Retete Supe:
Reteta zilei: Supa de tortellini
Supa
de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de
branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare. Ingrediente:
6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4
cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini
cu branza parmezan sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi cu smantana si patrunjel
Supă-cremă
de morcovi cu smantana si patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa,
pastarnac, telina, ulei, smantana, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 cartofi 2 cepe 1 pastarnac mic 1/2 telina
mica 4-5 linguri cu ulei 2 linguri cu smantana sare piper patrunjel
Mod de preparare: Curăţă toate legumele. Taie-le în cuburi mici…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu betisoare de cartofi
Supa
de iarna cu betisoare de cartofi din: morcovi, telina, pastarnac,
ceapa, patrunjel, cartofi, frunze de varza, praz, apa, suc de rosii,
patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 2
pastarnaci 2 cepe 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 2 frunze de varza 2
fire de praz 2,5 l apa 200…
Read more »
Read more »
Supa cu paste in stil italian
Supa
cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de
carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si
sare. Ingrediente: 200 g paste scoici 100 g piept de pui afumat si fiert
1 l zeama de carne 1,5 linguri unt 2/3 de pahar – faina de grau un ou…
Read more »
Read more »
Supa cu mei
Supa
cu mei din: cartofi, mei, ceapa, ulei, legume uscate, praz, patrunjel,
varza acra, paine, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 100 g mei 1
ceapa 2 linguri ulei 1 lingura legume uscate 1 fir de praz 1 legatura
patrunjel 250 g varza acra 4 felii mari de paine sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu mujdei si smantana
Supa
de gulii cu mujdei si smantana din: gulii, usturoi, ceapa, ulei,
smantana, orez, telina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4
gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50 ml ulei 150 ml smantana 1
lingura orez 1 telina 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu paste prajite
Supa
de cartofi cu paste prajite din: cartofi, morcov, patrunjel, ceapa,
faina, boia, supa, patrunjel, paste si ulei. Ingrediente: 6 cartofi mai
mari 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 lingura faina 1
lingurita boia supa 1 legatura patrunjel 100 g paste in forma de patrate
100 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de coadă de vită
Supă
de coadă de vită din: coada de vita, morcov, ceapa, sare, patrunjel,
telina, faina, oua, lapte, bere, ulei si sare. Ingrediente: un kg coada
de vita un morcov o ceapa sare o radacina patrunjel o telina mica pentru
clatite: 250 g faina 3 oua 250 ml lapte 200 ml bere 1/2 lingura ulei
un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa coreana picanta
Supa
coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie,
zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal,
ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos
picant, supa de pui si piper rosu. ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri
de sos de soia 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Pui cu paprica
Pui
cu paprica din: file de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras,
patrunjel, morcov, ulei, boia dulce, supa, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 cepe 2 catei de
usturoi 1 ardei gras rosu 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 linguri
ulei 5 lingurite boia…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu parmezan
Supa
de legume cu parmezan din: ceapa, morcovi, telina apio, ulei de
masline, zahar, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, ramurele de
cimbru, dovlecei, fasole alba, rosii, supa de legume, parmezan, paste si
busuioc. Ingrediente: 2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi 4 tulpini de ţelină
Apio, tăiate 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Lasagna cu varza si caise uscate
Lasagna
cu varza si caise uscatedin: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise
uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie,
foi de lasagna si branza gouda. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale
1 ceapa 1 catel de usturoi 20 g caise uscate 2 linguri unt 75- g varza
300 ml supa sare…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu chorizo
Supa
crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte,
supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si
coriandru. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata marunt 25 g de unt 2
cepe mici, tocate 2 cartofi de marime medie, tocati 500 ml de lapte 500
ml supa de legume 150 ml de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut
Supa
crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi,
ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume,
patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2
linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1
ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…
Read more »
Read more »
Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata
Cartof
şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline,
carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin,
ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1
gulie (800 g) 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Supa cu spanac si carnati
Supa
cu spanac si carnati din: supa de pui, ceapa, usturoi, naut, ardei
iute, spanac si carnati chorizo. Ingrediente: 750ml supă de pui 1 ceapă,
tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 conserve de năut a câte 400g, scurs
1 ardei iute uscat 150g de spanac proaspăt 4 felii de chorizo, rupte în
fâşii …
Read more »
Read more »
Sufleu cu varză de Bruxelles si brânză
Sufleu
cu varză de Bruxelles si brânză din: varza de bruxelles, supa, rosii,
sare, piper, nucsoara, oregano, branza gouda si bacon. Ingrediente: 750 g
varza de bruxelles 125 ml supa 300 g rosii sare piper nucsoara macinata
1/4 legatura oregano 100 g branza gouda 150 g bacon taiat rondele Mod
de preparare: Se pregăteşte…
Read more »
Read more »
Supă de curcan cu tăieţei cu ou
Supă
de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou,
carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de
pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g
carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1
legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati
Supa
de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii,
supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si
parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi
mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1
lingurița fenicul piper 4-6…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa cu varza de bruxelles
Supa
cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia,
ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2
fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de
masline o legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de peşte
Un
preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte
sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa
tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2
catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele
anason 1 varf de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi
Supă
cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac,
unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g
unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de
usturoi patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa delicioasa de pui cu legume
Supa
delicioasa de pui cu legume din: ceapa, morcovi, praz, telina,
broccoli, cartofi, carne de pui, supa de pui, ulei de masline, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 70 g ceapa 100 g morcovi 100 g praz 100
g telina 60g broccoli 200 g cartofi 250 g carne de pui fiarta si taiata
bucatele potrivite 1…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu tarhon
Supa
de gulii cu tarhon din: cartofi, gulii de iarna, ceapa, morcov, mei,
ulei, pasta de ardei, tarhon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 4
cartofi 4 gulii de iarna 1 ceapa 1 morcov 100 g mei 3 linguri ulei 1
lingura pasta de ardei 1 legatura tarhon verde sare piper boia Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu legume si crenvursti
Salata
de cartofi cu legume si crenvursti din: cartofi, supa, otet, sare,
piper, ulei, ceapa, morcovi, crenvursti, maioneza, lapte, mazare, porumb
si verdeata asortata. Ingrediente: 1 kg cartofi 125 ml supa 4 linguri
otet sare piper 4 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 4 crenvursti fierti 4
linguri maioneza 2 linguri lapte 100 g mazare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ţelină
Supa
de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui,
lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat. Ingrediente: 40g
cartofi 90g ceapa 1 cațel de usturoi 100 g praz 400g țelina 750 ml supa
de pui 100ml lapte 100ml smantana 1 lingurita de sare 1 lingurița de
zahar 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Minestrone primavera
Minestrone
primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei
de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat,
busuioc si parmezan. Ingrediente: 100 g bacon cubulete 6 rosii 4 morcovi
2 catei de usturoi 2 lingurite seminte de fenicul 3 lingurite ulei de
masline 1 l supa de legume 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu orz si ciuperci
Supa
cu orz si ciuperci din: ulei de masline, unt, orz, ceapa, ciuperci,
supa de pui, morcov, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 linguri de unt ½ ceasca de orz clatit 2 cepe
taiate cubulete 200- 300 g ciuperci feliate 8 cesti supa de pui 1 morcov
mare taiat…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi, midii si fenicul
Supă
de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul,
conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml
suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati
zeama de la…
Read more »
Read more »
Supă-curry cu iaurt si fasole verde
Supă-curry
cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin,
pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza
chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1
ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de
cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »
Read more »
Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara
Supa
de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de
arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si
sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de
arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl
lapte…
Read more »
Read more »
Gazpacho cu mar verde
Gazpacho
cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie
verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi
sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi
de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras
Supă
de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac,
ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui,
sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente:
400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras
verde 80 g pulpa…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta
Supa
crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa,
cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana,
salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1
ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2
linguri ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru
O
supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este
perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor
dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500
ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de
masline Sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si cartofi
Supa
cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume.
Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1
ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de
maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă minestrone
Supă
minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de
legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de
telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g
fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu taitei
Supa
de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel
verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de
vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de
patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu andive
Supă
cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume,
ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de
legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2
linguri rondele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de legume
Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
Read more »
Supa de crap
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si paste
Supa
cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2
cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper Mod de
preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au
fiert, se scot şi…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu smantana
Plachie
de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat,
untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g
rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia
dulce sare piper alb 400…
Read more »
Read more »
Supa a la grec
Supa
a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac,
morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o
radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper
macinat 50 g unt un ou…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel
Supa
crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri,
sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2
galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în
prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu
puţină sare, până când se înmoaie.…
Read more »
Read more »
Supă cu broccoli şi carpaccio
O
reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc
afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare,
piper, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio
100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii galbene doi morcovi o ceapă doi
cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci in paine
Supa
crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi,
ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si
frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1
telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4
painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Supa deasa de legume
Supa
deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina,
broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un
ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica
telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei
sare Mod de preparare: Toate legumele…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca
Salată
de sfeclă roşie cu coaja de portocala si miez de nuca din: sfecla
rosie, sare, ceapa, otet de mere, supa, piper, ulei de nuci, portocale,
salata verde si nuci. Ingrediente: 400 g sfecla rosie sare 2 cepe 5
linguri otet de mere 100 ml supa piper 5 linguri ulei de nuci 2
portocale 300…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu smantana si carnati
Supa
crema de cartofi cu smantana si carnati din: cartofi, radacina de
telina, patrunjel, ceapa, dovlecel, sare, piper alb, smantana, unt, ulei
de masline si carnati afumati. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja rosie o
radacina telina o radacina patrunjel 2 cepe albe 2 ardei un dovlecel
sare piper alb 100 ml smantana pentru gatit 500…
Read more »
Read more »
Supa de stevie si urzici
Supa
de stevie si urzici din: stevie, urzici, telina, cartofi, ceapa,
smantana, patrunjel, ulei de masline, apa, sare si piper. Ingrediente:
1/2 kg stevie 1/2 kg urzici 100 g telina 2 cartofi mari 2 cepe potrivite
2 linguri smantana 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 3 l
de apa sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supa picanta de peste cu praz si cartofi
Supa
picanta de peste cu praz si cartofi din: file de stiuca, cartofi, supa
de legume, smantana, lamaie, marar, slaninuta, sare, piper si praz.
Ingrediente: 150 g file de stiuca 400 g cartofi rasi 500 ml supa de
legume 200 ml smantana 1/2 lamaie 1/2 legatura marar 2 felii slaninuta
impanata sare piper 1 praz…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu carne de vită
Rigatoni
cu carne de vită din: rigatoni, supa, carne tocata de vita, usturoi,
rosii, ardei capia, parmezan, ulei de masline, rosii cherry, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni o cana supa 500 g carne
tocata de vita 2 catei de usturoi 3-4 rosii 1-2 ardei capia parmezan 75 g
unt 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supa crema de fasole cu ceapa marinata
Supa
crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei
de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute,
fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii.
Ingrediente: zeama de la 2 limes 2 cepe rosii mici, feliate subtire 1/2
lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa crema de morcovi
Supa
crema de morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa alba, telina, patrunjel
verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, margarina, nuca,
patrunjel, sare grunjoasa si bagheta. Ingrediente: un kilogran morcovi 2
radacini patrunjel 1-2 cepe albe o radacina telina mare o radacina
patrunjel verde sare piper negru maicnat 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui 4-5…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir
Supa
de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline,
conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru,
turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu carne tocata
O
reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare,
piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina,
maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe
400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce 1/2 lingură chimen
400 g cartofi noi 250 g varză…
Read more »
Read more »
Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt
Supa
crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de
chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa
de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete
(bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei
de usturoi, tocati paprika…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu peşte
Supă
de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa,
usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si
cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de
telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura
faina 200 ml smantana sare piper…
Read more »
Read more »
Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara
Supa
crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa,
leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2
linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de
leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara Mod
de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)
Supa
thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos,
suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute,
supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos
si fulgi de chili. Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și
piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de miel si orz
Supa
cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz,
telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si
patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg
carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa,
tocata 2 morcovi, tocati…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste verzi
Supa
cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia
de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia
de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde sare si piper Mod de
preparare: Spanacul…
Read more »
Read more »
Supă cremă de praz cu busuioc
O
reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov,
unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire
de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei
de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine Mod de preparare: Untul
se topeşte într-o cratiţă, se…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu profiterol
Supă
de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper,
sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara
cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g
pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu telina si taitei
Supa
de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina,
radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2
rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g
taitei patrunjel pentru servit sare Mod de preparare: Carnea se
fierbe la foc mic, în’apă…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu branza
Supa
de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza.
Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza
faramitata Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt
se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se
pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…
Read more »
Read more »
Supă de pui şi cocos
Supă
de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie,
ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline,
frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un
morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul
doi catei de…
Read more »
Read more »
Supa pasata de legume
Supa
pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina,
unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua
radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de
unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Read more »
Read more »
Supă cremă cu fenicul
O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov,
usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina,
pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de
fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o
lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac
Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu morcovi
Supa
crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de
legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si
sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l
zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei
de…
Read more »
Read more »
Supă gospodărească
Taie
mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă,
50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert
200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi
jumătate din apa în care a…
Read more »
Read more »
Supa din apa fiarta
Să
fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16
g de sare, puţin piper, 8 căţei de usturoi, o foaie de dafin, puţin
cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine
prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe
feliile…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu orez si migdale
O
reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin
alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper
macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4
linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml
supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu smantana si patrunjel
O
reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de
părtrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară
un rântaş subţire din…
Read more »
Read more »
Supa de ridichi cu smantana
Supa
de ridichi cu smantana din: ridichi, unt, ceapa, cartofi, supa de
legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 legături ridichi 50 g
unt 1 ceapă 3 cartofi mari 1 l supă de legume 200 ml smântâna sare piper
Mod de preparare: Ceapa se decojește și se toacă. Se spală cartofii,
se decojesc și…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu linte
Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9
cani de supa de…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane
Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2
linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac copt cu crutoane
Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii
Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Supa de castane coapte
Supa
de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze
de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de
castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa
de legume ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti
Supa
rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta,
apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti
mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei
de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o
combinatie de menta cu marar) o cana de…
Read more »
Read more »
Crema de linte
Crema
de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte,
scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura
ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o
ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Supa groasa cu lapte batut
Supa
groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion,
turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru,
paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate
de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de
lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu parmezan si crutoane
Supa
de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de
salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan,
ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2
frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de
usturoi zdrobiti sare si…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu limeta
Supa
de spanac cu limeta din: spanac, coriandru, suc de nuca de cocos, suc
de limeta, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, pasta miso, ardei
iute, usturoi. Ingrediente: 3 maini de spanac o legatura de coriandru
sau patrunjel sucul si carnea de la o nuca de cocos sucul unei limete 3
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu galusti si cartofi
Supa
de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de
telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei
de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru. Ingrediente:
1 pui mic 2 ardei 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină ţelină 1 ceapă mare
2 morcovi 1-2 ardei 2 cartofi 1 ardei capia sau un gogoșar sare piper
boabe și măcinat 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si morcovi
Supa
de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de
masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper. Ingrediente: o
ceapa mare feliata subtire 6 rosii jumatate de kilogramd e morcovi 5
catei de usturoi o lingura de ulei de masline o mana de frunze de
busuioc tocate 2 cani de apa o…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Caldo verde
Caldo
verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute,
maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina,
salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie
champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat
subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu dovlecei
Supa
de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina,
morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel,
branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de
dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2
morcovi 2 cepe tocate 3 catei…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste si verdeturi
Supa
de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt,
marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de
legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2
oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate
cateva fire de patrunjel tocate…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu avocado
Supa
de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci,
seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar.
Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de
usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de
sos de soia o cana…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu morcovi
Supa
de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa
filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan.
Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici
un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de
aproximativ 3 centimetri curăţat de…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu branza Gruyere
Supa
de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin
rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un
sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o
lingurita de sherry…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
Supa
crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa
de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel
verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana
sare 1 praf nucsoara Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet
de apă rece şi se decupează…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu branza si crutoane
Supa
de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar,
sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar,
paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert
de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa
tocata un cartof mare cuburi 2 catei…
Read more »
Read more »