marți, 21 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #87


Retete pentru Paste:

Ciorba cu legume si oase

24 April 2013
Ciorba_cu_legume_si_oaseCiorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2…
Read more »





Omleta cu leurda si cascaval

24 April 2013
Omleta_cu_leurda_si_cascavalOmleta cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt   Mod de preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »





Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru

24 April 2013
Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_rozmarin_si_cimbruFriptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »





Ciorba de loboda cu iaurt si hrean

24 April 2013
Ciorba_de_loboda_cu_iaurt_si_hreanCiorba de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa, iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2 lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper   Mod…
Read more »





Prajitura gustoasa cu iaurt si prune

24 April 2013
Prajitura_cu_iaurt_si_prune.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3 1/2 căni de făină 1/2 kg prune   Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »





Tarta gustoasa cu struguri

24 April 2013
Tarta_cu_struguri.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare, struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr (pentru sirop) 1 lingură apă rece   Mod de preparare: Pe o planşetă pui făina cernută, la…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi

24 April 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_oregano_si_usturoi_2Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie de copt.   Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr ulei de masline 4 catei de usturoi 2 linguri de muștar oregano proaspat 4 linguri suc…
Read more »





Pui cu prune

24 April 2013
Pui_cu_prune.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:prune, miere, bere, ulei, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 400 g prune 50 g miere 50 ml bere 50 ml ulei 30 g sos de soia sare piper Mod de preparare: Cureţi pieptul de pui de pieliţă şi îl tranşezi în bucăţi…
Read more »





Zacusca de morcovi si mere

24 April 2013
Zacusca_de_morcovi_si_mere.pngO reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg mere curăţate 1 kg gogoşari 3-4 ardei iuţi 2 căpăţâni de usturoi 1 pahar ulei 1 pahar oţet 1 pahar zahăr 4-5 aspirine sare   Mod de preparare: Dai…
Read more »





Mere cu bezea

24 April 2013
Mere_cu_bezea.pngO reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Cureţi mere­le şi le scoţi miezul (cel mai uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Dai 2 mere pe râzătoare şi le amesteci cu 30…
Read more »





Pui cu prune si gutui

24 April 2013
Pui_cu_prune_si_gutui.pngO reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune 1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare ulei   Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi şi îl căleşti…
Read more »





Mancare de vinete cu pui si arde gras

24 April 2013
Mancare_de_vinete_cu_pui.pngO reteta delicioasa de mancare de vinete cu: piept de pui, usturoi, ardei gras, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5-6 roşii ulei sare piper   Mod de preparare: Tai ardeiul mărunt, ca la ciorbă, apoi tai carnea de…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de branza

23 April 2013
Tort_cu_crema_de_branza_7Tort cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare, pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.   Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt 1 lingurița de sare 3…
Read more »





Tocanita cu cosita afumata si cir

23 April 2013
Tocanita_cu_carne_afumata_si_cirTocanita cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g costita afumata sau carne macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga (terci)   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă…
Read more »





Mâncare de morcovi şi ciuperci

23 April 2013
Mâncare_de_morcovi_si_ciuperciMâncare de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper. Ingrediente: un kilogram morcovi 300 g ciuperci deshidratate 50 g faina 100 ml ulei de masline o ceapa doi catei de usturoi doua rosii doi cartofi un sfert de lamaie o lingurita cu cimbru…
Read more »





Gulas cu carne de vita si cartofi

23 April 2013
Gulas_cu_carne_de_vita_si_cartofiGulas cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 3 linguri pasta de tomate 1/2 lingurita chimen…
Read more »





Placinta cu carne tocata de pui si cascaval

23 April 2013
Placinta_cu_carne_tocata_de_pui_si_cascavalPlacinta cu carne tocata de pui si cascaval din: foi de placinta, carne tocata de pui, cascaval, unt, suc de rosii, marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 4 fire ceapa verde 400g carne tocata de pui 100g cascaval 100g unt 50ml suc de rosii marar patrunjel ulei sare piper…
Read more »





Ciorbă de curcan cu telina

23 April 2013
Ciorba_de_curcan_cu_telinaCiorbă de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3 morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua sare 1 lingura de otet tarhon   Mod…
Read more »





Budincă din franzelă cu sunca si smantana

23 April 2013
Budinca_din_franzela_cu_sunca_si_smantanaBudincă din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua, smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde, marar verde, unt si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei 250 g sunca 4 catei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 150 g cascaval sare piper 1 franzela veche…
Read more »





Cartofi cu oua si carnat, la cuptor

23 April 2013
Cartofi_cu_oua_si_carnat_la_cuptorCartofi cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari   Mod…
Read more »





Plăcintă de mălai cu şuncă

23 April 2013
Placinta_de_malai_cu_suncaPlăcintă de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi, lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt, piper, salata rucola si ardei copt. Ingrediente: 3 oua 300 g porumb din conserva 100 g unt 250 g malai 100 g mazare o ceapa 3 catei de usturoi 450 ml lapte…
Read more »





Turte cu somon afumat si mascarpone

23 April 2013
Turte_cu_somon_afumat_si_mascarponeTurte cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat, rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar, maruntite 2 linguri de capere mici…
Read more »





Budinca de urzici

23 April 2013
Retete_5Budinca de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte, amidon alimetar, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 3 catei de usturoi 300 g saleuri (facute in casa) 300 g cascaval 50 ml ulei 5 oua 500 ml lapte 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita curry sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga

23 April 2013
Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_sos_pe_pat_de_mamaliga_5Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt, boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne, ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt, malai si branza cheddar.   Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4 linguri unt, topit…
Read more »





Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana

23 April 2013
Bors_de_gaina_cu_ciuperci_taitei_de_casa_si_smantanaBors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina, ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă ½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri…
Read more »





Tocana de berbec cu ardei si ceapa

23 April 2013
Retete_15Tocana de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa, ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin, patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100 ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru boia…
Read more »





Bulete umplute cu peşte

23 April 2013
Bulete_umplute_cu_pesteBulete umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina, fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste 600 g rosii un ardei capia o…
Read more »





Tarta cu spanac si branza feta

23 April 2013
Tarta_cu_spanac_si_branza_fetaTarta cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g branza…
Read more »





Placinta din carne de miel

23 April 2013
Placinta_din_carne_de_mielPlacinta din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci, smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350 g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat cuprinde 5 g drojdie…
Read more »





Tocanita cu slanina si maruntaie de porc

23 April 2013
Tocanita_cu_slanina_si_maruntaie_de_porcTocanita cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc, inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă) 2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de usturoi sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie

23 April 2013
Cotlete_de_miel_la_tigaie_4Cotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.   Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Read more »





Ciorbita gustoasa de miel

23 April 2013
Ciorbita de mielCiorbita gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie, leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Read more »





Crostini cu sfecla rosie si branza

23 April 2013
Crostini_cu_sfecla_rosie_si_branzaCrostini cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin putina branza…
Read more »

Prajiturele cu ciocolata

23 April 2013
Prajiturele_cu_ciocolataPrajiturele cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente: 14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Read more »





Tocană de miel cu lamaie si smântână

23 April 2013
MielTocană de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar, patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml smantana 50 g faina lamaie condimente de legume   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Read more »





Rulouri cu crema de vanilie

23 April 2013
Desert_2Rulouri cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca, banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8 linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Read more »





Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru

23 April 2013
MielPulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru, usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi 1 cana vin roșu  ulei de măsline  sare  piper   Mod de preparare: Pulpa de miel se lasă în apă rece,…
Read more »





Cotlet cu mozzarella

23 April 2013
Retete_5Cotlet cu mozzarella din: cotlete de porc, mozzarella, rosii, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cotlete de porc 2 bile mozzarella 2 rosii oregano sare piper   Mod de preparare: Prăjeşti pe ambele părţi cotletele, presari pe: ele sare şi piper şi le laşi în ti­gaie la foc mic. Speli, usuci şi feliezi 2 roşii,…
Read more »





Tort de napolitane

23 April 2013
Tort_de_napolitaneTort de napolitane din: foi de napolitane, miere, marmelada, nuci, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 150 g miere 100 g marmelada 150 g nuci 200 g unt zahar vanilat   Mod de preparare: Intr-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale şi lucioasă. Macini nucile şi…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale

23 April 2013
Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_gremolata_de_portocale_6Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi si cimbru.   Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust Ingrediente pentru gremolata: Coaja…
Read more »





Desert de pepene verde in jeleu de menta

23 April 2013
Desert_de_pepene_verde_in_jeleu_de_mentaDesert de pepene verde in jeleu de menta din: pepene verde, foi de gelatina, apa, frunze de menta, fructoza si menta. Ingrediente: 1 sfert de pepene verde de circa 600 g 3 foi de gelatina 30 cl apa 2 linguri cu frunze de menta tocate 50 g fructoza (sau 100 g zahar pudra) 8 frunze…
Read more »





Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi

23 April 2013
Mancare_ardeleneasca_cu_pulpa_de_porc_si_cartofiMancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi, ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 5-6 cartofi 2-3 cepe 3 ardei rosii sau gogosari rosii sau bulion 3-4 linguri ulei 2 lingurite zahar boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă

23 April 2013
Retete_1Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa, otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 linguri ulei sau untura 1 praf de sare ulei unt sau untura pentru uns foile apa calduta 1-2 linguri…
Read more »





Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde

23 April 2013
Salata_de_cartofi_cu_branza_feta_seminte_de_pin_si_ceapa verdeSalata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb. Ingrediente: 2 kg de cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati mari 1 lingura ulei de masline…
Read more »





Minicozonaci cu oua

23 April 2013
Minicozonaci_cu_ouaMinicozonaci cu oua din: faina, unt, zahar tos, oua, zahar vanilat, praf de copt, lapte, fulgi de cocos, oua si sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g unt 150 g zahar tos 2 oua 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt 50 ml lapte 50 g fulgi de cocos 10 oua mici albe…
Read more »





Totul despre untisor si papadie

22 April 2013
Untisor_si_papadieUntişorul (Ranunculus ficaria) e o plantă autohtonă din flora spontană, care face flori galbene primăvara. Planta este utilizată în alimentaţie, fiind dietetică şi în fitoterapia tradiţională şi cultă. Planta întreagă se recoltează din martie până în mai. în alimentaţie se folosesc doar frunzele, care trebuie culese înainte de înflorire. După ce untişorul înfloreşte, frunzele devin…
Read more »





Retete savuroase pentru Paşti

22 April 2013
Retete_5Retete pentru Paşte:   Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar Cotlete de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon. Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare 1/4 ceasca ulei migdale…
Read more »





Retete savuroase pentru Paşte

22 April 2013
Retete_3Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat…
Read more »





Retete cu peste pentru Paşti

22 April 2013
Peste_9Retete pentru Paşte: Sufleu de paste cu peşte Sufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250…
Read more »





Salate pentru Paşti

22 April 2013
Salate_2Retete pentru Paşte: Salata de pui cu susan Salata de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare…
Read more »





Deserturi pentru Paşti

22 April 2013
Desert_1  Retete de Paşte:   Mere cu nuci Mere cu nuci din: musli, lapte, nuci, stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3 galbenusuri 2…
Read more »





Retete cu carne de miel pentru Paşti

22 April 2013
Miel_9  Retete de Paşte:   Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 kg carne de miel,…
Read more »





Retete cu carne de miel pentru Paşte

22 April 2013
Miel_3Retete de Paşte:   Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere…
Read more »





Retete cu peste pentru Paşte

22 April 2013
Peste_8 Retete de Paşte: Cotlete de crap cu legume Cotlete de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare…
Read more »





Salate pentru Paşte

22 April 2013
SalateRetete de Paşte: Salata de telina cu fasole Salata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole sare piper…
Read more »





Deserturi pentru Paşte

22 April 2013
Deserturi pentru PaşteRetete de Paşte: Tort cu cafea si ciocolata Tort cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane

22 April 2013
Clatite_cu_banane_si_topping_de_banane_22Clatite cu banane si topping de banane din: faina, zahar, praf de copt, galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei.   Ingrediente pentru clatite: 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4 lingurite praf de copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de lapte de migdale 2 linguri…
Read more »





Legume cu spanac şi parmezan

22 April 2013
Legume_cu_spanac_si_parmezanLegume cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles, morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat o ceapa doi catei de usturoi 500 g varza de Bruxelles 200 g morcovi baby 200 g porumb boabe din conserva 300 g ciuperci 100 g…
Read more »





Biscuiţi cu migdale si sos

22 April 2013
Biscuiti_cu_migdale_si_sosBiscuiţi cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Read more »





Ficăţei de pui cu spanac

22 April 2013
Ficatei_de_pui_cu_spanacFicăţei de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi, lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, migdale si miez de nuca. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g spanac congelat o legatura ceapa verde trei catei de usturoi 550 ml lapte dulce 50 g unt sare piper…
Read more »





Prăjitură cu mac şi coacăze

22 April 2013
Prajitura_cu_mac_si_coacazePrăjitură cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de pliculet…
Read more »





Miel cu ardei roşii si vin

22 April 2013
Miel_cu_ardei_rosii_si_vinMiel cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi, boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei rosii, sare, piper si condiment. Ingrediente: 900 g miel 1 lingura faina 4 linguri ulei 2 cepe rosii 4 catei de usturoi 2 lingurite boia 2 foi de dafin 2…
Read more »





Desert cu caise si lavanda

22 April 2013
Desert_2Desert cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise 4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…
Read more »





Salata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado

22 April 2013
Salata_cu_castravete_sfecla_rosie_morcov_si_avocadoSalata cu castravete, sfecla rosie, morcov si avocado din: ceapa rosie, ridichi rosii, seminte de mac, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar, castarvete, sfecla rosie, morcovi, zeama de portocala, porumb dulce, ardei rosu, zeama de lime, avocado. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata foarte subtire 100 g ridichi rosii, taiate in sferturi…
Read more »





Ouă cu cremă de ciocolată

22 April 2013
Oua_cu_crema_de_ciocolataOuă cu cremă de ciocolată din: ciocolata alba, frisca, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, oua, faina, praf de copt si zahar pudra. Ingrediente: 230 g ciocolata alba 80 g frisca 200 g unt moale 75 g zahar 2 linguri zahar vanilat putina coaja de portocala rasa 3 oua 300 g faina 1/2 lingurita…
Read more »





Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii

22 April 2013
MielCarne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate, boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari 5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…
Read more »

Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella

22 April 2013
Pizza_cu_ardei_gras_rosii_si_mozzarellaPizza cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre. Ingrediente: 600 g făină 35 g drojdie proaspătă 1 linguriță zahăr 1 ½ linguriță sare 10 linguri ulei Topping 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 450 g roșii decojite…
Read more »





Reteta zilei: Curry cu cartofi dulci si naut

22 April 2013
Curry_cu_cartofi_dulci_si_naut_3.jpgCurry cu cartofi dulci si naut din: ulei, ceapa, pudra de curry, chimen, scortisoara, cartofi dulci, lapte de cocos, apa, rosii si naut.   Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa, tocata 2 1/2 linguri de pudra de curry 1 lingura de chimen 1 lingurita scortisoara macinata 3 cani cartofi dulci, curatati si taiati cuburi…
Read more »





Plăcintă cu brânză proaspata si stafide

22 April 2013
Retete_3Plăcintă cu brânză proaspata si stafide din: oua, ulei, zahar, apa, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie, praf de copt, branza, stafide si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 oua 5 linguri ulei 300 g zahar 10 linguri apa 300 g faina 1 lamaie (coaja si zeama) 1 lingura praf de copt 500 g branza…
Read more »





Ouă-acadele

22 April 2013
Oua_acadeleOuă acadele din: branza de vaci, zahar vanilat, fursecuri cu unt, bete de acadele, glazura de zahar colorata, elemente decorative de zahar. Ingrediente: 90 g branza de vaci 1 plic zahar vanilat 200 g fursecuri cu unt 20 bete de acadele circa 150 g glazura de zahar colorata elemente decorative de zahar   Mod de…
Read more »





Supă de peşte cu spanac si smantana

22 April 2013
Supa_de_peste_cu_spanac_si_smantanaSupă de peşte cu spanac si smantana din: file de peste, patrunjel, telina, ceapa, spanac, cartofi, ardei gras, smantana, lamaie, frunza de dafin, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de peste doi morcovi o radacina de patrunjel o telina mica doua cepe 300 g spanac verde doi cartofi un ardei…
Read more »





Cremă de zahăr ars cu fructe

22 April 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_fructeCremă de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, zahar vanilinat si fructe. Ingrediente: 1 l lapte 7 oua 12 linguri de zahar coaja rasa de portocala zahar vanilinat fructe diverse   Mod de preparare: Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape îşi dublează volumul. Pui…
Read more »





Salata cu mazare si crutoane

22 April 2013
Salata_cu_mazare_si_crutoaneSalata cu mazare si crutoane din: mazare, pastai de mazare, salata verde, nasturel, creson, menta, chives, iaurt, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 200 g mazare congelata 200 g pastai de mazare, taiate pe lungime 3 inimi de salata verde, taiate in sferturi, cu frunzele desprinse una de alta 50 g nasturel 1 mana…
Read more »





Mousse de brânză de vaci

22 April 2013
Mousse_de_brânza_de_vaciMousse de brânză de vaci din: branza de vaci, smantana dulce, oua, zahar si esenta de rom. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 ml smantana dulce 3 oua 4 linguri zahar 1 lingura cu esenta de rom   Mod de preparare: Baţi smântână spumă, până se face ca o frişcă. Separi albuşurile de gălbenuşuri…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi

22 April 2013
Friptura_de_miel_si_cartofi_cu_usturoi_3Friptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper.   Ingrediente friptura de miel: 1 pulpa de miel 1/3 cana ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobit 6 firei ceapa verde, tocata 2 frunze…
Read more »





Iepuraşi şi ouă colorate

22 April 2013
Iepurasi_si_oua colorateIepuraşi şi ouă colorate din: faina, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar pudra si coloranti alimentari. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 125 g unt 60 g zahar 1 praf sare 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 linguri suc de lamaie 150 g zahar pudra coloranti alimentari   Mod…
Read more »





Supa de peste cu creveti si calamar

22 April 2013
Supa_de_peste_cu_creveti_si_calamarSupa de peste cu creveti si calamar din: crevete black tiger, caracatita, calamar, dorada, lup de mare, sos de rosii, usturoi, patrunjel verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente:  80 g crevete Black Tiger 80 g caracatiță 100 g calamar 100 doradă 100 g lup de mare 50 g lămâie 80 ml sos de…
Read more »





Tarta de ciocolata si branza

22 April 2013
Tarta_de_ciocolata_si_branzaTarta de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus, ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu cafea 325 g frisca 250 g branza de vaci 5…
Read more »





Salata de morcovi cu mere

22 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_mereSalata de morcovi cu mere din: morcovi, mere verzi, stafide, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 morcovi mari 2 mere verzi 60 g stafide 3 linguri ulei de masline zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mică şi îi pui într-un bol,…
Read more »





Prajitura cu rubarba si branza de vaci

22 April 2013
Prajitura_cu_rubarba_si_branza_de_vaciPrajitura cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare, scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 75 g…
Read more »





Drob de ciuperci cu fîcăţei de pui

22 April 2013
Retete_3Drob de ciuperci cu fîcăţei de pui din: ciuperci, ficat de pui, ceapa, oua, ulei, faina, condiment vegetal, marar, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g ficat de pui 4 cepe 4 oua 100 ml ulei 2 linguri faina 1 lingurita condiment vegetal marar si patrunjel verde sare piper   Mod…
Read more »





Tort de capsuni cu branza

22 April 2013
Tort_de_capsuni_cu_branzaTort de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140 g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale macinate 10…
Read more »





Tartine cu omletă şi legume

22 April 2013
Retete_8Tartine cu omletă şi legume din: ceapa verde, ceapa rosie, unt, oua, smantna, sare, piper, spanac si bagheta. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ceapa rosie 2 linguri unt 5 oua 2 linguri smantana sare piper 30 g spanac 8 felii bagheta   Mod de preparare: Se toacă ceapa verde şi ceapa roşie; se călesc în…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carne de miel

22 April 2013
Paste_cu_carne_de_miel_07Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi…
Read more »





Ruladă albă

22 April 2013
Rulada_albaRuladă albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un praf de sare…
Read more »





Tartă cu spanac si orez

22 April 2013
Retete_1Tartă cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 3 lingri ulei 150 ml apa calduta 1 praf de sare pentru umplutura: 400 g spanac 400 g orez 10  masline negre 1 morcov 1…
Read more »





Desert cu mascarpone si bezea

22 April 2013
Desert_cu_mascarpone_si_bezeaDesert cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2 oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar pudra pentru decor: 50 g ciocolata   Mod de preparare: Pentru bezele, albusurile cu un praf de…
Read more »





Coaste de miel la tavă

22 April 2013
Miel_1Coaste de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi, cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml ulei de floarea-soarelui  sare  piper negru şi roşu  condimente speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi 6 cartofi 4 morcovi…
Read more »





Tocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide

22 April 2013
Tocana_de_pui_cu_usturoi_scortisoara_si_stafideTocana de pui cu usturoi, scortisoara si stafide din: ardei capia copti, paprika afumata, ulei de floarea soarelui, pulpe superioare de pui, ceapa, chimion, scortisoara, usturoi, stafide, unt de arahide, pasta de ardei iute, rosii, ciocolata neagra, ceapa rosie, zeama de lime, orez, coriandru. Ingrediente: 2 ardei capia copti 1 lingurita de paprika afumata 2…
Read more »





Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure

21 April 2013
Pavlova_cu_fructe_de_padure_6Un desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios.   Ingrediente: 300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa   Mod de preparare: Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Read more »





Supă de năut cu spanac

21 April 2013
Supa_de_naut_cu_spanacSupă de năut cu spanac din: naut, fasole fava, linte, spanac verde, fenicul, ceapa, usturoi, rosii, morcov, ardei iute, telina, dafin, ulei de masline, sare, piper, smantana, crutoane si patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 100 g fasole fava 100 g linte 200 g spanac verde o bucata de fenicul o ceapa 3 catei de usturoi…
Read more »





Vită picantă cu legume

21 April 2013
Vita_picanta_cu_legumeVită picantă cu legume din: carne de vita, morcovi baby, broccoli, rosii cherry, morcov, ceapa, vin rosu, ardei iute, frunza de dafin, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, varza rosie si ardei copti. Ingrediente: 800 g carne de vita 400 g morcovi baby 500 g broccoli 200 g rosii cherry un morcov o…
Read more »





Salata cu peste afumat, morcovi si migdale

21 April 2013
Salata_cu_peste_afumat_morcovi_si_migdaleSalata cu peste afumat, morcovi si migdale din: morcovi, cartofi, castraveti, masline, migdale, salata verde, hering afumat, ulei de masline, mustar dulce, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi doi castraveti verzi 100 g masline feliate 100 g migdale o salata verde 500 g hering afumat 50 ml ulei de masline…
Read more »





Fursecuri cu nuca si zahar pudra

21 April 2013
Fursecuri_cu_nuca_si_zahar_pudraFursecuri cu nuca si zahar pudra din: ou, faina, zahar, praf de copt, unt, nuca si zahar pudra. Ingrediente: un ou 250 g faina 80 g zahar o lingurita praf de copt 120 unt moale 100 g nuca macinata pentru servit: 100 g zahar pudra   Mod de preparare: Untul se freaca cu zaharul, se…
Read more »





Supa de perisoare cu patrunjel

21 April 2013
Supa_de_perisoare_cu_patrunjelSupa de perisoare din: carne tocata, ceapa, morcov, usturoi, pesmet, parmezan, ou, pasta de tomate, supa din concentrat de pui, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata o ceapa mica un morcov 2 catei usturoi 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan un ou 700 g pasta de tomate un litru supa din concentrat…
Read more »





Frittata cu ceapa verde si marar

21 April 2013
Frittata_cu_ceapa_verde_si_mararFrittata cu ceapa verde si marar din: branza sarata, cascaval, oua, faina, ceapa verde, marar, patrunjel, rosii si ulei. Ingrediente: 150 g branza sarata rasa 25 g cascaval ras 4 oua 1 lingurita de faina 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura patrunjel 2 rosii 2 linguri ulei   Mod de…
Read more »





Reteta de post: Cartofi copti

21 April 2013
Cartofi_coptiCartofi copti din: cartofi, ceapa, usturoi, concentrat de legume si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 3 cepe 4 catei de usturoi un cub concentrat de legume 3 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie rondele. Ceapa şi usturoiul se taie şi ele. într-o tigaie cu două linguri de ulei se pun…
Read more »





Frigarui de creveti picante si aromate

21 April 2013
Frigarui_de_creveti_picante_si_aromateFrigarui de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente: 24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de mare 1-2 linguri…
Read more »





Strudel cu flori de salcâm si nuci

21 April 2013
Retete_1Strudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1 pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1 cana nuci macinate 1…
Read more »

Vitel cu ardei

21 April 2013
Vitel_cu_ardeiVitel cu ardei din: carne de vitel, ardei gasi, ceapa, telina, usturoi, foaie de dafin, faina, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de vitel 3 ardei grasi de diferite culori 2 cepe o crenguta telina 3 catei usturoi o foaie de dafin o lingura faina 150 ml vin alb sec 4…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu

21 April 2013
Coaste_de_miel_cu_glazura_de_miere_si_sos_de_vin_rosu_4Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic.   Ingrediente pentru marinata: 1 rand coaste de miel 2 linguri rozmarin proaspat 1 lingura menta proaspata 1 lingura mustar…
Read more »





Grisine de dovlecei

21 April 2013
Grisine_de_dovleceiGrisine de dovlecei din: dovlecei, lapte de soia, faina, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 3 linguri lapte de soia 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine cu jet de apă rece. Se şterg pe un prosop absorbant de bucă­tărie, apoi se răzuie…
Read more »





Ciolan de porc la cuptor

21 April 2013
Ciolan_de_porc_la_cuptorCiolan de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: un ciolan de porc de circa 1,5 kg 200 g bacon 50 g unt un kg cartofi noi o ceapa mare o capatana de usturoi sare piper   Mod de preparare: Ciolanul de porc se pune…
Read more »





Salata de pui cu rosii si ceapa rosie

21 April 2013
Salata_de_pui_cu_rosii_si_ceapa_rosieSalata de pui cu rosii si ceapa rosie din: piept de pui, ou, faina, pesmet, rosii, ceapa rosie, ceapa verde, ulei, suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui un ou 2 linguri faina 2 linguri pesmet 8 rosii mici o ceapa rosie o legatura ceapa verde ulei pentru…
Read more »





Borş de primăvară cu smantana

21 April 2013
SupeBorş de primăvară cu smantana din: loboda rosie, macris, marar, patrunjel, leustean, salata verde, ceapa verde, bors, smantana, sare, piper, orez si condimente. Ingrediente: 3 legaturi de loboda rosie 1 legatura de macris 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 salata verde mica 3 legaturi ceapa verde 1 cana bors acru 1…
Read more »





Crostini cu branza de vaci, fructe de padure

21 April 2013
Crostini_cu_branza_de_vaci_fructe_de_padureCrostini cu branza de vaci, fructe de padure din: paine bagheta, unt, amidon, zahar vanilat, suc de limeta, fructe de padure asortate, sirop de artar si ciocolata alba. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri unt 250 g amidon (20% grasimi) 2 linguri zahar vanilat 1 lingura suc de limeta 400 g fructe de padure asortate…
Read more »





Miel cu tarhon si ceapa

21 April 2013
Miel_2Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul 3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas: grasime faina…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice

21 April 2013
Pulpa_de_miel_in_crusta_de_ierburi_aromatice_3Pulpa de miel in crusta de ierburi aromatice din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, frunze de salvie, frunze de menta, unt, patrunjel, rozmarin, cimbru usturoi, unt, sare si piper.   Ingrediente: 1 pulpa de miel sare si piper cimbru, frunze de salvie, frunze de menta 1 bucata de unt Ingrediente pentru crusta: 150g ierburi…
Read more »





Mancarica picanta cu piept de curcan

21 April 2013
Mancarica_picanta_cu_piept_de_curcanMancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3 linguri ulei…
Read more »





Supa de branza cu crutoane de paine

21 April 2013
Supa_de_branza_cu_crutoane_de_paineSupa de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt, faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g branza de Beaufort 100 ml smantana 50 g unt 50 g faina doua galbenusuri 100 ml vin alb sec o legatura cu verdeata sare piper nucsoara   Mod de preparare:…
Read more »





Tăieţei cu ciuperci

21 April 2013
Taietei_cu_ciuperciTăieţei cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe 150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o ceapa 2 fire patrunjel   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi baconul tăiat cubulete se călesc împreună,…
Read more »





Drob de miel in aluat cu garnitura de legume

21 April 2013
Retete_3Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa verde sare piper 1 lingura untura…
Read more »





Salata de portocale

21 April 2013
Retete_1Salata de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu apa de flori de portocal 6 frunze de menta   Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »





Ciorba de miel cu orez si morcovi

21 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_orez_si_morcoviCiorba de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare, apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac. Ingrediente: 50 g orez 3 morcovi potrivit 1 lingura legume uscate sare dupa gust 3 litri de apa leustean verde 1 kg carne de miel 1 ceapa 100 g telina 1 pastarnac  …
Read more »





Drob în aluat servit cald sau rece

21 April 2013
Drob_în_aluat_servit_cald_sau_receDrob în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel, mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1 ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou 800 g maruntaie de miel…
Read more »





Ciuperci cu parmezan

21 April 2013
Ciuperci_cu_parmezanCiuperci cu parmezan din: ciuperci, unt, usturoi, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 ciuperci marisoare 100 g unt 6 catei de usturoi parmezan, dupa gust patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se taie în două si se pun la sotat în unt topit, încins. Se presară cu sare şi piper…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu pui, caju si noodles

21 April 2013
Salata_cu_pui_caju_si_noodles_7Salata cu Pui, caju si noodles din: noodles, piept de pui, caju, ceapa verde, coriandru, usturoi, unt de arahide, sos de chilli, sos de soia, otet de vin rosu, ulei de susan, ulei de masline, supa de pui, si piper sichuan.   Ingrediente: 1 pachet noodles, preparati conform indicatiilor de pe pachet 1 piept pui,…
Read more »





Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide

21 April 2013
Desert_cu_mousse_de_ciocolata_cozonac_si_stafideDesert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide  din: ciocolata de menaj, smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina, sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Read more »





Supa de prune

21 April 2013
Supa_de_prune.pngO reteta delicioasa de supa cu:prune, apa, smantana, faina, unt, zahar, sare. Ingrediente: 500g prune 1 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură făină 40 g unt zahăr sare după gust   Mod de preparare: Speli bine prunele şi le pui cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecori supa şi treci prune­le…
Read more »





Rulada de conopida

21 April 2013
Rulada_cu_conopida.pngO reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 50 g unt 80 g făină 1/2 I lapte 3 ouă Ingrediente umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30 g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper   Mod de preparare: Pui untul la încins, adaugi…
Read more »





Cubulete de sfecla rosie

21 April 2013
Cubulete_de_sfecla_rosie.O reteta delicioasa de cubulete cu:sfecla rosie, ulei de masline, otet, seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2-3 linguri oţet 1 linguriţă seminţe de chimen (pudră de chimen) 1 linguriţă seminţe de coriandru ( frunze de coriandru) un praf de cimbru sare…
Read more »





Rulouri din curcan cu salată de castraveţi şi ridichi

21 April 2013
Rulouri_din_curcan_-cu_-salata_de_castraveti_si_-ridichi.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:carne de curcan, sare, piper, sos pesto, sunca de Praga, ulei, castraveti, ridichii, iaurt, ulei de masline, otet, chili, patrunjel. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan sare piper 1-2 linguri de sos pesto 4 felii de şuncă de Praga ulei 2 castraveţi 2 legături ridichi 150 g iaurt 1…
Read more »





Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel

20 April 2013
Paine_prajita_cu_usturoi_rozmarin_si_patrunjel_25Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare.   Ingrediente: 1 paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Incalziti…
Read more »





Deliciu cu crema de branza si stafide

20 April 2013
Deliciu_cu_crema_de_branza_si_stafideDeliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei 1 praf de sare…
Read more »





Briose colorate

20 April 2013
Briose_colorateBriose colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat, sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci macadamia 50 g fructe confiate…
Read more »





Sardine cu roşii la cuptor

20 April 2013
Sardine_cu_rosii_la_cuptorSardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un ardei capia un ardei gras o ceapa doua linguri cu uleid e masline o paine alba 100 g…
Read more »





Pâine picantă cu verdeaţă

20 April 2013
Pâine_picanta_cu_verdeataPâine picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar, sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline, piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar sare o legatura de patrunjel o lingura cu pasta de…
Read more »





Pasca cu aluat de cozonac

20 April 2013
Pasca_cu_aluat_de_cozonacPasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura: 300 g branza de vaci 1/2 pahar zahar (sau dupa…
Read more »





Sarmale cu carne de miel in vita de vie

20 April 2013
Retete_1Sarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de miel 25 foid e vita 1/2 cana de orez 1 galbenus de ou 1…
Read more »





Clatite cu spanac si samburi de pin

20 April 2013
Clatite_cu_spanac_si_samburi_de_pinClatite cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac, usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 2 linguri samburi de pin 2 linguri ulei piper…
Read more »





Cozonac cu gem de capsuni

20 April 2013
Cozonac_cu_gem_de_capsuniCozonac cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte 200 g unt 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 450 g gem de capsuni 1 pliculet…
Read more »





Muşchi de vită cu bacon

20 April 2013
Muschi_de_vita_cu_baconMuşchi de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare, piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g rosii cherry o conserva de rosii in suc o lingura cu pasta de ardei…
Read more »

Briose cu cascaval si lapte batut

20 April 2013
Briose_cu_cascaval_si_lapte_batutBriose cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt, lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4 oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi 200 g cascaval   Mod de preparare: Se bate untul cu 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

20 April 2013
Cotlete_de_miel_la_tigaie_cu_sos_de_afine_6Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si margarina.   Ingrediente cotlete de miel: ¼ ceașca cafea macinata…
Read more »





Peste cu spanac si sos de mustar

20 April 2013
Peste_cu_spanac_si_sos_de_mustarPeste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii groase 2 fileuri de pastrav afumat, de aproximativ 140 g fiecare un strop de otet din…
Read more »





Miel cu ceapa

20 April 2013
Miel_1Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Read more »





Dovleac copt cu spanac

20 April 2013
Dovleac_copt_cu_spanacDovleac copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar, seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare, piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150 g zahar 15 g seminte de chimen 20 g seminte…
Read more »





Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii

20 April 2013
Chiftelute_cu_sunca_cascaval_si_rosiiChiftelute cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei. Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma 4 fileuri de ansoa 1 legatura busuioc coaja rasa de…
Read more »





Pasca cu branza si smantana

20 April 2013
Desert_2Pasca cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca, stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o mana de coca pastrata de la cozonac o cescuta cu stafide o lingrua de…
Read more »





Salata de gogonele cu ceapa

20 April 2013
Salata_de_gogonele.pngO reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli gogo­nelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la salata de vinete. Cureţi ceapa, o tai foarte…
Read more »





Borş de miel cu lobodă si orez

20 April 2013
Supe_3Borş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3 legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l bors 1 legatura leustean sare piper 2-3 foi de dafin…
Read more »





Tort diplomat de fructe

20 April 2013
Tort_diplomat_de_fructeTort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru ornat esenta de vanilie si…
Read more »





Placinta cu ardei copti si bacon afumat

20 April 2013
Placinta_cu_ardei_copti_si_bacon_afumatPlacinta cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara, ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou, batut 1 lingura seminte de susan pentru umplutura: 1 lingura…
Read more »





Supa de berbec cu arpacas si smantana

20 April 2013
SupeSupa de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina, pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g unt 2 oua 80 g smantana lichida sare   Mod de preparare: Carnea o cureţi de…
Read more »





Pui in must alb

20 April 2013
Pui_cu_must_dulce.pngO reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg) 400 ml must alb 200 ml supă de carne sau apă 3 linguri ulei de măsline zeama de la 1/2 de lămâie sare…
Read more »





Ouă vopsite

20 April 2013
Oua_pasteInainte să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi, fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în bucăţi de tifon sau alt material transparent şi le legi. Intr-o cratiţă pui coji de ceapă şi aşezi…
Read more »





Reteta zilei: Sos de zmeura

20 April 2013
Sos_de_zmeura_3Sos de zmeura din: zmeura si zahar pudra.   Ingrediente: 150g zmeura 45g Zahar pudra     Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu inghetata sau prajitura dupa preferinta. Sos de zmeura Pofta…
Read more »





Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci

20 April 2013
Piept_de_-rata_-umplut_-cu_-dovlecei_-si_-ciuperci.pngO reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi, sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel (250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800 g) 2 linguri de ulei 2 cepe mici 200 g…
Read more »





Gogosi cu magiun si branza

20 April 2013
Gogosi_cu_-magiun_si_branza.pngO reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte, unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci. Ingrediente aluat: 40 g drojdie 60 g zahăr pudră 500 g făină 250 ml lapte 50 g unt 1 pachet zahăr vanilat 1 vârf de sare 1 ou 3 linguri de rom făină…
Read more »





Supa de cartofi cu carne tocata

20 April 2013
Supa_de_cartofi_cu_carne_tocata.pngO reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare, piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina, maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe 400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen 400 g cartofi noi 250 g varză…
Read more »





Rulouri din faină de secară

20 April 2013
Rulouri_din_-faina_de_secara.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare, piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben, rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4 linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2 conserve de ton (320 g) 1 ceapă roşie 1/2 ardei…
Read more »





Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză

20 April 2013
Rulada_de_curcan_-umpluta_-cu_-crema_-de_-brnza.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben, branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1 lingură oţet de vin alb 4 linguri ulei de măsline…
Read more »





Sniţel de curcan cu rosii si mozzarella

20 April 2013
Snitel_de_curcan_cu-_rosii_-si_-mozzarella.pngO reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan, piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume, mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4 şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei de măsline 150 g smântână câte 1 linguriţă de cimbru…
Read more »





Carne de curcan cu ardei, porumb si germeni de soia

20 April 2013
Carne_de_curcan_cu_ardei_porumb_si_germeni_de_-soia.pngO reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare, piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui, germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei graşi mari, roşii 1 legătură ceapă verde 40 g cremă…
Read more »





Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi

20 April 2013
Cordon_bleu_-din_-curcan_cu-_cartofi_-copti.pngO reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600 g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţe­le de curcan groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii de brânză 2-3 linguri de faină 1 ou 80 g…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu lamaie

19 April 2013
Tarta_cu_lamaie_6Tarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana.   Ingrediente: aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g zahar 125ml smantana   Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Read more »





Saramura de peste cu mamaliga

19 April 2013
Saramura_de_peste_cu_mamaligaSaramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Read more »





Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata

19 April 2013
Chec_cu_fructe_confiate _si_sos_de_ciocolataChec cu fructe confiate  si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt, lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom, scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahar 4 oua 300 g faina 180 g unt o lamaie o lingurita cu praf de copt 200 g fructe…
Read more »





Invartite cu carnati

19 April 2013
Invartite_cu_carnatiInvartite cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere, sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru, ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati picanti doua oua 4…
Read more »





Ruladă de coaste de miel

19 April 2013
Miel_6Ruladă de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce)   Mod de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o cratiţă căleşti…
Read more »





Tort sărat de morcovi si brânză de vaci

19 April 2013
Tort_sarat_de_morcovi_si_brânza_de_vaciTort sărat de morcovi si brânză de vaci din: morcovi, unt, sare, oua, faina, amidon, praf de copt, migdale, ceapa verde, cascaval, branza de vaci cu verdeata, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 300 g morcovi 125 g unt sare 4 oua 75 g faina 30 g amidon 3 lingurite praf de copt 150 g…
Read more »





Taitei de orez cu fructe de mare

19 April 2013
Taitei_de_orez_cu_fructe_de_mareTaitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb…
Read more »





Cuşcuş cu spanac şi nuci

19 April 2013
Cuscus_cu_spanac_si_nuciCuşcuş cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare, piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie 500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4 catei de usturoi…
Read more »





Salată de paste cu pepene galben

19 April 2013
Salata_de_paste_cu_pepene_galbenSalată de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Read more »





Pulpă de miel cu vin

19 April 2013
Miel_2Pulpă de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 4 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana ulei de masline 1/2 l vin rosu demisec rozmarin oregano frunze de menta sare piper   Mod…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro