Retete pentru Paste:
Prăjitură cu mere şi bezea
11 March 2013
Prăjitură
cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de
vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1
praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2
lingurita scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui, mere si verdeturi
11 March 2013
Burgeri
cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si
chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin
2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2
lingurite de cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Pastă de susan cu miere si lămâie
11 March 2013
Pastă
de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja
de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura
zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat
fin Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa
electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu telina
11 March 2013
Salata
de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry,
patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4
tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry,
taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de
masline 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in sos de prune
11 March 2013
Muschiulet
de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi,
cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi
cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate
100…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cidru
11 March 2013
Prăjitură
cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de
vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza
de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g
faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2
plicuri praf…
Read more »
Read more »
Bucataria fara foc: Lapte de migdale
11 March 2013
Lapte
de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente:
200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere Mod de
preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă
rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6
ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Iahnie de fasole
11 March 2013
Iahnie
de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin,
pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei
de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta
de rosii 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală
în…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
11 March 2013
Ruladă
de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de
curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de
vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa.
Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g
rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si bacon
11 March 2013
Spaghete
cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb,
patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g
spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20
g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati picanti
11 March 2013
Orez
cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de pui o…
Read more »
Read more »
Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
11 March 2013
Gulii
pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper,
faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi
asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare
piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de
floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu nuca
10 March 2013
Daca
va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta
delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de
ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un
blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2
cani faina 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Supa de telina cu taitei
10 March 2013
Supa
de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze
de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper,
taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina
patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o
ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
10 March 2013
Clătite
cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt,
varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc
de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g
faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g
branza…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
10 March 2013
Piept
de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan,
portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de
mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala
mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana
amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »
Read more »
Pui cu legume de primavară
10 March 2013
Pui
cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui,
sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana
si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept
de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500
ml supa 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de pui cu leustean
10 March 2013
Supa
delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar,
ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie,
telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg)
sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de
dafin 3…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate
10 March 2013
Prăjitură
cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine,
caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g
frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise
uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci
2 linguri cacao 2…
Read more »
Read more »
Chifelute de curcan cu portocale
10 March 2013
Chifelute
de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente,
piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe
de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă
de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o
ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust …
Read more »
Read more »
Penne cu sos de marar
10 March 2013
Penne
cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde,
smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau
alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1
legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare
piper Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac
10 March 2013
Varză
cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie,
seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg
varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1
lingura cimbru uscat piper Mod de preparare: Tocati marunt varza si
puneti-o intr-un…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)
10 March 2013
Tartă
cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua,
piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g
faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua
piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei
de usturoi …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango
10 March 2013
Copanele
de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango,
mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4
copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2
lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…
Read more »
Read more »
Curcan prajit cu alune
10 March 2013
Curcan
prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai
de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme
20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide
20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu telina, morcov si nuci
10 March 2013
Salata
cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei
de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si
piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1
lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură
nuci măcinate 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu grâu, spanac si dovlecei
10 March 2013
Tartă
cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa,
usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300
g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate)
200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie,
macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu lamaie
10 March 2013
Piept
de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper
verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi.
Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă
de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de
linguriţă de sare…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu spanac şi brânză
10 March 2013
Gulii
umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac,
sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite,
cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1
ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval
ras 4 frunze varza alba 1 catel…
Read more »
Read more »
Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde
10 March 2013
Pui
fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde,
castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1
castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui
(circa 1kg) 2 oua 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Felii de portocale confiate
10 March 2013
Felii
de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale
si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale
rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de
rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta Mod de
preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert,…
Read more »
Read more »
Brioşe-iepuraş
10 March 2013
Brioşe-iepuraş
din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de
ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente:
2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de
portocale 275 g faina 2…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu papaia
10 March 2013
Salata
de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic,
mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui.
Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire
praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare
piper 7 linguri ulei de masline…
Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie
10 March 2013
Cremă
de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua,
coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de
zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua
mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci si branza
10 March 2013
Placinta
cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt,
branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g
faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1
lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde
10 March 2013
Salata
de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi,
leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet
de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1
kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de
ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Coroniţă de Paşte
10 March 2013
Coroniţă
de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie,
martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de
migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml
lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2
coaja de lamaie umplutura: 300 g…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi
10 March 2013
Pui
la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin,
piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi
si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de
pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g
bacon afumat…
Read more »
Read more »
Sendvis cu ou
10 March 2013
Sendvis
cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline,
frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare.
Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte
4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru
sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu
10 March 2013
Peste
in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie
proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare.
Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt
nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb
sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »
Read more »
Pastrav inabusit
10 March 2013
Pastrav
inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g
mix de legume congelate sare piper negru proaspat Mod de preparare:
Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu
apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »
Read more »
Croasant cu ciocolată
10 March 2013
Croasant
cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa
si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g
unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu
apa rece 1 lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Freacă…
Read more »
Read more »
Rondele de crap cu stevie
10 March 2013
Rondele
de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov,
ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura
de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa
si stergeti-le cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete
10 March 2013
Pulpa
de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din:
pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence,
coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie,
cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg)
2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu nucă
10 March 2013
Rulouri
cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar,
sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3
linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt
topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura:
250 g nuca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bomboane Raffaello
9 March 2013
Bomboane
Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie
si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos
rasa 125g napolitane de vanilie alune Mod de preparare: Intr-un
castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din
compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara
9 March 2013
Supă
de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa,
usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de
usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras
75 g cascaval ras…
Read more »
Read more »
Şniţel cu parmezan
9 March 2013
Şniţel
cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan,
pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2
oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g
unt sare Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase.
Crestează…
Read more »
Read more »
Curcan cu fasole, porumb si rosii
9 March 2013
Curcan
cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline
rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc
de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele,
fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne
rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar
9 March 2013
Macrou
cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru,
mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa
300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru
200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de sfecla cu hrean
9 March 2013
Salata
de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen,
otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si
mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1
lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4
linguri…
Read more »
Read more »
Eclere cu vanilie
9 March 2013
Eclere
cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos
de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml
lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos
de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu
zahar…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu garnitura de radacinoase
9 March 2013
Piept
de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan,
radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov,
păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă,
tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei
presat la rece Mod…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu masline
9 March 2013
Limba
de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa,
ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de
vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1
lingura bulion sare piper Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o
de pieliţa albă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu omletă
9 March 2013
Ciorbă
de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2
cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi
leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi
spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
9 March 2013
Cartofi
copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel
verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe
de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura
patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Coaceti
cartofii in coaja, dupa…
Read more »
Read more »
Curcan rumenit cu garnitura de mere
9 March 2013
Curcan
rumenit cu garnitura de mere din: curcan, ulei de palmier, cimbru,
usturoi, sare marina, piper, mere si ceapa rosie. Ingrediente: 1 curcan
de dimensiuni mici 2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat o
linguriţă de cimbru uscat 2 căţei de usturoi mari o linguriţă de sare
marină grunjoasă o linguriţă de piper 5 mere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet
9 March 2013
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de
cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute,
piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei,
faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de
crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…
Read more »
Read more »
Salată călugărească
9 March 2013
Salată
călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline,
ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole
alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei
iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper Mod de preparare: Bateti
putin cu…
Read more »
Read more »
Morun cu rosii si ciuperci
9 March 2013
Morun
cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi,
patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg
rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2
linguri cu sos pesto ulei…
Read more »
Read more »
Ochiuri în smântână cu verdeţuri
9 March 2013
Ochiuri
în smântână cu verdeţuri din: spanac, oua, smantana, lapte, usturoi,
ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spanac (macris,
leurda, frunze de hrean, de papadie) 8 oua 250 ml smantana 4 linguri
lapte 3 catei de usturoi 1 ceapa uscata 2 legatura usturoi verde 150 ml
ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de oaie si legume
9 March 2013
Supa
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel
radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei,
sare, piper si cartofi. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 kg morcovi
250 g patrunjel radacina 1 ceapa 1 cartof 1 telina radacina 1 pastarnac 1
ardei iute mic 1…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu fasole
9 March 2013
Salata
de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de
mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1
lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400
g conserva de fasole sare piper Mod de preparare: Curatati telina si
marul.…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza, nuci si mere
9 March 2013
Tarta
cu branza, nuci si mere din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate,
branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere.
Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 1 galbenus un varf cutit sare 1/2
cana nuci pisate 1/4 cana branza (gorgonzola, blue cheese sau
mascarpone) 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc trase la tigaie in unt
9 March 2013
Cotlete
de porc trase la tigaie in unt din: cotlete de porc, ulei vegetal, unt,
sare si piper. Ingrediente: 1-2 cotlete de porc 1 lingura de ulei
vegetal 15g unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asezonati cotletele cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. Intr-o
tigaie,…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu galuste
9 March 2013
Supa
de gaina cu galuste din: gaina, morcovi, ceapa, telina, oua, gris,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 morcovi 1 ceapa 1
telina 2 oua 3 linguri gris 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi carnea în 3 l apă cu sare. Luaţi spuma, apoi
adăugaţi zarzavaturile tăiate în…
Tort de mere cu miez de nuca
9 March 2013
Tort
de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de
nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici.
Ingrediente: 8-10 mere, curatate 7 oua 5 linguri de faina 10 linguri de
zahar 100 g unt 50 g miez de nuca 250 g crema de ciocolata 500 ml frisca
2…
Read more »
Read more »
Varză roşie de post
9 March 2013
Varză
roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline,
miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1
ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de
nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper Mod de preparare: Tocaţi
varza roşie cât…
Read more »
Read more »
Negrese cu migdale si nuci
9 March 2013
Negrese
cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina,
cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale. Ingrediente: 300 g
unt 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 6 oua 300 g zahar tos
75 g faina, cernuta 40 g cacao 100 g ciocolata cu lapte, de menaj,
rupta in bucati…
Read more »
Read more »
Cârnăciori înveliţi în costită
9 March 2013
Cârnăciori
înveliţi în costită din: carnaciori, miere, sos de soia, zeama de
lamaie si kaizer. Ingrediente: 1,5 kg carnaciori proaspeti in amestec
(oltenesti, chorizo, crenvursti ) 4 linguri miere 3 linguri sos de soia
zeama de la o lamaie 500 g costita sau kaizer, taiat felii foarte
subtiri Mod de preparare: Inveleşte cârnâciorii în…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rozmarin
9 March 2013
Cartofi
la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si
rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja rosie 100 ml grasime de
pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate
grosier Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200
grade C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi nuci
9 March 2013
Prăjitură
cu brânză şi nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza,
extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana. Ingrediente: blat: 1
-1/2 cani pesmet de biscuiti graham, de ovaz sau amaretti 1/2 cana nuci
macinate 1/3 cana zahar 1/3 cana unt umplutura: 250 g crema de branza
1-1/2 cani zahar 1 lingurita extract de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de peşte
9 March 2013
Un
preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte
sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa
tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2
catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele
anason 1 varf de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu nectarine
9 March 2013
Se
decojeste 1/2 pepene galben, se scot samburii si se taie pulpa cuburi.
Se decojeste o nectarina coapta, se taie cuburi. Se paseaza pepenele cu
nectarine si se introduce in pahare; se orneaza fiecare cu o capsune. Se
completeaza cu putin vin spumos.
Read more »
Read more »
Păstârnac cu glazura de muştar
9 March 2013
Păstârnac
cu glazura de muştar din: pastarnac, mustar, faina, piper, sare de mare
si grasime de pasare. Ingrediente: 800 g pastarnac, curatat si taiat
felii, pe lungime 2 lingurite mustar 1 lingura faina 1/2 lingurita piper
macinat grosier 1/2 lingurita sare de mare 3 linguri grasime de pasare
Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola
9 March 2013
Piept
de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de
spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de
spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Turtite din pere
9 March 2013
Turtite
din pere din: pere, faina, pesmet, apa, zahar, scortisoara, margarina,
ulei si sare. Ingrediente: 6 pere mari 2 linguri faina 2 linguri pesmet
2-3 linguri apa 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 50 g margarina 100
ml ulei un varf de cutit sare Mod de preparare: Spălaţi perele,
daţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt
9 March 2013
Piept
de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi,
verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei,
radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
4 piepți de pui 250 g iaurt 2 căței de usturoi 1 mână verdeață 2
lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salam de biscuiti cu ciocolata
8 March 2013
Salam
de biscuiti cu ciocolata din: ciocolata, unt, mascarpone, biscuiti
zdrobiti si alune maruntite. Ingrediente: 200g ciocolata 100g unt 200g
mascarpone 500g biscuiti zdrobiti 50g alune maruntite Mod de
preparare: Ciocolata se topeste, se lasa sa se raceasca, dupa care se
adauga mascarponele, untul si alunele. Se amesteca foarte bine pana se
obtine o…
Read more »
Read more »
Frigarui picante de pui
8 March 2013
Frigarui
picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf
de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente:
450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru
marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2
lingurite praf de…
Read more »
Read more »
Jambon cu glazură şi cuişoare
8 March 2013
Jambon
cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa,
boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar
de dijon, praf de ghimbir si cuisoare. Ingrediente: 2,5 kg jambon de
porc, fara os, afumat sau nu 50 g radacina de ghimbir, taiata felii
subtiri o ceapa mare,…
Read more »
Read more »
Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi
8 March 2013
Supă
cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac,
unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g
unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de
usturoi patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Cocktail răcoritor cu gin si votca
8 March 2013
Cocteil
răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie.
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă
ginul, votca, lichiorul de rodie şi zeama de lămâie. Toarnă amestecul
într-un pahar de cocteil în care…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie
8 March 2013
Prăjitură
cu ananas, rom si esenta de vanilie din: unt, zahar, oua, esenta de
vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom. Ingrediente:
blatul: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingura esenta de vanilie 1
lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cani nuci macinate 1/2 lingurita
sare glazura: 1/2…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte
8 March 2013
Cartofi
umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste.
Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire
aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza
cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume în stil italian
8 March 2013
Frigărui
de legume în stil italian din: frunze de busuioc, mozzarella, rosii,
sos pesto, masline verzi si tepuse de lemn. Ingrediente: Frunze de
busuioc sau rucola 300 g branza mozzarella (bile) 10 rosii mici 1
lingura sos pesto (gata preparat) 200 g masline verzi 20 tepuse de
lemn Mod de preparare: Pe fiecare tepusa,…
Read more »
Read more »
Şalău înăbuşit cu salată
8 March 2013
Şalău
înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde,
ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic.
Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1
ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »
Read more »
Placintele cu banane caramelizate
8 March 2013
Placintele
cu banane caramelizate din: faina de grau, praf de copt, sare, lapte,
ulei, oua, unt, zahar brun, scortisoara, sare, esenta de vanilie si
banane. Ingrediente: blatul: 2 cani faina de grau 1 lingurita praf de
copt 1/2 lingurita sare 400 ml lapte 1/2 cana ulei 2 oua garnitura: 1/4
cana unt 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu smantana si pesmet
8 March 2013
Sufleu
de branza cu smantana si pesmet din: branza telemea, smantana, pesmet,
oua si unt. Ingrediente: 400 g branza telemea 200 ml smantana 50 g
pesmet 3 oua unt Mod de preparare: Se zdrobeşte telemeaua. Se adăugă
smântână, gălbenuurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul. Se amestecă
uşor. Se ung cu unt 4 vase mici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de legume
8 March 2013
Mancare
de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei
de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin.
Ingrediente: 2 dovlecei cartofi gulii radicchio 1 praz mediu,
înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai) 2 catei de usturoi 2 linguri + 1
linguriţă ulei de măsline extra virgin 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure
8 March 2013
Ciorba
cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina,
untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt
si lapte. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura
untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau
300 g…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene
8 March 2013
Se
scot samburii de la 2 pepeni galbeni, se decojesc si se paseaza. Se
inglobeaza 4 linguri zahar pudra, 300 ml de suc de lamaie si 100 ml suc
de portocale. Se oarna intr-un bol si se completeaza cu 500 ml apa
minerala. Se adauga bile de pepene galben si se da 2 ore la…
Read more »
Read more »
Drob din ficat
8 March 2013
Drob
din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata,
unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150
g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt
topit 1 lingurita de pesmet Mod de preparare: prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de piept de pui si avocado
8 March 2013
Salata
de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat,
crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet
balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat
200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei
de masline otet balsamic …
Read more »
Read more »
Briose nemtesti
8 March 2013
Briose
nemtesti din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilat, unt, suc de
lamaie, amidon si fructe de padure. Ingrediente: aluatul: 6 oua 1 cana
faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar vanilat 1/4 cana
unt topit sosul de fructe: 1 cana apa 1/2 cana zahar 3/4 lingura suc de
lamaie 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Varza cu cartofi
8 March 2013
Varza
cu cartofi din: cartofi, varza, ulei de masline, cimbru uscat, sare si
piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 varza 4 linguri ulei de masline 1
lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi şi puneţi-i la fiert în
2 I apă cu 1 linguriţă sare. Spălaţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa delicioasa de pui cu legume
8 March 2013
Supa
delicioasa de pui cu legume din: ceapa, morcovi, praz, telina,
broccoli, cartofi, carne de pui, supa de pui, ulei de masline, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 70 g ceapa 100 g morcovi 100 g praz 100
g telina 60g broccoli 200 g cartofi 250 g carne de pui fiarta si taiata
bucatele potrivite 1…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu ceapa verde si marar
8 March 2013
Salata
de castraveti cu ceapa verde si marar din: castraveti, ceapa verde,
marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 4
castraveti mici 4 fire de ceapa verde marar proaspat ulei de masline
zeama de lamaie sare Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja.
Se taie felii, pe lung. Se curata…
Read more »
Read more »
Oua pe pat de ceapa prajita cu sos
8 March 2013
Oua
pe pat de ceapa prajita cu sos din: ceapa, ulei de floarea soarelui,
otet de vin, oua, mustar, otet de vin vechi, verdeturi, sare si piper
macinat. Ingrediente: 2 cepe medii 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
2 linguri cu otet de vin 4 oua pentru sos: 1 lingura cu mustar 1
lingura…
Prajitura cu nuca si foi de napolitana
8 March 2013
Prajitura
cu nuca si foi de napolitana din: oua, zahar tos, zahar pudra, nuca
taiata marunt, faina, rahat, unt, foi de napolitana si praf de copt.
Ingrediente: 7 oua 1 cana zahar tos 1 cana zahar pudra 1 cana nuca
taiata marunt 1 cana faina 1 cana rahat 1 pachet unt 2 foi de
napolitana…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu tarhon
8 March 2013
Supa
de gulii cu tarhon din: cartofi, gulii de iarna, ceapa, morcov, mei,
ulei, pasta de ardei, tarhon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 4
cartofi 4 gulii de iarna 1 ceapa 1 morcov 100 g mei 3 linguri ulei 1
lingura pasta de ardei 1 legatura tarhon verde sare piper boia Mod de…
Read more »
Read more »
Briose cu mac si ananas
8 March 2013
Briose
cu mac si ananas din: unt, zahar, faina, suc de ananas, oua, esenta de
vanilie, praf de copt, zahar farin, suc de lamaie, seminte de mac si
fructe din compot. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 g faina 100 ml
suc de ananas 3 oua esenta de vanilie praf de copt glazura:…
Read more »
Read more »
Sniţel cu salată de varză
8 March 2013
Sniţel
cu salată de varză din: cotlete de porc, oua, faina, pesmet, varza,
rosii, sos de soia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, ulei, sare si
piper. Igrediente: 4 cotlete de porc fara os 2 oua 50 g faina 50 g
pesmet 1 varza mica 2 rosii 5-6 linguri sos de soia 1 legatura patrunjel
3-4…
Read more »
Read more »
Desert: Placinta cu mere
8 March 2013
Placinta
cu mere din: faina, margarina, galbenusuri, mar, zahar, lamaie, zahar
vanilat, scortisoara si sare. Ingrediente: 350 g faina 100 g margarina 3
galbenusuri 800 g cubulete de mar 150 g zahar 1 lamaie 1 lingurita
zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa un varf cutit de sare Mod
de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »
Read more »
Paste cu bacon si legume
8 March 2013
Paste
cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac,
telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval,
ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2
morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g
fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo
8 March 2013
Cod
umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt,
sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2
linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust
Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt
salam 5 linguri…
Read more »
Read more »
Punci de pepene, Campari si sampanie
8 March 2013
Se
scot bile din 2 pepeni galbeni si din 1/2 pepene verde. Se asaza
intr-un vas 2 fire de muscata parfumata. Se completeaza cu 2 linguri de
zahar, 2 linguri Campari si o sticla de sampanie; se lasa la rece 2 ore.
Se adauga sampanie; se serveste cu frunze de muscata parfumata.
Read more »
Read more »
Deliciu cu vanilie
8 March 2013
Deliciu
cu vanilie din: unt, apa, faina, sare, oua, zahar, amidon de porumb,
lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie si alune.
Ingrediente: pentru aluat: 150 g unt 1 pahar apa 200 g faina 1 varf de
sare 5 oua pentru umplutura: 1/3 cana de zahar 3 linguri amidon de
porumb 2 1/2 cani…
Read more »
Read more »
Coltunasi prajiti (gyoza)
8 March 2013
Coltunasi
prajiti din: faina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata,
varza, ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, sake, ulei de susan,
sare si piper. Ingrediente: aluat: 150 g faina 120 ml apa 1 lingurita
rasa praf de copt un varf de cutit sare umplutura: 300 g carne de porc
tocata 200…
Read more »
Read more »
Carne de iepure pe varza acra cu galuste
8 March 2013
Carne
de iepure pe varza acra cu galuste din: carne de iepure, ulei, ceapa,
usturoi, cimbru, boia, piper, supa de legume, varza acra, smantana,
bulion, sare, chifle, unt, oua, lapte, faina, patrunjel si sare.
Ingrediente: 600 g carne de iepure 3 linguri ulei 2 cepe 2 căței de
usturoi cimbru 1 linguriță boia piper pisat…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză si mure
8 March 2013
Tartă
cu brânză si mure din: fructe de padure, branza de vaci, oua, unt,
gris, pudding de vanilie, zahar, praf de copt, sare, unt si pesmet.
Ingrediente: 300 g fructe de padure amestecate (zmeura, afine, coacaze)
750 g branza de vaci (10% grasime) 4 oua 75 g unt 5 linguri gris 1
pachet pudding de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu piersici si iaurt
7 March 2013
Prajitura
cu piersici si iaurt din: iaurt natural, faina, cacao, amidon, oua,
zahar, migdale, praf de copt, unt si piersici. Ingrediente: 200g iaurt
natural 230g faina 20g cacao 50g amidon 4 oua 140g zahar 40g migdale
macinate 1/2 lingura praf de copt 70g unt topit si racit 3 piersici
Mod de preparare: Galbenusurile se…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu legume si crenvursti
7 March 2013
Salata
de cartofi cu legume si crenvursti din: cartofi, supa, otet, sare,
piper, ulei, ceapa, morcovi, crenvursti, maioneza, lapte, mazare, porumb
si verdeata asortata. Ingrediente: 1 kg cartofi 125 ml supa 4 linguri
otet sare piper 4 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 4 crenvursti fierti 4
linguri maioneza 2 linguri lapte 100 g mazare…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb
7 March 2013
Aripi
de pui cu salata de castraveti si porumb din: aripi de pui, sare,
piper, porumb, castravete, sos dulce acrisor asiatic, supa de legume,
patrunjel, boai si germeni de porumb. Ingrediente: 12 aripi de pui sare
piper 150 g porumb 1 castravete 4 linguri sos dulce acrisor asiatic 80
ml supa de legume 1/2 legatura…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu smantana si ardei iute
7 March 2013
Bors
de legume cu smantana si ardei iute din: bors, sfecla, patrunjel,
telina, pastarnac, ceapa, morcovi, varza, cartofi, ardei iute, leustean,
smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 l bors 200 g sfecla 1
telina mica 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 1 varza
mica 3 cartofi 1 ardei iute 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura moţată
7 March 2013
Prajitura
moţată din: ulei, apa minerala, faina, praf de copt, oua, pudra de
cacao, cafea instant, zahar pudra, esenta de rom, ciocolata menaj, cafea
concentrata, frisca, ness si boabe de cafea. Ingrediente: 125 ml ulei
125 ml apa minerala 150 g faina 1 praf de copt 4 oua 3 linguri pudra de
cacao 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Oua cu morun la cuptor
7 March 2013
Oua
cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie,
chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper.
Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat
sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10
margarina vegetala 4…
Read more »
Read more »
Profiterol cu caramel
7 March 2013
Profiterol
cu caramel din: ulei de floarea soarelui, apa, sare, faina, oua, lapte
dulce, zahar, baton de vanilie, unt, zahar si coniac. Ingrediente:
pentru gogosi: 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar apa 1 praf
de sare 1 pahar faina 4 oua pentru crema: 2 oua 2 linguri faina (sau
amidon de porumb)…
Read more »
Read more »
Drob de carne de vita
7 March 2013
Drob
de carne de vita din: carne de vita, oua, maruntaie de vita, ceapa,
sare, piper, busuioc, cimbru si verdeata. Ingrediente: 500 g carne de
vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg maruntaie de vita amestecate
(ficat, plamani, rinichi) 4 cepe mari sare piper busuioc cimbru verdeata
multa tocata (patrunjel, marar)…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi wedges (video)
7 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara crochete de pui cu pesto si cartofi
wedges: Ingrediente: 600 g thin skinned white or red potatoes 2 tbsp
olive oil 2 tsp smoked paprika 2 chicken breasts 5 tsp red/green pesto 2
crusts of bread (preferably wholemeal) rocket leaves, to serve cherry
tomatoes, to serve Cum…
Read more »
Read more »
Briose aurite
7 March 2013
Briose
aurite din: faina, malai, oua, praf de copt, bicarbonat, sare, miere,
unt, esenta de vanilie si lapte dulce. Ingrediente: 220 g faina 75 g
malai 2 oua 1 plic praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1 praf de sare 1
pahar miere 100 g unt topit esenta de vanilie 1/2 pahar lapte dulce …
Read more »
Read more »
Omleta cu orez (omuraisu)
7 March 2013
Omleta
cu orez din: orez, ceapa, bacon, piept de pui, oua, pasta de tomate,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez fiert basmati 1 ceapa mica
50 g bacon taiat in felii subtiri 100 g piept de pui fiert 4 oua 2
linguri pasta de tomate 30 g ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu nuci
7 March 2013
Biscuiti
cu nuci din: nuci, zahar pudra, faina, unt, ou, lichior, zahar vanilat
si sare. Ingrediente: 150 g nuci 100 g zahar pudra 200 g faina 150 g unt
1 ou 2 linguri de lichior 1 lingurita zahar vanilat un varf de cutit
sare Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi gălbenuşul,
lichiorul,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de miel
7 March 2013
O
reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o
cina delicioasa alaturi de cei dragi. Ingrediente: 700 g carne de miel
110 g ceapa 110 g morcovi 110 g țelina 2 catei de usturoi 1 foaie de
dafin 1 lingurita de frunze de cimbru 1 crenguta de rozmarin 300 ml…
Read more »
Read more »
Chili cu carne
7 March 2013
Chili
cu carne din: carne de vita, ceapa, usturoi, telina, chili rosii, ulei,
supa de carne, fasole boabe, ardei grasi, chimion, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vita 2 cepe 3 catei de usturoi 2
tije de telina 1-2 ardei chili rosii 6 linguri de ulei 500 ml supa de
carne 400…
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde
7 March 2013
Farfalle
cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc,
usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline
si lamaie. Ingrediente: 350 g farfalle 200 g spanac 1/2 legatura busuioc
1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 1 legatura ceapa verde
sare piper macinat 40 g parmezan ras 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Piept de rată cu portocale
7 March 2013
Piept
de rată cu portocale din: piept de rata, portocale, lichior de
portocale, zahar brun, sare, piper, oregano si boia. Ingrediente: 3
piepti de rata 4-5 portocale 5 linguri de lichior de portocale 2 linguri
de zahar brun sare piper oregano boia Mod de preparare: Se spală
piepţii şi se crestează partea cu pieliţa…
Read more »
Read more »
Placinta cu praz si marar
7 March 2013
Placinta
cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa,
morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
aluat de placinta 600 g praz 2 legatura marar verde 1 ceapa 1 morcov 300
g cascaval 200 g telemea 3 oua 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata alba si zmeura
7 March 2013
Tort
cu ciocolata alba si zmeura din: oua, zahar, faina, sare, ciocolata
neagra, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, ciocolata alba
si zmeura. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina sare 50 g
ciocolata neagra pentru crema: 400 ml smantana dulce 1 zahar vanilat 2
pliculete cu intaritor de frisca 100 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Malai vanilat
7 March 2013
Malai
vanilat din: zahar, oua, unt, lapte batut, faina, malai, praf de copt,
sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, inghetata si gem de fructe.
Ingrediente: pentru blat: 400 g zahar 4 oua 200 g unt topit 200 ml sana
sau lapte batut 260 g faina 260 g malai fin 1/2 plic praf de copt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ţelină
7 March 2013
Supa
de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui,
lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat. Ingrediente: 40g
cartofi 90g ceapa 1 cațel de usturoi 100 g praz 400g țelina 750 ml supa
de pui 100ml lapte 100ml smantana 1 lingurita de sare 1 lingurița de
zahar 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Fussili cu ardei si sos de avocado
7 March 2013
Fussili
cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de
lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei
de masline. Ingrediente: 350 g fussili sare 1 avocado copt 2 linguri
zeama de lamaie piper macinat sos tabasco 2 linguri arpagic 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 1…
Ciorba cu zeama de varza si carne de porc
7 March 2013
Ciorba
cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel.
Ingrediente: 800 g carne de porc 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mica 4-5 cartofi 1 litru zeama de varza limpede 1
legatura patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu scoici saint jacques
7 March 2013
Salata
cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat
de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde,
patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper.
Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de
supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de…
Read more »
Read more »
Placinta bunicii
7 March 2013
Placinta
bunicii din: unt, lapte, zahar, drojdie, sare, ou, faina, zahar brun,
miere, nuci pisate si scortisoara. Ingrediente: aluat: 1/2 cana (115 g)
unt nesarat 1 cana lapte (250 ml) 5 linguri zahar (65 g) 1 lingura
drojdie uscata 1 1/2 lingurite sare 1 ou mare + 1 galbenus mare 450-500 g
faina unt pentru…
Read more »
Read more »
Chiftelute japoneze (korokke)
7 March 2013
Chiftelute
japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de
soia, ulei pentru prajit, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata
amestec vita-porc 100 g pesmet 2 cartofi mari 1 ceapa mare 50 g faina 3
oua 3 linguri sos de soia 200 ml ulei pentru prajit sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Crochete cu susan si cascaval
7 March 2013
Crochete
cu susan si cascaval din: faina, cascaval, parmezan, ou, susan,
galbenus, drojdie, apa, zahar si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g
cascaval ras 50 g parmezan ras 1 ou susan 1 galbenus 1 lingurita cu
drojdie uscat 100 ml apa 1/2 lingurita cu zahar 1 lingurita cu sare
Mod de preparare: Dizolvă…
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu ardei gras
7 March 2013
Tocanita
de purcel cu ardei gras din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, file de
porc, ulei de masline, sare, piper, salvie, supa de legume si cimbru.
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi verzi 2 cepe rosii 2
catei de usturoi 500 g file de porc 4 linguri ulei de masline sare piper
1…
Read more »
Read more »
Budinca de lapte cu fructe si ciocolata
7 March 2013
Budinca
de lapte cu fructe si ciocolata din: lapte, malai, faina, zahar, apa de
flori de portocal, flori de trandafir, crema de branza, fructe si
ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 75 g malai 2 linguri faina 4
linguri zahar 1 lingurita apa de flori de portocal si 1 lingura flori de
trandafiri (magazinele cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de portocale rosii
7 March 2013
Margarita
cu piure de portocale rosii din: sare, gheata, tequila, suc de limeta,
lichior de portocale, nectar de agave, piure de portocale rosii, felii
de limeta si portocale rosii. sare gheața tequila suc proaspat de limeta
lichior de portocale nectar de agave piure de portocale rosii felii de
limeta si portocale rosii pentru servire …
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu carne de porc si slaninuta
7 March 2013
Iahnie
de fasole cu carne de porc si slaninuta din: carne de porc, ulei,
slaninuta, ceapa, boabe de fasole, ardei gras, ketchup, sare, piper,
boia dulce, busuioc si oregano. Ingrediente: 300 g carne de porc 1
lingură ulei 50 g slăninuță 3 cepe 300 g boabe de fasole albă 1 ardei
gras roșu 1 ardei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu aluat de pesmet
7 March 2013
Prajitura
cu aluat de pesmet din: pesmet de biscuiti, unt, zahar tos, zahar
vanilat, oua, galbenusuri, amidon alimentar, unt, esenta de vanilie si
lamai. Ingrediente: pentru blat: 200 g pesmet de biscuiti 150 g unt 2
linguri zahar tos 1 plic zahar vanilat pentru crema: 4 oua intregi 2
galbenusuri 250 g zahar 1 1/2…
Read more »
Read more »
Pulpe de raţă împănate cu ştevie
7 March 2013
Pulpe
de raţă împănate cu ştevie din: pulpe de rata, stevie, morcovi, ceapa
verde, vin alb, radacina de pastarnac, ulei, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe de rata 3 legaturi de stevie 1 morcov 1 legatura de
ceapa verde 200 ml vin alb sec 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei
5-6 catei de…
Read more »
Read more »
Tort cu iaurt
7 March 2013
Tort
cu iaurt din: piscoturi de sampanie, zeama de compot, lamaie, coaja
rasa de lamaie, frisca, iaurt, esenta de lamaie, zahar pudra si
gelatina. Ingrediente: 1 pachet piscoturi de sampanie zeama de la un
compot 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 500 ml frisca lichida 500 ml
iaurt 1 fiola esenta de lamaie…
Read more »
Read more »
Bors la putina
7 March 2013
Bors
la putina din: tarate, malai, paine neagra, huste, crengute de visin.
Ingrediente: 2 kg tarite 1 kg malai 1/2kg paine neagra 1 kg huste
(tarite care ramin pe fundul borsului) sau 30g drojdie 1 crenguta de
visin sau de marar Mod de preparare: Se pun taritele si malaiul la
inmuiat cu apa calduta,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri umplute cu crema de branza
6 March 2013
Rulouri
umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de
rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, rbanza de vaci,
zahar pudra si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru rulouri: 200g faina
1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de
rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de…
Read more »
Read more »
Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă
6 March 2013
Clătite
poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt,
pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte 3 oua 1 varf de sare unt pentru
tigaie 2 linguri unt 2 linguri pesmet umplutura: 1/2 legatura maghiran 1
lingura cimbru tocat 1 lingura arpagic 1…
Read more »
Read more »
Cubulete de malai cu verdeturi
6 March 2013
Cubulete
de malai cu verdeturi din: malai, spanac, ulei, ceapa, usturoi, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 500 g spanac congelat
sau leurda, urzici, stevie 100 ml ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1
lingura pasta de tomate sare piper Mod de preparare: Puneti la fiert
600 ml apa…
Read more »
Read more »
Minestrone primavera
6 March 2013
Minestrone
primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei
de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat,
busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi
2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de
masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »
Read more »
Canelloni umplute cu legume
6 March 2013
Canelloni
umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt,
ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz.
Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri
ulei 100 ml supa de legume sare piper in…
Read more »
Read more »
Chec cu glazura de lamaie
6 March 2013
Chec
cu glazura de lamaie din: oua, zahar, faina, lamai, ulei, apa, praf de
copt, sare, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 8 oua 8 linguri
zahar 8 linguri faina 2 lamai 4 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 praf
de copt 1 praf de sare pentru glazura: zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii
6 March 2013
Spaghetti
cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre,
midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de
usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml
vin alb parmezan ras ulei de masline Mod de preparare: Se amesteca 500
ml apa…
Read more »
Read more »
Fasole alba cu legume
6 March 2013
Fasole
alba cu legume din: fasole alba, morcovi, pastarnac, telina, sfecla,
patrunjel, ceapa verde, marar verde, usturoi, ulei, boia iute, hrean,
sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 morcovi 1 radacina
pastarnac 1 telina 1 sfecla mai mica 2 radacini de patrunjel 3 fire de
ceapa verde sau 1 fir de praz 1…
Read more »
Read more »
Bruschete in trei culori
6 March 2013
Bruschete
in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii,
vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1
avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3
catei de usturoi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Lasagna cu ciuperci
6 March 2013
Lasagna
cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie,
usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu
mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru.
Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci
champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti, ciuperci negre si ceapa
6 March 2013
Salata
cu creveti, ciuperci negre si ceapa din: ciuperci negre, morcov,
creveti, lastari de soia, ceapa, coriandru, sare grunjoasa, pasta de
ardei iute, otet de orez, sos nuoc nam, sos de soia si ulei de arahide.
Ingrediente: 10 g ciuperci negre uscate 1 morcov mediu 300 g creveti
roz, cruzi 400 g lastari de soia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Saramura de peste
6 March 2013
Saramura
de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din
orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in
aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati
saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de
orice fel + calamar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos de vin
6 March 2013
Muschi
de porc cu sos de vin din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa
rosie, vin demidulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: un kg muschi de porc 50 g sunculita afumata 3-4 cepe rosii
potrivite 300 ml vin demidulce rose 100 ml ulei de floarea soarelui sare
piper negru boabe si macinat…
Read more »
Read more »
Spaghete cu legume si parmezan
6 March 2013
Spaghete
cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi,
porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1
conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper
1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de ciuperci
6 March 2013
Salata
de ciuperci din: ciupercute, ardei, patrunjel verde, ceapa verde,
margarina, pesmet, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: un kg
ciupercute 3 ardei o legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde sau
o ceapa alba 50 g margarina 3-4 lingurite pesmet sare piper alb macinat
4 lingurite ulei Mod de preparare: Se curăţă ciupercuţele…
Read more »
Read more »
Inel cu bere si ghimbir
6 March 2013
Inel
cu bere si ghimbir din: faina, praf de copt, bicarbonat, miere, bere
neagra, ciocolata, zahar brun, oua, sare, ghimbir, unt, scortisoara,
nucsoara, cuisoare, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 200 g faina 1
lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 ml sirop de miere (2
linguri miere+2 linguri apa) 100 ml bere neagra 175…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu ceapa si rodie
6 March 2013
Salata
de pui cu ceapa si rodie din: piept de pui, rodie, oua, crema de
branza, seminte de pin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 1/2 piept de
pui 1 rodie 3 oua 250 g crema de branza 2 linguri cu seminte de pin 2
cepe 50 g unt sare Mod de preparare: Spală carnea…
Read more »
Read more »
Tocanita de vinete cu vita
6 March 2013
Tocanita
de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa
rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente:
3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa
mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500
ml apa 300 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel aromata
6 March 2013
Friptura
de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir,
piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5
kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½
lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1
lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu cascaval, praz si sunca presata
6 March 2013
Clatite
umplute cu cascaval, praz si sunca presata din: oua, lapte, apa
minerala, ulei, sare, faina, mozzarella, sunca, praz, pesmet, unt si
smantana. Ingrediente: pentru compozitia de clatite: 2-3 oua 250 ml
lapte caldut 250 ml apa minerala 100 ml ulei un praf sare 400 g faina
pentru umplutura: 300 g cascaval sau mozzarella