Retete pentru Paste:
Ossobuco cu felii de carne de vita
24 February 2013
Ossobuco
cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei,
usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate,
zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii
pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2
morcovi…
Read more »
Read more »
Invartita cu branza de oaie
24 February 2013
Invartita
cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta,
drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt.
Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare
jumatate pahar de ulei 400 ml apa calduta 50 g drojdie pentru umplutura:
600 g branza de oaie putin…
Read more »
Read more »
Pizza turceasca (Lahmacun)
24 February 2013
Pizza
turceasca din: drojdie uscata, zahar, lapte, faina, unt, oua, carne de
miel, lamai, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pliculet
cu drojdie uscate 1 lingurita cu zahar 2 linguri cu lapte 5 cesti cu
faina 5 linguri cu unt moale 2 oua+1 galbenus 400 g carme miel (sau
vita) 1 cutie de rosii…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu legume şi carne tocată
24 February 2013
Cannelloni
cu legume şi carne tocată din: ardei gras, dovlecel, bulb de fenicul,
chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa instant, oregano uscat,
sare, piper, mozarella, amestec de carne tocata, oua si cannelloni.
Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla
veche de 1 zi 2 cepe 2 catei de…
Read more »
Read more »
Supă simpla de curcan cu galuste
24 February 2013
Supă
simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu
morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde Mod de preparare: Strecoară 1
litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat.
Adaugă morcovii…
Read more »
Read more »
Tort cu piure de castane şi caramel
24 February 2013
Tort
cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane,
oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si
suc de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 40 g faina de grau 60 g faina
de castane 2 oua 2 linguri ulei 30 g unt 350 ml lapte un praf…
Read more »
Read more »
Branzoaice cu iaurt
24 February 2013
Branzoaice
cu iaurt din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar
vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus.
Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 50 g drojdie proaspata 250 ml lapte caldut
100 g unt 3 linguri zahar 1 praf de sare 2 pliculete zahar vanilat 4
linguri iaurt gros…
Read more »
Read more »
Aspic mozaic
24 February 2013
Aspic
mozaic din: aripi de curcan, supa scazuta, legume congelate, mazare,
usturoi, foi de dafin, lamaie, gelatina, piper multicolor si sare.
Ingrediente: jumatate de aripa de curcan fiarta 2 cani cu supa scazuta,
din supa in care ai fiert aripile 250 g legume congelate mixte 200 g
mazare congelata 2-3 catei de usturoi 2 foi…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu kaizer
24 February 2013
Chifle
umplute cu kaizer din: faina, sare, zahar, ou, sana, unt, drojdie,
kaizer, ceapa, lapte si susan. Ingrediente: pentru aluat: 325 g faina
1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 ou 130 ml sana sau lapte batut 60
g unt 1/2 cub drojdie (20 g) pentru umplutura: 100 g kaizer 1 ceapa
mica mai trebuie:…
Read more »
Read more »
Ruladă cu făină de castane
24 February 2013
Ruladă
cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de
castane, frisca si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina de
castane 5 oua 100 g zahar 5 linguri ulei pentru crema: 200 g piure de
castane 250 g frisca lichida 1,5 foi de gelatina pentru servit: 100 g
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval
24 February 2013
Rulada
de pui cu ciuperci, sunca si cascaval din: ciuperci, ulei, supa de pui,
piept de pui, sare, piper, cascaval sunca de praga, legume asortate si
unt. Ingrediente: 200 g ciuperci 3 linguri ulei 300 ml supă de pui 4
felii piept de pui sare piper 4 felii cașcaval 4 felii șuncă de Praga
800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary
24 February 2013
Cocktail
Bloody Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire,
suc de rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi
de gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire
suc de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de
limeta pentru garnitura (opțional) cuburi de gheata …
Read more »
Read more »
Pui cu lămâie şi cartofi la cuptor
24 February 2013
Pui
cu lămâie şi cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ceapa, lamai, ulei,
boia dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui portionat sau 1 kg
pulpe de pui 1 kg cartofi 1 ceapa 2 lamai ulei boia dulce cimbru sare
piper Mod de preparare: Porţionează puiul şi taie-în bucăţi potrivite.
Spală-l, după care…
Read more »
Read more »
Rosii cu ochiuri
24 February 2013
Rosii
cu ochiuri din: oua, rosii, marar verde, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 8 rosii 1 legatura de marar verde 200 g cascaval sare
piper Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra un
căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, scoate cu grijă pulpa fără a rupe
roşia. Presară un praf de sare…
Read more »
Read more »
Rulouri cu susan
24 February 2013
Rulouri
cu susan din: bacon, cascaval, sunca, faina, susan, ou, sare si ulei.
Ingrediente: 4 felii bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca 2 linguri
faina 50 g susan 1 ou sare 100 ml ulei Mod de preparare: Se taie
cascavalul in felii subtiri. Se suprapun cate o felie de bacon, una…
Read more »
Read more »
Budincă de piure de castane
24 February 2013
Budincă
de piure de castane din: piure de castane, lapte, zahar pudra, migdale,
smantana, zahar vanilinat, sare si frisca. Ingrediente: 500 g piure de
castane 500 ml lapte 50 g zhaar pudra 100 g migdale 500 ml smantana un
plic zahar vanilinat un praf sare pentru servit: frisca Mod de
preparare: Piureul de castane…
Read more »
Read more »
Briose cu branza
24 February 2013
Briose
cu branza din: ou, drojdie uscata, apa calduta, smantana, branza dulce
de vaci, chimen, unt si sare. Ingrediente: 1 ou 1 plic drojdie uscata 1
cana cu faina 1 ceasca cu apa calduta 1 lingura cu smantana 100 g branza
dulce de vaci (grasa) 1 lingurita cu chimen 1 lingura cu unt sare …
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu orez si tarhon
24 February 2013
Ciorba
de porc cu tarhon din: carne tocata, tarhon, ceapa, pasta de tomate,
orez, oua, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g carne tocata 4
legaturi de tarhon 3 cepe 1 lingura cu pasta de tomate 1 cescuta cu orez
2 oua cateva linguri cu otet sare ulei Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii umplute cu oua
24 February 2013
Rosii
umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi,
patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana,
plus 2 linguri ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de
usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8
linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…
Read more »
Read more »
Sarlota de lychee
24 February 2013
Sarlota
de lychee din: lychee in suc, gelatina, portocala, compot de fructe
exotice, branza mascarpone, zahar pudra, galbenusuri si inghetata.
Ingrediente: 1 cutie lychee in suc 1 plic gelatina 1 portocala 1 cutie
de 450g compot fructe exotice 100g barnza mascarpone 100g zahar pudra 3
galbenusuri 100g inghetata Mod de preparare: taie fructele de…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si peste
24 February 2013
Tarta
cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou,
peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce,
unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de
copt 1 praf de sare 100 g unt 1…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu marmelada
24 February 2013
Fursecuri
cu marmelada din: faina, zahar pudra, faina de migdale, unt, ou, apa,
marmelada, migdale si ciocolata neagra. Ingrediente: 240 g faina 120 g
zahar pudra 50 g faina de migdale 125 g unt un ou 2-3 linguri apa pentru
umplut: 200 g marmelada pentru decor: 100 g migdale pentru glazura: 100
g ciocolata neagra…
Read more »
Read more »
Iepure fragezit in zeama de vin
24 February 2013
Iepure
fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline
verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei
de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 2
pulpe mari de iepure 1 ceasca de masline negre fara samburi 1 ceasca de
masline verzi 4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză
24 February 2013
Ruladă
cu mandarine si cremă fină de brânză din: faina, praf de copt, oua,
sare, zahar, mandarine, branza de vaci, coaja de portocala, suc de
portocala, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 120 g faina 1/2
lingurita praf de copt 3 oua (galbenusurile separate de albusuri) sare
150 g zahar 500 g mandarine 250 g…
Read more »
Read more »
Pui pe pat de ceapa
24 February 2013
Pui
pe pat de ceapa din: pulpe de pui, zeama de lamaie, ceapa, cartofi,
usturoi, ulei de masline, vin alb sec, cimbru, sare, chimen, piper si
maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui zeama de 2 lamai 4 cepe 5 cartofi 4
catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 250 ml vin alb sec cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de Broccoli dulce acrisoara
24 February 2013
Salata
de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci
pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8
cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica,
tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana
branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…
Read more »
Read more »
Varza cu piept de pui
24 February 2013
Varza
cu piept de pui din: varza, piept de pui, orez, ceapa, ou, ulei, suc de
rosii, patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1
varza 1 piept de pui, dat prin masina 1/2 cana cu orez 1 ceapa 1 ou 3
linguri cu ulei 2 cani suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Chec sarat
24 February 2013
Chec
sarat din: oua, faina, praf de copt, ulei, lapte, cascaval, ardei gras,
branza feta, masline vezi si sare. Ingrediente: 3 oua 100 g faina un
plic praf de copt 80 ml ulei 120 ml lapte 100 g cascaval ras un ardei
gras verde 2 ardei grasi rosii 150 g branza feta 50 g masline…
Read more »
Read more »
Mămăligă caldă cu smântână
24 February 2013
Mămăligă
caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de
vaci si cascaval. Ingrediente: 1,5 l apa 300 g faina de malai sare 500 g
smantana 200 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval Mod de
preparare: Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu
sare,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Irish Cream si Kahlua
24 February 2013
Cocktail
cu Irish Cream si Kahlua din: irish cream, kahlua si frisca.
Ingrediente: 3/4 oz. Irish Cream (Bailey’s) 3/4 oz. Kahlua Top de frisca
Mod de preparare: Blow Job este o băutură strict destinata
doamnelor! Combină Kahlua, Bailey’s şi un top de frisca într-un pahar.
Acest cocktail trebuie să fie dat peste cap fără…
Read more »
Read more »
Minitarte cu lamaie
24 February 2013
Minitarte
cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon,
smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri.
Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt rece 1 galbenus 50 g zahar
sare umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri smantana 100 g
zahar pudra 100 ml suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Pastrav la gratar cu garnitura
24 February 2013
Pastrav
la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de
dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si
unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin
o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii
4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…
Read more »
Read more »
Taitei cu ciuperci brune si nucsoara
24 February 2013
Taitei
cu ciuperci brune si nucsoara din: ciuperci brune, ceapa, ulei, supa de
ciuperci, smantana, piper asortat, lamaie, taitei, sare, ceapa verde,
parmezan si nucsoara. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon brune 2
cepe 1 lingură ulei 250 ml supă de ciuperci 250 ml smântână piper
asortat 1 lămâie 300 g tăiței lați sar
Sanatate cu gust acrisor
23 February 2013
Fie
ca sunt muraturi fermentate sau preparate cu otet, efectele lor
benefice sunt exceptionale. Muraturile sunt preferate ca salate sau
garnitura de-a lungul iernii, insa putini stiu ca sunt alimente
sanatoase, cu un continut mic de calorii si foarte putine grasimi.
Beneficii: Ajută digestia, mai ales la o masă pe bază de carne şi
grăsimi.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu iaurt si dulceata de afine
23 February 2013
Briose
cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua,
esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata
si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g
unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan in sos
23 February 2013
Chiftele
de curcan in sos din: carne de curcan, ceapa, paine, lapte dulce,
usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, faina,
supa de legume, smantana, rosie, maghiran si patrunjel verde.
Ingrediente: 600 g carne tocata de pui ori de curcan 1 ceapa 1 felie de
paine 4 linguri lapte dulce 4 catei de…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi
23 February 2013
Mancare
de morcovi din: morcovi, orez, ceapa, ardei gras, pastarnac, faina,
ulei si sare. Ingrediente: 2 legaturi morcovi cu frunze 100 g orez o
ceapa un ardei gras verde un pastarnac 2 linguri faina o lingura ulei
sare Mod de preparare: Morcovii se taie felii. Ceapa se taie rrtărunt,
ardeiul cubule-te şi se pun…
Read more »
Read more »
Tartine cu paste diferite
23 February 2013
Tartine
cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel,
sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: pentru
tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura
patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4
masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema cu busuioc si crutoane
23 February 2013
Supa
crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi,
ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1
cartofi 2 linguri ulei de masline 200 ml smantana 500 ml supa de legume
(sau de pui) busuioc verde sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu morcovi şi brânză
23 February 2013
Rulada
de curcan cu morcovi şi brânză din: piept de curcan, morcovi, telemea
de capra, unt, ulei de masline, cimbru, patrunjel verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 100 g telemea de capra
50 g unt 2 linguri ulei de masline cimbru patrunjel verde marar sare
piper proaspat macinat …
Read more »
Read more »
Salata cu ananas si curcan
23 February 2013
Salata
cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras,
porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g
piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2
ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot
de ananas piper…
Read more »
Read more »
Tartă cu portocale şi brânză
23 February 2013
Tartă
cu portocale şi brânză din: unt, biscuiti, ricotta, branza de vaci,
oua, zahar, amidon, suc de portocala, coaja de portocala si ghimbir.
Ingrediente: 125 g unt 200 g biscuiti 250 g ricotta 250 g branza de vaci
3 oua 100 g zahar 1 lingura amidon sucul de la 1/2 portocala 2 linguri
coaja de…
Read more »
Read more »
Chec cu legume
23 February 2013
Chec
cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de
arahide, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 150 g
sparanghel verde 200 g faina 1 pliculet praf de copt 100 ml ulei de
arahide sau de floarea soarelui 100 ml lapte 4 oua sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftelute gustoase de cartofi
23 February 2013
Chiftelute
gustoase de cartofi din: cartofi, oua, ardei iute, patrunjel verde,
usturoi, ceapa, pesmet, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg
cartofi 2 oua fierte tari 2 ardei iuti 1/2 legatura patrunjel verde 2-3
catei usturoi 1 ceapa medie faina psau pesmet 2 oua sare piper ulei
pentru prajit Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu hrean si legume
23 February 2013
Ciorba
de porc cu hrean si legume din: piept de porc, cartofi, morcovi, ceapa,
telina, mazare, patrunjel, taitei, hrean, ulei si zeama de varza.
Ingrediente: 500 g piept de porc 3 cartofi 2 morcovi o ceapa o telina
100 g mazare congelata 1/2 legatura patrunjel 200 g taitei 2 linguri cu
hrean ras o lingura…
Read more »
Read more »
Tartă cu limetă
23 February 2013
Tartă
cu limetă din: oua, lapte condensat, suc de limeta, coaja de limeta,
biscuiti, unt, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 oua 390 ml lapte
condensat 180 ml suc de limeta 1 lingurita cu coaja de limeta pentru
blat: 100 g biscuiti 6 linguri cu unt topit 65 g zahar 1/2 lingurita cu
scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu carne de rata
23 February 2013
Clatite
cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa,
anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de
susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de
usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de
anason 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu rozmarin
23 February 2013
Pui
aromat cu rozmarin din: pui, rozmarin, ulei, sare, ulei, sos de soia,
concentrat de pui, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: un pui de 1,5 kg
4 ramurele rozmarin proaspat 2 linguri ulei sare pentru sos: 2 linguri
ulei o lingura sos de soia o lingura baza de gatit cu gust de pui 1/2
lamaie…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi portocale
23 February 2013
Prăjitură
cu mac şi portocale din: unt, zahar, oua, gem de portocale, migdale,
suc de portocale, coaja de portocale, seminte de mac, faina, praf de
copt, crema de branza, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 185 g
unt 160 g zahar 3 oua 80 g gem de portocale 75 g migdale macinate 110 g…
Read more »
Read more »
Lasagna cu branza
23 February 2013
Lasagna
cu branza din: foi lasagna, branza de vaci, smantana, ceapa, usturoi,
suc de rosii, ulei, sare, piper, cascaval si busuioc. Ingrediente: o
cutie foi lasagna 400 g branza de vaci 3 linguri smantana 2 cepe 2-3
catei usturoi un litru suc de rosii ulei sare piper pentru servit:
cascaval ras busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Rasol de vitel marinat
23 February 2013
Rasol
de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in
bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2
cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri
ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2…
Read more »
Read more »
Tartă fină de lămâie
23 February 2013
Tartă
fină de lămâie din: faina, galbenusuri, zahar tos, smantana, unt,
seminte de pin si lamai. Ingrediente: 300 g faina 3 galbenusuri 250 g
zahar tos 200 ml smantana 170 g unt 30 g seminte de pin 2 lamai Mod de
preparare: Cerne făina şi fă o adâncitură în mijloc. Pune 150 g de…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu pate de ficat
23 February 2013
Chifle
umplute cu pate de ficat din: chifle, pate de ficat, unt, oua, marar,
piper si sare. Ingrediente: 10 chifle 200 g pate de ficat 100 g unt 2
oua marar tocat piper sare Mod de preparare: Scobeşti chiflele, miezul
îl amesteci cu o parte din unt, 1 ou bătut, mărar tocat, sare, piper…
Read more »
Read more »
Cuiburi din spanac
23 February 2013
Cuiburi
din spanac din: orez cu bob lung, spanac, ceapa, ulei, oua, marar,
pasta de tomate, condimente, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu
bob lung 500 g spanac proaspat sau congelat 2 cepe 100 ml ulei 4 oua 1
legatura marar 1 lingura cu pasta de tomate condimente uscate (amestec
din usturoi, maghiran,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu tequila, vodka si rom
23 February 2013
Cocktail
cu tequila, vodka si rom din: vodka, rom alb, tequila, gin, blue
curacao, suc carbogazos si lime. Ingrediente: 15 ml vodka 15 ml rom alb
15 ml tequila alba 15 ml gin blue curacao mix sweet and sour suc
carbogazos ime Mod de preparare: Intr-un pahar umplut jumatate cu
gheata turnati spirtoasele, adaugati…
Read more »
Read more »
Rulada in crusta dulce
23 February 2013
Rulada
in crusta dulce din: piept de curcan, mustar dulce, miere, casaval sos
de rosii, usturoi, rozmarin, oua, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g
piept de curcan 4 linguri cu mustar dulce 1 lingura cu miere 50 g
cascaval 2 linguri cu sos de rosii asezonat cu rozmarin si praf de
usturoi 2 oua…
Read more »
Read more »
Fursecuri crocante
23 February 2013
Fursecuri
crocante din: unt, zahar, galbenus, vanilie, faina, lapte batut, coaja
de lamaie, zahar pudra, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 6 linguri cu
unt 65 g zahar 1 galbenus 1/4 lingurita cu vanilie 120 g faina 2
linguri cu lapte batut 1 1/2 lingurite cu coaja de lamaie 50 g zahar
pudra 2 linguri…
Read more »
Read more »
Iepure cu vin alb
23 February 2013
Iepure
cu vin alb din: pulpe de iepure, ceapa, ciuperci, bacon, vin alb,
patrunjel, cimbru, foi de dafin, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de iepure 2 cepe mari 300 g ciuperci 150 g bacon
300 ml vin alb o legatura patrunjel o legatura cimbru 2 foi dafin 3
linguri ulei o lingura…
Read more »
Read more »
Tort cu piscoturi, capsune si frisca
23 February 2013
Tort
cu piscoturi, capsune si frisca din: piscoturi, budinca de vanilie,
frisca, lapte, zahar, capsune si gelatina rosie. Ingrediente: 100 g
piscoturi 1 plic budinca de vanilie 150 g frisca la tub 400 ml lapte 3
linguri cu zahar 200 g capsune 1 plic gelatina rosie Mod de preparare:
Tapetează o formă de tort…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peltea de gutui
23 February 2013
Gutuia
este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca
nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si
cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui.
Ingrediente: cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui
3-4 mere 1,5 litri apa 1…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu legume
23 February 2013
Clatite
umplute cu legume din: oua, bere, ulei, faina, sare, ceapa rosie,
telina, ardei grasi, morcovi, dovlecei, ciuperci, ulei de masline, vin
alb demisec, oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente:
pentru clatite 2-3 oua 250 ml bere (sau apa minerala) 1 lingura ulei
faina cat cuprinde sare ulei pentru prajit pentru umplutura: 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rată cu sos de vin
23 February 2013
Rată
cu sos de vin din: piept de rata, ciuperci, ceapa, unt, vin alb,
concentrat de gaina, smantana, boabe de piper rosu si sare. Ingrediente:
2 bucati piept de rata 500 g ciuperci proaspete o ceapa alba 100 g unt
200 ml vin alb o lingura concentrat de gaina 200 ml smantana slaba o
lingura…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Bisteeya
23 February 2013
Bisteeya
din: faina, galbenus, unt, apa rece, otet, sare, pui, ceapa, unt,
migdale, sare, piper, zahar, faina, zeama de lamaie, patrunjel verde,
supa de pasare, galbenusuri, sofran, unt, scortisoara si seminte de pin.
Ingrediente: 170 g faina 1 galbenus 100 g unt 2 linguri apa rece 1
lingura otet 1 praf de sare pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Supă de ficăţei şi zarzavaturi
23 February 2013
Supă
de ficăţei şi zarzavaturi din: ficatei de pui, morcov, patrunjel,
ceapa, usturoi, cartofi, rosie, ardei gras, frunze de patrunjel, mazare
verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1
morcov 1 patrunjel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 3-4 cartofi 1 rosie
mai mare 1 ardei rgas 1 legatura frunze…
Read more »
Read more »
Pătrate cu ricotta
23 February 2013
Pătrate
cu ricotta din: faina, ricotta, zahar pudra, unt, oua, smantana, lamaie
si drojdie de bere. Ingrediente: 220 g faina 250 g ricotta 200 g zahar
pudra 180 g unt 4 oua 200 ml smantana 1 lamaie 1 lingurita cu drojdie de
bere Mod de preparare: Amestecă făina cu drojdia de bere, jumătate
din…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume
23 February 2013
Şalău
cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa,
condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa
alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire
busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…
Salata cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute
23 February 2013
Salata
cu ceapa rosie, carne toata si fulgi de ardei iute din: ceapa rosie,
ulei de masline, carne tocataq, pudra de chili, boia dulce, fulgi de
ardei iute, sare, maghiran, piper, amidon, usturoi, chimen, salsa de
rosii, suc de rosii, boabe de porumb, salata eisberg, rosii, tortilla
chips, smantana si cascaval. Ingrediente: 3 cepe roșii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video)
22 February 2013
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu migdale
22 February 2013
Biscuiti
cu migdale din: faina, praf de copt, sare, migdale, nucsoara,
scortisoara, cuisoare, zahar, oua, esenta de vanilie si albus de ou.
Ingrediente: 1 1/4 cupe faina 2 lingurite praf de copt sare 1 cana
migdale feliate 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita scortisoara 1/4
lingurita cuisoare 3/4 ceasca de zahar 2 oua 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Cidru de portocale
22 February 2013
Cidru
de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie, baton
de scortisoara, cuisoare si baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg
portocale 1 kg sare 1 1/2 kg zahar 3 l apa 100 g stafide 1 lamaie 1
baton de scortisoara 4-5 cuisoare 1 baton de vanilie Mod de preparare:
Se stoarce lamaia. Se…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu ciuperci
22 February 2013
Ficăţei
de pui cu ciuperci din: ficatei, ciuperci, ceapa rosie, patrunjel,
piper alb, busuioc, sare si unt. Ingrediente: 1 kg ficatei 1 kg ciuperci
1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita piper alb 1 fir
busuioc sare 50 g unt Mod de preparare: Se curata ficateii de pielite
si se spala. Se curata…
Read more »
Read more »
Foitaj cu mazare
22 February 2013
Foitaj
cu mazare din: aluat foitaj, cartofi, mazare, ardei gras, oua, seminte
de susan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 250 g
cartofi 250 g mazare congelata 1/2 ardei gras rosu 2 oua 2 linguri
seminte de susan 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper 1 varf de
cutit…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola
22 February 2013
Cartofi
gratinati cu pere si gorgonzola din: cartofi rosii, pere, sare, piper,
smantana si branza gorgonzola. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 2 pere
sare piper 300 g smantana 100 g branza gorgonzola Mod de preparare: Se
încinge cuptorul la 200°C. Se deco-jesc cartofii şi perele. Perele se
taie sferturi, se curăţă de cotoare şi…
Read more »
Read more »
Pandispan cu lamaie
22 February 2013
Pandispan
cu lamaie din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, lamaie, zahar
pudra si sare. Ingrediente: 115 g unt + 2 linguri 130 g zahar tos 2 oua
mari 120 g faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1 lamaie 4 linguri cu
zahar pudra sare Mod de preparare: Incinge cuptorul şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de raţă cu zeamă de varză
22 February 2013
Ciorbă
de raţă cu zeamă de varză din: maruntaie de rata, morcovi, ceapa,
ardei, cartofi, rosii, zeama de varza, leustean si condimente.
Ingrediente: 500-600 g maruntaie de rata 2 morcovi 2 cepe 2 ardei 2
cartofi 4-5 rosii 1 l zeama de varza leustean verde condimente, dupa
gust Mod de preparare: Cureţi măruntaiele de…
Read more »
Read more »
Taitei gratinati
22 February 2013
Taitei
gratinati din: taitei, sare, rosii decojite, ceapa, ulei, bulion, supa
de legume, cimbru, piper, zahar si cascaval. Ingrediente: 400 g taitei
lati sare 600 g rosii decojite 2 cepe 2-3 linguri ulei 4 linguri bulion
200 ml supa de legume 1 lingurita cimbru piper 1/2 lingurita zahar 200 g
cascaval Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume in manta de aluat
22 February 2013
Sufleu
de legume in manta de aluat din: faina, unt, ou, sare, ardei grasi,
praz, dovlecel, mazare, rozmarin, usturoi, oua, smantana, cascaval,
smantana dulce, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt
1 ou 1 praf sare in plus: 2 ardei grasi rosii 1 fir praz 1 dovlecel 200
g mazare congelata…
Read more »
Read more »
Clatite dulci
22 February 2013
Clatite
dulci din: oua, faina, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsune, kiwi,
orez, unt, sfecla rosie si scortisoara. Ingrediente: pentru clatite; 2
oua 1 pahar faina 1/2 pahar cu lapte 2 lingurite cu zahar sare ulei
pentru umplutura: 2-3 linguri cu gem de capsune 2-3 kiwi 1 ceasca de
orez 2 cesti cu lapte…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu rosii si masline
22 February 2013
Spaghetti
cu rosii si masline din: rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline,
sare, piper negru, spaghetti, branza feta si masline negre. Ingrediente:
400 g rosii 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc circa 50 ml ulei de
masline sare piper negru 500 g spaghetti 150 g branza feta 50 g masline
negre Mod de…
Read more »
Read more »
Fleică de porc împănată la grătar
22 February 2013
Fleică
de porc împănată la grătar din: muschiuleti de porc, slanina, usturoi,
malai, ulei si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc (circa 1,5) 250 g
slanina 1 capatana de usturoi 200 g malai 50 ml ulei 30 g sare Mod de
preparare: Degresezi fleica, o cureţi de pieliţe, o speli şi o laşi
să…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu aluat fraged
22 February 2013
Cheesecake
cu aluat fraged din: margarina, smantana, zahar, faina, praf de copt,
lamaie, sare, crema de branza, stafide, oua si coniac. Ingrediente: 1/2
cana cu maragarina moale 1/2 cana cu smantana grasa 1/2 cana cu zahar
faina cat cuprinde 1/4 lingurita cu praf de copt 1 lamaie sare pentru
umplutura: 800 g crema de branza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cannelloni cu bacon si sos bechamel
22 February 2013
Cannelloni
cu bacon si sos bechamel din: foi pentru cannelloni, radicchio,
cascaval afumat, bacon, alune, unt, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte
si nucsoara. foi pentru cannelloni 900g radicchio 220g cascaval afumat
220g felii de bacon 80g alune decojite 70g unt ulei sare piper pentru
sos bechamel pregatit ca aici: 30 g unt fara sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu caşcaval la cuptor
22 February 2013
Piept
de pui cu caşcaval la cuptor din: piept de pui, oua, cascaval,
smantana, faina, unt si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 3-4 oua
200 g cascaval mai tare 2 linguri de smantana faina unt cat o nuca si
pesmet pentru uns si tapetat forma sare Mod de preparare: Pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Rulade cu paste, ricotta şi parmezan
22 February 2013
Rulade
cu paste, ricotta şi parmezan din: foi de lasagna, carnaciori afumati,
ceapa, usturoi, ulei, ceapa verde, ricotta, galbenusuri, patrunjel,
arpagic verde, busuioc, parmezan, sare, piper, suc de lamaie si
mozzarella. Ingrediente: 12 foi de lasagna 150 g carnaciori afumati 1
ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 1 legatura ceapa verde 400 g…
Read more »
Read more »
Tochitură înăbuşită
22 February 2013
Tochitură
înăbuşită din: slanina, maruntaie de porc, costita, carnati, sare si
piper. Ingrediente: 150 g slanina cateva maruntaie de porc 500 g costita
proaspata 2-3 bucati carnati sare piper Mod de preparare: Toci
slănina cubuleţe mai mici şi o pui la foc într-un vas de tuci, peste
care adaugi celelalte ingrediente, tocate puţin mai…
Read more »
Read more »
Cozonac rasucit
22 February 2013
Cozonac
rasucit din: faina, lapte, zahar pudra, albusuri, ou, unt, drojdie,
sare, lapte, zahar pudra, nuci macinate, telemea si zahar vanilat.
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 220 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1
ou 220 g unt 42 g drojdie sare Pentru umplutura de nucă: 100 ml lapte
100 g zahăr pudră 200…
Read more »
Read more »
Pui in crusta
22 February 2013
Pui
in crusta din: pui, faina, sare, albusuri, unt, lamaie, rozmarin si
piper. Ingrediente: 1 pui 600 g faina 400 g sare 4 albusuri 3 linguri cu
unt 1 lamaie rozmarin piper Mod de preparare: Amestecă făina cu sarea
şi albuşurile. Toarnă treptat 250 ml de apă şi frământă până ce obţii
un aluat…
Read more »
Read more »
Peste la gratar in stil mediteranean
22 February 2013
Peste
la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper,
patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi,
samburi de pin, masline negre si lamaie. Ingrediente: 4 pesti curatati 4
linguri suc de lamaie sare piper 1/2 legatura patrunjel 3 catei de
usturoi 2 ardei iuti rosii 2 fire rozmarin 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Flip Flop
22 February 2013
Cocktail
Flip Flop din: suc de ananas, suc proaspat de grepfrut, ou, sirop de
capsuni si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 12 cl
suc de ananas 4 cl suc proaspat de grepfrut 1 ou 1 cl sirop de capsuni
capsuni Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu 6-7 cuburi de
gheata…
Read more »
Read more »
Paste cu varza, sunca si cascaval
22 February 2013
Paste
cu varza, sunca si cascaval din: varza alba, ceapa, ruccola, sunca de
praga, unt, supa, sare, piper, smantana, suc de lamaie, paste si
cascaval. Ingrediente: 600 g varza alba 1 ceapa 50 g ruccola 80 g sunca
de Praga feliata 2 linguri unt 150 ml supa sare piper 200 g smantana 1-2
linguri suc…
Read more »
Read more »
Ciorba haiduceasca cu carne de pui si porc
22 February 2013
Ciorba
haiduceasca cu carne de pui si porc din: carne de porc, carne de pui,
carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, ciuperci, boia, ardei iute,
chimen, smantana, galbenusuri, usturoi, foaie de dafin, sare si ulei.
Ingrediente: 300 g carne de porc 300 g carne de pui 200 g carnati
afumati 2 cepe 4 morcovi 2 radacini…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume, bacon şi alune crocante
22 February 2013
Tortilla
cu legume, bacon şi alune crocante din: cartofi rosii, radacina de
patrunjel, radacina de telina, conopida, broccoli, sare, piper, lapte,
emmentaler, oua, verdeata, hrean, bacon si alune. Ingrediente: 800 g
cartofi rosii 150 g radacina de patrunjel 150 g radacina de telina 1
conopida mica 500 g broccoli sare piper 600 ml lapte 150…
Read more »
Read more »
Ciulama din pipote şi inimi
22 February 2013
Ciulama
din pipote şi inimi din: pipote si inimi de pui, zarzavat pentru supa,
unt, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote si inimi
de pui zarzavat pentru supa 100 g unt 2 linguri faina patrunjel sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli pipotele şi Inimile. Le pui
la fiert în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gutui
22 February 2013
Dulceata
de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi, cu un
gust unic si o culoare deosebita care ne incanta pe toti. Desi necesita
putina munca, dulceata de gutui nu trebuie sa lipseasca din camara
noastra. 1,5 kg gutui 1 litru apa 1 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2
pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Rulada cu varza calita
22 February 2013
Rulada
cu varza calita din: faina, unt, sare, varza acra, ceapa, kaizer si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt sare 1/2 pahar
apa pentru umlutura: 1 varza acra 1 ceapa 250 g kaizer piper Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele, frămânţi un aluat şi îl pui
apoi în frigider pentru…
Read more »
Read more »
Linte usturoiată
22 February 2013
Linte
usturoiată din: linte, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, boabe de
piper, seminte de chimen, sare si ulei. Ingrediente: 500 g linte 1 ceapa
1 morcov 5 catei de usturoi 2 foi de dafin 4-5 boabe de piper seminte
de chimen sare ulei Mod de preparare: Pui lintea la înmuiat pentru 3
ore,…
Read more »
Read more »
Colac cu mac
22 February 2013
Colac
cu mac din; faina, zahar pudra, oua, unt, lapte, drojdie, migdale,
nucsoara, sare, mac, lapte, zahar pudra, unt, scortisoara si rom.
Ingrediente: 400 g faina 120 g zahar pudra 3 oua 100 g unt 100 ml lapte
30 g drojdie 30 g migdale feliate nucsoara sare pentru umplutura de mac:
150 g mac macinat…
Read more »
Read more »
Crostata de mere
22 February 2013
Crostata
de mere din: faina, unt, zahar, ou si sare, mere, scortisoara, zeama de
lamaie si zahar brun. Ingrediente: 1 kg mere scortisoara zeama de
lamaie zahar brun pentru aluat: 200 g faina 100 g unt gras 2 linguri cu
zahar 1 ou sare Mod de preparare: Amestecă ingredientele pentru aluat,
înfoliază-l şi dă-l…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi
22 February 2013
Macaroane
cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi din: ceapa, usturoi,
rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper,
smantana, oua si cascaval. Ingrediente: 350 g macaroane sare 1 ceapa 2
catei de usturoi 5 rosii 2 dovlecei 500 g carne de vita tocata 3 linguri
ulei de masline 1 lingrita oregano piper
Tocăniţă în pâine
22 February 2013
Tocăniţă
în pâine din: carne de porc, morcov, ceapa, rosii taiate in bulion,
sare, usutroi, piper, faina, lapte, unt, drojdie si sare. Ingrediente:
500 g carne de porc de gatit 1 morcov 2 cepe mari 1 cutie mare cu rosii
taiate in bulion 1 capata de usturoi sare piper negru macinat pentru
paine: 500 g…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc la cuptor
22 February 2013
Muşchi
de porc la cuptor din: muschi de porc, coriandru boabe, cimbru,
oregano, usturoi, morcovi, vin, foi de dafin, boabe de piper verde si
sare. Ingrediente: 500 g muschi de porc coriandru boabe cimbru macinat
crengute de cimbru oregano 2 catei de usturoi 4 morcovi 100 ml vin 3 foi
de dafin boabe de piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici
21 February 2013
Aveti
un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati
ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem
raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati
acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu
de realizat, dar care este foarte bun…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam, ardei si masline
21 February 2013
Pizza
cu salam, ardei si masline din: faina, drojdie, zahar, sare, piper,
ulei de masline, rosii, salam, masline, ardei iute murat, branza
raclette si oregano. Ingrediente: 450 g faina 20 g drojdie proaspata 1
praf zahar sare piper 6 linguri ulei de masline 1 conserva mica de rosii
(425 ml) 100 g salam feliat 50…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si parmezan
21 February 2013
Tarta
cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa,
zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g
unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2
cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi…
Read more »
Read more »
Varză murată cu ciolan afumat
21 February 2013
Varză
murată cu ciolan afumat din: varza murata, ceapa, bulion, ciolan
afumat, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 varza murata
mare 2 cepe potrivite 1 lingura bulion 2 ciolane afumate ulei sare piper
2 foi de dafin Mod de preparare: Ţii varza murată la desărat 2 ore,
apoi o scurgi şi…
Read more »
Read more »
Mâncărică de ciuperci cu ficat
21 February 2013
Mâncărică
de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii,
ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 200 g ficat de vitel 500 g ciuperci 100 ml vin 200 ml suc
de rosii 1 ceapa 100 ml ulei marar patrunjel 1 lingura zeama de lamaie
sare piper…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume
21 February 2013
Friptura
de miel cu legume din: coaste de miel, cartofi, morcov, ceapa, usturoi,
ardei gras, foaie de dafin, cimbru, ienibahar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 bucata coaste de miel (cam 1 kg) 3 cartofi 1 morcov 1
ceapa 3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
Read more »
Pilaf picant cu pui
21 February 2013
Pilaf
picant cu pui din: orez, carne de pui, supa de legume, unt, ceapa,
stafide aurii, ardei gras, ardei iute, boabe de ienibahar, seminte de
pin, sare si piper. Ingrediente: 30 g orez cu bobul lung 300 g carne de
pui (piept sau pulpe dezosate) 700 ml supa de legume 200 g unt 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Vita cu ciuperci
21 February 2013
Vita
cu ciuperci din: slanina, ceapa, usturoi, legume, muschiulet de vita,
ulei de masline, pasta de tomate, cimbrisor, sare, vin rosu sec, supa de
vita, ciuperci, patrunjel si piper macinat. Ingrediente: 100 g slanina
cu carne pe ea 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 legatura legume pentru supa
1,2 muschiulet vita (pulpa) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos de brânză
21 February 2013
Cartofi
copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute,
ulei de masline si rosii. Ingrediente: 4-6 cartofi 400 g branza grasa 2
catei de usturoi 2-3 ardei iuti 4 linguri ulei de masline 1 rosie mare
Mod de preparare: Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul
încins…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu legume
21 February 2013
Coaste
de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie,
rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1
ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt
rozmarin cimbru…
Read more »
Read more »
Gustari: Crochete picante
21 February 2013
Crochete
picante din: margarina, faina, apa, otet, boia iute si sare.
Ingrediente: 1 pachet margarina 350 g faina 7 linguri cu apa 1 lingura
cu otet boia iute sare Mod de preparare: Cerne făina într-un castron
şi adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de
cuţit de sare şi o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bors de varza
21 February 2013
Bors
de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa,
telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza
mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica
2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei Mod de preparare: Taie
in rondele ceapa si radacinoasele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco
21 February 2013
Tacos
cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline,
condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie,
sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de
masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi
21 February 2013
Mamaliga
in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie,
slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline,
patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g malai 100 g branza de burduf
100 g telemea 100 g cascaval de oaie 100 g slaninuta 1 carnat taranesc
100 g unt 2 ardei copti 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry si capere
21 February 2013
Spaghete
cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry,
usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet
spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de
usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Escalop din carne de porc
21 February 2013
Escalop
din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos
brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime 250 g sunca
presata 300 g ciuperci conservate 100 g unt 500 g sos brun spaniol 2 g
piper…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu pastă de peşte
21 February 2013
Bărcuţe
cu pastă de peşte din: lamaie, masline, smantana, andive, pasta de
peste, piper si sare. Ingrediente: 1 lamaie 100 g masline verzi si negre
100 g smantana 4 andive 100 g pasta de peste piper sare Mod de
preparare: Tai andivele în jumătăţi, îndepărtezi măduva, presari cu
zeama de lămâie şi le laşi…
Read more »
Read more »
Fasole cu afumatura
21 February 2013
Fasole
cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii,
ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole uscata 2 cepe mari 1-2 foi de dafin 1 lingura cu pasta de rosii 2
ardei iuti 300 g costita afumata (doar carnea) cimbru sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas in paine
21 February 2013
Gulas
in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne,
ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii,
boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici.
Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carnati de casa 2 linguri ulei
200 ml supa de…
Read more »
Read more »
Ciorbă secuiască cu creier de porc
21 February 2013
Ciorbă
secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare,
piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc,
ulei, boia, faina si smantana. Ingrediente: 2 l de la zeama murata 3-4
foid e dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez 350 g…
Read more »
Read more »
Carnaciori la minut
21 February 2013
Carnaciori
la minut din: carnaciori de bere, bacon, mustar dulce, miere.
Ingrediente: 12 carnaciori de bere 12 felii de bacon 2 linguri mustar
dulce 2 linguri miere Mod de preparare: Amesteci muştarul cu mierea de
albine într-un bol. Introduci cârnăciorii în acest amestec şi îi laşi
circa 20 de minute să se îmbibe cât…
Read more »
Read more »
Quiche rustic
21 February 2013
Quiche
rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare,
piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati. Ingrediente: 200 g
faina 1 varf de cutit sare 100 g unt 2-3 linguri apa rece 100 g
cascaval ras 2 oua 250 ml smantana mai grasa sare piper nucsoara 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui picante
21 February 2013
Aripioare
de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion,
miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata,
ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căței de usturoi 1 ardei iute 2
linguri bulion 1 lingură miere sare 1 ½…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ghimbir si curry
21 February 2013
Piept
de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper
cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar. Ingrediente:
2 piepti de pui 180 ml lapte de cocos 245 ml iaurt 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita
21 February 2013
Hamburgheri
cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos
sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii,
sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2
linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca
telina tocata marunt 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu două creme
21 February 2013
Prăjitură
cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte,
cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru foi: 9 linguri zahar pudra 9 linguri faina 9 oua 1 pachet praf de
copt unt pentru uns tava pentru crema de cacao: 1/2 lapte dulce 3
linguri cacao…
Read more »
Read more »
Cocktail Sundowner
21 February 2013
Cocktail
Sundowner din: suc de grepfrut, sirop de afine rosii, zeama de lamaie
si tonic. Ingrediente: 8 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de afine rosii 2
cl zeama de lamaie tonic Mod de preparare: Mixam bine sucurile de
portocale si siropul de gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura
intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sufleu de gulii cu costiţă
21 February 2013
Sufleu
de gulii cu costiţă din: pulpa de porc, telemea, smantana, frunze de
spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g
pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de
spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Incingi cuporul…
Read more »
Read more »
Clătite mediteraneene
21 February 2013
Clătite
mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de
vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia.
Ingrediente: 1 cescuta faina 2 oua 1 pahar cu lapte 2 lingurite cu
zahar ulei sare pentru umplutura: 30 g branza de vaci 200 g branza
telemea 100 g branza halloumi 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de miel
21 February 2013
Rulada
cu morcovi si pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, morcovi,
castravete murat, sunca, unt, busuioc, cimbru, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 900 g pulpa de miel 3 oua 1 ceapa 1 morcov 1
castarvete murat 50 g sunca 2 linguri cu unt busuioc cimbru patrunjel
ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Dieta fără foc
21 February 2013
Mic
dejun – la alegere - 200 ml suc de portocale (sau de afine, mure,
cătină, kiwi, struguri) - 150 ml lapte bătut făcut în casă, amestecat cu
fulgi de ovăz, miere şi nuci - 150 ml lapte dulce nefiert cu 2 tartine
de pâine neagră şi miere - 200 g salată de banane cu…
Placinta creata cu branza
21 February 2013
Placinta
creata cu branza din: foi de placinta, branza telemea, unt, oua, iaurt,
lapte si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 500 g branza
telemea 100 g unt 4 oua 300 g iaurt 80-100 ml lapte piper Mod de
preparare: Sfarama bine branza cu furculita. Adauga o jumatate de
lingurita cu piper proaspat…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma
21 February 2013
Creveti
crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi,
creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2
linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de
porumb ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se amestecă, într-un
castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara maioneza de casa
20 February 2013
Maioneza
de casa este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut, dar pentru
a preveni intoxicatia alimentara care poate fi provocata de oul crud cu
care se efectueaza,trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand
doriti sa faceti maioneza. 1 ou 200ml ulei 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Alegeti un ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale
20 February 2013
Tarta
cu gem de prune si migdale - aluat pentru tarta pe care il gasiti
pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini.
Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2
linguri rom migdale prajite Mod de preparare: Aluatul se pregateste
dupa cum ati vazut aici. Se…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu salvie si paste
20 February 2013
Friptura
de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone,
rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de
lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala.
Ingrediente: 250 g taitei lati sare piper 3 linguri mascarpone 4-5 rosii
1 fir praz 200 g ciuperci pleurotus 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu cartofi natur
20 February 2013
Rulouri
de pui cu cartofi natur din: piept de pui, conopida, telina, ardei
gras, ceapa, fasole galbena, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
piept de pui 1 conopida 1 telina 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras galben 1 ceapa fasole galbena unt ulei sare piper Mod de
preparare: Feliază…
Read more »
Read more »
Tarta cu sfecla rosie
20 February 2013
Tarta
cu sfecla rosie din: sfecla rosie, telemea de vaca, faina, unt, lapte,
ulei, fulgi de cartofi, drojdie, oua, zahar, sare, patrunjel verde, otet
si hrean. Ingrediente: 3 sfecle rosii 100 g telemea de vaca 400 g faina
120 g unt 200 ml lapte 2-3 linguri cu ulei 100 g fulgi de cartofi 20 g…
Read more »
Read more »
Tort cupola de coacaze
20 February 2013
Tort
cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii,
gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale.
Ingrediente: crema: 450 g iaurt 100 ml nectar de coacaze 100 g zahar 300
g coacaze rosii 20 g gelatina 4 linguri lichior de coacaze (cassis) 400
ml frisca blat: 3 foi de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura in varza acra
20 February 2013
Sarmale
cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez,
ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata,
costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata
200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura
untura 2 morcovi rasi 100 ml…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de miel rustic
20 February 2013
Drob
cu carne de miel rustic din: prapur de miel, maruntaie de la un miel,
oua, castraveti murati, ardei gras, ulei, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaiele de la un miel (inima, ficat,
plamani si rinichi) 5 oua 2 castraveti murati 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde
20 February 2013
File
de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde din: file de porc, ulei
de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, unt, otet
de vin alb, zahar, piper si sare. Ingrediente: 500 g filé de porc 3
linguri ulei de măsline 1 linguriță suc de lămâie 1/2 linguriță fulgi…
Read more »
Read more »
Aspic de legume si piept de pui
20 February 2013
Aspic
de legume si piept de pui din: oua, mazare, fasole verde, morcovi,
piept de pui, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 6 oua 150 g
mazare 150 g fasole verde 125 g morcovi 200 g piept de pui 500 ml supa
de legume 10 g gelatina granule sare Mod de preparare: Spăla…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu creier
20 February 2013
Pateu
de ficat cu creier din: ficat, unt, creier, ciuperci, sare, piper si
coniac. Ingrediente: 400 g ficat 150 g unt 250 g creier 250 g ciuperci
sare piper 50 ml coniac Mod de preparare: Speli şi ţii ficatul în
lapte câteva ore şi apoi fierbi ficatul tot în lapte. Ţii creierul în
apă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cupolă de orez cu năut
20 February 2013
Cupolă
de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1
ceapa 3 cani cu supa de legume (pui) 1/4 pachet cu unt 1/4 lingurita cu
sofran sare piper ulei Mod de preparare: Toaca marunt ceapa si…
Read more »
Read more »
Pasca cu ciocolata
20 February 2013
Pasca
cu ciocolata din: biscuiti simpli, cacao, miez de nuca, unt, ou, lapte,
branza de vaci, frisca, zeama de portocala, coaja de portocala,
dulceata, ciocolata neagra si coniac. Ingrediente: pentru blat: 350 g
biscuiti simpli 3 linguri cacao 100 g miez de nuca 150 g unt 1 ou 4-5
linguri lapte rece pentru umplutura: 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra
20 February 2013
Salata
cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon,
varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si
branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de
Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet
balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu ciuperci
20 February 2013
Chiftele
de cartofi cu ciuperci din: cartofi, sare, piper, ceapa verde,
ciuperci, ulei, cascaval si patrunjel tocat. Acest fel de macare se
poate prepara si cu alte legume (morcovi, dovlecei etc), in combinatie
cu cartofii. Ingrediente: 1 kg cartofi sare piper 1 legatura ceapa verde
400 g ciuperci Champions 5 linguri ulei 4 felii cascaval…
Read more »
Read more »
Varza calita cu jumari
20 February 2013
Varza
calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe
de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare. Ingrediente: 2
verze potrivite 300 g piept de porc 10 boabe de piper negru 2-3 boabe de
ienibahar 1 lingurita cu seminte de marar 2 linguri cu bulion 2 linguri
cu untura…
Read more »
Read more »
Trigoane cu spanac şi feta
20 February 2013
Trigoane
cu spanac şi feta din: faina, ulei, apa, sare, spanac, branza feta,
ceapa, ou, sare, piper, nucsoara si ulei. Ingrediente: 600 g faina 3
linguri cu ulei 120 ml apa 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1,5 kg
spanac 300 g branza feta 1 ceapa 1 ou+1 galbenus sare piper nucsoara
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Desert cu capsuni
20 February 2013
Desert
cu capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, gelatina,
frisca, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 2 oua 80 g
zahar 100 g faina 2 linguri ulei 1 lingurita praf de copt pentru crema: 2
pliculete gelatina 250 ml frisca 80 g zahar pudra 1 pachet zahar
vanilat 250 g capsuni…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu branza si spanac
20 February 2013
Rulada
de porc cu branza si spanac din: pulpa de porc fara os, telemea,
smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g
smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Cuiburi vanilate
20 February 2013
Cuiburi
vanilate din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, sare,
ciocolata de menaj, ulei, ciocolata alba, frisca, fulgi de migdale si
bombonele. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50 ml ulei 150 g faina 2
lingurite esenta de vanilie 1 praf de sare pentru decor: 200 g ciocolata
de menaj 5 linguri ulei 100…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carnati picanţi
20 February 2013
Mancare
de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de
legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: 300 g linte 2 linguri cu unt 2 cepe 1 lingurita cu chimion
pisat 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta) 300 g carnati picanti
1 cutie cu rosii…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de rosii
20 February 2013
Chiftelute
cu sos de rosii din: carne tocata, oua, ceapa, usturoi, paine, lapte,
marar, patrunjel, sare, piper, ulei, pasta de rosii, morcov, amidon
alimentar, supa de carne, vin alb, usturoi si otet de vin. Ingrediente:
pentru chiftele 600 g carne tocata (amestec vita cu porc) 2 oua 1 ceapa 2
catei de usturoi 2 felii…
Read more »
Read more »
Turtă de morcov şi praz
20 February 2013
Turtă
de morcov şi praz din: morcovi, praz, oua, unt, iaurt, faina, piure de
cartofi, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi fierti si
tocati marunt 1 fir de praz mai mare 4 oua 125 g unt 125 ml iaurt de
baut 2-3 linguri cu faina 100 g piure de cartofi 1 plic…
Read more »
Read more »
Musaca de vitel
20 February 2013
Musaca
de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel,
rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mozzarella 200 ml lapte 1/4 pachet cu
unt sare pentru sosul rosu: 500 g carne de vitel 1 cutie cu rosii in
bulion 1 lingura…
Read more »
Read more »
Varza cu piureu de cartofi si carnaciori
20 February 2013
Varza
cu piureu de cartofi si carnaciori din: ceapa, ulei, varza acra, foi de
dafin, boabe de ienibahar, sare, piper, vin alb, cartofi, unt, lapte,
nucsoara, zahar si cabanosi. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 600 g
varză acră 2 foi de dafin 5 boabe de enibahar sare piper 250 ml vin alb
600 g…
Read more »
Read more »
Frittata cu broccoli, fasole verde si ardei
20 February 2013
Frittata
cu broccoli, fasole verde si ardei din: ardei gras, fasole verde,
broccoli, sare, oua, ulei, unt si hasmatuchi. Ingrediente: 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 250 g fasole verde 200 g broccoli sare 8 oua
piper 1 lingura ulei 2 linguri unt 1 hasmatuchi Mod de preparare: Se
spala ardeiul gras,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin alb si sampanie
20 February 2013
Cocktail
cu vin alb si sampanie din: zahar, capsune, vin alb si sampanie.
Ingrediente: 100 g zahar 1 kg capsune 1500 ml vin alb 750 ml sampanie
Mod de preparare: Se pune o jumatate din cantitatea de capsuni, fara
codite, in apa rece. Se taie in doua capsunile, se dau prin zahar si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza
20 February 2013
Fondue
cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon
de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita
1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1
cațel de usturoi, cojit 1/2…
Read more »
Read more »
Ciorba acrisoara cu ou
20 February 2013
Ciorba
acrisoara cu ou din: ulei, faina, zeama de castarveti, concentrat de
legume, ceapa, oua, tarhon, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente:
50 ml ulei 2 linguri faina zeama de la un borcan de castraveti 1 lingura
concentrat de legume 1 ceapa 4-8 oua tarhon 1 foaie de dafin piper
macinat sare Mod…
Read more »
Read more »
Semiluni cu nucă
20 February 2013
Semiluni
cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca
si gem de caise. Ingrediente: 300 g faina 150 g zahar pudra 100 g unt 1
lingura cu smantana 1 ou 1 plic cu praf de copt 200 g nuca macinata gem
de caise Mod de preparare: Amesteca 70 g…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata la cuptor
20 February 2013
Paste
cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita
afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de
rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si
piper. Ingrediente: 400 g paste fainoase (scurte si groase) 400 g carne
tocata (curcan, amestec de porc si vita)