Retete pentru Paste:
Sfintişori munteneşti (mucenici)
28 February 2013
Sfintişori
munteneşti din: faina, apa, coaja de portocala, coaja de lamaie, zahar
nuca, esenta de rom, scortisoara si sare. Ingrediente: 500 g faina 200
ml apa foarte calda 4 l apa coaja de la 3 portocale coaja de la o lamaie
mare 400 g zahar nuca macinata esenta de rom scortisoara sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa crema de usturoi
28 February 2013
Supa
crema de usturoi din: usturoi, ulei de masline, supa de legume, vin,
lapte, smantana, cartofi, marar uscat, sare si piper. Ingrediente: 1
capatana de usturoi 3 linguri cu ulei de masline 750 ml supa de legume 1
cescuta cu vin 750 ml lapte 200 ml smantana grasa 2 cartofi 1 lingura
cu marar uscat…
Read more »
Read more »
Tochitura din maruntaie de pui
28 February 2013
Tochitura
din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate,
amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu
si ulei. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei) 1
lingura de legume deshidratate amestec condimente uscate (usturoi,
maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason) 9-10
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Tigaie picantă şi aromată
28 February 2013
Tigaie
picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei,
scortisoara, cimbru si piper. Ingrediente: 1 conserva cu naut 250 g
carnati picanti 1 ceapa 1 ardei gras 3 linguri cu ulei 2 bete de
scortisoara cimbru piper Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul
mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi
27 February 2013
Gnocchi
cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de
dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru,
scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1
bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan
ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara iaurtul de casa
27 February 2013
Iaurtul
facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat
cel cumparat din magazin. De aceea, noi va recomandam sa incercati sa
preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa
rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra. 1 litru lapte integral si
proaspat 2 linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata
27 February 2013
Prajitura
cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua,
cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos.
Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua
20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o
portocala 1 mar 1…
Read more »
Read more »
Budincă cu lămâie şi gem
27 February 2013
Budincă
cu lămâie şi gem din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt,
coaja de lamaie si gem de fructe. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 4
oua, 3 dintre ele separate 100 g migdale, macinate grosier 50 g faina 1
praf de copt coaja rasa de la o lamaie 100 g gem…
Read more »
Read more »
Salata cu ficat
27 February 2013
Salata
cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie,
coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel
2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie
frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper Mod de
preparare: Curăţă de…
Read more »
Read more »
Sufleu de praz cu spanac
27 February 2013
Sufleu
de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac
si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml
smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g
spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica Mod de preparare: Topeşte
untul într-o tigaie încinsă,…
Read more »
Read more »
Pui cu spanac
27 February 2013
Pui
cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare,
piepr, oregano si otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi cu sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească cu carne
27 February 2013
Ciorbă
ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel,
untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida,
concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si
galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi
mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2
ardei…
Read more »
Read more »
Rulouri cu legume
27 February 2013
Rulouri
cu legume din: branza feta, rosii uscate, ardei copti, patrunjel,
aluat, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, linte, pesmet si ulei.
Ingrediente: 200 g branza feta, sfaramata 100 g rosii uscate, din
conserva 300 g ardei copti, bine scuris, taiati fasii 3 linguri
patrunjel, proaspat tocat 8 foi de aluat fraged 1/2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu carne (Pelmeni)
27 February 2013
Coltunasi
cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou
sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus
unt patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Intr-un vas mai
adânc, amestecă făina cernută…
Read more »
Read more »
Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata
27 February 2013
Salata
cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde,
broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de
spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si
coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g fasole verde 250 g
broccoli 250 g mazare (le poti gasi pe…
Read more »
Read more »
Supa mexicana cu carne de vita
27 February 2013
Supa
mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi,
cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de
rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano.
Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari
2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Chiftelute suedeze
27 February 2013
Chiftelute
suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte,
usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g
carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie
mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu
mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna vegetariana
27 February 2013
Lasagna
vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc,
suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi
lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa
mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1
linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »
Read more »
Copane picante cu garnitura
27 February 2013
Copane
picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce,
mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii,
ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g
fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei
pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Read more »
Read more »
Salata rosie cu peste
27 February 2013
Salata
rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori
murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste
afumat 2-3 castraveciori murati maioneza Mod de preparare: Fierbe
cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i
şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei si sos Pesto
27 February 2013
Paste
cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de
floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, dati pe
razatoarea mare 400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si
mazare congelata sau fasole verde) Sucul si coaja rasa…
Read more »
Read more »
Tarte portugheze
27 February 2013
Tarte
portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei,
galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente:
pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml
sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9
galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Read more »
Read more »
Pui la tava cu rosii
27 February 2013
Pui
la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia,
patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos
chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii
2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de
floarea soarelui sos de…
Read more »
Read more »
Ochiuri surpriza
27 February 2013
Ochiuri
surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu
ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in
sos tomat 300 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de miel
27 February 2013
Un
preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o
alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu
de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de
usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar
Dijon 60g pesmet…
Read more »
Read more »
Legume călite în sos dulce acrişor
27 February 2013
Legume
călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de
lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra
de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai
si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati
fasii 400 g porumb in conserva…
Read more »
Read more »
Supa de spanac
27 February 2013
Supa
de spanac din: spanac, unt, lapte, ceapa, faina, ou, sare si piper.
Ingrediente: 600 g spanac 60 g unt 100 ml lapte 150 g ceapa 40 g faina 1
ou sare piper Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli
în mai multe ape şi apoi îl opăreşti. Dacă ai pus spanac…
Read more »
Read more »
Mozzarella picanta
27 February 2013
Mozzarella
picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de
masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc.
Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper
2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite
pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume si portocala
27 February 2013
Cuşcuş
cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi,
concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac,
rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea
soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1
baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal
400…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu cimbru sau coriandru
27 February 2013
Ciorba
de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen,
ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei
rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1
lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in
conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Read more »
Read more »
Milkshake de banane
27 February 2013
Milkshake
de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie
Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu
blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci.
Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu sos alb
27 February 2013
Chifteluţe
de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua,
usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti
verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1
ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de
usturoi sare…
Read more »
Read more »
Tocana din carne de porc
27 February 2013
Tocana
din carne de porc din: muschi de porc, rosii, ceapa, usturoi, gogosari,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si cascaval.
Ingrediente: 600 g muschi de porc 800 g rosii 2 cepe 4 catei usturoi 4
ardei sau gogosari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper boabe
si macinat o legatura patrunjel 40…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu sos mediteranean
27 February 2013
Salata
cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3
ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie
sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta
maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere …
Read more »
Read more »
Cocktail cu vermut si gin
27 February 2013
Cocktail
cu vermut si gin din: gin, vermut alb, suc de portocale si orange
curacao. Ingrediente: 45 ml gin 15 ml vermut alb sec 30 ml suc de
portocale 1/2 lingurita Orange Curacao Mod de preparare: Se amesteca
toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna intr-un pahar
cocktail.
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu nucsoara
27 February 2013
Supa
crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei
gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara. Dacă vrei,
poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un
condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei
supe. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2…
Read more »
Read more »
Ton cu fasole si ceapa
27 February 2013
Ton
cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie,
ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton.
Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole
albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri
muștar 5 linguri oțet balsamic…
Read more »
Read more »
Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar
27 February 2013
Plăcinte
ardeleneşti cu urdă si mărar din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare,
urda, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 kg faina 2 cuburi
drojdie 1 cana lapte 1 cana apa 1 lingura zahar un praf sare pentru
umplutura: 1 kg de urda 2 legaturi de marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu legume si taitei
27 February 2013
Bors
de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute,
ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina
si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei
capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o
legatura patrunjel piper pentru taitei: un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de sparanghel
26 February 2013
O
supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca
este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va
mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g
Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume
30 g…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu cascaval
26 February 2013
Salata
de fructe cu cascaval din: pepene galebn, caise, capsuni, zmeura,
papadie, cascaval afumat, ulei de nuci, nuci de cju, lamaie, zahar si
busuioc tocat. Ingrediente: 1 pepene galben 4 caise 500 g capsuni 250 g
zmeura 100 g papadie 250 g cascaval afumat 3 linguri ulei de nuci 60 g
nuci de caju 1…
Read more »
Read more »
Specialitate moldovenească (mucenici)
26 February 2013
Specialitate
moldovenească din: faina, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt,
coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta.
Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 25 g drojdie proaspata 120 g
zahar 2 oua un praf sare 250 ml lapte 50 ml ulei 50 g unt coaja de
lamaie si portocala pentru sirop:…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc
26 February 2013
Frigarui
cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut,
piept afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata
verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g
piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata
verde 3-4 rosii…
Read more »
Read more »
Smoothie exotic
26 February 2013
Smoothie
exotic din: mango, papaya, banana, zeama de portocala si miere.
Ingrediente: 1 mango bine copt 1 papaya mic, bine copt 1 banana 400 ml
zeama de portocala 4 lingurite miere Mod de preparare: Cureti fructele
de coaja si samburi si tai pulpa cubulete. Mixezi fructele impreuna cu
zeama de portocale si potrivesti gustul…
Read more »
Read more »
Salata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry
26 February 2013
Salata
speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry din: salata, oua,
spanac, lamaie, rosii cherry, unt, castraveti, otet balsamic, bagheta,
usturoi, ceapa verde, pipet de pui, faina, ulei si sare. Ingrediente: o
salata medie verde 2 oua 2 legatura spanac o lamaie 300 g rosii cherry
50 g unt 2 castraveti 2-3 lingurite otet balsamic…
Read more »
Read more »
Pui cu crusta de alune si garnitura de pepeni
26 February 2013
Pui
cu crusta de alune si garnitura de pepeni din: papadie, pepene galben,
gem, sare, sucul de portocala, suc de lamaie, ulei de nuci, lamaita,
ciuperci, ulei, piper, piept de pui, ou, faina si alune. Ingrediente:
300 g papadie 1 pepene galben 1 lingura gem sare sucul de la 1 portocala
3 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec englezesc cu stafide si fructe confiate
26 February 2013
Cand
doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau
mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe
confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si
fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la
temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…
Read more »
Read more »
Cuburi cu fructe de padure
26 February 2013
Cuburi
cu fructe de padure din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, rom, mac,
migdale, faina, praf de copt, gelatina, lapte, zahar, sare, coaja de
lamaie, galbenusuri, frisca, fucte de padure, vin alb si zahar pudra.
Ingrediente: blat: 75 g unt moale 70 g zahar 1 1/2 lingurita zahar
vanilinat 3 oua 1 lingura rom 25…
Read more »
Read more »
Clean cu mujdei de usturoi
26 February 2013
Clean
cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si
smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru
mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana
Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru
jumătate de oră. într-o tigaie pui…
Read more »
Read more »
Cartofiori aperitiv
26 February 2013
Cartofiori
aperitiv din: cartofi, oua, telemea de oaie, faina, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 3-4 cartofi mari (albi, fainosi) 2 oua 1 lingura
telemea de oi (sau capra) 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit
Mod de preparare: Fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi-i pasezi. îi
amesteci cu ouăle bătute ca pentru omletă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel
26 February 2013
Cotlete
de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si
garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat
Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de
preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust.
Incalziti uleiul și untul…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)
26 February 2013
Supa
crema de cartofi si praz din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui,
lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 cana praz taiat
1 ceapa 2 linguri cu unt 2 1/2 cani cu cartofi 2 cani cu supa de pui 1
1/2 cani cu lapte 1 cana cu smantana patrunjel verde sare …
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu castraveciori acri
26 February 2013
Fasole
batuta cu castraveciori acri din: fasole uscata, masline, ulei, ceapa,
bulion de rosii, piper si cimbru. Ingrediente: 2 kg de fasole uscata 200
g masline 400 ml ulei 2 cepe 4 linguri bulion de rosii piper cimbru
Mod de preparare: Speli fasolea bine, după care o pui la fiert. După ce a
fiert…
Read more »
Read more »
Retete gustoase si aromate: Pui mexican
26 February 2013
Pui
mexican din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia
picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi,
ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4-8 bete
frigarui 600 g piept de pui sare piper praf de chilli 2 ardei capia
picanti un dovlecel cu coaja verde 50…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita si sos de roşii
26 February 2013
Lasagna
cu carne de vita si sos de roşii din: foi lasagna, ulei de masline,
carne tocata de vita, pasta de masline, sare, piper, cimbru, rosii, ulei
de masline, faina integrala, cimbru verde, miere, unt si pesmet.
Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 lingurite ulei de masline pentru
umplutura: 600 g carne tocata de vita…
Read more »
Read more »
Suc natural cu kiwi si mere
26 February 2013
Suc
natural cu kiwi si mere din: kiwi, mere verzi, lime, miere si apa
plata. Ingrediente: 2 kiwi 4 mere verzi 1 lime 2 linguri miere apa plata
(optional) Mod de preparare: Cureti coaja merelor si a kiwiurilor.
Mixezi cu blenderul kiwi, storci sucul de la mere si de la lime.
Amesteci piurerul de…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel in crusta
26 February 2013
Friptura
de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla,
migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpă
de vițel sare piper 25 g unt 200 ml supă 1 chiflă veche de-o zi 50 g
migdale 1 cățel de usturoi 1 fir rozmarin 1 mână pătrunjel verde tocat
…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de peste
26 February 2013
Crochete
de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei,
sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2
linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet
Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…
Read more »
Read more »
Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua
26 February 2013
Tartă
ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua din: faina, unt, praf de copt,
galbenus, sare, boabe de fasole, cartofi, oua, smantana, cascaval,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina
150 g unt (sau margareina) 1 praf de copt 1 galbenus 2-3 linguri apa
rece un praf de sare boabe de fasole…
Read more »
Read more »
Placinta cu lamaie, rom si mac
26 February 2013
Placinta
cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt,
lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie,
oua si zahar pudra. Ingrediente: 400-500 g faina 3 oua 180 g zahar 100 g
unt 1 praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 4 linguri iaurt pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Penne regale
26 February 2013
Penne
regale din: penne, unt cu sare, capere, prosciutto crudo, parmezan,
sare, piper verde, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 500 g penne
75 g unt cu sare 150 capere conserva 200 g prosciutto crudo 100 g
parmezan sare piper verde 2 lingurite ulei de masline o lamaie Mod de
preparare: Pastele se pun…
Read more »
Read more »
Iepure umplut cu ficat
26 February 2013
Iepure
umplut cu ficat din: iepure, ceapa uscata, usturoi, ficat, miezul de
bagheta, oua, sare, piper, vin rosu, piper boabe si foi de dafin.
Ingrediente: 1 iepure 1 ceapa uscata (sau 2 fire ceapa verde) 2-3 catei
de usturoi 300 g ficat miezul de la o bagheta 2 oua sare piper vin rosu
piper boabe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mini tarte cu legume
26 February 2013
Mini
tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii,
castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si
otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o
lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti
un ardei rosu 2 fire ceapa un…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si Campari
26 February 2013
Cocktail
cu sampanie si Campari din: sampanie, bitter campari, gheata si bitter
angostura. Ingrediente: 120 ml Sampanie 4 ml Bitter Campari un cub de
gheata o picatura de bitter Angostura Mod de preparare: Se pune o
picatura de bitter Angostura pe cubul de zahar care se pune intr-un
pahar de sampanie. Se adauga sampania…
Read more »
Read more »
Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre
26 February 2013
Ciorbă
scăzută lipovenească cu carne de pasăre din: ciocanele, bors, paste
fainoase, ou, morcov, pastarnac, telina, ardei gras, ardei iute,
smantana si condimente. Ingrediente: 200 g ciocanele 1/2 bors 100 g
paste fainoase (spirale) 1 ou 1 morcov 1 pastarnac 1 telina 1 ardei gras
2 ardei iuti 3 linguri smantana condimente pentru legume …
Read more »
Read more »
Strudel cu praz si ciuperci
26 February 2013
Strudel
cu praz si ciuperci din: faina, unt, albus, lapte, praf de copt, ulei,
sare, praz, telemea, cimbru, galbenus, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 albus 1 lingura cu lapte 1/3
pliculet praf de copt 2 linguri cu ulei sare pentru umplutura: 1-2 fire
de praz 1 cutie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Linguini cu avocado si broccoli
26 February 2013
Linguini
cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline,
usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia,
apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1
broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de
usturoi, tocat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Specialitate de pui cu ardei
26 February 2013
Specialitate
de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, telina, ceapa, usturoi, sare,
piper, boia iute, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
piept de pui 4-5 ardei o telina 2 cepe 1-2 catei usturoi sare piper boia
iute 2-3 linguri ulei de masline o legatura patrunjel Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida cu mazare si morcovi
26 February 2013
Sufleu
de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde,
sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2
morcovi 700 g conopidă curățată 120 g boabe de mazăre verde congelate
sare 4-5 ouă nucșoară rasă piper 2 lingurițe pătrunjel tocat 3 linguri
făină 150 g cașcaval ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa crema bicolora
26 February 2013
Supa
crema bicolora din: morcovi, cartofi, ceapa, frunze de telina, paine,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, arpagic murat si patrunjel.
Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potrivit 1 ceapa 1 legatura de
frunze de telina 4 felii de paine 1 lingura cu ulei de masline sare
piper pentru decor: 6-7 rosii cherry arpagic murat…
Read more »
Read more »
Tort cu banane cu gem de capsuni
26 February 2013
Tort
cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra,
gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata.
Ingrediente: pentru foi: 5 oua 2 linguri amidon 2 linguri unt 3 linguri
faina 5 linguri zahar pudra pentru umplutura: 100 g gem de capsuni 4
linguri rom 4 banane…
Read more »
Read more »
Langoşi cu ceapă şi bacon
26 February 2013
Langoşi
cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie,
smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc.
Ingrediente: 300 g faina 100 ml lapte 1 lingurita zahar sare 200 ml ulei
drojdie mai trebuie: smantana bacon (slanina) ceapa ciuperci cascaval
masline busuioc Mod de preparare: Pui drojdia în laptele călduţ şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa crema de rosii
26 February 2013
Supa
crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel,
sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg
rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura
telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite
ulei de masline 50 g orez …
Read more »
Read more »
Vinuri frantuzesti faimoase
25 February 2013
Vinurile
frantuzesti sunt prezente pe piaţă sub denumirile regionale şi nu sub
numele soiului, situarea podgoriei dovedindu-se tot atât de importantă
ca şi soiurile. Legile DOC protejează numeroasele tipuri regionale, care
au dat naştere unor denumiri unice, cunoscute în toată lumea. Denumirea
regională de pe etichetă demonstrează această caracteristică.
Vinurile dulci ale Loarei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara budinca de iaurt
25 February 2013
Budinca
de iaurt este un desert rapid si gustos. Un alt avantaj al budincii de
iaurt este ca va da posibilitatea sa va alegeti fructele pe care le
preferati. Noi de aceasta data am ales fructele de padure care in
combinatie cu budinca de iaurt vor incanta si pe cel mai pretentios
oaspete al nostru.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez
25 February 2013
Piept
de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui,
ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de
soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de
arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui
2 linguri ghimbir proaspat…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon la gratar
25 February 2013
Rulouri
cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon,
ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti
de pui 2-3 vinete 2-3 catei de usturoi 50 g unt 16 felii bacon 2 ardei
sare piper cimbru pentru ornat: patrunjel boia dulce bete pentru
frigarui Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ficat de porc în sos de roşii
25 February 2013
Ficat
de porc în sos de roşii din: ficat de porc, lapte, rosii, ceapa verde,
usturoi, sare, piper, foaie de dafin, apa, malai, ulei, unt si cimbru.
Ingrediente: 500 g ficat de porc 300 ml lapte 500 g rosii o legatura
ceapa verde un fir de usturoi sare piper o foaie de dafin pentru
mamaliga:…
Read more »
Read more »
Cuibusoare cu branza
25 February 2013
Cuibusoare
cu branza din: cartofi, telemea de vaca, unt, oua, marar, smantana,
ardei, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
Ingrediente: un kg cartofi noi 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 oua o
legatura marar 50 g smantana pentru garnitura: 5-6 ardei o salata verde
2-3 lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci
25 February 2013
Prajitura
cu ciocolata si nuci: oua, zahar, ulei de floarea soarelui, suc de
protocale, faina, praf de copt, cacao praf, miez de nuca si zahar praf.
Ingrediente: 4 oua 250 g zahar 200 ml ulei de floarea soarelui 200 g suc
de portocale 300 g faina 1 plic praf de copt 2 linguri cacao praf…
Read more »
Read more »
Retete de post: Conopida in paine
25 February 2013
Conopida
in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi,
cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina un praf de sare 50 ml apa
minerala pentru umplutura: o conopida mare 2-3 catei de usturoi 100 g
cascaval de post un praf de…
Read more »
Read more »
Pogăcele cu dovleac
25 February 2013
Pogăcele
cu dovleac din: faina, bicarbonat, sare, piper rosu, cheddar, smantana,
piure de dovleac, margarina si ou. Ingrediente: 300 g faina 1 lingurita
bicarbonat sare piper rosu macinat 130 g cascaval cheddar 100 ml
smantana 250 g piure de dovleac 100 g margarina 1 ou Mod de preparare:
Pui feliile de dovleac în cuptorul…
Read more »
Read more »
Cocktail cu absint, gin si vermut
25 February 2013
Cocktail
cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut
si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de
portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare:
Se raceste paharul de cocctail. Intr-un pahar cu gehata se toarna ginul
absinate si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bascute cu crema
25 February 2013
Cui
nu-i plac bascute cu crema abia scoase din cuptor? Nu aceasta este
intrebarea pentru ca toti o sa raspundeti afirmativ, asa ca noi o sa va
invatam cum sa le preparati rapid si foarte gustos. pentru aluat: 450 gr
faina 2 oua 3 linguri ulei 200 ml lapte cald 50 gr drojdie proaspata 4…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu salata de ton
25 February 2013
Cartofi
umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper,
ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi
400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama
de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar Mod…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan
25 February 2013
Rulada
umpluta cu ciuperci si carne de curcan din: cartofi, branza telemea de
capra, oua, sare, piper, ceapa, carne tocata de curcan, ciuperci, ulei,
oregano, maghiran, busuioc, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 700 g
cartofi 100 g branza telemea de capra 2 oua sare piper pentru umplutura:
1 ceapa mare 300 g carne tocata (piept…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca si cafea
25 February 2013
Prajitura
cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca,
zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri,
praf de copt, faina, cafea solubila si sare. Ingrediente: pentru
umplutura: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 100 g unt pentru crema
caramel: 300 g miez de nuca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac
25 February 2013
Un
preparat delicios si gustos, pulpa de miel in sos de vin servita cu
piure de cartofi sau spanac nu poate lipsi de pe masa, iar invitatilor
le va placea cu siguranta! 1 bucata pulpa de miel 750ml de vin rosu
500ml supa de miel 500 ml supa de vita 140g ceapa rosie 150g morcovi…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi cu salata de varza
25 February 2013
Chiftelute
de cartofi cu salata de varza din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel,
marar, cascaval, sare, piper, oua, parmezan, pesmet, unt si ulei.
Ingrediente: 800 g cartofi noi 3 fire ceapa un fir usturoi o legatura
patrunjel o legatura marar 250 g cascaval ras pe razatoarea mica sare
piper 3 oua 100 g parmezan 100 g…
Read more »
Read more »
Gogosi umplute (Krapfen)
25 February 2013
Gogosi
umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa
de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei. Ingrediente: pentru
aluat: 600 g faina 250 ml lapte caldut 6 galbenusuri 100 g unt topit 75 g
drojdie 80 g zahar coaja rasa de lamaie esenta de vanilie zahar pudra
ulei pentru crema: 4…
Read more »
Read more »
Supa de varza si carnati
25 February 2013
Supa
de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin,
ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere,
usturoi, chimion si paprika. Ingrediente: 1 kg varza acra cuisoare
nucsoara dafin 50 g ciuperci uscate 200-300 g carne de porc afumata 2-3
carnati afumati 1 ceapa 2 mere mici 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pui la tigaie
25 February 2013
Pui
la tigaie din: pui, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper,
ulei, rozmarin, cimbru, boia iute, boia iute, condimente, vin alb,
capere si masline verzi. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) cate 1 ardei
gras galben, rosu si verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii sare piper
2 linguri ulei 1 crenguta…
Read more »
Read more »
Crochete indiene
25 February 2013
Crochete
indiene din: linte rosie, ou, ceapa, rosie, ardei gras verde, arahide,
usturoi, sofran, chimen, coriandru, boia iute, sare, piper, patrunjel si
ulei. Ingrediente: 300 g linte rosie 1 ou 1 ceapa rosie 1/2 ardei gras
verde 1 lingura arahide (necoapte si nesarate) zdrobite grosier 2 catei
de usturoi 1 praf de sofran 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Crochete de ton cu garnitură de ceapă şi morcov
25 February 2013
Crochete
de ton cu garnitură de ceapă şi morcov din: ton, ceapa verde, marar,
patrunjel uscat, cartofi, gris, susan, ulei, pesmet, sare, piper,
morcovi, condimete de legume. Ingrediente: pentru crochete: 2 conserve
de ton 1 legatura de ceapa verde 1 lingura marar 1 lingura patrunjel
uscat 2 cartofi 3 linguri gris 2-3 gris 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume cu sos
25 February 2013
Salata
de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha,
mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana
maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos
Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate
fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…
Read more »
Read more »
Saltimbocca cu risotto
25 February 2013
Saltimbocca
cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin
alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie
si unt. Ingrediente: 2 cepe de marime medie 1 catel de usturoi 150 g
ciuperci champignon 3 linguri ulei de masline 250 g orez risotto 100 ml
vin alb 500 ml…
Read more »
Read more »
Supa de peste (crap)
25 February 2013
Supa
de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii,
ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1
ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2
lingurite paprika sare (dupa gust) ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei prajiti
25 February 2013
Ardei
prajiti din: ardei grasi, oua, branza sarata, patrunjel verde, chilli,
faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi (capia) 2 oua 1 cana
cu branza sarata patrunjel verde tocat chilli faina pesmet ulei Mod de
preparare: Taie capac ardeilor, curăţă-i de seminţe. Pune o oală cu apă
şi sare la fiert. Când apa…
Read more »
Read more »
Cocktail cu brandy si vermut
25 February 2013
Cocktail
cu brandy si vermut din: brandy, triplu sec, vermut sec si vermut
dulce. Ingrediente: 45 ml de brandy 2 linguri de triplu sec 15 ml vermut
sec 15 ml vermut dulce Mod de preparare: Se amesteca bine
ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se strecoara intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Musaca de curcan
25 February 2013
Musaca
de curcan din: airpi de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza telemea,
cascaval, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: carnea de
la o aripa fiarta de curcan 2 cartofi mari (fiert o data cu aripile)
100 g iaurt gras 200 g unt 100 g branza telemea 100 g cascaval felii
patrunjel verde cimbru sare…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu usturoi
25 February 2013
Pui
la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina,
rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente:
3 linguri ulei de masline 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4
portii) faina 20 de catei de usturoi curatati 1 1/2 tija de telina 2
crengute de rozmarin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi cu miere
25 February 2013
Prajitura
cu foi cu miere din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar,
faina, lapte, gris, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 cana ulei 1/2
cana lapte 1 lingurita praf de copt 3 linguri miere 1 lingurita amoniac 1
cana zahar faina cat cuprinde pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri gris
1 pachet…
Read more »
Read more »
Friptură de vita cu legume
25 February 2013
Friptură
de vita cu legume din: morcovi, usturoi, ceapa, rosii, tulpini de
telina, sunca de praga, ulei de masline, piept de vita, sare, boabe de
piper, foi da dafin, vin alb sec, supa si unt. Ingrediente: 2 morcovi 2
catei de usturoi 1 ceapa mare 5 rosii 2 tulpini de telina 100 g sunca
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Copanele de pui crispy cu sos sriracha
25 February 2013
Copanele
de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon,
bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina
si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura
amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita
piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…
Read more »
Read more »
Ciorba scazuta
25 February 2013
Ciorba
scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de
masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g linte galbena 1 ceapa
3 catei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de
masline zeama unei lamai chimion macinat boia…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos alb
25 February 2013
Curcan
cu sos alb din: aripi de curcan, vin alb, zeama de curcan, unt, ulei,
faina, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curca fiarta 1 pahar cu
vin alb 1 cana cu zeama de curcan 1 lingura cu unt 3 linguri cu ulei 2
linguri cu faina sare piper Mod de preparare: Scurge…
Read more »
Read more »
Vitel cu fidea
25 February 2013
Vitel
cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin
rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de vitel 500 g paste fidea 1 cutie (400g) de
rosii in sos tomat 1 ceapa potrivita 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu
ketchup 1/2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crema cu lapte si oua
25 February 2013
Cum
se prepara crema cu lapte si oua din: galbenusuri de ou, zahar, faina,
lapte, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 galbenusuri
de ou 70g zahar 60g faina 500ml litru de lapte coaja de la o lamaie
esenta de vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se pun
galbenusurile si ouale…
Read more »
Read more »
Cremă de morcovi cu hrean
25 February 2013
Cremă
de morcovi cu hrean din: morcovi, cascaval, smantana, hrean, sare,
piper si patrunjel verde. Ingrediente: 4 morcovi 100 g cascaval ras
smantana 1 hrean mic sare piper patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovii şi hreanul, îi razi fin si mixezi totul.
Adaugi apoi caşcavalul ras, smântână, pătrunjelul tocat fin, sare…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Spaghete carbonara
25 February 2013
Spaghete
carbonara din: spaghete, oua, piper, parmezan, sunca afumata, ulei,
usturoi si sare. Ingrediente: 400 g spaghete 3 oua piper 100 g parmezan
proaspat razuit 100 g sunca afumata 1 lingura ulei 1 catel de usturoi
sare Mod de preparare: Puneţi la fiert un vas cu apă cu sare şi
fîerbeţi pastele conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu branza si smochine
24 February 2013
Salata
cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet
balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata
creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de
lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare
Mod de preparare: Ungeti…
Read more »
Read more »
Cum se prepara bezelele
24 February 2013
Toata
lumea adora bezelele si daca v-au ramas cateva albusuri de la maioneza,
nu trebuie sa le aruncati. Ar fi bine sa incercati aceasta reteta de
bezele si veti descoperi ca-s foarte simplu de preparat si in acelasi
timp veti scapa si de grija desertului. Ingrediente: 3 albusuri 200g
zahar un varf de cutit sare…
Read more »
Read more »
Cocktail cu gin si vermut
24 February 2013
Cocktail
cu gin si vermut din: gin, vermut si lichior pe baza de plante.
Ingrediente: 60 ml gin, 15 ml de vermut sec, 1/8 de lingura de lichior
pe baza de plante Mod de preparare: Se amesteca bine toate
ingredientele intr-un pahar racit.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Corn impletit
24 February 2013
Corn
impletit din: apa, drojdie, sare, ou, zahar, unt, faina, ulei si
seminte de mac. Ingrediente: 1/2 cana de apa 1/3 linguri de drojdie 1/3
linguri de sare 1 ou, batut 2 linguri de zahar 2 linguri de unt 1 3/4
ceasca faina 1/2 lingurita ulei 1 ou batut cu 1 lingurița de apa
semințe…
Read more »
Read more »
Ossobuco cu felii de carne de vita
24 February 2013
Ossobuco
cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei,
usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate,
zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii
pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2
morcovi…
Read more »
Read more »
Invartita cu branza de oaie
24 February 2013
Invartita
cu branza de oaie din: faina, oua, zahar, sare, ulei, apa calduta,
drojdie, branza de oaie, marar, codite de ceapa verde si unt.
Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare
jumatate pahar de ulei 400 ml apa calduta 50 g drojdie pentru umplutura:
600 g branza de oaie putin…
Read more »
Read more »
Pizza turceasca (Lahmacun)
24 February 2013
Pizza
turceasca din: drojdie uscata, zahar, lapte, faina, unt, oua, carne de
miel, lamai, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pliculet
cu drojdie uscate 1 lingurita cu zahar 2 linguri cu lapte 5 cesti cu
faina 5 linguri cu unt moale 2 oua+1 galbenus 400 g carme miel (sau
vita) 1 cutie de rosii…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu legume şi carne tocată
24 February 2013
Cannelloni
cu legume şi carne tocată din: ardei gras, dovlecel, bulb de fenicul,
chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa instant, oregano uscat,
sare, piper, mozarella, amestec de carne tocata, oua si cannelloni.
Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla
veche de 1 zi 2 cepe 2 catei de…
Read more »
Read more »
Supă simpla de curcan cu galuste
24 February 2013
Supă
simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu
morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde Mod de preparare: Strecoară 1
litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat.
Adaugă morcovii…
Read more »
Read more »
Tort cu piure de castane şi caramel
24 February 2013
Tort
cu piure de castane şi caramel din: faina de grau, faina de castane,
oua, ulei, unt, lapte, sare, piure de castane, frisca, zahar, ulei si
suc de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 40 g faina de grau 60 g faina
de castane 2 oua 2 linguri ulei 30 g unt 350 ml lapte un praf…
Read more »
Read more »
Branzoaice cu iaurt
24 February 2013
Branzoaice
cu iaurt din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar
vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus.
Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 50 g drojdie proaspata 250 ml lapte caldut
100 g unt 3 linguri zahar 1 praf de sare 2 pliculete zahar vanilat 4
linguri iaurt gros…
Read more »
Read more »
Aspic mozaic
24 February 2013
Aspic
mozaic din: aripi de curcan, supa scazuta, legume congelate, mazare,
usturoi, foi de dafin, lamaie, gelatina, piper multicolor si sare.
Ingrediente: jumatate de aripa de curcan fiarta 2 cani cu supa scazuta,
din supa in care ai fiert aripile 250 g legume congelate mixte 200 g
mazare congelata 2-3 catei de usturoi 2 foi…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu kaizer
24 February 2013
Chifle
umplute cu kaizer din: faina, sare, zahar, ou, sana, unt, drojdie,
kaizer, ceapa, lapte si susan. Ingrediente: pentru aluat: 325 g faina
1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 ou 130 ml sana sau lapte batut 60
g unt 1/2 cub drojdie (20 g) pentru umplutura: 100 g kaizer 1 ceapa
mica mai trebuie:…
Read more »
Read more »
Ruladă cu făină de castane
24 February 2013
Ruladă
cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de
castane, frisca si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina de
castane 5 oua 100 g zahar 5 linguri ulei pentru crema: 200 g piure de
castane 250 g frisca lichida 1,5 foi de gelatina pentru servit: 100 g
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu ciuperci, sunca si cascaval
24 February 2013
Rulada
de pui cu ciuperci, sunca si cascaval din: ciuperci, ulei, supa de pui,
piept de pui, sare, piper, cascaval sunca de praga, legume asortate si
unt. Ingrediente: 200 g ciuperci 3 linguri ulei 300 ml supă de pui 4
felii piept de pui sare piper 4 felii cașcaval 4 felii șuncă de Praga
800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary
24 February 2013
Cocktail
Bloody Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire,
suc de rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi
de gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire
suc de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de
limeta pentru garnitura (opțional) cuburi de gheata …
Read more »
Read more »
Pui cu lămâie şi cartofi la cuptor
24 February 2013
Pui
cu lămâie şi cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ceapa, lamai, ulei,
boia dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui portionat sau 1 kg
pulpe de pui 1 kg cartofi 1 ceapa 2 lamai ulei boia dulce cimbru sare
piper Mod de preparare: Porţionează puiul şi taie-în bucăţi potrivite.
Spală-l, după care…
Read more »
Read more »
Rosii cu ochiuri
24 February 2013
Rosii
cu ochiuri din: oua, rosii, marar verde, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: 8 oua 8 rosii 1 legatura de marar verde 200 g cascaval sare
piper Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra un
căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, scoate cu grijă pulpa fără a rupe
roşia. Presară un praf de sare…
Read more »
Read more »
Rulouri cu susan
24 February 2013
Rulouri
cu susan din: bacon, cascaval, sunca, faina, susan, ou, sare si ulei.
Ingrediente: 4 felii bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca 2 linguri
faina 50 g susan 1 ou sare 100 ml ulei Mod de preparare: Se taie
cascavalul in felii subtiri. Se suprapun cate o felie de bacon, una…
Read more »
Read more »
Budincă de piure de castane
24 February 2013
Budincă
de piure de castane din: piure de castane, lapte, zahar pudra, migdale,
smantana, zahar vanilinat, sare si frisca. Ingrediente: 500 g piure de
castane 500 ml lapte 50 g zhaar pudra 100 g migdale 500 ml smantana un
plic zahar vanilinat un praf sare pentru servit: frisca Mod de
preparare: Piureul de castane…
Read more »
Read more »
Briose cu branza
24 February 2013
Briose
cu branza din: ou, drojdie uscata, apa calduta, smantana, branza dulce
de vaci, chimen, unt si sare. Ingrediente: 1 ou 1 plic drojdie uscata 1
cana cu faina 1 ceasca cu apa calduta 1 lingura cu smantana 100 g branza
dulce de vaci (grasa) 1 lingurita cu chimen 1 lingura cu unt sare …
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu orez si tarhon
24 February 2013
Ciorba
de porc cu tarhon din: carne tocata, tarhon, ceapa, pasta de tomate,
orez, oua, otet, sare si ulei. Ingrediente: 600 g carne tocata 4
legaturi de tarhon 3 cepe 1 lingura cu pasta de tomate 1 cescuta cu orez
2 oua cateva linguri cu otet sare ulei Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii umplute cu oua
24 February 2013
Rosii
umplute cu oua din: ulei extravirgin de masline, salata verde, usturoi,
patrunjel, sare, piper, parmezan, rosii si oua. Ingrediente: 1/2 cana,
plus 2 linguri ulei extravirgin de măsline 1 salata verde 1 catel de
usturoi mare 1/4 ceasca frunze patrunjel 1/2 linguriță de sare 3/8
linguriță de piper negru 1/2 cana parmezan, plus suplimentar…
Read more »
Read more »
Sarlota de lychee
24 February 2013
Sarlota
de lychee din: lychee in suc, gelatina, portocala, compot de fructe
exotice, branza mascarpone, zahar pudra, galbenusuri si inghetata.
Ingrediente: 1 cutie lychee in suc 1 plic gelatina 1 portocala 1 cutie
de 450g compot fructe exotice 100g barnza mascarpone 100g zahar pudra 3
galbenusuri 100g inghetata Mod de preparare: taie fructele de…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si peste
24 February 2013
Tarta
cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou,
peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce,
unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de
copt 1 praf de sare 100 g unt 1…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu marmelada
24 February 2013
Fursecuri
cu marmelada din: faina, zahar pudra, faina de migdale, unt, ou, apa,
marmelada, migdale si ciocolata neagra. Ingrediente: 240 g faina 120 g
zahar pudra 50 g faina de migdale 125 g unt un ou 2-3 linguri apa pentru
umplut: 200 g marmelada pentru decor: 100 g migdale pentru glazura: 100
g ciocolata neagra…
Read more »
Read more »
Iepure fragezit in zeama de vin
24 February 2013
Iepure
fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline
verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei
de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 2
pulpe mari de iepure 1 ceasca de masline negre fara samburi 1 ceasca de
masline verzi 4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mandarine si cremă fină de brânză
24 February 2013
Ruladă
cu mandarine si cremă fină de brânză din: faina, praf de copt, oua,
sare, zahar, mandarine, branza de vaci, coaja de portocala, suc de
portocala, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 120 g faina 1/2
lingurita praf de copt 3 oua (galbenusurile separate de albusuri) sare
150 g zahar 500 g mandarine 250 g…
Read more »
Read more »
Pui pe pat de ceapa
24 February 2013
Pui
pe pat de ceapa din: pulpe de pui, zeama de lamaie, ceapa, cartofi,
usturoi, ulei de masline, vin alb sec, cimbru, sare, chimen, piper si
maghiran. Ingrediente: 4 pulpe de pui zeama de 2 lamai 4 cepe 5 cartofi 4
catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 250 ml vin alb sec cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de Broccoli dulce acrisoara
24 February 2013
Salata
de Broccoli dulce acrisoara din: broccoli, ceapa rosie, bacon, nuci
pecan, branza cheddar, maioneza, vin de otet, zahar, sare si piper. 8
cesti broccoli proaspat rupt in buchetele mici 1/2 ceapa rosie mica,
tocata 6 felii de bacon maruntit 1/2 cană nuci pecan tocate 1 cana
branza Cheddar rasa Ingrediente pentru dressing: 1/2 ceasca…
Read more »
Read more »
Varza cu piept de pui
24 February 2013
Varza
cu piept de pui din: varza, piept de pui, orez, ceapa, ou, ulei, suc de
rosii, patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1
varza 1 piept de pui, dat prin masina 1/2 cana cu orez 1 ceapa 1 ou 3
linguri cu ulei 2 cani suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Chec sarat
24 February 2013
Chec
sarat din: oua, faina, praf de copt, ulei, lapte, cascaval, ardei gras,
branza feta, masline vezi si sare. Ingrediente: 3 oua 100 g faina un
plic praf de copt 80 ml ulei 120 ml lapte 100 g cascaval ras un ardei
gras verde 2 ardei grasi rosii 150 g branza feta 50 g masline…
Read more »
Read more »
Mămăligă caldă cu smântână
24 February 2013
Mămăligă
caldă cu smântână din: apa, faina de malai, sare, smantana, branza de
vaci si cascaval. Ingrediente: 1,5 l apa 300 g faina de malai sare 500 g
smantana 200 g branza proaspata de vaci 100 g cascaval Mod de
preparare: Prepari mămăliga într-o oală de 3 litri. Pui apa la fiert cu
sare,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Irish Cream si Kahlua
24 February 2013
Cocktail
cu Irish Cream si Kahlua din: irish cream, kahlua si frisca.
Ingrediente: 3/4 oz. Irish Cream (Bailey’s) 3/4 oz. Kahlua Top de frisca
Mod de preparare: Blow Job este o băutură strict destinata
doamnelor! Combină Kahlua, Bailey’s şi un top de frisca într-un pahar.
Acest cocktail trebuie să fie dat peste cap fără…
Read more »
Read more »
Minitarte cu lamaie
24 February 2013
Minitarte
cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon,
smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri.
Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt rece 1 galbenus 50 g zahar
sare umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri smantana 100 g
zahar pudra 100 ml suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Pastrav la gratar cu garnitura
24 February 2013
Pastrav
la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de
dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si
unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin
o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii
4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…
Read more »
Read more »
Taitei cu ciuperci brune si nucsoara
24 February 2013
Taitei
cu ciuperci brune si nucsoara din: ciuperci brune, ceapa, ulei, supa de
ciuperci, smantana, piper asortat, lamaie, taitei, sare, ceapa verde,
parmezan si nucsoara. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon brune 2
cepe 1 lingură ulei 250 ml supă de ciuperci 250 ml smântână piper
asortat 1 lămâie 300 g tăiței lați sare 1 legătură…
Read more »
Read more »
Sanatate cu gust acrisor
23 February 2013
Fie
ca sunt muraturi fermentate sau preparate cu otet, efectele lor
benefice sunt exceptionale. Muraturile sunt preferate ca salate sau
garnitura de-a lungul iernii, insa putini stiu ca sunt alimente
sanatoase, cu un continut mic de calorii si foarte putine grasimi.
Beneficii: Ajută digestia, mai ales la o masă pe bază de carne şi
grăsimi.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu iaurt si dulceata de afine
23 February 2013
Briose
cu iaurt si dulceata de afine din: iaurt, faina, zahar, unt, oua,
esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, praf de copt, fulgi de ciocolata
si dulceata de afine. Ingrediente: 250g iaurt 250g faina 100g zahar 50g
unt 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan in sos
23 February 2013
Chiftele
de curcan in sos din: carne de curcan, ceapa, paine, lapte dulce,
usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, faina,
supa de legume, smantana, rosie, maghiran si patrunjel verde.
Ingrediente: 600 g carne tocata de pui ori de curcan 1 ceapa 1 felie de
paine 4 linguri lapte dulce 4 catei de…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase: Mancare de morcovi
23 February 2013
Mancare
de morcovi din: morcovi, orez, ceapa, ardei gras, pastarnac, faina,
ulei si sare. Ingrediente: 2 legaturi morcovi cu frunze 100 g orez o
ceapa un ardei gras verde un pastarnac 2 linguri faina o lingura ulei
sare Mod de preparare: Morcovii se taie felii. Ceapa se taie rrtărunt,
ardeiul cubule-te şi se pun…
Read more »
Read more »
Tartine cu paste diferite
23 February 2013
Tartine
cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel,
sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: pentru
tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura
patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4
masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema cu busuioc si crutoane
23 February 2013
Supa
crema cu busuioc si crutoane din: morcovi, ceapa, usturoi, cartofi,
ulei de masline, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: 4 morcovi 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 1
cartofi 2 linguri ulei de masline 200 ml smantana 500 ml supa de legume
(sau de pui) busuioc verde sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu morcovi şi brânză
23 February 2013
Rulada
de curcan cu morcovi şi brânză din: piept de curcan, morcovi, telemea
de capra, unt, ulei de masline, cimbru, patrunjel verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 100 g telemea de capra
50 g unt 2 linguri ulei de masline cimbru patrunjel verde marar sare
piper proaspat macinat …
Read more »
Read more »
Salata cu ananas si curcan
23 February 2013
Salata
cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras,
porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g
piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2
ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot
de ananas piper…
Read more »
Read more »
Tartă cu portocale şi brânză
23 February 2013
Tartă
cu portocale şi brânză din: unt, biscuiti, ricotta, branza de vaci,
oua, zahar, amidon, suc de portocala, coaja de portocala si ghimbir.
Ingrediente: 125 g unt 200 g biscuiti 250 g ricotta 250 g branza de vaci
3 oua 100 g zahar 1 lingura amidon sucul de la 1/2 portocala 2 linguri
coaja de…
Read more »
Read more »
Chec cu legume
23 February 2013
Chec
cu legume din: morcovi, sparanghel verde, faina, praf de copt, ulei de
arahide, lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 150 g
sparanghel verde 200 g faina 1 pliculet praf de copt 100 ml ulei de
arahide sau de floarea soarelui 100 ml lapte 4 oua sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftelute gustoase de cartofi
23 February 2013
Chiftelute
gustoase de cartofi din: cartofi, oua, ardei iute, patrunjel verde,
usturoi, ceapa, pesmet, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg
cartofi 2 oua fierte tari 2 ardei iuti 1/2 legatura patrunjel verde 2-3
catei usturoi 1 ceapa medie faina psau pesmet 2 oua sare piper ulei
pentru prajit Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu hrean si legume
23 February 2013
Ciorba
de porc cu hrean si legume din: piept de porc, cartofi, morcovi, ceapa,
telina, mazare, patrunjel, taitei, hrean, ulei si zeama de varza.
Ingrediente: 500 g piept de porc 3 cartofi 2 morcovi o ceapa o telina
100 g mazare congelata 1/2 legatura patrunjel 200 g taitei 2 linguri cu
hrean ras o lingura…
Read more »
Read more »
Tartă cu limetă
23 February 2013
Tartă
cu limetă din: oua, lapte condensat, suc de limeta, coaja de limeta,
biscuiti, unt, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 oua 390 ml lapte
condensat 180 ml suc de limeta 1 lingurita cu coaja de limeta pentru
blat: 100 g biscuiti 6 linguri cu unt topit 65 g zahar 1/2 lingurita cu
scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu carne de rata
23 February 2013
Clatite
cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa,
anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de
susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de
usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de
anason 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu rozmarin
23 February 2013
Pui
aromat cu rozmarin din: pui, rozmarin, ulei, sare, ulei, sos de soia,
concentrat de pui, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: un pui de 1,5 kg
4 ramurele rozmarin proaspat 2 linguri ulei sare pentru sos: 2 linguri
ulei o lingura sos de soia o lingura baza de gatit cu gust de pui 1/2
lamaie…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi portocale
23 February 2013
Prăjitură
cu mac şi portocale din: unt, zahar, oua, gem de portocale, migdale,
suc de portocale, coaja de portocale, seminte de mac, faina, praf de
copt, crema de branza, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 185 g
unt 160 g zahar 3 oua 80 g gem de portocale 75 g migdale macinate 110 g…
Read more »
Read more »
Lasagna cu branza
23 February 2013
Lasagna
cu branza din: foi lasagna, branza de vaci, smantana, ceapa, usturoi,
suc de rosii, ulei, sare, piper, cascaval si busuioc. Ingrediente: o
cutie foi lasagna 400 g branza de vaci 3 linguri smantana 2 cepe 2-3
catei usturoi un litru suc de rosii ulei sare piper pentru servit:
cascaval ras busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Rasol de vitel marinat
23 February 2013
Rasol
de vitel marinat din: rasoale de vitel, ceapa, morcovi, rosii in
bulion, ciuperci, ulei, unt, bulion, faina, vin alb, supa de vita,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoale de vitel 2
cepe 2 morcovi 4 rosii in bulion 200 g ciuperci conservate 3 linguri
ulei 30 g unt 2 linguri bulion 2…
Read more »
Read more »