1 praf de sare 1 lingurita coaja…
Read more »





Castraveţi muraţi cu sos de soia

11 February 2013
Castraveti_murati_cu_sos_de_soiaCastraveţi muraţi cu sos de soia din: castraveti, usturoi, zahar, sos de soia, otet din vin de orez, si ulei infuzat cu ardei iute. Ingrediente: 2 castrveti mari (450 g), cu capetele taiate 1 lingura de usturoi tocat marunt 2 linguri de zahar 1 lingura sos de soia 2 linguri otet din vin de orez…
Read more »





Supă clară de legume

11 February 2013
Supa_clara_de_legumeSupă clară de legume din: legume, ceapa, rosii, patrunjel, margarina, sare, piper, boia de ardei, cuisoare, foi de dafin, oua, faina, apa minerala, mazare si porumb. Ingrediente: legume pentru supa (morcovi, telina etc) 1 ceapa 4 rosii 1 legatura patrunjel 3 linguri margarina sare piper 1 1/2 lingurita boia de ardei 3 cuisoare 3 foi…
Read more »





Piure de conopida cu branza

11 February 2013
Piure_de_conopida_cu_branzaPiure de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt, cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc. Ingrediente: 1 cartof mare, curatat si taiat in bucati 1 conopida mare, rupta in buchetele 150 ml de lapte integral 50 g unt 1 fir mare de cimbru 25 g Cheddar, ras 1 varf de cutit…
Read more »





Reteta zilei: Ciulama de iepure

11 February 2013
Ciulama_de_iepure _22Ciulamaua de iepure nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Ingrediente: 600g carne de iepure 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 100g unt 300ml lapte fierbinte 3 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Carnea…
Read more »





File de porc cu sos de mere

11 February 2013
File_de_porc_cu_sos_de_mereFile de porc cu sos de mere din: file de porc, sare, piper, unt, mere, calvados, suc de mere, smantana, broccoli, unt si miez de nuca. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 2 linguri unt topit 2 mere 4 linguri Calvados 200 ml suc de mere 200 ml smantana 600 g broccoli 1…
Read more »





Borş de legume cu verdeata

11 February 2013
Bors_de_legume_cu_verdeataBorş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »





Salata de paste cu mar si legume

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_mar_si_legumeSalata de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat, usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare, svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata 200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »





Brioşe cu afine si mar

11 February 2013
Briose_cu_afine_si_marBrioşe cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare, acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »





Cocktail Passion Fruit 75

11 February 2013
Cocktail_Passion_Fruit_75Cocktail Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit, sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne   Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »





Tortilla cu şuncă si nuci

11 February 2013
Tortilla_cu_sunca_si_nuciTortilla cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte, branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca. Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida 600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata 1 lingura hrean ras…
Read more »





Midii cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Midii_cu_ghimbir_si_ardei_iuteMidii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »





Salata de paste cu arahide

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_arahideSalata de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar, ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de arahide…
Read more »





Supa cu legume si tortellini

11 February 2013
Supa_cu_legume_si_tortelliniSupa cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2 ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »





Sufleu cu paste şi ciuperci

11 February 2013
Sufleu_cu_paste_si_ciuperciSufleu cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca, ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper. Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »





Muschi de porc cu varza calita

11 February 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_calitaMuschi de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon, varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika, cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc 200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g sos de rosii…
Read more »

Sos dulce-acrisor cu zahar brun

11 February 2013
Sosuri_4Amestecă într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cruditati

11 February 2013
Salata_de_cruditati_3Salata de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar, castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza, tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2 lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »





Cocktail cu vodca si vin spumos

11 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de para gheata lime vin spumos   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5 minute…
Read more »





Gulaş picant cu carne de vita

11 February 2013
Gulas_picant_cu_carne_de_vitaGulaş picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1 lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »





Zacusca de pastruga

11 February 2013
Zacusca_de_pastrugaZacusca de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin, cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml ulei…
Read more »





Prajitura cu mere si aroma de martipan

11 February 2013
Prajitura_cu_mere_si_aroma_de_martipanPrajitura cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita coaja…
Read more »





Porc cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Porc_cu_ghimbir_si_ardei_iutePorc cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez, ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun, supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in cubulete cu latura…
Read more »





Sos curry condimentat

11 February 2013
Sosuri_6Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »





Sufleu cu ceapă si cartofi

11 February 2013
Sufleu_cu_ceapa_si_cartofiSufleu cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina, lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3 linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1 lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »





Sorbet de limette

10 February 2013
Sorbet_de_limetteSorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente:  150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie   Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »





Creveti condimentaţi cu sos picant

10 February 2013
Creveti_condimentati_cu_sos_picantCreveti condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute, usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste. Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari, curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit (optional)…
Read more »





Salata de paste in stil mexican

10 February 2013
Salata_de_paste_in_stil_mexicanSalata de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii, paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun. Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4 rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de usturoi 3 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu mere si branza

10 February 2013
Placinta_cu_mere_si_branza_16Placinta cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar, branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem   Mod de preparare: Se spala bine merele…
Read more »





Gulaş unguresc cu carne de porc

10 February 2013
Gulas_unguresc_cu_carne_de_porcGulaş unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »





Sos de rosii cu usturoi si oregano

10 February 2013
Sosuri_2Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1 linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp de 20 de minute,…
Read more »





Piept de pui cu sos

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_sosPiept de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun, fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g de fasole din conservă, clătită  şi scursă…
Read more »





Spaghete cu amestec de ciuperci

10 February 2013
Spaghete_cu_amestec_de_ciuperciSpaghete cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »





Gratin de conopidă si broccoli

10 February 2013
Gratin_de_conopida_si_broccoliGratin de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli, smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare, rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »





Clătite la cuptor cu umplutură de legume

10 February 2013
Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legumeClătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel. Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400 g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »





Iepure cu chorizo, orez si sofran

10 February 2013
Iepure_cu_chorizo_orez_si_sofranIepure cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline, cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1 pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru 1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »





Rulada de omletă cu orez basmati si legume

10 February 2013
Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legumeRulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »





Gulaş de miel cu fasole

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_fasoleGulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »





Cocktail Strawberry – honey breakfast

10 February 2013
Cocktail_StrawberryCocktail Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml sirop trandafir 20 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…
Read more »





Sushi cu ghimbir murat

10 February 2013
Sushi_cu_ghimbir_muratSushi cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii, file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie alga wasabi…
Read more »





Spaghete cu fasole alba

10 February 2013
Spaghete_cu_fasole_albaSpaghete cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper. Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425 ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »





Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta

10 February 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_o_crusta_crocantaSufleu de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii, oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei rgas rosu 500 g amestec carne…
Read more »





Tort cu frişca şi vişine

10 February 2013
Tort_cu_frisca_si_visineTort cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar pudra 2 plicuri intaritor pentru frisca 1 borcan visine (720 ml)   Mod de preparare: Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă…
Read more »





Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate

10 February 2013
Gulas_de_vita_cu_sos_si_multe_mirodenii_aromateGulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3 linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita boia…
Read more »





Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt

10 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_salvie_ceapa_si_untVarză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie, varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate in felii groase 8 frunze de salvie, tocate 350 g varza de Bruxelles 200 g de mazare, decongelata   Mod de preparare: Incinge jumătate din cantitatea de unt…
Read more »





Dressing cu muştar şi miere

10 February 2013
Sosuri_5Pune 75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu 2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de măsline. Inchide borcanul cu un capac şi agită-l bine înainte de a stropi salata cu dressing. Se poate păstra la frigider timp de 2 săptămâni. Pofta buna!…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac

10 February 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_umplut_cu_sparanghel_si_ardei_copt_pe_pat_de_spanac_6Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »





Piept de pui cu taitei cu ou

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_taitei_cu_ouPiept de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal, germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare 1 ardei iute, curăţat de…
Read more »





Ruladă cu zmeură

10 February 2013
Rulada_cu_zmeuraRuladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita suc de lamaie 100 g faina 25 g amidon 1 varf de cutit praf de copt crema: 3 foite…
Read more »

Supa de naut cu rosii si sfecla

10 February 2013
Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfeclaSupa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1 sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »





Burgeri cu carne de porc

10 February 2013
Burgeri_cu_carne_de_porcBurgeri cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata. Ingrediente: 500g carne slabă de porc, tocată 1 ceapă roşie, dată prin răzătoare 2 linguri pastă de curry tandoori 1 legătură mică de coriandru, tocat 150ml de iaurt natural 2…
Read more »





Prajitura cu piersici

10 February 2013
Prajitura_cu_piersiciPrajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1 cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g zahar 3 oua 200 g faina 1/2 pachet praf de copt 300 ml frisca 1 lingura cacao 7 foite gelatina 250 g mascarpone 250 g…
Read more »





Cocktail Spy Ced

10 February 2013
Cocktail_Spy_CedCocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in pahar amestecandu-se continutul cu gheata pisata.
Read more »





Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_rosii_si_inima_de_anghinareGulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »





Jeleu cu fructe de padure si sampanie

10 February 2013
Jeleu_cu_fructe_de_padure_si_sampanieJeleu cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina, zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe de padure 2 foi de gelatina 75 g zahar 100 ml sampanie 100 g fructe de padure   Mod de preparare: Se fierbe sucul de fructe cu zaharul, apoi…
Read more »





Pesto proaspat

10 February 2013
Pesto_proaspatPrăjeşte într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan ras, 2 căţei de usturoi şi asezonează-le. Mixează totul încontinuu, în timp ce torni peste ingrediente 150ml ulei de măsline extravirgin. Păstrează la rece în borcane sterilizate, cu puţin ulei, cât…
Read more »





Spaghete cu varză creată

10 February 2013
Spaghete_cu_varza_creataSpaghete cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale, varza creata si gorgonzola. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, mari taiate pe jumatate si feliate foarte subtire 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 varf de…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese

10 February 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_cirese_2Cotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de apa 2…
Read more »





Ruladă la cuptor

9 February 2013
Rulada_la_cuptorRuladă la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o zi 1 ceapa 3 linguri ulei 1 lingurita cimbru 800 g amestec de carne tocata sare piper 1 kg cartofi 1 lingurita rozmarin uscat   Mod de preparare: Fierbeţi 4…
Read more »





Creveti cu cartofi copti

9 February 2013
Creveti_cu_cartofi_coptiCreveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite 10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Chifteluţe cu garnitură

9 February 2013
Chiftelute_cu_garnituraChifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1 lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml…
Read more »





Rulouri greceşti

9 February 2013
Rulouri_grecestiRulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii uscate. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g branza de oaie…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

9 February 2013
Bruschete_cu_creveti_ciuperci_si_fasole_verde_9Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »





Focaccia de pui

9 February 2013
Focaccia_de_puiFocaccia de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de pui 20 g sos pesto 50 g ceapa rosie taiata rondele 200 g piept de pui taiat julienne 1 bucata sau 2 bucati mai mici de ardei copt…
Read more »





Ciorbă de pui cu legume si patrunjel

9 February 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_patrunjelCiorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2 linguri iaurt…
Read more »





Macaroane cu branza si salvie

9 February 2013
Macaroane_cu_branza_si_salvieMacaroane cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane, sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de masline   Mod de…
Read more »





Tartine cu roşii şi pesto

9 February 2013
Tartine_cu_rosii_si_pestoTartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura mica…
Read more »





Supă de peste cu legume

9 February 2013
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASupă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »





Rulada in crusta de cartofi

9 February 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofiRulada in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda, sunca, cartofi si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapa medie 500 g amestec carne tocata 1 praf boia de ardei dulce 2 oua circa 2 linguri pesmet 1 lingurita mustar 1…
Read more »





Prăjitură cu nuci şi mere

9 February 2013
Prajitura_cu_nuci_si_merePrăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g zahar 180 ml ulei 5 oua 2 plicuri zahar vanilat 375 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurite scortisoara macinata 3-4 mere acrisoare 500 g miez de nuca…
Read more »





Piept de pui la gratar

9 February 2013
Piept_de_pui_la_gratarPiept de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 cepe 2 dovlecei 2 lămâi 200g de fasole verde câteva frunze de busuioc 20g de unt 1 lingură de miere 1 lingură de ulei…
Read more »





Supa cu linte, cartofi si curry

9 February 2013
Supa_cu_linte_cartofi_si_currySupa cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin, ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume, linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1 măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
Read more »





Vanata coapta la gratar cu feta si sos

9 February 2013
Vanata_coapte_la_gratar_cu_feta_si_sosVanata coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite 1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de masline sare…
Read more »





Chec cu banane si fructe uscate

9 February 2013
Chec_cu_banane_si_fructe_uscateChec cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara, faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g zahar 2 oua 50…
Read more »





Orez cu creveti, mazare si oua

9 February 2013
Orez_cu_creveti_mazare_si_ouaOrez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat 250 g…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita

9 February 2013
Spaghete_Bolognese_cu_carne_de_vita_7Spaghete Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui, vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »





Cocktail cu suc de ananas

9 February 2013
Cocktail_cu_suc_de_ananasCocktail cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta. Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe, galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul intr-un pahar…
Read more »





Cartofi copti cu usturoi

9 February 2013
Cartofi_copti_cu_usturoiCartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de mare piper   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…
Read more »





Paste quattro formaggi

9 February 2013
Paste_quattro_formaggiPaste quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola, cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste 60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozza­rella…
Read more »





Tort cu cremă de unt

9 February 2013
Tort_cu_crema_de_untTort cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri, amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…
Read more »





Sos de pui

9 February 2013
Sosuri_2Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa, curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »





Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă

9 February 2013
Sufleu_cu_radacinoase_si_sos_de_ceapaSufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2 linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro