Retete pentru Paste:
Reteta zilei: Fursecuri umplute cu ciocolata
18 February 2013
Fursecuri
umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si
ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate
200g zahar 200g ciocolata neagra Mod de preparare: Se amesteca
faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete
si se framanta bine pana ce aluatul este neted…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas si oua de prepelita
18 February 2013
Pui
cu ananas si oua de prepelita din: piept de pui, compot de ananas, oua
de prepelita, unt, faina, sare, piper alb si boia dulce. Ingrediente:
600 g piept de pui 1 ompot de ananas (rondele) 8 oua de prepelita 50 g
unt 50 g faina sare piper alb boia dulce (dupa gust) Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
18 February 2013
Ciorba
de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi,
ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de
legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte,
zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3
cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare…
Read more »
Read more »
Salata cu orez, morcov si fasole rosie
18 February 2013
Salata
cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de
masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu
bobul lung 750 ml supa de pui 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare
4-5 linguri fasole rosie…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru
18 February 2013
Supă
cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si
frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1
ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati
si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu garnitura
18 February 2013
Muschi
de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2
felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper
Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se
cumpără carne…
Read more »
Read more »
Melcisori cu ciocolata
18 February 2013
Melcisori
cu ciocolata din: faina, oua, zahar, drojdie, lapte, unt, ciocolata de
ciocolata si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 25 g zahar o lingurita
drojdie uscata 25 ml lapte 75 g unt 100 g fulgi de ciocolata 1/2
lingurita sare Mod de preparare: Se frământă făina, zahărul, drojdia,
sarea şi se adaugă…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de curcan, ghimbir si iaurt
18 February 2013
Rupe
2 lipii în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri
ulei de măsline. Pune-le într-un bol, apoi, în aceeaşi tigaie, sotează 1
vânătă tăiată cubuleţe, timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă
bucăţile de lipii cu vânătă, 1 lingură de harissa, 250g de roşii cherry
tăiate pe jumătate, 500g…
Read more »
Read more »
Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi
18 February 2013
Crap
la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii,
lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3
cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi
ulei 2 pahare de vin alb Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de porc si vin
18 February 2013
Gulas
cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de
rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute,
sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapa 3 catei de
usturoi 250 ml sos de rosii 4-5 linguri cu ulei 1 pahar cu…
Read more »
Read more »
Gogoşi la cuptor
18 February 2013
Gogoşi
la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de
lamaie si scortisoara. Ingrediente: 110 g zahar 1 ou 70 g unt topit 150
ml lapte 180 g faina 1 lingurita praf de copt coaja de la 1/4 lamaie 1/4
lingurita scortisoara Mod de preparare: Freci zahărul cu oul până…
Read more »
Read more »
Porc cu sos picant
18 February 2013
Porc
cu sos picant din: muschi de porc, ulei, salvie, ceapa, usturoi, ulei,
ghimbir, chimen, piper de Cayenne, scortisoara macinata, ardei gras,
zahar brun, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: o bucata muschi
subtire porc o lingura ulei salvie pentru sos: o ceapa 6 catei usturoi
30 ml ulei ghimbir ras chimen macinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea
18 February 2013
Ciorba
de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei,
telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea,
patrunjel, bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 600g carne de
curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2
cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea patrunjel…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu cascaval si carne
18 February 2013
Musaca
de vinete cu cascaval si carne din: carne tocata de vita, vinete, rosii
in bulion, bulion, rosie, ceapa, usturoi, suc de lamaie, oua, cascaval,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g carne tocata de vita 3 vinete o
cutie mare de rosii in bulion o lingura cu varf de bulion o rosie o
ceapa…
Read more »
Read more »
Curcan aromat cu ghimbir şi garam masala
18 February 2013
Amestecă
250ml de iaurt cu 500g carne de curcan, tăiată cubuleţe. Incinge într-o
tigaie mare 1 lingură de ulei şi sotează 1 lingură de ghimbir ras şi 1
ceapă feliată, până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de garam maşala şi 1
lingură cu vârf de pastă korma şi mai sotează 2 minute. Adaugă 3
linguri…
Read more »
Read more »
Rosii cu suncă si parmezan
18 February 2013
Rosii
cu suncă si parmezan din: rosii cherry, sunca, ulei de masline, unt,
usturoi, sare, piper, busuioc, parmezan si busuioc. Ingrediente: 24
roșii cherry 200 g șuncă 1 lingură ulei de masline 2 linguri unt 1 cățel
de usturoi sare piper 1 linguriță busuioc tocat 2 linguri parmezan ras
busuioc pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Placintele sarate
18 February 2013
Placintele
sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta,
marar, galbenusuri si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina
300 ml apa un cub drojdie proaspata o lingurita sare o lingurita zahar
50 ml ulei pentru umplutura: o ceapa 3-4 dovlecei 360 g branza feta o
legatura marar pentru uns: 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume
18 February 2013
Pulpe
de pui cu legume din: pulpe, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac,
boia dulce, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 pulpe intregi 3 cepe
albe 2 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite o radacina pastarnac 3
lingurite boia dulce 2 linguri ulei 5 fire patrunjel sare Mod de
preparare: Se spală şi se…
Read more »
Read more »
Peste in sos
18 February 2013
Peste
in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute,
bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4
bucati de crap 4 cartofi 2 lingurite cu boia dulce 1 ceapa 2 ardei grasi
1 varf de lingurita de boia iute 2 linguri cu bulion 4 catei de usturoi
zeama…
Read more »
Read more »
Ciocolată de casă mentolată
18 February 2013
Ciocolată
de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao,
zahar vanilat, ceai de menta si apa. Ingrediente: 500 g zhaar 500 ml
lapte praf 200 g unt 1 lingura zeama de lamaie 100 g cacao 1 plic zahar
vanilat 3-4 plicuri ceai de menta 250 ml apa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat si ridichi
18 February 2013
Salata
cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata,
ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon,
otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g păstrăv
afumat fără piele 2 pachete
amestec pentru salată (salată creață,
andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei tineri…
Read more »
Read more »
Cocktail cu brandy si lichior de afine
18 February 2013
Cocktail
cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de
afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1
jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (fara cele de decor)
intr-un blender impreuna cu cateva…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavat
18 February 2013
Bors
de zarzavat din: cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, mazare, rosii in
bulion, frunze de spanac, ulei, bors de tarate, sare si oua.
Ingrediente: 4 cartofi un morcov o ceapa o radacina patrunjel 100 g
mazare congelata 3 rosii in bulion 100 g frunze spanac congelat o
lingura ulei un litru bors de tarate sare pentru…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu rozmarin
18 February 2013
Rulada
de pui cu rozmarin din: piept de pui, ulei, rozmarin, ceapa, ardei
grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept d epui 2 linguri
ulei o lingurita rozmarin pentru umplutura: o ceapa alba 2 ardei grasi o
lingura ulei sare piper Mod de preparare: Cele două bucăţi de piept
se taie pe…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si caşcaval
18 February 2013
Plăcintă
cu brânză si caşcaval din: foi de placinta, margarina, oua, lapte,
cascaval si branza. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 pachet de
margarina 6 oua 1 l lapte 150 g cascaval 150 g branza Mod de
preparare: Foile de plăcintă le tai ca pe nişte tăiţei şi le pui peste
margarina din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de cartofi, naut si smantana
18 February 2013
Ciorba
de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt,
vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt
si smantana. Ingrediente: 1 ceapa alba, taiata cuburi 2 fire de praz,
spalat si taiat rondele (numai partea alba) 3 cartofi, curatati si
tocati 2 lingurite usturoi pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Iahnie cu carnati, kaizer si carne de porc
18 February 2013
Iahnie
cu carnati, kaizer si carne de porc din: carne de porc, kaizer, carnati
afumati, fasole alba, usturoi, ceapa, pasta de tomate bouquet garni,
sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 250 g kaizer 300 g
carnati afumati 500 g fasole alba 50 g untura 5 catei de usturoi 2 cepe 1
lingura…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu menta
18 February 2013
Salata
de fructe cu menta din: portocale, capsune, banane, kiwi si frunze de
menta. Ingrediente: 2 portocale 10 capsune 2 banane 2 kiwi frunze de
menta Mod de preparare: Se curăţă portocalele şi se taie rondele, apoi
fiecare felie obţinută se taie jumătate sau sfert. Bananele se curăţă
şi se taie felii rotunde. Căpşunele…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu legume la tavă
18 February 2013
Incinge
cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă şi taie cubuleţe 250g de cartofi, 250 g
de cartofi dulci şi 5oog de sfeclă. Stropeşte-le cu 2 linguri ulei de
măsline, adaugă 2 cepe roşii feliate şi 2 căţei de usturoi feliaţi,
asezonează-le şi amestecă-le bine. Dă totul la cuptor timp de 45 de
minute, până se rumenesc…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de cacao şi nuci
18 February 2013
Tort
cu cremă de cacao şi nuci din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt,
zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, cacao, nuci si esenta
de rom. Ingrediente: 10 oua 10 linguri ulei 1 1/2 cana faina 1 1/2 cana
zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne tocată şi spanac
18 February 2013
Ruladă
de carne tocată şi spanac din: carne tocata de vita, carnati proaspeti,
oua, oregano, piper, paine, lapte, sare, spanac, parmezan si vin.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g carnati proaspeti 2 oua o
lingurita oregano o lingurita piper 3 felii paine de o zi 100 ml lapte
sare pentru umplutura: 500…
Read more »
Read more »
Supa rece de rosii cu crutoane
18 February 2013
Supa
rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia.
Ingrediente: 3 felii paine 125 ml supa de legume 750 g rosii 2 cepe 2
catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper 1 praf zahar 1 fir
rozmarin…
Read more »
Read more »
Muschi de miel cu menta si masline
18 February 2013
Muschi
de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline,
muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente: 1
cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel
sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu mix de carne de vita si porc
17 February 2013
Lasagna
cu mix de carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, carne de vita, carne de porc, lapte integral, vin rosu, rosii
pasate, pasta de tomate, sare, oregano, piper, ciuperci shiitake, ulei
de maline, foi de lasagna, mozzarella, branza gruyere si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu nuca
17 February 2013
Varza
de Bruxelles cu nuca din: varza de bruxelles, nuca, unt, ceapa rosie,
ceapa alba, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza de
Bruxelles congelata 100 g nuca 50 g unt 2 cepe rosii 1 ceapa mica alba
sucul de la 1/2 lamaie sare piper mod de preparare: Se taie fiecare…
Read more »
Read more »
Granite de piersici si zmeura
17 February 2013
Granite
de piersici si zmeura din: pierisici, zmeurata, zahar pudra, sampanie,
zmeura si menta. Ingrediente: 4 piersici coapte 2 linguri zmeurata 2
linguri zahar pudra 200 ml sampanie 100 g zmeura menta Mod de
preparare: Se cresteaza piersicile si se plonjeaza putin in apa
fierbinte. Se trec fructele pe sub un jet de apa…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati la cuptor
17 February 2013
Cartofi
gratinati la cuptor din: cartofi, cascaval, smantana, broccoli, oua,
unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval 200 ml smantana 1
broccoli 3 oua unt sare Mod de preparare: Spală şi fierbe cartofii în
coajă 20 de minute, lasă-i în apă rece vreo zece minute, decojeşte-i şi
taie-i în felii. Separat,…
Read more »
Read more »
Salata calda de legume
17 February 2013
Salata
calda de legume din: sparanghel, ceapa verde, dovlecel, fasole verde,
mazare, rucola, suc de lamaie, unt si sare. Ingrediente: 6 fire
sparanghel 4 fire ceapa verde 1 dovlecel 100 g fasole verde pastai
congelata 100 g mazare congelata 100 g rucola sucul de la 1/2 lamaie 50 g
unt sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu peşte
17 February 2013
Musaca
de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa
rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru
verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri. Ingrediente: 800 g
cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi
de dafin piper mozaic…
Read more »
Read more »
Rulada de carne si legume
17 February 2013
Rulada
de carne si legume din: piept de pui, cartofi, morcovi, spanac, oua,
smantana, sare, piper si crenvursti afumati. Ingrediente: un piept de
pui 4 cartofi 2 morcovi 300 g spanac frunze 2 oua o lingura smantana
sare piper pentru umplutura: 6 crenvursti afumati Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supă falsă
17 February 2013
Supă
falsă din: apa, morcovi, orez, unt, lapte, zeama de lamaie, galbenus,
sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l apa 3 morcovi mijlocii 3
linguri orez 50 g unt 1 l lapte zeama de lamaie 1 galbenus sare piper
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Dai morcovii pe râzătoare şi
îi căleşti în…
Read more »
Read more »
Ciupercute cu ton si capere
17 February 2013
Ciupercute
cu ton si capere din: oua, ton, maioneza, capere, rosii, sare si piper.
Ingrediente: 8 ouă 150 g ton 150 g maioneză 2 linguri capere tocate 8
roșii sare piper Mod de preparare: Se taie în două, transversal, 8 ouă
fierte tari. Se scot gălbenușurile și se pasează cu 150 g ton (în…
Read more »
Read more »
Fizz cu nectar de portocale si catina alba
17 February 2013
Fizz
cu nectar de portocale si catina alba din: zeama de lamaie, nectar de
portocale si catina, galbenus, ghimbir, miere, apa minerala si lamaie.
Ingrediente: 2 cl zeama proaspata de lamaie 12 cl nectar de portocale si
catina alba 1 galbenus putin ghimbir macinat 2 lingurite de miere apa
minerala sau plata o felie de…
Read more »
Read more »
Şniţel de curcan în aluat de cartofi
17 February 2013
Şniţel
de curcan în aluat de cartofi din: piept de curcan, cartofi, branza,
unt, sare, ceapa, oua, faina, patrunjel verde si ulei. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 800 g de cartofi 50 g branza tare 3 linguri unt sare
piper 1 ceapa potrivita 2 oua 2 linguri faina 2 linguri patrunjel verde
tocat ulei…
Read more »
Read more »
Porc cu legume la wok
17 February 2013
Porc
cu legume la wok din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa, morcovi, sos
de soia, ulei, ghimbir, zahar brun, sos de rosii, otet balsamic,
usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2
ardie grasi 2 cepe 2 morcovi 3 linguri cu sos de soia 3 linguri cu ulei
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne
17 February 2013
Spaghete
cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov,
usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano.
Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de
carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei
de usturoi tocat 1/2…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar
17 February 2013
Cotlete
de miel la grătar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline,
rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade.
Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3
fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos
remoulade Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu morcovi
17 February 2013
Chec
cu morcovi din: morcovi, oua, zahar, nuci, unt, faina si praf de copt.
Ingrediente: 500 g morcovi 4 oua 100 g zahar 150 g nuci 150 g unt 200 g
faina 1 praf de copt Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe
răzătoarea mică şi apoi îi amesteci cu celelelate ingrediente de…
Read more »
Read more »
Rulada cu omleta si pulpa de porc
17 February 2013
Rulada
cu omleta si pulpa de porc din: pulpa de porc, usturoi, amestec de
piper negru si rosu, ulei, bacon, oua, unt, usturoi si sare.
Ingrediente: un kg pulpa de porc 3 catei de usturoi o lingura amestec de
piper negru si rosu 2 linguri ulei pentru umplutura: 250 g bacon 6 oua
pentru uns:…
Read more »
Read more »
Crema taraneasca cu iaurt
17 February 2013
Crema
taraneasca cu iaurt din: fasole alba, morcov, usturoi, ulei de masline,
iaurt, sare, piper, paine cu seminte, salata verde, ardei iute murat si
ceapa verde. Ingrediente: 200 g fasole alba 1 morcov mare 4 catei de
usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g iaurt simplu sare piper paine cu
seminte pentru decor: salata…
Read more »
Read more »
Tort cu mascarpone si smochine
17 February 2013
Tort
cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare,
galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt,
gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3
galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Peşte cu măsline şi castraveciori
17 February 2013
Peşte
cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa,
castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin.
Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5
castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin Mod de
preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte
17 February 2013
Muşchiuleţ
de porc pe varză cu mere coapte din: muschi de porc, usturoi, sare,
cimbru, rozmarin, frunze de salvie, piper, varza murata, mere si sare.
Ingrediente: 1 muschi de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita sare 1
lingurita cimbru rozmarin 3-4 frunze de salvie piper 1 varza murata 4-5
mere sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ceafa de porc afumata
17 February 2013
Rulada
cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi,
oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si
patrunjel verde. Ingrediente: 200 g ceafa de porc afumata 100 g slanina
800 g cartofi 3 oua 6 linguri pesmet 90 g faina 3 catei de usturoi sare
piper 2 linguri untura…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci
17 February 2013
Piept
de pui cu sos de smântână şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci,
ceapa, unt, smantana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata
piept de pui 150 g ciuperci champignon 1 ceapa mica (rosie sau alba) 1
lingurita unt 200 g smantana 100 ml vin alb (optional) sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Chili de curcan
17 February 2013
Incinge
într-o cratiţă 1 lingură de ulei şi rumeneşte 500g carne tocată de
curcan. Scoate-o din cratiţă şi adaugă 1 ceapă şi 1 ardei roşu, tocate.
Sotează totul 10 minute şi mai pune ulei, dacă e nevoie. Dă focul mai
mare. Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute, carnea de curcan, 400g de
roşii din…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu prune uscate
17 February 2013
Ciolan
afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz,
praf de mustar, bere neagra si cuisoare. Ingrediente: 1 ciolan afumat
150 g prune uscate 4 linguri de zahar 2 fire de praz 1 lingura cu praf
de mustar 250 ml bere neagra 3 cuisoare Mod de preparare: Speli bine
ciolanul şi…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de miel
17 February 2013
Ciorba
ardeleneasca de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, radacina de
telina, orez, smantana, tarhon, otet, marar, patrunjel, ceapa verde,
untura, faina si sare. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel 500 g ceapă 200
g morcovi 100 g rădăcină de țelină 100 g orez 250 ml smântână 4
gălbenușuri 1 legătură tarhon 75 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale
17 February 2013
Salata
de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb,
apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare,
piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb
1/4 ceasca de apa 2 lingurite de sare 1 1/2 lingurite de zahar 2 tulpini
de telina, taiata cuburi…
Read more »
Read more »
Miniclătite de cartofi
17 February 2013
Miniclătite
de cartofi din: cartofi, kaizer, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina,
cascaval, ulei, marar verde, piper si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
kaizer 4 ciuperci 2 oua 1 ceapa 2 linguri cu lapte 2 linguri cu faina
50 g cascaval ulei marar verde piper sare Mod de preparare: Curăţă
cartofii şi dă-i pe…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat
17 February 2013
Desert
cu ciocolata, banane si caramel sarat din: pastaie de vanilie, banane,
zahar, smantana, unt, sare de mare, lapte, smantana si ciocolata
amaruie. Ingrediente: 1/2 pastaie de vanilie, cu semintele scoase 2
banane, feliate pentru caramelul sarat: 2 linguri de zahar 3 linguri de
smantana pentru frisca 1 lingura de unt 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu smântână
17 February 2013
Supă
cremă de ciuperci cu smântână din: ciuperci, smantana, usturoi,
patrunjel, ulei, orez, morcovi, pastarnac si ceapa. Ingrediente: 1 kg
ciuperci 500 g smantana 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 250 ml
ulei 1 ceasca orez 2 morcovi 1 pastarnac 2 cepe Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de ciuperci o tai în…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci
17 February 2013
Colţunaşi
cu spanac, smantana si branza de vaci din: faina, ou, apa calduta,
sare, spanac, smantana si branza de vaci. Ingrediente: pentru aluat: 250
g faina 1 ou 3 linguri apa calduta sare pentru umplutura: 1 kg spanac 1
ou 1 lingurita de smantana 2 linguri branza de vaci Mod de preparare:
Aluat: Frămânţi…
Read more »
Read more »
Tort de zmeura cu caise
17 February 2013
Tort
de zmeura cu caise din: unt, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie,
migdale, faina, gem de zmeura, blat, gelatina, budinca de vanilie,
lapte, frisca, zahar, zmeura, caise, tort gelle, fulgi de migdale si
fistic macinat. Ingrediente: blat: 65 g unt 40 g zahar 1 lingurita coaja
rasa si sucul de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Desert simplu si gustos
17 February 2013
Desert
simplu si gustos din: paine toast, oua, unt, lapte, zahar, stafide si
esenta de vanilie. Ingrediente: 1 paine toast (alba) 4 oua 50 g unt 1
lapte 8 linguri cu zahar 100 g stafide esenta de vanilie Mod de
preparare: Topeste untul pe foc. Incalzeste laptele. Amesteca energic
ouale cu zaharul pana ce…
Read more »
Read more »
Salata cu friptura de vita, sparanghel si mazare
17 February 2013
Salata
cu friptura de vita, sparanghel si mazare din: sparanghel, ridichi,
mazare mange tout, otet balsamic, mustar dulce, mustar iute, sare,
piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel
alb 1 legătură ridichi 150 g mazăre mange-tout 1 legătură ceapă verde 3
linguri oțet balsamic alb 2 lingurițe muștar dulce 2 lingurițe…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc in strat de branza
17 February 2013
Tocanita
de porc in strat de branza din: pulpa de porc, crema de branza, oua,
ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, boia iute, ulei, patrunjel si
sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 200 g crema de branza 2 oua 2 cepe
1 ardei gras 1 lingurita cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1…
Read more »
Read more »
Budinca cu carne de porc
16 February 2013
Budinca
cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati
de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc tocata 4 linguri ulei
200 g carnati de casa 150 g orez cu bobul lung 1 ceapa mare marar uscat
cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Trigoane umplute cu crema de castane si branza de vaci
16 February 2013
Trigoane
umplute cu crema de castane si branza de vaci din: crema de castane,
branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra.
aluat pentru foietaj 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g
zahar un praf de scortisoara pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar
pudra Mod de…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu banane si ciocolata
16 February 2013
Prajiturele
cu banane si ciocolata din: faina, zahar, margarina, miere, lapte, praf
de copt, margarina, zahar pudra, lapte, esenta de rom, banana,
ciocolata, nuca de cocos si cacao. Ingrediente: 300 g faina 250 g zahar 5
g margarina 2 linguri miere 200 ml lapte 1 praf de copt 1 ou pentru
galzura: 250 g margarina…
Read more »
Read more »
Sarmale cu castraveti murati
16 February 2013
Sarmale
cu castraveti murati din: castraveti murati, carne de porc, orez, ulei,
boia dulce, sare, piper, bulion, smantana si ceapa. Ingrediente: 10
castraveti mari murati 1 kg carne de porc 1 cana orez 50 ml ulei boia
dulce sare si piper dupa gust 1/2 cutie de bulion 250 g smantana 1 ceapa
alba mare …
Read more »
Read more »
Salata verde asortata cu mango
16 February 2013
Salata
verde asortata cu mango din: mango, ardei iute, lamaie verde, ceapa
verde, ulei de masline, sare, piper, zahar, salata verde mixta si
ciuperci. Ingrediente: 1 mango 1 ardei iute verde 1 ardei iute rosu 1
lamaie verde 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline sare piper 1 praf de
zahar 200 g salata…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de ananas si crema de cocos
16 February 2013
Cocktail
cu suc de ananas si crema de cocos din: suc de ananas, suc de maracuja,
galbenus, crema de cocos, frisca, sirop de mango si ananas. Este un
cocktial non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 4 cl suc de
maracuja 1 galbenus 2 cl crema de cocos 1 cl frisca lichida 1 cl…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu carne de porc si costita
16 February 2013
Cartofi
umpluţi cu carne de porc si costita din: cartofi, carne de porc tocata,
costita, ceapa, ardei gras, cascaval, oua, ulei si sare. Ingrediente: 4
cartofi mari 100 g carne de porc tocata 50 g costita 1 ceapa 1 ardei
gras 50 g cascaval 2 oua ulei sare Mod de preparare: Curăţă cartofii
de…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de curcan
16 February 2013
Rulada
cu carne de curcan din: carne de curcan, oua, unt, faina, smantana si
sare. Ingrediente: 600 g carne de curcan 4 oua 60 g unt 60 g faina 100 g
smtanana sare Mod de preparare: Freci bine gălbenuşurile cu untul şi
cu sarea, iar separat, baţi albuşurile spumă. Adaugi apoi, alternativ,
peste gălbenuşuri,…
Read more »
Read more »
Tort cu portocale
16 February 2013
Tort
cu portocale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, cacao,
gelatina, portocale, lichior de portocale, iaurt cu portocale, frisca,
ciocolata amaruie si unt de cocos. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar
100 g faina 3 linguri amidon 1 lingurita praf de copt 2 linguri cacao
crema: 7 foite de gelatina 2 portocale…
Read more »
Read more »
Orez cu friptura de curcan si menta
16 February 2013
Adu
la punctul de fierbere 400g de orez basmati şi 800 ml supă de pui,
acoperă-le cu un capac, dă focul mic şi lasă-le să fiarbă 12-15 minute,
până când se pătrunde orezul. Incinge 2 linguri de unt într-o cratiţă şi
sotează 5-10 minute 1 fir de praz feliat, 200g varză de Bruxelles
tocată şi…
Read more »
Read more »
Rulada cu muschi de vita si ardei gras
16 February 2013
Rulada
cu muschi de vita si ardei gras din: muschi de vita, ceapa, usturoi,
ardei grasi, ciuperci, oua, ulei de masline, marar, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
ardei grasi rosii 200 g ciuperci 2 oua 2 linguri ulei de masline 1
legatura marar…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de legume
16 February 2013
Ciorba
gustoasa de legume din: rosii, ardei verde, ardei rosu, ceapa, cartofi,
dovlecel, morcovi, telina, gulie, conopida, patrunjel, sare, piper si
ulei. Ingrediente: un kg rosii un ardei verde un ardei rosu 2 cepe 3
cartofi un dovlecel 2 morcovi o telina o gulie 2 buchete conopida o
legatura patrunjel sare piper 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si chili
16 February 2013
Prajitura
cu ciocolata si chili din: ciocolata amaruie, chili, unt, zahar brun,
oua, rom, piscoturi, amidon, ciocolata cu lapte, ciocolata alba si
frisca. Ingrediente: aluat: 150 g ciocolata amaruie 1/2 de lingurita de
chili sau piper Cayenne 150 g unt 150 g zahar brun 4 oua 4 linguri
rom/suc de portocale 100 g piscoturi 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu masline, sunca si cascaval
16 February 2013
Briose
cu masline, sunca si cascaval din: faina, bicarbonat, sare, iaurt, ulei
de masline, oua, dovlecel, sunca, cascaval si masline verzi.
Ingrediente: 300g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins in otet
1/2 lingurite sare 120g iaurt 60ml ulei de masline 2 oua 100g dovlecel
taiat in cubulete 100g sunca taiata in cubulete 100g cascaval…
Read more »
Read more »
Tort cu cacao si rom
16 February 2013
Tort
cu cacao si rom din: lapte, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, amidon,
faina, cacao, praf de copt, frisca si rom. Ingrediente: 125 ml lapte
500 g ciocolata amaruie 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 100 g amidon
250 g faina 3 linguri cacao 1 plic praf de copt 600 ml frisca…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu spanac si orez
16 February 2013
Chiftele
de pui cu spanac si orez din: ceapa, morcov, pui, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, ulei, orez basmati, spanac, vin de orez, sos de soia si
zahar. Ingrediente: 2 salote 1 morcov, taiat bucati 500 g piept sau
pulpe superioare de pui, taiate in cuburi coaja rasa si zeama de la 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Mousse de cafea
16 February 2013
Mousse
de cafea din: ciocolata cu lapte, gelatina, frisca, cafea instant, oua
si zahar. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 2 foite de gelatina 500
ml frisca 4 linguri cafea instant 2 oua 30 g zahar Mod de preparare:
Topiţi ciocolata. înmuiaţi gelatina, apoi amestecaţi cafeaua cu 100 ml
frişca. Separaţi 1 ou şi,…
Read more »
Read more »
Medalioane cu ciuperci
16 February 2013
Medalioane
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, cascaval, inele de ceapa
prajite, file de porc, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g
ciuperci Champignon 1 legatura ceapa verde 200 g cascaval ras 125 g
inele de ceapa prajite 1 kg file de porc sare piper boia dulce Mod de
preparare: Se şterg ciupercile…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de gulie cu afumătură
16 February 2013
Supă-cremă
de gulie cu afumătură din: muschi file afumat, cartofi, gulie,
albitura, morcovi, telina, smantana, piper si sare. Ingrediente: 150 g
muschi file afumat 2 cartofi 1 gulie 1 albitura 1 morcov 1/2 telina 200
ml smantana de gatit piper sare Mod de preparare: Curăţă legumele şi
pu-ne-le pe foc, tăiate în bucăţi mari,…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită pe pat de cuşcuş
16 February 2013
Frigărui
de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt,
patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei,
foi de dafin, chimion si piper. Ingrediente: 700 g carne de vita 250 g
cuscus 1 ardei gras 2 linguri cu unt patrunjel verde 1 lingurita
concentrat de legume pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi de nucă
16 February 2013
Prăjitură
cu foi de nucă din: albusuri, zahar tos, nuci macinate, faina,
galbenusuri, lapte, zahar vanilat, zahar tos si unt. Ingrediente: pentru
foi: 10 albusuri 300 g zahar tos 200 g nuci macinate 2 linguri faina
pentru crema: 10 galbenusuri 4 linguri lapte 4 pliculete zahar vanilat
300 g zahar tos sau pudra 250 g…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu caise si alune
16 February 2013
Crema
de branza cu caise si alune din: pastaie de vanilie, lichior, zahar,
caise, zahar vanilat, mascarpone, iaurt gras, coaja de lamaie, alune si
fursecuri. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 100 ml lichior 100 g zahar
800 g caise (conserva) 1 plic zahar vanilat 500 g mascarpone 300 g iaurt
gras 1 lingurita coaja de…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu carnati si naut
16 February 2013
Supa
de cartofi cu carnati si naut din: cartofi, naut, carnati, ceapa,
morcovi, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 conserva de
naut 2 carnati 1 ceapa 1 morcov 3 linguri cu ulei patrunjel sare Mod
de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în trei linguri cu ulei
până ce devine sticloasă. Curăţă…
Read more »
Read more »
Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac
16 February 2013
Salata
cu mandarine, naut si frunze de spanac din: bulgur, ienibahar, chimion,
curmale, naut, fulgi de migdale, frunze de spanac, mandarine, zeama de
lamaie, otet de sherry si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 140 g
bulgur cate 1 lingurita de ienibahar si chimion macinate 6 curmale,
fara samburi, tocate 400 g naut din conserva, scurs…
Read more »
Read more »
Rulade cu piept de curcan
16 February 2013
Rulade
cu piept de curcan din: piept de curcan, faina, sunca uscata,
frunzulite de salvie si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g piept de
curcan 2 linguri de faina 12 felii de sunca uscata 10-20 frunzulite de
salvie 3 linguri ulei de rapita Mod de preparare: Se spală şi se
şterge carnea; se taie…
Read more »
Read more »
Pizza cu brânză si roşii
16 February 2013
Pizza
cu brânză si roşii din: aluat de pizza, branza de oaie, ulei, rosii,
otet balsamic si rucola. Ingrediente: 2 role aluat de pizza topping: 250
g branza de oaie 6 linguri de ulei 6 rosii 3 linguri otet balsamic
rucola Mod de preparare: Tăiaţi brânza cubuleţe. Intindeţi aluatul
conform instrucţiunilor de pe ambalaj…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac
16 February 2013
Paste
la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina,
lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare
si piper. Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1
ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2
lingurita nucsoara feli de paine vechi de…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu orez si ardei gras
16 February 2013
Rulada
de porc cu orez si ardei gras din: ceafa de porc fara os, ceapa, ardei
gras, morcov, orez, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2
bucati ceafa de porc fara os 1 ceapa 1 ardei gras 1 morcov 100 g orez
150 ml vin rosu ulei sare piper cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si Campari
16 February 2013
Cocktail
cu sampanie si Campari din: sampanie, campari, suc de portocale,
portocala si gheata. Ingrediente: 50 ml sampanie 50 ml Campari 50 ml suc
de portoale portocala gheata Mod de preparare: Se tin ingredientele
la rece peste noapte. Se amesteca sucul de portocale rosii cu sampania
roze, se lasa 5 minute sa isi amestece…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca, scortisoara si cacao
16 February 2013
Cozonac
cu nuca, scortisoara si cacao din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua,
zahar vanilinat, margarina, limette, esenta de portocale, coaja de
citrice, nuci macinate, cacao si scortisoara. Ingrediente: 1 kg făină 50
g drojdie 350 g zahăr 500 ml lapte 6 ouă 4 plicuri zahăr vanilinat 1 și
1/2 pachet margarină 2 limette 2 linguri…
Read more »
Read more »
Creveti cu cremă de mango şi cocos
16 February 2013
Creveti
cu cremă de mango şi cocos din: ceapa rosie, ardei iute, mango, unt cu
verdeata, lapte de cocos, curcuma, creveti cruzi, sare si coriandru
verde. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 ardei iute 1 mango 20 g unt cu
verdeata 200 ml lapte de cocos (conserva) curcuma 50 g creveti cruzi,
decorticati si curatati sare…
Read more »
Read more »
Gustare cu ton si maioneza
16 February 2013
Gustare
cu ton si maioneza din: covrigi cu susan, ton maruntit, maioneza, ceapa
verde, rosie, ceapa alba si sare. Ingrediente: 2 covrigi mari cu susan 1
conserva cu ton maruntit 3 linguri cu maioneza 2 fire de ceapa verde 1
rosie 1 ceapa alba mica sare Mod de preparare: Scurge tonul de ulei
şi…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu lime si coriandru verde
16 February 2013
Supa
de morcovi cu lime si coriandru verde din: morcovi, ceapa, ulei,
ghimbir, lime, supa de legume, sare, piper, lamaie si coriandru verde.
Ingrediente: 700 g morcovi 1 ceapă mică 2 linguri ulei 1 bucată ghimbir
(cât o nucă) 3 limette 600 ml supă de legume sare piper o lămâie
pătrunjel sau coriandru verde …
Read more »
Read more »
Pizza cu blat pufos
16 February 2013
Pizza
cu blat pufos din: piept de pui afumat, ceapa, ardei gras verde,
masline, prosciutto, cascaval, oregano, faina, apa, drojdie, ulei, zahar
si sare. Ingrediente: 100 g piept de pui afumat 1/2 ceapa 1 ardei gras
verde 20 g masline feliate 50 g prosciutto 50 g cascaval oregano pentru
blat: 150 g faina 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de menta cu frisca
15 February 2013
Crema
de menta cu frisca din: frisca, lapte, frunze de menta, zahar,
gelatina, sirop de menta, frunze de menta si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 350ml frisca lichida 350ml lapte 15frunze de menta 100g
zahar 10g gelatina pentru decor: sirop de menta frunze de menta fulgi de
ciocolata Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi cu branza de oaie
15 February 2013
Mamaliga
in straturi cu branza de oaie din: apa, malai, branza telemea, branza
de burduf, cas dulce, unt, feta, busuioc si sare. Ingrediente: 1 l apa
200 g malai 200 g branza telemea 100 g branaz de burduf 100 g cas dulce
100 g unt 100 g feta busuioc proaspat sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Minipizza cu roşii si mozzarella
15 February 2013
Minipizza
cu roşii si mozzarella din: faina, drojdie, ulei de masline, sare,
ceapa, usturoi, rosii, bulion, piper, legume, mozzarella si verdeata.
Ingrediente: 300 g faina 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline sare 1
ceapa 1 catel de usturoi 500 g rosii decojite 2 linguri bulion piper
400 g legume (dovlecei, ciuperci, ardei gras)…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci cu porc
15 February 2013
Tocăniţă
de ciuperci cu porc din: pulpa de porc, ciuperci, castraveti, ceapa,
bulion, ulei, cimbru si sare. Ingrediente: 1 kg pulpe de porc 500 g
ciuperci 3 castraveti in saramura 1 ceapa 1 lingura cu bulion ulei
cimbru sare Mod de preparare: Taie carnea în cuburi. Curăţă ceapa,
trece-o printr-un jet de apă şi…
Read more »
Read more »
Banane cu ciocolată şi cocos
15 February 2013
Banane
cu ciocolată şi cocos din: ciocolata amaruie, banane, biscuiti
amarettini si fulgi de cocos. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 3
banane mari 12 biscuiti Amarettini 3 linguri fulgi de cocos Mod de
preparare: Tocaţi ciocolata şi topiţi-o la bala de aburi. Curăţaţi
bananele şi tăiaţi-le oblic în patru bucăţi, înfigeţi-le într-o
frigăruie de…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu cartofi
15 February 2013
Antricot
de vita cu cartofi din: cartofi, ulei, seminte de susan, pasta miso,
zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antriocate de vita si
nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de
ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de
pasta miso zeama de…
Read more »
Read more »
Salata calda cu naut si piept de pui
15 February 2013
Salata
calda cu naut si piept de pui din: naut, piept de pui, rosii cherry,
ceapa, usturoi, ulei, bicarbonat, oregano, patrunjel verde, piper si
sare. Ingrediente: 250 g naut 1 piept de pui 500 g rosii cherry 1 ceapa 2
catei de usturoi ulei bicarbonat oregano patrunjel verde piper sare
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Jeleu de fructe de pădure cu sos de vanilie
15 February 2013
Jeleu
de fructe de pădure cu sos de vanilie din: fructe, suc de visine, suc
de lamaie, budinca de vanilie, indulcitor lichid, lapte, vanilie, zahar
vanilat si iaurt. Ingrediente: 800 g fructe congelate 200 ml suc de
visine 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 plic praf de budinca de vanilie
indulcitor lichid 250 ml…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei umplute cu brânză
15 February 2013
Rulade
de dovlecei umplute cu brânză din: dovlecei, usturoi, cimbru, ulei de
masline, sare, piper, otet de vin, miere, salata verde, rosii, ceapa si
telemea. Ingrediente: 4 dovlecei 2 catei usturoi 1 legatura cimbru 16
linguri ulei de masline sare piper 8 linguri otet de vin 1 lingura miere
200 g salata verde 4 rosii…
Read more »
Read more »
Chili con carne cu ardei iute
15 February 2013
Chili
con carne cu ardei iute din: ceapa, morcovi, ardei iute, ulei, carne
tocata de vita, usturoi, pasta de rosii, supa, fasole boabe, sare si
piper. Ingrediente: 3 cepe 4 morcovi 2 ardei iuti rosii 2 linguri ulei
500 g carne tocata de vita 3 catei de usturoi 6 linguri pasta de rosii 1
l…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu pui la cuptor
15 February 2013
Ciuperci
cu pui la cuptor din: cartofi, piept de pui, cascaval, ciuperci, ceapa,
ou, smantana, ulei, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 3 cartofi 1
piept de pui 150 g cascaval 10 ciuperci 1 ceapa 1 ou 100 ml smantana
ulei rozmarin piper sare Mod de preparare: Spală cartofii, înţeapă-i
cu o furculiţă şi pune-i…
Read more »
Read more »
Sos de cocos cu smantana si usturoi
15 February 2013
Sos
de cocos cu smantana si usturoi din: nuca de cocos, ketchup, smantana,
frisca, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 nuca de cocos 100 g
ketchup 100 g smantana 100 g frisca 4 catei de usturoi 10 g sare 2 g
piper alb Mod de preparare: Intr-un castron se pune ketchupul,
smantana si usturoiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ficatei si pipote de pui
15 February 2013
Omleta
cu ficatei si pipote de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa,
oua, lamaie, lapte, vin alb, sare, piper, nucsoara si ulei de masline.
600g ficatei si pipote de pui 2 cepe medii 5 oua 1 lamaie 1/2 pahar
lapte 1/2 pahar vin alb sare piper nucsoara ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Răcitură din limbă de vită
15 February 2013
Răcitură
din limbă de vită din: limba de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa,
patrunjel, vin alb, frunze de patrunjel, gelatina, sare, piper, piper
boabe si foaie de dafin. Ingrediente: 1 limba de vita 1/2 rasol de vita 2
morcovi 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 pahar de vin alb frunze de
patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Rata coapta cu sos de mere
15 February 2013
Rata
coapte cu sos de mere din: rata, ulei de floarea soarelui, lamaie,
baton de scortisoara, anason stelat, cartofi, nasturel, mere, unt, suc
de mere. Ingrediente: 1 raţă, de aproximativ 1,5 kg 1 linguriţă ulei de
floarea-soarelui 1 lămâie, înjumătăţită 1 baton de scorţişoară 2 căţei
de usturoi, zdrobiţi 1 anason stelat 500g de cartofi…
Read more »
Read more »
Deserturi simple si gustoase: Smochine umplute
15 February 2013
Smochine
umplute din: smochine, branza cu mucegai, crema de branza, sare, piper
si miez de nuci. Ingrediente: 12 smochine mari 150 g branza cu mucegai
300 g crema de branza sare piper 12 jumatati miez de nuci caramelizate
Mod de preparare: Spălaţi smochinele şi crestaţi-le în cruce, fără să
le tăiaţi. Desfaceţi-le precum o…
Read more »
Read more »
Tocană de creveţi cu roşii si capere
15 February 2013
Tocană
de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa,
telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb,
supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere,
patrunjel si paine prajita. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri ulei de
masline 1 ceapa mare, feliata 4 tulpini…
Read more »
Read more »
Chifteluţe mixte
15 February 2013
Chifteluţe
mixte din: chifla, dovlecel, morcov, ceapa, unt, carne tocata mixta,
ou, mustar, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 chifla mai veche 1/2
dovlecel 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita unt 600 g carne tocata mixta 1 ou 1
lingurita mustar sare piper 30 g unt Mod de preparare: Se înmoaie
chifla în apă…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ardei
15 February 2013
Drob
de miel cu ardei din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata,
pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper, verdeturi.
Ingrediente: 3 ardei capia roșii 50 g cremă de brânză de vaci cu
verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă
sare piper 2 pachete…
Read more »
Read more »
Cartofi în stil spaniol
15 February 2013
Cartofi
în stil spaniol din: oua, cartofi, carnati proaspeti, ulei, spanac,
castraveti cornison, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 800 g
cartofi 300 g carnati proaspeti 250 ml ulei 400 g spanac sau congelat 3
castraveti cornison acri 1 ceapa sare piper Mod de preparare: Curata
cartofii şi taie-i în rondele. Pune-i într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de banane si ardei
15 February 2013
Cocktail
cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata,
lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati
ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1
lingurita zahar vanilat 15 ml suc de lamaie Mod de preparare: Se
piseaza chili impreuna…
Read more »
Read more »
Croasanţi cu crenvurşti
15 February 2013
Croasanţi
cu crenvurşti din: patrunjel, aluat de foi, minicrenvursti si cascaval.
Ingrediente: 1 legatura patrunjel 500 g aluat de foi pentru croasanti
24 minicrenvursti 50 g cascaval ras Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 200°C. Se toacă pătrunjelul. Se întinde aluatul şi se
presară deasupra pătrunjel. Se decupează triunghiuri pe care se aşază…
Read more »
Read more »
Orez asiatic
15 February 2013
Orez
asiatic din: orez, oua, ardei capia, ceapa, ceapa verde, castravete,
patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung
(basmati) 4 oua 1 ardei capia 1 ceapa 2 fire de ceapa verde 1 castravete
mic patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu
diametrul mai mare, pune la…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina cu ardei iute murat
15 February 2013
Ciorba
de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina,
radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina,
smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2
morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau
ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume
15 February 2013
Pacheţele
de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume din: file de
porc, morcov, ceapa verde, usturoi, ghimbir, ulei de germeni de porumb,
sare, piper, pasta sambal oelek, foi de placinta, unt, albus, ulei,
castraveti si sos picant. Ingrediente: 400 g file de porc 1 morcov 2
cepe verzi 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu branza si vinete
15 February 2013
Pizza
cu branza si vinete din: faina, drojdie, sare de mare, apa, branza,
vinete, sos de pizza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 3 3/4 cesti
faina 1/4 lingurița de drojdie uscata 2 lingurite sare de mare 1 1/2
cani de apa branza maruntita 1-2 vinete feliate Sos de pizza Sare si
piper dupa gust Busuioc…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu piure delicios de mere
15 February 2013
Piept
de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci,
ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran,
salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare
si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 piept de raţă de circa 1 kg 2
chifle înmuiate 100 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Fileuri de porc cu sos de mere
15 February 2013
Fileuri
de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz,
seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de
porc 1 lingura de faina 2 linguri de unt sare 4 fire de praz tanar,
spalat bine 1/2 lingurita seminte de mustar 2/3 cana de vin rosu 2…
Read more »
Read more »
Retete culinare simple: Ciuperci umplute
15 February 2013
Ciuperci
umplute din: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, maioneza dietetica,
pesmet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 18 ciuperci mari 1 ceapa 1
ardei gras rosu 2 lingurite ulei 225 ml maioneza dietetica 60 g pesmet
sare piper 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: îndepărtaţi
codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. Tocaţi, de asemenea ceapa şi
ardeiul.…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi migdale
15 February 2013
Paste
cu broccoli şi migdale din: ulei de masline extravirgin, ardei iute,
usturoi, spaghete, broccoli, coaja de lamaie, fulgi de migdale si
parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei
iute rosu, fara seminte si feliat 2 catei de usturoi, feliati subtire
250 g de spaghete integrale 300 g de broccoli, taiat in…
Read more »
Read more »
Cuburi cu branza
15 February 2013
Cuburi
cu branza din: busuioc, oua, sare, smantana, faina, praf de copt,
branza de vaci, gelatina, piper si ardei copt. Ingrediente: 1 legatura
busuioc proaspat 4 oua sare 300 g smantana 100 g faina 1 lingurita rasa
praf de copt 200 g branza de vaci 1 plic praf de gelatina instant piper
125 g ardei…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci
15 February 2013
Omleta
cu ciuperci din: oua, ciuperci, ceapa rosie, salata verde, rosii
cherry, unt, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci
(galbiori) 1 ceapa rosie 1 salata verde 4 rosii cherry 50 g unt 3
linguri cu ulei patrunjel sare Mod de preparare: Căleşte gălbiorii 3-4
minute în unt topit, taie ceapa…
Read more »
Read more »
Deserturi simple: Tiramisu cu fructe de padure
15 February 2013
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar
vanilat, lichior, crema mascarpone, frisca, mure, afine. Ingrediente: 6
ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente
cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt
tip de lichior de lămâie 75 g zahar 1 cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura
14 February 2013
Tort
bavarez cu ciocolata alba si zmeura din: gelatina, galbenusuri, zahar,
lapte, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, lichior de zmeura, apa,
zahar, biscuiti, zmeura si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 foi de
gelatina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 500ml lapte 1 plic de zahar
vanilat 130g ciocolata alba 700ml frisca lichida pentru sirop: 8 linguri
lichior…
Read more »
Read more »
Elementele constitutive ale vinului
14 February 2013
Elementele
fundamentale care alcătuiesc un vin (ceea ce analizează degustătorii
când stabilesc calitatea vinului) sunt zahărul, aciditatea, taninurile
şi alcoolul. Zahărul conţinut de boabe fermentează, trans-formându-se în
alcool, oferindu-i vinului buchetul bogat şi plin de arome de fructe.
Cu cât sunt mai copţi strugurii, cu atât mai bună va fi calitatea
fructului/zahărului. Aciditatea menţine vioiciunea…
Read more »
Read more »
Ruladă cu dulceaţă
14 February 2013
Ruladă
cu dulceaţă din: unt, faina cu agent de crestere, seminte de vanilie,
lapte, dulceata de zmeura si custard. Ingrediente: 100 g de unt sarat,
rece, taiat cubulete, plus extra pentru uns 250 g faina cu agent de
crestere, plus extra pentru presarat pe planseta semintele scoase
dintr-un baton de vanilie 150 ml de lapte,…
Read more »
Read more »
Involtini de curcan cu spaghete
14 February 2013
Involtini
de curcan cu spaghete din: felii de curcan, sare, piper, frunze de
salvie, ceapa verde, sunca, ulei, vin rosu, vin alb, spaghete, unt,
coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: 8 felii de curcan ( de 70 g)
sare piper 16 frunze mari de salvie 1 legatura ceapa verde 8 felii
subtiri sunca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioare cu ciocolata si alune
14 February 2013
Inimioare
cu ciocolata si alune din: chec, crema de ciocolata, ou, lapte inegral,
vanilie, zahar, alune de padure, unt, zahar pudra si inghetata de
vanilie si zmeura. Ingrediente: 4 felii chec sau pandispan 3 linguri
crema de ciocolata si alune 1 ou mare 75 ml de lapte integral 1
lingurita vanilie 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Somon cu avocado si ghimbir
14 February 2013
Somon
cu avocado si ghimbir din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei,
ghimbir, sare, piper si suc de limette. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata de preparare) 2 fructe avocado 4 roșii 1 limettă 2
dovlecei 1 bucățică ghimbir sare piper sucul de la 2 limette Mod de
preparare: Se curăță de coajă fructele…
Read more »
Read more »
Carnaciori de porc
14 February 2013
Carnaciori
de porc din: pulpe de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon
afumat, frunze de salvie, ulei, sare, piper si mate de porc.
Ingrediente: 1 1/2 pulpa de porc 1 1/2 kg piept de porc 1 capatana de
usturoi 1 lingura rasa cimbru 600 g bacon afumat (taiat in felii cat mai
subtiri) frunze…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu gem
14 February 2013
Tarta
gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou,
coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem. Ingrediente: 125 g
faina 125 g faina de migdale 125 g unt 100 g zahar pudra un ou coaja
unei jumatati de lamaie o lingurita scortisoara 70 ml lapte un praf sare
150 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu somon
14 February 2013
Clatite
cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean,
verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g
faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1
lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt
topit 200 g somon…
Read more »
Read more »
Salată cu macrou şi legume
14 February 2013
Salată
cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat,
seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie,
mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1
mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara
piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte…
Read more »
Read more »
Felii de curcan glazurate
14 February 2013
Felii
de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline,
dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si
amidon de porumb. Ingrediente: 450 g felii de curcan 2 lingur faina 2
linguri ulei de masline 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete
(1 cm) 2 lingurite zahar 1/4…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si fasole cu melcisori
14 February 2013
Supa
de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite,
fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva
fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant)
200 g paste in forma…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc impanat cu carnati si portocale
14 February 2013
Cotlet
de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati,
portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline
si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2
portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb
diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş
14 February 2013
Cotlete
de berbecuţ cu salată şi cuşcuş din: cuscus, cotlete de berbecut, ulei
de masline, fasole verde, gem de smochine, otet balsamic, ceapa rosie,
rosii cherry, coaja de lamaie, zeama de lamaie si frunze de menta.
Ingrediente: 100 g de cuscus 7 cotlete slabe de berbecut 2 linguri ulei
de masline 200 g fasole verde,…
Read more »
Read more »
Salată de portocale cu măsline
14 February 2013
Salată
de portocale cu măsline din: portocale, masline negre, lamaie verde,
salata verde, ceapa verde, boabe de mustar macinat, sare, piper, curry,
ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 portocale 10 masline negre
1 lamaie verde 2 frunze de salata verde 1 ceapa verde (coditele) 1
lingurit amica de boabe de mustar macinat un…
Read more »
Read more »
Deseturi simple: Piscoturi cu struguri
14 February 2013
O
reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb sec, struguri, oua, zahar,
lamaie. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de
struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare Mod de preparare: Rupi
piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti
cu 50 ml…
Read more »
Read more »
Macaroane cu chiftele de legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu:cartofi, ceapa rosie, mazare, marar,
morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute,
ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie
400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g
soia granulată 3 ouă sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu ciuperci
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca,
migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
14 February 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Muschi de porc în manta delicioasa
14 February 2013
Mușchi
de porc în manta delicioasa din: aluat, ciuperci champignon, ceapa,
unt, carne de vita, smantana, muschi de porc, sare, piper, ulei,
galbenus si lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat de foi congelat 200 g
ciuperci Champignon 1 ceapă 2 linguri unt 200 g carne de vită tocată 100
ml smântână 1 kg mușchi de porc…
Read more »
Read more »
Peste in crustă de mălai
14 February 2013
O
reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de
patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei,
sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g
mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de
pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii…
Read more »
Read more »
Clătite gustoase cu legume
14 February 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:faina, oua, legume, lapte, fasole
verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, rosii,
oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte
dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură
cu muguri de soia 200 g brânză…
Read more »
Read more »
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
14 February 2013
O
reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce,
unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu,
ananas confiat Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml
lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml
frişcă o linguriţă cu esenţă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu costită afumată
14 February 2013
O
reteta delicioasa de macaroane cu: rosii cherry, costita afumata,
patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry
300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei
de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Rulada tiganeasca
14 February 2013
Rulada
tiganeasca din: pulpa de porc, ceafa de porc, usturoi, piper macinat,
boia dulce, sare, ulei, untura, apa si ulei. Ingrediente: pulpa de
curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet) ceafa de porc 6 catei
de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2
lingurita sare ulei 100 ml untura topita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui pane cu salata de rosii, branza feta si masline
14 February 2013
Pui
pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet,
condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de
menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana
pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de
roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu firimituri
14 February 2013
Prăjitură
cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare,
gem, unt si faina. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 200 g unt 2 oua
200 g zahar pudra 2 pliculete zahar vanilat un praf de sare pentru
umplutura: 400 g gem, dupa gust pentru tava: 50 g unt 2 linguri faina …
Read more »
Read more »
Aripioare cu cartofi
14 February 2013
Aripioare
cu cartofi din: aripioare de pui, cartofi, concentrat de pui, suc de
lamaie, cimbru verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 aripioare de
pui un kg cartofi un cub concentrat de pui sucul unei jumatati de lamaie
o crenguta cimbru verde 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Se aleg cartofi mai…
Read more »
Read more »
Paste cu chiftele
14 February 2013
Paste
cu chiftele din: carne tocata, ou, ceapa, sare, faina, ulei, usturoi,
piper, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei si paste. Ingrediente:
pentru chiftele: 500 g carne tocata un ou o ceapa sare 3 linguri faina 2
linguri ulei un catel usturoi piper o legatura patrunjel pentru sos: o
ceapa 4 rosii in bulion o…
Read more »
Read more »
Fursecuri spiralate
14 February 2013
Fursecuri
spiralate din: zahar, unt de arahide, unt nesarat, faina, oua, esenta
de vanilie, praf de copt, gem de prune si sare. Ingrediente: 340 g zahar
185 g unt de arahide 120 g unt nesarat 215 g faina 2 oua o fiola esenta
de vanilie o lingurita praf de copt 200 g gem de prune…
Read more »
Read more »
Cotlet nemtesc
14 February 2013
Cotlet
nemtesc din: cotlete de porc, ulei, lamai, ceapa, usturoi, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 linguri ulei pentru marinata: 2
lamai o ceapa mica 2 catei usturoi sare piper o lingura ulei Mod de
preparare: Intr-un vas se prepară marinată prin amestecarea sucului
strecurat de lămâie cu uleiul, usturoiul…
Read more »
Read more »