Retete:
Sos de pui
9 February 2013
Sos
de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi,
ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4
felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa,
curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de
usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »
Read more »
Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă
9 February 2013
Sufleu
cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua,
lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet
balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2
linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu
frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »
Read more »
Salsa de portocale
9 February 2013
Salsa
de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie,
usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline.
Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2
cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe
de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale
8 February 2013
Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »
Read more »
Tort cu mac si nuci
8 February 2013
Tort
cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom,
lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g
unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »
Read more »
Vită crocantă şi picantă
8 February 2013
Vită
crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de
condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup.
Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite
de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu sos de rosii
8 February 2013
Spaghete
picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion,
capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2
cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2
linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan)
sare piper boia iute 500 g…
Read more »
Read more »
Medalion de vitel in crusta de bacon
8 February 2013
Medalion
de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel,
broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii
cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu.
Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g
broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…
Read more »
Read more »
Pere cu îngheţată
8 February 2013
Pere
cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie,
zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri
lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar
200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere Mod de preparare:
Amestecă…
Read more »
Read more »
Piure cu usturoi
8 February 2013
Preîncălzeşte
cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de
măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de
minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru
sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ananas
8 February 2013
Piept
de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei,
usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g
piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei
mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ficatei de pui
8 February 2013
Ceapa
umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui,
paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente:
250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine
fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii
camembert 8 cepe Mod…
Read more »
Read more »
Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine
8 February 2013
Friptură
de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne
de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de
sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon.
Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a
100 g) 2 linguri unt topit piper 100…
Read more »
Read more »
Cod cu brânză şi cartofi copţi
8 February 2013
Cod
cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru,
cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney
de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1
lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate
50 g cheddar, ras 100 g crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita
8 February 2013
Ciorba
ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina,
patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de
ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac
2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5
cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »
Read more »
Musaca in trei culori
8 February 2013
Musaca
in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti,
cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua,
unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza
brie 200 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de lasagne cu dovlecei
8 February 2013
Sufleu
de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de
vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc.
Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g
branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2
catei de usturoi 2 fire busuioc…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza brie
8 February 2013
Tartine
cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella,
gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare.
Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g
gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei
capia 1 ceapa sare Mod de preparare: într-un castron,…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc
8 February 2013
Placinta
cu branza, carne de curcan si carne de porc din: aluat, faina, ou,
unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de
curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de
foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2
linguri de unt 1 fir…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză şi tăiţei
8 February 2013
File
de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie,
sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant,
smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius
(a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei
500 g taitei 400…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de berbecut
8 February 2013
Paste
cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara,
supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta,
parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne
tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…
Read more »
Read more »
Briose turnulet
8 February 2013
Briose
turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra,
masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare.
Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g
branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1
pliculet cu…
Read more »
Read more »
Cartof cu creveti picanti
8 February 2013
Cartof
cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia,
fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti,
patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2
lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu
mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti, cu mirodenii
8 February 2013
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1
kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă
timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă.
Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau
fulgi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Cointreaupolitan
8 February 2013
Cocktail
Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de
lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc
proaspat de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un
shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o
fasie de coaja de portocala, rasucita.…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveti cu carne de porc
8 February 2013
Mancare
de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion,
ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia
dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii
in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura
marar verde 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu sunca si spanac
8 February 2013
Sufleu
de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara,
smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata
si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare
piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai
3 linguri faina rozmarin uscat 200…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Peste umplut
8 February 2013
Peste
umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine,
patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1
cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de
paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi
8 February 2013
Biban
pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet,
ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere
pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi
Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »
Read more »
Graten de paste
8 February 2013
Graten
de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne,
gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250
g rosii cherry 2 linguri ulei 400 g piper cayenne 500 g paste de
cartofi (gnocchi) 150 g branza rasa (gouda sau emmentaler) Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe vegetale
8 February 2013
Chifteluţe
vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de
legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g
cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata,
pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc)
un praf de sare si piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac si feta
8 February 2013
Tarta
cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa,
dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente:
faina, pentru presarat 500 g aluat de foitaj cate 2 linguri chutney de
ceapa si harissa 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat
subtire 200 g de feta, faramitata 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Budincă cu ciuperci
8 February 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza
telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris,
unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g
brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o
linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte afumat
8 February 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov,
telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un
morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o
limetă sare piper mărar usturoi …
Read more »
Read more »
Budincă cu hribi şi costiţă
8 February 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza
telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g
hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de
usturoi o lingură cu cimbru sare…
Read more »
Read more »
Ecler cu sos de fructe de pădure
8 February 2013
O
reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca,
lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.
Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g
făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g
ciocolată cu…
Read more »
Read more »
Chutney de ceapa
7 February 2013
Pune
8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă,
acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie.
Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până
când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10
minute. Adaugă 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare cu suc de portocale
7 February 2013
Amestecă
într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi
adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi
fierbe-le timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să se
dezintegreze. Sosul se va îngroşa după ce se va răci. Il poţi păstra la
frigider până…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura rapida
7 February 2013
Prajitura
rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf
de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ
120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1
lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau
lichior) Mod de…
Read more »
Read more »
Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde
7 February 2013
Frigarui
de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie,
cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si
ulei de masline. Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi
sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de
masline Mod de preparare: Peştele…
Read more »
Read more »
Pui cu sos şi condimente
7 February 2013
Pui
cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi,
tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de
masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui.
Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 6 pulpe de pui 2 cepe mari,
tocate grosier 700 g cartofi albi…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos de sofran
7 February 2013
Fileuri
de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde,
sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc
de lamaie, suc de portocala si sare. Ingrediente: 4-6 fileuri de peste
300 g morcovi tineri 2-3 fire de ceapa verde 2 fire de sparanghel 400 g
fasole verde pastai 2-3…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc la cuptor
7 February 2013
Muschiulet
de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar,
cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat.
Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600
g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi
mari, curatati si taiati cuburi 1…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos şi legume
7 February 2013
Friptură
de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de
vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt
si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g
malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt
topit sare piper…
Read more »
Read more »
Paste picante la tigaie
7 February 2013
Paste
picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran,
carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa.
Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8
bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »
Read more »
Pasta de peste
7 February 2013
Pasta
de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant,
maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau
2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4
linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare Mod de preparare:
Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l…
Read more »
Read more »
Cocktail Cointreau Caipirinha
7 February 2013
Cocktail
Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata.
Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata
Mod de preparare: Se taie o jumatate de felie de lime, se zdrobeste in
pahar si se amesteca cu zahar brun (2 lingurite). Se adauga gheata
pisata si 40 ml Cointreau…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu urdă şi spanac
7 February 2013
Plăcintă
cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac,
ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat
de foitaj, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 linguri ulei
de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate 3 catei de usturoi,
tocati marunt 200 g spanac proaspat sau din conserva…
Read more »
Read more »
Sufleu in stil italian
7 February 2013
Sufleu
in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei
de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g
paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4
linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g
cascaval…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute
7 February 2013
Conopida
gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de
usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana
lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1
bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire pentru
dressing: o cana…
Read more »
Read more »
Supă cu sparanghel
7 February 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare,
piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi
ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume şi kaizer
7 February 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde,
rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi.
Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3
roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de
sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
Read more »
Porc cu crustă condimentată
7 February 2013
Porc
cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare
grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir,
ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc. Ingrediente: 1,5 kg piept
de porc (cu sorici si fara coaste) 1 lingura otet de mere 1 lingurita
sare grunjoasa 1 lingura condimente pentru…
Read more »
Read more »
Humus de dovleac şi harissa
7 February 2013
Humus
de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini,
harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si
taiat in cuburi cu latura de 2 cm 3 catei de usturoi, nedecojiti 2
linguri ulei de masline 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lingura de
harissa, plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu cartofi
7 February 2013
Ciorba
de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei
gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors.
Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras
mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1
legatura de marar sare…
Read more »
Read more »
Curry cu porc, porumb si arahide
7 February 2013
Curry
cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru,
muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de
soia, porumb, zeama de lime si orez basmati. Ingrediente: 1 lingura ulei
1 legatura de ceapa verde, feliata 1 legatura mica de coriandru,
coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi 400…
Read more »
Read more »
Piept de vită la cuptor
7 February 2013
Piept
de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita,
ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere,
concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1,5 kg piept de vita, fara oase 250 g
ciuperci de crescatorie, curatate 400 g morcovi mici, curatati…
Read more »
Read more »
Risotto cu ceapa rosie si ansoa
7 February 2013
Risotto
cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi,
orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan.
Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul 1
ceapa rosie mica, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 140 g de orez
pentru risotto 700 ml supa de pui…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie
7 February 2013
Pui
la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline,
ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente:
6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele 1/2 lingurita ulei de masline
500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi 3 ramurele de
rozmarin 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rodii
7 February 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra,
lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.
Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr
pudră 250 m lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură
cu mente tocată…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase: Orez cu legume
7 February 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa,
cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente:
200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez
şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de
linguriţă cu pudră de ardei iute un…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Pui tandoori
7 February 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion,
pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g
pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru
chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu
muştar o lămâie unt topit sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi
7 February 2013
Pui
cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi,
morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina,
unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1
cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4
lingurita piper negru…
Read more »
Read more »
Ceai cu mirodenii
7 February 2013
Ceai
cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de
scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte.
Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie subtire
de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4
lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte …
Read more »
Read more »
Curcan cu sos curry şi migdale
7 February 2013
Curcan
cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru,
sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g
piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii
bucati 1 lingurita curry…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu crutoane
7 February 2013
Supă
de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de
cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe
mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei
de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie
7 February 2013
Pulpe
de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de
pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume. Ingrediente: 1 lingura de
ulei 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 1 ceapa rosie, feliata
fin 2 catei de…
Read more »
Read more »
Capsune imbracate in ciocolata
7 February 2013
Capsune
imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra,
ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g
ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g capsune Mod de preparare:
Tapetează o tavă cu hîrtie de copt, apoi rupe ciocolata cu lapte în
bucăţi egale şi pune-le într-un vas la…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de spanac
7 February 2013
Paste
cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac,
supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana
slaba 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere
7 February 2013
Muschiulet
de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc,
faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere,
sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei 500 g muschi de porc 3
linguri faina 2 cani supa de pui 2 mere 8 cartofi foarte mici 1 cana…
Read more »
Read more »
Salată cu şprot afumat si sos
7 February 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: sprot afumat, ardei capia, ardei iute,
capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata
verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei
capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic
murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant
6 February 2013
Aripioare
de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de
soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute,
sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:
800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »
Read more »
Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume
6 February 2013
Şniţel
cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi,
carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel,
salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si
miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1
catel de usturoi 4 bucati carne…
Read more »
Read more »
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
6 February 2013
Carne
cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru
snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati
carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana
200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu menta si castravete
6 February 2013
Supa
de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de
lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1
castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta
proaspat tocata…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Chiftelute marinate
6 February 2013
Chiftelute
marinate din: chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de
dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml
suc de rosii 5 ml otet 250 ml apa 1 frunza de dafin 1 lingura ulei sare
Mod de preparare: Se incing 3 linguri de ulei in care se prajeste
faina…
Read more »
Read more »
Sote de varza de Bruxelles
6 February 2013
Sote
de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de
bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1
ceapa 50 g orez 500 g varza de Bruxelles ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală verzele de Bruxelles şi se fierb 10 minute în apă cu
sare.…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon
6 February 2013
Oua
umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton,
lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1
conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in
casa Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac si salvie
6 February 2013
Tortellini
cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze
de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu
spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional)
sare piper Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o
lingurita de ulei…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli
6 February 2013
Supa
de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa,
ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de
usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte
degresat 1…
Read more »
Read more »
Risotto cu morcovi si salvie
6 February 2013
Risotto
cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume,
ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.
Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 150 g parmezan 100 g ciuperci din
conserva 1 l supa de legume 1 ceapa 4 morcovi 1 telina mica 1/2 linguri
boia frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Somon cu lamaie si cuscus
6 February 2013
Somon
cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb
sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala
1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de
ruccola frunze…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste si carnati
6 February 2013
Sufleu
cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii,
spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g
paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac
50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii
6 February 2013
Chiftelute
de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa,
ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia
de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si
menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel
mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »
Read more »
Consome cu passatelli
6 February 2013
Consome
cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si
piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un
cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g
pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat
Mod…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu orez si praz
6 February 2013
Bors
de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors,
marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1
căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt
leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras Mod de preparare:
Se spală bine urzicile, se…
Read more »
Read more »
Salata cu peste in stil italian
6 February 2013
Salata
cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov,
radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet
balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe,
piper maicnat si sare. Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2
cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză
6 February 2013
Ciorbă
de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de
varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1
l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400
g…
Read more »
Read more »
Prajitura savuroasa cu nuci
6 February 2013
Prajitura
savuroasa cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci pisate, praf
de copt, bicarbonat, cacao si sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana
zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci
pisate 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 linguri cacao un
varf de…
Read more »
Read more »
Mancare de pastarnac
6 February 2013
Mancare
de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de
masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g
prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte
de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, rosii si somon afumat
6 February 2013
Salata
cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry,
castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de
lamaie, mustar dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac,
rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete
mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…
Read more »
Read more »
Supa de praz cu telina
6 February 2013
Supa
de praz cu telina din: praz, telina, ceapa, morcovi, cartofi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 500 g telina 2
cepe mari 2 morcovi 300 g cartofi 2 linguri patrunjel tocat marunt sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-oîn cubulete. Tăiaţi
prazul în rondele. Curăţaţi morcovii şi cartofii,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu tequilla si lichior
6 February 2013
Cocktail
cu tequilla si lichior din: tequilla, limonada, capsune, cointreau,
lichior de capsune, suc de lamaie si gheata. Ingrediente: 30 ml tequilla
90 ml limonada 8 bucati capsune 15 ml cointreau 15 ml lichior de
capsune 20 ml suc de lamaie gheata Mod de preparare: Se pastreaza 2
capsune pentru decor, restul se paseaza…
Read more »
Read more »
Cornuri cu unt
6 February 2013
Cornuri
cu unt din: faina, sare, drojdie, unt, zahar, lapte si ou. Ingrediente:
500 g faina 2 lingurita rase de sare 40 g drojdie proaspata 200 g unt
60 g zahar 290 g lapte un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne
făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahărul,…
Read more »
Read more »
Ficat cu ceapa si bureti
6 February 2013
Ficat
cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia
dulce, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de vitel 75 ml
ulei 4 cepe potrivite 500 g bureti pleurotus 1 lingurita boia de ardei
dulce 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Puneţi ficatul
pentru 30 de minute…
Read more »
Read more »
Tort dulce-acrisor
6 February 2013
Tort
dulce-acrisor din: oua, zahar, faina, praf de copt, frisca lichida, suc
de portocale si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125
g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplut: 500 ml frisca
lichida pentru galzura: 400 ml suc de portocale 5 linguri zahar un plic
praf de budinca…
Read more »
Read more »
Crema de telina cu mere
6 February 2013
Crema
de telina cu mere din: telina, mere acrisoare, orez, crema de branza,
unt, ceapa, smantana, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 teline
mari 2 mere acrisoare 2 linguri orez fiert 2 linguri crema de branza 2
linguri unt 1 ceapa 4 linguri smantana 1 lingura marar verde sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu mure si migdale
6 February 2013
Tarta
cu mure si migdale din: aluat, mure, unt, esenta de vanilie, oua,
migdale, gem de mure si fulgi de migdale. Ingrediente: 350 g aluat de
patiserie 350 g mure proaspete 125 g unt nesarat 1 lingura esenta de
vanilie 2 oua 200 g migdale macinate 150 g gem de mure 50 g fulgi
migdale…
Read more »
Read more »
Mancarica de carnati
6 February 2013
Mancarica
de carnati din: carnati, ardei grasi, ceapa, boia dulce, faina, ulei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi verzi o ceapa 2 lingurite boia dulce o lingura faina o
lingura ulei 1/2 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul si se…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară
6 February 2013
Salată
de primăvară din: mix de salata verde, piept de curcan, prosciutto
crudo, masline, mozzarella, trufe negre, ulei de masline extravirgin,
castraveti, busuioc, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 80 g mix de
salată verde 40 g piept de curcan 30 g prosciutto crudo 20 g măsline 60
g mozzarella bocconcini 1 g trufe negre…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească cu perişoare
6 February 2013
Supă
ţărănească cu perişoare din: mazare, morcovi, telina, cartofi, ceapa,
sare, piper, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel si maghiran.
Ingrediente: 1 ceaşcă mazăre uscată 3 morcovi ½ rădăcină de ţelină 3
cartofi 1 ceapă sare piper Perişoare: 1 ceapă 1 ou 400 g carne tocată 4
linguriţe pesmet pătrunjel maghiran Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Mere coapte cu frisca
6 February 2013
Mere
coapte cu frisca din: mere, zahar praf, frisca, dulceata de afine, nuci
pisate, unt si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri zahar
praf 100 g frisca 50 g dulceata de afine 2 linguri nuci pisate 1 lingura
unt 1 lingurita scortisoara macinata Mod de preparare: Curatati
merele de cotoare si presarati in…
Read more »
Read more »
Turnulet cu frisca
6 February 2013
Turnulet
cu frisca din: unt, zahar, oua, faina, nuca tocata, ciocolata menaj,
miez de nuca si frisca. Ingrediente: 150 g unt 125 g zahar 3 oua 60 g
faina 100 g nuca tocata marunt 200 g ciocolata menaj pentru servit: 6
mieji de nuca 150 ml frisca Mod de preparare: Intr-un vas se freacă…
Read more »
Read more »
Portofele cu varza rosie
6 February 2013
Portofele
cu varza rosie din: piept de pui, varza rosie, unt, supa de pui din
concentrat, otet de vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
piept de pui o varza rosie, mica 50 g unt 250 ml supa de pui din
concentrat 50 ml otet de vin 2 linguri ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu ciuperci si salata creata
5 February 2013
Paste
cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate,
salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane
5 February 2013
Sufleu
de macaroane din: spanac, ceapa, usturoi, fire de telina, broccoli,
sare, piper, ulei, rosii, macaroane, unt, faina, lapte, galbenus,
smantana, cascaval si oregano. Ingrediente: 200 g spanac 1 ceapa 2 catei
de usturoi 40 g fire de telina 300 g broccoli sare piper 3 linguri ulei
600 g rosii 300 g macaroane 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chiftelute de cartofi
5 February 2013
Chiftelute
de cartofi din: cartofi, sare, piper, chimen, maghiran, ulei de
masline, sunca de curcan, ceapa verde, usturoi, ardei iute si tofu.
Ingrediente: 8 cartofi sare piper 1 praf chimen măcinat maghiran ½
lingură ulei de măsline 250 g şuncă de curcan 2 cepe verzi 1 căţel de
usturoi 1 ardei iute 30 g tofu…
Read more »
Read more »
Prăjitură marmorată
5 February 2013
Prăjitură
marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao,
prune, frisca si migdale. Ingrediente: 225 g unt 225 g zahar 4 oua 225 g
faina 3 linguri lapte o fiola subtire esenta de vanilie 2 linguri cacao
10 prune din compot 200 ml frisca 100 g migdale Mod de preparare:
Intr-un…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi
5 February 2013
Musaca
de cartofi din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, ceapa, patrunjel
verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari rosii 400 g piept de pui 2
linguri ulei 2 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare
Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja si apoi lasati-i la racit.
Curatati-i si taiati-i in…
Read more »
Read more »
Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
5 February 2013
Ciorba
de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi,
patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati
praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina
zeama de varza 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Prazul curăţat şi
tăiat rondele se opăreşt 5 minute…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac si parmezan
5 February 2013
Risotto
cu dovleac si parmezan din: dovleac placintar, ulei de masline, supa de
legume, unt, ceapa, telina apio, usturoi, frunza de dafin, orez, vin
alb si parmezan. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar mic 4 linguri ulei de
măsline 600ml supă de legume 50g de unt fără sare 1 ceapă mică, tocată
mărunt 1 ţelină Apio, tocată…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si rom
5 February 2013
Cocktail
cu ananas si rom din: ananas, rom, suc de lamaie, suc de ananas si
gheata. Ingrediente: 2 felii de ananas 60 ml rom 100 ml suc de lamaie
100 ml suc de ananas 4 cuburi gheata Mod de preparare: Se tin
ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca romul cu sucul de Lime,…
Read more »
Read more »
Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci
5 February 2013
Aperitive
din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota,
margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1
salota 15 margarina 20 g ficat de pasare 150 g branza de vaci 2 oua 1
lingura cu ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Tocana de ciuperci
5 February 2013
Tocana
de ciuperci din: ciuperci albe, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei,
rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci albe o vanata
20 g unt 20 g faina 200 ml vin alb sec o lingura ulei 2 rosii o legatura
marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti de post
5 February 2013
Ardei
umpluti de post din: ardei grasi, orez, praz, rosii, bulion, morcovi,
ardei verzi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 8
linguri orez 1-2 fire praz 2 rosii 4 linguri bulion 2 morcovi 2 ardei
verzi sare piper ulei Mod de preparare: Se curăţă prazul şi se taie
rondele sau mărunt.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume in aluat calzone
5 February 2013
Pui
cu legume in aluat calzone din: piept de pui, ulei de masline, morcovi,
tulpini te telina, usturoi, ceapa, cimbru uscat, mazare, branza
cheddar, supa de pui, aluat calzone, ou, sare, piper si faina.
Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fiert si taiat marunt 2 linguri ulei
de masline 2 morcovi, fin tocati 2 tulpini…
Read more »
Read more »
Andive in sos de marar
5 February 2013
Andive
in sos de marar din: andive, mozzarella, cascaval, telemea, ceapa,
smantana, usturoi, marar verde, sare si piper alb. Ingrediente: 4 andive
mai mari sau 8 mai mici 100 g mozzarella 50 g cascaval 100 g telemea 1
ceapa 200 ml smantana 4 catei de usturoi 1 legatura marar verde sare
piper alb Mod…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu ceapa rosie
5 February 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu:fasole alba, ceapa rosie, otet, ulei,
patrunjel, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole
boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml
ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel
verde 3 roşii un ardei gras sare piper…
Read more »
Read more »
Terina din linte si paste
5 February 2013
Terina
din linte si paste din: linte rosie, paste scurte, oua, praz, ceapa,
usturoi, ardei iute, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 500 g
linte rosie 200 g paste scurte 3 oua 1 fir praz 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1/2 ardei iute 1 lingura cimbru uscat sare piper Mod de
preparare: FIerbeti…
Read more »
Read more »
Placinta de peste
5 February 2013
Placinta
de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt,
sare si piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2 bucati cod 800 ml
lapte 2 cepe 100 g masline negre fara samburi un galbenus 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se
păstrează 100…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Ghiveci călugăresc
5 February 2013
Ghiveci
călugăresc din: ceapa, ulei de masline, rosii decojite, cartofi, ardei
grasi, conopida, dovlecei, morcovi, varza, telina, sare, piper si
rozmarin. Ingrediente: 3 cepe 4 linguri ulei de măsline 1 conservă roșii
decojite întregi în suc de roșii 4 cartofi 2 ardei grași roșii 1
conopidă mică 2 dovlecei 2 morcovi 1 varză mică 1…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu carne de vita
5 February 2013
Supa
de iarna cu carne de vita din: legume, piept de vita, galbenusuri,
cascaval, smantana, unt, patrunjel, ulei, hrean si sare. Ingrediente:
500 g legume (morsov, ceapa, telina, pastarnac) 750 g piept de vita 2
galbenusuri 1 00 g cascaval ras 2 linguri smantana 50 g unt 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pizza Margherita cu mozzarella si busuioc
5 February 2013
O
reteta delicioasa de pizza cu: rosii, mozzarella, busuioc, rucola,
parmezan, ulei de masline, sare, piper, apa, calda, drojdie, faina, ulei
de masline. Ingrediente: roşii mozzarella busuioc rucola parmezan ulei
de masline sare piper Ingrediente aluat: apa caldă drojdie făină ulei de
măsline Mod de preparare: Se prepară aluatul astfel: se pune într-un
castronel…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Coconut
5 February 2013
Cocktail
Green Coconut din: suc de ananas, suc natural de mere, galbenus, crema
de cocos, curacao si cirese maraschino. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 6
cl suc natural de mere 1 galbenus 1 cl crema de cocos 1 cl Curacao
albastru fara alcool cirese maraschino, cu codita Mod de preparare:
Mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu scoici
5 February 2013
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt,
faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente:
tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă
pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se
fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se
cureţe foarte…
Read more »
Read more »
Rulouri de prosciutto cu sparanghel
5 February 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:prosciutto, sparanghel, parmezan,
smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt
prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de
preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste
se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor
laptele încălzit şi…
Read more »
Read more »
Retete simple: Bruschette
5 February 2013
O
reteta delicioasa de bruschette cu:fasole pastai, masline verzi, ansoa,
bagheta, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi
anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se
fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi
imediat se spală cu apă rece, iar…
Read more »
Read more »
Pui cu nuci
5 February 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt.
Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri
bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui
tăiată în bucăţi de un centimetru Mod de preparare: Se pune carnea de
vită sau de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor
5 February 2013
Gogosele
umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din:
ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de
ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare.
Ingrediente pentru gogosi: 1 lingura ulei de masline 500 g creveti,
decojiti, decorticati si tocati marunt carnea de la 4-5 carnati…
Read more »
Read more »
Vinete in aluat crocant
5 February 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper.
Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă
minerală ulei de floarea- soarelui sare piper Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare
şi se pun la scurs pe un…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume (varianta)
5 February 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de
patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci,
smantana, unt, sare, piper, busuioc verde, paine alba. Ingrediente: un
morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă
mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos alb
5 February 2013
O
reteta delicioasa de file de peste cu: ceapa verde, ghimbir, unt,
faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel,
limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o
lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g
caşcaval 100 g brânză telemea 3…
Read more »
Read more »