Retete pentru Paste:
Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
1 April 2013
Dovlecei
umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel,
sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie,
sare, piper si cascaval. Ingrediente: 250 ml lapte 4 covrigi vechi 4
dovlecei 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel 200 g sunca 3 fructe de
ienupar 1 ceapa 1 ou 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu galuste
1 April 2013
Supa
de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci,
galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina
100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g
dovlecei 1,2 l supa de legume…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rodie şi portocale
1 April 2013
Biscuiţi
cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte,
bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie,
scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos.
Ingrediente: 125 g unt 250 g unt de arahide 250 g zahar brun doua oua 65
ml lapte bicarbonat sare 5 g scortisoara…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu arahide si chilli
1 April 2013
Friptura
de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei
rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde,
arahide si chilli. Ingrediente: 500 g vrabioara sau muschi de vita,
taiat felii 1 ceapa rosie, taiata julien 2 buc ardei rosu, taiat felii
subtiri 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Felii dulci cu lamaie
1 April 2013
O
reteta delicioasa de felii dulci cu:faina, zahar tos, drojdie, sare,
lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar
pudra, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 23/4 căni făină 1 /4 cană zahăr
tos 2 1/4 linguriţe drojdie 1/2 linguriţă sare 1/2 cană lapte 4 linguri
unt nesărat 1 1/2 linguriţă esenţă de…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu cocos
1 April 2013
Orez
prajit cu cocos din: seminte de cardamom, fulgi de nuca de cocos, orez
basmati si frunze de menta. Ingrediente: 8 seminte de cardamom, zdrobite
in mojar, coaja indepartata 75 g fulgi de nuca de cocos 300 g orez
basmati, clatit in sita sub jet de apa rece 4-5 frunze de menta Mod
de…
Read more »
Read more »
Linte cu telina si usturoi
1 April 2013
O
reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin
alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 leg. pătrunjel verde 600g
linte roşie 4 linguri ulei 300g telină 4 linguri vin alb 5 căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în
cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana
1 April 2013
Pui
la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza
cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de
pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel. Ingrediente: 1 piept de
pui dezosat, taiat fasii (8 bucati) sare si piper dupa gust 1/2 ceasca
branza Cheddar rasa Ingrediente…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu sos dulce acrisor
1 April 2013
O
reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu,
zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in
bulion, pasta de tomate. Ingrediente: 50ml ulei 1,5kg piept de porc cu
os 1 lingură cimbru uscat 2 cepe 250ml vin roşu sec 2 linguri zahăr brun
1 leg. pătrunjel sare piper 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez,
nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 varză acră 3 cepe 200g orez 300g miez de
nucă pisat 1 morcov mare 500ml suc de roşii 200ml vin alb sec 150ml ulei
4 mere rase 50g…
Read more »
Read more »
Fasole rosie cu legume
1 April 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde,
usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500g fasole
roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 telină 1 sfeclă mai mică 2
rădăcini de pătrunjel 1 fir de praz 1 leg. marar verde 2…
Read more »
Read more »
Pasta de masline cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de
masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre
100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de
lamaie condimente dupa gust Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 –
4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
1 April 2013
Sufleu
de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac,
dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc,
oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella. Ingrediente: 20 g
ciuperci uscate 150 g spanac 300 g dovlecei sare 100 g rosii uscate in
ulei 1 catel de usturoi 500 g ardei grasi…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza de vaci si stafide
1 April 2013
Placinta
cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar
vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon,
ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra. Ingrediente: 150 g fidea
sare 4 oua 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilinat 200 g smantana 1 kg
branza de vaci 100 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper.
Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1
ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc
20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă de porc
1 April 2013
Ciorbiţă
de porc din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina,
ceapa alba, ceapa verde, ardei capia, leustean, patrunjel, afumatura,
cartofi, bors, pasta de tomate, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 carne de porc 2 morcovi potrivit 1 pastarnac 1 patrunjel 1 telina
mica 1 ceapa alba 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia…
Read more »
Read more »
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci
31 March 2013
O
reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru
uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 12 felii de piept de porc fără os 4 cartofi dulci 1
linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rasă maghiran uscat 1 linguriţă
coriandru măcinat 50 ml ulei 1 linguriţă pudră de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Turte cu fulgi de ovaz
31 March 2013
Turte
cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, sirop de zahar, miere, unt
nesarat, faina, zahar brun si sare. Ingrediente: 250g fulgi de ovaz
230g sirop de zahar 20g miere 250g unt nesarat moale 140g faina 175g
zahar brun moale 5g de sare Mod de preparare: Se incalzește cuptorul
la 170 °…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu crutoane
31 March 2013
Supa
de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi,
slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt,
smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi
rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de
usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…
Read more »
Read more »
Gratin Bolognese
31 March 2013
Gratin
Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla
bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella.
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste
1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu
ardei 125 g mozzarella Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si menta
31 March 2013
Supa
de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov,
ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc
de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi
250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…
Read more »
Read more »
Crema de branza picanta
31 March 2013
Crema
de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta,
masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper.
Ingrediente: 5 g gelatina 1/2 castravete 1 catel de usturoi 150 g branza
Ricotta 50 g masline verzi umplute cu ardei 1 lingurita ierburi de
Provence sare piper Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Bruschete cu salata
31 March 2013
Bruschete
cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton,
salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt,
smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu
verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde
200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons…
Read more »
Read more »
Ton cu paste si sos de smantana
31 March 2013
Ton
cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc
de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati,
supa de peste, smantana, mustar si hrean. Ingrediente: 4 fileuri de ton 2
catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Supa din maruntaie de pui
31 March 2013
Supa
din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt,
faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si
patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1
ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1
foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si sunca afumata de curcan
31 March 2013
Paste
cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de
curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere.
Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de
curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g
taitei…
Read more »
Read more »
Turtă dulce cu smochine
31 March 2013
Turtă
dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar,
faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de
smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana
faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai Mod de preparare:
Pui la fiert 1 cană…
Read more »
Read more »
Ceafa umpluta cu castraveti murati
31 March 2013
Ceafa
umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati,
cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou,
concentrat de legume si nucsoara. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (sau
bucata intreaga sau bucati mai mici) 300 g castraveti murati 100 g
cascaval 100 g untura de porc 2 linguri pesmet 1…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de pui a la grec
31 March 2013
Ciorba
cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei,
telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez,
concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa
mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel
1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant in stil corean
31 March 2013
Pui
picant in stil corean din: pulpe de pui dezosate, orez coreean, varza,
susan, ceapa, cartof dulce, ulei de canola, apa, seminte de susan, pasta
de chilli, sos de soia, fulgi de chilli, usturoi, pudra de curry, pudra
ghimbir, vin de orez, zahar, ulei de susan, piper si sirop de porumb.
Ingrediente: 450g pulpe de…
Read more »
Read more »
Pateu din legume
31 March 2013
Pateu
din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel,
pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1
pastarnac 2 dovlecei 4 legaturi spanac 100 g unt 2 lingurite pesmet 1
lingurita concentrat piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai…
Read more »
Read more »
Bostanei umpluti cu urda
31 March 2013
Bostanei
umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie,
scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei
gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei
250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de
la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu salată de telină
31 March 2013
Păstrăv
cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa,
pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper,
castravete murat si gogonele. Ingrediente: 500 g telina doua mere 50 g
miez de nuca doua lamai o ceapa alba 4 fileuri de pastrav cu piele 3 g
nucsoara 4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Dovleac cu linte şi spanac
31 March 2013
Dovleac
cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac
baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale,
sare, piper, ulei de masline, ardei capia. Inrgediente: doi dovlecei
pentru palcinta 100 g linte doua cepe doi catei de usturoi un morcov 300
g spanac baby 4 g chimen 2 g scortisoara 200…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
31 March 2013
Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea
soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5
buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru
100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1
varf…
Read more »
Read more »
Frigarui cu piept de curcan
31 March 2013
Frigarui
cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, bacon, salvie,
dovlecei, rosii, ulei, branza cu verdeata, smantana, usturoi, busuioc si
patrunjel. Ingrediente: 4 piepti de curcan sare piper 12 felii bacon 1
legatura salvie 250 g dovlecei 8 rosii 3 linguri ulei 10 g branza cu
verdeata 50 g smantana 1 catel…
Read more »
Read more »
Foi cu mirodenii
31 March 2013
Foi
cu mirodenii din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar,
faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de
caise. Ingrediente: 10 galbenusuri 2 albusuri 250 g unt 2 linguri lapte
condensat 170 g zahar 100 g faina 2 lingurite mirodenii macinate
(cuisoare, scortisoara, nucsoara) 1 lingurita esenta de vanilie 2
linguri rom…
Read more »
Read more »
Barcute cu crema de castane
31 March 2013
Barcute
cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina,
ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara,
lamaie, portocale si menta. Ingrediente: 200 g unt 3 g sare 85 g zahar
pudra 375 g faina doua pliculete zahar vanilat un ou 400 g castane 325 g
zahar tos 125…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu carne de porc
31 March 2013
Cartofi
umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa,
praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana,
castraveti, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi albi
500 g carne de porc 75 g orez doua oua o ceapa un fir de praz un ardei
gras 5 g…
Read more »
Read more »
Tarta Tiramisu
31 March 2013
Tarta
Tiramisu din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana,
lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea,
smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao. Ingrediente: 1 1/2 cana
faina 3/4 cana zahar 1/8 lingurita sare 7 linguri (150 -170 g) unt
nesarat, la temperatura camerei 1 galbenus mare garnitura: 3/4 cana
smantana…
Read more »
Read more »
Turtite de cartofi cu bacon
31 March 2013
Turtite
de cartofi cu bacon din: cartofi, ou, faina, dulceata de merisoare,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 1 ou 1 lingura faina 250
g bacon taiat in felii subtiri 100 g dulceata de merisoare 4 linguri de
ulei sare piper Mod de preparare: Bateti bine ouăle, adăugaţi făina
şi omogenizaţi bine,…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean
31 March 2013
Ciorba
de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa,
sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel,
leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata
telina 2 oua 1 ceapa 1 varf sare 2 ardei capia 1 cartof 1 morcov 1
capatana miel 2-3 oase miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos
31 March 2013
Paine
de nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de
copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.
Ingrediente: 2 oua 295 ml de lapte 5 ml esenta de vanilie 315 gr faina
1/4 lingurița de sare 10 de grame praf de copt 1-2 lingurite de
scortisoara…
Read more »
Read more »
Mix Grill cu muraturi
31 March 2013
O
reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati
afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa
rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de
struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g
ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Piept de curcan umplut
31 March 2013
O
reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov,
faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 leg. patrunjel 2 oua morcov mare
2 linguri făină 200g pipote de pui 1 lingură pesmet 200g inimi de pui
50mlulei 250g ficăţei de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare
31 March 2013
Chifteluţe
suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa,
ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne tocata (amestec vita, porc) 4 felii de franzela 5-6 linguri lapte
1 ceapa 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromate un varf de lingurita
nucsoara proaspat rasa sare piper…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel in sos de rodii si vin
31 March 2013
O
reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare,
castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt,
boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente:
500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete
de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Somon cu capere
31 March 2013
O
reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie,
vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g file de somon
proaspăt 200g capere murate 1 morcov mare 500g boabe de porumb,
congelat sau conservat 1 leg. mărar 1 lămâie 200ml vin alb sec 500ml
ulei de măsline 2 căţei de usturoi şare piper…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu verdeata
31 March 2013
Drob
de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel,
plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba,
patrunjel si prapure de miel. Ingrediente: 10 buc. oua 5 catei de
usturoi 1 buc. ficat de miel 1 pereche de rinichi 1 pereche de plamani 1
buc. inima…
Read more »
Read more »
Pui picant cu ananas si cimbru
31 March 2013
Pui
picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin
alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept
de pui 2 bucăţi ananas proaspăt 1-2 ardei iuţi 3-4 fire de cimbru verde
200ml vin alb sec 1 lămâie 50ml ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi pieptul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu vanilie si ciocolata
30 March 2013
Briose
cu vanilie si ciocolata din: faina, zahar pudra, unt nesarat, oua,
sare, praf de copt, pudra de cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra
si smantana. Ingrediente pentru aluat: 250g faina 250g zahar pudra
250g unt nesarat 4 oua Un varf de cuțit de sare 1 lingurita de praf de
copt 30g pudra de…
Read more »
Read more »
Salata de carnaciori cu cartofi
30 March 2013
Salata
de carnaciori cu cartofi din: cartofi rosii, iutari, rosii, ceapa,
ceapa ciorii, carne de curcan, ulei, otet aromat, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi rosii 150 g iutari (la borcan) 200 g rosii 1
ceapa 1/2 legatura ceapa ciorii 150 g carne de curcan 5 linguri ulei 4
linguri otet aromat sare piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu orez
30 March 2013
Supă
de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi,
orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de
dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi
morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez
100 ml ulei un ardei iute doi…
Read more »
Read more »
Şalău cu mix de legume
30 March 2013
Şalău
cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac,
ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei
de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4
trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru
placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…
Read more »
Read more »
Salata de crevete
30 March 2013
Salata
de crevete din: orez basmati, mango, kiwi, portocale, avocado, suc de
lamaie, ardei iute, ketchup, ulei, suc de lamaie verde, sare, piper si
crevete. Ingrediente: 200 g orez Basmati cu fierbere rapida 1 mango 2
kiwi 4 portocale 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 1 ardei iute 50 g
ketchup 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Broccoli cu seminte de pin si struguri
30 March 2013
Broccoli
cu seminte de pin si struguri din: broccoli, usturoi, seminte de pin,
ulei de masline, apa, boabe de struguri, ardei gras, cuisoare, sare si
piper. Ingrediente: 1,2 kg broccoli 4 catei de usturoi 25 g seminte de
pin 1 lingura cu ulei de masline 15 cl de apa 2 linguri cu boabe de
struguri…
Read more »
Read more »
Ciorba usoara de legume cu taitei
30 March 2013
Ciorba
usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi,
ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3
rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri
bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste) Mod
de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă…
Read more »
Read more »
Rulouri gustoase cu scortisoara
30 March 2013
Rulouri
gustoase cu scortisoara din: faina, ulei, apa, otet, ciocolata neagra,
scortisoara, nucsoara, seminte de dovleac, migdale, fistic, unt, sare si
zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 75 ml ulei 125 ml apa 20 ml otet
300 g ciocolata neagra doua lingurita cu scortisoara o lingurita cu
nucsoara 100 g seminte de dovleac descojite 50…
Read more »
Read more »
Rinichi cu felii de mamaliga
30 March 2013
Rinichi
cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin
rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare,
piper, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 4 rinichi de porc miere o
lingura cu menta o lingura cu coriandru 500 ml vin rosu demisec o
crenguta de cimbru doua frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu tarhon si ienibahar
30 March 2013
Drob
de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline,
patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina
de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon.
Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1
varf sare 100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu dovleac
30 March 2013
Ciuperci
umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de
dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt,
nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si
stafide. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon o ceapa rosie 300 g
piure de dovleac usturoi 300 g branza cu mucegai 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume
30 March 2013
Piftie
de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa,
morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si
hrean. Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1
morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui
30 March 2013
Ciorba
de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei,
ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente:
500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2
morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute
30 March 2013
Curry
de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos,
sunca de curcan si menta. Ingrediente: 1 conopida (1,2 kg) 3 cepe 2
catei de usturoi 20 g ghimbir 1 ardei iute 3 linguri ulei 2 linguri
curry sare 150 ml…
Read more »
Read more »
Cum se prepara profiterol cu ciocolata (video)
30 March 2013
Cine
nu iubeste sa manance profiterol umplut cu crema sau frisca si acoperit
cu ciocolata? Cand o sa vedeti ce usor se prepara profiterolul cu
ciocolata, o sa iubiti, de asemenea sa-l pregatiti fie ca-i vorba de-o
ocazie speciala, fie doar pentru ca aveti pofta de ceva dulce.
Ingrediente: 50 g unsalted butter 90 g…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu mere
30 March 2013
Supa
de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte,
supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte
100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura
patrunjel vede sare piper …
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu branza
30 March 2013
Friptura
de porc cu branza din: papaya, suc de lamaie verde, sare, piper, boabe
de fasole in sos tomat, coriandru, mozzarella, ardei iute, fileuri de
porc, ulei si unt. Ingrediente: 2 papaya sucul de la 1/2 alamaie verde
sare piper 1 conserva boabe de fasole in sos tomat (315 ml) 2 linguri
coriandru tocat 200…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu pastarnac si telina
30 March 2013
Ciorba
de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne
de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde,
bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc.
pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea
inferioara a picioarelor, coada) 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de paine
30 March 2013
Sos
de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
smantana, cuisoare si nucsoara. Ingrediente: 130g paine veche 400ml
lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de
smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa Mod de preparare:
Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti…
Read more »
Read more »
Duo de ciocolată cu vanilie
30 March 2013
Duo
de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca,
zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie,
cafea instant, menta, migdale si fistic. Ingrediente: 300 g coicolata
neagra 300 g ciocolata alba 900 ml frisca 80 g zahar tos 4 linguri cu
apa 8 albusuri doua pliculete zahar vanilinat un baton…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel
30 March 2013
Friptura
de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper,
broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel,
usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie.
Ingrediente: 4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei
de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…
Read more »
Read more »
Tofu cu curry, wasabi si legume
30 March 2013
Tofu
cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa
de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare
verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta
miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf
de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ceapa si peste
30 March 2013
Cartofi
cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in
ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în
felii foarte subţiri, în…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu rosii cu cartofi
30 March 2013
Pulpa
de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare,
cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc,
rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml
ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc.
morcov 1 legatura patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu castane
30 March 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra,
oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta,
frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare
100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml
smântână dulce două linguri cu zahăr…
Read more »
Read more »
Naut cu legume
30 March 2013
O
reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb
baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de
masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de
usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un
ardei iute mic 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tort cu pişcoturi
30 March 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de
copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare,
sos de lamaie, sos de cirese. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g
gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale
30 March 2013
Somon
pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze
de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani
de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi
tocat 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos picant
30 March 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii,
ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai
mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un
ardei capia o ceapă doi căţei…
Read more »
Read more »
Budincă cu anşoa şi capere
30 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de
peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina,
sare, piper, patrunjel, sos de usturoi. Ingrediente: un kg de cartofi
150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu
fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu ciuperci si crema de branza
30 March 2013
O
reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute,
rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei
iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de
mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de ciocolată
30 March 2013
O
reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi
dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata,
menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină
un ou un cartof dulce 100 g castane un vârf de cuţit cu sare 120 ml
lapte dulce 75 g…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu kaizer
30 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza
telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper,
patrunjel, unt, salata, sos rosii picant. Ingrediente: 500 g conopidă o
ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci
50 g făină 500 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Retete culinare de Paşte
29 March 2013
Retete
culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de
picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie,
cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa,
praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin
proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata
29 March 2013
Bombonele
cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare,
albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 2
1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de
zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
Read more »
Targ de Primavara la Muzeul Taranului Roman
29 March 2013
Piata
Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“ in
curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3,
unde va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre
orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si
tineri artisti. Intrarea este libera Meter(Esc)! pentru domniile
voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…
Read more »
Read more »
Funduri de anghinare umplute cu legume
29 March 2013
Funduri
de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci
champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel,
supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de
anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2
salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de legume
29 March 2013
Ciorba
delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml
suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Paste de casa
29 March 2013
Paste
de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru
un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar
sare Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot
în apă cu…
Read more »
Read more »
Şniţel cu legume
29 March 2013
O
reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci,
morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa,
ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de
şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un
ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor
29 March 2013
Carne
de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin,
miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4
linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert
de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita
sare,usturoi…
Read more »
Read more »
Salata cu varza alba si fasole verde
29 March 2013
Salata
cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa
verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de
soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g
fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde,
sfasiate 1 castravete, taiat felii…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi
29 March 2013
Friptura
de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei,
rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf
menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de
piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi Mod de preparare:
Se face un bait…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui si spanac
29 March 2013
Tagliatelle
cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana,
ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat
200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri
ulei de masline 1 catel…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru
29 March 2013
Pulpa
de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc,
coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de
ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1
lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1
lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado
29 March 2013
Tartine
cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de
branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.
Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de
marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1
avocado 1 lamaie Piper…
Read more »
Read more »
Reţete de Paşte (2013)
29 March 2013
Retete
de Paste: Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de
miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2
randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper
dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de preparare: Folosind…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu zacuscă
29 March 2013
Plăcintele
cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare.
Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori
pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g
drojdie sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui
peste făina amestecată cu margarina…
Read more »
Read more »
Piure de linte cu ridichi
29 March 2013
Piure
de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru,
marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte
rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar
2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper Mod de
preparare: Alegeti lintea,…
Read more »
Read more »
Vitel la tava cu gremolata de portocale
29 March 2013
Vitel
la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa,
portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel
dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl
supa de legume 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si ciuperci
29 March 2013
Salata
cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei,
otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4
linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de
usturoi 1 gogosar acru 1…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu taitei
29 March 2013
Supa
de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel
verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de
vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de
patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu salata
29 March 2013
Rulouri
din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua,
masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati
piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline
oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Speli
pieptul de pui şi îl…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata asiatica din carne de vita (video)
29 March 2013
Daca
aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe
de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si
busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce
combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de
gustoasa, pe atat de usor de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu susan
29 March 2013
Salata
de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi,
frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e
arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si
pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir
proaspat, ras 2 piepturi de…
Read more »
Read more »
Ton cu crusta de susan
29 March 2013
Ton
cu crusta de susan din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de
ton, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir
proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton, la
temperatura camerei 1 lingura ulei de floarea soarelui Mod de
preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o…
Read more »
Read more »
Spaghete carbonara cu bacon si parmezan
29 March 2013
Spaghete
carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g
bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1
lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se taie usturoiul felii
subţiri şi se căleşte cu o…
Read more »
Read more »
Verdeturi cu jambon si sos de iaurt
29 March 2013
Verdeturi
cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud
uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2
legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei
200 g iaurt gras 1 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ceapa si usturoi verde
29 March 2013
Drob
de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare,
patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si
prapure de miel. Ingrediente: 1 varf piper negru 7 buc. oua 1 ceasca
lapte 1 lingurita sare 1 buc. legatura patrunjel 2 buc. felie paine 1
buc. legatura marar 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos enchilada
29 March 2013
Sos
enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli,
chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3
linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de
chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2
lingurite…
Read more »
Read more »
Pui fript cu ghimbir si coriandru
29 March 2013
Pui
fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir,
coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
iaurturi natur ghimbir pisat coriandru pisat paprica chimen pisat ardei
iute de Cayenne colorant alimentar rosu 1 pui zeama de la…
Read more »
Read more »
Taitei Singapore cu sos delicios
29 March 2013
Taitei
Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei
de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze,
amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1
lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua,
batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu usturoi verde
29 March 2013
Cotlete
de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de
masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlet de porc cu os 3 legaturi usturoi verde 3 linguri ulei de masline 4
cartofi mari 400 g smantana de gatit 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu bacon afumat si nuci
29 March 2013
Ciuperci
cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci
champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon
afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit
400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza dulce
29 March 2013
Prajitura
cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza
dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de
vanilie. Ingrediente: pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri
faina 1 esenta de vanilie pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1
cana zahar 1 esenta de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui in crusta de verdeturi
29 March 2013
Aripioare
de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda,
ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 5 linguri faina 1 legatura
leurda 1 legatura ceapa verde 1 legatura loboda 1 legatura leustean 200 g
cascaval 1 ou 2 linguri pesmet 100 ml…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan
29 March 2013
Varza
de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles,
sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet
si parmezan. Ingrediente: 750 g verzișoare de Bruxelles curățate sare
30 g unt 200 g șuncă feliată 2 linguri semințe de pin piper 250 ml
smântână dulce 1–3 lingurițe oțet balsamic alb…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar si patrunjel
29 March 2013
Drob
de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel,
ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4 oua
1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1
varf piper negru macinat Mod de preparare: Spala organele foarte bine,
le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de migdale
28 March 2013
Prajitura
cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou,
migdale, faina, coniac si lapte. Ingrediente: 1 kg aluat pentru
prajituri (am folosit aluat cumparat) Ingrediente crema de migdale 125g
unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale
maruntite 25g faina 4 linguri de coniac…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui inabusite in sos de telina
28 March 2013
Pulpe
de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d
epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper.
Ingrediente: 3 tije de telina 1 ceapa 2 lamai 2 pulpe de pui 500 g
radacina de telina 1 legatura de patrunjel ulei de porumb sare si piper
macinat …
Read more »
Read more »
Jeleu de caise si afine cu orez
28 March 2013
Jeleu
de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise,
lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca. Ingrediente:
8 foi gelatina 250 g afine 375 ml vin alb 2 linguri zahar 250 g caise
200 ml lapte 30 g orez 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2…
Read more »
Read more »
Crap cu broccoli şi legume
28 March 2013
Crap
cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia
copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet,
sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi. Ingrediente: 2 crapi
mari 600 g broccoli 3 cepe rosii 6 ardei capia copti un fir de praz 4
catei de usturoi doi morcovi un ardei iute…
Read more »
Read more »
Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana
28 March 2013
Blinii
cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua,
smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte
de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei. Ingrediente: doi
cartofi un dovlecel 115 g faina doua oua 300 g smantana 280 g branza de
vaci o legatura ceapa verde o…
Read more »
Read more »
Felii de carne cu legume
28 March 2013
Felii
de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa
alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana,
mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g
carne de pui 100 g orez 100 g migdale 4 catei de usturoi o ceapa alba 4
oua 3 dovlecei 3 morcovi…
Read more »
Read more »
Budinca de varza cu ciuperci si smantana
28 March 2013
Budinca
de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci,
smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza
alba 100 g unt 6 oua 250 g ciuperci 2-3 linguri smantana sare piper 1
legatura marar ulei pentru uns forma 1 lingura de pesmet Mod de
preparare: Iei un…
Read more »
Read more »
Prepelite cu mere si pere
28 March 2013
Prepelite
cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide,
unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara
intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura
stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper
macinat…
Read more »
Read more »
Placinta cu bacon afumat, carne de porc si castane
28 March 2013
Placinta
cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si
unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate
mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate
(sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon
28 March 2013
Pulpe
de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon,
ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde
70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Desert de ciocolata cu rozmarin
28 March 2013
Desert
de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin,
smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata
menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri
smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie Mod de
preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte
28 March 2013
Carnati
la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de
masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii,
taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei
gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite
condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu urzici si bacon
28 March 2013
Ciuperci
umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi
verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci
mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde
50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
File de crap cu crusta de arahide
28 March 2013
File
de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar,
faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide
si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare
piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet
100 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Spuma de fructe cu ciocolata alba
28 March 2013
Spuma
de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri,
zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare.
Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub
frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare
pentru spuma de ciocolata alba: 200…
Read more »
Read more »
Tarta de primavara
28 March 2013
Tarta
de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov,
ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt
300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri
ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intr-un
castron făina cu untul…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui
28 March 2013
Rulouri
de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze
de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de
soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1
morcov,…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Mamaliga cu mere
28 March 2013
Mamaliga
cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide,
scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere
20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave)
stafide scorțișoară nuci Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă
cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza margarita
28 March 2013
Uneori
cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au
puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce
fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita
facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja
crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…
Read more »
Read more »
Spuma de mango
28 March 2013
Spuma
de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de
lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi
gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei
lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi cu andive
28 March 2013
Supă
cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume,
ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii.
Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de
legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2
linguri rondele…
Read more »
Read more »
Mere cu nuca
28 March 2013
Mere
cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem
de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2
linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2
linguri rom 1…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper
28 March 2013
Muschi
de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper
negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2
linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita
piper negru boabe sare Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu leurdă
28 March 2013
Rulouri
de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de
pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de
curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei
100 g cascaval sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan
în 12 feliuţe subţiri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Scoici in sos de bere
28 March 2013
Scoici
in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de
pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.
Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de
usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru
proaspat, tocat Sucul…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Ardei umpluti
28 March 2013
Ardei
umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume,
verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob
rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume
verdeata, dupa gust sare Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de
seminte si nervuri şi se taie în…
Read more »
Read more »
Creveti picanti cu sare si piper
28 March 2013
Creveti
picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de
floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti
uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita
piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2
lamaie sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu spanac si cartofi
28 March 2013
Cotlet
de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac,
usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran,
mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1
kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr
cotlet de miel…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac
28 March 2013
Muşchi
de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g
unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
spanacul,…
Read more »
Read more »
Cornuri calde
28 March 2013
Cornuri
calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8
cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit Mod
de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi
apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte
la foc mic într-o…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de muştar
28 March 2013
Crap
cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar,
sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml
ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb
cateva fire marar sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă şi
se…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu verdeturi si cuscus
28 March 2013
Piept
de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde,
cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde
200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Legume cu taitei de orez si carne de porc
28 March 2013
Legume
cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de
rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza
chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde.
Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g
tăiței de orez lați sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan
27 March 2013
Prajitura
cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta,
smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra,
lapte si esenta de migdale. Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3
oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca
nuci pecan, tocate…
Read more »
Read more »
Crap cu migdale
27 March 2013
Crap
cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa
minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1
kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50
ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g
migdale feliate …
Read more »
Read more »
Banana in aluat fraged
27 March 2013
Banana
in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie,
sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa
15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de legume
27 March 2013
Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
Read more »
Calcan cu legume si sos
27 March 2013
Calcan
cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze,
ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa,
galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan
mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura
cu seminte de in doua…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete cu salata
27 March 2013
Cordon
bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g
cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper Mod
de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ.
Presari cu sare feliile…
Read more »
Read more »
Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
27 March 2013
Iepure
inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de
masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1
lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de branza
27 March 2013
Friptura
cu sos de branza din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza,
ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru
sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire
ceapa ciorii un praf piper Mod de preparare: Se spală carnea şi se
pune pe…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo
27 March 2013
Mini
pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval,
chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g
cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu Mod de
preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm
diametru dintr-o…
Read more »
Read more »
Mazare cu ciuperci
27 March 2013
Mazare
cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume,
usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g
ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de
usturoi 2 linguri ulei verdeata Mod de preparare: In ulei bine încins,
se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Read more »
Read more »
Supa de crap
27 March 2013
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant
27 March 2013
Salata
iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan,
ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa,
lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de
agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde,
menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu nuci si gem
27 March 2013
Pere
umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere,
gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca
sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…
Read more »
Read more »
Crap cu bere prajit
27 March 2013
Crap
cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare.
Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g
faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle,
uleiul, sarea şi berea. Se…
Read more »
Read more »