Retete pentru Paste:
Reteta zilei: Lichior Limoncello
20 May 2013
Lichior
Limoncello din: lamai, votca, zahar, apa. Ingrediente: 10 lamai 2 l
votca 3 cesti de zahar 4 cani de apa Mod de preparare: Spalati si
uscati lamaile. Curatati coaja de la lamai si puneti-o intr-un recipient
de sticla de trei litri. Se adauga votca. Se pune capacul la recipient
si se…
Read more »
Read more »
Diete pentru slabit sarace in carbohidrati (dieta saraca in carbohidrati consta in limitarea ingestiei anumitor tipuri de carbohidrati)
20 May 2013
Conceptul
unei diete sarace in carbohidrati consta in limitarea ingestiei
anumitor tipuri de carbohidrati. Se considera ca ingestia
carbohidratilor rafinati poate duce la eliberarea in circulatie a unei
cantitati crescute de insulina, determinand astfel cresterea in
greutate. Doua dintre cele mai cunoscute diete sarace in…
Read more »
Read more »
Regim pentru cresterea masei musculare
20 May 2013
Muschii
si compozitia lor Atunci cand vorbim de cresterea masei msuculare, ne
referim in principal la cresterea in volum a muschilor striati (40% din
greutatea corpului), care realizeaza deplasarea sau imobilizarea unor
segmente sau a intregului organism. Muschiul contine: - apa 75-80% -
substante anorganice:…
Read more »
Read more »
Dieta pentru acnee
20 May 2013
Acneea
este o afectiune in care porii pielii se infunda. Acest lucru determina
acumularea sub piele a unei substante uleioase, numita sebum, care
favorizeaza cresterea bacteriilor. Infectia bacteriana determina
inflamatie si duce la formarea de comedoame, pustule si papule. Aparitia
acestor comedoame este influentata si…
Read more »
Read more »
Cele mai bune diete de slăbit
20 May 2013
Ca
în orice domeniu, şi-n materie de diete există trenduri, meniuri care
„se poartă“ sau regimuri demodate, diete care se ţin mai uşor sau mai
greu. Dar care să fie cele mai bune dintre toate? Orice dietă de slăbit
îţi promite că vei pierde în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Milkshake de capsuni si rubarba
20 May 2013
Milkshake
de capsuni si rubarba din: smantana, zahar, rubarba, apa, serbet de
capsuni, iaurt de vanilie, capsuni, lapte. Ingrediente: 1 cana de
smantana 1 lingura de zahar + ¾ cana 2 cani de rubarba, taiata bucati ¼
cana de apa serbet de capsuni 1…
Read more »
Read more »
Orez cu mere la cuptor
20 May 2013
Orez
cu mere la cuptor din: orez, lapte, zahar, unt, pesmet, mere, lamaie,
gem acrisor, albusuri. Ingrediente: 200 g orez 600 ml lapte 8 linguri
zahar 2 linguri unt 6 linguri pesmet 6 mere 1 lamaie 6 linguri gem
acrisor 3 albusuri Mod de…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi si salata
20 May 2013
Omleta
cu cartofi si salata din: cartofi, oua, ulei de masline, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g cartofi cu coaja rosie 8 oua 100 ml ulei de
masline 4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii
de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaj-i…
Read more »
Read more »
Supa cu ridichi si galuste
20 May 2013
Supa
cu ridichi si galuste din: ridichi, ceapa, ceapa verde, unt, faina,
supa de zarzavat, iaurt, mustar, maioneza, patrunjel, ou, gris, ulei,
supa de legume, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ceapă
uscată 1 legătură ceapă verde 1 lingură unt 1 lingură făină 2l…
Read more »
Read more »
Spaghete cu crevetii si oregano
20 May 2013
Spaghete
cu crevetii si oregano din: spaghete, creveti decorticati, oregano,
unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250g spaghete 100g creveti
decorticati 2 crengute de oregano proaspat 1 cub de unt 1 lingura ulei
de masline sare Mod de preparare: Fierbem pastele conform indicatiilor
de…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu anşoa
20 May 2013
Roşii
umplute cu anşoa din: rosii, fileuri de ansoa, capere, usturoi,
patrunjel, paine, parmezan, ulei de masline, sare, piper, mozzarella,
salata verde. Ingrediente: 8 rosii un borcanel cu fileuri de ansoa o
lingura cu capere 3 catei de usturoi o jumatate de legatura de
patrunjel…
Read more »
Read more »
Deliciu cu cascaval
20 May 2013
Deliciu
cu cascaval din: cartofi, oua, smantana, ciuperci, usturoi, ceapa
verde, cascaval, supa de pui, mustar, nucsoara, bacon si rozmarin.
Ingrediente: 2 kg cartofi 5 oua 300 ml smantana 60 g ciuperci 1 capatana
de usturoi 3 fire ceapa verde 100 g cascaval ras supa…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume, ciuperci si muguri de soia
20 May 2013
Pizza
cu legume, ciuperci si muguri de soia din: faina, apa, drojdie,
morcovi, muguri de soia, masline, ciuperci, telina, pasta de ardei,
oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g faina 125 ml
apa 25 g drojdie doi ardei capia doi morcovi o…
Read more »
Read more »
Omleta cu verdeturi
20 May 2013
Omleta
cu verdeturi din: oua, ceapa verde, usturoi verde, loboda, marar verde,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 1 legatura loboda 1 legatura marar verde 50 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Spălaţi bine verdeţurile…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole verde, broccoli si mazare
20 May 2013
Salata
cu fasole verde, broccoli si mazare din: fasole verde, broccoli, ulei,
seminte de mustar, fulgi de ardei iute, morcovi, coriandru, seminte de
floarea soarelui, iaurt, castravete, ghimbir, chimion, zeama de lime,
coaja de lime, frunze de menta si pita. Ingrediente: 250 g de fasole…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa
20 May 2013
Ardei
umpluti cu orez, ciuperci si ceapa din: ardei rgasi, ulei, smantana,
ardei gras, verdeata, orez, ciuperci, unt, ceapa, rosii, smantana, sare,
piper. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 linguri ulei 1 pahar smîntînă 1
ardei gras roşu 2 linguri verdeaţă tăiată Pentru umplutură: 6 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola
20 May 2013
Paste
cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola din: paste, piept de pui,
ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare,
piper, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 punga paste 1 piept de pui,
dezosat, taiat bucati 200-300 gr ciuperci proaspete, feliate 3 linguri
de…
Read more »
Read more »
Shake de grapefruit
20 May 2013
Shake
de grapefruit din: grapefruit, miere, apa. Ingrediente: 700 g
grapefruit 100 ml miere 1,5 l apa Mod de preparare: Se curata
grapefruitul de coaja si de pielitele amaruie si se paseaza. la urma se
adauga mierea si apa, amestecand pana la omogenizare.
Read more »
Read more »
RESTAURANT VS FAST-FOOD. Studiu: pastele şi Quesadilla îngraşă măi rău decât hamburgerii şi cartofii prăjiti
20 May 2013
În
condiţiile în care necesarul zilnic, total, calculat pentru un adult
tânăr, sănătos, cu activitate fizică moderată este de 2.000 de calorii,
iar un meniu clasic consumat la un restaurant fast-food, fiind alcătuit
dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare poate aduce
peste 1.500…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată cu fructe
20 May 2013
Prăjitură
de ciocolată cu fructe din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua,
un, smantana, alune, struguri, ananas confiat, sare, esenta de rom, sos
de ciocolata. Ingrediente: 440 g faina un pliculet praf de copt 50 g
cacao 200 g zahar tos 5 oua…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu Pinot noir
20 May 2013
Cotlet
de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de
masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati
cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare) 2
linguri miere lichida marinata cu pinot noir: 2 cani…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati si smantana
20 May 2013
Ciorba
cu carnati afumati si smantana din: carnati afumati, ceapa, pasta de
tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper.
Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3
linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi cârnaţi
20 May 2013
Orez
cu legume şi cârnaţi din: orez, fasole boabe rosie, fasole verde, ardei
gras, ceapa, carnati, rosii cherry, pudra de curry, patrunjel, sare,
piper, ulei, castraveti murati, gogonele murate. Ingrediente: 150 g orez
150 g fasole rosie boabe 300 g fasole verde un ardei gras…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza feta
20 May 2013
Clatite
cu branza feta din: oua, lapte, sare, boia, faina, ulei, branza feta,
castravete, chimen, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 350 ml lapte 1
varf cutit sare 1 lingurita de boia dulce 180 g faina ulei pentru
umplutura: 350 g branza feta 1 castravete 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare
20 May 2013
Lasagna
cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii
uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.
Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare,
tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan…
Read more »
Read more »
Aripioare cu miere şi muştar
20 May 2013
Aripioare
cu miere şi muştar din: mustar de dijon, miere, cimbru, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 1/2 ceasca mustar de Dijon 1/2 ceasca miere 1/2
lingura cimbru uscat sare piper ulei pentru uns tava Mod de preparare:
Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile…
Read more »
Read more »
Shake de capsune
20 May 2013
Shake
de capsune din: capsune, miere, frisca, lapte. Ingrediente: 500 g
capsune 100 ml miere 100 ml frisca 1,4 l lapte Mod de preparare:
Căpşunele se curăţă şi se spală. Se scurg de apă şi se amestecă cu
mierea. Se mixează în…
Read more »
Read more »
Tartine cu castravete
20 May 2013
Tartine
cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana,
iaurt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu de
600-700 g 10-12 fire de ciboulette 4 felii patrate de paine 1 iaurt
natur 3 linguri de smantana 100 g parmezan ras sare piper macinat …
Read more »
Read more »
Carne de porc cu prune uscate si orez
20 May 2013
Carne
de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate,
ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez.
Ingrediente: 500 g carne de porc 1 păhar prune uscate 2 cepe 3 linguri
ulei 2-3 linguri vin sec…
Read more »
Read more »
Supa de salata cu menta si busuioc
20 May 2013
Supa
de salata cu menta si busuioc din: salata, ceapa, supa de pui, zeama de
lamaie, hasmatui, menta, buduioc, condimente si boabe de piper.
Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 lingură de supă de pui din cuburi
concentrate 100 ml zeamă de lămâie câteva fire…
Read more »
Read more »
Salata cu hrisca, nuci si ridichi
20 May 2013
Salata
cu hrisca, nuci si ridichi din: hrisca, nuci, seminte de susan,
ridichi, morcov, usturoi, marar, frunze de leurda, ulei de masline si
lamaie. Inrgediente: 200 g hrisca 2 linguri nuci pisate 2 linguri
seminte de susan 4 ridichi rosii 1 morcov 1 legatura usturoi…
Read more »
Read more »
Empanadas cu carne si ciuperci
20 May 2013
Empanadas
cu carne si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, carne tocata de pui,
ciuperci, ceapa verde, usturoi, morcov, boia iute, cimbru, sare, piper,
ulei, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 2 oua
1/2 lingurita sare pentru umplutura: 500 g carne…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de pui, paste si alune
20 May 2013
Salata
cu carne de pui, paste si alune din: piept de pui, ulei, zeama de
lamaie, otet, zahar, sos de soia, ghimbir, salata, mandarine, alune si
taitei. Ingrediente: 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert
sau copt pe gratar) 1/3 ceasca…
Reteta zilei: Ceai de menta cu ciocolata neagra
20 May 2013
Ceai
de menta cu ciocolata neagra din: frunze de ceai, frunze de menta,
ciocolata neagra si portocale. Ingrediente: 3 linguri frunze de ceai
rooibos (ceai fara cofeina) 1/3 ceasca frunze proaspete de menta 1
lingurita de ciocolata neagra, rasa felii de portocale Mod de
preparare: Puneti la fiert intr-un ibric 6…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos pesto si parmezan
20 May 2013
Spaghete
cu sos pesto si parmezan din: paste, busuioc, usturoi, migdale,
parmezan, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 400g paste
busuioc proaspat 4 catei de usturoi 30g migdale 30g parmezan ras ulei de
masline piper sare Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare.
Le trecem printr-un jet de apa rece si…
Read more »
Read more »
Shake de cirese si visine
20 May 2013
Shake
de cirese si visine din: cirese, visine, miere, apa. Ingrediente: 400 g
cirese 400 g visine 100 ml miere 1,2 l apa Mod de preparare: Fructele
se spală si se curăţă de sâmburi. Se amestecă cu mierea si se mixează
în blender. Se diluează cu apă. Se serveşte imediat după preparare.
Read more »
Read more »
Piept de pui in stil fusion
20 May 2013
Piept
de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi,
tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika,
sare, smantana. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele
1/2 cana ulei de masline 2 lingurite usturoi tocat marunt 2 linguri
tequilla 2 linguri suc de lime 1…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan si seminte de pin
20 May 2013
Vinete
cu parmezan si seminte de pin din: ulei de masline, usturoi, cimbru,
frunze de salvie, rosii tocate, otet din vin rosu, zahar, vinete,
parmezan, pesmet, seminte de pin, mozzarella, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra 3 catei de usturoi,
zdrobit 3 fire de cimbru 8 frunze mari de salvie,…
Read more »
Read more »
Salata de fructe de mare
20 May 2013
Salata
de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut,
oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 2
avocado 50 g icre 2 fire de ceapa verde 1 pachet cu creveti 1 bucata de
grepfrut 2 oua 1 lingura cu maioneza 2 linguri cu ulei de masline 1
vârf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie si lavanda
19 May 2013
Fursecuri
cu lamaie si lavanda din: faina, ovaz, zahar, praf de copt, bicarbonat
de sodiu, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte
batut, coacaze, frunze de lavanda. Ingrediente: 1 + 2/3 cani de faina 1
+ 1/3 cani ovaz 1/4 ceasca de zahar 1 lingura praf de copt 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii cherry si usturoi
19 May 2013
Bruschete
cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de
masline, sare si romzarin. Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi
4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin Mod de preparare:
Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si il amestecam cu 3-4 linguri
de ulei de masline. Prajim…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu peşte
19 May 2013
Cuşcuş
cu peşte din: cuscus, fileuri de cod, lapte de cocos, ciuperci, nuca de
cocos, caise, fenicul, amidon, usturoi, ghimbir, lamaie, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 200 g cuscus 4 fileuri de cod 200 ml lapte
de cocos 200 g ciuperci 50 g nuca de cocos 200 g caise din compot o
bucata de…
Read more »
Read more »
Tartine cu Saint-Jacques marinte
19 May 2013
Tartine
cu Saint-Jacques marinte din: nuci de saint jacques, ulei de masline,
suc de lamaie, ciboulette, paine de secara, sare si piper. Ingrediente:
12 nuci de Saint-Jacques 3 linguri ulei de masline 1 lingura cu suc de
lamaie cateva fire de ciboulette 1 paine mica de secara feliata sare
grunjoasa piper macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de portocale
19 May 2013
Clatite
cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta
de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si
lichior de fructe. Ingrediente: aluatul: 2 galbenusuri 25g zahar 100g
faina 300ml lapte esenta de vanilie sare ulei umplutura: dulceata de
portocale siropul: 1 portocala 200g miere 50ml lichior de fructe Mod
de…
Read more »
Read more »
Mititei romanesti
19 May 2013
Mititei
romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare,
piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½
linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu
măcinat Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se
sărează, se lasă într-un vas la…
Read more »
Read more »
Pui fript cu mirodenii
19 May 2013
Pui
fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar
(facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru
proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat 1/4 ceasca ulei de
masline 1 lingura sare 1 lingura…
Read more »
Read more »
Shake de kiwi cu miere
19 May 2013
Shake
de kiwi cu miere din: kiwi, miere, coaja de lamaie, lapte, scortisoara.
Ingrediente: 900 g kiwi 100 ml miere coaja rasa a unei jumatati de
lamaie 1,5 l lapte scortisoara Mod de preparare: Se curăţă kiwi de
coajă, apoi se taie felii. Se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie şi
scorţişoara. Se mixează…
Read more »
Read more »
Bruschete cu cremă de gorgonzola şi avocado
19 May 2013
O
reteta delicioasa de bruschete cu: paine, ulei de masline, avocado,
usturoi, suc de lamie, orgonzola, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 8
felii de pâine albă ulei de măsline 2 avocado 1 căţel de usturoi 2
linguri suc de lămâie 100 g gorgonzola sare piper măcinat cimbru pentru
garnitură Mod de preparare: Pâinea se taie…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de peşte cu smantana
19 May 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi,
ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc
de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2
morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri
unt 1 linguri făină 200…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui în stil oriental
19 May 2013
Frigărui
de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de
lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept
mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei
gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata orientala cu bacon si marar
19 May 2013
Salata
orientala cu bacon si marar din: cartofi, oua, marar, maioneza, masline
negre, bacon, mustar, ceapa verde, muraturi, tulpini de telina,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 15 cartofi 3 oua fierte tari,
tocate 1 legatura de marar proaspat, tocat 1 borcan maioneza 1/2 ceasca
de masline negre feliate 1 1/2 cani bacon, maruntit 1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui à la grec cu verdeata
19 May 2013
Ciorbă
de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa,
morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie,
patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 300 g smântână 1
ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 bucată ţelină mai mică 3
linguriţe orez 2 gălbenuşuri zeama de la o…
Read more »
Read more »
Porumb la gratar
19 May 2013
Porumb
la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi
de porumb semicopt 3 linguri unt sare Mod de preparare: Pe grătar se
pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic
întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează.
Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…
Read more »
Read more »
Carnaciori de bere in aluat
19 May 2013
Carnaciori
de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie
uscata, carnaciori de bere, ulei. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de
cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 pliculet drojdie
uscata 10 carnaciori de bere ulei Mod de preparare: Pentru aluat,
amesteci faina intr-un vas…
Read more »
Read more »
Cartofi cu parmezan si sos
19 May 2013
Cartofi
cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar,
lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 700 g de cartofi taiati pai
25 g parmezan, ras 1/2 lingurita de sare pentru sos: 1 lingurita pudra
de mustar 300 ml de lapte 140 g branza cheddar maturata, rasa cateva
fire de chives tocate Mod…
Read more »
Read more »
Desert cu pere si cascaval
19 May 2013
Desert
cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere,
smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de
lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 pere mari 250 g branza ricotta
200 g gorgonzola 2 linguri vin alb sec o lingura miere 300 ml smantana
consisntenta ulei pentru aluat:…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine, fara alcool
19 May 2013
Cocktail
de visine, fara alcool din: visine, miere de albine, lamaie, apa
minerala si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg visine 200 ml miere de
albine 1 lamaie 1 l apa minerala esenta de rom Mod de preparare: Se
spală vişinele şi li se îndepărtează sâmburii. Apoi, se aşază fructele
în blender şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar
19 May 2013
Friptura
umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de
masline, usturoi, friptura de porc. Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1
ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan
ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de
usturoi 4 fripturi porc Mod de…
Read more »
Read more »
Ciocănele picante cu sos de brânză albastră
19 May 2013
Ciocănele
picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper,
boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu,
maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi,
seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1
lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi usturoi
19 May 2013
Orez
cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei
gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry,
patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g
orez doua tije de telina 200 g ciuperci o ceapa 200 g mazare un ardei
gras 50 g alune 6 catei de…
Read more »
Read more »
Supă de peşte, cu ţelină şi orez
19 May 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb,
supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru,
telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri
migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii
decojite 2 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu ananas
19 May 2013
Pere
umplute cu ananas din: unt, zahar tos, banana, oua, faina, cacao,
cuisoare, ananas, praf de copt, sare, zahar vanilinat, zahar pudra si
sos de ciocolata. Ingrediente: 170 g unt 220 g zahar tos o banana 3 oua
560 g faina 50 g cacao 50 g cuisoare o conserva de ananas doua lingurite
cu praf…
Read more »
Read more »
Salată de caracatită şi cartofi
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii,
usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1
1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet de vin 3 linguri suc
de lămâie 100 ml supă…
Read more »
Read more »
Bors taranesc de vacuta cu legume
19 May 2013
Bors
taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa,
morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de
rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g
piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1
rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac…
Read more »
Read more »
Tartine cu unt de creveti
19 May 2013
Tartine
cu unt de creveti din: paine, creveti, sare, patrunjel, piper, unt.
Ingrediente: 5 felii de paine patrate 20 cozi mici de creveti
decorticati 2 sau 3 linguri de patrunjel tocat sare piper macinat 50 g
cozi de creveti fierte si decorticate 50 g unt moale Mod de preparare:
Preparaţi untul de creveţi. Mixaţi…
Read more »
Read more »
Prajitura fara foc
19 May 2013
Prajitura
fara foc din: stafide, curmale, nuci, migdale, alune, fulgi de cereale,
suc de mere si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g stafide
300 g curmale tocate 400 g amestec de nuci, migdale, alune pisate 200 g
pesmet din fulgi de cereale 250 ml suc de mere 100 g seminte decojite de
floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon
19 May 2013
Supa
de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci,
faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna,
sare, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa,
tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi dulci, cuburi ¼
cana faina 1 cutie porumb, scurs 3…
Read more »
Read more »
Salata mixta cu creveti si sos de iaurt
19 May 2013
O
reteta delicioasa de salata mixta cu: piersici, creveti, rosii cherry,
salata verde, iaurt, suc de lamaie, mustar, sare, patrunjel.
Ingrediente: 4 piersici 250 g creveţi 8 roşii cherry 8 frunze mari de
salată verde 400 g iaurt natural 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă
muştar sare de mare 1 lingură pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne
19 May 2013
Cannelloni
cu carne din: cannelloni, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii
pasate, cascaval, ulei, busuioc, sare, piper, patrunjel, lapte, unt,
faina. Ingrediente: 13 bucati cannelloni 500 g carne tocata de vita 2
cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii pasate 150 g cascaval 2 linguri ulei
1/2 lingurita busuioc uscat sare piper patrunjel…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu chiftele
19 May 2013
Sandviciuri
cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar,
castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc,
pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara.
Ingrediente: 1-2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet din
vin alb 1 lingura de zahar 1/3 castravete, feliat subtire…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita
19 May 2013
Ardei
umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina,
ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru
verde, sare, pipe. Ingrediente: 15 ardei grasi 1 cana bulion 3 linguri
rase faina 4 linguri ulei sare piper boia umplutura: 800 g pulpa de porc
sau de vita…
Read more »
Read more »
Desert cu pere şi prune coapte
19 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina,
praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie.
Ingrediente: 75 g unt 75 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă 150 g
făină 1 lingură praf de copt 2 linguri smântână 300 g prune Ingrediente
pere: 10 pere mici 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu caise si cirese
18 May 2013
Tort
cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de
ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei
de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar
pudra. Ingrediente: 15 caise uscate 12 cireșe proaspete, fara samburi,
tocate 1 cana de faina integrala 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Saramură de pui cu fasole verde
18 May 2013
Saramură
de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa,
usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi
ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g
fasole verde o lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de varza si conopida
18 May 2013
Chiftele
de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval,
sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: 250 g conopida
250 g varza alba 2 oua 150 g faina 100 g cascaval sare piper ulei,
pentru prajit 300 g pesmet sau faina marar si patrunjel, pentru decor
Mod de preparare: Cureţi varza…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton
18 May 2013
Dovlecei
umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton
in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana.
Ingrediente: un kilogram de dovlecei 500 g spanac 200 ml lapte dulce 50 g
unt o legatura cu marar tocat doua conserve cu ton in ulei o legatura
de ceapa verde doi…
Read more »
Read more »
Crostini cu sparanghel si sunca
18 May 2013
Crostini
cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline,
busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel
verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc
tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de felii subtiri de sunca cruda sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Crema de iaurt Raita
18 May 2013
Crema
de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar,
sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura
apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper
Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il amesteci cu
iaurtul, smantana si apa. Condimentezi cu prafuld e…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu legume si smantana
18 May 2013
Ciorba
de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa,
patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente:
600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare
piper …
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel
18 May 2013
Ciorba
de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra,
rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana.
Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o
radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama
de varza cateva fire leustean sare,…
Read more »
Read more »
Ceafa marinata la gratar
18 May 2013
Ceafa
marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare,
piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita
boia cimbru sare piper Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine
bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de
carne şi se lasă la…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado
18 May 2013
Retete
de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa,
ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2
rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin
chimen macinat sare piper Mod de preparare: Se spală bine fructele de
avocado, după care se taie…
Read more »
Read more »
Panna cotta de ciocolata
18 May 2013
Panna
cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata
neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta. Ingrediente:
500 ml de frisca lichida 100 g zahar 90 ml lapte 10 g gelatina 60 g
ciocolata neagra esenta de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivita frunze
de menta sau salvie Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton cu stafide
18 May 2013
Salata
de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide,
maioneza, salata verde, paine neagra. Ingrediente: 1 cutie ton 1
lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca nuci tocate 1/3 cana de telina
tocata 2 linguri marar proaspat tocat 1/4 ceasca de stafide 1/2 cana
maioneza paine neagra si salata verde pentru…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu verdeata
18 May 2013
Supa
crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina
1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt patrunjel sare Mod
de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi…
Read more »
Read more »
Somon pe pat de cuscus
18 May 2013
Somon
pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline,
ardei gras, unt, sare. Ingrediente: 300 g somon 1 dovlecel 1 ceascuta
de cuscus 1 lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ardei gras 75 g unt
sare Mod de preparare: Taie peştele în două bucăţi potrivit de mari.
Aşază-le…
Read more »
Read more »
Cocktail cu fructe si sampanie
18 May 2013
Cocktail
cu fructe si sampanie din: coji de portocale zaharisite, curmale,
lichior, stafide, vin demisec, sampanie, apa minerala. Ingrediente: 120 g
coji de portocale zaharisite 100 g curmale 100 ml lichior 50 g stafide
500 ml vin demisec 700 ml sampanie demisec 300 ml apa minerala Mod de
preparare: Cojile glasate, taiate marunt, curmalele,…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu spanac si stafide
18 May 2013
Rulada
de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin,
stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de
masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives. Ingrediente: 8
piepti de pui, dezosati si fara piele 300 g de spanac tanar, spalat 3
linguri seminte de pin, prajite 2…
Read more »
Read more »
Omletă cu gulii
18 May 2013
Omletă
cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt,
ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla
rosie si castraveti murati. Ingrediente: 4 oua o gulie 50 g alune 200 g
branza telemea 200 g branza de vaci 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi jumatate de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Legume sotate
18 May 2013
Retete
de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina,
sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4
linguri margarina sare piper verdeata Mod de preparare: Se spală
vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar,
apoi se taie cuburi care se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor
18 May 2013
Muschi
de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci,
ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana
si sare. Ingrediente: 2 buc mușchi de porc 3 cupe buc morcovi 1 ½ kg
ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa mare, tocata marunt ½ capatana de
usturoi ⅓ cana faina…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole
18 May 2013
Pui
cu fasole din: carne de pui, fasole pastai, ceapa, faina, ulei,
patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 600 g carne de pui o conserva
mare fasole pastai galbena o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei
patrunjel sare smantana pentru servit Mod de preparare: Intr-o cratiţă
cu ulei încins se pune ceapa la călit…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos
18 May 2013
Carne
de vita cu sos din: carne de vita, cognac, unt, ulei, faina de grau,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţă) 100 g cognac 2
linguri de unt ½ pahar ulei 1 lingură făină de grîu sare piper negru
măcinat Mod de preparare: Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille
18 May 2013
Sparanghel
cu creveti la gratar cu sos rouille din: tulpini de sparanghel, ulei de
masline, creveti, coaja de lime, zeama de lime, frunze de busuioc,
frunze de salata, ou, otet de vin alb, mustar de dijon, ulei, usturoi,
pudra de cayenne si sofran. Ingrediente: 40 tulpini de sparanghel 4
linguri ulei de masline, plus extra…
Read more »
Read more »
Salata cu pastai de mazare, parmezan si oua
18 May 2013
Salata
cu pastai de mazare, parmezan si oua din: pasta de mazare, oua, rosie,
parmezan, lamaie, smantana, otet, mustar, sare si piper. Ingrediente:
400 de grame de pastai de mazare 4 oua 1 rosie 40 de grame de parmezan 1
lamaie 150 ml de smantana lichida 1 lingura cu otet 1 lingura cu mustar
dulce…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Inghetata de capsuni,banana si suc de mere
18 May 2013
Inghetata
de capsuni,banana si suc de mere din: suc de mere, capsuni, banana,
mar, iaurt de vanilie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 cana suc de
mere Capsuni taiate și congelate 1 banana, feliata și congelata 1 mar,
curatat, taiat felii și congelat iaurt de vanilie 1 lingurita esenta de
vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza
18 May 2013
Pizza
cu branza din: faina, ulei de masline, sare, drojdie, apa, sos de
rosii, mozzarella, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina
50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 2
linguri apa pentru garnisit: 250 ml sos de rosii 250 g mozzarella ulei
cimbru sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine cu foie gras si smochine
18 May 2013
Tartine
cu foie gras si smochine din: paine de casa, foie gras, smochine,
condimente si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 paine de casa sau o paine
de secara circa 150 g foie gras 1 sau 2 smochine proaspete amestec de
cinci feluri condimente boabe sare grunjoasa Mod de preparare: Tăiaţi
pâinea felii de circa 5…
Read more »
Read more »
Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi
18 May 2013
Jumatati
de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot
sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1 lingura
rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot sauce 2
catei de usturoi tocati marunt Mod de preparare: Tăiaţi gâtul, târtiţa
şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă…
Read more »
Read more »
Cocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky
18 May 2013
Cocktail
de rubarba cu vodca si crema de whisky din: vodca, sirop de rubarba,
tulpina de rubarba, crema de whisky, limonada. Ingrediente: 100 ml vodca
100 ml risop de rubarba 1 tulpina de rubarba 30 ml crema de whisky sau
lichior de oua 75 ml de limonada Mod de preparare: Prepara siropul de
rubarba:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri picanti cu carne de porc
18 May 2013
Burgeri
picanti cu carne de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne
tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper,
scortisoara, chifle, frunze de spanac, branza cheddar, ceapa, muraturi,
rosii. Ingrediente burgeri: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar
picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu fasole si ciuperci
18 May 2013
Salata
de orez cu fasole si ciuperci din: orez, fasole, morcovi, ceapa,
dovlecel, ulei, ciuperci, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g orez cu
bobul lung 200 g fasole pastai conservata 2 morcovi o ceapa mare alba un
dovlecel 2 linguri ulei 10 ciuperci mici, din conserva o legatura
patrunjel sare Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Musaca de peste cu vinete si cartofi
18 May 2013
Musaca
de peste cu vinete si cartofi din: file de peste, cartofi, vinete,
bulion, otet, sare, foaie de dafin, piper, rosii, patrunjel si lamaie.
Ingrediente: 500 g file de peste un kg cartofi doua vinete 3 linguri de
bulion otet sare o foaie de dafin piper cateva felii de rosii patrunjel
felii de lamaie …
Read more »
Read more »
Scones cu frisca si dulceata
18 May 2013
Scones
cu frisca si dulceata din: oua, faina, unt, lapte, zahar, sare, praf de
copt, frisca, dulceata. Ingrediente: 2 oua 300g faina 100g unt 100ml
lapte 50g zahar sare praf de copt frisca dulceața Mod de preparare:
Amestecam faina cu un plic praf de copt. Facem o adancitura si adaugam
untul moale, oul, laptele…
Read more »
Read more »
Pastrama de macrou pe pat de spanac
18 May 2013
Pastrama
de macrou pe pat de spanac din: pastrama de macrou, spanac, ceapa
verde, ulei de masline, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pastrama de macrou 500 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 30 ml
ulei de masline 1 lamaie 1 legatura marar sare piper Mod de
preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu rubarbă
18 May 2013
Cheesecake
cu rubarbă din: crema de rbanza, smantana, zahar, amidon, oua, coaja de
portocala, extract de vanilie, faina, zahar brun, ghimbir, scortisoara,
unt, miere, zahar brun, suc de portocala, ghimbir si rubarba.
Ingrediente: 800 g crema de branza grasa 300 g de smantana (fermentata)
175 g de zahar 3 linguri de amidon 3 oua mari,…
Read more »
Read more »
De ce nu functioneaza dietele? (4 motive pentru care dietele nu functioneaza)
17 May 2013
Inainte
de a alege un alt regim de pierdere in greutate, trebuie sa stiti ca
90% dintre cei care urmeaza diverse diete pentru slabit pot recastiga
toate sau macar o parte din kilogramele pierdute in decurs de cinci ani.
Evident, o dieta nu este o solutie pentru eliminarea permanenta a
surplusului de greutate. Aflati de…
Read more »
Read more »
Cele mai bune trucuri de slabit (diete)
17 May 2013
Slaba
fara dieta, folosind o metoda sanatoasa: respecta macar 5 dintre aceste
sfaturi, timp de 5 saptamani, si vei intra in sezonul cald mult mai
slaba! Iar ce este cu adevarat important – nu te vei infometa deloc!
Incearca si te vei convinge! Indulcitor din stevie Zaharul, asa cum
stim, este unul dintre cei mai…
Read more »
Read more »
Dieta cu calorii negative
17 May 2013
Expresia
“alimentele cu calorii negative” face referire la anumite alimente care
necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut
caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul
unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de
descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de
organism este mai mare decat numarul celor…
Read more »
Read more »
Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!
17 May 2013
Îţi
propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi
proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te
vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un
bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de
miere, un ceai. Prânz: 100 g…
Read more »
Read more »
Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)
17 May 2013
Nu
doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi
îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a
urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar,
specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea
în pericol de dragul frumuseţii şi care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de fructe cu fulgi de quinoa (Crumble de fructe cu fulgi de quinoa)
17 May 2013
Placinta
de fructe cu fulgi de quinoa din: mere, zmeura, suc de lamaie, apa,
sirop de artar, esenta de vanilie, fulgi de quinoa, nuca de cocos, zahar
de nuca de cocos, prune uscate, scortisoara si ulei. Ingrediente: 6
mere, decojite și feliate 2 cani de zmeura congelata 2 linguri suc
proaspat de lamaie 2…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu bacon şi brânză
17 May 2013
Aripioare
de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza
cheddar, sare, piper, praf de usturoi. Pentru această reţetă este
obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac. Pregătiţi grătarul pentru
frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de
vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de…
Read more »
Read more »
Cocktail de visine cu rom si sampanie rose
17 May 2013
Cocktail
de visine cu rom si sampanie rose din: visine, zahar pudra, rom, vin
rosu, sampanie rose, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 800 g visine
150 g zahar pudra 100 ml rom 700 ml vin rosu sec 700 ml sampanie rose
scortisoara cuisoare Mod de preparare: Scorţişoara şi cuişoarele se
fierb, la foc mic, în 200…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu legume si verdeata
17 May 2013
Carne
de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, ulei, ceapa, vinete,
fasole verde, morcov, patrunjel, vin, rosii, ardei gras, sare, usturoi,
foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 700 g carne de vită 1/3 pahar ulei
2-3 cepe 2 vinete 2 pahare fasole verde 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel
5-6 roşii 1/3 pahar vin 3 ardei…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu mamaliguta
17 May 2013
Ostropel
de pui cu mamaliguta din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, ulei, pasta de
tomate, rosii in bulion, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 3 cepe 5-6
catei de usturoi 2 morcovi 100 ml ulei 2 lingura pasta de tomate 400 g
rosii in bulion 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Chec cu gem şi prune
17 May 2013
Chec
cu gem şi prune din: faina, oua, zahar tos, unt, lapte batut, prune,
gem de afine, zahar vanilinat, praf de copt, sare, scortisoara.
Ingrediente: 250 g faina doua oua 100 g zahar tos 100 g unt 150 ml lapte
batut 300 g prune un borcan cu gem de afine doua pliculete zahar
vanilinat un…
Read more »
Read more »
Aripioare de curcan
17 May 2013
Aripioare
de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare,
nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 aripioare de curcan 100 ml
miere 50 ml cognac 250 ml vin rosu 2 cuisoare 1/2 lingurita nucsoara
rasa 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amestecaţi mierea cu
vinul, nucşoara, cuişoarele zdrobite, cognacul, sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou cu ceapa si boia
17 May 2013
Fileuri
de macrou cu ceapa si boia din: file de macrou, ceapa, boia de ardei,
ulei, lamaie, vin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de
macrou 4 cepe mari 2 linguri boia de ardei dulce 50 ml ulei 1 lamaie 100
ml vin alb sec 1 legatura patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Dovleac cu sos de ciocolată
17 May 2013
O
reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, menta, miez de nuca,
migdale, seminte de susan, rom, lapte de cocos. Ingrediente: un dovleac
pentru plăcintă 200 g ciocolată neagră de post o lingură cu mentă
tocată 100 g miez de nucă 100 g migdale 25 g seminţe de susan o
linguriţă cu rom 75 mll…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu lămâie şi oregano
17 May 2013
Piept
de pui cu lămâie şi oregano din: piept de pui, coaja de lamaie, ulei de
masline, roegano, sare, piper, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4
jumatati piept de pui, fara piele si os 5 lingurite coaja rasa de lamaie
1 lingura ulei de masline 1 1/2 lingurite oregano 3/4 lingurita sare
proaspat rasnita 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Chec de ciocolată şi cocos
17 May 2013
O
reteta delicioasa de chec cu:unt, ciocolata neagra, zahar tos, faina,
oua, nuca de cocos, lapte, migdale, praf de copt, zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g unt 150 g ciocolată neagră 130 g zahăr tos 100 g
făină 4 ouă 60 g nucă de cocos 150 ml lapte dulce 100 g migdale o
jumătate de pliculeţ…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta
17 May 2013
Tartine
cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi,
ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta,
ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg roșii
cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați și taiati 2
linguri ulei de masline Sare de mare…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu ierburi aromatice
17 May 2013
Curcan
la cuptor cu ierburi aromatice din: curcan, ulei de masline
extravirgin, sare de mare, piper, zahar, suc de portocale, merisoare,
ierburi aromatice. Ingrediente: 1 curcan de 5 kg 2 linguri ulei de
masline extravirgin 1 lingurita sare de mare 1 lingurita de piper pentru
glazura: zahar, suc de portocale, merisoare 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu stafide
17 May 2013
O
reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare,
drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii. Ingrediente: 240 ml lapte
dulce 50 g unt două ouă 60 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare 7 g
drojdie uscată 450 g făină 50 g stafide un borcan gem de coacăze roşii
…
Read more »
Read more »
Supa de sparangel cu usturoi si spanac
17 May 2013
Supa
de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.
Ingrediente: 25 g unt putin ulei, sotat 350 g de sparanghel, tulpinile
tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte 3 salote
sau cepe mici, feliate subtire 2 catei de usturoi, zdrobiti 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branză şi mac
17 May 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu: lapte, faina, zahar tos, ulei de
masline, sare, unt, branza de vaci, branza telemea, drojdie, oua,
seminte de mac, patrunjel. Ingrediente: 150 ml lapte dulce 250 g făină o
linguriţă cu zahăr tos o lingură cu ulei de măsline un sfert de
linguriţă cu sare 40 g unt 200…
Read more »
Read more »
Tartine cu trufe
17 May 2013
Tartine
cu trufe din: paine de casa, grasime de gasca, trufe, sare, piper.
Ingrediente: 10 g paine de casa 20 g grasime de gasca 60 g trufe sare
piper macinat Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în 6 sau 12 felii (în
funcţie de mărime) şi prăjiţi-le uşor în prăjitor, apoi ungeţi-le puţin
cu grăsime…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu rosii, praz si usturoi
17 May 2013
Carne
de vita cu rosii, praz si usturoi din: carne de vita, praz, verdeata,
ulei, sare, piper, vin, faina, usturoi, rosii, ardei grasi, foi de
dafin. Ingrediente: 700 g carne de vită 2 fire praz 4-5 linguri verdeaţă
tăiată 4-5 linguri ulei sare piper negru măcinat ½ pahar vin alb sec ½
lingură făină 2 căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu guacamole si rosii cherry
17 May 2013
Chiftelute
cu guacamole si rosii cherry din: avocado, suc de lamaie, chili, sos
tabasco, fasole rosie, paine integrala, frunze de coriandru, usturoi,
sos iute, piper rosu, chimen, ou, seminte de struguri, rosii cherry.
Ingrediente Guacamole: 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita
chili 1-2 lingurite sos tabasco Ingrediente chiftelute de fasole
neagra: 1…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si capsuni
17 May 2013
Orez
cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez
risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1
litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez
risotto scortisoara 250 ml frisca naturala Mod de preparare: Incălziţi
cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinaţi laptele…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu coriandru
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline,
ardei gras, supa de carne, bors, coriandru. Ingrediente: 1 conservă
fasole boabe 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 I
supă de carne 1 l bors 1 legătură coriandru Mod de preparare: Ceapa se
toacă şi se…
Read more »
Read more »
Musaca de soia
17 May 2013
Musaca
de soia din: granule de soia, ceapa, concentrat de legume, cartofi,
lapte de soia, faina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
granule de soia 2 cepe un cub concentrat legume un morcov un kilogram
cartofi 3 linguri lapte de soia o lingura faina 3 rosii 2 linguri ulei
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata calda de paste cu legume
17 May 2013
Salata
calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei
copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline,
cimbrisor, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 de grame de paste
penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de
grame de rosii cherry 4 cepe 2 catei de usturoi 18…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata si cirese
17 May 2013
Briose
cu ciocolata si cirese din: zahar, oua, bicarbonat, sare, lapte, cacao,
faina, ulei de palmier, cirese. Ingrediente: 3/4 ceasca zahar 2 oua 2
linguri bicarbonat 1/2 lingurita de sare o ceasca de lapte 1/3 ceasca de
cacao 2 cesti de faina o ceasca de ulei de palmier cirese fara samburi
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary fara alcool
17 May 2013
Cocktail
Bloody Mary fara alcool din: rosii, busuioc, sare, piper, vodca.
Ingrediente: 2 kg roșii bine coapte Busuioc sau pătrunjel verde sare
piper opţional vodcă Mod de preparare: Fierbem roșiile cu 2 lingurițe
de sare într-un litru de apă, aproximativ 30 minute. Îndepărtăm cojile
și mixăm pulpa roșiilor în blender. Când este complet rece…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu arpagic si fasole
17 May 2013
Carne
de vita cu arpagic si fasole din: carne de vita, vin, arpagic, ulei,
sare, piper, foi de dafin, fasole, usturoi, verdeata si patrunjel.
Ingrediente: 600 g carne de vită 3 linguri de vin sec ½ pahar arpagic
1/3 pahar ulei sau 4 linguri margarină sare piper negru măcinat foi de
dafin 3-4 roşii 1½ pahare…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran
17 May 2013
O
reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen,
maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors. Ingrediente:
500 g cartofi 200 g bacon 1 legătură de verdeţuri 1/2 linguriţă chimen 2
linguri maghiran 50 g unt 1 gălbenuş 1 ceapă 1 usturoi 30 g făină 100 g
ciuperci 1 l bors Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci copti
17 May 2013
Cartofi
dulci copti din: cartofi dulci, ulei de masline, scortisoara, praf de
chilli, piper negru, sare, otet de mere, ceapa verde si unt.
Ingrediente: 3-4 cartofi dulci 3 linguri ulei de masline 1/4 lingurița
de scorțișoara macinata 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita piper
negru macinat 1/4 lingurița de sare 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Briose cu cirese
17 May 2013
O
reteta delicioasa de briose cu:faina, cirese din compot, miere, unt,
zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare. Ingrediente:
600 g făină 500 g cireşe din compot 350 g miere 150 g unt 100 g zahăr 3
ouă 1 linguriţă cu scorţişoară 1 plic cu praf de copt esenţă de rom
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba cu perisoare
17 May 2013
Ciorba
cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou,
orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente 500 g carne
tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru
ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1
legatura leustean sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu ciolan de porc, mazare si patrunjel
17 May 2013
Salata
cu ciolan de porc, mazare si patrunjel din: mazare, ciolan de porc,
frunze de patrunjel, ceapa verde, nasturel, ulei de masline extravirgin,
otet de mere si mustar. Ingrediente: 750 g de mazare proaspata 700 g
ciolan de porc gatit 1 mana mare de frunze de patrunjel, tocate 1
legatura de ceapa verde, feliata 1…
Read more »
Read more »
Tartine cu mozzarella
17 May 2013
Tartine
cu mozzarella din: mozzarella, usturoi, ulei de masline, otet balsamic,
rosii cherry, busuioc, paine de casa, frunze de salata, sare, piper.
Ingrediente: 200 g mozzarella 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 1 lingura cu otet balsamic 24 de rosii cherry 1 lingura de
busuioc tocat 4 felii mari de paine…
Read more »
Read more »
Inele de ceapa cu sos
17 May 2013
Exista
mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera
varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si
ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului
provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in
vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe…
Read more »
Read more »
Deliciu cu alune
17 May 2013
O
reteta delicioasa de desert cu: lapte, caramel, praf de copt, oua,
miere, zahar, alune, nuci, faina, smantana, unt. Ingrediente: 250 g
lapte 150 g caramele 1 praf de copt 5 ouă 1 cană cu miere 400 g zahăr
200g alune 100 g nuci măcinate făină cât cuprinde 1 cană cu smântână 250
g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de quinoa si legume coapte
16 May 2013
Salata
de quinoa si legume coapte din: sfecla, mrcovi, fasole verde, usturoi,
quinoa, ulei de masline, suc de lamaie, migdale, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 3 bucati sfecla, spalata si taiata cuburi 3 morcovi,
spalati si taiati cuburi 300gr fasole verde 6 catei de usturoi, curatati
2/3 cana quinoa 4-5 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Biftec in stil german
16 May 2013
Biftec
in stil german din: file de vita, oua, unt, frunze de patrunjel, marar,
sare. Ingrediente: 400 g file de vita (muschiulet) 4 oua 2 linguri unt
frunze de patrunjel si marar sare Mod de preparare: Carnea se
portioneaza, se bate, se pune sare si se prajeste ca sa fie aproape
gata. Se pune…
Read more »
Read more »
Pizza cu midii
16 May 2013
Pizza
cu midii din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei de
masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei
vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii
proaspete 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella
1/2 de pahar vin alb ulei de…
Read more »
Read more »
Creveti prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie
16 May 2013
Creveti
prajiti pe frunze de salata cu masline si lamaie din: creveti, pesmet,
oua, lapte, faina de grau, ulei vegetal, ketchup, lamaie, masline
umplute, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g creveti curatati
30 g pesmet 2 oua 2 linguri lapte 2 linguri faina de grau 400 g ulei
vegetal 300 g ketchup o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu frunze de papadie si bacon
16 May 2013
Bruschete
cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa,
bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g
frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g
branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu şuncă
16 May 2013
Budincă
de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua,
unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g
sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g
branza de vaci morcov…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu porumb şi usturoi
16 May 2013
Supă
de peşte cu porumb şi usturoi din: peste, ardei capia, morcov, porumb
baby, arpagic, rosii, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 800 g peste 3 ardei capia copti un morcov 300 g porumb baby
150 g arpagic doua rosii 4 catei de usturoi 100 ml ulei o lamaie sare
piper patrunjel …
Read more »
Read more »
Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry
16 May 2013
Mazare
cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute,
ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi,
iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 cepe, feliate 3 ardei iuti rosii,
curatati de seminte si feliati subtire 1…
Read more »
Read more »
Rulada cu rahat
16 May 2013
Rulada
cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara
si esenta de migdale. Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri
faina un varf de cutit sare umplutura: 500 g rahat 300 g zahar praf 1
lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de migdale Mod de preparare:
Pentru umplutură, treceţi rahatul prin…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de porc
16 May 2013
Mazare
cu carne de porc din: mazare, carne de porc, ceapa, marar, ulei, pasta
de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare 800 g carne de porc 2
cepe 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare
piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-le
în ulei…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Pui tandoori
16 May 2013
Pui
tandoori din: pui, iaurt, zeama de lamaie, usturoi granulat, ghimbir,
cardamom, chimen, coriandru, boia iute, cuisor, piper. Ingrediente: 1
pui (sau 4 pulpe intregi, fara spate) 1/2 cana iaurt simplu 2 linguri
zeama de lamaie 1 lingurita usturoi granulat 1 lingura de ghimbir
macinat 1/4 lingurita cardamom macinat 1 lingura chimen macinat 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de ton si curry in frunze de radicchio
16 May 2013
Salata
de ton si curry in frunze de radicchio din: ton, praf de curry,
maioneza, coriandru, piper, radicchio, kiwi, lamaie si frunze de
coriandru. Ingrediente: 1 cutie ton ¼ lingurita praf de curry 2
linguri de maioneza ¼ cana coriandru tocat 1 lingurita piper negru
macinat 6 frunze radicchio 2 kiwi ½ para rosie…
Read more »
Read more »
Supa de agrise cu carnati afumati
16 May 2013
Supa
de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa,
morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce.
Ingrediente: 500 g carnati afumati 500 g agrise 2 cepe 1 morcov zahar
100 ml lapte sau smantana 2 linguri faina 2 linguri ulei sare zahar
piper boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos
16 May 2013
Salata
cu peste afumat, fasole si fulgi de nuca de cocos din: fasole alba,
fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline,
otet din vin, fulgi de nuca de cocos, sare, piper. Ingrediente: 1
conserva cu boabe de fasole alba – 500 g 200 de grame de fasole verde 6
cepe albe…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu fasole verde si usturoi
16 May 2013
Carne
de vita cu fasole verde si usturoi din: carne de vita, fasole verde,
untura de porc, ceapa, bulion, zeama de lamaie, usturoi, foi de dafin,
sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g carne de vită 600 g fasole
verde 3 linguri de untură de porc 4-5 cepe 1 pahar de bulion 1
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cocktail din fructe cu lichior si sampanie
16 May 2013
Cocktail
din fructe cu lichior si sampanie din: compot de visine, compot de
piersici, capsune, coacaze, coniac, lichior de visine, vin alb si
sampanie. Ingrediente: 200 g compot de visine 200 g compot de piersici
150 g capsune 150 g coacaze 100 ml coniac 100 ml lichior de visine 700
ml vin alb sec 700…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel
16 May 2013
Pulpe
de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de
masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui.
Ingrediente: 750 g cartofi noi, taiati in jumatate 2 legaturi mari de
sparanghel, capetele lemnoase indepartate 1 capatana de usturoi, cateii
separati 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, taiata in jumatate 1 mana…
Read more »
Read more »
Midii cu peste si mazare
16 May 2013
Midii
cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin
alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel. Ingrediente: 1 lingurita ulei
de floarea soarelui 50 g unt 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de
mare, cod) 100 g midii, spalate si curatate de mustari 2 linguri de
cidru sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana
16 May 2013
Pui
in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina,
smantana, sis si parmezan. Ingrediente pui in aluat: 2 bucati piept de
pui dezosat, fara piele sare și piper 2 linguri de unt 1 ceapa, fin
tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de spanac
16 May 2013
Tartine
cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte
dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si
bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de
usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g
porumb boabe 100 g masline feliate sare…
Read more »
Read more »