vineri, 10 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #27


Retete pentru Paste:

Prăjitură cu mere şi bezea

11 March 2013
Prajitura_cu_mere_si_bezeaPrăjitură cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata…
Read more »

Burgeri cu pui, mere si verdeturi

11 March 2013
Burgeri_cu_pui_mere_si_verdeturiBurgeri cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere, salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat…
Read more »

Pastă de susan cu miere si lămâie

11 March 2013
Pasta_de_susan_cu_miere_si_lamâiePastă de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat fin   Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »

Reteta zilei: Salata de crab cu telina

11 March 2013
Salata_de_crab_cu_telina_5Salata de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4 tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry, taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc ​​de…
Read more »

Muschiulet de porc in sos de prune

11 March 2013
Muschiulet_de_porc_in_sos_de_pruneMuschiulet de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100…
Read more »

Prăjitură cu cidru

11 March 2013
Prajitura_cu_cidruPrăjitură cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2 plicuri praf…
Read more »

Bucataria fara foc: Lapte de migdale

11 March 2013
Lapte_de_migdaleLapte de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente: 200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere   Mod de preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6 ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »

Reteta de post: Iahnie de fasole

11 March 2013
Iahnie_de_fasoleIahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta de rosii 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în…
Read more »

Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon

11 March 2013
Rulada_de_curcanRuladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »

Spaghete cu scoici si bacon

11 March 2013
Spaghete_cu_scoici_si_baconSpaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20 g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper   Mod…
Read more »

Orez cu carnati picanti

11 March 2013
Orez_cu_carnati_picantiOrez cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de pui o…
Read more »

Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

11 March 2013
Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezanGulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu nuca

10 March 2013
Chec_cu_nuca_22Daca va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar…
Read more »

Supa de telina cu taitei

10 March 2013
Supa_de_telina_cu_taiteiSupa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

10 March 2013
Clatite_cu_legume_si_fâsii_de_sunca_de_PragaClătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g branza…
Read more »

Piept de curcan la tigaie in sos de portocale

10 March 2013
Piept_de_curcan_la_tigaie_in_sos_de_portocalePiept de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan, portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »

Pui cu legume de primavară

10 March 2013
Pui_cu_legume_de_primavaraPui cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui, sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500 ml supa 1 legatura…
Read more »

Supa delicioasa de pui cu leustean

10 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_leusteanSupa delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar, ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie, telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg) sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de dafin 3…
Read more »

Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate

10 March 2013
Prajitura_cu_hrisca_si_fructe_uscatePrăjitură cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine, caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci 2 linguri cacao 2…
Read more »

Chifelute de curcan cu portocale

10 March 2013
Chifelute_de_curcan_cu_portocaleChifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust  …
Read more »

Penne cu sos de marar

10 March 2013
Penne_cu_sos_de_mararPenne cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde, smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1 legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »

Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac

10 March 2013
Varza_cu_ceapa_rosie_si_seminte_de_dovleacVarză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie, seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1 lingura cimbru uscat piper   Mod de preparare: Tocati marunt varza si puneti-o intr-un…
Read more »

Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)

10 March 2013
Tarta_cu_spanacTartă cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei de usturoi  …
Read more »

Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango

10 March 2013
Copanele_de_pui_cu_sos_de_mango_6Copanele de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango, mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4 copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2 lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…
Read more »

Curcan prajit cu alune

10 March 2013
Curcan_prajit_cu_aluneCurcan prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme 20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide 20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles   Mod de…
Read more »

Salata cu telina, morcov si nuci

10 March 2013
Salata_cu_telina_morcov_si_nuciSalata cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură nuci măcinate 1…
Read more »

Tartă cu grâu, spanac si dovlecei

10 March 2013
Tarta_cu_grâu_spanac_si_dovleceiTartă cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa, usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate) 200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie, macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…
Read more »

Piept de curcan cu lamaie

10 March 2013
Piept_de_curcan_cu_lamaiePiept de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi. Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de linguriţă de sare…
Read more »

Gulii umplute cu spanac şi brânză

10 March 2013
Gulii_umplute_cu_spanac_si_brânzaGulii umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite, cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1 ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval ras 4 frunze varza alba 1 catel…
Read more »

Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde

10 March 2013
Pui_fript_în_crusta_cu_sos_de_ceapa_verdePui fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde, castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1 castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui (circa 1kg) 2 oua 100 g…
Read more »

Reteta zilei: Felii de portocale confiate

10 March 2013
Felii_de_portocale_confiate_8Felii de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta   Mod de preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la fiert,…
Read more »

Brioşe-iepuraş

10 March 2013
Briose_iepurasBrioşe-iepuraş din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de portocale 275 g faina 2…
Read more »

Salata de pui cu papaia

10 March 2013
Salata_de_pui_cu_papaiaSalata de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare piper 7 linguri ulei de masline…

Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie

10 March 2013
Crema_de_lamâie_în_jumatati_de_lamâieCremă de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua, coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…
Read more »

Placinta cu ciuperci si branza

10 March 2013
Placinta_cu_ciuperci_si_branzaPlacinta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt, branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1 lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »

Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde

10 March 2013
Salata_de_cartofi_ridichi_si_ceapa_verdeSalata de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi, leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1 kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de ulei de masline extravirgin…
Read more »

Coroniţă de Paşte

10 March 2013
Coronita_de_PasteCoroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 g…
Read more »

Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi

10 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_garnisit_cu_masline_si_cartofiPui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin, piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g bacon afumat…
Read more »

Sendvis cu ou

10 March 2013
Sendvis_cu_ouSendvis cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…
Read more »

Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu

10 March 2013
Peste_in_folie_de_aluminiu_4Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »

Pastrav inabusit

10 March 2013
Pastrav_inabusitPastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g mix de legume congelate sare piper negru proaspat   Mod de preparare: Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »

Croasant cu ciocolată

10 March 2013
Croasant_cu_ciocolataCroasant cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu apa rece 1 lingurita rasa cu sare   Mod de preparare: Freacă…
Read more »

Rondele de crap cu stevie

10 March 2013
Rondele_de_crap_cu_stevieRondele de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa si stergeti-le cu…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete

10 March 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptorPulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din: pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence, coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg) 2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…
Read more »

Rulouri cu nucă

10 March 2013
Rulouri_cu_nucaRulouri cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3 linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 250 g nuca…
Read more »

Reteta zilei: Bomboane Raffaello

9 March 2013
Bomboane_Raffaello_15Bomboane Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos rasa 125g napolitane de vanilie alune       Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…
Read more »

Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara

9 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_parmezan_si_nucsoaraSupă de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa, usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras 75 g cascaval ras…
Read more »

Şniţel cu parmezan

9 March 2013
Snitel_cu_parmezanŞniţel cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan, pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2 oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g unt sare   Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase. Crestează…
Read more »

Curcan cu fasole, porumb si rosii

9 March 2013
Curcan_cu_fasole_porumb_si_rosiiCurcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…
Read more »

Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar

9 March 2013
Macrou_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_mustarMacrou cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru, mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru 200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »

Retete de post: Salata de sfecla cu hrean

9 March 2013
Salata_de_sfecla_cu_hreanSalata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4 linguri…
Read more »

Eclere cu vanilie

9 March 2013
Eclere_cu_vanilieEclere cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu zahar…
Read more »

Piept de curcan cu garnitura de radacinoase

9 March 2013
Piept_de_curcan_cu_garnitura_de_radacinoasePiept de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan, radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei presat la rece   Mod…
Read more »

Limba de vita cu masline

9 March 2013
Limba_de_vita_cu_maslineLimba de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1 lingura bulion sare piper   Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o de pieliţa albă…
Read more »

Ciorbă de pui cu omletă

9 March 2013
Retete_1Ciorbă de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…
Read more »

Retete de post: Cartofi copti

9 March 2013
Cartofi_coptiCartofi copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceti cartofii in coaja, dupa…
Read more »

Curcan rumenit cu garnitura de mere

9 March 2013
Curcan_rumenit_cu_garnitura_de_mereCurcan rumenit cu garnitura de mere din: curcan, ulei de palmier, cimbru, usturoi, sare marina, piper, mere si ceapa rosie. Ingrediente: 1 curcan de dimensiuni mici 2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat o linguriţă de cimbru uscat 2 căţei de usturoi mari o linguriţă de sare marină grunjoasă o linguriţă de piper 5 mere…
Read more »

Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet

9 March 2013
Crochete_de_peste_in_crusta_de_pesmet_9Crochete de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute, piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei, faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…
Read more »

Salată călugărească

9 March 2013
Salata_calugareascaSalată călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper   Mod de preparare: Bateti putin cu…
Read more »

Morun cu rosii si ciuperci

9 March 2013
Morun_cu_rosii_si_ciuperciMorun cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri cu sos pesto ulei…
Read more »

Ochiuri în smântână cu verdeţuri

9 March 2013
Ochiuri_în_smântâna_cu_verdeturiOchiuri în smântână cu verdeţuri din: spanac, oua, smantana, lapte, usturoi, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spanac (macris, leurda, frunze de hrean, de papadie) 8 oua 250 ml smantana 4 linguri lapte 3 catei de usturoi 1 ceapa uscata 2 legatura usturoi verde 150 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Supa cu carne de oaie si legume

9 March 2013
Supa_cu_carne_de_oaie_si_legumeSupa cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 kg morcovi 250 g patrunjel radacina 1 ceapa 1 cartof 1 telina radacina 1 pastarnac 1 ardei iute mic 1…
Read more »

Salata de telina cu fasole

9 March 2013
Salata_de_telina_cu_fasoleSalata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole sare piper   Mod de preparare: Curatati telina si marul.…
Read more »

Tarta cu branza, nuci si mere

9 March 2013
Tarta_cu_branza_nuci_si_mereTarta cu branza, nuci si mere din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate, branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 1 galbenus un varf cutit sare 1/2 cana nuci pisate 1/4 cana branza (gorgonzola, blue cheese sau mascarpone) 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc trase la tigaie in unt

9 March 2013
Cotlete_de_porc_trase_la_tigaie_in_unt_1Cotlete de porc trase la tigaie in unt din: cotlete de porc, ulei vegetal, unt, sare si piper. Ingrediente: 1-2 cotlete de porc 1 lingura de ulei vegetal 15g unt nesarat Sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Asezonati cotletele cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. Intr-o tigaie,…
Read more »

Supa de gaina cu galuste

9 March 2013
Supa_de_gaina_cu_galusteSupa de gaina cu galuste din: gaina, morcovi, ceapa, telina, oua, gris, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 2 oua 3 linguri gris 1 legatura patrunjel sare piper     Mod de preparare: Fierbeţi carnea în 3 l apă cu sare. Luaţi spuma, apoi adăugaţi zarzavaturile tăiate în…

Tort de mere cu miez de nuca

9 March 2013
Tort_de_mere_cu_miez_de_nucaTort de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici. Ingrediente: 8-10 mere, curatate 7 oua 5 linguri de faina 10 linguri de zahar 100 g unt 50 g miez de nuca 250 g crema de ciocolata 500 ml frisca 2…
Read more »

Varză roşie de post

9 March 2013
Varza_rosie_de_postVarză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper   Mod de preparare: Tocaţi varza roşie cât…
Read more »

Negrese cu migdale si nuci

9 March 2013
Negrese_cu_migdale_si_nuciNegrese cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina, cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 6 oua 300 g zahar tos 75 g faina, cernuta 40 g cacao 100 g ciocolata cu lapte, de menaj, rupta in bucati…
Read more »

Cârnăciori înveliţi în costită

9 March 2013
Cârnaciori_înveliti_în_costitaCârnăciori înveliţi în costită din: carnaciori, miere, sos de soia, zeama de lamaie si kaizer. Ingrediente: 1,5 kg carnaciori proaspeti in amestec (oltenesti, chorizo, crenvursti ) 4 linguri miere 3 linguri sos de soia zeama de la o lamaie 500 g costita sau kaizer, taiat felii foarte subtiri   Mod de preparare: Inveleşte cârnâciorii în…
Read more »

Cartofi la cuptor cu rozmarin

9 March 2013
Retete_1Cartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja rosie 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 gra­de C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari.…
Read more »

Prăjitură cu brânză şi nuci

9 March 2013
Prajitura_cu_brânza_si_nuciPrăjitură cu brânză şi nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza, extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana. Ingrediente: blat: 1 -1/2 cani pesmet de biscuiti graham, de ovaz sau amaretti 1/2 cana nuci macinate 1/3 cana zahar 1/3 cana unt umplutura: 250 g crema de branza 1-1/2 cani zahar 1 lingurita extract de…
Read more »

Reteta zilei: Supa de peşte

9 March 2013
Supa_de_peste_4Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2 catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele anason 1 varf de…
Read more »

Cocktail cu nectarine

9 March 2013
Cocktail_cu_nectarineSe decojeste 1/2 pepene galben, se scot samburii si se taie pulpa cuburi. Se decojeste o nectarina coapta, se taie cuburi. Se paseaza pepenele cu nectarine si se introduce in pahare; se orneaza fiecare cu o capsune. Se completeaza cu putin vin spumos.  
Read more »

Păstârnac cu glazura de muştar

9 March 2013
Pastârnac_cu_glazura_de_mustarPăstârnac cu glazura de muştar din: pastarnac, mustar, faina, piper, sare de mare si grasime de pasare. Ingrediente: 800 g pastarnac, curatat si taiat felii, pe lungime 2 lingurite mustar 1 lingura faina 1/2 lingurita piper macinat grosier 1/2 lingurita sare de mare 3 linguri grasime de pasare   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »

Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola

9 March 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_spanac_si_gorgonzolaPiept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »

Turtite din pere

9 March 2013
Retete_1Turtite din pere din: pere, faina, pesmet, apa, zahar, scortisoara, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 6 pere mari 2 linguri faina 2 linguri pesmet 2-3 linguri apa 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 50 g margarina 100 ml ulei un varf de cutit sare   Mod de preparare: Spălaţi perele, daţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le…
Read more »

Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt

9 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_lamaie_si_iaurtPiept de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi, verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei, radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 piepți de pui 250 g iaurt 2 căței de usturoi 1 mână verdeață 2 lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »

Reteta zilei: Salam de biscuiti cu ciocolata

8 March 2013
Salam_de_biscuiti_cu_ciocolata_09Salam de biscuiti cu ciocolata din: ciocolata, unt, mascarpone, biscuiti zdrobiti si alune maruntite. Ingrediente: 200g ciocolata 100g unt 200g mascarpone 500g biscuiti zdrobiti 50g alune maruntite   Mod de preparare: Ciocolata se topeste, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga mascarponele, untul si alunele. Se amesteca foarte bine pana se obtine o…
Read more »

Frigarui picante de pui

8 March 2013
Frigarui_picante_de_puiFrigarui picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2 lingurite praf de…
Read more »

Jambon cu glazură şi cuişoare

8 March 2013
Jambon_cu_glazura_si_cuisoareJambon cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar de dijon, praf de ghimbir si cuisoare. Ingrediente: 2,5 kg jambon de porc, fara os, afumat sau nu 50 g radacina de ghimbir, taiata felii subtiri o ceapa mare,…
Read more »

Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi

8 March 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjel_si_usturoiSupă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac, unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de usturoi patrunjel verde…
Read more »

Cocktail răcoritor cu gin si votca

8 March 2013
Coctail_racoritorCocteil răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie. Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă ginul, votca, li­chiorul de rodie şi zeama de lămâie. Toarnă amestecul într-un pahar de cocteil în care…
Read more »

Prăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie

8 March 2013
Prajitura_cu_ananas_si_romPrăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom. Ingrediente: blatul: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingura esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cani nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2…
Read more »

Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

8 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_brânza_si_pesteCartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste. Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »

Frigărui de legume în stil italian

8 March 2013
Frigarui_de_legume_în_stil_italianFrigărui de legume în stil italian din: frunze de busuioc, mozzarella, rosii, sos pesto, masline verzi si tepuse de lemn. Ingrediente:  Frunze de busuioc sau rucola  300 g branza mozzarella (bile)  10 rosii mici  1 lingura sos pesto (gata preparat)  200 g masline verzi  20 tepuse de lemn   Mod de preparare: Pe fiecare tepusa,…
Read more »

Şalău înăbuşit cu salată

8 March 2013
Salau_înabusit_cu_salataŞalău înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde, ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »

Placintele cu banane caramelizate

8 March 2013
Placintele_cu_banane_caramelizatePlacintele cu banane caramelizate din: faina de grau, praf de copt, sare, lapte, ulei, oua, unt, zahar brun, scortisoara, sare, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: blatul: 2 cani faina de grau 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 400 ml lapte 1/2 cana ulei 2 oua garnitura: 1/4 cana unt 1 cana zahar…
Read more »

Sufleu de branza cu smantana si pesmet

8 March 2013
Sufleu_de_branza_cu_smantana_si_pesmetSufleu de branza cu smantana si pesmet din: branza telemea, smantana, pesmet, oua si unt. Ingrediente: 400 g branza telemea 200 ml smantana 50 g pesmet 3 oua unt   Mod de preparare: Se zdrobeşte telemeaua. Se adăugă smântână, gălbenuurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul. Se amestecă uşor. Se ung cu unt 4 vase mici…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de legume

8 March 2013
Mancare_de_legume_3Mancare de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 2 dovlecei cartofi gulii radicchio 1 praz mediu, înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai) 2 catei de usturoi 2 linguri + 1 linguriţă ulei de măsline extra virgin 2 linguri de…
Read more »

Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure

8 March 2013
Ciorba_cu_varza_acra_ciolan_afumat_si_piureCiorba cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina, untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt si lapte. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau 300 g…
Read more »

Cocktail de pepene

8 March 2013
Cocktail_de_pepeneSe scot samburii de la 2 pepeni galbeni, se decojesc si se paseaza. Se inglobeaza 4 linguri zahar pudra, 300 ml de suc de lamaie si 100 ml suc de portocale. Se oarna intr-un bol si se completeaza cu 500 ml apa minerala. Se adauga bile de pepene galben si se da 2 ore la…
Read more »

Drob din ficat

8 March 2013
Drob_din_ficatDrob din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150 g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt topit 1 lingurita de pesmet   Mod de preparare: prin maşina de…
Read more »

Salata de piept de pui si avocado

8 March 2013
Salata_de_piept_de_pui_si_avocadoSalata de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat, crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat 200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei de masline otet balsamic  …
Read more »

Briose nemtesti

8 March 2013
Briose_nemtestiBriose nemtesti din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilat, unt, suc de lamaie, amidon si fructe de padure. Ingrediente: aluatul: 6 oua 1 cana faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar vanilat 1/4 cana unt topit sosul de fructe: 1 cana apa 1/2 cana zahar 3/4 lingura suc de lamaie 1 lingurita…
Read more »

Varza cu cartofi

8 March 2013
Varza_cu_cartofiVarza cu cartofi din: cartofi, varza, ulei de masline, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 varza 4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi şi puneţi-i la fiert în 2 I apă cu 1 linguriţă sare. Spălaţi…
Read more »

Reteta zilei: Supa delicioasa de pui cu legume

8 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_legume_2Supa delicioasa de pui cu legume din: ceapa, morcovi, praz, telina, broccoli, cartofi, carne de pui, supa de pui, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 70 g ceapa 100 g morcovi 100 g praz 100 g telina 60g broccoli 200 g cartofi 250 g carne de pui fiarta si taiata bucatele potrivite 1…
Read more »

Salata de castraveti cu ceapa verde si marar

8 March 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_verde_si_mararSalata de castraveti cu ceapa verde si marar din: castraveti, ceapa verde, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 4 castraveti mici 4 fire de ceapa verde marar proaspat ulei de masline zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja. Se taie felii, pe lung. Se curata…
Read more »

Oua pe pat de ceapa prajita cu sos

8 March 2013
Retete_1Oua pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui, otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe medii 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 2 linguri cu otet de vin 4 oua pentru sos: 1 lingura cu mustar 1 lingura…

Prajitura cu nuca si foi de napolitana

8 March 2013
Prajitura_cu_nuca_si_foi_de_napolitanaPrajitura cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt. Ingrediente: 7 oua 1 cana zahar tos 1 cana zahar pudra 1 cana nuca taiata marunt 1 cana faina 1 cana rahat 1 pachet unt 2 foi de napolitana…
Read more »

Supa de gulii cu tarhon

8 March 2013
Supe_6Supa de gulii cu tarhon din: cartofi, gulii de iarna, ceapa, morcov, mei, ulei, pasta de ardei, tarhon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii de iarna 1 ceapa 1 morcov 100 g mei 3 linguri ulei 1 lingura pasta de ardei 1 legatura tarhon verde sare piper boia   Mod de…
Read more »

Briose cu mac si ananas

8 March 2013
Briose_cu_mac_si_ananasBriose cu mac si ananas din: unt, zahar, faina, suc de ananas, oua, esenta de vanilie, praf de copt, zahar farin, suc de lamaie, seminte de mac si fructe din compot. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 g faina 100 ml suc de ananas 3 oua esenta de vanilie praf de copt glazura:…
Read more »

Sniţel cu salată de varză

8 March 2013
Snitel_cu_salata_de_varzaSniţel cu salată de varză din: cotlete de porc, oua, faina, pesmet, varza, rosii, sos de soia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, ulei, sare si piper. Igrediente: 4 cotlete de porc fara os 2 oua 50 g faina 50 g pesmet 1 varza mica 2 rosii 5-6 linguri sos de soia 1 legatura patrunjel 3-4…
Read more »

Desert: Placinta cu mere

8 March 2013
Placinta_cu_merePlacinta cu mere din: faina, margarina, galbenusuri, mar, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara si sare. Ingrediente: 350 g faina 100 g margarina 3 galbenusuri 800 g cubulete de mar 150 g zahar 1 lamaie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa un varf cutit de sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »

Paste cu bacon si legume

8 March 2013
Retete_1Paste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de…
Read more »

Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo

8 March 2013
Cod_umplut_cu_chorizo_7Cod umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt, sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2 linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt salam 5 linguri…
Read more »

Punci de pepene, Campari si sampanie

8 March 2013
Punci_de_pepene_Campari_si_sampanieSe scot bile din 2 pepeni galbeni si din 1/2 pepene verde. Se asaza intr-un vas 2 fire de muscata parfumata. Se completeaza cu 2 linguri de zahar, 2 linguri Campari si o sticla de sampanie; se lasa la rece 2 ore. Se adauga sampanie; se serveste cu frunze de muscata parfumata.
Read more »

Deliciu cu vanilie

8 March 2013
Deliciu_cu_vanilieDeliciu cu vanilie din: unt, apa, faina, sare, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 150 g unt 1 pahar apa 200 g faina 1 varf de sare 5 oua pentru umplutura: 1/3 cana de zahar 3 linguri amidon de porumb 2 1/2 cani…
Read more »

Coltunasi prajiti (gyoza)

8 March 2013
Coltunasi_prajiti_3Coltunasi prajiti din: faina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, varza, ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, sake, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: aluat: 150 g faina 120 ml apa 1 lingurita rasa praf de copt un varf de cutit sare umplutura: 300 g carne de porc tocata 200…
Read more »

Carne de iepure pe varza acra cu galuste

8 March 2013
Carne_de_iepure_pe_varza_acra_cu_galusteCarne de iepure pe varza acra cu galuste din: carne de iepure, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, boia, piper, supa de legume, varza acra, smantana, bulion, sare, chifle, unt, oua, lapte, faina, patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de iepure 3 linguri ulei 2 cepe 2 căței de usturoi cimbru 1 linguriță boia piper pisat…
Read more »

Tartă cu brânză si mure

8 March 2013
Tarta_cu_brânza_si_mureTartă cu brânză si mure din: fructe de padure, branza de vaci, oua, unt, gris, pudding de vanilie, zahar, praf de copt, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 300 g fructe de padure amestecate (zmeura, afine, coacaze) 750 g branza de vaci (10% grasime) 4 oua 75 g unt 5 linguri gris 1 pachet pudding de…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu piersici si iaurt

7 March 2013
Prajitura_cu_piersici_si_iaurt_12Prajitura cu piersici si iaurt din: iaurt natural, faina, cacao, amidon, oua, zahar, migdale, praf de copt, unt si piersici. Ingrediente: 200g iaurt natural 230g faina 20g cacao 50g amidon 4 oua 140g zahar 40g migdale macinate 1/2 lingura praf de copt 70g unt topit si racit 3 piersici   Mod de preparare: Galbenusurile se…
Read more »

Salata de cartofi cu legume si crenvursti

7 March 2013
Salata_de_cartofi_cu_legume_si_crenvurstiSalata de cartofi cu legume si crenvursti din: cartofi, supa, otet, sare, piper, ulei, ceapa, morcovi, crenvursti, maioneza, lapte, mazare, porumb si verdeata asortata. Ingrediente: 1 kg cartofi 125 ml supa 4 linguri otet sare piper 4 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 4 crenvursti fierti 4 linguri maioneza 2 linguri lapte 100 g mazare…
Read more »

Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb

7 March 2013
Aripi_de_pui_cu_salata_de_castraveti_si_porumbAripi de pui cu salata de castraveti si porumb din: aripi de pui, sare, piper, porumb, castravete, sos dulce acrisor asiatic, supa de legume, patrunjel, boai si germeni de porumb. Ingrediente: 12 aripi de pui sare piper 150 g porumb 1 castravete 4 linguri sos dulce acrisor asiatic 80 ml supa de legume 1/2 legatura…
Read more »

Bors de legume cu smantana si ardei iute

7 March 2013
Retete_6Bors de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 l bors 200 g sfecla 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 1 varza mica 3 cartofi 1 ardei iute 1 legatura…
Read more »

Prajitura moţată

7 March 2013
Prajitura_motataPrajitura moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea concentrata, frisca, ness si boabe de cafea. Ingrediente: 125 ml ulei 125 ml apa minerala 150 g faina 1 praf de copt 4 oua 3 linguri pudra de cacao 1 lingurita…
Read more »

Oua cu morun la cuptor

7 March 2013
Oua_cu_morun_la_cuptorOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper. Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10 margarina vegetala 4…
Read more »

Profiterol cu caramel

7 March 2013
Profiterol_cu_caramelProfiterol cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac. Ingrediente: pentru gogosi: 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar apa 1 praf de sare 1 pahar faina 4 oua pentru crema: 2 oua 2 linguri faina (sau amidon de porumb)…
Read more »

Drob de carne de vita

7 March 2013
Drob_de_carne_de_vitaDrob de carne de vita din: carne de vita, oua, maruntaie de vita, ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru si verdeata. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate (ficat, plamani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru verdeata multa tocata (patrunjel, marar)…
Read more »

Cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges (video)

7 March 2013
Cum_se_prepara_crochete_de_pui_cu_pesto_si_cartofi_wedgesO reteta video despre cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges: Ingrediente: 600 g thin skinned white or red potatoes 2 tbsp olive oil 2 tsp smoked paprika 2 chicken breasts 5 tsp red/green pesto 2 crusts of bread (preferably wholemeal) rocket leaves, to serve cherry tomatoes, to serve   Cum…
Read more »

Briose aurite

7 March 2013
Briose_auriteBriose aurite din: faina, malai, oua, praf de copt, bicarbonat, sare, miere, unt, esenta de vanilie si lapte dulce. Ingrediente: 220 g faina 75 g malai 2 oua 1 plic praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 1 pahar miere 100 g unt topit esenta de vanilie 1/2 pahar lapte dulce  …
Read more »

Omleta cu orez (omuraisu)

7 March 2013
Omleta_cu_orezOmleta cu orez din: orez, ceapa, bacon, piept de pui, oua, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez fiert basmati 1 ceapa mica 50 g bacon taiat in felii subtiri 100 g piept de pui fiert 4 oua 2 linguri pasta de tomate 30 g ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Biscuiti cu nuci

7 March 2013
Retete_7Biscuiti cu nuci din: nuci, zahar pudra, faina, unt, ou, lichior, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 150 g nuci 100 g zahar pudra 200 g faina 150 g unt 1 ou 2 linguri de lichior 1 lingurita zahar vanilat un varf de cutit sare   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi gălbenuşul, lichiorul,…
Read more »

Reteta zilei: Tocana de miel

7 March 2013
Tocana_de_miel_4O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel 110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml…
Read more »

Chili cu carne

7 March 2013
Chili_cu_carneChili cu carne din: carne de vita, ceapa, usturoi, telina, chili rosii, ulei, supa de carne, fasole boabe, ardei grasi, chimion, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vita 2 cepe 3 catei de usturoi 2 tije de telina 1-2 ardei chili rosii 6 linguri de ulei 500 ml supa de carne 400…
Read more »

Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde

7 March 2013
Farfalle_cu_ciuperci_spanac_si_ceapa_verdeFarfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc, usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 350 g farfalle 200 g spanac 1/2 legatura busuioc 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 1 legatura ceapa verde sare piper macinat 40 g parmezan ras 3 linguri ulei…
Read more »

Piept de rată cu portocale

7 March 2013
Piept_de_rata_cu_portocalePiept de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia. Ingrediente: 3 piepti de rata 4-5 portocale 5 linguri de lichior de portocale 2 linguri de zahar brun sare piper oregano boia   Mod de preparare: Se spală piepţii şi se crestează partea cu pieliţa…
Read more »

Placinta cu praz si marar

7 March 2013
Retete_1Placinta cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa, morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 600 g praz 2 legatura marar verde 1 ceapa 1 morcov 300 g cascaval 200 g telemea 3 oua 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tort cu ciocolata alba si zmeura

7 March 2013
Tort_cu_ciocolata_alba_si_zmeuraTort cu ciocolata alba si zmeura din: oua, zahar, faina, sare, ciocolata neagra, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, ciocolata alba si zmeura. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina sare 50 g ciocolata neagra pentru crema: 400 ml smantana dulce 1 zahar vanilat 2 pliculete cu intaritor de frisca 100 g ciocolata…
Read more »

Malai vanilat

7 March 2013
Malai_vanilatMalai vanilat din: zahar, oua, unt, lapte batut, faina, malai, praf de copt, sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, inghetata si gem de fructe. Ingrediente: pentru blat: 400 g zahar 4 oua 200 g unt topit 200 ml sana sau lapte batut 260 g faina 260 g malai fin 1/2 plic praf de copt…
Read more »

Reteta zilei: Supa de ţelină

7 March 2013
Supa_de_telina_3Supa de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui, lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat. Ingrediente: 40g cartofi 90g ceapa 1 cațel de usturoi 100 g praz 400g țelina 750 ml supa de pui 100ml lapte 100ml smantana 1 lingurita de sare 1 lingurița de zahar 1 lingura de ulei…
Read more »

Fussili cu ardei si sos de avocado

7 March 2013
Fussili_cu_ardei_si_sos_de_avocadoFussili cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 350 g fussili sare 1 avocado copt 2 linguri zeama de lamaie piper macinat sos tabasco 2 linguri arpagic 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1…

Ciorba cu zeama de varza si carne de porc

7 March 2013
Ciorba_cu_zeama_de_varza_si_carne_de_porcCiorba cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 4-5 cartofi 1 litru zeama de varza limpede 1 legatura patrunjel   Mod…
Read more »

Salata cu scoici saint jacques

7 March 2013
Salata_cu_scoici_saint_jacquesSalata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de…
Read more »

Placinta bunicii

7 March 2013
Placinta_buniciiPlacinta bunicii din: unt, lapte, zahar, drojdie, sare, ou, faina, zahar brun, miere, nuci pisate si scortisoara. Ingrediente: aluat: 1/2 cana (115 g) unt nesarat 1 cana lapte (250 ml) 5 linguri zahar (65 g) 1 lingura drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare 1 ou mare + 1 galbenus mare 450-500 g faina unt pentru…
Read more »

Chiftelute japoneze (korokke)

7 March 2013
Chiftelute_japoneze_3Chiftelute japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de soia, ulei pentru prajit, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata amestec vita-porc 100 g pesmet 2 cartofi mari 1 ceapa mare 50 g faina 3 oua 3 linguri sos de soia 200 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de…
Read more »

Crochete cu susan si cascaval

7 March 2013
Crochete_cu_susan_si_cascavalCrochete cu susan si cascaval din: faina, cascaval, parmezan, ou, susan, galbenus, drojdie, apa, zahar si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g cascaval ras 50 g parmezan ras 1 ou susan 1 galbenus 1 lingurita cu drojdie uscat 100 ml apa 1/2 lingurita cu zahar 1 lingurita cu sare   Mod de preparare: Dizolvă…
Read more »

Tocanita de purcel cu ardei gras

7 March 2013
Tocanita_de_purcel_cu_ardei_grasTocanita de purcel cu ardei gras din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, salvie, supa de legume si cimbru. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi verzi 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 500 g file de porc 4 linguri ulei de masline sare piper 1…
Read more »

Budinca de lapte cu fructe si ciocolata

7 March 2013
Budinca_de_lapte_cu_fructe_si_ciocolataBudinca de lapte cu fructe si ciocolata din: lapte, malai, faina, zahar, apa de flori de portocal, flori de trandafir, crema de branza, fructe si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 75 g malai 2 linguri faina 4 linguri zahar 1 lingurita apa de flori de portocal si 1 lingura flori de trandafiri (magazinele cu…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de portocale rosii

7 March 2013
Margarita_cu_piure_de_portocale_rosii_1Margarita cu piure de portocale rosii din: sare, gheata, tequila, suc de limeta, lichior de portocale, nectar de agave, piure de portocale rosii, felii de limeta si portocale rosii. sare gheața tequila suc proaspat de limeta lichior de portocale nectar de agave piure de portocale rosii felii de limeta si portocale rosii pentru servire  …
Read more »

Iahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta

7 March 2013
Iahnie_de_fasole_cu_carne_de_porc_si_slaninutaIahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta din: carne de porc, ulei, slaninuta, ceapa, boabe de fasole, ardei gras, ketchup, sare, piper, boia dulce, busuioc si oregano. Ingrediente: 300 g carne de porc 1 lingură ulei 50 g slăninuță 3 cepe 300 g boabe de fasole albă 1 ardei gras roșu 1 ardei…
Read more »

Prajitura cu aluat de pesmet

7 March 2013
Prajitura_cu_aluat_de_pesmetPrajitura cu aluat de pesmet din: pesmet de biscuiti, unt, zahar tos, zahar vanilat, oua, galbenusuri, amidon alimentar, unt, esenta de vanilie si lamai. Ingrediente: pentru blat: 200 g pesmet de biscuiti 150 g unt 2 linguri zahar tos 1 plic zahar vanilat pentru crema: 4 oua intregi 2 galbenusuri 250 g zahar 1 1/2…
Read more »

Pulpe de raţă împănate cu ştevie

7 March 2013
Pulpe_de_rata_împanate_cu_steviePulpe de raţă împănate cu ştevie din: pulpe de rata, stevie, morcovi, ceapa verde, vin alb, radacina de pastarnac, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de rata 3 legaturi de stevie 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 200 ml vin alb sec 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 5-6 catei de…
Read more »

Tort cu iaurt

7 March 2013
Tort_cu_iaurtTort cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 1 pachet piscoturi de sampanie zeama de la un compot 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 500 ml frisca lichida 500 ml iaurt 1 fiola esenta de lamaie…
Read more »

Bors la putina

7 March 2013
Retete_1Bors la putina din: tarate, malai, paine neagra, huste, crengute de visin. Ingrediente:  2 kg tarite 1 kg malai 1/2kg paine neagra 1 kg huste (tarite care ramin pe fundul borsului) sau 30g drojdie 1 crenguta de visin sau de marar   Mod de preparare: Se pun taritele si malaiul la inmuiat cu apa calduta,…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri umplute cu crema de branza

6 March 2013
Rulouri_umplute_cu_crema_de_branza_20Rulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, rbanza de vaci, zahar pudra si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru rulouri: 200g faina 1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de…
Read more »

Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă

6 March 2013
Clatite_poloneze_cu_ciuperci_si_verdeataClătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt, pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte 3 oua 1 varf de sare unt pentru tigaie 2 linguri unt 2 linguri pesmet umplutura: 1/2 legatura maghiran 1 lingura cimbru tocat 1 lingura arpagic 1…
Read more »

Cubulete de malai cu verdeturi

6 March 2013
Cubulete_de_malai_cu_verdeturiCubulete de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Puneti la fiert 600 ml apa…
Read more »

Minestrone primavera

6 March 2013
Minestrone_primaveraMinestrone primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat, busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi 2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »

Canelloni umplute cu legume

6 March 2013
Canelloni_umplute_cu_legumeCanelloni umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt, ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz. Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml supa de legume sare piper in…
Read more »

Chec cu glazura de lamaie

6 March 2013
Chec_cu_glazura_de_lamaieChec cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 2 lamai 4 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 praf de copt 1 praf de sare pentru glazura: zeama de la o lamaie…
Read more »

Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii

6 March 2013
Spaghetti_cu_cerneala_de_sepie_si_sos_de_midiiSpaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml vin alb parmezan ras ulei de masline   Mod de preparare: Se amesteca 500 ml apa…
Read more »

Fasole alba cu legume

6 March 2013
Fasole_alba_cu_legumeFasole alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla, patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de ceapa verde sau 1 fir de praz 1…
Read more »

Bruschete in trei culori

6 March 2013
Bruschete_in_trei_culoriBruschete in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii, vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3 catei de usturoi 1 lingura…
Read more »

Lasagna cu ciuperci

6 March 2013
Lasagna_cu_ciuperciLasagna cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru. Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei de…
Read more »

Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa

6 March 2013
Salata_cu_creveti_ciuperci_negre_si_ceapaSalata cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov, creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 10 g ciuperci negre uscate 1 morcov mediu 300 g creveti roz, cruzi 400 g lastari de soia…
Read more »

Reteta zilei: Saramura de peste

6 March 2013
Saramura_de_peste_13Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de orice fel + calamar 1…
Read more »

Muschi de porc cu sos de vin

6 March 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_vinMuschi de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: un kg muschi de porc 50 g sunculita afumata 3-4 cepe rosii potrivite 300 ml vin demidulce rose 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper negru boabe si macinat…
Read more »

Spaghete cu legume si parmezan

6 March 2013
Spaghete_cu_legume_si_parmezanSpaghete cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi, porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1 conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper 1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras…
Read more »

Retete de post: Salata de ciuperci

6 March 2013
Salata_de_ciuperciSalata de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde, margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat 4 lingurite ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele…
Read more »

Inel cu bere si ghimbir

6 March 2013
Inel_cu_bere_si_ghimbirInel cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml sirop de miere (2 linguri miere+2 linguri apa) 100 ml bere neagra 175…
Read more »

Salata de pui cu ceapa si rodie

6 March 2013
Salata_de_pui_cu_ceapa_si_rodieSalata de pui cu ceapa si rodie din: piept de pui, rodie, oua, crema de branza, seminte de pin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 1 rodie 3 oua 250 g crema de branza 2 linguri cu seminte de pin 2 cepe 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală carnea…
Read more »

Tocanita de vinete cu vita

6 March 2013
Tocanita_de_vinete_cu_vitaTocanita de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente: 3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500 ml apa 300 ml…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

6 March 2013
Friptura_de_miel_aromata_5Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…
Read more »

Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata

6 March 2013
Clatite_umplute_cu_cascaval_praz_si_sunca_presataClatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si smantana. Ingrediente: pentru compozitia de clatite: 2-3 oua 250 ml lapte caldut 250 ml apa minerala 100 ml ulei un praf sare 400 g faina pentru umplutura: 300 g cascaval sau mozzarella

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro