Retete:
Rasol de peşte delicios
3 March 2013
Rasol
de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.
Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1
radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei
de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »
Read more »
Sendvis cu salata de peste
3 March 2013
Sendvis
cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov,
ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente:
300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5
linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita Mod de
preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă minestrone
3 March 2013
Supă
minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de
legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan.
Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de
telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g
fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
3 March 2013
Pastrav
in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc,
ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4
ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu
Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi
mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu brânză şi urzici
3 March 2013
Minitarte
cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi,
oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici
proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de langustine
3 March 2013
Supa
crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz,
rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de
peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente:
1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi
125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao si coniac
3 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior
de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml
lichior de cacao Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate
ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în
shaker şi se…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu legume la cuptor
3 March 2013
Muschi
umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne
tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa
rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g
spanac (conservă) 1 ceapă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne
tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir
3 March 2013
Pui
umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala,
ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan,
seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru
verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1
radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »
Read more »
Desert: Clătite umplute
3 March 2013
Clătite
umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar,
vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura
ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos:
55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare
…
Read more »
Read more »
Pachetele rumenite
3 March 2013
Pachetele
rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml
apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g
ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper
ulei Mod de preparare: Bate oul…
Read more »
Read more »
Pudding din griş cu sos de zmeură
3 March 2013
Pudding
din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris,
zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris
1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri
zahar 1…
Read more »
Read more »
Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara
3 March 2013
Supă
de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov,
praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat
pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel
tocat sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Morcovii şi prazul se
spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Rulada de bezea si caramel sarat
3 March 2013
Rulada
de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin
alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida,
coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare
grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1
lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
3 March 2013
Piept
de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan,
lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare
si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1
pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice
legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi
3 March 2013
Ciuperci
cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2
portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de
masline 1 lingura marar tocat sare Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele pufoase cu banane
3 March 2013
Gogoşele
pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom,
scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra.
Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie
uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf
nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Aperitiv picant
3 March 2013
Aperitiv
picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel
ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1
lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel
3 March 2013
Ciuperci
cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei,
otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici
2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet
balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »
Read more »
Chec pufos
3 March 2013
Chec
pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g
unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat Mod de
preparare: Se amestecă făina si praful de copt. Separat, se freacă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti
2 March 2013
Cheesecake
cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon
de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta
de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri
de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »
Read more »
Desert: Briose cu fructe
2 March 2013
Briose
cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare,
fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit
150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf
sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui si paste
2 March 2013
Ciorba
de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei
gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o
tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g
paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sardine in camasa
2 March 2013
Sardine
in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite
curry 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se
spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie.…
Read more »
Read more »
Placintele cu morcovi
2 March 2013
Placintele
cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt,
faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura
cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g
faina sare Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina
amestecata cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui
2 March 2013
Supă
de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de
legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1
praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de
soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui Mod de preparare:
Prazul se curăţă,…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de piper
2 March 2013
Vita
cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana,
galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare
pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un
galbenus 1/2 lingura coniac Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc
câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune în oţet balsamic
2 March 2013
Ciuperci
brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin,
rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei
iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze
de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet
balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci, pui si sos
2 March 2013
Orez
cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui,
ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri
orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g
piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu smantana
2 March 2013
Pulpe
de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui,
smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui
intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana
de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel
sau marar Mod…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde
2 March 2013
Salată
de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci,
conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare,
piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida
250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2
linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu salata
2 March 2013
Friptura
de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de
lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado
sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru Mod de
preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
2 March 2013
Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi,
ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1
pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de
ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru
servire Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada de dovleac cu branza dulce
2 March 2013
Rulada
de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema
de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema
mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente:
pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar
vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu cremă de brânză
2 March 2013
Cartofi
umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de
vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata
verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g
branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g
smantana 100 g sunca de…
Read more »
Read more »
Tartă-aperitiv cu brânză
2 March 2013
Tartă-aperitiv
cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina
50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4
oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se cerne
făina într-un bol şi,…
Read more »
Read more »
Bors cu mazare si paste
2 March 2013
Bors
cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi,
morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si
leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4
cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust
50 g paste 4 linguri…
Read more »
Read more »
Jeleu de mandarine
2 March 2013
Jeleu
de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de
rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.
Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g
compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf
de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »
Read more »
Tocană de vită cu morcovi
2 March 2013
Tocană
de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei,
cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita
pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei
o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul
2 March 2013
Pește
la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie,
fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente:
120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie
Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »
Read more »
Ccktail cu lichior de cafea si smantana
2 March 2013
Ccktail
cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana.
Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână Mod de preparare:
Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3
cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Pateuri cu carne de vita
2 March 2013
Pateuri
cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g
unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare Mod
de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »
Read more »
Crap aromat
2 March 2013
Crap
aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie,
ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si
sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia
ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1
ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de ciocolata si castane
2 March 2013
Rulada
cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de
vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de
vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura
pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu dovleac si nuci de pin
2 March 2013
Salata
de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si
spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4
linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir
razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos de muştar
2 March 2013
Friptură
cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana,
mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o
lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o
lingura mustar iute o lingurita miere sare Mod de preparare: In
tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao
2 March 2013
Cocktail
cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si
zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de
cacao 15 ml zeamă de portocală Mod de preparare: Se introduc într-un
shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se
agită…
Read more »
Read more »
Peşte în sos picant
2 March 2013
Peşte
în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate,
sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap
mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta
de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide
2 March 2013
Orez
cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de
cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si
stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4
linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai
mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »
Read more »
Pui Cacciatore
2 March 2013
Pui
Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa,
usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si
patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui
dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în
felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu usturoi şi sparanghel
2 March 2013
Ciorbă
cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi,
radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors
si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4
catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2
ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu cimbru si limette
2 March 2013
Se
taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se
amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne, sucul de
la 2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi
pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se
tăvălește și se…
Read more »
Read more »
Piure cu sofran si telina
2 March 2013
Piure
cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara,
usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250
ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara
razuita 2 linguri ulei de masline 1 legatura…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita si ceapa rosie
2 March 2013
Salata
cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie,
sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un
kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri
capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei Mod de preparare:
Carnea se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pandispanul
1 March 2013
Daca
doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura
delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos
modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce
trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul
oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de sfecla
1 March 2013
O
supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este
delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat
rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de
usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1
lingurița…
Read more »
Read more »
Peşte în sos de ciuperci
1 March 2013
Peşte
în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin,
mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g
file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar
cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte şi pătrunjel
1 March 2013
Supă
cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua,
sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat,
pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara Mod de
preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până
se obţine o spumă. Se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu struguri
1 March 2013
Salată
de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza
vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde
3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci
cateva boabe de strugure sare Mod de preparare: Spală cartofii şi
fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »
Read more »
Biban la cuptor cu lămâie şi capere
1 March 2013
Biban
la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai,
capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt
200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat Mod
de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »
Read more »
Chec cu rom si caise confiate
1 March 2013
Chec
cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina
integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate,
margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de
ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80
g faina integrala 80 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu roşii, mozarella si măsline
1 March 2013
Crostini
cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline,
usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente:
4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii
de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns
hartia de copt Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »
Read more »
Bors taranesc cu praz
1 March 2013
Bors
taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi,
telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat
si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi
un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o
legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici umplute
1 March 2013
Cu
siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si
mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le
pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute
cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in
mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »
Read more »
Tagine cu carne de vita
1 March 2013
Tagine
cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale,
concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia.
Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4
linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »
Read more »
Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci
1 March 2013
Salată
de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de
lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3
linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan
sare piper macinat 80 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Banane caramel
1 March 2013
Banane
caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de
vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane
mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de
scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata
neagra 1 plic cu zahar pudra Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel
1 March 2013
Rulouri
cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si
fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal
Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de
preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime.
Dezosati carnea de miel.…
Read more »
Read more »
Medalioane gratinate cu legume si gnocchi
1 March 2013
Medalioane
gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file
de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu
seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura
patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa
sare piper 1 ou…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si migdale
1 March 2013
Prajitura
cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara,
migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare.
Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1
linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât
cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane
1 March 2013
Salată
de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua,
gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare,
piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale.
Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic
200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu praz
1 March 2013
Bors
de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi,
piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute.
Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2
morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300
ml…
Read more »
Read more »
Sandwich cu omleta si somon
1 March 2013
Sandwich
cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat,
lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara
densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon
afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust Mod…
Read more »
Read more »
Pateu cu ciuperci si castane
1 March 2013
Pateu
cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt,
ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de
susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin
alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci,
taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale
1 March 2013
Tarta
cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou,
merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon,
scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala,
nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare,
sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut
ușor…
Read more »
Read more »
Desert de lamaie
1 March 2013
Desert
de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello,
frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja
rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri
limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g
pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »
Read more »
Naut cu sos de patrunjel
1 March 2013
Naut
cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei
gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei
gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Ananas cu piept de pui
1 March 2013
Ananas
cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos
de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac.
Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2
linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu
sos de…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de sardine
1 March 2013
Salată
de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina,
gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc,
ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli
mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras galben 2 cepe…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă de măsline
1 March 2013
Pastă
de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:
500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi
sare Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine
măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă
se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »
Read more »
Naut cu cuscus si carnati chorizo
1 March 2013
Naut
cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa,
unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert
2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei.
Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Crema de ou cu glazura de zahar ars
1 March 2013
Crema
de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie,
scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon.
Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2
lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura
3…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveţi cu mango
1 March 2013
Cocktail
de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras,
muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2
catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri
de soia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifle cu stafide
1 March 2013
Chifle
cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie,
ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa
240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g
apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide
Ingrediente pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom
1 March 2013
Cocktail
cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si
lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă
sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime,
pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză
redusă în blender, împreună…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
1 March 2013
Salată
de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare,
fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie,
sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g
creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde
100 g rosii cherry 1 ceapa mica…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova tiramisu
1 March 2013
Tort
Pavlova tiramisu din: albusuri, zahar tos, amidon, rom, alune rumenite,
cacao, lichior de cafea, ness cafe, mascarpone si frisca. Ingrediente: 6
albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingura rom 75 g alune
rumenite, tocate 1 lingura cacao 3 linguri lichior de cafea, de cacao
sau de migdale 1 lingura ness cafe…
Read more »
Read more »
Naut cu ciuperci
1 March 2013
Salata
de naut cu ciuperci din: naut, ciuperci, ceapa rosie, ceapa verde,
sare, ardei gras, ulei, otet de mere, apa, sare, usturoi, marar si
patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 400 g ciuperci 1 ceapa rosie ceapa
verde sare 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei rgas verde pentru dressing: 50
ml ulei 1 lingura cu otet…
Read more »
Read more »
Peste la gratar cu ardei si ghimbir
1 March 2013
Peste
la gratar cu ardei si ghimbir din: ghimbir, usturoi, ardei iute, ardei
gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie,
sare, piper si dorada. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 căței de usturoi 2
ardei iuți roșii 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 3 linguri
ulei 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara crema de ciocolata
28 February 2013
La
intrebarea “care este desertul tau favorit?” majoritatea veti raspunde
ceva cu ciocolata. Fie ca vorbim despre un tort, o prajitura, niste
biscuiti sau clatite, tuturor ne place sa fie cu ciocolata, asa ca ne-am
propus sa va invatam sa preparati o crema delicioasa de ciocolata pe
care s-o folositi la diverse deserturi. 3 albusuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza
28 February 2013
Salata
aromata cu ceapa si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa
verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar.
Ingrediente: 1 varza chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa
verde, tocate 2 caței de usturoi, tocat 1 lingurita de ghimbir proaspat,
ras 2 linguri pasta de Chili 1/2…
Read more »
Read more »
Tocanita dietetica de cartofi
28 February 2013
Tocanita
dietetica de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, rosii,
chimen, boia dulce, patrunjel, mazare si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi
1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri cu ulei 3 rosii 1 lingurita cu chimen 1
varf de cutit de boia dulce 5-6 frunze de patrunjel 100 g mazare sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Macaroane cu măsline
28 February 2013
Macaroane
cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras,
spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare.
Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200 g măsline
fără sâmburi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de sparanghel ulei de măsline
busuioc verde oregano maghiran sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii si conopida
28 February 2013
Ciorba
de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari,
ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors.
Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi
2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4
linguri ulei un litru suc de rosii…
Read more »
Read more »
Naut cu friptura de vita
28 February 2013
Naut
cu friptura de vita din: carne de vita, ou, pesmet, naut, patrunjel,
ulei, maioneza, mustar, usturoi, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de vita 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 cana cu naut
fiert patrunjel ulei pentru sos: 5 linguri cu maioneza 1 lingura cu
mustar 5-6 catei de…
Read more »
Read more »
Clatite din cartofi
28 February 2013
Clatite
din cartofi din: cartofi, ou, faina, apa mientala, ciuperci, marar,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 cartofi 1 ou 3 linguri cu faina 1/2
pahar cu apa minerala 300 g ciuperci 1 legatura de marar sare piper ulei
Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică.
Amestecă-i cu oul bătut, făina,…
Read more »
Read more »
Prune caramel cu carne
28 February 2013
Prune
caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa,
zahar, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc sau
vitel, taiata cuburi 500 g prune uscate afumate 1 ceapa potrivita 1
lingura cu zahar 2-3 linguri cu ulei 2 lingurite cu faina sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata arabeasca
28 February 2013
Salata
arabeasca din: patrunjel, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline,
zeama de lamaie, germani de grau si rosie. Ingrediente: 3-4 legaturi
patrunjel sare 6 rosii o legatura ceapa 3-4 catei de usturoi 4 linguri
ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 200 g germeni de grau o rosie
pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Saleuri cu crema de branza
28 February 2013
Saleuri
cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri,
zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea
soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare
si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 1/2 pachet praf de
copt 125 g unt sau…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de fasole cu praz
28 February 2013
Iahnie
de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii,
cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole 2 morcovi 1 fir de praz 1 ceapă 1 cană cu suc de roşii 1
crenguţă de cimbru 2-3 foi de dafin 1 legătură de pătrunjel ulei sare
piper…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si suc de portocale
28 February 2013
Cocktail
cu vodca si suc de portocale din: vodca, lichior, suc de potocala si
menta. Ingrediente: 45 ml vodcă 30 ml lichior/schnapps de piersici 120
ml suc de portocale 1 felie de portocală şi o frunzuliţă de mentă,
pentru decor Mod de preparare: Se pun vodca şi lichiorul de piersici
în shaker şi se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet
28 February 2013
Coaste
de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de
masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi,
mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1
lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare
pentru servire Ingrediente pentru crusta:…
Read more »
Read more »
Musaca olteneasca
28 February 2013
Musaca
olteneasca din: cartofi, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, sare,
piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti 1 kg carne tocata de porc
1/2 kg ciuperci 3-4 cepe sare piper 2 oua Mod de preparare: Cartofii
fierţi îi dai prin maşina de tocat împreună cu carnea. Ceapa o căleşti
împreună cu ciupercile…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu rozmarin
28 February 2013
Ratatouille
cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi,
rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 300 g
dovlecei mici 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben
300 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin proaspat 7
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Pere in sos de vin
28 February 2013
Pere
in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara,
coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si
nucsoara. Ingrediente: 8 pere 1 l vin rosu 100 g zahar pudra 2 linguri
cu miere 2 linguri cu scortisoara coaja rasa de la o portocala esenta de
vanilie cuisoare…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti
28 February 2013
Cartofi
crocanti din: cartofi, parmezan, usturoi, carne tocata de mancat, rosii
cherry, patrunjel verde, chimen, malai, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 4 cartofi 200 g parmezan 4 catei de usturoi 300 g carne
tocata de manzat 10-12 rosii cherry patrunjel verde 1 lingurita cu
chimen pisat malai sare piper ulei de masline …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci picant
28 February 2013
Ghiveci
picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa,
fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de
legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper.
Ingrediente: 6-7 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 1-2 ardei grasi 1 ardei
iute 2 cepe 1 cana cu fasole…
Read more »
Read more »
Placinta de homar
28 February 2013
Placinta
de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina,
lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou.
Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov
facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata
3/4 cana faina 1 cana lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume
28 February 2013
Salata
de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti,
sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si
maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8
masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper
negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Read more »
Read more »
Tigaie cu fructe de padure
28 February 2013
Tigaie
cu fructe de padure din: faina, zahar, sare, oua, zahar vanilat, lapte,
zahar pudra, unt si fructe de padure. Ingrediente: 75 g faina 25 g
zahar un praf de sare 2 oua 1 pliculet cu zahar vanilat 110 ml lapte 2
linguri zahar pudra (pentru pudrat) 60 g unt pentru uns tava fructe de…
Read more »
Read more »
Sparanghel verde cu sos
28 February 2013
Sparanghel
verde cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 ouă fierte tari 100 g
unt 1 lămâie 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se
decupează capetele veștede sau tari ale sparanghelului și se decojesc
tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si vermut
28 February 2013
Cocktail
cu rom si vermut din: gin, rom alb si vermut alb. Ingrediente: 45 ml
gin 30 ml rom alb 30 ml vermut alb Mod de preparare: Se amesteca in
shakerul cu gheata. Se toarna intr-un pahar inalt si se serveste.
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu legume si rozmarin
28 February 2013
Tocanita
de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de
vita, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, vin rosu, gem de
coacaze, frunze de dafin si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de vita,
fara os, taiata cuburi 4 linguri faina 400 ml concentrat de vita 1
lingura ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Creveti cu paste la tigaie
28 February 2013
Creveti
cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia,
morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1
ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste
scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Tortilla cu legume
28 February 2013
Tortilla
cu legume din: ceapa rosie, ardei gras, cartofi, ulei de masline,
rosie, mazare, cimbru, patrunjel, sare, oua, lapte, praf de curry, boia,
piper si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 300 g
cartofi fierti in coaja 3 linguri ulei de masline 1 rosie 125 g mazare
tanara congelata 1 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Borş de pui cu smântână
28 February 2013
Borş
de pui cu smântână din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean.
Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut
dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe razatoare
1 ceapa, tocata 1 telina…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere caramelizate
28 February 2013
Clătite
cu mere caramelizate din: faina, ou, sare, lapte degresat, unt, ulei,
mere, scortisoara, zahar, sirop, zahar vanilat si smantana. Ingediente:
100 g faina 1 ou Un praf de sare 250 ml lapte degresat 25 g unt,
topit, apoi usor racit Ulei pentru prajit Pentru umplutura de mere: 50
g unt 3 mere, curatate de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar
28 February 2013
Cotlete
de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei
migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon.
Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare
1/4 ceasca ulei migdale 1-2 linguri ulei de măsline 1/2 ceasca supa de
pui 3 linguri lapte…
Read more »
Read more »
Omleta pufoasa
28 February 2013
Omleta
pufoasa din: oua, unt, ceapa rosie, dovlecel, ardei gras, sare si
piper. Ingrediente: 5-6 oua 50-60 g de unt 1 ceapa rosie 1 dovlecel 1
ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Bate ouăle bine-bine
într-un castron până se fac spumă, punând puţină sare şi piper. Taie
ceapa solzişori, castravete în jumătăţi…
Read more »
Read more »
Sfintişori munteneşti (mucenici)
28 February 2013
Sfintişori
munteneşti din: faina, apa, coaja de portocala, coaja de lamaie, zahar
nuca, esenta de rom, scortisoara si sare. Ingrediente: 500 g faina 200
ml apa foarte calda 4 l apa coaja de la 3 portocale coaja de la o lamaie
mare 400 g zahar nuca macinata esenta de rom scortisoara sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa crema de usturoi
28 February 2013
Supa
crema de usturoi din: usturoi, ulei de masline, supa de legume, vin,
lapte, smantana, cartofi, marar uscat, sare si piper. Ingrediente: 1
capatana de usturoi 3 linguri cu ulei de masline 750 ml supa de legume 1
cescuta cu vin 750 ml lapte 200 ml smantana grasa 2 cartofi 1 lingura
cu marar uscat…
Read more »
Read more »
Tochitura din maruntaie de pui
28 February 2013
Tochitura
din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate,
amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu
si ulei. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei) 1
lingura de legume deshidratate amestec condimente uscate (usturoi,
maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason) 9-10
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Tigaie picantă şi aromată
28 February 2013
Tigaie
picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei,
scortisoara, cimbru si piper. Ingrediente: 1 conserva cu naut 250 g
carnati picanti 1 ceapa 1 ardei gras 3 linguri cu ulei 2 bete de
scortisoara cimbru piper Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul
mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi
27 February 2013
Gnocchi
cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de
dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru,
scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1
bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan
ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara iaurtul de casa
27 February 2013
Iaurtul
facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat
cel cumparat din magazin. De aceea, noi va recomandam sa incercati sa
preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa
rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra. 1 litru lapte integral si
proaspat 2 linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata
27 February 2013
Prajitura
cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua,
cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos.
Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua
20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o
portocala 1 mar 1…
Read more »
Read more »
Budincă cu lămâie şi gem
27 February 2013
Budincă
cu lămâie şi gem din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt,
coaja de lamaie si gem de fructe. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 4
oua, 3 dintre ele separate 100 g migdale, macinate grosier 50 g faina 1
praf de copt coaja rasa de la o lamaie 100 g gem…
Read more »
Read more »
Salata cu ficat
27 February 2013
Salata
cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie,
coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel
2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie
frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper Mod de
preparare: Curăţă de…
Read more »
Read more »
Sufleu de praz cu spanac
27 February 2013
Sufleu
de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac
si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml
smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g
spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica Mod de preparare: Topeşte
untul într-o tigaie încinsă,…
Read more »
Read more »
Pui cu spanac
27 February 2013
Pui
cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare,
piepr, oregano si otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara
piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano
otet balsamic Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi
condimentezi cu sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească cu carne
27 February 2013
Ciorbă
ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel,
untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida,
concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si
galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi
mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2
ardei…
Read more »
Read more »
Rulouri cu legume
27 February 2013
Rulouri
cu legume din: branza feta, rosii uscate, ardei copti, patrunjel,
aluat, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, linte, pesmet si ulei.
Ingrediente: 200 g branza feta, sfaramata 100 g rosii uscate, din
conserva 300 g ardei copti, bine scuris, taiati fasii 3 linguri
patrunjel, proaspat tocat 8 foi de aluat fraged 1/2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu carne (Pelmeni)
27 February 2013
Coltunasi
cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou
sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus
unt patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Intr-un vas mai
adânc, amestecă făina cernută…
Read more »
Read more »
Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata
27 February 2013
Salata
cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde,
broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de
spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si
coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g fasole verde 250 g
broccoli 250 g mazare (le poti gasi pe…
Read more »
Read more »
Supa mexicana cu carne de vita
27 February 2013
Supa
mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi,
cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de
rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano.
Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari
2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Chiftelute suedeze
27 February 2013
Chiftelute
suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte,
usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g
carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie
mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu
mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna vegetariana
27 February 2013
Lasagna
vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc,
suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi
lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa
mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1
linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »
Read more »
Copane picante cu garnitura
27 February 2013
Copane
picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce,
mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii,
ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g
fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei
pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Read more »
Read more »
Salata rosie cu peste
27 February 2013
Salata
rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori
murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste
afumat 2-3 castraveciori murati maioneza Mod de preparare: Fierbe
cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i
şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei si sos Pesto
27 February 2013
Paste
cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de
floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, dati pe
razatoarea mare 400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si
mazare congelata sau fasole verde) Sucul si coaja rasa…
Read more »
Read more »
Tarte portugheze
27 February 2013
Tarte
portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei,
galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente:
pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml
sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9
galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Read more »
Read more »
Pui la tava cu rosii
27 February 2013
Pui
la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia,
patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos
chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii
2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de
floarea soarelui sos de…
Read more »
Read more »
Ochiuri surpriza
27 February 2013
Ochiuri
surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu
ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in
sos tomat 300 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de miel
27 February 2013
Un
preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o
alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu
de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de
usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar
Dijon 60g pesmet…
Read more »
Read more »
Legume călite în sos dulce acrişor
27 February 2013
Legume
călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de
lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra
de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai
si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati
fasii 400 g porumb in conserva…
Read more »
Read more »
Supa de spanac
27 February 2013
Supa
de spanac din: spanac, unt, lapte, ceapa, faina, ou, sare si piper.
Ingrediente: 600 g spanac 60 g unt 100 ml lapte 150 g ceapa 40 g faina 1
ou sare piper Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli
în mai multe ape şi apoi îl opăreşti. Dacă ai pus spanac…
Read more »
Read more »
Mozzarella picanta
27 February 2013
Mozzarella
picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de
masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc.
Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper
2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite
pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume si portocala
27 February 2013
Cuşcuş
cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi,
concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac,
rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea
soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1
baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal
400…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu cimbru sau coriandru
27 February 2013
Ciorba
de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen,
ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei
rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1
lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in
conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Read more »
Read more »
Milkshake de banane
27 February 2013
Milkshake
de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie
Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu
blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci.
Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu sos alb
27 February 2013
Chifteluţe
de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua,
usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti
verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1
ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de
usturoi sare…
Read more »
Read more »
Tocana din carne de porc
27 February 2013
Tocana
din carne de porc din: muschi de porc, rosii, ceapa, usturoi, gogosari,
ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si cascaval.
Ingrediente: 600 g muschi de porc 800 g rosii 2 cepe 4 catei usturoi 4
ardei sau gogosari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper boabe
si macinat o legatura patrunjel 40…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu sos mediteranean
27 February 2013
Salata
cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare,
piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3
ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie
sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta
maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere …
Read more »
Read more »
Cocktail cu vermut si gin
27 February 2013
Cocktail
cu vermut si gin din: gin, vermut alb, suc de portocale si orange
curacao. Ingrediente: 45 ml gin 15 ml vermut alb sec 30 ml suc de
portocale 1/2 lingurita Orange Curacao Mod de preparare: Se amesteca
toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna intr-un pahar
cocktail.
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu nucsoara
27 February 2013
Supa
crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei
gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara. Dacă vrei,
poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un
condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei
supe. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2…
Read more »
Read more »
Ton cu fasole si ceapa
27 February 2013
Ton
cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie,
ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton.
Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole
albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri
muștar 5 linguri oțet balsamic…
Read more »
Read more »
Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar
27 February 2013
Plăcinte
ardeleneşti cu urdă si mărar din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare,
urda, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 kg faina 2 cuburi
drojdie 1 cana lapte 1 cana apa 1 lingura zahar un praf sare pentru
umplutura: 1 kg de urda 2 legaturi de marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu legume si taitei
27 February 2013
Bors
de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute,
ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina
si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei
capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o
legatura patrunjel piper pentru taitei: un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de sparanghel
26 February 2013
O
supa extrem de savuroasa este supa crema de sparanghel. Nu numai ca
este sanatoasa, dar este si foarte bogata in vitamine si va ajuta sa va
mentineti sanatatea mereu buna. Ingrediente: 1 kg sparanghel 100 g
Cartofi 35g ceapa 1 catel de usturoi 700 ml de supa de pui sau de legume
30 g…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu cascaval
26 February 2013
Salata
de fructe cu cascaval din: pepene galebn, caise, capsuni, zmeura,
papadie, cascaval afumat, ulei de nuci, nuci de cju, lamaie, zahar si
busuioc tocat. Ingrediente: 1 pepene galben 4 caise 500 g capsuni 250 g
zmeura 100 g papadie 250 g cascaval afumat 3 linguri ulei de nuci 60 g
nuci de caju 1…
Read more »
Read more »
Specialitate moldovenească (mucenici)
26 February 2013
Specialitate
moldovenească din: faina, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt,
coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta.
Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 25 g drojdie proaspata 120 g
zahar 2 oua un praf sare 250 ml lapte 50 ml ulei 50 g unt coaja de
lamaie si portocala pentru sirop:…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc
26 February 2013
Frigarui
cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut,
piept afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata
verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g
piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata
verde 3-4 rosii…
Read more »
Read more »
Smoothie exotic
26 February 2013
Smoothie
exotic din: mango, papaya, banana, zeama de portocala si miere.
Ingrediente: 1 mango bine copt 1 papaya mic, bine copt 1 banana 400 ml
zeama de portocala 4 lingurite miere Mod de preparare: Cureti fructele
de coaja si samburi si tai pulpa cubulete. Mixezi fructele impreuna cu
zeama de portocale si potrivesti gustul…
Read more »
Read more »
Salata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry
26 February 2013
Salata
speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry din: salata, oua,
spanac, lamaie, rosii cherry, unt, castraveti, otet balsamic, bagheta,
usturoi, ceapa verde, pipet de pui, faina, ulei si sare. Ingrediente: o
salata medie verde 2 oua 2 legatura spanac o lamaie 300 g rosii cherry
50 g unt 2 castraveti 2-3 lingurite otet balsamic…
Read more »
Read more »
Pui cu crusta de alune si garnitura de pepeni
26 February 2013
Pui
cu crusta de alune si garnitura de pepeni din: papadie, pepene galben,
gem, sare, sucul de portocala, suc de lamaie, ulei de nuci, lamaita,
ciuperci, ulei, piper, piept de pui, ou, faina si alune. Ingrediente:
300 g papadie 1 pepene galben 1 lingura gem sare sucul de la 1 portocala
3 linguri suc de…
Read more »
Read more »