Retete:
File de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde
20 February 2013
File
de porc cu fulgi de ardei iute si ceapă verde din: file de porc, ulei
de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, unt, otet
de vin alb, zahar, piper si sare. Ingrediente: 500 g filé de porc 3
linguri ulei de măsline 1 linguriță suc de lămâie 1/2 linguriță fulgi…
Read more »
Read more »
Aspic de legume si piept de pui
20 February 2013
Aspic
de legume si piept de pui din: oua, mazare, fasole verde, morcovi,
piept de pui, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 6 oua 150 g
mazare 150 g fasole verde 125 g morcovi 200 g piept de pui 500 ml supa
de legume 10 g gelatina granule sare Mod de preparare: Spăla…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu creier
20 February 2013
Pateu
de ficat cu creier din: ficat, unt, creier, ciuperci, sare, piper si
coniac. Ingrediente: 400 g ficat 150 g unt 250 g creier 250 g ciuperci
sare piper 50 ml coniac Mod de preparare: Speli şi ţii ficatul în
lapte câteva ore şi apoi fierbi ficatul tot în lapte. Ţii creierul în
apă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cupolă de orez cu năut
20 February 2013
Cupolă
de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cana de orez 1 conserva cu naut 1
ceapa 3 cani cu supa de legume (pui) 1/4 pachet cu unt 1/4 lingurita cu
sofran sare piper ulei Mod de preparare: Toaca marunt ceapa si…
Read more »
Read more »
Pasca cu ciocolata
20 February 2013
Pasca
cu ciocolata din: biscuiti simpli, cacao, miez de nuca, unt, ou, lapte,
branza de vaci, frisca, zeama de portocala, coaja de portocala,
dulceata, ciocolata neagra si coniac. Ingrediente: pentru blat: 350 g
biscuiti simpli 3 linguri cacao 100 g miez de nuca 150 g unt 1 ou 4-5
linguri lapte rece pentru umplutura: 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra
20 February 2013
Salata
cu varza de bruxelles, bacon, afine si branza de capra din: bacon,
varza de bruxelles, ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, afine si
branza de capra. 4 bucati bacon, tocate 4-5 cupe frunze de varza de
Bruxelles 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi pisat 2 linguri de otet
balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi cu ciuperci
20 February 2013
Chiftele
de cartofi cu ciuperci din: cartofi, sare, piper, ceapa verde,
ciuperci, ulei, cascaval si patrunjel tocat. Acest fel de macare se
poate prepara si cu alte legume (morcovi, dovlecei etc), in combinatie
cu cartofii. Ingrediente: 1 kg cartofi sare piper 1 legatura ceapa verde
400 g ciuperci Champions 5 linguri ulei 4 felii cascaval…
Read more »
Read more »
Varza calita cu jumari
20 February 2013
Varza
calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe
de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare. Ingrediente: 2
verze potrivite 300 g piept de porc 10 boabe de piper negru 2-3 boabe de
ienibahar 1 lingurita cu seminte de marar 2 linguri cu bulion 2 linguri
cu untura…
Read more »
Read more »
Trigoane cu spanac şi feta
20 February 2013
Trigoane
cu spanac şi feta din: faina, ulei, apa, sare, spanac, branza feta,
ceapa, ou, sare, piper, nucsoara si ulei. Ingrediente: 600 g faina 3
linguri cu ulei 120 ml apa 1 lingurita cu sare pentru umplutura: 1,5 kg
spanac 300 g branza feta 1 ceapa 1 ou+1 galbenus sare piper nucsoara
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Desert cu capsuni
20 February 2013
Desert
cu capsuni din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, gelatina,
frisca, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 2 oua 80 g
zahar 100 g faina 2 linguri ulei 1 lingurita praf de copt pentru crema: 2
pliculete gelatina 250 ml frisca 80 g zahar pudra 1 pachet zahar
vanilat 250 g capsuni…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu branza si spanac
20 February 2013
Rulada
de porc cu branza si spanac din: pulpa de porc fara os, telemea,
smantana, frunze de spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g
smantana 500 g frunze de spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Cuiburi vanilate
20 February 2013
Cuiburi
vanilate din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de vanilie, sare,
ciocolata de menaj, ulei, ciocolata alba, frisca, fulgi de migdale si
bombonele. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50 ml ulei 150 g faina 2
lingurite esenta de vanilie 1 praf de sare pentru decor: 200 g ciocolata
de menaj 5 linguri ulei 100…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carnati picanţi
20 February 2013
Mancare
de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de
legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: 300 g linte 2 linguri cu unt 2 cepe 1 lingurita cu chimion
pisat 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta) 300 g carnati picanti
1 cutie cu rosii…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de rosii
20 February 2013
Chiftelute
cu sos de rosii din: carne tocata, oua, ceapa, usturoi, paine, lapte,
marar, patrunjel, sare, piper, ulei, pasta de rosii, morcov, amidon
alimentar, supa de carne, vin alb, usturoi si otet de vin. Ingrediente:
pentru chiftele 600 g carne tocata (amestec vita cu porc) 2 oua 1 ceapa 2
catei de usturoi 2 felii…
Read more »
Read more »
Turtă de morcov şi praz
20 February 2013
Turtă
de morcov şi praz din: morcovi, praz, oua, unt, iaurt, faina, piure de
cartofi, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi fierti si
tocati marunt 1 fir de praz mai mare 4 oua 125 g unt 125 ml iaurt de
baut 2-3 linguri cu faina 100 g piure de cartofi 1 plic…
Read more »
Read more »
Musaca de vitel
20 February 2013
Musaca
de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel,
rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mozzarella 200 ml lapte 1/4 pachet cu
unt sare pentru sosul rosu: 500 g carne de vitel 1 cutie cu rosii in
bulion 1 lingura…
Read more »
Read more »
Varza cu piureu de cartofi si carnaciori
20 February 2013
Varza
cu piureu de cartofi si carnaciori din: ceapa, ulei, varza acra, foi de
dafin, boabe de ienibahar, sare, piper, vin alb, cartofi, unt, lapte,
nucsoara, zahar si cabanosi. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură ulei 600 g
varză acră 2 foi de dafin 5 boabe de enibahar sare piper 250 ml vin alb
600 g…
Read more »
Read more »
Frittata cu broccoli, fasole verde si ardei
20 February 2013
Frittata
cu broccoli, fasole verde si ardei din: ardei gras, fasole verde,
broccoli, sare, oua, ulei, unt si hasmatuchi. Ingrediente: 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 250 g fasole verde 200 g broccoli sare 8 oua
piper 1 lingura ulei 2 linguri unt 1 hasmatuchi Mod de preparare: Se
spala ardeiul gras,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin alb si sampanie
20 February 2013
Cocktail
cu vin alb si sampanie din: zahar, capsune, vin alb si sampanie.
Ingrediente: 100 g zahar 1 kg capsune 1500 ml vin alb 750 ml sampanie
Mod de preparare: Se pune o jumatate din cantitatea de capsuni, fara
codite, in apa rece. Se taie in doua capsunile, se dau prin zahar si se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fondue cu doua feluri de branza
20 February 2013
Fondue
cu doua feluri de branza din: branza gruyere, branza emmental, amidon
de porumb, usturoi, suc de struguri albi, apa, otet de vin alb, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 Cana branza Gruyere, maruntita
1 1/2 Cana branza Emmental, maruntita 2 linguri de amidon de porumb 1
cațel de usturoi, cojit 1/2…
Read more »
Read more »
Ciorba acrisoara cu ou
20 February 2013
Ciorba
acrisoara cu ou din: ulei, faina, zeama de castarveti, concentrat de
legume, ceapa, oua, tarhon, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente:
50 ml ulei 2 linguri faina zeama de la un borcan de castraveti 1 lingura
concentrat de legume 1 ceapa 4-8 oua tarhon 1 foaie de dafin piper
macinat sare Mod…
Read more »
Read more »
Semiluni cu nucă
20 February 2013
Semiluni
cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca
si gem de caise. Ingrediente: 300 g faina 150 g zahar pudra 100 g unt 1
lingura cu smantana 1 ou 1 plic cu praf de copt 200 g nuca macinata gem
de caise Mod de preparare: Amesteca 70 g…
Read more »
Read more »
Paste cu carne tocata la cuptor
20 February 2013
Paste
cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita
afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de
rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si
piper. Ingrediente: 400 g paste fainoase (scurte si groase) 400 g carne
tocata (curcan, amestec de porc si vita) 50…
Read more »
Read more »
Tort delicios de primavara
20 February 2013
Tort
delicios de primavara din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt,
branza de vaci, zahar pudra, frisca, gelatina, zeama de capsuni si
capsuni. Ingrediente: pentru crema: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri
faina 2 linguri ulei 1 praf de copt pentru crema: 300 g branza de vaci
(bine scursa) 175 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Orez în straturi
20 February 2013
Orez
în straturi din: orez, ceapa, morcovi, usturoi, gulas de porc, unt, vin
alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 cana de orez cu bob rotund 2
cepe 3-4 morcovi 2-3 catei de usturoi 400 g gulas de porc (cuburi) 2
linguri cu unt 1 cana cu vin alb sec sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa gulas cu carne de vita
20 February 2013
Supa
gulas cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ulei, morcovi, telina
verde, bulion, boia dulce, usturoi, coaja de lamaie, piper, chimen,
mahiran, foaie de dafin, sare, supa de carne de vita si cartofi.
Ingrediente: 700 g carne de vită (pulpă, ceafă) 5 cepe 2 linguri ulei 2
morcovi tăiați bețișoare 400 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu zeamă de varză
20 February 2013
Ciorbă
de curcan cu zeamă de varză din: aripi si spate de curcan, morcovi,
telina, ceapa, ulei, ardei grasi, zeama de varza, patrunjel, leustean,
ardei iute si sare. Ingrediente: 600 g aripi si spate de curcan 2
morcovi 1 telina mica 2 cepe 3 linguri ulei 2 ardei grasi diferit
colorati 2 cartofi 500 ml…
Read more »
Read more »
De 1 martie, daruieste martisoare handmade
19 February 2013
Salut,
bine ne-am gasit. Daca cauti un cadou mai special, atat pentru tine,
cat si pentru cei dragi, fii fara griji, ai ajuns unde trebuie. Toate
produsele din magazin sunt handmade, fiecaruia fiindu-i acordate mult
timp si atentie. Esti bine venit sa iti dai cu parerea, sa faci o
comanda mai speciala si, bineinteles, sa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara aluatul pentru tarte
19 February 2013
Cu
siguranta va plac tartele, dar mereu sunteti in dificultate atunci cand
vine vorba de alegerea aluatului perfect pentru tarta preferata. Ne-am
gandit la dumneavoastra si am ales reteta cea mai buna de aluat pentru
ca tarta sa va iasa asa cum doriti. 500g faina 200g unt 200g zahar 2 oua
mari un varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Melcisori cu stafide si lapte
19 February 2013
Melcisori
cu stafide si lapte din: faina, drojdie, oua, zahar, ulei, lapte, sare,
coaja de lamaie, zahar vanilat, frisca, lapte, esenta de vanilie, ou,
zahar si stafide. Ingrediente: 500g faina 20g drojdie 2 oua 70g zahar 40
ml ulei 220 ml lapte un varf lingurita sare coaja rasa de la o lamaie 2
pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Friptura de rata cu portocale
19 February 2013
Friptura
de rata cu portocale din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper,
oregano si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 rata grasa 3 portocale 70
g unt 1 pahar vin sare piper oregano boia de ardei dulce Mod de
preparare: Umpli raţa cu portocala tăiată felii. O dai cu praf de sare, o
ungi…
Read more »
Read more »
Chec cu şuncă
19 February 2013
Chec
cu şuncă din: faina, praf de copt, oua, sunca, masline verzi, branza
gruyere, ulei de masline, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g
faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 4 oua 230 g sunca 10 masline verzi
230 g branza Gruyere 240 ml ulei de masline 350 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu sos de brânză
21 February 2013
Cartofi
copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute,
ulei de masline si rosii. Ingrediente: 4-6 cartofi 400 g branza grasa 2
catei de usturoi 2-3 ardei iuti 4 linguri ulei de masline 1 rosie mare
Mod de preparare: Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul
încins…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu legume
21 February 2013
Coaste
de miel cu legume din: coaste de miel, vin rosu, usturoi, ceapa rosie,
rosii cherry, fasole verde, unt, rozmarin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 800 g coaste de miel 250 ml vin rosu 1 catel de usturoi 1
ceapa rosie 100 g rosii cherry 600 g fasole verde 4 linguri cu unt
rozmarin cimbru…
Read more »
Read more »
Gustari: Crochete picante
21 February 2013
Crochete
picante din: margarina, faina, apa, otet, boia iute si sare.
Ingrediente: 1 pachet margarina 350 g faina 7 linguri cu apa 1 lingura
cu otet boia iute sare Mod de preparare: Cerne făina într-un castron
şi adaugă margarina rece tăiată în cuburi, apa rece, oţetul, un vârf de
cuţit de sare şi o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bors de varza
21 February 2013
Bors
de varza din: varza, bors, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa,
telina, morcovi, sfecla, pastarnac, sare si ulei. Ingrediente: 1 varza
mica 500 ml bors 1 radacina de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 telina mica
2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac sare ulei Mod de preparare: Taie
in rondele ceapa si radacinoasele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco
21 February 2013
Tacos
cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline,
condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie,
sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de
masline Amestec de condimente pentru tacos 1 lingura…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi
21 February 2013
Mamaliga
in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie,
slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline,
patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g malai 100 g branza de burduf
100 g telemea 100 g cascaval de oaie 100 g slaninuta 1 carnat taranesc
100 g unt 2 ardei copti 2…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry si capere
21 February 2013
Spaghete
cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry,
usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet
spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de
usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Escalop din carne de porc
21 February 2013
Escalop
din carne de porc din: carne de porc, sunca presata, ciuperci, unt, sos
brun spaniol, piper macinat, faina, vin rosu, ulei, patrunjel verde si
sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime 250 g sunca
presata 300 g ciuperci conservate 100 g unt 500 g sos brun spaniol 2 g
piper…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu pastă de peşte
21 February 2013
Bărcuţe
cu pastă de peşte din: lamaie, masline, smantana, andive, pasta de
peste, piper si sare. Ingrediente: 1 lamaie 100 g masline verzi si negre
100 g smantana 4 andive 100 g pasta de peste piper sare Mod de
preparare: Tai andivele în jumătăţi, îndepărtezi măduva, presari cu
zeama de lămâie şi le laşi…
Read more »
Read more »
Fasole cu afumatura
21 February 2013
Fasole
cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii,
ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g
fasole uscata 2 cepe mari 1-2 foi de dafin 1 lingura cu pasta de rosii 2
ardei iuti 300 g costita afumata (doar carnea) cimbru sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Gulas in paine
21 February 2013
Gulas
in paine din: carne de vita, carnati de casa, ulei, supa de carne,
ceapa, cartofi, morcovi, ardei gras, pulpa de rosii, pasta de rosii,
boia de ardei, frunze de dafin, chimen, zahar, sare, piper si painici.
Ingrediente: 500 g carne de vita 200 g carnati de casa 2 linguri ulei
200 ml supa de…
Read more »
Read more »
Ciorbă secuiască cu creier de porc
21 February 2013
Ciorbă
secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare,
piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc,
ulei, boia, faina si smantana. Ingrediente: 2 l de la zeama murata 3-4
foid e dafin sare piper 500 g varza acra 1 ceapa 100 g orez 350 g…
Read more »
Read more »
Carnaciori la minut
21 February 2013
Carnaciori
la minut din: carnaciori de bere, bacon, mustar dulce, miere.
Ingrediente: 12 carnaciori de bere 12 felii de bacon 2 linguri mustar
dulce 2 linguri miere Mod de preparare: Amesteci muştarul cu mierea de
albine într-un bol. Introduci cârnăciorii în acest amestec şi îi laşi
circa 20 de minute să se îmbibe cât…
Read more »
Read more »
Quiche rustic
21 February 2013
Quiche
rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare,
piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati. Ingrediente: 200 g
faina 1 varf de cutit sare 100 g unt 2-3 linguri apa rece 100 g
cascaval ras 2 oua 250 ml smantana mai grasa sare piper nucsoara 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui picante
21 February 2013
Aripioare
de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion,
miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata,
ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căței de usturoi 1 ardei iute 2
linguri bulion 1 lingură miere sare 1 ½…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ghimbir si curry
21 February 2013
Piept
de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt,
ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper
cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar. Ingrediente:
2 piepti de pui 180 ml lapte de cocos 245 ml iaurt 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgheri cu carne de vita
21 February 2013
Hamburgheri
cu carne de vita din: ulei de canola, ceapa rosie, telina, sos
sriracha, usturoi, ghimbir, sare, piper, carne de vita tocata, rosii,
sos hoisin, suc de limeta, chifle si salata de varza. Ingrediente: 2
linguri de ulei de canola sau ulei vegetal 2 cepe rosii, tocate 1 ceasca
telina tocata marunt 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu două creme
21 February 2013
Prăjitură
cu două creme din: zahar pudra, faina, oua, praf de copt, unt, lapte,
cacao, zahar, unt, esenta de rom, lapte, zeama de lamaie. Ingrediente:
pentru foi: 9 linguri zahar pudra 9 linguri faina 9 oua 1 pachet praf de
copt unt pentru uns tava pentru crema de cacao: 1/2 lapte dulce 3
linguri cacao…
Read more »
Read more »
Cocktail Sundowner
21 February 2013
Cocktail
Sundowner din: suc de grepfrut, sirop de afine rosii, zeama de lamaie
si tonic. Ingrediente: 8 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de afine rosii 2
cl zeama de lamaie tonic Mod de preparare: Mixam bine sucurile de
portocale si siropul de gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura
intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sufleu de gulii cu costiţă
21 February 2013
Sufleu
de gulii cu costiţă din: pulpa de porc, telemea, smantana, frunze de
spanac, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g
pulpa de porc fara os 200 g telemea rasa 150 g smantana 500 g frunze de
spanac patrunjel 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Incingi cuporul…
Read more »
Read more »
Clătite mediteraneene
21 February 2013
Clătite
mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de
vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia.
Ingrediente: 1 cescuta faina 2 oua 1 pahar cu lapte 2 lingurite cu
zahar ulei sare pentru umplutura: 30 g branza de vaci 200 g branza
telemea 100 g branza halloumi 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de miel
21 February 2013
Rulada
cu morcovi si pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, morcovi,
castravete murat, sunca, unt, busuioc, cimbru, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 900 g pulpa de miel 3 oua 1 ceapa 1 morcov 1
castarvete murat 50 g sunca 2 linguri cu unt busuioc cimbru patrunjel
ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Dieta fără foc
21 February 2013
Mic
dejun – la alegere - 200 ml suc de portocale (sau de afine, mure,
cătină, kiwi, struguri) - 150 ml lapte bătut făcut în casă, amestecat cu
fulgi de ovăz, miere şi nuci - 150 ml lapte dulce nefiert cu 2 tartine
de pâine neagră şi miere - 200 g salată de banane cu…
Read more »
Read more »
Placinta creata cu branza
21 February 2013
Placinta
creata cu branza din: foi de placinta, branza telemea, unt, oua, iaurt,
lapte si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 500 g branza
telemea 100 g unt 4 oua 300 g iaurt 80-100 ml lapte piper Mod de
preparare: Sfarama bine branza cu furculita. Adauga o jumatate de
lingurita cu piper proaspat…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma
21 February 2013
Creveti
crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi,
creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2
linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de
porumb ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se amestecă, într-un
castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara maioneza de casa
20 February 2013
Maioneza
de casa este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut, dar pentru
a preveni intoxicatia alimentara care poate fi provocata de oul crud cu
care se efectueaza,trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand
doriti sa faceti maioneza. 1 ou 200ml ulei 1/2 lamaie sare Mod de
preparare: Alegeti un ou…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale
20 February 2013
Tarta
cu gem de prune si migdale - aluat pentru tarta pe care il gasiti
pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini.
Ingrediente: pentru umplutura: 300-400g gem de prune 2 linguri cacao 2
linguri rom migdale prajite Mod de preparare: Aluatul se pregateste
dupa cum ati vazut aici. Se…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu salvie si paste
20 February 2013
Friptura
de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone,
rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de
lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala.
Ingrediente: 250 g taitei lati sare piper 3 linguri mascarpone 4-5 rosii
1 fir praz 200 g ciuperci pleurotus 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu cartofi natur
20 February 2013
Rulouri
de pui cu cartofi natur din: piept de pui, conopida, telina, ardei
gras, ceapa, fasole galbena, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
piept de pui 1 conopida 1 telina 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras galben 1 ceapa fasole galbena unt ulei sare piper Mod de
preparare: Feliază…
Read more »
Read more »
Tarta cu sfecla rosie
20 February 2013
Tarta
cu sfecla rosie din: sfecla rosie, telemea de vaca, faina, unt, lapte,
ulei, fulgi de cartofi, drojdie, oua, zahar, sare, patrunjel verde, otet
si hrean. Ingrediente: 3 sfecle rosii 100 g telemea de vaca 400 g faina
120 g unt 200 ml lapte 2-3 linguri cu ulei 100 g fulgi de cartofi 20 g…
Read more »
Read more »
Tort cupola de coacaze
20 February 2013
Tort
cupola de coacaze din: iaurt, nectar de coacaze, zahar, coacaze rosii,
gelatina, lichior de coacaze, frisca, foi de napolitana si migdale.
Ingrediente: crema: 450 g iaurt 100 ml nectar de coacaze 100 g zahar 300
g coacaze rosii 20 g gelatina 4 linguri lichior de coacaze (cassis) 400
ml frisca blat: 3 foi de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura in varza acra
20 February 2013
Sarmale
cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez,
ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata,
costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata
200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura
untura 2 morcovi rasi 100 ml…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de miel rustic
20 February 2013
Drob
cu carne de miel rustic din: prapur de miel, maruntaie de la un miel,
oua, castraveti murati, ardei gras, ulei, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaiele de la un miel (inima, ficat,
plamani si rinichi) 5 oua 2 castraveti murati 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu gogonele murate
19 February 2013
Ciorbă
de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, gogonele murate, zeama
de la gogonelele murate, frunze de leustean, frunze de patrunjel, ceapa,
morcov, pastarnac, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 400 g
fasole boabe 4 gogonele murate 1 lingurita de boai de ardei dulce 1/2 l
zeama de la gogonelele murate frunze de leustean…
Read more »
Read more »
Chiftele cu mazare
19 February 2013
Chiftele
cu mazare din: carne tocata, mazare, rosii in bulion, ceapa, paine
alba, ou, pesmet, ulei, patrunjel verde, marar verde, sare si piper.
Ingrediente: 300 g carne tocata amestec 400 g mazare congelata 1 cutie
cu rosii in bulion (tocate) 3 cepe 2 felii de paine alba, fara coaja 1
ou 2 linguri cu pesmet…
Read more »
Read more »
Fursecuri de ciocolata cu alune
19 February 2013
Fursecuri
de ciocolata cu alune din: oua, zahar brun, vanilie, fulgi de
ciocolata, alune si cacao. Fursecurile au un gust puternic de ciocolată
si se pot servi ca aperitiv, nu neapărat ca desert, mai ales dacă tot
timpul sunteţi pe fugă! Ciocolata de fapt acţionează asupra producţiei
de serotonină din creier. Hormonul care provoacă plăcere…
Read more »
Read more »
Orez la tigaie cu ardei si carne de porc
19 February 2013
Orez
la tigaie cu ardei si carne de porc din: orez, ardei gras, bacon, file
de porc, ceapa, ceapa verde, ulei, piper si coaja de lamaie.
Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 1 ardei gras rosu 1 ardei rgas
galben 100 g bacon 300 g file de porc 1 ceapa 1 legatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Rata cu ghimbir
19 February 2013
Rata
cu ghimbir din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi
aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii. Ingrediente: sos
marinata: sos de soia 500 g apa un ghimbir proaspat sare piper ierburi
aromate dupa gust ingrediente friptura: piept de rata cu grasime ierburi
aromate sare piper suc de rosii …
Read more »
Read more »
Supa de peste cu legume si fidea
19 February 2013
Supa
de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi,
cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa
1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g
file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina
1 lamaie…
Read more »
Read more »
Pui cu ceapa, rosii si masline
19 February 2013
Pui
cu ceapa, rosii si masline din: pui, ceapa, rosii, usturoi, lamaie,
boia, chimen, turmeric, scortisoara, masline, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 3 rosii 4 catei de usturoi 1
lamaie 2 linguri cu boia (dulce sau iute) 1 lingurita cu chimen 1/2
lingurita cu turmeric 1/4 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Cupcakes de ciocolată si cremă de unt
19 February 2013
Cupcakes
de ciocolată si cremă de unt din: ciocolata neagra, unt, miere, zahar,
oua, faina de migdale, cacao, praf de copt, frisca, banana si cacao.
Ingrediente: 50 g ciocolata neagra 80 g unt 75 miere fluida 125 g zahar 5
oua 80 g faina de migdale 120 g faina 20 g cacao un plic praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne de porc
19 February 2013
Musaca
de cartofi cu carne de porc din: cartofi, carne tocata de porc, oua,
morcovi, praz, marar, patrunjel, boia de ardei, sare, piper, busuioc,
bulion de rosii si ulei. Ingrediente: 7-8 cartofi 700g carne tocata de
porc 2 oua 2 morcovi 1 fir de praz 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel
boia de ardei sare…
Read more »
Read more »
Scovergi cu carne
19 February 2013
Scovergi
cu carne din: carne tocata, ceapa, sare, patrunjel, piper negru
macinat, cimbru, ulei, faina, apa, drojdie si ulei. Ingrediente: 300 g
carne tocata amestec 1 ceapa sare patrunjel piper negru macinat 1/2
lingurita cu cimbru uscat ulei pentru prajit pentru blat: 500 g faina
250 ml apa 1/2 lingurita cu sare 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Cupcakes de lămâie
19 February 2013
Cupcakes
de lămâie din: oua, zahar, zahar vanilinat, lapte, faina, praf de copt,
ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri, zahar pudra, coaja de
lamaie si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g zahar un pachetel zahar
vanilinat 100 ml lapte 200 g faina un plic praf de copt 100 ml ulei 60
ml suc…
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu nuci, ananas si morcovi
19 February 2013
Avocado
umplut cu nuci, ananas si morcovi din: pulpa de ananas, morcovi, ceapa
rosie, nuci caju, patrunjel, ardei iute, chili, suc de portocale si
avocado. Ingrediente: 100 g pulpă de ananas 100 g morcovi 1/2 ceapă
roșie 2 linguri nuci caju 3 fire pătrunjel 1 ardei iute 1 lingură suc de
lămâie 1 praf chili…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Varza calita saseasca
19 February 2013
O
reteta delicioasa de varza calita cu:mere, ulei, ceapa, pasta de rosii,
smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce
mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1
legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare:
Cureţi varza, o tai fideluţă şi…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie, bitter si vodka
19 February 2013
Cocktail
cu sampanie, bitter si vodka din: sampanie, bitter si vodka.
Ingrediente: 200 ml sampanie 2 lingurite bitter 80 ml vodka Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele, in pahare cocktail si se
completeaza cu cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Desert: Tort cu crema de zahar ars
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, lamaie, faina, budinca
de vanilie. Ingrediente crema de zahăr ars: 10-12 linguri zahăr 1/2 I
lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente
blat: 4 oua 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente crema: 500 ml
lapte 2 budinci vanilie …
Read more »
Read more »
Vitel cu masline
19 February 2013
O
reteta delicioasa de vitel cu: masline verzi, ardei gras, ulei.
Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g măsline verzi 1 ardei gras 2
linguri ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o tai în 4 felii
subţiri. Tai bucăţi de hârtie mai mari, le ungi pe dos cu puţin ulei (pe
partea…
Read more »
Read more »
Retete simple si delicioase: Tocanita munteneasca
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tocanita cu: pulpa de vitel, ulei, morcovi,
cartofi, patrunjel, arde gras, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g
cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau
roşii proaspete decojite 1 lingură…
Read more »
Read more »
Supa de castane cu usturoi si cuisoare
19 February 2013
Supa
de castane cu usturoi si cuisoare din: baghete, ceapa, cuisoare,
castane, supa de carne, vin alb, usturoi, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1/2 baghetă 1 ceapă 4 cuișoare 500 g castane fierte 400 ml
supă de carne 200 ml vin alb 1 cățel de usturoi tocat 200 ml smântână
1/2 legătură pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Deserturi simple si delicioase: Tort de mere
19 February 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:faina, mere, unt, zeama de lamaie, zahar
pudra, frisca lichida, coaja de lamaie, oua, sare. Ingrediente: 220 g
făină 1 kg mere 110 g unt 2 linguri zeamă de lămâie 50 g zahăr pudră+ 20
g pentru frisca 125 ml friscă lichidă coaja de la 1 lămâie 3 ouă sare…
Read more »
Read more »
Friptura de pasare cu slanina, afine si mere
19 February 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de pui, foi de dafin, slanina,
smantana, unt, afine, ceapa, mere din compot,cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg
smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă
cimbru sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi
19 February 2013
Frigarui
de vitel cu ceapa si galuste de cartofi din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper si sare.
Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de măsline • 1 fir
rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vițel (pulpă) 3 cepe mici piper
sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc in sos barbeque
19 February 2013
Coaste
de porc in sos barbeque din: coaste de porc, ceapa, usturoi, maioneza,
sare, piper, frunze de dafin, condimente si sos barbeque. Ingrediente: 4
coaste de porc 1 ceapa, feliata 1 catel de usturoi 1 cana maioneza 1
lingurita de sare ½ lingurita piper 2 frunze de dafin condimente
italiene ¾ sos barbeque Mod…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie cu piept de pui
19 February 2013
Legume
la tigaie cu piept de pui din: conopida, morcovi, ardei iute, ceapa,
usturoi, coriandru, piept de pui, arahide, ulei de floarea soarelui,
mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 2 morcovi 1 ardei iute
rosu 2 cepe 1 catel de usturoi 1/2 legatura coriandru 2 fileuri de piept
de pui (de circa 200 g)…
Read more »
Read more »
Supa rustica
19 February 2013
Supa
rustica din: linte galbena, bacon, apa, cartofi, morcovi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g linte galbena 200 g bacon 2 l apa 2 cartofi 2
morcovi 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Pune lintea la
fiert în 2 l de apă şi lasă la foc moderat. Dacă te grăbeşti,…
Read more »
Read more »
Hamburger de casă
19 February 2013
Hamburger
de casă din: carne tocata de vita, ceapa, kaizer, branza topita,
chifle, cimbru, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
vita 2 cepe 4 felii de kaizer 4 felii de branza topita 4 chifle cimbru
piper ulei sare Mod de preparare: Presară peste carne condimentele, un
praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de brânză
19 February 2013
Prăjitură
cu cremă de brânză din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, praf de
copt, lapte, nes, branza, smantana, cafea macinata, lichior de oua si
lapte. Ingrediente: 400 g faina 50 g zahar pudra 250 g unt 2 galbenusuri
1/2 pachet praf de copt 3 linguri lapte 2 linguri nes pentru umplutura:
250 g branza 200…
Read more »
Read more »
Cocktail de kiwi cu vin spumos
19 February 2013
Cocktail
de kiwi cu vin spumos din: kiwi, lamaie, lichior de kiwi, vin spumos si
gheata. Ingrediente: 4 felii de kiwi 4 felii de lamaie 40 ml lichior de
kiwi vin spumos gheata Mod de preparare: Zeama de la o jumatate de
lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu cartofi la cuptor
19 February 2013
Cotlete
de miel cu cartofi la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de
masline, morcov, telina, rosii, ceapa, usturoi, vin, ceapa, unt,
cartofi, supa de pasare si bouquet garni. Ingrediente: cca 1 kg cotlete
de miel sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 fir țelină
2roșii 1 ceapă franțuzească 5…
Read more »
Read more »
Orez cu pătrunjel verde
19 February 2013
O
reteta delicioasa de orez cu: orez, patrunjel, usturoi, unt, parmezan,
sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 4 linguri pătrunjel tocat 2 căţei
de usturoi 2 linguri unt 2 linguri parmezan ras puţină sare puţin piper
Mod de preparare: Fierbi orezul în apă clocotită cu puţină sare, timp
de 15 minute, apoi îl strecori…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu miere
19 February 2013
Cupcakes
cu miere din: faina, praf de copt, unt, zahar pudra, ou, miere, lapte,
sare, unt, zahar, lapte, smantana, nuci, albus si sare. Ingrediente: 75 g
faina o lingurita praf de copt 40 g unt 150 g zahar pudra un ou 2
linguri miere fluida 80 ml lapte un praf sare pentru sos: 25 g…
Read more »
Read more »
Supa cu omleta
18 February 2013
Supa
cu omleta din: ceapa, usturoi, unt, ulei, rosii, morcovi, dovlecel,
broccoli, telina, paste, apa, oua, telemea, busuioc, sare, piper si
verdeata. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura unt 2
linguri ulei 300 g rosii 100 g morcovi 1 dovlecel 200 g broccoli 1
telina 200 g paste 1 l apa 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri umplute cu ciocolata
18 February 2013
Fursecuri
umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si
ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate
200g zahar 200g ciocolata neagra Mod de preparare: Se amesteca
faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete
si se framanta bine pana ce aluatul este neted…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas si oua de prepelita
18 February 2013
Pui
cu ananas si oua de prepelita din: piept de pui, compot de ananas, oua
de prepelita, unt, faina, sare, piper alb si boia dulce. Ingrediente:
600 g piept de pui 1 ompot de ananas (rondele) 8 oua de prepelita 50 g
unt 50 g faina sare piper alb boia dulce (dupa gust) Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
18 February 2013
Ciorba
de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi,
ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de
legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte,
zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3
cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare…
Read more »
Read more »
Salata cu orez, morcov si fasole rosie
18 February 2013
Salata
cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de
masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu
bobul lung 750 ml supa de pui 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare
4-5 linguri fasole rosie…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru
18 February 2013
Supă
cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si
frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1
ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati
si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar cu garnitura
18 February 2013
Muschi
de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2
felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper
Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se
cumpără carne…
Read more »
Read more »
Melcisori cu ciocolata
18 February 2013
Melcisori
cu ciocolata din: faina, oua, zahar, drojdie, lapte, unt, ciocolata de
ciocolata si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 25 g zahar o lingurita
drojdie uscata 25 ml lapte 75 g unt 100 g fulgi de ciocolata 1/2
lingurita sare Mod de preparare: Se frământă făina, zahărul, drojdia,
sarea şi se adaugă…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de curcan, ghimbir si iaurt
18 February 2013
Rupe
2 lipii în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri
ulei de măsline. Pune-le într-un bol, apoi, în aceeaşi tigaie, sotează 1
vânătă tăiată cubuleţe, timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă
bucăţile de lipii cu vânătă, 1 lingură de harissa, 250g de roşii cherry
tăiate pe jumătate, 500g…
Read more »
Read more »
Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi
18 February 2013
Crap
la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii,
lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3
cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi
ulei 2 pahare de vin alb Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de porc si vin
18 February 2013
Gulas
cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de
rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute,
sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapa 3 catei de
usturoi 250 ml sos de rosii 4-5 linguri cu ulei 1 pahar cu…
Read more »
Read more »
Gogoşi la cuptor
18 February 2013
Gogoşi
la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de
lamaie si scortisoara. Ingrediente: 110 g zahar 1 ou 70 g unt topit 150
ml lapte 180 g faina 1 lingurita praf de copt coaja de la 1/4 lamaie 1/4
lingurita scortisoara Mod de preparare: Freci zahărul cu oul până…
Read more »
Read more »
Porc cu sos picant
18 February 2013
Porc
cu sos picant din: muschi de porc, ulei, salvie, ceapa, usturoi, ulei,
ghimbir, chimen, piper de Cayenne, scortisoara macinata, ardei gras,
zahar brun, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: o bucata muschi
subtire porc o lingura ulei salvie pentru sos: o ceapa 6 catei usturoi
30 ml ulei ghimbir ras chimen macinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea
18 February 2013
Ciorba
de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei,
telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea,
patrunjel, bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 600g carne de
curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2
cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea patrunjel…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu cascaval si carne
18 February 2013
Musaca
de vinete cu cascaval si carne din: carne tocata de vita, vinete, rosii
in bulion, bulion, rosie, ceapa, usturoi, suc de lamaie, oua, cascaval,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g carne tocata de vita 3 vinete o
cutie mare de rosii in bulion o lingura cu varf de bulion o rosie o
ceapa…
Read more »
Read more »
Curcan aromat cu ghimbir şi garam masala
18 February 2013
Amestecă
250ml de iaurt cu 500g carne de curcan, tăiată cubuleţe. Incinge într-o
tigaie mare 1 lingură de ulei şi sotează 1 lingură de ghimbir ras şi 1
ceapă feliată, până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de garam maşala şi 1
lingură cu vârf de pastă korma şi mai sotează 2 minute. Adaugă 3
linguri…
Read more »
Read more »
Rosii cu suncă si parmezan
18 February 2013
Rosii
cu suncă si parmezan din: rosii cherry, sunca, ulei de masline, unt,
usturoi, sare, piper, busuioc, parmezan si busuioc. Ingrediente: 24
roșii cherry 200 g șuncă 1 lingură ulei de masline 2 linguri unt 1 cățel
de usturoi sare piper 1 linguriță busuioc tocat 2 linguri parmezan ras
busuioc pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Placintele sarate
18 February 2013
Placintele
sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta,
marar, galbenusuri si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina
300 ml apa un cub drojdie proaspata o lingurita sare o lingurita zahar
50 ml ulei pentru umplutura: o ceapa 3-4 dovlecei 360 g branza feta o
legatura marar pentru uns: 2 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume
18 February 2013
Pulpe
de pui cu legume din: pulpe, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac,
boia dulce, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 pulpe intregi 3 cepe
albe 2 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite o radacina pastarnac 3
lingurite boia dulce 2 linguri ulei 5 fire patrunjel sare Mod de
preparare: Se spală şi se…
Read more »
Read more »
Peste in sos
18 February 2013
Peste
in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute,
bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4
bucati de crap 4 cartofi 2 lingurite cu boia dulce 1 ceapa 2 ardei grasi
1 varf de lingurita de boia iute 2 linguri cu bulion 4 catei de usturoi
zeama…
Read more »
Read more »
Ciocolată de casă mentolată
18 February 2013
Ciocolată
de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao,
zahar vanilat, ceai de menta si apa. Ingrediente: 500 g zhaar 500 ml
lapte praf 200 g unt 1 lingura zeama de lamaie 100 g cacao 1 plic zahar
vanilat 3-4 plicuri ceai de menta 250 ml apa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata cu peste afumat si ridichi
18 February 2013
Salata
cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata,
ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon,
otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g păstrăv
afumat fără piele 2 pachete
amestec pentru salată (salată creață,
andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei tineri…
Read more »
Read more »
Cocktail cu brandy si lichior de afine
18 February 2013
Cocktail
cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de
afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1
jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (fara cele de decor)
intr-un blender impreuna cu cateva…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavat
18 February 2013
Bors
de zarzavat din: cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, mazare, rosii in
bulion, frunze de spanac, ulei, bors de tarate, sare si oua.
Ingrediente: 4 cartofi un morcov o ceapa o radacina patrunjel 100 g
mazare congelata 3 rosii in bulion 100 g frunze spanac congelat o
lingura ulei un litru bors de tarate sare pentru…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu rozmarin
18 February 2013
Rulada
de pui cu rozmarin din: piept de pui, ulei, rozmarin, ceapa, ardei
grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept d epui 2 linguri
ulei o lingurita rozmarin pentru umplutura: o ceapa alba 2 ardei grasi o
lingura ulei sare piper Mod de preparare: Cele două bucăţi de piept
se taie pe…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si caşcaval
18 February 2013
Plăcintă
cu brânză si caşcaval din: foi de placinta, margarina, oua, lapte,
cascaval si branza. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 pachet de
margarina 6 oua 1 l lapte 150 g cascaval 150 g branza Mod de
preparare: Foile de plăcintă le tai ca pe nişte tăiţei şi le pui peste
margarina din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de cartofi, naut si smantana
18 February 2013
Ciorba
de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt,
vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt
si smantana. Ingrediente: 1 ceapa alba, taiata cuburi 2 fire de praz,
spalat si taiat rondele (numai partea alba) 3 cartofi, curatati si
tocati 2 lingurite usturoi pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Iahnie cu carnati, kaizer si carne de porc
18 February 2013
Iahnie
cu carnati, kaizer si carne de porc din: carne de porc, kaizer, carnati
afumati, fasole alba, usturoi, ceapa, pasta de tomate bouquet garni,
sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 250 g kaizer 300 g
carnati afumati 500 g fasole alba 50 g untura 5 catei de usturoi 2 cepe 1
lingura…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu menta
18 February 2013
Salata
de fructe cu menta din: portocale, capsune, banane, kiwi si frunze de
menta. Ingrediente: 2 portocale 10 capsune 2 banane 2 kiwi frunze de
menta Mod de preparare: Se curăţă portocalele şi se taie rondele, apoi
fiecare felie obţinută se taie jumătate sau sfert. Bananele se curăţă
şi se taie felii rotunde. Căpşunele…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu legume la tavă
18 February 2013
Incinge
cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă şi taie cubuleţe 250g de cartofi, 250 g
de cartofi dulci şi 5oog de sfeclă. Stropeşte-le cu 2 linguri ulei de
măsline, adaugă 2 cepe roşii feliate şi 2 căţei de usturoi feliaţi,
asezonează-le şi amestecă-le bine. Dă totul la cuptor timp de 45 de
minute, până se rumenesc…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de cacao şi nuci
18 February 2013
Tort
cu cremă de cacao şi nuci din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt,
zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, cacao, nuci si esenta
de rom. Ingrediente: 10 oua 10 linguri ulei 1 1/2 cana faina 1 1/2 cana
zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne tocată şi spanac
18 February 2013
Ruladă
de carne tocată şi spanac din: carne tocata de vita, carnati proaspeti,
oua, oregano, piper, paine, lapte, sare, spanac, parmezan si vin.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g carnati proaspeti 2 oua o
lingurita oregano o lingurita piper 3 felii paine de o zi 100 ml lapte
sare pentru umplutura: 500…
Read more »
Read more »
Supa rece de rosii cu crutoane
18 February 2013
Supa
rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia.
Ingrediente: 3 felii paine 125 ml supa de legume 750 g rosii 2 cepe 2
catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper 1 praf zahar 1 fir
rozmarin…
Read more »
Read more »
Muschi de miel cu menta si masline
18 February 2013
Muschi
de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline,
muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente: 1
cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel
sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu mix de carne de vita si porc
17 February 2013
Lasagna
cu mix de carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcov, carne de vita, carne de porc, lapte integral, vin rosu, rosii
pasate, pasta de tomate, sare, oregano, piper, ciuperci shiitake, ulei
de maline, foi de lasagna, mozzarella, branza gruyere si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu nuca
17 February 2013
Varza
de Bruxelles cu nuca din: varza de bruxelles, nuca, unt, ceapa rosie,
ceapa alba, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza de
Bruxelles congelata 100 g nuca 50 g unt 2 cepe rosii 1 ceapa mica alba
sucul de la 1/2 lamaie sare piper mod de preparare: Se taie fiecare…
Read more »
Read more »
Granite de piersici si zmeura
17 February 2013
Granite
de piersici si zmeura din: pierisici, zmeurata, zahar pudra, sampanie,
zmeura si menta. Ingrediente: 4 piersici coapte 2 linguri zmeurata 2
linguri zahar pudra 200 ml sampanie 100 g zmeura menta Mod de
preparare: Se cresteaza piersicile si se plonjeaza putin in apa
fierbinte. Se trec fructele pe sub un jet de apa…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati la cuptor
17 February 2013
Cartofi
gratinati la cuptor din: cartofi, cascaval, smantana, broccoli, oua,
unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval 200 ml smantana 1
broccoli 3 oua unt sare Mod de preparare: Spală şi fierbe cartofii în
coajă 20 de minute, lasă-i în apă rece vreo zece minute, decojeşte-i şi
taie-i în felii. Separat,…
Read more »
Read more »
Salata calda de legume
17 February 2013
Salata
calda de legume din: sparanghel, ceapa verde, dovlecel, fasole verde,
mazare, rucola, suc de lamaie, unt si sare. Ingrediente: 6 fire
sparanghel 4 fire ceapa verde 1 dovlecel 100 g fasole verde pastai
congelata 100 g mazare congelata 100 g rucola sucul de la 1/2 lamaie 50 g
unt sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu peşte
17 February 2013
Musaca
de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa
rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru
verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri. Ingrediente: 800 g
cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi
de dafin piper mozaic…
Read more »
Read more »
Rulada de carne si legume
17 February 2013
Rulada
de carne si legume din: piept de pui, cartofi, morcovi, spanac, oua,
smantana, sare, piper si crenvursti afumati. Ingrediente: un piept de
pui 4 cartofi 2 morcovi 300 g spanac frunze 2 oua o lingura smantana
sare piper pentru umplutura: 6 crenvursti afumati Mod de preparare: In
vase separate se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supă falsă
17 February 2013
Supă
falsă din: apa, morcovi, orez, unt, lapte, zeama de lamaie, galbenus,
sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l apa 3 morcovi mijlocii 3
linguri orez 50 g unt 1 l lapte zeama de lamaie 1 galbenus sare piper
patrunjel verde tocat Mod de preparare: Dai morcovii pe râzătoare şi
îi căleşti în…
Read more »
Read more »
Ciupercute cu ton si capere
17 February 2013
Ciupercute
cu ton si capere din: oua, ton, maioneza, capere, rosii, sare si piper.
Ingrediente: 8 ouă 150 g ton 150 g maioneză 2 linguri capere tocate 8
roșii sare piper Mod de preparare: Se taie în două, transversal, 8 ouă
fierte tari. Se scot gălbenușurile și se pasează cu 150 g ton (în…
Read more »
Read more »
Fizz cu nectar de portocale si catina alba
17 February 2013
Fizz
cu nectar de portocale si catina alba din: zeama de lamaie, nectar de
portocale si catina, galbenus, ghimbir, miere, apa minerala si lamaie.
Ingrediente: 2 cl zeama proaspata de lamaie 12 cl nectar de portocale si
catina alba 1 galbenus putin ghimbir macinat 2 lingurite de miere apa
minerala sau plata o felie de…
Read more »
Read more »
Şniţel de curcan în aluat de cartofi
17 February 2013
Şniţel
de curcan în aluat de cartofi din: piept de curcan, cartofi, branza,
unt, sare, ceapa, oua, faina, patrunjel verde si ulei. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 800 g de cartofi 50 g branza tare 3 linguri unt sare
piper 1 ceapa potrivita 2 oua 2 linguri faina 2 linguri patrunjel verde
tocat ulei…
Read more »
Read more »
Porc cu legume la wok
17 February 2013
Porc
cu legume la wok din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa, morcovi, sos
de soia, ulei, ghimbir, zahar brun, sos de rosii, otet balsamic,
usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2
ardie grasi 2 cepe 2 morcovi 3 linguri cu sos de soia 3 linguri cu ulei
1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne
17 February 2013
Spaghete
cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov,
usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano.
Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de
carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei
de usturoi tocat 1/2…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar
17 February 2013
Cotlete
de miel la grătar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline,
rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade.
Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3
fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos
remoulade Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu morcovi
17 February 2013
Chec
cu morcovi din: morcovi, oua, zahar, nuci, unt, faina si praf de copt.
Ingrediente: 500 g morcovi 4 oua 100 g zahar 150 g nuci 150 g unt 200 g
faina 1 praf de copt Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe
răzătoarea mică şi apoi îi amesteci cu celelelate ingrediente de…
Read more »
Read more »
Rulada cu omleta si pulpa de porc
17 February 2013
Rulada
cu omleta si pulpa de porc din: pulpa de porc, usturoi, amestec de
piper negru si rosu, ulei, bacon, oua, unt, usturoi si sare.
Ingrediente: un kg pulpa de porc 3 catei de usturoi o lingura amestec de
piper negru si rosu 2 linguri ulei pentru umplutura: 250 g bacon 6 oua
pentru uns:…
Read more »
Read more »
Crema taraneasca cu iaurt
17 February 2013
Crema
taraneasca cu iaurt din: fasole alba, morcov, usturoi, ulei de masline,
iaurt, sare, piper, paine cu seminte, salata verde, ardei iute murat si
ceapa verde. Ingrediente: 200 g fasole alba 1 morcov mare 4 catei de
usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g iaurt simplu sare piper paine cu
seminte pentru decor: salata…
Read more »
Read more »
Tort cu mascarpone si smochine
17 February 2013
Tort
cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare,
galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt,
gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3
galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Peşte cu măsline şi castraveciori
17 February 2013
Peşte
cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa,
castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin.
Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5
castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin Mod de
preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte
17 February 2013
Muşchiuleţ
de porc pe varză cu mere coapte din: muschi de porc, usturoi, sare,
cimbru, rozmarin, frunze de salvie, piper, varza murata, mere si sare.
Ingrediente: 1 muschi de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita sare 1
lingurita cimbru rozmarin 3-4 frunze de salvie piper 1 varza murata 4-5
mere sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada cu ceafa de porc afumata
17 February 2013
Rulada
cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi,
oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si
patrunjel verde. Ingrediente: 200 g ceafa de porc afumata 100 g slanina
800 g cartofi 3 oua 6 linguri pesmet 90 g faina 3 catei de usturoi sare
piper 2 linguri untura…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci
17 February 2013
Piept
de pui cu sos de smântână şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci,
ceapa, unt, smantana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata
piept de pui 150 g ciuperci champignon 1 ceapa mica (rosie sau alba) 1
lingurita unt 200 g smantana 100 ml vin alb (optional) sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Chili de curcan
17 February 2013
Incinge
într-o cratiţă 1 lingură de ulei şi rumeneşte 500g carne tocată de
curcan. Scoate-o din cratiţă şi adaugă 1 ceapă şi 1 ardei roşu, tocate.
Sotează totul 10 minute şi mai pune ulei, dacă e nevoie. Dă focul mai
mare. Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute, carnea de curcan, 400g de
roşii din…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu prune uscate
17 February 2013
Ciolan
afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz,
praf de mustar, bere neagra si cuisoare. Ingrediente: 1 ciolan afumat
150 g prune uscate 4 linguri de zahar 2 fire de praz 1 lingura cu praf
de mustar 250 ml bere neagra 3 cuisoare Mod de preparare: Speli bine
ciolanul şi…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de miel
17 February 2013
Ciorba
ardeleneasca de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, radacina de
telina, orez, smantana, tarhon, otet, marar, patrunjel, ceapa verde,
untura, faina si sare. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel 500 g ceapă 200
g morcovi 100 g rădăcină de țelină 100 g orez 250 ml smântână 4
gălbenușuri 1 legătură tarhon 75 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale
17 February 2013
Salata
de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb,
apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare,
piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb
1/4 ceasca de apa 2 lingurite de sare 1 1/2 lingurite de zahar 2 tulpini
de telina, taiata cuburi…
Read more »
Read more »
Miniclătite de cartofi
17 February 2013
Miniclătite
de cartofi din: cartofi, kaizer, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina,
cascaval, ulei, marar verde, piper si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
kaizer 4 ciuperci 2 oua 1 ceapa 2 linguri cu lapte 2 linguri cu faina
50 g cascaval ulei marar verde piper sare Mod de preparare: Curăţă
cartofii şi dă-i pe…
Read more »
Read more »
Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat
17 February 2013
Desert
cu ciocolata, banane si caramel sarat din: pastaie de vanilie, banane,
zahar, smantana, unt, sare de mare, lapte, smantana si ciocolata
amaruie. Ingrediente: 1/2 pastaie de vanilie, cu semintele scoase 2
banane, feliate pentru caramelul sarat: 2 linguri de zahar 3 linguri de
smantana pentru frisca 1 lingura de unt 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu smântână
17 February 2013
Supă
cremă de ciuperci cu smântână din: ciuperci, smantana, usturoi,
patrunjel, ulei, orez, morcovi, pastarnac si ceapa. Ingrediente: 1 kg
ciuperci 500 g smantana 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 250 ml
ulei 1 ceasca orez 2 morcovi 1 pastarnac 2 cepe Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de ciuperci o tai în…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci
17 February 2013
Colţunaşi
cu spanac, smantana si branza de vaci din: faina, ou, apa calduta,
sare, spanac, smantana si branza de vaci. Ingrediente: pentru aluat: 250
g faina 1 ou 3 linguri apa calduta sare pentru umplutura: 1 kg spanac 1
ou 1 lingurita de smantana 2 linguri branza de vaci Mod de preparare:
Aluat: Frămânţi…
Read more »
Read more »
Tort de zmeura cu caise
17 February 2013
Tort
de zmeura cu caise din: unt, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie,
migdale, faina, gem de zmeura, blat, gelatina, budinca de vanilie,
lapte, frisca, zahar, zmeura, caise, tort gelle, fulgi de migdale si
fistic macinat. Ingrediente: blat: 65 g unt 40 g zahar 1 lingurita coaja
rasa si sucul de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Desert simplu si gustos
17 February 2013
Desert
simplu si gustos din: paine toast, oua, unt, lapte, zahar, stafide si
esenta de vanilie. Ingrediente: 1 paine toast (alba) 4 oua 50 g unt 1
lapte 8 linguri cu zahar 100 g stafide esenta de vanilie Mod de
preparare: Topeste untul pe foc. Incalzeste laptele. Amesteca energic
ouale cu zaharul pana ce…
Read more »
Read more »
Salata cu friptura de vita, sparanghel si mazare
17 February 2013
Salata
cu friptura de vita, sparanghel si mazare din: sparanghel, ridichi,
mazare mange tout, otet balsamic, mustar dulce, mustar iute, sare,
piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel
alb 1 legătură ridichi 150 g mazăre mange-tout 1 legătură ceapă verde 3
linguri oțet balsamic alb 2 lingurițe muștar dulce 2 lingurițe…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc in strat de branza
17 February 2013
Tocanita
de porc in strat de branza din: pulpa de porc, crema de branza, oua,
ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, boia iute, ulei, patrunjel si
sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 200 g crema de branza 2 oua 2 cepe
1 ardei gras 1 lingurita cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1…
Read more »
Read more »
Budinca cu carne de porc
16 February 2013
Budinca
cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati
de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc tocata 4 linguri ulei
200 g carnati de casa 150 g orez cu bobul lung 1 ceapa mare marar uscat
cimbru…
Read more »
Read more »