Retete pentru Paste:
Briose cu crema de ciocolata
6 May 2013
Briose
cu crema de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua,
extract de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 1
cana = 250 ml 1 1/2 cani faina 2 lingurite praf de copt un praf de sare
125 g unt moale 3/4 cana zahar 2 oua 1 lingurita extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel la gratar
5 May 2013
Pulpa
de miel la gratar din: ceapa, usturoi, frunze de rozmarin, coaja de
lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si pulpe de miel.
Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatati 2 linguri de frunze
de rozmarin proaspat Coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Miel umplut si marinat la cuptor
5 May 2013
Miel
umplut si marinat la cuptor din: miel, maruntaie de miel, taitei de
casa, ceapa, ulei, ou, sare, piper, usturoi, hrean, ceapa, vin, boabe de
piper negru, ulei, foi de dafin, sare. Ingrediente: 1 miel (3-3,5 kg)
măruntaie de miel 3-4 pahare tăieței de casă 4 cepe 4 linguri ulei 1 ou
sare piper negru…
Read more »
Read more »
Carne de oaie marinata la cuptor
5 May 2013
Carne
de oaie marinata la cuptor din: carne de oaie, sare, piper, paprica,
ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan
si cartofi. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper
negru măcinat paprica 0,5 pahar de ulei vegetal 1 ardei dulce 1 dovleac 1
vînătă medie 0,5 rădăcină de…
Read more »
Read more »
Briose cu crema
5 May 2013
din:
faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua,
zahar, mascarpone si frisca. Ingrediente: (1 cana=250ml) 1 1/2 cana
faina 3/4 cana zahar 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1
praf de sare 125 g margarina 4 banane 2 oua crema: 100 g zahar 250 g
mascarpone 200 ml frisca …
Read more »
Read more »
File de miel cu spanac si bulgur
5 May 2013
File
de miel cu spanac si bulgur din: supa de legume, bulgur, bulion,
chimen, spanac, file de miel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 ml
supa de legume 250 g bulgur 2 linguri bulion 1/2 lingurita chimen 400 g
spanac 600 g file de miel sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza de vaci si migdale
5 May 2013
Pasca
cu branza de vaci si migdale din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de
lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte.
Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g
branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu mazare si orez basmati
5 May 2013
Carne
de miel cu mazare si orez basmati din: carne de miel, mazare, ceapa,
usturoi, ulei, chimen, cuisoare, cardamom, scortisoara, foi de adfin,
coriandru, menta, ghimbir, sofran, supa, orez basmati si stafide.
Ingrediente: 750 g carne de miel pentru gulas 150 g mazare congelata 2
cepe 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 linguri…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de portocale
5 May 2013
Desert
cu crema de portocale din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de
portocala, faina, praf de copt, oua, branza de vaci, unt, suc de
portocale. Ingrediente: aluat: 200 g unt 170 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 lingurita coaja de portocala rasa 250 g faina 1 lingurita praf
de copt 4 oua…
Read more »
Read more »
Carne de oaie cu fasole verde si sos
5 May 2013
Carne
de oaie cu fasole verde si sos din: carne de oaie, fasole verde, ceapa,
rosii, faina de grau, ulei, usturoi, sare, piper, foid e dafin,
verdeata, ceapa, ulei, otet, cuisoare, coriandru, frunze de dafin si
zahar. Ingrediente: 800 g carne de oaie 600 g fasole verde 3 cepe 2
roşii 1 linguriţă făină de…
Read more »
Read more »
Linguine cu miel şi pesto
5 May 2013
Linguine
cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de
masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen,
piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel. Ingrediente:
1 catel de usturoi 60 g seminte de pin 125 ml supa de legume 5 linguri
ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu kaizer
5 May 2013
Pasca
umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare,
kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g
drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250
g kaizer afumat 300 g frunze de fetica Mod de preparare: Se
incalzeste jumatate din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de menta
5 May 2013
Cotlete
de miel la gratar cu sos de menta din: cotlete de miel, ulei de
masline, condimente pentru carnea de miel, sare, menta, patrunjel, coaja
de lamaie, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei, ulei de masline, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente 8 cotlete de miel 1 lingurita
ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Ciulama de miel cu mamaliguta
5 May 2013
Ciulama
de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina
de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1
kg de carne de miel 3 linguri de unt 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel 2-4 linguri de vin 2 linguri de făină de grîu 2-3 căţei de…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă la pahar cu somon afumat
5 May 2013
Ouă
de prepeliţă la pahar cu somon afumat din: mustar, marar tocat, ulei,
otet de mere, sare, piper alb, fasole verde, oua de prepelita, ardei
gras si somon afumat. Ingrediente: 4 lingurite mustar 1 lingurita marar
tocat 1 lingura ulei 1 lingura otet de mere sare piper alb 100 g fasole
verde 16 oua de…
Read more »
Read more »
Carne de oaie marinata cu usturoi si patrunjel
5 May 2013
Carne
de oaie marinata cu usturoi si patrunjel din: carne de oaie, sare,
piper, coriandru, maioneza, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1-1,2 kg
de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat coriandru 0,5 pahar de
maioneză 4 căţei de usturoi 1 lingură de pătrunjel tocat Mod de
preparare: Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana
5 May 2013
Ciorba
cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi,
ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de
dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g
carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de
pătrunjel 2 morcovi ½…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de vita
5 May 2013
Drob
cu carne de vita din: carne de vita tocata, oua, maruntaie de vita,
ceapa, sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel, marar, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 oua + 1 ou pentru uns 1 kg
maruntaie de vita amestecate (ficat, palcmani, rinichi) 4 cepe mari sare
piper busuioc cimbru multa verdeata tocata…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de miel
5 May 2013
Ardei
umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne
de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano,
iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 4 ardei capia rosii 2 rosii 1 ceapa
2 catei de usturoi 350 g carne de miel tocata 1 ou 2 linguri pesmet
sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin
5 May 2013
Cotlete
de miel la gratar cu sos de usturoi confiat si sirop de vin din:
usturoi, ulei de masline, cotlete de miel, vin, usturoi, patrunjel,
rozmarin, piper, usturoi confiat, ulei, otet de sherry, rozmarin, sare,
piper, vin, zahar. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3/4 ceasca ulei
de masline 1 kg de cotlete de miel…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar
5 May 2013
Frigarui
cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina,
sare, piper si sare de lamaie. Ingrediente: 800 g ciuperci albe
(shampignons, mînătărci, pitărci) 2 cepe 100 g şuncă 100 g slănină sare
piper negru măcinat sare de lămîie Mod de preparare: Mai întîi
ciupercile se pun pentru puţin timp în apă…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu hribi
5 May 2013
Friptură
de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru,
patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de
miel 500 g hribi 1 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce sau
iute 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel tocat marunt 1 capatana
usturoi 5 linguri ulei 1 pahar…
Read more »
Read more »
Grătar din carne de miel cu sos de legume
5 May 2013
Grătar
din carne de miel cu sos de legume din: usturoi, cimbru, rozmarin, suc
de lamaie, ulei de masline, carne de miel, dovlecel, ardei gras, vanta,
usturoi, ceapa, ulei de masline, bulion, smantana, supa de carne, sare
si piper. Ingrediente: pentru marinata: 5 catei de usturoi 1 fir cimbru 1
fir rozmarin sucul de la…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu legume si sos
5 May 2013
Pulpa
de miel la cuptor cu legume si sos din: pulpa de miel, sos harissa,
usturoi, sare, piper, rozmarin, cartofi, suc de lamaie, ceapa, rosii
tocate, foi de dafin, scortisoara, unt si vin rosu. Ingrediente: 1 pulpa
de miel sos harissa 2 catei mari de usturoi sare, piper macinat 1/2
legatura de rozmarin 1 kg…
Read more »
Read more »
Panacota cu vanilie si ciocolata
5 May 2013
Panacota
cu vanilie si ciocolata din: frisca, lapte, zahar, ciocolata, esenta de
vanilie, gelatina si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml frisca
lichida 100 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata esenta de vanilie
gelatina frunze de menta Mod de preparare: Punem 1 plic de gelatină în
lapte, pentru a se dizolva. Punem…
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne de miel
5 May 2013
Pateuri
cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe
de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde.
Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet
1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura:
750 g organe de miel (inima,…
Read more »
Read more »
File de porc la gratar
5 May 2013
File
de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi,
slanina afumata, sare si piper. Ingrediente: 2-4 buc. de muşchi de porc
2-3 linguri de ulei vegetal 4 linguri de vin de masă 4-5 căţei de
usturoi 100 g de slănină afumată sare piper negru măcinat Mod de
preparare: În carnea…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură
5 May 2013
Tocăniţă
de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei
grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde
si condimente. Ingrediente: 1 pui de 1,2 kg 100 ml ulei 500 g unt 100 ml
vin 5 cepe 4 ardei grasi 700 g rosii 1 kg cartofi 150 g smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac
5 May 2013
Pulpa
de miel cu morcovi copti si piure de pastarnac din: pulpa de miel,
pastarnac, morcovi, lamaie, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi,
unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 kg de
pastarnac 1 legatura de morcovi 1/2 lamaie 2 linguri de rozmarin 2
linguri de cimbru 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Prajitura savuroasa cu mac
5 May 2013
Prajitura
savuroasa cu mac din: mac, lapte, faina, zahar pudra, oua, margarina,
bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cana mac 1 cana lapte 2 cani de faina
2 cani de zahar pudra 4 oua 270 g margarina 1 varf cutit de bicarbonat
otet Mod de preparare: Amesteci laptele cu macul si-l incalzesti
putin, fara sa-l…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin
5 May 2013
Cotlete
de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, ulei de masline, ardei iute, otet aromat, vin, unt, faina.
Ingrediente: 8 cotlete de miel sare piper 2 fire rozmarin 2 fire usturoi
50 ml ulei de masline 1 ardei iute 2 linguri otet aromat 100 ml vin alb
1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Ciorbă rădăuţeană cu smantana
5 May 2013
Ciorbă
rădăuţeană cu smantana din: pui, telina, morcovi, radacina de
patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare, de casa 1 telina 3 morcovi 3
radacini de patrunjel 1 kg smantana 3 galbenusuri 1 capatana de usturoi
otet dupa gust sare piper 1 legatura patrunjel Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu şuncă şi ou
5 May 2013
Ruladă
de curcan cu şuncă şi ou din: piept de curcan, cimbru verde, unt, sunca
de praga, oua, apa, vin alb, sare, ulei, piper alb, morcovi, varza de
bruxelles, unt, sare si piper. Ingrediente: pentru rulada: 600 g piept
de curcan 3 linguri de cimbru verde 50 g unt 150 g feliute sunca de
Praga…
Read more »
Read more »
Friptura din muschi de vita cu legume
5 May 2013
Friptura
din muschi de vita cu legume din: muschi de vita, ardei rgas, morcovi,
suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, sare si piper.
Ingrediente: 400g muschi de vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de
lamaie ulei de masline 2 linguri seminte de susan sare piper Mod de
preparare: Taiem…
Read more »
Read more »
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Pasti!
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de
miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut,
cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire.
Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati…
Read more »
Read more »
Retete pentru Sfintele Sarbatori de Paste !
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole alba O
reteta video despre cum se prepara pulpa de miel cu vin rosu si fasole
alba, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 3 tbsp olive oil 4 lamb shanks 1 large onion,
sliced 1…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru Paşti
4 May 2013
Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie Cotlete de miel
la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru,
boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde,
ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.
Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru Paşte
4 May 2013
Retete
pentru Paste: Stufat de miel cu vin Stufat de miel cu vin din: carne de
miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si
piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire
usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin
roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu condimente chinezesti
4 May 2013
Cotlete
de miel cu condimente chinezesti din: zahar brun, usturoi, coriandru,
cinci condimente chinezesti, piper cayenne, sos de soia, cotlete de miel
si orez fiert. Ingrediente: 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca usturoi,
tocat 1/4 ceasca coriandru, tocat 1/2 lingurita praf cinci condimente
chinezesti 1/4 lingurita piper cayenne 1/4 ceasca sos de soia…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu unt si verdeata
4 May 2013
Friptura
de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin,
sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si
usturoi. Ingrediente: friptura: 800 g pulpa de miel fara oase 300 ml
supa de legume 150 ml vin alb sare piper cartofi: 800 g cartofi noi 2
linguri unt 1…
Read more »
Read more »
Tocanita haiduceasca cu carne de vita
4 May 2013
Tocanita
haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion,
ceapa, usturoi, morcovi, ardei capia, boia iute, foaie de dafin, otet,
sare si ulei. Ingrediente: 600 g cuburi de vita 2 cartofi mari 1 cana cu
suc de rosii 2 linguri cu bulion 3-4 cepe 1 catel de usturoi 2 morcovi
mari…
Read more »
Read more »
Curry cu carne de miel
4 May 2013
Curry
cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide,
ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel,
concentrat de legume, orez basmati, sofran. Ingrediente: 3 linguri ulei
de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate marunt 50 g stafide 40 g
ghimbir, taiat felii 30 g nuci caju si migdale…
Read more »
Read more »
Friptura din muschi de vita in crusta
4 May 2013
Friptura
din muschi de vita in crusta din: muschi de vita, sare, piper, boia,
cimbru, busuioc, foaie de dafin, usturoi, ulei de masline, vin rosu
demidulce, cartofi, morcovi, telina, unt si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
muşchi vită sau porc sare piper boia dulce şi picantă cimbru
busuioc foaie de dafin rozmarin măcinat 3 căţei usturoi pisaţi
3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Parjoala dietetica la cuptor
4 May 2013
O
reteta delicioasa de parjoala dietetica cu: carne, ceapa, paine,
patrunjel verde, oua, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1
felie pâine pătrunjel verde 1 ou pesmet sare Mod de preparare: Toci
ceapa, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată şi
stoarsă şi amesteci apoi cu ceapa, oul şi…
Read more »
Read more »
Carne de vita la gratar
4 May 2013
Carne
de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin,
verdeata, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de carne de vită 3
linguri de ulei vegetal 2 linguri de vin sec ½ mănunchi de verdeaţă 1/3
praz sare piper negru măcinat Mod de preparare: La prepararea acestui
fel…
Read more »
Read more »
Pilaf cu legume şi ciuperci
4 May 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras,
ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume. Ingrediente: 1 pahar sau
1 cană mică de orez 2 morcovi 1 dovlecel 2 ardei graşi 2 cepe 1/2 kg
ciuperci boia dulce concentrat legume Mod de preparare: Speli orezul.
Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică,…
Read more »
Read more »
Supa minestrone cu pesto si slaninuta
4 May 2013
Supa
minestrone cu pesto si slaninuta din: busuioc, leurda, sare, seminte de
pin, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, telina,
slaninuta, rosii, supa de legume si macaroane. Ingrediente: Pesto: 3
fire de busuioc • 1 legătură leurdă • 1 praf de sare 2 linguri semințe
de pin • 2 linguri parmezan ras 4 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de miel
4 May 2013
Friptura
delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper,
condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de
floarea soarelui, vin si usturoi verde. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1
legatura de verdeata sare piper condiment pentru carnea de miel boia
dulce 4 capatani de usturoi foi de dafin…
Read more »
Read more »
Negrese cu menta si ciocolata
4 May 2013
Negrese
cu menta si ciocolata din: ciocolata amaruie, unt nesarat, zahar, oua,
esenta de menta, faina, ciocolata after eight, ciocolata amaruie, esenta
de menta si unt nesarat. Ingrediente: 325 g ciocolata amaruie, rupta
bucati 250 g unt nesarat, taiat cuburi 400 g zahar 5 oua, batute 1/4
esenta de menta 200 g faina 16 bucati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita
4 May 2013
Sarmalute
in foi de vita cu carne de miel si vita din: carne tocata de vita,
carne tocata de miel, orez, ceapa, rosii, menta, sare, piper, frunze de
vita, suc de lamaie, felii de lamaie si salata asortata. Ingrediente:
500g carne tocata de vita 500 carne tocata de miel 2 cesti de orez alb,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa, branza si bacon
4 May 2013
Tarta
cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon,
branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa sare
pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml branza dulce 3 oua
200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Risotto cu sos pesto
4 May 2013
Risotto
cu sos pesto din: morcovi, orez, sos pesto, frunze de busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 1 morcovi 100 g orez prefiert 500 g sos peso frunze
de busuioc sare piper Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă
cu sare, împreună cu morcovul ras. Fierbem 10-12 minute, după care
scurgem surplusul…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos de vin
4 May 2013
Friptura
de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline,
ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg
pulpă de vită sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline ardei
roşu uscat piper boia dulce cimbrişor 400 g pulpă de roşii Mod de
preparare: Carnea de…
Read more »
Read more »
Placinta cu urzici
4 May 2013
Placinta
cu urzici din: foi de placina, urzici, unt, cascaval, oua. Ingrediente:
250 g foi de placinta din comert 500 g urzici 100 g unt sau margarina
150 g cascaval ras sau branza de oaie faramitata 2 oua Mod de
preparare: Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă
clocotită…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii si mozzarella (Salata Caprese)
4 May 2013
Salata
cu rosii si mozzarella din: rosii, mozzarella, ulei de masline si
frunze de busuioc. Ingrediente: 4 rosii 200 g mozzarella ulei de masline
frunze de busuioc Mod de preparare: Spalam rosii si le taiem rondele.
Aranjam farfuriile, alternand rondele de rosii cu bucatele de branza.
Turnam ulei de masline si ornam cu frunze…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de oaie, fasole si legume
4 May 2013
Ciorba
cu carne de oaie, fasole si legume din: apa, carne de oaie, fasole,
cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, bors acru, sare, ardei
iute, leustean si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne de
oaie 1 pahar fasole alba 2 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel ½ rădăcină de ţelină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de miel cu sos picant
4 May 2013
Chiftelute
de miel cu sos picant din: carne tocata de miel, ceapa, chili, ghimbir,
sare, ulei, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru,
chimen, piper cayenne, rosii, lapte de cocos, sare, coriandru si otet de
mere. Ingrediente chiftelute de miel: 500g carne tocata de miel 1/4
ceasca ceapa tocata 2 ardei chili, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu dovleac si scortisoara
4 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, scortisoara, oua, faina,
zahar vanilat, ulei, lamaie, unt, sare, dovleac. Ingrediente umplutura:
100 g zahăr 1/2 dovleac 1 lingură cu unt 1-2 linguriţe scorţişoară
Ingrediente blat: 5 ouă 150 g zahăr 125 g făină 1 pliculeţ de zahăr
vanilat 5 linguri ulei Raza Soarelui 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Crema catalana cu portocala si frunze de menta
4 May 2013
O
reteta delicioasa de crema catalana cu: lamaie, lapte, smantana,
scortisoara, zahar, galbenusuri, portocale, zahar brun, amidon de
porumb, frunze de menta. Ingrediente: 1 lămâie 400 ml lapte (3,5%
grăsime) 400 g smântână dulce grasă 1 linguriţă scorţişoară 150 g zahăr 6
gălbenuşuri 3-4 portocale 6-8 linguriţe de zahăr brun 1-2 linguri
amidon de porumb…
Read more »
Read more »
Ficat de porc la gratar
4 May 2013
Ficat
de porc la gratar din: ficat de porc, sare si piper. Ingrediente: 600 g
de ficat de porc sau de vită sare piper negru măcinat Mod de
preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi
plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului
unsă cu…
Read more »
Read more »
Ruladă, din carne de miel
4 May 2013
Ruladă
din carne de miel din: carne de miel, vin, oua, morcovi, ciuperci,
mustar, condiment, sare, piper, lipii, ceapa, marar si cascaval.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 pahar de vin alb 3 oua 2 morcovi
potriviti ca marime 200 g ciuperci 1 lingura mustar 1 cub condiment sare
piper dupa gust 2 lipii…
Read more »
Read more »
Pudding cu ciocolata
4 May 2013
Pudding
cu ciocolata din: unt, cacao, ciocolata amaruie, oua, esenta de
migdale, zahar tos, faina, ciocoalta si scortisoara. Ingrediente: 200 g
unt, taiat cuburi plus pentru uns 2 linguri cacao pentru presarat 100 g
ciocolata amaruie, rupta bucati 2 oua, separate 1 lingurita esenta de
vanilie sau de migdale 100 g zahar tos 80 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu somon
4 May 2013
Tartă
cu somon din: faina, unt, sare, otet, apa, spanac, file de somon, oua,
smanana, sare, piper si usturoi. Ingrediente: blat: 250 g faina 125 g
unt 5 g sare 2 linguri otet 50 ml apa umplutura: 1 kg spanac proaspat
300 g file de somon proaspat 3 oua 250 ml smantana sare piper 1…
Read more »
Read more »
Pulpa de rata cu cartofi si orez
4 May 2013
Pulpa
de rata cu cartofi si orez din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi,
orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2
cartofi 200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta,
strecuram supa. Amestecam orezul…
Read more »
Read more »
Pasca cu smantana si blat de biscuiti
4 May 2013
Pasca
cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana,
oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti
cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr
zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie Mod de preparare:
Biscuitii se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Smoothie de afine
4 May 2013
Smoothie
de afine din: afine, lapte, iaurt, migdale, esenta de vanilie, sirop
de artar si frunze de menta. Ingrediente: 2 cesti de afine proaspete sau
congelate 1 + 1/2 cani lapte migdale Lapte 1 cana iaurt 1/3 ceasca
migdale crude 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de melasa, sirop
de arțar sau miere frunze…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu sote de legume
4 May 2013
Carne
de vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi,
ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru si vin
roze. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi
6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de
floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel la gratar cu salata
4 May 2013
Cotlet
de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de
masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si
menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie
100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie,
taiata marunt O jumatate…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel in crusta de ierburi
4 May 2013
Pulpa
de vitel in crusta de ierburi din: pulpa de vitel, ulei de masline,
busuioc, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa
de vitel 100 ml ulei de masline busuioc uscat cimbru uscat marar uscat
patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpa întreagă în
apă cu sare, timp de 30-40…
Read more »
Read more »
Rulouri cu piure
4 May 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: file de porc, sare, ou, piper, faina,
morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii, busuioc. Ingrediente: 800 g
file de porc sare piper 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2
linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc
Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carnati afumat si branza de oaie
4 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu:branza de oaie, carnati afumati, oua,
untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g
cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g untură 3 cepe sare piper Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti uşor în untura încinsă. Adaugi apoi
cârnaţii tăiaţi felii subţiri şi îi…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere, scortisoara si smantana
4 May 2013
O
reteta delicioasa de strudel cu:faina, unt, smantana, ou, sare, otet,
mere, scortisoara, gris. Ingrediente aluatul I: 200 g făină 200 g unt
Ingrediente aluatul II: 200 g făină 3-4 linguri smântână 1 ou puţină
sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 1 kg mere 3 linguri griş
scorţişoară 1 plic zahăr pudră cu aromă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu frisca si gem de zmeura
3 May 2013
Tort
cu frisca si gem de zmeura din: faina, zahar pudra, unt, praf de copt,
esenta de vanilie, oua, apa, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie,
gem de zmeura si zahar pudra. Ingrediente pentru blat: 250g faina 250g
zahar pudra 250g unt nesarat 1 lingurita praf de copt ½ lingurita
esenta de vanilie 4…
Read more »
Read more »
Frigarui din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar
3 May 2013
Frigarui
din ficat de pasare cu sunca si ceapa la gratar din: ficat, sunca,
ceapa, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 400 g de ficat 100 g de şuncă
sau muşchi afumat 1-2 cepe ½ pahar de mujdei sare piper negru măcinat
Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se
taie…
Read more »
Read more »
Supa cu rasol de miel si legume
3 May 2013
Supa
cu rasol de miel si legume din: rasoluri de miel, ceapa, telina,
morcovi, cartofi, supa de rosii, rosii deshidratate, apa, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 rasoluri de miel, taiate in felii 1 ceapa
taiata marunt 3 tulpini de telina, taiate 2 morcovi, taiati in bucati
mici 2 cartofi mari, curatati si taiati 1…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ierburi
3 May 2013
Cotlet
de porc cu ierburi din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru,
piper, sare. Ingrediente: 1-1,5 cotlet de porc fara os 4 cartofi mari
4-5 catei de usturoi cimbru piper negru boabe sare piper Mod de
preparare: Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară
alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura
3 May 2013
Prajitura
cu ciocolata, migdale si zmeura din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, unt nesarat, oua, zahar tos, migdale, cacao, praf de copt si
zmeura. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati 100 g
ciocolata cu lapte, rupta bucati 200 g unt nesarat, taiat cuburi 4 oua
200 g zahar tos 200 g migdale macinate 50…
Read more »
Read more »
Aperitive cu carne tocata
3 May 2013
Aperitive
cu carne tocata din: carne tocata, usturoi verde, ceapa verde, nuca,
ou, busuioc verde, ierburi provensale, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne tocata (porc, pasare) 2 fire de usturoi verde 4 fire de ceapa
verde 2 linguri cu nuca macinata fin 1 ou 1 lingura cu busuioc verde
tocat marunt 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos si fasole verde
3 May 2013
Cotlete
de miel cu sos si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos
oyster, sos de soia, unt, orez, zahar brun, lamaie si sos chili.
Ingrediente: 600g cotlete de miel 500g fasole verde 50ml sos oyster 50ml
sos soia 50g unt 20ml ulei de orez 1 lingura zahar brun 2-3 feliute
lamaie sos…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci si smantana
3 May 2013
Muschi
de vita cu ciuperci si smantana din: cartofi, ceapa rosie, lamaie,
muschi de vita, ciuperci, smantana, unt, vin rosu, patrunjel verde,
mirodenii, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 ceapa rosie 1
lamaie 500g muschi de vita, gata feliat la macelarie 500g ciuperci 200g
smantana 100g unt 300ml vin rosu patrunjel verde mirodenii sare…
Read more »
Read more »
Drob de porc cu mere
3 May 2013
Drob
de porc cu mere din: carne de porc, orez, ceapa, mere, oua, piper,
nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 100 g orez 1
ceapa 2 mere 2 oua 1 lingurita cu piper alb macinat 1 varf de nucsoara
sare Mod de preparare: Fierbe orezul (nu foarte mult), toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Briose cu carne de miel si cascaval
3 May 2013
Briose
cu carne de miel si cascaval din: pulpa de miel, ceapa verde, usturoi,
pesmet, oua, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g
pulpă de miel tocată 3 fire de ceapă verde 1 fir de usturoi verde 2
linguri cu pesmet 3 ouă 6 ouă de prepeliţă 30 ml smântână lichidă 50 g…
Read more »
Read more »
Tartă de ciocolată şi sos caramel
3 May 2013
Tartă
de ciocolată şi sos caramel din: faina, cacao, zahar pudra, unt sarat,
galbenusuri, ciocolata amaruie, coniac, galbenus, zahar, frisca, cacao,
sos caramel si sare grunjoasa. Ingrediente: 175 g făina 50 g cacao 50 g
zahăr pudră 140 g unt sărat, tăiat cuburi 3 gălbenuşuri pentru
umplutura: 150 g ciocolată amăruie cu 70% cacao, ruptă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Shake cu inghetata de vanilie
3 May 2013
Shake
cu inghetata de vanilie din: curmale, lapte praf, lapte, inghetata de
vanilie. Ingrediente: Curmale taiate bucati 2 lingurite de lapte praf ¼
cana de lapte 4 cesti inghetata de vanilie 3 cupe inghetata de vanilie –
pentru garnitura Mod de preparare: Adaugati curmalele, laptele praf,
laptele si 4 cupe de inghetata la…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana
3 May 2013
Ciorba
cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie,
cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei rgas,
rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si
verdeata. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne grasă de oaie 4 cartofi 4
cepe 2 rădăcini de pătrunjel ½…
Read more »
Read more »
Chec cu spanac
3 May 2013
Chec
cu spanac din: carne de curcan, oua, ceapa, menta, piper, sare, spanac,
ceapa verde, usturoi, pesmet, unt, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
carne de curcan tocata 2 oua 2 ceapa potrivite 1 lingurita cu menta
tocata 1 lingurita cu piper negru macinat sare pentru umplutura: 1 kg
spanac verde 3 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Piept de porc la gratar
3 May 2013
Piept
de porc la gratar din: piept de porc, ulei vegetal, mujdei, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de porc fără oase 1 lingură de ulei
vegetal ¼ pahar de mujdei sare piper negru măcinat Mod de preparare:
Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte
2bucăşi la porţie),…
Read more »
Read more »
Ruladă cu spanac si somon afumat
3 May 2013
Ruladă
cu spanac si somon afumat din: spanac, oua, crema de branza de vaci,
sare, faina, praf de copt, usturoi, file de somon afumat si parmezan.
Ingrediente: 400 g spanac congelat (tocat) 5 ou 160 g crema de branza de
vaci 1/2 lingurita de sare 3 linguri faina 1/2 plic praf de copt 3
catei…
Read more »
Read more »
Drob picant de miel cu ceapa verde
3 May 2013
Drob
picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua,
unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa
verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă
250 unt 2 cepe albe miezul de la o baghetă 250 lapte sare piper
cimbru o lingură pesmet ceapă verde şi…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu ficatei de pui
3 May 2013
Curcan
umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa
verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe
de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin. Ingrediente: 1 curcan mic
300 g ficatei 2-3 fire de usturoi verde 2 fire de ceapa verde 200 g
migdale 1 mar (umplutura) piper negru…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel dreasa cu smantana
3 May 2013
Ciorba
de miel dreasa cu smantana din: coaste de miel, apa, morcov, radacina
de patrunjel, cartofi, ceapa, orez, galbenus, smantana, bors, patrunjel,
leustean si sare. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 l apă 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 1 ceapă 3 linguri cu orez 1 gălbenuş 2
linguri cu smântână 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulas de pui
3 May 2013
Gulas
de pui din: ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ardei rgasi, rosii,
piept de pui, boia de ardei dulce, seminte de chimen, frunze de dafin,
boabe de piper negru, sare, smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 5 catei de usturoi, tocati 6
ardei grasi, tocati…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si carne
3 May 2013
Tarta
cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute,
unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de
lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella.
Ingrediente: 1 kg spanac tanar 2 catei de usturoi 1 ceapa 6 ciuperci
Champignon 1 ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac
3 May 2013
Se
prepară maia, din 50 g drojdie proaspătă, puţin lapte călduţ, o
linguriţă de zahăr şi 1-2 linguri făină. Se lasă să crească. Se rade
coaja de la 1/2 portocală şi 2 limette şi se stoarce sucul de limette.
Se cerne 1 kg făină. Se face o gropiţă la mijloc. Se freacă 5
gălbenuşuri cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel impanata cu garnitura
3 May 2013
Pulpa
de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti.
Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi
sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec
Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin Mod de
preparare: Pulpa…
Read more »
Read more »
Spuma de martipan
3 May 2013
Spuma
de martipan din: stafide, coniac, martipan, croissante, zahar brun,
frisca, oua, esenta de vanilie, amestec de mirodenii si piersici.
Ingrediente: 200 g stafide 4 linguri coniac 100 g martipan alb 2
croissante, uscate si sfaramate complet (pesmet) 125 g zahar brun (sau
alb) 2 oua, separate 450 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Placinta cu afumatura
3 May 2013
Placinta
cu afumatura din: cartofi, muschi afumat, slaninuta afumata, malai,
faina, usturoi verde, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g
muschiulet afumat, sau jambon, carnacior etc 100 g slaninuta afumata 2
linguri malai 2 linguri faina 2 legatura usturoi verde sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel
3 May 2013
Legume
de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de
legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi
de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 50 g
unt 500 ml supa limpede de legume 300 g morcovi noi 300 g pastarnac,
taiat pe jumatate daca e necesar 200 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in crusta
3 May 2013
Friptura
de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare,
vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin
legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce
4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează
pulpa de miel, se trece în câteva…
Read more »
Read more »
Garnitura de cartofi rondele cu branza feta
3 May 2013
Garnitura
de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea
soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani
de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de
ceapa verde Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute cu masline verzi
3 May 2013
Oua
umplute cu masline verzi din: oua, masline verzi, capere, maioneza,
iaurt, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente: 6 oua 9-10 masline verzi, tocate 1 lingura capere tocate
marunt 2 linguri maioneza 2 linguri iaurt 2 lingurite mustar Dijon 1
lingurita ulei de masline sare și piper proaspat macinat negru…
Read more »
Read more »
Rulada din pulpa de miel cu verdeata
3 May 2013
Rulada
din pulpa de miel cu verdeata din: nuci de pin, menta, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, masline, usturoi, ulei de masline, pulpa de miel, vin
si supa de miel. Ingrediente: 100 g nuci de pin, usor rumenite o
legatura de menta, frunzele rupte coaja si zeama de la 1 lamaie 75 g
masline…
Read more »
Read more »
Costita de porc marinata la gratar
3 May 2013
Costita
de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l
de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper
negru măcinat Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu leustean si smantana
3 May 2013
Bors
de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, ceapa, morcovi,
orez, bors, leustean, sare, piper, smantana si galbenusuri. Ingrediente:
un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi o ceşcuţă orez
500 borş leuştean sare piper 300 smântână 4 gălbenuşuri Mod de
preparare: Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se…
Read more »
Read more »
Foietaj cu praz si costita
3 May 2013
Foietaj
cu praz si costita din: costita, unt, praz, vin, smantana, foietaj si
cimbru. Ingrediente: 100 g costita, taiata cuburi 20 g unt 2 fire praz,
taiat felii 100 ml vin alb sec 6 linguri smantana 500 g foietaj 4 fire
cimbru, sfaramat Mod de preparare: încinge cuptorul la semnul 5/190 C.
Prăjeşte costiţa…
Read more »
Read more »
Supa de papadie
3 May 2013
Supa
de papadie din: frunze de papadie, smantana, pastarnac, ceapa, morcovi,
cartofi, orez, sare si verdeata. Ingrediente: 250 g frunze de papadie
2-3 linguri smantana 1 pastarnac 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri
orez sare verdeata tocata Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi
spălat îl pui să fiarbă într-un litru de apă…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu usturoi si boia la cuptor
3 May 2013
Cotlete
de miel la cuptor din: costite de miel, sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, cimbru si vin vin alb. Ingrediente: 800 g costiţe de miel
sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce cimbru 300 ml
vin alb demisec Mod de preparare: Se spală costiţele de miel cujet de
apă rece, apoi se scurg…
Read more »
Read more »
Preparate gustoase pentru masa de Paşti
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşti: Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi 2
May 2013 Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de
miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin,
sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel
100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Preparate delicioase pentru masa de Paşti
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşti: Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci 11
April 2013 O reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca,
cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150 g şuncă 3 linguri de caşcaval ras
150 g ciuperci 100 g spanac…
Read more »
Read more »
Preparate delicioase pentru masa de Paşte
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşte: Rulouri din curcan cu sos gazpacho 16 April
2013 O reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi,
usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia,
castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1
legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Preparate gustoase pentru masa de Paşte
2 May 2013
Preparate
pentru masa de Paşte: Pasca cu branza si smantana 20 April 2013 Pasca
cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca,
stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g
zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o…
Read more »
Read more »
Preparate pentru masa de Paşti
2 May 2013
Retete
pentru masa de Paşti: Ciorba cu costita de miel 29 April 2013 Ciorba cu
costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper,
ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie
de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de
miel 1 cutie de smântână sare, piper…
Read more »
Read more »
Preparate pentru masa de Paşte
2 May 2013
Retete
pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si
avocado 1 May 2013 Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic,
spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2
ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana
1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse cu crema de branza si capsuni
2 May 2013
Mousse
cu crema de branza si capsuni din: biscuiti, unt, branza mascarpone,
zahar, capsuni, menta. Ingrediente: 6 biscuiti 30 g unt, la
temperatura camerei Ingrediente pentru crema de branza: 500 gr branza
mascarpone 200 ml frisca 4-5 linguri de zahar 300 gr capsuni macerate in
jumatate lingura otet balsamic si ¾ lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sos de piper
2 May 2013
Friptura
de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose,
ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel
sare piper 200 ml vin rose ulei Pentru sos: piper verde şi negru 150 g
unt 3 lingurite făină 200 ml lapte dulce cimbru uscat şi verde Mod de
preparare: Se pregăteşte carnea…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu loboda si stevie
2 May 2013
Bors
de miel cu loboda si stevie din: carne de miel, ceapa, morcov, telina,
pastarnac, ardei gras, ardei iute, zahar, stevie, loboda rosie,
leustean, bors, orez, rosii in bulion si oua. Ingrediente: 800 g carne
de miel pentru bors 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac 1 ardei
gras 1 ardei iute 1/2…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi
2 May 2013
Costite
de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt,
pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper,
morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt
2 linguri pesmet 100 ml vin rose dulce 3-4 linguri ulei de măsline
5-6 căţei de usturoi cimbru uscat şi verde 2-3 crengute rozmarin sare
piper…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de ghimbir
2 May 2013
Ceafa
de porc cu sos de ghimbir din: ceafa de porc, ardei gras, sare, ulei,
mustar, vin, miere, boia iute, usturoi, ghimbir, apa si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 1 ardei gras (rosu sau galben
sau 1/2 rosu, 1/2 galben) 1 ceapa mica sare ulei pentru sos: 1 ceasca
de…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de branza si salata de rucola
2 May 2013
Antricot
de vitel cu sos de branza si salata de rucola din: antricoate de vitel,
crema de branza, ceapa verde, ardei capia, marar, ulei de masline,
zeama de lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 antricoate de vitel
400 g crema de banza 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia rosu 1
legatura marar 3-4…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu morcovi si ardei gras
2 May 2013
Drob
de pui cu morcovi si ardei gras din: carne de pui, oua, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, frunze de patrunjel verde, piper, porumb, sare si
ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui tocata (pulpa si piept) 2 oua 1
ardei gras rosu 2 morcovi 3 fire de ceapa verde 1 mana de frunze de…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu bacon si ciuperci
2 May 2013
Rulada
de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon,
ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb. Ingrediente: 2 pulpe
de curcan (inferioare) 200 g sunca slaba 100 g bacon 1 ceapa mare 100 g
nuca 300 g ciuperci 1 lingura cu pesmet 2 catei de usturoi 200 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la tava cu garnitura
2 May 2013
Pulpa
de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper,
boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si
cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat
şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei
de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu verdeturi in foitaj
2 May 2013
Rulada
de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa,
usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare,
piper si scortisoara. Ingrediente: muschi de vita, bcuata intreaga 4-5
legaturi leurda 2 cepe 1 legatura usturoi verde 1 legatura ceapa verde
250 g nuci pisate 500 g aluat foitaj 4…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu praz si morcovi
2 May 2013
Carne
de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2
fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper Mod
de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi
fleica…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar
2 May 2013
Coaste
de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin,
ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin
ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura
otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de rodie
2 May 2013
Ruladă
de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi,
busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii.
Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 3 fire de ceapa verde 2-3
catei de usturoi 1 pumn de busuioc 1 lingura cu alune macinate 50 g
rosii uscate…
Read more »
Read more »
Frigarui de oaie la gratar
2 May 2013
Frigarui
de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3
linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat
Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi
dorsală)…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor
2 May 2013
Friptură
de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa,
telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi
3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si crema de branza
2 May 2013
Prajitura
cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt,
nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana. Ingrediente: 125 g
unt 125 g zahar 125 g faina 2 oua 1 lingurita cu praf de copt 50 g nuca
200 g crema de branza 100 g zahar pudra pentru…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu ceapa si morcovi
2 May 2013
Tocanita
de miel cu ceapa si morcovi din: carne de miel, ceapa, morcovi,
usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si
piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de
usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de
salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Drobul de Miel
2 May 2013
Cum
se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla,
lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper,
otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel –
ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte
2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de napi si telina
2 May 2013
Supa
de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei
de masline, unt nesarat si smantana. Ingrediente: 230g telina 150g
ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de
masline 50g unt nesarat 150ml smantana Mod de preparare: Curatati,
spalati si taiati…
Read more »
Read more »
Pandispan cu mere
2 May 2013
Pandispan
cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt,
sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 350 g zahar 115 g unt 170 g crema de branza 2 oua 180 g
faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 2 lingurite
cu…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti
2 May 2013
Cotlet
de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar,
ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira
spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde
250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Read more »
Read more »
Biftec din carne de vita la gratar
2 May 2013
Biftec
din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin,
mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1
lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei
sare piper negru măcinat Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
2 May 2013
Placintele
cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de
foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1
legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare piper…
Read more »
Read more »
Prajitura in doua culori
2 May 2013
Prajitura
in doua culori din: crema de branza, zahar, ou, rom, unt, faina, praf
de copt, cacao, lapte, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: pentru
blat alb: 250 g crema de branza 50 g zahar 1 ou 1 1/2 lingurite cu rom
pentru blat maro: 150 g unt 135 g zahar 3 oua 120 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana
2 May 2013
Friptura
de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare,
zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana.
Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare
1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci
Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg
carne de miel (pulpă de miel…
Read more »
Read more »
Antricot de vita la gratar
2 May 2013
Antricot
de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei.
Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper
negru măcinat 1/3 pahar de mujdei Mod de preparare: Antricotul se
prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi
carnea de pelicule şi…
Read more »
Read more »
Cornuri cu nucă si ciocolată
2 May 2013
Cornuri
cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar,
scortisoara, ou si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 200 ml bors
de casa 300 g nuca 50 g cacao 100 g zahar scortisoara 1 ou sare Mod
de preparare: Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos olandez
2 May 2013
Sos
olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de
suc de lamaie Sare si piper Mod de preparare: Pune sucul de lamaie
intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se
incalzește untul pana cand s-a…
Read more »
Read more »
Antricot de miel cu orez si ardei gras
2 May 2013
Antricot
de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas,
ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii
antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe
700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pască vieneză
2 May 2013
Pască
vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra,
lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare.
Ingrediente: 1 kg mascarpone 8 oua 150 g zahar 3 linguri cu amidon 50 g
stafide aurii 300 g zahar pudra 3 lamai esenta de vanilie portocala
confiata coniac/rom sare Mod de preparare: Dă stafidele…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut cu cartofi si salata
2 May 2013
Cotlete
de berbecut cu cartofi si salata din: cotlete de berbecut, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 cotlete de berbecut cu os 4 cartofi mari 400 g spanac
roaspat 1 legatura ceapa verde 40 g unt 4-5 linguri ulei de masline 1
lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pasca pentru Masa de Paşte
2 May 2013
Pasca
pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja
de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina,
zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie
uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de
portocala lapte…
Read more »
Read more »
Miel umplut cu orez si stafide
2 May 2013
Miel
umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa,
sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt.
Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan
2 cepe sare piper pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide
1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado
1 May 2013
Inghetata
cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana,
iaurt, vanilie si miere. Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de
spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1
lingurita vanilie 2 linguri miere Mod de preparare: Pasati fisticul
la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna…
Read more »
Read more »
Friptură de pui în stil toscan
1 May 2013
Friptură
de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de
lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici 4 piepti
de pui fara os 2-3 lamai potrivite zeama de la o lamaie 2 legaturi
usturoi verde 1…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu legume, branza si spanac
1 May 2013
Friptura
de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac,
parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea
soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si
unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g
parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Read more »
Read more »
File de somon cu paste si rozmarin
1 May 2013
File
de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina,
lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin.
Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte
de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară sare piper negru boabe și
măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce Mod de…
Read more »
Read more »
Chec de brânză cu nucă si stafide
1 May 2013
Chec
de brânză cu nucă si stafide din: branza ricott, unt, zahar, oua,
faina, unt, stafide galbene, rom, coaja de portocala si sare.
Ingrediente: 150 g branza ricotta 150 g unt 150 g zahar 5 oua 50 g faina
50 g unt 50 g stafide galbene rom/coniac coaja de portocala sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa cu fasole si costita afumata
1 May 2013
Supa
cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita
afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei,
patrunjel si piper. Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g
costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina
de patrunjel 80 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb
1 May 2013
Frigarui
de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras,
sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana.
Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati
ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă
Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…
Read more »
Read more »
Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii
1 May 2013
Pasca
Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina
de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric,
caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju.
Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale
80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura
1 May 2013
Piept
de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt,
ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei,
ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente:
800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet
de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu sos de ierburi
1 May 2013
Ruladă
de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de
salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin
verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de
patrunjel 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu smantana
1 May 2013
Ciorba
de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi,
pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus,
patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept,
coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi
pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml
smântână 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume
1 May 2013
Burgeri
cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov,
ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de
ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac,
ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1
telina, tocata marunt 1…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval
1 May 2013
Drob
de pui cu ciuperci şi caşcaval din: pipote de pui, ficatei de pui,
ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 500 g ficatei de pui 500
g ciuperci champignon (oprim 100 g pentru decor) 500 g ceapa (din care
250 g ceapa verde)…
Read more »
Read more »
Invârtită cu mac
1 May 2013
Invârtită
cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar
brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g
faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt
1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g mac 100 g zahar brun 120…
Read more »
Read more »
Cuscus cu papaya si capere
1 May 2013
Cuscus
cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50
cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare Mod de
preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare şi o aşezăm pe baie de
abur. Acoperim şi lăsăm…
Read more »
Read more »
Melci glazurati
1 May 2013
Melci
glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar
pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml
lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate
200 g zahar pudra suc de lamaie esenta de vanilie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă vopsite
1 May 2013
Ouă
de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente:
20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet
apa (pentru fiert ouale) Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte
cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în
apă rece, cât să…
Read more »
Read more »
Cozonac cu cacao si scortisoara
1 May 2013
Cozonac
cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea,
lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea.
Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare
pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2 oua 60 g unt topit 560 g faina
sare pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta
1 May 2013
Friptura
de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti,
suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de
ardei, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți
curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de
usturoi…
Read more »
Read more »