Retete pentru Paste:
Paste cu pui si parmezan
3 January 2013
Paste
cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper
alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g
paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6
linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu sos de piper
3 January 2013
Piept
de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei
de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si
lamaie. Ingrediente: 800 g piept de porc sare grunjoasa piper negru, alb
si rosu boabe 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 4-5 catei usturoi
cimbru verde 4 rosii 50 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu grepfrut
3 January 2013
Salata
cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de
masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic. Ingrediente: o
salata mare 3 grepfrut 400 g fasole verde 100 g branza feta 3 lingurite
ulei de masline sare cimbru uscat si macinat 2 lingurite zahar brun un
praf piper 2-3 lingurite otet…
Read more »
Read more »
Supa crema de broccoli cu crutoane
3 January 2013
Supa
crema de broccoli cu crutoane din: broccoli, telina, ardei, ceapa
rosie, patrunjel, smantana, unt, sare, piper, nucsoara, crutoane, zeama
de lamaie si branza cedar. Ingrediente: 800 g broccoli o telina mare 2
ardei o ceapa rosie mare o radacina patrunjel 250 ml smantana pentru
gatit un cubuet unt sare piper alb macinat un praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
3 January 2013
Muschi
de porc la cuptor: muschi de porc, ulei de masline, sare, piper si unt.
5-6 fripturi de muschi de porc taiate gros Ulei de masline sare piper
negru proaspat unt Mod de preparare: Puneti fripturile pe o farfurie
si ungeti cu ulei de masline fiecare bucata si pe o parte si pe…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si pere
3 January 2013
O
reteta delicioasa de chec cu: oua, zahar, faina, ulei, cacao, praf de
copt, pere. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g făină 50 ml ulei 3
linguri pudră de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat
spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând o lingură
pentru gălbenuşuri.…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si rozmarin
3 January 2013
Pui
cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper,
boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g
mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o
lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai
1-2 lingurite miere …
Read more »
Read more »
Pizza cu ceapă
3 January 2013
Pizza
cu ceapă din: faina, drojdie, unt, sare, ceapa, bacon, smantana, oua,
sare, piper si cascaval. Ingrediente: blat: 250 g faina 20 g drojdie
proaspata 1 lingura unt 1 lingurita sare topping: 1 kg ceapa 100 g bacon
impanat afumat 200 g smantana 4 oua sare piper 100 g cascaval Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de creier
3 January 2013
Budinca
de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela,
branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare.
700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o
franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina
4 oua marar piper sare …
Read more »
Read more »
Chili con carne cu linte, ceapa si rosii
2 January 2013
Chili
con carne cu linte, ceapa si rosii din: linte, rosii, ceapa, usturoi,
ardei gras, ulei, carne de vaca, sare, piper, boia iute, chimen,
oregano, foi de dafin, ceapa verde si branza cheddar. Ingrediente: 250 g
linte 1 cutie (850 ml) rosii 300 g ceapa 2 catei de usturoi care 1
ardei gras rosu si…
Read more »
Read more »
Bănuţi cu fistic
2 January 2013
Bănuţi
cu fistic din: praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, unt, fistic,
migdale, zahar brun si scortisoara. Ingrediente: 1 lingurita praf de
copt 90 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 150 g unt, taiat cubulete 50 g
fistic tocat 100 g migdale tocate 50 g zahar brun 1 lingurita
scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si unt
2 January 2013
Prajitura
cu ciocolata si unt din: ciocolata neagra, unt, smantana, lapte, zahar
tos, oua, lichior amaretto, paine si biscuiti. Ingrediente: 175 g
ciocolata neagra (70% cacao), rupta bucati 80 g unt 300 ml smantana
slaba 150 ml smantana grasa 100 ml lapte 125 zahar tos 4 oua, batute 4
linguri lichior amaretto 8 felii de…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vita si rosii uscate
2 January 2013
Placinta
cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline,
dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare,
piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua. Ingrediente: 450 g cartofi 4
linguri ulei de masline 400 g dovlecei 2 cepe 1 catel de usturoi 15 fire
cimbru 600 g carne…
Read more »
Read more »
Cepe umplute – delicioase, de la cuptor
2 January 2013
Cepe
umplute din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper,
supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite
chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel
tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4
fire busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu caramel si alune
2 January 2013
Tarta
cu caramel si alune din: zahar brun, unt, miere, smantana, ou, aluat si
alune. Ingrediente: 150 g zahar brun 75 g unt 50 g miere lichida 150 ml
smantana 1 ou intreg, plus 1 galbenus, batute la un loc 1 pachet de
aluat fraged, gata preparat 100 g alune prajite, maruntite Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
2 January 2013
Friptură
tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne
tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 3 cepe 4 linguri ulei 1 kg carne
tocata mixta 1 ou sare piper 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
maghiran uscat 250 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Chec cu portocale şi migdale
2 January 2013
Chec
cu portocale şi migdale din: unt, zahar, oua, faina, migdale, coaja de
portocala, suc de portocala si zahar. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar
3 oua 125 g faina, cu un praf de copt 100 g migdale macinate coaja rasa
de la 2 portocale pentru glazura: coaja de la 1 portocale si 1…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arahide in sos de arahide
2 January 2013
Sarmale
cu arahide in sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide,
ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi
de cartofi si unt de arahide. Ingrediente: 1 varza (circa 700 g) sare 3
cepe verzi 50 g arahide prajite si sarate 1 ou 2 lingurite supa de vita…
Read more »
Read more »
Tartă cu carne tocată şi legume
2 January 2013
Tartă
cu carne tocată şi legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei
gras, ulei de masline, carne tocata, piper, boia, smantana, lapte si
bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt
moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata
2 January 2013
Ciorba
de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac,
telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de
varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina
patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1
cana zeama de varza …
Read more »
Read more »
Colăcei cu vişine şi cremă de urdă dulce
2 January 2013
Colăcei
cu vişine şi cremă de urdă dulce din: faina, lapte, zahar, drojdie,
unt, oua, ricotta, coaja de lamaie, ricotta, amidon, visine si seminte
de pin. Ingrediente: 250 g faina 125 ml lapte 80 g zahar 1/2 cub drojdie
40 g unt topit 2 oua 250 g ricotta 1 lingurita coaja rasa de la 1…
Read more »
Read more »
Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli
2 January 2013
Gnocchi
la cuptor cu praz si broccoli din: unt, praz, faina, pudra de mustar,
lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si banza. Ingrediente: 60 g
unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita
pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g
broccoli, rupt in buchetele 200…
Read more »
Read more »
Gratin de pui cu smantana si spanac
2 January 2013
Gratin
de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa,
usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin,
carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa,
taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
2 January 2013
Orez
cu ciuperci si legume din: ulei, ciuperci, varza, ulei de susan, oua,
orez, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune prajite.
Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci, taiate
felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua, batute
usor 250 g orez, fiert si…
Read more »
Read more »
Cocktail La Floridita Daiquiri
2 January 2013
Cocktail
La Floridita Daiquiri din: white rum, fresch lime juice, sugar syrup si
maraschino liqueur. Aceasta este formula originala a Daiquiri-ului.
Ingrediente: 60 ml white rum 25 ml fresh lime juice 15 ml sugar syrup 1
teaspoon maraschino liquer Mod de preparare: Se maesteca toate
ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna in paharul…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii
2 January 2013
Paste
la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii din: ulei de masline, bacon,
ceapa, boia, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste, branza si
paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon,
taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume,
tocate (2 dovlecei si 2 ardei…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
2 January 2013
Tocana
de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute
vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline,
boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, bulion, zahar tos,
malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2
ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…
Read more »
Read more »
Melci cu alune
2 January 2013
Melci
cu alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, ou, alune, frisca si
galbenus. Ingrediente: 600 g faina 1 cub drojdie 225 ml lapte caldut 150
g zahar 250 g unt 1 ou 100 g alune macinate 200 g alune caramelizate 1
lingurita frisca 1 galbenus Mod de preparare: Se pregăteşte o
plămădeală din…
Read more »
Read more »
Chiftele cu aroma de capere
2 January 2013
Chiftele
cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua,
mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de
sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1
ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1
lingurita maghiran uscat 4…
Read more »
Read more »
Briose cu unt de arahide
2 January 2013
Briose
cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina,
sare si lapte. Ingrediente: 1/2 cub drojdie 10 g zahar 100 g unt 75 g
unt de arahide 4 oua 400 faina sare 4 linguri lapte Mod de preparare:
Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc…
Read more »
Read more »
Găluşte nemţeşti de cartofi
2 January 2013
Găluşte
nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua,
mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana.
Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne
tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara
rasa 200 g bacon afumat 300 g…
Read more »
Read more »
Tarta cu citrice si ghimbir
2 January 2013
O
reteta delicioasa de Tarta cu citrice si ghimbir din: biscuiti
digestivi, unt, crema de branza, pudra de ghimbir, urda, zahar tos,
smantana, coaja de lamana, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 200 g
biscuiti digestivi, zdrobiti 75 g unt, topit 300 g crema de branza 1
lingurita pudra de ghimbir 250 g urda 150…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu cereale si fructe
2 January 2013
Prajiturele
cu cereale si fructe din: unt, zahar brun, miere, cereale, malai,
amestec de seminte si fructe uscate. Ingrediente: 175 g unt 150 g zahar
brun 3 linguri miere lichida 250 g cereale plate 2 linguri malai 100 g
amestec de seminte (sau nuci tocate), ex: seminte de floarea osarelui,
migdale, caju, alune 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac
2 January 2013
Cotletele
de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita
atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei
aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si
gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o
reteta rapida si foarte buna,…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu galuste
28 December 2012
Supa
de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel,
telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou,
usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
curcan 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina 100 g mazare
congelata 100 g unt 100 g faina 100 ml…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, pere şi migdale
28 December 2012
Tarta
cu mere, pere şi migdale din: unt, mere, pere, zahar brun, esenta de
vanilie, zahar tos, oua, esenta de migdale, praf de copt, migdale si
fulgi de migdale. Ingrediente: 40 g unt 3 mere coapte, curatate de cotor
si coaja, taiate felii subtiri 3 pere coapte, curatate de cotot si
coaja, taiate sferturi 75…
Read more »
Read more »
Noua cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Noua
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Tequila Sunrise Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de
portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură…
Read more »
Read more »
Opt retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Opt
retete culinare pentru Revelion: Pui la cuptor cu măsline şi cartofi O
reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi,
masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie.
Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline
negre (fără sâmburi) 4 linguri…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu cocos
28 December 2012
File
de pangasius cu cocos din: frunze de banan, varza, ardei iute, file de
pangasius, pasta de curry, lapte de cocos, lamaie verde, sos de peste si
ghimbir. Ingrediente: 3 frunze de banan 250 g varza alba 1 ardei iute 4
fileuri de pangasius ( 1 circa 180g) 2 linguri pasta de curry rosu 150…
Read more »
Read more »
Cozonac rapid cu rahat
28 December 2012
Cozonac
rapid cu rahat din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de
lamaie, esenta de vanilie, sare, rahat, unt, galbenus si zahar.
Ingrediente: 450 g faina 2 oua 100 ml lapte caldut 80 g zahar 100 g unt
moale 25 g drojdie proaspata coaja de lamaie esenta vanilie 1/3
lingurita sare 300 g rahat…
Read more »
Read more »
Supă Shanghai cu pui si ciuperci
28 December 2012
Supă
Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa,
usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea,
sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pui 1 fir praz 200 g telina 4
morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cepe verzi 150 g ciuperci shiitake 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Deliciu cu scorţişoară
28 December 2012
Deliciu
cu scorţişoară din: faina, zahar, miere, oua, ciocolata, nuca, praf de
copt, scortisoara, cuisoare, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente:
250 g faina 150 g zahar 150 g miere 2 oua 50 g ciocolata 150 g nuca
macinata 1 lingurita cu praf de copt 1 lingurita rasa cu scortisoara 1
lingurita rasa de cuisoare…
Read more »
Read more »
Opt cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Opt
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Pierrot O reteta simpla de
Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de
portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Campari si
Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sapte retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
retete culinare pentru Revelion: Colţunaşi cu creveti si garnitura de
legume Facebook Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina,
otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar,
sare, varza si ardei gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de
sherry 2 lingurite ulei de arahide 200 g creveti…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu ciuperci – asezonati cu ruccola si ricotta
28 December 2012
Cartofi
la tigaie cu ciuperci asezonati cu ruccola si ricotta din: cartofi,
ulei de masline, iutari, rosii cherry, ceapa, rozmarin, usturoi, sare,
piper, ruccola si ricotta. Ingediente: 1 kg cartofi rosii mici 4 linguri
ulei de masline 300 g iutari (sau Champignons) 200 g rosii cherry 2
cepe 1 fir rozmarin 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume
28 December 2012
Colţunaşi
cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de
arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei
gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de sherry 2 lingurite
ulei de arahide 200 g creveti decorticati si fierti 4 cepe verzi 1/2
lingurita ghimbir ras zahar sare 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste cu legume
28 December 2012
Peste
cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei,
peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti
taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei
rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia de…
Read more »
Read more »
Cozonacul casei
28 December 2012
Cozonacul
casei din: faina, unt, zahar, galbenusuri, lapte, drojdie, zahar
vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, mac, unt, miere, ou, esenta de
vanilie si esenta de migdale. Ingrediente: 500 g faina 110 g unt moale
150 g zahar 2 galbenusuri 250 ml lapte caldut 40 g drojdie uscata 2
plicuri cu zahar vanilat 150 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui Tandoori
28 December 2012
Frigărui
de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie,
iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru,
patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g)
sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2
1/2 lingurite amestec de…
Read more »
Read more »
Crochete de somon
28 December 2012
Crochete
de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte,
patrunjel, amidon, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g somon proaspat 4
felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2
legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet
ulei pentru prajit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta cu banane, nuci si caramel
28 December 2012
Tarta
cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie,
faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si
esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua 1
lingurita esenta de vanilie 250 g faina plus un praf de copt 300 g
banana…
Read more »
Read more »
Curry de vită
28 December 2012
Curry
de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt,
chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de vita 2 cepe medii 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 2 linguri praf de curry 150 g iaurt natur 2 linguri chutney
de mango…
Read more »
Read more »
Sapte cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Rum Crust O reteta simpla de
Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie,
suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1
lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans
spirala din coaja de…
Read more »
Read more »
Sase retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sase
retete culinare pentru Revelion: Reteta zilei: Pepene umplut cu
inghetata O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata
din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1
pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise,
nectarine, fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi – servită cu crutoane
28 December 2012
Supă
de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa,
sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi
100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de
usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2
cepe verzi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata
28 December 2012
Rulouri
cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de
arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi.
Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de
arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2
morcovi Mod…
Read more »
Read more »
Garnitura: Cartofi gratinaţi
28 December 2012
Cartofi
gratinaţi din: cartofi, usturoi, smantana, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 1 cartofi rosii 2 catei de usturoi circa 600 g smantana
sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Incinge cuptorul la 175°C.
Se unge o formă rotundă şi plată. Se unge fundul formei cu smântână. Se
aşază deasupra straturi de felii de cartofi,…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel
28 December 2012
Friptura
de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie,
zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1200 kg muschi porc fara os jumatate
cana suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri brandy ulei 1 rodie (optional)
pentru marinata 1 vin…
Read more »
Read more »
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi
28 December 2012
Friptura
tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne
tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi
tineri(carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar
piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari Mod de
preparare: Se curăţă caratele, se opăresc în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
28 December 2012
Prajitura
cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de
rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina,
visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti
lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri
zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta de…
Read more »
Read more »
Sase cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sase
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Highland Special O reteta simpla
de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de
portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl
whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o
jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Mixam…
Read more »
Read more »
Cinci retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Cinci
retete culinare pentru Revelion: Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei,
telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si
verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o
telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste
28 December 2012
Rulouri
de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper,
ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon
afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte
marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat Mod de preparare:
Se prajesc ceapa…
Read more »
Read more »
Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc
28 December 2012
Găluşte
mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare,
galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc,
cimbru, piper, praf de curry si parmezan. Ingrediente: 250 g cartofi
albi sare 1 galbenus 3 linguri faina nucsoara rasa 400 g rosii 1 catel
de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 linguri busuioc tocat…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan marinată
28 December 2012
Pulpă
de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval,
smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente: kg
pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana
dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare Mod de preparare:
Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper,…
Read more »
Read more »
Friptura de vita a la Provence
28 December 2012
Friptura
de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta
afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si
cimbru. Ingrediente: 100 g ceapa 100 g morcovi 2 catei de usturoi 150 g
ciuperci champignon 100 g slaninuta afumata impanata 600 g muschi sau
pulpa de vita sare piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor
28 December 2012
In
urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema lipsei
pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom
recupera, dar va dura ceva timp. Apreciem vizitele dumneavoastra si va
asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile
retete! Explicatii: aici, aici, aici si aici.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec aperitiv
27 December 2012
Chec
aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza
telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si
piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti
murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml
lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf de…
Read more »
Read more »
Cinci cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Cinci
cocktailuri pentru Revelion: Hurricane Cocktail O reteta simpla de
Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese.
Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese Mod
de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde
intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de
cocktail…
Read more »
Read more »
Patru retete culinare pentru Revelion
27 December 2012
Patru
retete culinare pentru Revelion: Medalion de porc cu ciuperci Facebook O
reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc,
ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20
g usturoi 400 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Muşchi de miel gratinat
27 December 2012
Muşchi
de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi,
ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de
miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1
catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3
linguri hrean ras…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Tortilla de cartofi
27 December 2012
Tortilla
de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua,
smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara si ulei de masline.
Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 2
catei de usturoi 7 oua 100 g smantana 100 ml lapte 60 g parmezan ras
piper nucsoara rasa 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ceapa si smochine
27 December 2012
Muschi
de porc cu ceapa si smochine din: muschi de porc, unt, ceapa, zahar,
otet balsamic, rozmarin, smochine, patrunjel, zeama de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg muschi porc 40 grame unt 1 ceapa 1 lingurita
zahar 1 lingurita otet balsamic 2 lingurite rozmarin macinat 10 smochine
taiate in sferturi 2 lingurite patrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Supa crema cu piept de pui
27 December 2012
Supa
crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac,
ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare.
Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei
(verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1
radacina de telina 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Găluşte nemţeşti de cartofi
27 December 2012
Găluşte
nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua,
mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana.
Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne
tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara
rasa 200 g bacon afumat 300 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui dulce acrisor
27 December 2012
Pui
dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui,
ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei
gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de
porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas
in suc 1 lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Patru cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Patru
cocktailuri pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu tequila si
capsuni Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop
de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca
biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa
capsuni Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati.
Se amesteca…
Read more »
Read more »
Trei retete culinare pentru Revelion
27 December 2012
Trei
retete culinare pentru Revelion: Ciuperci cu mamaliguta de gris
Facebook Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa
de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500
ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte…
Read more »
Read more »
File de vitel cu legume
27 December 2012
File
de vitel cu legume din: file de vitel, margarina, morcovi, sparanghel
verde, gulii, sare, piper, zahar, piper, margarina, lapte, supa instant,
suc de lamaie si verdeturi asortate. Ingrediente: 600 g file de vitel 2
linguri margarina 1 legatura morcovi 250 g sparanghel verde 250 g gulii
sare piper zahar 1 lingura piper tocat 200…
Read more »
Read more »
Pizza cu cartofi si parmezan
27 December 2012
Pizza
cu cartofi si parmezan din: faina, sare, drojdie, ulei de masline,
cartofi, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan si piper. Ingrediente:
450 g faina 1 lingurita sare 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline
600 g cartofi rosii 3 catei de usturoi 2 fire rozmarin 6 linguri
smantana 4 linguri parmezan ras piper Mod…
Read more »
Read more »
File de peste in crusta de piper multicolor
27 December 2012
File
de peste in crusta de piper multicolor din: file de peste, piper,
capere, lamaie, baby morcov, fasole galbena, broccoli, ardei gras, unt,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g file peste alb 100 g piper
boabe, multicolor 30 g capere 1 lamaie 200 g baby morocv 200 g fasole
galbena 200 g broccoli…
Read more »
Read more »
File de porc in manta de fructe
27 December 2012
File
de porc in manta de fructe din: file de porc, sare, piper, prune,
piersici, ceapa, unt, magiun, vin si frunze de salvie. Ingrediente: 500 g
file de porc sare piper 4 prune 4 piersici sau nectarine 1 ceapa mare 1
lingura unt 1 lingura magiun de prune 2 linguri vin sec frunze de
salvie…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu fructe de padure
27 December 2012
Salata
de rucola cu fructe de padure din: rucola, baby spanac, crema de
branza, zmeura, capsuni, afine, mure, mustar, ulei de masline, otet,
piper si sare. Ingrediente: 100 g rucola 100 g baby spanac bilute din
crema de branza zmeura capsuni afine mure mustar ulei de masline otet
piper sare Mod de preparare: Dupa…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel inabusita
27 December 2012
Pulpa
de vitel inabusita din: praz, telina, morcovi, ceapa, pulpa de vitel,
sare, piper, unt, bulion, vin rosu, supa, foi de dafin, ienupar,
cuisoare, boabe de piper si unt. Ingrediente: 1 fir praz 1 telina 500 g
morcovi 2 cepe 1,5 kg pulpa de vitel sare piper 2 linguri unt 1 lingura
bulion 500 ml…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu mere glasate cu miere
27 December 2012
Mini-tarte
cu mere glasate cu miere din: stafide, rom, mere, suc de lamaie, unt,
zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte si miere. Ingrediente: 100 g
stafide 4 linguri rom 8 mere medii 4 linguri suc de lamaie 175 g unt
125 g zahar 4 oua 1 praf de sare 400 g faina 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort diplomat
27 December 2012
Tort
diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar,
visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente:
piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4
oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure,
zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane Mod de preparare: Crema
pentru…
Read more »
Read more »
Trei cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Trei
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Kamikaze cu vodca Cocktail
Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice.
Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod
de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se
strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.Read
more…
Read more »
Read more »
Portofele cu brânză si visine
27 December 2012
Portofele
cu brânză si visine din: aluat, compot de visine, branza de vaci, unt,
zahar, oua, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si lapte.
Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 300 g compot de visine 750 g
branza de vaci 100 g unt 200 g zahar 4 oua 1 plic praf…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume
27 December 2012
Sufleu
de legume din: varza de bruxelles, fasole verde, morcovi, vanata, ardei
gras, sare, mazare, unt, ulei de masline, piper si cascaval.
Ingrediente: 300 g varza de Bruxelles 200 g fasole verde 2 morcovi 1
vanata 1 ardei gras rosu sare 150 g mazare congelata 25 g unt 2 linguri
ulei de masline piper 200…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciocolată picantă
27 December 2012
Ruladă
cu ciocolată picantă din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, faina,
budinca de vanilie, praf de copt, ciocolata amaruie, frisca, unt, chilli
si cacao. Ingrediente: Blat de pandișpan 4 ouă 1 praf de sare 150 g
zahăr miezul de la 1 baton de vanilie 100 g făină 1 plic praf de budincă
de vanilie…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza
27 December 2012
Sufleu
de cartofi cu somon si sos de branza din: cartofi, spanac, sare,
usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa, branza de vaci, parmezan,
smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie si file de somon. Ingrediente:
500 g cartofi rosii 100 g spanac sare 2 catei de usturoi 2 cepe rosii 2
linguri unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Macaroane cu şuncă
27 December 2012
Macaroane
cu şuncă din: macaroane, sare, sunca, unt, smantana, oua, parmezan,
piper si cascaval. Ingrediente: 400 g macaroane sare 80 g sunca 2
linguri unt 400 g smantana 4 oua 40 g parmezan ras piper 80 g cascaval
ras Mod de preparare: Se rup în două macaroanele şi se fierb al dente
într-o cantitate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor
26 December 2012
Toamna
este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata
tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o
reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul
principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2
mere 2 cepe cateva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni
26 December 2012
Cocktail
cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb,
tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti
sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni
Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se
amesteca apa cu zaharul. Impartiti in 2 pahare, turnati tequila.
Garnisiti cu…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac
26 December 2012
Cannelloni
cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper,
nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie,
ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan. Ingrediente: 2
cepe 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac tocat congelat 1
lingura supa deshidratata sare piper nucsoara rasa 2 linguri…
Read more »
Read more »
Enchiladas picante
26 December 2012
Enchiladas
picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de
vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper,
rosii decojite, busuioc si cascaval ras. Ingrediente: umplutura: 1 ceapa
1 catel de usturoi 1 fir de telina verde 1 morcov 2 linguri ulei de
masline 500 g carne de vita…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan
26 December 2012
Sufleu
de macaroane cu ardei gras si carne de curcan din: macaroane, sare,
piept de curcan, ceapa, ardei gras, ulei, piper, pulpa de rosii,
cascaval, oua, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g macaroane sare
400 g file de piept de curcan 4 cepe 1 kg ardei gras 2 linguri ulei
piper 100 g pulpa de…
Read more »
Read more »
Zece retete pentru Revelion
26 December 2012
Zece
retete pentru Revelion: Ciorba de legume cu fidea Facebook Ciorba de
legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida,
gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean,
condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina
2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati verzi
26 December 2012
Salata
de cruditati verzi din: limes, mere verzi, bulbi de fenicul,
castravete, telina, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4
limes 2 mere verzi, taiate bastonase 2 bulbi de fenicul, taiati
bastonase 1 castravete, fara seminte, taiat bastonase 3 tulpini de
telina Apio, taiate bastonase 6 fire de ceapa verde, taiate bastonase 2
linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca
13 May 2013
Desert
cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort,
lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si
capsuni. Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2
mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte
condensat 1 punga…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu legume
13 May 2013
Ciorba
de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie,
oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi
morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat
100 ml ulei de floarea soarelui sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sardine
13 May 2013
Bruschete
cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet
de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4
sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul
sau de anason verde 1 lingurita cu pastis…
Read more »
Read more »
Vită cu bacon şi Roquefort
13 May 2013
Vită
cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort,
frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8
felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Orez cu carne de porc
13 May 2013
Orez
cu carne de porc din: orez, muschi de porc, sos pesto, parmezan, ulei
de floarea soarelui, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 150
g orez 600 g muschi de porc o lingura cu sos pesto 50 g parmezan 150 ml
ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Peste gratinat cu gulii
13 May 2013
Peste
gratinat cu gulii din: file de peste, gulii, ceapa rosie, lamaie, ulei,
morcovi, oua, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g
file de peste 4 gulii 1 lamaie 1 ceapa rosie 100 ml ulei 4 morcovi 2
oua 50 g smantana 100 g…
Read more »
Read more »
Aripioare în stil indian
13 May 2013
Aripioare
în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare,
turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass
tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4
ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1…
Read more »
Read more »
Bors de curcan cu legume si taitei
13 May 2013
Bors
de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov,
telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel,
sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2
morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la cuptor
13 May 2013
Coaste
de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel,
usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1
dovlecel 200 ml vin sec 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de vanat
13 May 2013
Placinta
cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea
soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat
de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru
umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi…
Read more »
Read more »
Piept de rata condimentat
13 May 2013
Piept
de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei
de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc,
cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1
ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti
13 May 2013
Friptura
de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc,
struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii
fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri…
Read more »
Read more »
File de somon cu branza si parmezan
13 May 2013
File
de somon cu branza si parmezan din: file de somon, branza, suc de
lamaie, paine de secara, patrunjel, marar, sare, piper si parmezan.
Ingrediente: 200 gr. file de somon 100 gr branza grasa 1 lingura suc de
lamaie 200 gr paine de secara patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de vita si frecatei
13 May 2013
Supa
cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de
grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1
morcov ½ rădăcină de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Pui piri-piri
13 May 2013
Pui
piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi,
sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod
tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi
aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui si taitei
13 May 2013
Salata
cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry,
sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei
de masline suc de lamaie sare…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata
13 May 2013
Tort
cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar,
faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni,
ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua
180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g…
Read more »
Read more »
Piept de pui pane cu sos picant si spaghete
13 May 2013
Piept
de pui pane cu sos picant si spaghete din: piept de pui, oua, faina,
sare, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, ardei iute, sare, piper si
spaghete. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 ouă 100 g făină sare piper
Pentru sosul picant: 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita
13 May 2013
Legume
la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute,
porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si
bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei
gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz…
Read more »
Read more »
Zabaglione
13 May 2013
Zabaglione
din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4
galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert Mod de
preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga
zaharul pudra. Se bate pana creste volumul…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu branza
13 May 2013
Cannelloni
umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci,
branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde,
rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de
masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5…
Read more »
Read more »
Cocktail de piersici cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie
si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra
500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici
Mod de preparare: Se curăţă piersicile…
Read more »
Read more »
Rata umpluta
13 May 2013
Rata
umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu,
praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare. Ingrediente: 1 rata
de 2 kg 2 portocale 2 mere 200 g prune uscate 2 felii de anans 250 ml
vin rosu 1 fir de…
Read more »
Read more »
Tartine calde cu mere si branza
13 May 2013
Tartine
calde cu mere si branza din: rondele de branza, mere, unt, paine de
casa, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 2 rondele de branza de
capra semiuscate 2 mere 20 g unt 4 felii de paine de casa 2 linguri de
seminte de…
Read more »
Read more »
Cozonac dulce cu mac
13 May 2013
Cozonac
dulce cu mac din: faina, drojdie, oua, lapte, ulei, zahar, seminte de
mac, coaja de lamaie, esenta de rom si sare. Ingrediente: 500 g faina 25
g drojdie 4 oua 250 ml lapte 100 ml ulei 150 g zahar 100 g seminte de
mac…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi
13 May 2013
Mâncărică
de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion,
smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2
linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de
smantana sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de rata
13 May 2013
Pilaf
cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez,
sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi
200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata
impreuna cu legumele intregi. Dupa ce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar
13 May 2013
Quinoa
cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua,
lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de
usturoi,…
Read more »
Read more »
Cocktail de zmeura cu sampanie
13 May 2013
Cocktail
de zmeura cu sampanie din: zmeura, zahar pudra, vin rosu demisec,
sampanie rose, sirop de zmeura. Ingrediente: 400 g zmeura 120 g zahar
pudra 700 ml vin rosu demisec si 700 ml sampanie rose demisec 500 ml
sirop de zmeura Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de vita
13 May 2013
Ciorba
taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba,
cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei,
ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de
dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline verzi si negre
13 May 2013
Iepure
cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin,
ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper.
Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline
negre 6 catei de usturoi 2 crengute de…
Read more »
Read more »
Turtite din malai cu fructe
13 May 2013
Turtite
din malai cu fructe din: mere, malai, lapte, smantana, muguri de pin,
stafide, unt, zahar, rachiu de mere, zahar vanilat, smantana.
Ingrediente: 4 mere 50 g malai 200 ml lapte 50 ml smantana 50 g muguri
de pin 50 g stafide 30 g unt…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu drob
13 May 2013
Oua
umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar,
sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata
verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa
verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g…
Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic
12 May 2013
Salata
Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry,
salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar
brun, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½
cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei
de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocata de curcan si costita
12 May 2013
Fasole
cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita,
ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen,
pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate
marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Read more »
Read more »
Pui fript în folie cu legume
12 May 2013
Pui
fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei,
sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de
pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras
rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos
barbecue pudra de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa
12 May 2013
Ciorba
de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei
de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou,
smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau.
Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar
tăieţei de casă 4-5 ciuperci uscate sau…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaci si lapte
12 May 2013
Budinca
cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua,
unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g
branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare Mod
de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina.
Amestecaţi bine…
Read more »
Read more »
Oua pane
12 May 2013
Oua
pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte
tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras
sau parmezan ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi de coajă
ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă
şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori…
Read more »
Read more »
Cockteil de căpşune cu sampanie
12 May 2013
Cockteil
de căpşune din: capsune, zahar pudra, sampanie si vin alb dulce.
Ingrediente: 500 g capsune 150 g zahar pudra 700 ml sampanie dulce si
700 ml vin alb dulce Mod de preparare: Căpşunele se curăţă de codiţe
şi se spală. Se scurg de apă, apoi se taie în două sau în patru, dacă…
Read more »
Read more »
Desert cu sos de lamaie
12 May 2013
Desert
cu sos de lamaie din: albusuri, zahar, sare, amidon, galbenusuri, unt,
coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: bezea: 4 albusuri 1 cana
zahar un varf cutit sare fina sos de lamaie: 1 1/3 cana zahar 1/2 cana
amidon 1/2 lingurita sare 2 2/3 cani apa 4 galbenusuri 4 linguri cu varf
unt…
Read more »
Read more »
Gratin de pui
12 May 2013
Gratin
de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin,
concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac.
Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2
linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac,
curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Read more »
Read more »
Cosulete de avocado
12 May 2013
Cosulete
de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea
de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3
avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1
castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama
de la o lamaie sare piper …
Read more »
Read more »
Piept şi ciocănele cu sos jamaican
12 May 2013
Piept
şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos
jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda,
ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru,
ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de
pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt
12 May 2013
Salata
cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de
masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel. Ingrediente:
500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt,
curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca
otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Read more »
Read more »
Salată de leurdă cu ouă
12 May 2013
Salată
de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper,
zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi
leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de
lamaie ulei Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde.
Le toci si…
Read more »
Read more »
Cocktail de lamaie cu sampanie
12 May 2013
Cocktail
de lamaie cu sampanie din: lamai, zahar cubic, sampanie, vin alb.
Ingrediente: 4 lamai 120 g zahar cubic 700 ml sampanie si 700 ml vin alb
sec Mod de prepare: Lămâile se spală bine şi se taie felii subţiri.
Cu jumătate din feliile de lămâie se tapează un vas de sticlă.
Deasupra…
Read more »
Read more »
Ciorba de urzici cu legume si smantana
12 May 2013
Ciorba
de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez,
ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare,
piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g
frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de
pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Read more »
Read more »
Gris cu lapte pentru micul dejun
12 May 2013
Gris
cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat,
dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri
de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură,
pentru ornat şi servit Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un
vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Read more »
Read more »
Prajiturele de ciocolata
12 May 2013
Prajiturele
de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente:
400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie,
rupta bucati Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul
într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi
amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Read more »
Read more »
Gustare cu cascaval si sunca
12 May 2013
Gustare
cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale,
ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g
cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2
portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde
nucsoara sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi
12 May 2013
Pachetele
de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi,
tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de
orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru umplutura: 4
cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura
de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu ierburi aromatice
12 May 2013
Rulada
cu ierburi aromatice din: pulpa de porc, vin alb, unt, usturoi,
rozmarin, piper, cimbru, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de
porc 250 ml vin alb 100 g unt 8 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1
lingurita cu piper cimbru nucsoara sare Mod de preparare: Taie pulpa
de porc pe…
Read more »
Read more »
Aripi in sos picant
12 May 2013
Aripi
in sos picant din: aripi, ulei, sare, piper, otet de vin rosu, mustar
de dijon, miere, pasta de ardei iute, ulei, unt si boia. Ingrediente: 30
g aripi de pui ulei sare piper proaspat macinat sos: 1 cana otet de vin
rosu 3 linguri mustar de Dijon 3 linguri miere 2-3 lingurite pasta de…
Read more »
Read more »
Coroniţă umplută cu brânză
12 May 2013
Coroniţă
umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat,
drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda,
zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta.
Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6
oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu bere neagră
12 May 2013
Tocană
din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa,
morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
900 g carne de vita 2 felii de slanina 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere
neagra 50 ml apa 2 linguri faina 1 lingura patrunjel sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de rata si legume
12 May 2013
Ciorba
cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina,
ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin,
piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină
ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½
pahar lapte…
Read more »
Read more »
Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi
12 May 2013
Pastrav
la cuptor cu sos de rosii si usturoi din: pastravi, usturoi, ceapa, sos
de rosii, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 1
capatana de usturoi 1 ceapa 300ml sos de rosii 200ml vin alb 100g unt
sare piper Mod de preparare: Spalam pastravii si ii curatam. Ii
presaram apoi cu…
Read more »
Read more »
Cocktail de caise
12 May 2013
Cocktail
de caise din: caise, zahar pudra, vin alb, sampanie, lichior de caise.
Ingrediente: 400 g caise coapte 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700
ml sampanie demisec 50 ml lichior de caise Mod de preparare: Se
curăţă caiselese de sâmburi şi se taie felii subţiri. Acestea se presară
cu zahăr…
Read more »
Read more »
Cozonac la tava
12 May 2013
Cozonac
la tava din: drojdie proaspata, zahar pudra, lapte, faina, unt, ou,
migdale, stafide, rom. Ingrediente: 70 g drojdie proaspata 110 g zahar
pudra 375 ml lapte caldut 750 g faina 80 g unt topit 1 ou 40 g migdale
decojite si tocate 200 g stafide 100 ml rom Mod de preparare: Se lasă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor
12 May 2013
Cartofi
cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de
vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt. Ingrediente
1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2
cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana
supa de vita 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Satay de pui
12 May 2013
Satay
de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi,
ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de
stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu
castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de
ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Read more »
Read more »
Aperitive cu roquefort si nuci
12 May 2013
Aperitive
cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si
mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul
de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1
lingurita rasa de mustar Mod de preparare: Preparaţi untul de
roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Read more »
Read more »
Chutney de rubarbă
12 May 2013
Chutney
de rubarbă din: otet de vin rosu, zahar, ceapa, caise uscate, ghimbir,
boabe de piper verde murat, curry, sare, piper de cayenne si rubarba.
Ingrediente: 125 ml otet de vin rosu 125 g zahar 100 g ceapa tocata 100 g
caise uscate (taiate cuburi) 5 g ghimbir tocat 10 g boabe de piper
verde…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mure
12 May 2013
Plăcintă
cu mure din: mure, oua, zahar pudra, sare, faina, lapte, zahar vanilat
si margarina. Ingrediente: 500 g mure 4 oua 125 g zahar pudra 1 praf
sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g margarina + 20 g
pentru uns forma Mod de preparare: Speli murele şi le…
Read more »
Read more »
Piure de brocooli
12 May 2013
O
reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare,
piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele,
spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert,
trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Read more »
Read more »