Retete:
Ciorbă de cartofi cu verdeaţă
30 May 2013
Ciorbă
de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean,
patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate,
bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1
legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura
loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2…
Read more »
Read more »
Dieta cu continut scazut de potasiu
29 May 2013
Potasiul
este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima
sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in
organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor.
Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura…
Read more »
Read more »
Alimentatia sanatoasa (Diete sanatoase)
29 May 2013
Cand
se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna
consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza:
proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume;
cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi
pare simplu, nu este intotdeauna…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
29 May 2013
Chiftelute
grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza
feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Teriyaki (video)
29 May 2013
Supa de praz cu linte
29 May 2013
Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creme brulee de ciocolata (video)
29 May 2013
Retete video: Cum se prepara Creme brulee de ciocolata Cum se prepara Creme brulee de ciocolata
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunza de varza
29 May 2013
Sarmalute
in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi,
ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la
rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel
de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu tofu
29 May 2013
Salata
de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi,
ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de
ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in
suc propriu scurse 2 rosii…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu ardei iute si crutoane
29 May 2013
Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei…
Read more »
Read more »
Spuma de cafea cu felii de banana
29 May 2013
Spuma
de cafea cu felii de banana din: lapte, oua, zahar, cafea, esenta de
vaniie, sare, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 40 g zahar 2
linguri cafea preparata cateva picaturi de esenta de vanilie un praf
sare 2 banane Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piure de conopida cu usturoi
29 May 2013
Piure
de conopida cu usturoi din: conopida, caju, usturoi, sare de mare,
ardei iute, rozmarin proaspat, drojdie inactiva. Ingrediente: o capatana
de conopida o cana de caju 5 catei de usturoi sare de mare dupa gust un
ardei iute curatat sau nu de seminte, dupa…
Read more »
Read more »
Peste cu mustar
29 May 2013
Peste
cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii
mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei Mod de preparare: Peştii
se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal.
Muştarul şi uleiul se freacă şi…
Read more »
Read more »
Pui marinat si fript
29 May 2013
Pui
marinat si fript din: pui, sos de soia, miere, ulei, usturoi, ceapa,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 100 ml sos de soia 3 linguri
miere 2 linguri ulei 2 catei de usturoi o ceapa o lingura cimbru sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbie marinata cu mar
29 May 2013
Salata
de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de
masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare,
piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2
lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara curry cu dovleac si peste (video)
29 May 2013
Retete video: Cum se prepara curry cu dovleac si peste: Cum se prepara curry cu dovleac si peste
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci si rucola
29 May 2013
Farfalle
cu ciuperci si rucola din: farfalle, sos, unt, ulei de masline, ceapa,
usturoi, ciuperci champignon, smantana, frunze de rucola, cimbru verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g farfalle sos 60 g unt o lingurita de
ulei de masline o ceapa mica tocata 2 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu blat de lipie si legume sotate
29 May 2013
Pizza
cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei
de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 1 cartof mare, copt, racit
și taiat felii 1 ceapa, feliata 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac copt cu crutoane
29 May 2013
Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu dovlecei si broccoli
29 May 2013
Piept
de pui cu dovlecei si broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei
capia, dovlecei, rosii, ceapa, condimente pentru pui, verdeturi
italiene, curry, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 500 g broccoli 5 ardei capia 3 dovlecei 3 rosii 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rulade cu cascaval si ananas
29 May 2013
Rulade
cu cascaval si ananas din: muschi de porc, sare, piper, sunca de praga,
cascaval, rondele de ananas, germeni de porumb, smantana vegetala, sos
exotic, cascaval. Ingrediente: 3 felii de muschi de porc (circa 500g)
sare piper 3 felii sunca de Praga 3 felii cascaval…
Read more »
Read more »
Salata de farfale cu peste
29 May 2013
Salata
de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline,
sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde.
Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de
masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon…
Read more »
Read more »
Antricot în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir
29 May 2013
Antricot
în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita,
sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de
susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie,
ghimbir, zahar. Ingrediente: 6 antricoate de vita, fara os,…
Read more »
Read more »
Sfecla cu pesto de nuci
29 May 2013
Sfecla
cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece,
sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie. Ingrediente: o sfecla medie 6
dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust
pentru pesto: o mana de nuci 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata greceasca cu lamaie si oregano
29 May 2013
Salata
greceasca cu lamaie si oregano din: castravete, ardei verde, rosii
cherry, masline, ceapa rosie, lamaie, branza feta, ulei de masline,
sare, piper, oregano. Ingrediente: 1/2 castravete, fara samburi, tocat
1/2 ardei verde, tocat 1 cana roșii cherry, taiate jumatati 1/4 ceasca
masline 1/4…
Read more »
Read more »
Salata de sardine cu avocado
29 May 2013
Salata
de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni,
spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet
de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc
propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de…
Read more »
Read more »
Cotlete cu piersici la grătar
29 May 2013
Cotlete
cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime,
cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente:
4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3
lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu varza (Colcannon)
29 May 2013
Cartofi
cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde,
smantana. Ingrediente: 4 cartofi fainosi taiati cuburi sare dupa gust
jumatate de pachet de unt nesarat trei cani de varza fasii 3 cepe verzi
tocate o cana de lapte sau smantana Mod…
Read more »
Read more »
Salata de pepene cu ruccola si parmezan
29 May 2013
Salata
de pepene cu ruccola si parmezan din: ruccola, pepene, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g ruccola 1
pepene mic (circa 4 kg) 80 g parmezan 4 linguri otet balsamic 7 linguri
ulei de masline sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii
29 May 2013
Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30…
Read more »
Read more »
Paste de dovlecei cu pesto de busuioc
29 May 2013
Paste
de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei
de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci. Ingrediente:
pentru paste: 4 dovlecei pentru pesto de busuioc: jumatate de dovlecel
taiat cubulete 2 maini de frunze de busuioc o lingura de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Pad Thai
29 May 2013
Pad
Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa
verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi,
zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave.
Ingrediente: un ardei gras cubulete 2 morcovi dati pe razatoare 6
dovlecei…
Salata de vara cu legume
29 May 2013
Salata
de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz,
ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar,
sare, piper, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata 1
morcov 1 bulb fenicul 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1
ardei gras galben 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de mere cu salata si ghimbir
29 May 2013
Suc
de mere cu salata si ghimbir din: mere, salata creata, lamaie, ghimbir.
Ingrediente: 6 mere 1 salata creata 1 lamaie 1 lingurița de ghimbir
ras Mod de preparare: Taiati merele bucati. Puneti in storcator
jumatate din cantitatea de mere. Adaugat salata creata rupta bucati si
ghimbirul. Adaugati restul de mere, iar…
Read more »
Read more »
Pui cu parmezan la cuptor
29 May 2013
Pui
cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan,
firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 oua batute usor 1/2 faina alba 4 jumatati de
piept de pui dezosate (180 g fiecare) 1/4 parmezan ras 1/4 cana
firimituri de paine uscata 1 lingura de unt…
Read more »
Read more »
Salata de macrou afumat
29 May 2013
Salata
de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata,
castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: zeama a 2 lamai 2 lingurite de hrean
ras 2 fileuri de macrou afumat cateva frunze de salata rupte in bucati
un castravete feliat o ceapa de…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu salata de varza
29 May 2013
Aripioare
picante cu salata de varza din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi,
sare, ceapa, chili, suc de lamaie, faina, boia, nucsoara, cimbru, ulei.
Ingrediente: 16-20 de aripioare de pui 500 ml lapte batut 1 catel de
usturoi 3 lingurite sare 1 praf ceapa uscata 1 lingurita de chili 1,5
lingura suc de lamaie 200…
Read more »
Read more »
Oua cu sfecla
29 May 2013
Oua
cu sfecla din: oua, sfecla rosie, pesmet, faina, ou, sare, piper, otet,
ulei. Ingrediente: 2 oua fierte tari 1 sfecla rosie 1 cana de pesmet 2
linguri de faina 1 ou crud sare piper otet ulei Mod de preparare:
Ouăle fierte tari le cureţi de coajă. Sfecla o fierbi sau o coci la…
Read more »
Read more »
Supa de castane coapte
29 May 2013
Supa
de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze
de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de
castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa
de legume ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si alune
28 May 2013
Biscuiti
cu ciocolata si alune din: faina, praf de copt, sare, unt nesarat,
zahar, ulei de alune, esenta de vanilie, alune prajite, pudra de cacao,
crema de ciocolata. Ingrediente: 1 cana plus 2 linguri de faina ½
lingurita praf de copt un praf de sare ½ ceasca unt nesarat, la
temperatura camerei ⅓ cana…
Read more »
Read more »
Salata picanta de pui
28 May 2013
Salata
picanta de pui din: piept de pui, ghimbir, piper sichuan, zahar, ulei
de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, telina, praz, coriandru,
seminte de susan. Ingrediente: un kilogram de piept de pui dezosat fara
piele, taiat in fasii de cinci centimetri cu grosimea de 1,5 centimetri
doua felii de ghimbir proaspat doua…
Read more »
Read more »
Budinca de dovleac cu spanac
28 May 2013
Budinca
de dovleac cu spanac din: spanac, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de
masline, rosii, dovleac, oua, patrunjel. Ingrediente: o legatura mare de
spanac jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o mana de
busuioc tocat o lingura de ulei de masline o cutie de rosii cuburi un
dovleac taiat cuburi 2 oua cateva…
Read more »
Read more »
Hrisca cu legume
28 May 2013
Hrisca
cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei
iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de
soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de
floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete
mici cateva fire de ceapa verde un…
Read more »
Read more »
Aripioare marinate
28 May 2013
Aripioare
marinate din: aripioare de pui, miere, ardei iute, sare, suc de lamaie,
ghimbir, sos de soia, ulei de arahide, legume. Ingrediente: 16
aripioare de pui 2 linguri miere 1 ardei iute tocat sare sucul de la 1
lamaie 1 lingurita ghimbir proaspat ras 6 linguri sos de soia 5 linguri
ulei de arahide 2…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti
28 May 2013
Supa
rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta,
apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti
mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei
de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o
combinatie de menta cu marar) o cana de…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu sparanghel
28 May 2013
Salata
de creveti cu sparanghel din: sparanghel, creveti, ulei de masline,
usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
sparanghel 200 g creveti prefierti un sfert de cana de ulei de masline
un catel de usturoi pisat o lingura de zeama de lamaie o lingura de
patrunjel tocat sare si piper dupa…
Read more »
Read more »
Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin
28 May 2013
Snitele
cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin din: cartofi rosii, usturoi,
sare, piper, ulei de masline, rozmarin, lamaie, muschi de porc, faina,
mustar, sunca uscata, salvie, unt. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1
catel de usturoi sare piper 4 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin
1/2 lamaie 4 felii foarte subtiri de…
Read more »
Read more »
Crema de linte
28 May 2013
Crema
de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte,
scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura
ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o
ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Omleta cu spanac, pe canapea de orez
28 May 2013
Omleta
cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana,
sare, lapte. Ingrediente: 1 ceasca orez 2 linguri unt 4 oua 1/2 kg
spanac 1 lingura smantana sare 1/2 pahar lapte Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl
clăteşti cu…
Read more »
Read more »
Guacamole delicios
28 May 2013
Guacamole
delicios din: avocado, rosie, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde,
zeama de lamaie, sare, piper cayenne, ulei de masline presat la rece.
Ingrediente: 2 fructe de avocado o rosie taiata cubulete jumatate de
ardei gras cubulete un fir de ceapa verde tocata un fir de usturoi verde
tocat zeama de lamaie sare dupa gust…
Read more »
Read more »
Tort Tiramisu cu capsuni
28 May 2013
Tort
Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone,
branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra
de cacao. Ingrediente: 370 g piscoturi 150 g unt 500 g capsuni 6 goi
gelatina 500 g mascarpone 500 g branza de vaci 100 g zahar 2 plicuri
zahar vanilat 2 linguri lichior de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cheeseburger cu ceapa sote
28 May 2013
Cheeseburger
cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu,
hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle.
Ingrediente pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate
felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de
vin roșu Ingrediente pentru burger: 2…
Read more »
Read more »
Supa groasa cu lapte batut
28 May 2013
Supa
groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion,
turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru,
paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate
de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de
lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »
Read more »
Muschiulet marinat in stil spaniol
28 May 2013
Muschiulet
marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata,
muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de
masline, otet de vin. Ingrediente: 3 1/2 cani apa 1/4 cana sare 1/4 cana
zahar 1/4 cana otet din vin 1 cana cuburi de gheata 3 muschiuleti de
porc mai mari…
Read more »
Read more »
Friganele cu bacon si sirop de artar
28 May 2013
Friganele
cu bacon si sirop de artar din: bacon, unt, paine, oua, sirop de artar.
Ingrediente: 4 felii bacon fara sorici 60 g unt taiat cubulete 4 felii
paine dospita de 2 cm 3 oua batute usor 1/4 cana (60 ml) sirop de artar
Mod de preparare: Frigi baconul intr-o tigaie de dimensiuni medii,…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu pasta de nuci caju
28 May 2013
Dovlecei
umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci,
hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie,
ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale,
samburi de fistic. Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate
de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca inmuiata…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui umplute
28 May 2013
Aripioare
de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei,
galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc,
oregano, patrunjel, supa de pasare si unt. Ingrediente: 16 aripioare de
pui sare piper 1 lingurita boia 1 lingurita ulei umplutura: 2
galbenusuri 200 g branza de vaci 3 catei de usturoi zdrobiti sare…
Read more »
Read more »
Chili de ciuperci cu telina si migdale
28 May 2013
Chili
de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de
telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de
masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili,
chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon jumatate de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc delicios de pepene galben
28 May 2013
Suc
delicios de pepene galben din: pepene galben, zahar. Ingrediente: 1
pepene galben 3 linguri zahar Mod de preparare: Taiați pepenele in
doua jumatați si scoateti semintele. Dati la blender si apoi strecurati
pentru a indeparta pulpa. Puneti intr-un recipient si adaugati zahar.
Amestecati si dati la frigider. Serviti simplu sau cu pulpa.…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu mango
28 May 2013
Salata
de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de
limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango,
avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos
de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama
de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu unt de arahide
28 May 2013
Ciorba
de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir,
usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi,
rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura
ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de
usturoi pisati o lingurita de fulgi…
Read more »
Read more »
Frigarui in stil japonez
28 May 2013
Frigarui
in stil japonez din: vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry,
ulei, otet din orez, ghimbir. Inrgediente: 700-800 g fleica sau
vrabioara marinata: 1 catel de usturoi 1 ceasca miere lichida 1 ceasca
sos de soia 1 ceasca sherry 1/4 ceasca ulei 3 linguri otet din orez 2
lingurite ghimbir ras Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata mixta la cuptor
28 May 2013
Paste
cu carne tocata mixta la cuptor din: carne tocata mixta, usturoi, ceapa
rosie, ou, sare, piper, paste, ulei, ceapa verde, ardei gras, rosii
cherry, sos de rosii, verdeata asortata, mozzarella. Ingrediente: 400 g
carne tocata mixta (porc si vita) 3 catei de usturoi 1 ceapa rosie 1 ou
sare piper 500 g paste macaroni…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu sos de miere
28 May 2013
Budinca
de gris cu sos de miere din: gris, lapte, frisca, zahar, zahar vanilat,
baton de vanilie, miere, nucsoara. Ingrediente: 150 g gris 1 l lapte
150 g frisca lichida 100 g zahar 2 plicuri cu zahar vanilat putin baton
de vanilie pentru sos: 200 g miere 1-2 linguri nucsoara rasa Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras
28 May 2013
Frigarui
cu carne de pui, ceapa rosie si ardei gras din: piept de pui, ceapa
rosie, ardei grasi, sos pesto, patrunjel, lamaie, vin, sare.
Ingrediente: 1 piept de pui măricel 2 cepe roşii mici 2 ardei graşi
verzi 2-3 linguri de sos pesto pătrunjel (pentru decor) 1 lămâie vin alb
ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi cu parmezan si crutoane
28 May 2013
Supa
de usturoi cu parmezan si crutoane din: apa, frunza de dafin, frunze de
salvie, cimbru, usturoi, sare, piper, ou, galbenusuri de ou, parmezan,
ulei de masline, paine. Ingrediente: 4 cani de apa o frunza de dafin 2
frunze de salvie 2 lingurite de cimbru proaspat o duzina de catei de
usturoi zdrobiti sare si…
Read more »
Read more »
Cremă de urdă cu ciocolată
28 May 2013
Cremă
de urdă cu ciocolată din: ciocolata menaj, urda, unt, zahar, zahar
vanilat, dulceata. Ingrediente: 250 g ciocolata menaj 300 g urda 100 g
unt 20 g zahar 1 plic zahar vanilat dulceata Mod de preparare: Freci
urda, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi untul la temperatura camerei
şi amesteci bine până obţii o cremă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu vodka si suc de lamaie
28 May 2013
Cocktail
cu vodka si suc de lamaie din: vodka, lichior cointreau, zahar, apa,
suc de lamaie, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 45 ml Vodka 10 ml
Lichior cointreau sifon Ingrediente sirop de lamaie: 1/2 cana de zahar 1
cana cu apa 100ml suc de lamaie zahar coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu pastrav
28 May 2013
Salata
de cartofi cu pastrav din: cartofi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei
de masline, lamaie, hrean, pastrav afumat. Ingrediente: 700 g cartofi
noi o legatura de ceapa verde sau o ceapa de apa cateva fire de
patrunjel sare si piper dupa gust 3 linguri de ulei de masline o lamaie o
lingurita de hrean ras…
Read more »
Read more »
Supa de spanac cu limeta
28 May 2013
Supa
de spanac cu limeta din: spanac, coriandru, suc de nuca de cocos, suc
de limeta, ulei de masline, sos de soia nepasteurizat, pasta miso, ardei
iute, usturoi. Ingrediente: 3 maini de spanac o legatura de coriandru
sau patrunjel sucul si carnea de la o nuca de cocos sucul unei limete 3
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Paste cu masline, capere si fileuri de anchois
28 May 2013
Paste
cu masline, capere si fileuri de anchois din: paste rigatoni, sare,
piper, usturoi, fileuri de anchois, ulei de masline, rosii decojite,
masline negre, capere. Ingrediente: 400 g paste scurte rigatoni sare
piper 4 catei de usturoi 6-8 fileuri de anchois 2 linguri ulei de
masline 1 conserva de rosii decojite 100 g masline negre…
Read more »
Read more »
Ciorba de naut cu taitei
28 May 2013
Ciorba
de naut cu taitei din: apa, ulei de masline, sare, usturoi, taitei fara
ou, naut, sare, piper. Ingrediente: 8 cani de apa 2 linguri ulei de
masline o lingurita de sare 2 catei de usturoi zdrobiti un pachet de
taitei fara ou 2 cutii de naut scurse de lichid sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Sucuri de vară, răcoroase şi sănătoase
27 May 2013
Suc
de coacaze rosii conţine vitamine (A, B, C) şi minerale (potasiu,
calciu, fosfor, fier, brom) probleme de sănătate pe care le remediază:
lipsa poftei de mâncare, demineralizare, afecţiuni hepatice, febră
(scade temperatura) cum îl consumi: fructele coapte se curăţă de pe
ciorchine şi se strivesc manual sau în storcător se beau până la 300…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu galusti si cartofi
27 May 2013
Supa
de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de
telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei
de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru. Ingrediente:
1 pui mic 2 ardei 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină ţelină 1 ceapă mare
2 morcovi 1-2 ardei 2 cartofi 1 ardei capia sau un gogoșar sare piper
boabe și măcinat 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Salata cu castraveti, ardei gras si ton
27 May 2013
Salata
cu castraveti, ardei gras si ton din: ton, castraveti, ardei gras,
ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare.
Ingrediente: 200 de grame de ton bucăți (în apă sau în ulei, la cutie) 2
castraveţi mici (de grădină) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1
ceapă roşie pătrunjel (pentru decor) ulei…
Read more »
Read more »
Dieta de detoxifiere cu lamaie
27 May 2013
Totusi,
atat lamaia, cat si apa, sunt sanatoase. Cu toate acestea, nu este
recomandat sa inlocuiti mesele nutritive si echilibrate cu lichide,
indiferent de tipul acestora. Consultati medicul daca doriti sa incepeti
un regim de detoxifiere. Cum functioneaza dieta de detoxifiere cu
lamaie Exista mai multe modalitati de a detoxifia organismul si postul
este o…
Read more »
Read more »
Dieta Dash (Dieta pentru scaderea tensiunii arteriale)
27 May 2013
Dieta
DASH reprezinta o solutie viabila pentru persoanele care sufera de
hipertensiune. Plan nutritional recomandat de medici: consumul de
fructe, legume si lactate cu un continut scazut de grasimi; renuntarea
la produsele alimentare bogate in grasimi saturate, colesterol;
introducerea in alimentatie a cerealelor integrale, peste, carne de pui,
seminte, nuci si alune; o dieta bogata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu sunca si dressing de branza
27 May 2013
Salata
cu sunca si dressing de branza din: salata verde mixta, morcovi, fasole
edamame, castravete, sunca, afine, branza, mure, maioneza, lapte, suc
de lamaie, sare, piper, praf de ceapa. Ingrediente pentru salata:
Salata verde mixta ½ ceasca de felii de morcovi, taiati bucati ¼ cana de
fasole edamame ½ ceasca de felii de castravete…
Read more »
Read more »
Salata de calamari
27 May 2013
Salata
de calamari din: zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper,
calamari, ardei iute, capere, ghimbir, ulei de masline, telina.
Ingrediente: zeama a doua lamai 6 catei de usturoi pisati jumatate de
legatura de patrunjel sau busuioc tocata sare si piper dupa gust un
kilogram si jumatate de calamari un ardei iute feliute o mana…
Read more »
Read more »
Supa de rosii si morcovi
27 May 2013
Supa
de rosii si morcovi din: ceapa, rosii, morcovi, usturoi, ulei de
masline, frunze de busuioc, apa, lapte, sare, piper. Ingrediente: o
ceapa mare feliata subtire 6 rosii jumatate de kilogramd e morcovi 5
catei de usturoi o lingura de ulei de masline o mana de frunze de
busuioc tocate 2 cani de apa o…
Read more »
Read more »
Cotlet aromat
27 May 2013
Cotlet
aromat din: cotlet dezosat de porc, otet, suc de rosii, ketchup,
mustar, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cotlet dezosat de
porc o lingura otet 100 ml suc de rosii 2 linguri ketchup o lingura
mustar o lingura zahar o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se
amestecă sucul de roşii…
Read more »
Read more »
Snitel vienez cu salată de castraveti
27 May 2013
Snitel
vienez cu salată de castraveti din: cartofi rosii, sare, castravete,
smantana, piper, mustar, ceapa, bacon afumat, unt, muschi de vitel,
faina, oua, pesmet, marar. Ingrediente: 750 g cartofi rosii sare 1
castravete 125 g smantana piper 1 lingurita mustar 1 ceapa 75 g bacon
afumat impanat 5 linguri unt 4 felii de muschi de…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu salsa
27 May 2013
Creveti
la gratar cu salsa din: creveti, frunze de patrunjel, usturoi, ghimbir,
ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
kg creveti, cu sau fara piele Salsa 1 cana frunze de patrunjel
proaspat, tocate 2 catei de usturoi, cojiti si zdrobiti 1 lingura
ghimbir decojit si zdrobit 1 ardei iute fara…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu vita
27 May 2013
Salata
picanta cu vita din: ulei, antricot de vita, usturoi, ghimbir,
lemongrass, ardei iute, piper, pastai verzi, busuioc, sos de peste, suc
de lime, salata verde. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal ori de
rapita 345 g de antricot de vita tocat o ceapa rosie, tocata fin doi
catei mari de usturoi, tocati doua lingurite…
Read more »
Read more »
Prajitura rapida cu capsune
27 May 2013
Prajitura
rapida cu capsune din: oua, zahar, faina, praf de copt, capsune, ulei.
Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 125 g faina un pliculet praf de copt 200
g capsune 50 ml ulei Mod de preparare: Ouăle si zahărul se mixează
cel puţin 15 minute şi după ce s-a obţinut o cremă albă, spumoasă…
Read more »
Read more »
Salata de biban cu mandarine si radacinoase
27 May 2013
Salata
de biban cu mandarine si radacinoase din: ardei grasi, seminte de
susan, morcovi, ceapa, tulpina de telina, mandarine, rosie, ghimbir,
biban, ulei de susan, otet de orez, usturoi, ceapa verde, suc de
portocale, sos de soia, amidon de porumb, ulei de masline. Ingrediente: 2
ardei grasi feliati un sfert de lingurita de seminte de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu vitel si spanac
27 May 2013
Cannelloni
cu vitel si spanac din: cannelloni, ulei de masline, ceapa rosie,
pulpa de vitel, spanac, rosii, sare, piper, verdeata, unt, faina,
smantana, lapte, ou, parmezan. Ingrediente: 16 bucati cannelloni 4
linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 400 g pulpa de vitel 1 snop de
spanac proaspat 5 linguri rosii decojite si taiate cuburi…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel
27 May 2013
Ciorba
de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme,
rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc.
Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme
tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati
cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu burger de curcan
27 May 2013
Salata
cu burger de curcan din: carne tocata de curcan, patrunjel, usturoi,
sos worcestershire, sare, maioneza, sos de soia, zahar brun, ceapa,
usturoi, piper, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, rosii
cherry, branza albastra. Ingrediente pentru burgeri: 1 kg carne tocata
de curcan 1/2 cana patrunjel tocat 3 catei de usturoi, tocati 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de porumb si capsune
27 May 2013
Prajitura
cu fulgi de porumb si capsune din: fulgi de porumb, unt, frisca,
capsune. Ingrediente: 400 g fulgi de porumb 200 g unt 500 ml frisca
lichida dulce 350 g capsune Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc,
fără însă a-l fierbe si se păstrează la loc cald. Fulgii de porumb se
mărunţesc,…
Read more »
Read more »
Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel
27 May 2013
Penne
cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel,
capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste
penne. Ingrediente: 2 ardei capia 1 legtura patrunjel 2 linguri capere o
lingura otet balsamic alb sare piper 2 catei de usturoi curatati 8
lingurita ulei de masline 500 g paste penne…
Read more »
Read more »
Crochete gustoase de cascaval
27 May 2013
Crochete
gustoase de cascaval din: sunca, cascaval, albusuri, faina, pesmet,
ulei, piper. Ingrediente: 2 felii sunca 300 g cascaval ras 3 albusuri 4
linguri faina 4-5 linguri pesmet fin ulei pentru prajit piper Mod de
preparare: Se taie bucăţi foarte mici şunca, iar albuşurile se bat
spumă, până aproape să semene cu bezeaua. Apoi,…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Caldo verde
27 May 2013
Caldo
verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute,
maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina,
salata, patrunjel. Ingrediente: 300 de grame de ciuperci (fie
champignon, fie pleurotus) 2 linguri de ulei de masline un praz feliat
subtire 3 catei de usturoi zdrobiti un ardei iute curatat sau nu de…
Read more »
Read more »
Hamburger cu carne de vita
27 May 2013
Hamburger
cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, seminte de coriandru, boia
iute, sare, piper, pesmet, ou, concentrat de vita. Ingrediente: 500 g
carne de vita tocata 1/2 ceapa medie, tocata marunt sau rasa 1/4
lingurita seminte de coriandru macinate 1/4 lingurita boia iute sare
piper proaspat macinat 2-3 linguri pesmet proaspat 1…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci
27 May 2013
Salata
de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei,
vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare,
piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g
dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti 1 ceapa rosie
ulei de masline sare piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pateuri cu pui, legume si branza
27 May 2013
Pateuri
cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de
masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra,
sos de branza albastra. Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta
1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos
picant 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu dovlecei
27 May 2013
Supa
de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina,
morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel,
branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de
dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2
morcovi 2 cepe tocate 3 catei…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza dulce, gratinata
27 May 2013
Placinta
cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci,
smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt
gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2
linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri
de gris 100 g stafide sare…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale, avocado si rosii
27 May 2013
Salata
cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline,
ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2
portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde
ulei de măsline sare lămâie piper alb Mod de preparare: Curătă
portocala de coajă si pielite. Feliază apoi fructul și…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu capsuni
27 May 2013
Tort
de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra,
sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de
capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g
zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate in plus: 400 g frisca
125 g ciocolata amaruie 2…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa cu fructe de mare
27 May 2013
Salata
delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin,
ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici,
calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa
o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa
tocata 2 tulpini de…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si carne de crab
27 May 2013
Paste
cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de
sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi,
ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de
broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de
crab 20 g…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste si verdeturi
27 May 2013
Supa
de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt,
marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de
legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2
oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate
cateva fire de patrunjel tocate…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Ceviche
27 May 2013
Ceviche
din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei
gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea
tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici
feliate 3 cani de zeama de limeta o cana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lapte batut aromat
27 May 2013
Lapte
batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de
curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de
mustar. Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti
verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat 1 crenguta
frunze de curry Sare 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu avocado
27 May 2013
Supa
de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci,
seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar.
Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de
usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de
sos de soia o cana…
Read more »
Read more »
Paste cu sos si somon
27 May 2013
Paste
cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana,
sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml
supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml
smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g…
Read more »
Read more »
Clătite cu seminţe de chia
27 May 2013
Caltite
cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena,
miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau
Salvia hispanica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei
plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte
utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.…
Read more »
Read more »
Salata italieneasca cu crutoane
27 May 2013
Salata
italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti,
dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete
3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un
dovlecei cubulete o mana de frunze de busuioc tocate jumatate de
lingurita de…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu morcovi
27 May 2013
Supa
de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa
filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan.
Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici
un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de
aproximativ 3 centimetri curăţat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan
26 May 2013
Salata
de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei,
ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan,
dressing, condimente, piper. Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel,
taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii
2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust…
Read more »
Read more »
Tocanita de calamari
26 May 2013
Tocanita
de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi,
sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel,
fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o
ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate
de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de căpşuni
26 May 2013
Tartine
cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar
75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de
lamaie 500 g frisca Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu…
Read more »
Read more »
Panzanella cu somon
26 May 2013
Panzanella
cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei
de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon.
Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet
de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei
de masline felii de paine…
Read more »
Read more »
Zabaione cu capsuni
26 May 2013
Zabaione
cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de
lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2
lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni
pentru desert Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste apa la 80C.
Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund…
Read more »
Read more »
Antricoate cu oţet balsamic şi smochine
26 May 2013
Antricoate
cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de
smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si
usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte
otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un
pic de zahar brun) 1/4 cana dulceata sau gem…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu branza Gruyere
26 May 2013
Supa
de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin
rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un
sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o
lingurita de sherry…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste
26 May 2013
Tocanita
de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de
masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute,
patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare
(halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de
zeama de limeta sare si piper…
Read more »
Read more »
Salata verde cu sunca, parmezan si pesto
26 May 2013
Salata
verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca,
parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri
migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie sare
piper 4 capatani mici salata verde 200 g sunca…
Read more »
Read more »
Paste cu peste afumat
26 May 2013
Paste
cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1
cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de
masline sare si piper dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pastele
conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
26 May 2013
Supa
crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa
de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel
verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana
sare 1 praf nucsoara Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet
de apă rece şi se decupează…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Baghete la gratar cu ierburi aromatice
26 May 2013
Baghete
la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel,
oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta. Ingrediente: 1/2
cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1
lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper
negru macinat 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tacos de peste
26 May 2013
Tacos
de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata,
salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de
limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu
carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de apa
feliata subtire cateva foi de salata crocanta salsa guacamole…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu capsuni
26 May 2013
Budinca
de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de
vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de
migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml
lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1
baton de vanilie (miezul…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci
26 May 2013
Rulada
cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema
de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare,
piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza
de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne
tocata 1 ou sare…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu branza si crutoane
26 May 2013
Supa
de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar,
sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar,
paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert
de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa
tocata un cartof mare cuburi 2 catei…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici, creveti si ansoa
26 May 2013
Spaghete
cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa,
rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline
4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii
cuburi 200 ml vin alb sec 500…
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel
26 May 2013
Risotto
cu sparanghel din: sparanghel verde, sare, lapte, ceapa, unt, orez,
vin, supa de legume, smantana, parmezan. Inrgediente: 200 g sparanghel
verde sare 200 ml lapte 1 ceapa 40 g unt 350 g orez cu bob rotund 250 ml
vin alb 500 ml supa de legume 50 ml smantana 100 g parmezan ras Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de portocale
26 May 2013
Suc
de portocale din: portocale, lamaie, zahar, sare, gheata.
Ingrediente: 3 portocale 1 lamaie 1 lingurile zahar 1 vart de cutit de
sare Cuburi de gheata Mod de preparare: Stoarceti sucul de la
portocale, puneti intr-un recipient potrivit. Stoarceti sucul de lamaie
si adaugati zaharul. Amestecati bine. Adaugati cuburi de gheata si…
Read more »
Read more »
Supa de anghinare cu usturoi copt
26 May 2013
Supa
de anghinare cu usturoi copt din: usturoi, zahar brun, sare de mare,
anghinare, ceapa, unt, vin, sare, piper, supa de legume, cimbru.
Ingrediente: o capatana de usturoi o lingura de zahar brun sare de mare
500 g anghinare, curatata si feliata o ceapa de apa tocata o lingura de
unt nesarat 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu muştar de Dijon
26 May 2013
Cotlet
de miel cu muştar de Dijon din: cotlete de miel, mustar de dijon, sos
worcestershire, usturoi, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 bucati
cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cana mustar de Dijon 2
linguri sos Worcestershire 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingurita
fulgi de ardei iute Mod…
Read more »
Read more »