Retete pentru Paste:
Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar
19 May 2013
Friptura
umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de
masline, usturoi, friptura de porc. Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1
ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan
ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de
usturoi 4 fripturi porc Mod de…
Read more »
Read more »
Porumb la gratar
19 May 2013
Porumb
la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi
de porumb semicopt 3 linguri unt sare Mod de preparare: Pe grătar se
pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic
întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După…
Read more »
Read more »
Carnaciori de bere in aluat
19 May 2013
Carnaciori
de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie
uscata, carnaciori de bere, ulei. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de
cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 pliculet drojdie
uscata 10 carnaciori de bere…
Read more »
Read more »
Cartofi cu parmezan si sos
19 May 2013
Cartofi
cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar,
lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 700 g de cartofi taiati pai
25 g parmezan, ras 1/2 lingurita de sare pentru sos: 1 lingurita pudra
de mustar 300 ml de lapte 140 g branza…
Read more »
Read more »
Desert cu pere si cascaval
19 May 2013
Desert
cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere,
smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de
lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 pere mari 250 g branza ricotta
200 g gorgonzola 2 linguri vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine, fara alcool
19 May 2013
Cocktail
de visine, fara alcool din: visine, miere de albine, lamaie, apa
minerala si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg visine 200 ml miere de
albine 1 lamaie 1 l apa minerala esenta de rom Mod de preparare: Se
spală vişinele şi li se…
Read more »
Read more »
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
19 May 2013
Ciocănele
picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper,
boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu,
maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi,
seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi usturoi
19 May 2013
Orez
cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei
gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry,
patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g
orez doua tije de telina 200 g ciuperci o ceapa 200 g…
Read more »
Read more »
Supă de peşte, cu ţelină şi orez
19 May 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb,
supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru,
telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri
migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu ananas
19 May 2013
Pere
umplute cu ananas din: unt, zahar tos, banana, oua, faina, cacao,
cuisoare, ananas, praf de copt, sare, zahar vanilinat, zahar pudra si
sos de ciocolata. Ingrediente: 170 g unt 220 g zahar tos o banana 3 oua
560 g faina 50 g cacao 50…
Read more »
Read more »
Salată de caracatită şi cartofi
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii,
usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1
1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet…
Read more »
Read more »
Bors taranesc de vacuta cu legume
19 May 2013
Bors
taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de
rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g
piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu unt de creveti
19 May 2013
Tartine
cu unt de creveti din: paine, creveti, sare, patrunjel, piper, unt.
Ingrediente: 5 felii de paine patrate 20 cozi mici de creveti
decorticati 2 sau 3 linguri de patrunjel tocat sare piper macinat 50 g
cozi de creveti fierte si decorticate 50 g unt…
Read more »
Read more »
Prajitura fara foc
19 May 2013
Prajitura
fara foc din: stafide, curmale, nuci, migdale, alune, fulgi de cereale,
suc de mere si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g stafide
300 g curmale tocate 400 g amestec de nuci, migdale, alune pisate 200 g
pesmet din fulgi de cereale 250 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon
19 May 2013
Supa
de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci,
faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna,
sare, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi…
Read more »
Read more »
Salata mixta cu creveti si sos de iaurt
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata mixta cu: piersici, creveti, rosii cherry,
salata verde, iaurt, suc de lamaie, mustar, sare, patrunjel.
Ingrediente: 4 piersici 250 g creveţi 8 roşii cherry 8 frunze mari de
salată verde 400 g iaurt natural 2 linguri suc de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne
19 May 2013
Cannelloni
cu carne din: cannelloni, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii
pasate, cascaval, ulei, busuioc, sare, piper, patrunjel, lapte, unt,
faina. Ingrediente: 13 bucati cannelloni 500 g carne tocata de vita 2
cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii pasate 150 g cascaval…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu chiftele
19 May 2013
Sandviciuri
cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar,
castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc,
pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara.
Ingrediente: 1-2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet din…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita
19 May 2013
Ardei
umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina,
ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru
verde, sare, pipe. Ingrediente: 15 ardei grasi 1 cana bulion 3 linguri
rase faina 4 linguri ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Desert cu pere şi prune coapte
19 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina,
praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie.
Ingrediente: 75 g unt 75 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă 150 g
făină 1 lingură praf de copt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu caise si cirese
18 May 2013
Tort
cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de
ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei
de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar
pudra. Ingrediente: 15 caise uscate 12 cireșe proaspete,…
Read more »
Read more »
Saramură de pui cu fasole verde
18 May 2013
Saramură
de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa,
usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi
ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de…
Read more »
Read more »
Chiftele de varza si conopida
18 May 2013
Chiftele
de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval,
sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: 250 g conopida
250 g varza alba 2 oua 150 g faina 100 g cascaval sare piper ulei,
pentru prajit 300 g pesmet sau faina marar…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton
18 May 2013
Dovlecei
umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton
in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana.
Ingrediente: un kilogram de dovlecei 500 g spanac 200 ml lapte dulce 50 g
unt o legatura cu marar tocat doua conserve…
Read more »
Read more »
Crostini cu sparanghel si sunca
18 May 2013
Crostini
cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline,
busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel
verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc
tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de…
Read more »
Read more »
Crema de iaurt Raita
18 May 2013
Crema
de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar,
sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura
apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper
Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu legume si smantana
18 May 2013
Ciorba
de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa,
patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente:
600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1 ou 200 ml…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel
18 May 2013
Ciorba
de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra,
rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana.
Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o
radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in…
Read more »
Read more »
Ceafa marinata la gratar
18 May 2013
Ceafa
marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare,
piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita
boia cimbru sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine
bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado
18 May 2013
Retete
de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa,
ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2
rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin
chimen macinat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Panna cotta de ciocolata
18 May 2013
Panna
cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata
neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta. Ingrediente:
500 ml de frisca lichida 100 g zahar 90 ml lapte 10 g gelatina 60 g
ciocolata neagra esenta de rom 2 portocale mari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu stafide
18 May 2013
Salata
de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide,
maioneza, salata verde, paine neagra. Ingrediente: 1 cutie ton 1
lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca nuci tocate 1/3 cana de telina
tocata 2 linguri marar proaspat tocat 1/4 ceasca de…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu verdeata
18 May 2013
Supa
crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina
1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt p
Somon pe pat de cuscus
18 May 2013
Somon
pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline,
ardei gras, unt, sare. Ingrediente: 300 g somon 1 dovlecel 1 ceascuta
de cuscus 1 lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ardei gras 75 g unt
sare Mod de preparare: Taie peştele în două bucăţi potrivit de mari.
Aşază-le…
Read more »
Read more »
Cocktail cu fructe si sampanie
18 May 2013
Cocktail
cu fructe si sampanie din: coji de portocale zaharisite, curmale,
lichior, stafide, vin demisec, sampanie, apa minerala. Ingrediente: 120 g
coji de portocale zaharisite 100 g curmale 100 ml lichior 50 g stafide
500 ml vin demisec 700 ml sampanie demisec 300 ml apa minerala Mod de
preparare: Cojile glasate, taiate marunt, curmalele,…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu spanac si stafide
18 May 2013
Rulada
de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin,
stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de
masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives. Ingrediente: 8
piepti de pui, dezosati si fara piele 300 g de spanac tanar, spalat 3
linguri seminte de pin, prajite 2…
Read more »
Read more »
Omletă cu gulii
18 May 2013
Omletă
cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt,
ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla
rosie si castraveti murati. Ingrediente: 4 oua o gulie 50 g alune 200 g
branza telemea 200 g branza de vaci 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi jumatate de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Legume sotate
18 May 2013
Retete
de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4
linguri margarina sare piper verdeata Mod de preparare: Se spală
vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar,
apoi se taie cuburi care se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor
18 May 2013
Muschi
de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci,
ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana
si sare. Ingrediente: 2 buc mușchi de porc 3 cupe buc morcovi 1 ½ kg
ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa mare, tocata marunt ½ capatana de
usturoi ⅓ cana faina…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole
18 May 2013
Pui
cu fasole din: carne de pui, fasole pastai, ceapa, faina, ulei,
patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 600 g carne de pui o conserva
mare fasole pastai galbena o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei
patrunjel sare smantana pentru servit Mod de preparare: Intr-o cratiţă
cu ulei încins se pune ceapa la călit…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos
18 May 2013
Carne
de vita cu sos din: carne de vita, cognac, unt, ulei, faina de grau,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţă) 100 g cognac 2
linguri de unt ½ pahar ulei 1 lingură făină de grîu sare piper negru
măcinat Mod de preparare: Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille
18 May 2013
Sparanghel
cu creveti la gratar cu sos rouille din: tulpini de sparanghel, ulei de
masline, creveti, coaja de lime, zeama de lime, frunze de busuioc,
frunze de salata, ou, otet de vin alb, mustar de dijon, ulei, usturoi,
pudra de cayenne si sofran. Ingrediente: 40 tulpini de sparanghel 4
linguri ulei de masline, plus extra…
Read more »
Read more »
Salata cu pastai de mazare, parmezan si oua
18 May 2013
Salata
cu pastai de mazare, parmezan si oua din: pasta de mazare, oua, rosie,
parmezan, lamaie, smantana, otet, mustar, sare si piper. Ingrediente:
400 de grame de pastai de mazare 4 oua 1 rosie 40 de grame de parmezan 1
lamaie 150 ml de smantana lichida 1 lingura cu otet 1 lingura cu mustar
dulce…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Inghetata de capsuni,banana si suc de mere
18 May 2013
Inghetata
de capsuni,banana si suc de mere din: suc de mere, capsuni, banana,
mar, iaurt de vanilie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 cana suc de
mere Capsuni taiate și congelate 1 banana, feliata și congelata 1 mar,
curatat, taiat felii și congelat iaurt de vanilie 1 lingurita esenta de
vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza
18 May 2013
Pizza
cu branza din: faina, ulei de masline, sare, drojdie, apa, sos de
rosii, mozzarella, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina
50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 2
linguri apa pentru garnisit: 250 ml sos de rosii 250 g mozzarella ulei
cimbru sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine cu foie gras si smochine
18 May 2013
Tartine
cu foie gras si smochine din: paine de casa, foie gras, smochine,
condimente si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 paine de casa sau o paine
de secara circa 150 g foie gras 1 sau 2 smochine proaspete amestec de
cinci feluri condimente boabe sare grunjoasa Mod de preparare: Tăiaţi
pâinea felii de circa 5…
Read more »
Read more »
Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi
18 May 2013
Jumatati
de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot
sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1 lingura
rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot sauce 2
catei de usturoi tocati marunt Mod de preparare: Tăiaţi gâtul, târtiţa
şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă…
Read more »
Read more »
Cocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky
18 May 2013
Cocktail
de rubarba cu vodca si crema de whisky din: vodca, sirop de rubarba,
tulpina de rubarba, crema de whisky, limonada. Ingrediente: 100 ml vodca
100 ml risop de rubarba 1 tulpina de rubarba 30 ml crema de whisky sau
lichior de oua 75 ml de limonada Mod de preparare: Prepara siropul de
rubarba:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri picanti cu carne de porc
18 May 2013
Burgeri
picanti cu carne de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne
tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper,
scortisoara, chifle, frunze de spanac, branza cheddar, ceapa, muraturi,
rosii. Ingrediente burgeri: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar
picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu fasole si ciuperci
18 May 2013
Salata
de orez cu fasole si ciuperci din: orez, fasole, morcovi, ceapa,
dovlecel, ulei, ciuperci, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g orez cu
bobul lung 200 g fasole pastai conservata 2 morcovi o ceapa mare alba un
dovlecel 2 linguri ulei 10 ciuperci mici, din conserva o legatura
patrunjel sare Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Musaca de peste cu vinete si cartofi
18 May 2013
Musaca
de peste cu vinete si cartofi din: file de peste, cartofi, vinete,
bulion, otet, sare, foaie de dafin, piper, rosii, patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 500 g file de peste un kg cartofi doua vinete 3 linguri de
bulion otet sare o foaie de dafin piper cateva felii de rosii patrunjel
felii de lamaie …
Read more »
Read more »
Scones cu frisca si dulceata
18 May 2013
Scones
cu frisca si dulceata din: oua, faina, unt, lapte, zahar, sare, praf de
copt, frisca, dulceata. Ingrediente: 2 oua 300g faina 100g unt 100ml
lapte 50g zahar sare praf de copt frisca dulceața Mod de preparare:
Amestecam faina cu un plic praf de copt. Facem o adancitura si adaugam
untul moale, oul, laptele…
Read more »
Read more »
Pastrama de macrou pe pat de spanac
18 May 2013
Pastrama
de macrou pe pat de spanac din: pastrama de macrou, spanac, ceapa
verde, ulei de masline, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pastrama de macrou 500 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 30 ml
ulei de masline 1 lamaie 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu rubarbă
18 May 2013
Cheesecake
cu rubarbă din: crema de rbanza, smantana, zahar, amidon, oua, coaja de
portocala, extract de vanilie, faina, zahar brun, ghimbir, scortisoara,
unt, miere, zahar brun, suc de portocala, ghimbir si rubarba.
Ingrediente: 800 g crema de branza grasa 300 g de smantana (fermentata)
175 g de zahar 3 linguri de amidon 3 oua mari,…
Read more »
Read more »
De ce nu functioneaza dietele? (4 motive pentru care dietele nu functioneaza)
17 May 2013
Inainte
de a alege un alt regim de pierdere in greutate, trebuie sa stiti ca
90% dintre cei care urmeaza diverse diete pentru slabit pot recastiga
toate sau macar o parte din kilogramele pierdute in decurs de cinci ani.
Evident, o dieta nu este o solutie pentru eliminarea permanenta a
surplusului de greutate. Aflati de…
Read more »
Read more »
Cele mai bune trucuri de slabit (diete)
17 May 2013
Slaba
fara dieta, folosind o metoda sanatoasa: respecta macar 5 dintre aceste
sfaturi, timp de 5 saptamani, si vei intra in sezonul cald mult mai
slaba! Iar ce este cu adevarat important – nu te vei infometa deloc!
Incearca si te vei convinge! Indulcitor din stevie Zaharul, asa cum
stim, este unul dintre cei mai…
Read more »
Read more »
Dieta cu calorii negative
17 May 2013
Expresia
“alimentele cu calorii negative” face referire la anumite alimente care
necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut
caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul
unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de
descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de
organism este mai mare decat numarul celor…
Read more »
Read more »
Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!
17 May 2013
Îţi
propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi
proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te
vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un
bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de
miere, un ceai. Prânz: 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)
17 May 2013
Nu
doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi
îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a
urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar,
specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea
în pericol de dragul frumuseţii şi care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)
17 May 2013
Placinta
de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa,
sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar
de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei. Ingrediente: 6
mere, decojite și feliate 2 cani de zmeura congelata 2 linguri suc
proaspat de lamaie 2…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu bacon şi brânză
17 May 2013
Aripioare
de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza
cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este
obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru
frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de
vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine cu rom si sampanie rose
17 May 2013
Cocktail
de visine cu rom si sampanie rose din: visine, zahar pudra, rom, vin
rosu, sampanie rose, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 800 g visine
150 g zahar pudra 100 ml rom 700 ml vin rosu sec 700 ml sampanie rose
scortisoara cuisoare Mod de preparare: Scorţişoara şi cuişoarele se
fierb, la foc mic, în 200…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu legume si verdeata
17 May 2013
Carne
de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete,
fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi,
foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 700 g carne de vită 1/3 pahar ulei
2-3 cepe 2 vinete 2 pahare fasole verde 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel
5-6 roşii 1/3 pahar vin 3 ardei…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu mamaliguta
17 May 2013
Ostropel
de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de
tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 3 cepe 5-6
catei de usturoi 2 morcovi 100 ml ulei 2 lingura pasta de tomate 400 g
rosii in bulion 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Chec cu gem şi prune
17 May 2013
Chec
cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune,
gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara.
Ingrediente: 250 g faina doua oua 100 g zahar tos 100 g unt 150 ml lapte
batut 300 g prune un borcan cu gem de afine doua pliculete zahar
vanilinat un…
Read more »
Read more »
Aripioare de curcan
17 May 2013
Aripioare
de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare,
nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de curcan 100 ml
miere 50 ml cognac 250 ml vin rosu 2 cuisoare 1/2 lingurita nucsoara
rasa 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amestecaţi mierea cu
vinul, nucşoara, cuişoarele zdrobite, cognacul, sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou cu ceapa si boia
17 May 2013
Fileuri
de macrou cu ceapa si boia din: file de macrou, ceapa, boia de ardei,
ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de
macrou 4 cepe mari 2 linguri boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 lamaie 100
ml vin alb sec 1 legatura patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Dovleac cu sos de ciocolată
17 May 2013
O
reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, menta, miez de nuca,
migdale, seminte de susan, rom, lapte de cocos. Ingrediente: un dovleac
pentru plăcintă 200 g ciocolată neagră de post o lingură cu mentă
tocată 100 g miez de nucă 100 g migdale 25 g seminţe de susan o
linguriţă cu rom 75 mll…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu lămâie şi oregano
17 May 2013
Piept
de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de
masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4
jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie
1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurite oregano 3/4 lingurita sare
proaspat rasnita 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Chec de ciocolată şi cocos
17 May 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:unt, ciocolata neagra, zahar tos, faina,
oua, nuca de cocos, lapte, migdale, praf de copt, zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g unt 150 g ciocolată neagră 130 g zahăr tos 100 g
făină 4 ouă 60 g nucă de cocos 150 ml lapte dulce 100 g migdale o
jumătate de pliculeţ…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta
17 May 2013
Tartine
cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi,
ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta,
ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg roșii
cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați și taiati 2
linguri ulei de masline Sare de mare…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu ierburi aromatice
17 May 2013
Curcan
la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline
extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare,
ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de
masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru
glazura: zahar, suc de portocale, merisoare 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu stafide
17 May 2013
O
reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare,
drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 240 ml lapte
dulce 50 g unt două ouă 60 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare 7 g
drojdie uscată 450 g făină 50 g stafide un borcan gem de coacăze roşii
…
Read more »
Read more »
Supa de sparangel cu usturoi si spanac
17 May 2013
Supa
de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.
Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile
tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote
sau cepe mici, feliate subtire 2 catei de usturoi, zdrobiti 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branză şi mac
17 May 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de
masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua,
seminte de mac, patrunjel. Ingrediente: 150 ml lapte dulce 250 g făină o
linguriţă cu zahăr tos o lingură cu ulei de măsline un sfert de
linguriţă cu sare 40 g unt 200…
Read more »
Read more »
Tartine cu trufe
17 May 2013
Tartine
cu trufe din: paine de casa, grasime de gasca, trufe, sare, piper.
Ingrediente: 10 g paine de casa 20 g grasime de gasca 60 g trufe sare
piper macinat Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în 6 sau 12 felii (în
funcţie de mărime) şi prăjiţi-le uşor în prăjitor, apoi ungeţi-le puţin
cu grăsime…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu rosii, praz si usturoi
17 May 2013
Carne
de vita cu rosii, praz si usturoi din: carne de vita, praz, verdeata,
ulei, sare, piper, vin, faina, usturoi, rosii, ardei grasi, foi de
dafin. Ingrediente: 700 g carne de vită 2 fire praz 4-5 linguri verdeaţă
tăiată 4-5 linguri ulei sare piper negru măcinat ½ pahar vin alb sec ½
lingură făină 2 căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu guacamole si rosii cherry
17 May 2013
Chiftelute
cu guacamole si rosii cherry din: avocado, suc de lamaie, chili, sos
tabasco, fasole rosie, paine integrala, frunze de coriandru, usturoi,
sos iute, piper rosu, chimen, ou, seminte de struguri, rosii cherry.
Ingrediente Guacamole: 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita
chili 1-2 lingurite sos tabasco Ingrediente chiftelute de fasole
neagra: 1…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si capsuni
17 May 2013
Orez
cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez
risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1
litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez
risotto scortisoara 250 ml frisca naturala Mod de preparare: Incălziţi
cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinaţi laptele…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu coriandru
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline,
ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă
fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I
supă de carne 1 l bors 1 legătură coriandru Mod de preparare: Ceapa se
toacă şi se…
Read more »
Read more »
Musaca de soia
17 May 2013
Musaca
de soia din: granule de soia, ceapa, concentrat de legume, cartofi,
lapte de soia, faina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
granule de soia 2 cepe un cub concentrat legume un morcov un kilogram
cartofi 3 linguri lapte de soia o lingura faina 3 rosii 2 linguri ulei
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata calda de paste cu legume
17 May 2013
Salata
calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei
copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline,
cimbrisor, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 de grame de paste
penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de
grame de rosii cherry 4 cepe 2 catei de usturoi 18…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si cirese
17 May 2013
Briose
cu ciocolata si cirese din: zahar, oua, bicarbonat, sare, lapte, cacao,
faina, ulei de palmier, cirese. Ingrediente: 3/4 ceasca zahar 2 oua 2
linguri bicarbonat 1/2 lingurita de sare o ceasca de lapte 1/3 ceasca de
cacao 2 cesti de faina o ceasca de ulei de palmier cirese fara samburi
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary fara alcool
17 May 2013
Cocktail
Bloody Mary fara alcool din: rosii, busuioc, sare, piper, vodca.
Ingrediente: 2 kg roșii bine coapte Busuioc sau pătrunjel verde sare
piper opţional vodcă Mod de preparare: Fierbem roșiile cu 2 lingurițe
de sare într-un litru de apă, aproximativ 30 minute. Îndepărtăm cojile
și mixăm pulpa roșiilor în blender. Când este complet rece…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu arpagic si fasole
17 May 2013
Carne
de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei,
sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel.
Ingrediente: 600 g carne de vită 3 linguri de vin sec ½ pahar arpagic
1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină sare piper negru măcinat foi de
dafin 3-4 roşii 1½ pahare…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen,
maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente:
500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2
linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30 g făină 100 g
ciuperci 1 l bors Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci copti
17 May 2013
Cartofi
dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de
chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.
Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița
de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita piper
negru macinat 1/4 lingurița de sare 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Briose cu cirese
17 May 2013
O
reteta delicioasa de briose cu:faina, cirese din compot, miere, unt,
zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare. Ingrediente:
600 g făină 500 g cireşe din compot 350 g miere 150 g unt 100 g zahăr 3
ouă 1 linguriţă cu scorţişoară 1 plic cu praf de copt esenţă de rom
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba cu perisoare
17 May 2013
Ciorba
cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou,
orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente 500 g carne
tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru
ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel
17 May 2013
Salata
cu ciolan de porc, mazare si patrunjel din: mazare, ciolan de porc,
frunze de patrunjel, ceapa verde, nasturel, ulei de masline extravirgin,
otet de mere si mustar. Ingrediente: 750 g de mazare proaspata 700 g
ciolan de porc gatit 1 mana mare de frunze de patrunjel, tocate 1
legatura de ceapa verde, feliata 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu mozzarella
17 May 2013
Tartine
cu mozzarella din: mozzarella, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
rosii cherry, busuioc, paine de casa, frunze de salata, sare, piper.
Ingrediente: 200 g mozzarella 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 1 lingura cu otet balsamic 24 de rosii cherry 1 lingura de
busuioc tocat 4 felii mari de paine…
Read more »
Read more »
Inele de ceapa cu sos
17 May 2013
Exista
mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera
varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si
ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului
provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in
vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe…
Read more »
Read more »
Deliciu cu alune
17 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: lapte, caramel, praf de copt, oua,
miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt. Ingrediente: 250 g
lapte 150 g caramele 1 praf de copt 5 ouă 1 cană cu miere 400 g zahăr
200g alune 100 g nuci măcinate făină cât cuprinde 1 cană cu smântână 250
g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte
16 May 2013
Salata
de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi,
quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si taiata cuburi 3 morcovi,
spalati si taiati cuburi 300gr fasole verde 6 catei de usturoi, curatati
2/3 cana quinoa 4-5 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Biftec in stil german
16 May 2013
Biftec
in stil german din: file de vita, oua, unt, frunze de patrunjel, marar,
sare. Ingrediente: 400 g file de vita (muschiulet) 4 oua 2 linguri unt
frunze de patrunjel si marar sare Mod de preparare: Carnea se
portioneaza, se bate, se pune sare si se prajeste ca sa fie aproape
gata. Se pune…
Read more »
Read more »
Pizza cu midii
16 May 2013
Pizza
cu midii din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei de
masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei
vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii
proaspete 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella
1/2 de pahar vin alb ulei de…
Read more »
Read more »
Creveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie
16 May 2013
Creveti
prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie din: creveti, pesmet,
oua, lapte, faina de grau, ulei vegetal, ketchup, lamaie, masline
umplute, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g creveti curatati
30 g pesmet 2 oua 2 linguri lapte 2 linguri faina de grau 400 g ulei
vegetal 300 g ketchup o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu frunze de papadie si bacon
16 May 2013
Bruschete
cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa,
bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g
frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g
branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu şuncă
16 May 2013
Budincă
de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua,
unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g
sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g
branza de vaci morcov…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu porumb şi usturoi
16 May 2013
Supă
de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb
baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby
150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare
piper patrunjel …
Read more »
Read more »
Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry
16 May 2013
Mazare
cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute,
ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi,
iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 cepe, feliate 3 ardei iuti rosii,
curatati de seminte si feliati subtire 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu rahat
16 May 2013
Rulada
cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara
si esenta de migdale. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri
faina un varf de cutit sare umplutura: 500 g rahat 300 g zahar praf 1
lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de migdale Mod de preparare:
Pentru umplutură, treceţi rahatul prin…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de porc
16 May 2013
Mazare
cu carne de porc din: mazare, carne de porc, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare 800 g carne de porc 2
cepe 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare
piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le
în ulei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Pui tandoori
16 May 2013
Pui
tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir,
cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1
pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri
zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir
macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton si curry in frunze de radicchio
16 May 2013
Salata
de ton si curry in frunze de radicchio din: ton, praf de curry,
maioneza, coriandru, piper, radicchio, kiwi, lamaie si frunze de
coriandru. Ingrediente: 1 cutie ton ¼ lingurita praf de curry 2
linguri de maioneza ¼ cana coriandru tocat 1 lingurita piper negru
macinat 6 frunze radicchio 2 kiwi ½ para rosie…
Read more »
Read more »
Supa de agrise cu carnati afumati
16 May 2013
Supa
de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa,
morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce.
Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar
100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar
piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos
16 May 2013
Salata
cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba,
fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline,
otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1
conserva cu boabe de fasole alba – 500 g 200 de grame de fasole verde 6
cepe albe…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu fasole verde si usturoi
16 May 2013
Carne
de vita cu fasole verde si usturoi din: carne de vita, fasole verde,
untura de porc, ceapa, bulion, zeama de lamaie, usturoi, foi de dafin,
sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g carne de vită 600 g fasole
verde 3 linguri de untură de porc 4-5 cepe 1 pahar de bulion 1
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cocktail din fructe cu lichior si sampanie
16 May 2013
Cocktail
din fructe cu lichior si sampanie din: compot de visine, compot de
piersici, capsune, coacaze, coniac, lichior de visine, vin alb si
sampanie. Ingrediente: 200 g compot de visine 200 g compot de piersici
150 g capsune 150 g coacaze 100 ml coniac 100 ml lichior de visine 700
ml vin alb sec 700…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel
16 May 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de
masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui.
Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de
sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii
separati 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, taiata in jumatate 1 mana…
Read more »
Read more »
Midii cu peste si mazare
16 May 2013
Midii
cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin
alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei
de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de
mare, cod) 100 g midii, spalate si curatate de mustari 2 linguri de
cidru sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana
16 May 2013
Pui
in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina,
smantana, sis si parmezan. Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de
pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin
tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de spanac
16 May 2013
Tartine
cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte
dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si
bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g
porumb boabe 100 g masline feliate sare…
Read more »
Read more »
Salata cu peste, castraveti murati si cartofi
16 May 2013
Salata
cu peste, castraveti murati si cartofi din: cartofi, castraveti murati,
usturoi, ton in ulei, masline, migdale, maioneza, smantana, oregano,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 castraveti murati doi
catei de usturoi doua conserve de ton in ulei 100 g masline feliate 100 g
migdale 100 ml maioneza 100 ml smantana o lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene cu rom si sampanie
16 May 2013
Cocktail
de pepene cu rom si sampanie din: pepene galben, coniac, rom, triplu
sec, sampanie, vin si apa minerala. Ingrediente: 1 kg pulpa de pepene
galben 100 ml coniac 100 ml rom 100 ml triplu sec 700 ml sampanie 700 ml
vin alb sec 300 ml apa minerala Mod de preparare: Pulpa de pepene…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi
16 May 2013
Friptura
de miel cu cartofi noi, cimbru si usturoi din: cotlete de miel, ulei,
ceapa, cartofi noi, cimbru, usturoi, supa de pui, sparanghel.
Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu grasimea transata 2 linguri de ulei 1
ceapa, feliata subtire 400 g cartofi noi, feliate 1/2 legatura de
cimbru, cate fire puse deoparte pentru decor 3…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu rozmarin
16 May 2013
Ciorba
de peste cu rozmarin din: peste, morcov, praz, fasole rosie, cartofi,
porumb, ceapa, bors, ulei, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 800 g
peste un morcov un fir de praz o conserva de fasole rosie boabe doi
cartofi 200 g porumb boabe o ceapa 400 ml bors 100 ml ulei rozmarin sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Smoothie de banane şi căpşuni
16 May 2013
Intr-un
blender, pasează 1 banană mică şi 200g de căpşuni, tocate, împreună cu
200ml de lapte semidegresat, până obţii un amestec fin. Toarnă-l în
pahare. Amesteca bine înainte de a consuma.
Read more »
Read more »
Tartine cu unt de tarhnon si jambon
16 May 2013
Tartine
cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon,
unt, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 3 sau 4 felii de
jambon pentru untul de tarhon: 100 g unt moale 1 legatura de tarhon
sare piper macinat Mod de preparare: Preparaţi untul de tarhon.
Spălaţi şi scurgeţi…
Read more »
Read more »
Salata de varza alba cu stafide, mere si branza
16 May 2013
Salata
de varza alba cu stafide, mere si branza din: varza, branza, mar,
stafide, susan, lamaie, mustar, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
400 grame de varza alba tocata 100 grame de branza 1 mar acru 75 grame
de stafide 50 grame de susan prajit 1/2 lamaie 1 lingura cu mustar 1
linguri cu otet…
Read more »
Read more »
Omleta cu branza telemea si somon afumat
16 May 2013
Omleta
cu branza telemea si somon afumat din: oua, branza telemea, somon
afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 150g branza telemea 4
felii somon afumat marar sare piper Mod de preparare: Batem ouale.
Adaugam sare, piper si marar tocat. Ungem cu unt un vas termorezistent,
turnam jumatate din cantitatea de oua, punem…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu pui si crema de branza
16 May 2013
Ciuperci
umplute cu pui si crema de branza din: ciuperci, ceapa, sare, piper,
unt, crema de branza, carne de pui, mozzarella. Ingrediente: 1 ½ kg
ciuperci proaspete 1 ceapa, tocata marunt ½ lingurița de sare ⅛
lingurita piper negru 2 linguri unt crema de branza 1 conserva carne de
pui ¾ cana branza mozzarella…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu garnitura
16 May 2013
Antricot
de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare,
piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata
verde. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 lingură ulei 1 lingură de vin
sec de masă 2 linguri untură sare piper negru măcinat 2-3 căţei de
usturoi Pentru garnitură: 8 cartofi…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de porc cu prune uscate
16 May 2013
Rulada
din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper,
prune uscate, slanina si usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de porc de la
piept 1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat 6-8 prune
sau caise uscate 100 g slănină 8-10 căţei de usturoi Mod de preparare:
Slănina…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere şi stafide
16 May 2013
Brioşe
cu mere şi stafide din: faina, praf de copt, scortisoara, faina
integrala, zahar, oua, lapte, ulei, mere si stafide. Ingrediente: 200 g
faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 50 g de faina
integrala 100 g zahar 2 oua, batute 125 ml lapte semidegresat 4 linguri
ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carne tocata de vita
16 May 2013
Spaghete
cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de
vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1
morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de
măsline sare piper cașcaval ras Mod de preparare: Tocam ceapa si
moscovul. Le prajim 1 minut in…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu orez, porumb si mazare.
16 May 2013
Ciocanele
de pui cu orez, porumb si mazare din: faina, ou, paine neagra, boia,
ciocanele de pui, orez, porumb, mazare si maioneza. Ingrediente: 1
lingura faina 1 ou, batut 1 felie de paine neagra cu coaja crocanta 1
lingurita de boia 5 ciocanele de pui, fara piele 85 g de orez 50 g de
porumb…
Read more »
Read more »
Paşi pentru creşterea imunităţii (10 paşi pentru creşterea imunităţii)
15 May 2013
1.
FĂ SPORT REGULAT 30 de minute de mişcare în fiecare zi ajută la
îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, reduc stresul şi cresc
imunitatea. E important să găseşti o activitate care să-ţi fie pe plac.
Astfel, nu vei fi tentată să renunţi după câteva şedinţe. 2. DIN BELŞUG
“Consumă cât mai multe citrice, pentru că sunt o…
Read more »
Read more »
Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)
15 May 2013
Primăvara
este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o
cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic!
Miere cu lămâie Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a
imunităţii. Mierea conţine o mulţime de elemente esenţiale organismului
pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale…
Read more »
Read more »
Alimente care ard grăsimea de pe burtă
15 May 2013
Dacă
te-ai săturat de grăsimea abdominală, există câteva alimente care te
pot ajuta să scapi de ea: Fulgi de ovăz Consumul de fulgi de ovăz oferă
corpului cantităţi mari de fibre, ceea ce reduce şansa scăderii
nivelului de zahăr din sânge. Începe ziua cu fulgi de ovăz, pentru a
evita gustările de dimineaţă. Aceştia conţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu morcov si nuci
15 May 2013
Prajitura
cu morcov si nuci din: faina, nuci, zahar, prune uscate, praf de copt,
scortisoara, morcovi, oua, lapte, unt, coaja de portocale, esenta de
vnailie, scortisoara, morcovi si nuci. Ingrediente: 1 can de faina 1/2
cană nuci tocate 1/3 cana zahar 1/4 ceasca prune uscate fara samburi,
taiate 3 lingurite praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Cosulete de mere
15 May 2013
Cosulete
de mere din: foitaj, mere, zahar, suc de lamaie, unt si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g foitaj 6 mere mari 4 linguri zahar 2 linguri suc de
lamaie 4 lingurite unt zahar pudra Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul pana la temperatura de 210C. Forma se unge cu unt. Din aluat se
intinde…
Read more »
Read more »
Ravioli milaneze
15 May 2013
Ravioli
milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de
tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper,
sare, faina de grau, oua. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 2
catei usturoi un fir de ceapa verde 2 linguri parmezan 250 g pasta de
tomate 25 g unt 1,5 l –…
Read more »
Read more »
Creveti in maioneza
15 May 2013
Creveti
in maioneza din: crevete, oua, file de peste fiert, marinata, masline,
lamaie, suc de lamaie, maioneza, frunze de patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 50 g crevete 2 oua 150 g file de peste fiert cateva
picaturi marinata de hamsii 8 masline fara samburi 2 felii lamaie o
lingurita suc de lamaie 100 g maioneza…
Read more »
Read more »
Piept de pui picant cu sos de tequila
15 May 2013
Piept
de pui picant cu sos de tequila din: piept de pui, ulei cu aroma de
usturoi, tequilla, zeama de lime, hot sauce, sos worcestershire,
ghimbir, fulgi de ardei iute, sare si frisca. Ingrediente: 4 jumatati
piept de pui fara os 1/2 ceasca ulei cu aroma de usturoi 2 linguri
tequilla 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si vanilie
15 May 2013
Prajitura
cu cacao si vanilie din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, cacao,
bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina
300 ml lapte de soai 150 g zahar 30 g cacao 1 lingurita bicarbonat 1
lingurita vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron făina cu…
Read more »
Read more »
Salata de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi
15 May 2013
Salata
de limba de vita cu porumb, mazare si ridichi din: limba de vita, sare,
piper, ulei de masline, porumb, mazare, unt, ridichi si marar.
Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de
măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichi
1 legatura mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc la gratar cu rozmarin
15 May 2013
Scaricica
de porc la gratar cu rozmarin din: scaricica de porc, boia, sare,
piper, rozmarin, ceapa rosie, marar, garnitura de cartofi. Ingrediente:
scăricică de porc sau costiţe boia dulce şi iute sare piper rozmarin
1 ceapă roşie garnitură de cartofi 1 legatura mărar Mod de preparare:
Carnea se crestează în diferite locuri pentru a se pătrunde…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose
15 May 2013
Cocktail
de capsune cu vin si sampanie rose din: capsune, zahar pudra, vin alb,
sampanie rose si apa minerala. Ingrediente: 2800 g capsune 200 g zahar
pudra 700 ml vin alb sec 700 ml sampanie rose 300 ml apa minerala
Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe şi se spală. Se scurg…
Read more »
Read more »
Fasole cu bacon afumat
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon
afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1
căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie,
încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2
linguri sirop de arţar,…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou
15 May 2013
Salata
de orez cu ton, ceapa verde si ou din: oua, ulei de masline, ceapa
verde, otez, supa de legume, mazare, ton si patrunjel. Ingrediente: 2
oua fierte, tari, taiate in sferturi 1/2 lingura ulei de masline 4 cepe
verzi, feliate 140 g de orez 425 ml supa de legume 100 g mazare
decongelata 225…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac
15 May 2013
Spaghete
cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar,
oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de
tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1
lingura de zahar 1 lingura…
Read more »
Read more »
Copane de pui fripte si glazurate
15 May 2013
Copane
de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce,
ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca
gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet (de
preferabil de orez) 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4
copane intregi fara…
Read more »
Read more »
Sandviş cu branza, castravete si rosie
15 May 2013
Sandviş
cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie,
castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g
branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de
coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine
integrala Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Read more »
Read more »
Salata cu paste, broccoli si busuioc
15 May 2013
Salata
cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie,
ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval,
patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare,
piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g
paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu muştar şi caise
15 May 2013
Ciocănele
de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de
lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire.
Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie
1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1
lingurita sos Worcestershire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati de porc si telina
15 May 2013
Incinge
2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc
de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2
morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până
se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin,
1 conservă de…
Read more »
Read more »
Salata cu naut
15 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei
de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă
mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei
de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate
Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
15 May 2013
Supa
crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie,
sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi,
frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati.
Ingrediente: 4 cupe fasole rosie 1 bucata sunca afumata 1 kg de oase de
porc 6 cani de apa 1…
Read more »
Read more »
Prajitura Fagure
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat,
margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g
zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100
ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g
zahăr 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Supa crema cu carnaciori
15 May 2013
O
reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa,
porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2
cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu
făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei Mod de preparare: Desfă
conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu paste
15 May 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli,
rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi.
Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii
mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500
ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Salată de pui fript cu marar si tarhon
15 May 2013
Salată
de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie,
ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii,
cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de
mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui,
fara oase si piele 1/2…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute
15 May 2013
Căleşte
la foc mediu 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu, tăiate în cubuleţe, în 1
lingură ulei de măsline timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Dă focul
mai tare, adaugă 1 linguriţă pudră de ardei iute şi mai lasă totul pe
foc câteva minute, apoi adaugă 500g carne tocată de vită. Sotează-le
până…
Read more »
Read more »
Ciorbă de găină
15 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac,
ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors,
sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 1
cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1
ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare …
Read more »
Read more »
Orez prajit cu creveti si bacon
15 May 2013
Orez
prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui,
ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5
condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez
basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de
floarea soarelui 1 ou batut 50…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu orez
15 May 2013
Budincă
de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina,
marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g
orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare
Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu
apă sărată, atât…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles
15 May 2013
Salata
cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde,
coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de
masline, sare de mare, piper. Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3
cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet
balsamic ulei de masline sare de mare…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie si coniac
15 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac,
triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g
zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml
sampanie Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de
sâmburi, apoi se taie în…
Read more »
Read more »
ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare
15 May 2013
Foamea
în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă!
Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără
să aducă prejudicii siluetei.
Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns
pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi,
vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Read more »
Read more »
Frittata cu praz, bacon si riccota
15 May 2013
Frittata
cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana
si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa
ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat
grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica
de chives,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si stafide
15 May 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, miere, unt, oua, bere,
lamaie, stafide, praf de copt, sare. Ingrediente: 500g faina 350 g miere
150 g unt 2 oua 50 ml bere 1 lamaie 100 g stafide 1 lingurita praf de
copt sare Mod de preparare: Freacă 300 g de miere cu ouăle, apoi
toarnă…
Read more »
Read more »
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
15 May 2013
Supa
cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi,
ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa,
rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de
apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½
rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)
14 May 2013
Desert
cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar,
sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de
padure. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita
sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3
linguri zahar 1 bat vanilie…
Read more »
Read more »
Aripioare Buffalo
14 May 2013
Aripioare
Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire,
boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana,
maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina.
Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2
linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Read more »
Read more »