Retete pentru Paste:
Nuga de cacao
5 April 2013
Nuga
de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe,
albus si apa. Ingrediente: 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao 100 g
zahar cristale 100 g miere 100 g migdale 30 g cafea boabe un albus 30 ml
apa Mod de preparare: In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt,
se pun…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu fasole şi praz
5 April 2013
Supă
de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa,
usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry,
ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa
un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g
fasole verde un…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu mere
5 April 2013
Fursecuri
cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de
lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g
faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g
zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita
nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…
Read more »
Read more »
Ravioli cu sos de legume
5 April 2013
Ravioli
cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de
porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea
soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g
faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb
100 g fasole verde…
Read more »
Read more »
Parfait cu fructe
5 April 2013
Parfait
cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar,
portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de
portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml
frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar Mod de preparare:
Se dă în fiert lichiorul de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branza si sos de rosii
5 April 2013
Cannelloni
cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare,
piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si
busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri
ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza
Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz şi kaiser
5 April 2013
Tartă
cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza
telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu
mucegai. Ingrediente: 230 ml apa 100 g unt doua oua 350 g faina o
lingurita zahar tos 10 g drojdie 100 g branza telemea 200 g kaizer 100 g
ciuperci un…
Read more »
Read more »
Garnitura de praz cu mazare
5 April 2013
Garnitura
de praz cu mazare din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente:
6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre
congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie Mod de
preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se
înmoaie, dar…
Read more »
Read more »
Medalion de crap în sos tomat
5 April 2013
Medalion
de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de crap (circa 3 cm grosime) 800 g rosii in bulion
50 ml ulei 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 foaie de dafin 1
catel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin
5 April 2013
Penne
cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi,
pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb,
smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 ceasca paste penne
300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui
dezosat ½ lingurita cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Foitaj cu branza
5 April 2013
Foitaj
cu branza din: aluat de foitaj, mustar dulce, rosii, branza de burduf
si ceapa. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 linguri mustar dulce
20 rosii mici 200 g branza de burduf cateva fire ceapa Mod de
preparare: Aluatul de foitaj se pune întâi la decongelat, timp de 2 ore.
Apoi se aşază…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume prajite (Japchae)
5 April 2013
Taitei
cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel,
morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi,
sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente:
un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de
morcov 100 g carne de vită sosul…
Read more »
Read more »
Kebab de pui in paine
5 April 2013
Kebab
de pui in paine din: carne de pui, mazare, dovlecei, ceapa, cartofi,
morcovi, ulei de masline, faina, rozmarin, rosii, pasta de tomate, aluat
de paine, oua, menta, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui
dezosata 240 g mazare 100 g dovlecei 100 g ceapa 200 g cartofi 200 g
morcovi 160 ml…
Read more »
Read more »
Tartar de ton
5 April 2013
Tartar
de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de
soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente:
300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri
ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura
coriandru verde…
Read more »
Read more »
Macrou inabusit
5 April 2013
Macrou
inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline,
vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g macrou 1
ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lamaie 30 ml ulei de masline 200 ml vin
alb sec 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale
5 April 2013
Creveti
cu ficat de gasca si coaja de portocale din: creveti, ficat de gasca,
usturoi si rosii. Ingrediente: creveti ficat de gasca coaja de portocala
si lamaie usturoi copt rosii Mod de preparare: Crevetii se soteaza cu
ulei de masline, iar ficatul de gasca se pregateste cu unt, astfel
incat preparatul final sa ramana…
Read more »
Read more »
Tort de visine cu piscoturi
5 April 2013
Tort
de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana,
visine, frisca, zahar vanilat si fistic. Ingrediente: blat si crema: 250
g piscoturi 10 g gelatina 160 g unt 160 g zahar 600 g smantana 700 g
visine 400 ml frisca in plus: 200 ml frisca 1 plic zahar vanilat
jumatati de visine 75…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli
5 April 2013
Muschi
de vita cu sos de fructe si broccoli din: muschi de vita, crutoane de
paine, legume mexicane, broccoli, piure de cartofi si sos de fructe.
Ingrediente: muschi de vita – 150g crutoane de paine – 100g legume
mexicane – 150g, broccoli – 100g piure de cartofi – 200g sos rosu de
fructe (irlandez) –…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu costita si cartofi
5 April 2013
Muschiulet
de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi
fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie.
Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g
castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie Mod
de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…
Read more »
Read more »
Rulada de primavara
5 April 2013
Rulada
de primavara din: carne tocata, stevie, loboda, leurda, leustean,
morcov, ceapa verde, carnati, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g
carne tocata (amestec vita, porc) 1 legatura stevie 2 legaturi loboda 2
legaturi leurda 1 legatura leustean 1 morcov 2 legaturi ceapa verde 150 g
carnati crud-uscati 2 oua sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita de ardei
5 April 2013
Tocanita
de ardei din: ceapa, boia, ardei grasi, rosii in bulion, telina,
usturoi, bulion, pasta de ardei dulce, ulei, ciuperci si sare.
Ingrediente: 2 cepe 2 lingurita boia, dulce sau iute 2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni 4 rosii in bulion o tija telina 2 catei de
usturoi 2 linguri bulion un tub…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola
5 April 2013
Cotlete
de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic,
miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola
si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de otet balsamic 2
lingurite de miere lichida 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de
mustar, Dijon 2 linguri ulei de masline 4 cotlete…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Curcan la gratar
5 April 2013
Curcan
la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare.
Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1
lingura piper 2 lingurite de sare Mod de preparare: Pregatiti
gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul,
adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…
Read more »
Read more »
Ciorba de verdeturi cu carne de pui
5 April 2013
Ciorba
de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor,
stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente:
600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2
legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura
leustean sare piper …
Read more »
Read more »
Macrou umplut cu verdeturi
5 April 2013
Macrou
umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi
verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
macrou (circa 200 g bucata) 1 legatura stevie 200 g spanac proaspat 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 200 g cuscus 30 ml ulei
100 ml vin alb sec sare piper…
Read more »
Read more »
Crema de spanac cu nucsoara si smantana
5 April 2013
Crema
de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte
integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara. Ingrediente: 25 g unt 1
ceapa mica, tocata marunt 2 linguri de faina 200 ml de lapte integral
400 g frunze de spanac 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca)
nucsoara, proaspat rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Purcel la tava in sos tomat
5 April 2013
Purcel
la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa,
morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 50 ml ulei 800 g rosii in bulion 1
ceapa 1 morcov mic 2 foi de dafin 2 catei de usturoi 200…
Read more »
Read more »
Paella cu legume asortate
5 April 2013
Paella
cu legume asortate din: ceapa, usturoi, dovlecei, broccoli, sare,
piper, ardei gras, mazare, porumb, patrunjel, ulei, unt, boia, chimen,
supa si orez. Ingrediente: 8 cepe 3 catei de usturoi 2 dovlecei 500 g
broccoli sare piper 2 ardei grasi 100 g mazare tucara 1 conserva porumb
(425 ml) 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Crema de pui cu legume
5 April 2013
Crema
de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida,
ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de
pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 conopida mica 1 ardei gras 1
radacina patrunjel 100 g unt 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu vin
5 April 2013
Miel
la cuptor cu vin din: piper negru, bulion, vin rosu, sare, ulei de
floarea soarelui, cimbru, usturoi si carne de miel. Ingrediente: 1
lingurita piper negru 4 lingura bulion 100 ml vin rosu 1 lingurita sare
50 ml ulei de floarea soarelui 1 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi 2 kg
carne de miel …
Read more »
Read more »
Mancare de stevie cu marar
5 April 2013
Mancare
de stevie cu marar din: stevie, marar, ceapa, morcov, pasta de tomate,
orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 legaturi stevie 3 legaturi
marar 2 cepe 1 morcov 2 lingurite pasta de tomate 50 g orez 50 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ştevia, spălaţi-o şi pu- neţi-o
în apă ce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu mere
4 April 2013
Tarta
cu mere din: mere, zahar pudra, aluat, unt nesarat, oua, galbenus de
oua, migdale, faina si coniac. Ingrediente: 600g mere 3 linguri de zahar
pudra Aluat tarta Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g
zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125 Migdale maruntite 25g faina 4
linguri coniac Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Peste cu telină si sos
4 April 2013
Peste
cu telină si sos din: peste, telina, broccoli, boia dulce, rosii in
suc, seminte de susan, usturoi, fenicul, ardei iute, ceapa, lamaie,
sare, piper, ulei, cimbru, nuci si migdale. Ingrediente: 800 g peste o
telina mare 400 g broccoli 15 g boia dulce o conserva de rosii in suc 30
g seminte de susan…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu conopida
4 April 2013
Supa
de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi,
orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 1 conopida potrivita 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 linguri orez
2 linguri rosii in bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Puneţi la fiert cartofii curăţaţi…
Read more »
Read more »
Briose cu carne
4 April 2013
Briose
cu carne din: telina, ceapa, unt cu verdeata, chifla, cartofi, carne
tocata mixta, oua, sare, boia si susan. Ingrediente: 300 g telina 1
ceapa 40 g unt cu verdeata 1 chifla 2 cartofi 500 g carne tocata mixta 2
oua sare boia 2 linguri susan Mod de preparare: Se curăţă ţelina; se
taie…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
4 April 2013
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:frisca, mascarpone, branza de vaci,
zahar, vanilie, scortisoara, fursecuri, espresso, crema de whiskey,
fructe de padure, cacao. Ingrediente: 250 g frişcă 300 g mascarpone 300 g
brânză de vaci 120 g zahăr vanilie scorţişoară 350 g fursecuri 150 ml
espresso 50 ml Bailey’s 800 g fructe de pădure cacao pentru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si ghimbir
4 April 2013
Prajitura
cu caise si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, ghimbir,
suc de caise, cacao, caise si lapte. Ingrediente: 250 g unt 180 g zahar
5 oua 400 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita ghimbir tocat 60
ml suc de caise 3 linguri cacao 1 kg caise 2 linguri…
Read more »
Read more »
Peste cu sos picant cu alune de padure
4 April 2013
Peste
cu sos picant cu alune de padure din: file de merluciu, seminte de
mustar, alune de padure, vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze
de salvie, menta si patrunjel. Ingrediente: 400 g file de merluciu, cod
sau salau 20 g semintne de mustar 8 masline verzi 50 g alune de padure
150 ml…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de ciuperci
4 April 2013
Paste
cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa
rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov,
ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra.
Ingrediente: 400 g paste cu spanac usturoi doua cepe albe o ceapa rosie
100 ml vin rosii in suc…
Read more »
Read more »
Paine in sah
4 April 2013
Paine
in sah din: paine integrala, paine alba, unt cu verdeturi si unt cu
chilli. Ingrediente: 4 felii de paine integrala 4 felii de paine alba 50
g unt cu verdeturi 50 g unt cu chilli Mod de preparare: 3 felii de
pâine integrală se ung cu unt cu verdeţuri, iar 3 felii de…
Read more »
Read more »
Varza cu morcovi si bacon
4 April 2013
Varza
cu morcovi si bacon din: varza, morcovi, bacon afumat, ceapa, unt,
concentrat, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: o varza
un kg morcovi 150 g bacon afumat o ceapa 60 g unt un cub concentrat o
lingura boia dulce cateva fire patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o oală cu un litru…
Read more »
Read more »
Cosulete cu crema de rodie
4 April 2013
Cosulete
cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat,
sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de
rodie, sos de ciocolata, menta si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g
faina 25 g cacao 125 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat sare o
rodie 250 ml lapte…
Read more »
Read more »
Tartă verde
4 April 2013
Tartă
verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras
verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara.
Ingrediente: 200 g faina 60 g unt cu verdeata fasole verde 1 dovlecel 1
ardei gras verde 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel 1 fir cimbru 150 g
branza feta 3 oua piper nucsoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan
4 April 2013
Paine
prajita cu usturoi, paprika si parmezan din: bagheta, unt, praf de
usturoi, paprika, patrunjel uscat si parmezan. Ingrediente: 1 bagheta
1/2 ceasca de unt 1 lingura praf de usturoi 2 lingurite Paprika 1
lingura patrunjel uscat 2 linguri de parmezan ras Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Taiati painea felii. Puneti…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de fasole verde
4 April 2013
Supa
de fasole verde din: ceapa, morcovi, telina, fasole pastai, paste
fainoase, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: o ceapa 2 morcovi 100 g
telina 500 g fasole pastai 4 linguri paste fainoase o lingura ulei
cateva fire patrunjel sare Mod de preparare: Toate legumele se spală
bine în apă rece, se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu ciuperci si sunca
4 April 2013
Dovlecei
umpluti cu ciuperci si sunca din: dovlecei, ceapa, ciuperci, sunca,
pesmet, ou, ulei si lapte. Ingrediente: 4 dovlecei o ceapa medie 6
ciuperci albe 150 g sunca 2 linguri pesmet un ou o lingura ulei 2
linguri lapte Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în două pe
lung şi li se…
Read more »
Read more »
Friptura cu mustar
4 April 2013
Friptura
cu mustar din: muschi de vita, unt, mustar, concentrat de vita,
usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g
muschid e vita 2 linguri unt 2 linguri mustar 2 cuburi concentrat vita 2
catei usturoi o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras galben o
lingurita cimbru uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Tartă cu mazăre
4 April 2013
Tartă
cu mazăre din: faina neagra, unt, apa, sare, mazare, bacon, ceapa,
lapte, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina neagra 100 g unt 50 ml apa un praf sare pentru umplutura:
100 g mazare conservata 100 g bacon o ceapa 2 oua 500 ml lapte 100 g
cascaval ras…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de padure
4 April 2013
Orez
cu fructe de padure din: lapte, orez, sare, fructe de padure, zahar
vanilinat, lamaie verde, iaurt cu vanilie, zahar si frunze de menta.
Ingrediente: 450 ml lapte 150 g orez sare 300 g fructe de padure
asortate 1 plic zahar vanilinat 1/2 lamaie verde 150 g iaurt cu vanilie 2
linguri zahar frunze de…
Read more »
Read more »
Bors cu taitei si aripi de rata
4 April 2013
Bors
cu taitei si aripi de rata din: aripi de rata, ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, ardei gras, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
700 g aripi de rata 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacaina de
patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu caise
4 April 2013
Salată
de morcovi cu caise din: morcovi, ulei, sare cu usturoi, caise uscate,
papadie, ceapa verde, nuci, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie si
piper. Ingrediente: 750 g morcovi 3 linguri ulei sare cu usturoi 50 g
caise uscate 50 g papadie 2-3 cepe verzi 150 g nuci 200 g iaurt sucul si
coaja…
Read more »
Read more »
Prajitura cu amoniac si morcovi
4 April 2013
Prajitura
cu amoniac si morcovi din: faina, morcov, zahar, margarina, gem de
caise, amoniac si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g morcov dat pe
razatoarea mica 300 g zahar 150 g margarina 300 g gem de caise 2
lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie un varf de cutit sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu legume
4 April 2013
Aripi
de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin,
otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce,
sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina.
Ingrediente: 600 g aripi de pui 700 g cartofi mici 30 ml sos de soia 30
ml sos hoisin…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie
4 April 2013
Macrou
la cuptor cu rosii cherry si lamaie din: macrou, rosii cherry, lamai,
usturoi, morcov, ceapa rosie, boia dulce, ghimbir, sos de soia, ulei de
masline, ardei iute, vin alb, sare, piper, cartofi, telina, fenicul si
cimbru. Ingrediente: 4 bucati de macrou 500 g rosii cherry doua lamai 6
catei de usturoi un morcov o…
Read more »
Read more »
Clătite cu brânză si mărar
4 April 2013
Clătite
cu brânză si mărar din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, oua, lapte,
branza de vaci, marar, ceapa verde, castraveti verzi, usturoi, lamaie,
ulei de masline, sare, piper si nuci. Ingrediente: 50 g unt 375 g faina 4
g bicarbonat de sodiu doua oua 250 ml lapte 400 g branza de vaci marar o
legatura…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vanilie şi ciocolată
4 April 2013
Prăjitură
cu vanilie şi ciocolată din: zahar, oua, unt, faina, praf de copt,
zahar vanilinat, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca, ciocolata
neagra, dulceata de afine si fursecuri cu cocos. Ingrediente: 400 g
zahar 4 oua 200 g unt 240 g faina praf de copt doua pliculete zahar
vanilinat sare un plic budinca de vanilie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez basmati cu branza panner si garam masala
4 April 2013
Orez
basmati cu branza panner si garam masala din: orez basmati, branza
panner, garam masala, ceapa, ghimbir, pasta de usturoi, rosii, ardei
iute, frunze de menta, iaurt, pudra de ardei iute, biryani masala, pudra
de turmeric, mazare, ardei, unt ghee, sare, frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 cesti de orez basmati 250 de grame branza…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu smantana si parmezan
4 April 2013
Cartofi
dulci cu smantana si parmezan din: cartofi dulci, pastarnac, smantana,
salvie maruntita, mustar cu boabe, unt, paine cu cereale, parmezan si
seminte de pin. Ingrediente: 800g de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi
cubuleţe 800g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe 200ml de
smântână 2 linguri de salvie mărunţită 4 linguriţe de muştar…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos picant
4 April 2013
Friptură
de porc cu sos picant din: cotlete de porc, boia dulce, boia iute,
oregano, cimbru, suc de rosii, usturoi, sos de soia, miere, otet
balsamic, broccoli, sare, piper, ulei si mazare. Ingrediente: 800 g
cotlete de porc 5 g boia dulce 5 g boia iute 5 g zahar tos 10 g oregano
10 g…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu sos de caise
4 April 2013
Panna
cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar,
coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac. Ingrediente:
10 g gelatina 1 baton de vanilie 750 ml frisca 125 g zahar 1 bucata
coaja de lamaie 250 g caise 1 lingura suc de lamaie 2 linguri caisata 1
lingura…
Read more »
Read more »
Lasagna cu praz si orez
4 April 2013
Lasagna
cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz,
foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri
ulei 1 lingura faina 200 g orez 250 ml lapte de soia 1/2 lingurita
nucsoara rasa 12 fire de praz (numai partea alba) foi de lasagna 200 g
cascaval vegetal…
Read more »
Read more »
Crema cu lichior de oua
4 April 2013
Crema
cu lichior de oua din: zmeura, zahar pudra, branza de vaci, lichior de
oua, frisca si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura 50 g zahar pudra 200 g
branza de vaci 200 ml lichior de oua 200 ml frisca 1 lingura zahar Mod
de preparare: Se curăţă zmeura, câteva fructe se pun deoparte pentru…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin
4 April 2013
Friptura
de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi,
sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat.
Ingrediente: 1 lingura rozmarin 1 lingurita cimbru 1,2 capatana mare de
usturoi 200 gr sunca afumata 3-4 buc. carne de miel 2 lingura sare
grunjoasa 1 lingurita piper macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Creveti in sos picant
4 April 2013
Creveti
in sos picant din: creveti, boia dulce, chimen, coriandru, ardei iute,
fasole fava, ulei, limeta, seminte de susan, vin alb, orez, aluat de
paine, sare, piper, patrunjel, parmezan si fistic. Ingrediente: 600 g
creveti 10 g boia dulce 10 g chimen coriandru un ardei iute o conserva
de fasole fava 100 ml ulei o…
Read more »
Read more »
Parfait de cocos
4 April 2013
Parfait
de cocos din: galbenusuri, zahar, lapte de cocos, lichior de cocos,
frisca, visine, visinata, vin alb, vin de porto alb si scortisoara.
Ingrediente: 3 galbenusuri 100 g zahar 100 ml lapte de cocos 40 ml
lichior de cocos 300 ml frisca 600 g visine 40 ml visinata 250 ml vin
alb 40 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Jeleu de capşuni
3 April 2013
Jeleu
de capsuni din: capsuni, zahar pudra, foi de gelatina, suc de lamaie si
apa. Ingrediente: 550g capsuni 250g zahar pudra 10g foi de gelatina
(6 bucati) Sucul la de ¼ lamaie 500ml de apa Mod de preparare:
Curatati si taiati capsunile in sferturi. Puneti intr-un castron mare.
Intr-o cratita adaugati zahar si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara trifle tropicale cu rom (video)
3 April 2013
Triflele
sunt un desert englezesc facut din blat pufos, fructe, crema si frisca
la care se adauga rom sau whisky dupa varianta scotiana. Cand spunem
trifle tropicale cu rom nu vorbim neaparat de gatit si mai mult de un
mod rapid si gustos de asamblare a fructelor preferate cu cremele si
blatul deja preparate, Va…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu oua de prepelita
3 April 2013
Ciuperci
cu oua de prepelita din: unt, ceapa rosie, vin alb, branza de capra,
oua de prepelita, amestec de salata, telina, morcovi, rosii cherry,
ulei, otet balsamic, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 50 g
unt o ceapa rosie 50 ml vin alb 100 g branza de capra 16 ciuperci 16 oua
de prepelita 300…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâi şi portocale
3 April 2013
Chec
cu lămâi şi portocale din: unt, zahar, oua, portocala, dulceata de
portocale, lamaie confiata, faina, zahar vanilinat, rom, sare, cuisoare,
anason, praf de copt si sos de menta. Ingrediente: 175 g unt 175 g
zahar 3 oua o portocala 80 g dulceata de portocale 50 g portocala
confiata 50 g lamaie confiata 175 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov
3 April 2013
Ciorba
de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa,
usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 6
legatura loboda 1 morcov 1 ceapa 1 legatura de usturoi verde 1 ou 1
lingura faina 1 litru bors 1 legatura leustean sare piper Mod de
preparare: Spălaţi loboda şi rupeţi-o…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci si branza topita
3 April 2013
Tarta
cu ciuperci si branza topita din: faina, unt, galbenus, lapte, zahar,
sare, ciuperci, usturoi, patrunjel, branza topita, ulei, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 180 g unt moale un galbenus 50 ml
lapte caldut 10 g zahar sare pentru umplutura: 250 g ciuperci proaspete
3 catei usturoi 3 fire patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune
3 April 2013
Prajitura
cu alune din: faina, zahar, alune, coaja de lamaie, oua, lapte, unt,
zahar praf si sare. Ingrediente: 150 g faina 100 g zahar 250 g alune 1
lingura coaja rasa de lamaie 2 oua 100 ml lapte 130 g unt 2 linguri
zahar praf un varf de cutit de sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftelute in sos de lamaie
3 April 2013
Chiftelute
in sos de lamaie din: carne de vitel, tocata, miez de paine, parmezan,
patrunjel verde, lamaie, oua, supa de legume, cin alb, faina, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 500 g carne de vitel tocata 50 g miez de paine
inmuiat in lapte 20 g parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie 2
oua…
Read more »
Read more »
Tort de spuma cu coacaze
3 April 2013
Tort
de spuma cu coacaze din: coacaze albe, coacaze rosii, gelatina, lapte,
branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, frisca, lichior
de lamaie, lichior de afine, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 140 g
coacaze albe 140 g coacaze rosii 5 g gelatina 70 ml lapte 200 g branza
de vaci 50 g…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu oua si usturoi
3 April 2013
Drob
de miel cu oua si usturoi din: oua, ulei de masline, piper, sare,
patrunjel, ficat de miel, usturoi si marar. Ingrediente: 6 oua 2
linguri ulei de masline 1 varf cutit piper 1 varf cutit sare 2 fire
patrunjel 400 gr ficat de miel 2 catei usturoi 2 fire marar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tarte cu branza si ardei
3 April 2013
Tarte
cu branza si ardei din: faina, unt, galbenus, apa rece, sare, ardei
grasi, rosii in bulion, pasta de tomate, branza, ulei, muguri de pin,
sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 125 g unt un
galbenus 50 ml apa rece sare pentru umplutura: 2 ardei grasi rosii 3
rosii in bulion o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles si legume
3 April 2013
Salata
rece cu noodles si legume din: noodles, fasole de soia, ridichi,
castravete, salata asortata, coriandru, seminte de susan, ulei de
masline, sos de soia, otet de orez, zahar, ghimbir si pasta de chilli.
Ingrediente: 500g noodles 1 cana edamame (fasole de soia) 4 ridichi,
taiate felii subtiri 1/2 castravete, taiat felii subțiri 1…
Read more »
Read more »
Ciorba cu aripi de pui
3 April 2013
Ciorba
cu aripi de pui din: aripi de pui, morcovi, telina, ceapa alb, ceapa
rosie, ardei capia, dovlece, bors, fidea, pasta de tomate, rosii in suc,
ulei, sare, piper, patrunjel, bagheta, smantana si iaurt. Ingrediente:
600 g aripi de pui doi morcovi o telina mica 4 cepe albe o ceapa rosie
un ardei capia un…
Read more »
Read more »
Tort de zmeura si migdale
3 April 2013
Tort
de zmeura si migdale din: migdale, unt, zahar, oua, faina, praf de
copt, sare, zmeura, zahar, zahar vanilinat, suc de lamaie, gelatina,
frisca, boabe de zmeura si fulgi de migdale. Ingrediente: 75 g migdale
dulci macinate 100 g unt 75 g zahar 2 oua 75 g faina 1/2 lingurita praf
de copt sare crema:…
Read more »
Read more »
Brânză la tigaie cu ardei şi ceapă
3 April 2013
Brânză
la tigaie cu ardei şi ceapă din: ardei grasi, ceapa, ulei, rozmarin,
cimbru, paine, usturoi, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 500 g
ardei grasi 6 cepe 6 linguri ulei 1 fir rozmarin 1 fir cimbru 2 felii
paine 1 catel de usturoi 200 g branza feta sare piper Mod de
preparare: .Se…
Read more »
Read more »
Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde
3 April 2013
Minitarte
cu cascaval, salvie si ceapa verde din: faina, ou, unt, sare, oua,
lapte, cascaval, ceapa verde, salvie, usturoi si boia dulce.
Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina un ou 75 g unt un praf sare
pentru umlutura: 2 oua 200 ml lapte 100 g cascaval 2 legaturi ceapa
verde 1/2 lingurita salvie uscata un…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu varza de Bruxelles
3 April 2013
Rulouri
de pui cu varza de Bruxelles din: piept de pui, patrunjel verde,
busuioc, sunca de praga, oua, varza de bruxelles, morcov, vin alb, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 1 legatura de patrunjel
verde 2 crengte de busuioc 100 g sunca de Praga 2 oua 150 g varza de
Bruxelles…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu sfecla rosie si condimente
3 April 2013
Varza
rosie cu sfecla rosie si condimente din: zahar brun, varza rosie,
ceapa, mere, sfecla, scortisoara, ananson, vin rosu, otet de vin rosu,
supa de legume si unt. Ingrediente: 85g de zahăr brun 1,25kg de varză
roşie, tăiată în sferturi, cu mijlocul scos şi apoi tocată mărunt 2 cepe
mari, tăiate în jumătate, apoi tocate…
Read more »
Read more »
Ciorba de afumatura cu verdeturi
3 April 2013
Ciorba
de afumatura cu verdeturi din: carne de porc afumata, oase de porc
afumate, leurda, orez, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne de porc afumata 1 kg oase de porc afumate 500 g macris sau
leurda, lodoba, untisor, spanac, urzici 50 g orez 50 ml ulei 200 ml
smantana sare piper …
Read more »
Read more »
Crema de visine
3 April 2013
Crema
de visine din: visine, caju, apa, miere sau sirop de agave, ulei de
cocos extravirgin si fulgi de cocos. Ingrediente: 250 g visine 200 g
caju crud 200 ml apa 3 linguri cu miere sau sirop de agave 4 linguri cu
ulei de cocos extravirgin 1 lingura cu fulgi de cocos Mod de…
Read more »
Read more »
Somon pane cu legume preparate
3 April 2013
Somon
pane cu legume preparate din: fileuri de somon, pesmet, faina, oua,
spanac verde, ceapa alba, usturoi, ardei capia, rodie, seminte de susan,
seminte de in, portocale, salata verde, sare, piper, ulei si sos de
ardei dulce. Ingrediente: 4 fileuri de somon 130 g pesmet 60 g faina
doua oua 400 g spanac verde doua…
Read more »
Read more »
Curry de sparanghel cu carne
3 April 2013
Curry
de sparanghel cu carne din: carne tocata, ulei, susan, fulgi de cocos,
oua, sare, chimen, boia, curry, sparanghel verde, ceapa verde, usturoi,
unt, vin si supa. Ingrediente: 400 g carne tocata 2 linguri ulei 2
linguri susan 2 linguri fulgi de cocos 2 oua sare chimen boia curry 1 kg
sparanghel verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Tort de fructe de pădure
3 April 2013
Tort
de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt,
faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra,
frisca si fructe de padure. Ingrediente: blat: 2 oua 60 g zahar 70 g
alune macinate 2 lingurite praf de copt 50 g faina crema: 5 g gelatina
500 ml lapte 2 plicuri zahar…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ceapa si ciuperci
3 April 2013
Drob
de miel cu ceapa si ciuperci din: oua, ceapa alba, sare, ciuperci,
ceapa verde, piper, maruntaie de miel, usturoi verde, marar verde si
prapur. Ingrediente: 9 oua 2 ceape albe 3 lingurita sare 300 gr ciuperci
din conserva 1 legatura ceapa verde 1 lingurita piper 500 gr maruntaie
de miel 3 fire usturoi verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de pere cu portocale si piure de mango
3 April 2013
Sos
de pere cu portocale si piure de mango din: portocale, para, fistic,
scortisoara, coaja de portocala, lamaie si piure de mango.
Ingrediente: 2 Portocale 1 para fistic scortisoara Coaja de portocala 1
lamaie 1 lingura de piure de mango Mod de preparare: Se taie para
bucati. Adaugati suc de lamaie. Adaugati intr-un…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu praz
3 April 2013
Plăcintă
cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea,
praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper,
rosii si usturoi. Ingrediente: un pachet foi de placinta din comenrt 3
oua o lingurita cu seminte de chimen 400 g branza tleemea doua fire praz
300 g spanac patrunjel 80 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si migdale
3 April 2013
Prajitura
cu afine si migdale din: afine, unt, migdale, zahar, frisca, unt, oua,
faina, amidon, praf de copt si lapte batut. Ingrediente: 300 g afine 50 g
unt 75 g migdale 50 g zahar 50 ml frisca aluat de chec: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 200 g faina 150 g amidon 1…
Read more »
Read more »
Garnitura de morcovi
3 April 2013
Garnitura
de morcovi din: morcovi, ulei de masline, sirop de artar si nuci pecan.
Ingrediente: 1kg de morcovi, tăiaţi în sferturi 1 lingură ulei de
măsline 4 linguri sirop de arţar 25g de nuci pecan, mărunţite Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se pun morcovii
într-o tavă mare termorezistentă. Se…
Read more »
Read more »
Covrigei cu cacao
3 April 2013
Covrigei
cu cacao din: cacao, oua, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 2
linguri cacao 2 oua 18 linguri faina 150 g unt 3 linguri zahar un varf
cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu zahărul şi ca- caoa,
apoi puneţi untul şi ouăle. Frământaţi puţin aluatul obţinut, apoi
întindeţi-l într-o foaie de…
Read more »
Read more »
Salata calda de caracatita
3 April 2013
Salata
calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi,
patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg
caracatita proaspata 1 kg ardei gras rosu 300 g baby cartofi 200 g
morcovi 200 g grame patrunjel proaspat 1 lamaie 2 cl ulei de masline
extravirgin Mod de preparare: Fierbeţi caracatiţa într-o…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar si oregano
3 April 2013
Drob
de miel cu marar si oregano din: oua, ulei, sare, piper, organe de
miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua si oregano. Ingrediente: 5
oua 100 ml ulei 1 lingurita sare 2 gr piper 500 gr organe de miel 2
legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 2 oua
fierte 1…
Read more »
Read more »
Tort de piersici
3 April 2013
Tort
de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de
copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar
vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic.
Ingrediente: blat: 2 oua 90 g zahar 2 linguri suc de portocale 100 g
faina 20 g amidon 1 lingurita rasa praf…
Read more »
Read more »
Mancare de urzici cu usturoi
3 April 2013
Mancare
de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean,
malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura
usturoi verde (3-4 catei) 3-4 fire leustean 4 linguri malai 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi
puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel
3 April 2013
Bors
de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare,
ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara,
biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun,
stiuca) 1 ceapa mare 1 telina potrivit 2-3 ardei grasi 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure
2 April 2013
Prajiturele
cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar
pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou. Ingrediente: 4
mere 300g mure 500ml cidru (sau apa) 1 lingurița scorțișoara 50g zahar
pudra (pentru mere) 100g zahar pudra (pentru sos) 1 lingurita de suc de
lamaie un varf de…
Read more »
Read more »
Carne la capac
2 April 2013
Carne
la capac din: ardei gras, pulpa de ananas, ceapa verde, ardei iute,
ulei, carne tocata, supa, ketchup, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1
ardei gras verde 1 ardei rgas rosu 250 g pulpa de ananas 1 legatura
ceapa verde 1-2 ardei iuti 2 linguri ulei 250 g carne tocata mixta 125
ml supa 6…
Read more »
Read more »
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
2 April 2013
Castraveţi
umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata
mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume,
iaurt si menta. Ingrediente: 2 felii paine 2 castraveti 1 ceapa 250 g
carne tocata mixta 2 lingurite mustar 1 ou sare piper 2 linguri ulei 1
catel de usturoi 1 morcov…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu paste şi praz
2 April 2013
Chiftelute
cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare,
piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval
si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5
linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere
100 g…
Read more »
Read more »
Tarte cu vanilie
2 April 2013
Tarte
cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf
de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si
nectarine. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar 1 fiola esenta de
vanilie 2 oua 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita praf de copt 3 linguri
lapte crema:…
Read more »
Read more »
Copanele de prepelita cu rosii
2 April 2013
Copanele
de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina,
ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa,
miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt. Ingrediente: 8 copanele
de prepelita sare piper 50 g faina 1 ou 100 g pemset alb 100 ml ulei sos
de rosii: 400…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole şi migdale
2 April 2013
Pui
cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi,
ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale,
patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra.
Ingrediente: doua piepturi de pui 500 g fasole alba pastai doi morcovi o
ceapa rosie doi catei de usturoi doua lamai 40…
Read more »
Read more »
Briose cu banane
2 April 2013
Briose
cu banane din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, banane, miez de
nuca, ou si unt topit. Ingrediente: 2 plicuri drojdie uscata 2 linguri
zahar 400 g faina 1 praf sare 2 banane 50 g miez de nuca tocat 1 ou 50 g
unt topit Mod de preparare: Drojdia se amestecă în 5 linguri…
Read more »
Read more »
Homar cu ciuperci si smantana
2 April 2013
Homar
cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar,
cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata
ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03
ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02
kg…
Read more »
Read more »
Chifteluţe rapide cu paste
2 April 2013
Chifteluţe
rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle,
ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si
parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de
rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2
linguri de ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Salată cu broccoli si ton
2 April 2013
Salată
cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu,
ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei
iute, sare, piper, cimbru, capere si masline. Ingrediente: 500 g
broccoli 75 g migdale doua conserve de ton in ulei 350 g branza tofu 100
ml ulei de masline 75…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi
2 April 2013
Friptura
de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina
afumata, untura de porc, apa si usturoi. Ingrediente: 1500 gr carne de
miel 100 gr slanina afumata 4 linguri untura de porc 2 cani de apa 1
capatana de usturoi Mod de preparare: Se spala bine carnea de miel din
mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
2 April 2013
Dovleac
copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin. Ingrediente: 1/2 dovleac,
decojit, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri de ulei de masline 1
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 catei de usturoi, tocat 2
linguri de salvie proaspata,…
Read more »
Read more »
Omleta cu morcovi
2 April 2013
Omleta
cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua.
Ingrediente: 250 g mazare 300 g morcovi sare piper 3 linguri unt 3
linguri faina 250 ml lapte 4-5 oua Mod de preparare: Morcovii se taie
felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se…
Read more »
Read more »
Chiftelute de malai
2 April 2013
Chiftelute
de malai din: malai, dovlecei, sare, piper, sucul de lamaie, rosii
uscate, patrunjel, parmezan si un ou. Ingrediente: 70 g malai 400 g
dovlecei sare piper sucul de la 1 lamaie 3 linguri ulei 10 g rosii
uscate in ulei 2 linguri patrunjel tocat 30 g parmezan ras 1 ou Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute la cuptor
2 April 2013
Ciuperci
umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre,
ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet. Ingrediente: 8 ciuperci
cu palarii mari 150 g branza topita, rupta bucati 3 fire cimbru,
maruntit 100 g masline negre, tocate 4 felii de ciabata 4 linguri ulei
de masline 2 catei de usturoi – unul zdrobit…
Read more »
Read more »
Legume picante cu ridichi negre
2 April 2013
Legume
picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute,
ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in,
seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si
rodie. Ingrediente: doia ardei grasi doi ardei capia un ardei iute doua
cepe un morcov 500 g spanac verde 200…
Read more »
Read more »
Budincă englezească
2 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt,
zahar pudra, zahar vanilat, portocala, oua, faina, praf de copt, cacao,
aroma caramel. Ingrediente: 100 g migdale măcinate 100 g stafide 100 g
unt 100 g curmale 4 linguri iaurt 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr
vanilat coaja de la o portocală coaja…
Read more »
Read more »
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
2 April 2013
Briose
cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua,
faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
Ingrediente: 80 g ciocolata 75 g unt moale 110 g zahar 4 oua 30 g faina 2
lingurite praf de copt 3 linguri lapte 300 g alune macinate 200 g
visine proaspete sau congelate…
Read more »
Read more »
Pui marinat la cuptor
2 April 2013
Pui
marinat la cuptor din: pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, sos de soia,
vin, ulei de masline, miere si ceapa verde. Ingrediente: 1 pui (circa
1,4 kg) 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita ghimbir 3 linguri sos
de soia 2 linguri vin 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere 2 cepe
verzi…
Read more »
Read more »
Legume de vara inabusite
2 April 2013
Legume
de vara inabusite din: ardei grasi, ceapa, dovlecei, vanata, rosii,
ulei, usturoi, rozmarin, oregano, piper si otet aromat alb. Ingrediente:
2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 500 g ceapa 2 dovlecei 1 vanata
500 g rosii 5 linguri ulei 1 catel de usturoi 2 lingurite rozmarin 2
lingurite oregano piper 1 lingura…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu gutui şi pere
2 April 2013
Plăcintă
cu gutui şi pere din: aluat de foitaj, gutui, scortisoara, nucsoara,
cuisoare, unt, zahar brun, miez de nuca, migdale, stafide, portocala,
zahar pudra, sos de visine, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente:
un aluat de foitaj 3 gutui 5 pere scortisoara 3 g nucsoara 3 c cuisoare
75 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Tort inghetat de caise
2 April 2013
Tort
inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar,
suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise,
caise si menta. Ingrediente: blat: 150 g piscoturi 150 g unt topit
umplutura: 700 g caise 500 g iaurt cu vanilie 100 g zahar sucul si coaja
de la 1 lamaie 400…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovlecei si oregano
2 April 2013
Tartă
cu dovlecei si oregano din: faina, sare, piper, coaja de lamaie, unt,
iaurt, dovlecei, oua, smantana, parmezan, oregano si nucsoara.
Ingrediente: 200 g faina sare piper 1 lingurita coaja rasa de lamaie 75 g
unt moale 75 g iaurt 500 g dovlecei 2 oua 250 g smantana 30 g parmezan
ras 2 linguri oregano…
Read more »
Read more »
Legume sote
2 April 2013
Legume
sote din: cartofi, broccoli, sparanghel, sunca, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1,2 kg cartofi 600 g amestec concelat de broccoli si
sparanghel 400 g sunca sare piper 2 lingri patrunjel tocat Mod de
preparare: Se spală cartofii şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu
sare tmp de cca. 25 min. Se încălzesc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles
2 April 2013
Somon
cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon,
ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu
si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file
de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de
cocos 1 punga de…
Read more »
Read more »
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
2 April 2013
Pui
cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt,
pui, usturoi si patrunjel. Inrgediente: 1 lingură cu vârf de muştar de
Dijon 140g de unt, moale 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare 1 căpăţână
de usturoi, ruptă în două 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare:
Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor
2 April 2013
Pui
cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de
pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala
si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi dulci, taiati sferturi 1
lingurita boia dulce 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita 6
linguri zacusca 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
2 April 2013
Cartofi
umpluti cu sunca si cascaval din: cartofi, sunca, cascaval, morcov,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g sunca 150 g cascaval un
morcov sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se pun
în cuptorul încins, cu tot cu coajă, circa 15 minute, după care se
întorc pe cealaltă…
Read more »
Read more »
Trandafiri de ciocolata
2 April 2013
Trandafiri
de ciocolata din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat,
sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra
si esenta de vanilie. Ingrediente: blat: 1 cana faina 1 cana zahar praf
1/2 cana cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/4
lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana…
Read more »
Read more »
Bilute din cartofi cu branza telemea
2 April 2013
Bilute
din cartofi cu branza telemea din: cartofi, branza telemea, oua, faina,
sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi 100 g branza telemea 2
oua 4 linguri faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb
cartofii în coajă, se curăţă şi se pasează ca pentru piure. Se amestecă
cu ouăle, făina şi…
Read more »
Read more »
File de somon cu orez basmati
2 April 2013
File
de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de
somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale,
patrunjel si menta. Ingrediente: 3 linguri pasta tandoori – optional 6
linguri iaurt natural 4 fileuri de somon 300 g orez basmati 1/2
castarvete, razuit zeama de la 1 lamaie, plus sferturi…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu orez si legume
2 April 2013
Bors
de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi,
patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de
miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura
sare 1 lingura orez 1 kg bors 2 morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1
legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Desert cu banane si caramel
2 April 2013
Desert
cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt,
amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet. Ingrediente: 2
banane 150 g frisca 1 lingura zahar pudra sosul camarel: 4 linguri zahar
4 linguri apa 1 lingura unt crema de vanilie: 2/3 cana zahar 1/4 cana
amidon 1/2 lingurita sare 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de curry (video)
1 April 2013
Cautati
o supa pe care doriti s-o serviti celor dragi? Incercati sa faceti
copiii sa manance mai multe legume? Am inteles, supa de curry este ceea
ce aveti nevoie. Incercati supa de curry, este nemaipomenita cu gustul
ei usor picant datorita aromei de curry si atat de simplu de preparat
incat chiar si copiii pot…
Read more »
Read more »
Fenicul umplut cu ciuperci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de fenicul cu:ciuperci, usturoi, vin alb, ulei de
masline, cascaval de post, marar, rosii cherry galbene, ceapa verde,
ardei capia, ardei iute, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 bulbi de
fenicul 300 g ciuperci mici doi căţei de usturoi 500 ml vin alb demisec
75 ml ulei de măsline 200 g caşcaval de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie
1 April 2013
Prajitura
cu lamaie din: unt nesarat, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf
de copt, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa si zahar pudra.
Ingrediente: 100g unt nesarat 250g zahar pudra 3 oua 100ml lapte 250g
faina 1 varf de cutit de sare 1 lingurita praf de copt coaja de la 3
lamai…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu broccoli si smantana
1 April 2013
Friptura
de porc cu broccoli si smantana din: broccoli, carne de porc, supa de
ceapa si smantana. Ingrediente: 300 g broccoli 4 felii carne de porc 1
plic supa de ceapa 400 ml smantana Mod de preparare: Se încinge la
200° C. Se spală carnea de porc, se şterge cu un prosop de hârtie…
Read more »
Read more »
Risotto
1 April 2013
Risotto
din: zahar, sare, sparanghel, broccoli, supa de legume, piept de
curcan, unt, ceapa verde si piper. Ingrediente: 1 praf zahar sare 250 g
sparanghel 250 g broccoli 2 lingurite supa de legume 100 g piept de
curcan 1 lingura unt 1 ceapa verde piper Mod de preparare: Se dau în
fiert 1250 ml’apă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu mere
1 April 2013
Chifteluţe
de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de
sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale,
lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 450 g carne de pui
o ceapa rosie 4 g ghimbir ras 20 g seminte de susan un ou doi morcovi
200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Prajitura Mokka
1 April 2013
Prajitura
Mokka din: oua, zahar tos, ulei, apa minerala, esenta de rom, praf de
copt, cacao, cafea macinata, alune de padure, glazura si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 125 g zahar tos 125 ml ulei 125 ml apa
mienrala 3 fiole esenta de rom 150 g faina 1/2 plic praf de copt…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu legume
1 April 2013
Peşte
pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute,
usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper,
cimbru, ardei capia si conopida. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii
300 g ciuperci un ardei iute o capatana de usturoi 200 g pesmet o
lingurita cu boia dulce 300 ml ulei…
Read more »
Read more »
Burgeri din carne de curcan
1 April 2013
Burgeri
din carne de curcan din: varza rosie, ceapa verde, morcovi, piept de
curcan, usturoi, maioneza dietetica, zeama de lamaie, patrunjel, pesmet,
mustar cu boabe, tarhon, ardei iute, faina si ulei de masline.
Ingrediente: 1/2 varza rosie, tocata marunt 4 fire ceapa verde, taiata
felii 2 morcovi, razuiti 500 g piept de curcan, fara pielita,…
Read more »
Read more »
Tortilla cu verdeata
1 April 2013
Tortilla
cu verdeata din: cartofi, mozzarella, ulei, sare, usturoi, frunze de
spanac, oua, piper si rondele de ceapa verde. Ingrediente: 400 g cartofi
200 g mozzarella 2 linguri ulei sare 1 catel de usturoi 100 g frunze de
spanac 4 oua piper 1 lingura rondele de ceapa verde Mod de preparare:
Se curăţă cartofii,…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de usturoi
1 April 2013
Legume
cu sos de usturoi din: dovlecei, orez rosu, ardei capia, spanac, boia
dulce, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, faina, sare, piper,
fructe uscate si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei 150 g orez rosu
trei ardei capia 400 g spanac verde o lingurita cu boia dulce 400 g
ciuperci o ceapa 6 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu lichior de portocale
1 April 2013
Salata
de fructe cu lichior de portocale din: mandarine, portocale, grapefruit
roz, pepene galben, struguri albi, struguri negri, zahar pudra si
lichior de portocale. Ingrediente: 1 conserva mandarine (315 ml) 4
portocale 1 grapefruit roz 1 pepene galben 125 g struguri albi 125 g
struguri negri 100 g zahar pudra 40 ml lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata
1 April 2013
Orez
cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa,
usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata,
branza feta, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 3/4 cesti de orez 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita condimente grecesti 1 lingurita oregano uscat…
Read more »
Read more »
Muschi cu verdeata
1 April 2013
Muschi
cu verdeata din: muschi de porc, usturoi, rondele de ceapa verde,
busuioc, rozmarin, piper negru si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de
porc fara os 2 catei de usturoi 2 linguri rondele de ceapa verde 1
lingura patrunjel 1 lingura busuioc 1 lingurita rozmarin piper negru 2
linguri ulei Mod de preparare: Muşchiul…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu orez si curry
1 April 2013
Salata
de pui cu orez si curry din: orez, sare, pui fiert, ceapa, curry, otet,
telina, ardei grasi, ulei, castravete murat, iaurt, maioneza, smantana
si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 1 pui fiert (1,2 kg) 2 cepe mici 2
linguri curry 2 linguri otet 1 fir telina 2 ardei grasi 1 lingura ulei
1…
Read more »
Read more »
Cuscus cu carne de vită
1 April 2013
Cuscus
cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa
de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru,
sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie. Ingrediente: un kg carne
de vita 300 g cuscus 4 g scortisoara doua linguri cu miere 500 ml supa
de pui 30 g pasta…
Read more »
Read more »
Placinta cu mac si gem de prune
1 April 2013
Placinta
cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina,
oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou
pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin
razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2
oua…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
1 April 2013
Tarta
cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii
cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper.
Inrgediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua sare 500 g rosii cherry 400 g
dovlecei 2 linguri pesmet 100 g cascaval ras 2 linguri verdeata asortata
tocata 200 g smantana piper Mod…
Read more »
Read more »
Suc de iasomie
1 April 2013
Intr-o
cana mare pune 2 plicuri de ceai de iasomie si toarna deasupra apa
clocotinda. Lasa la infuzat 5 minute, indeparteaza plicurile de ceai,
adauga 2 linguri zahar tos si amesteca pentru a se dizolva. Lasa sa se
raceasca si apoi da la rece. Combina apoi cu 450 ml suc proaspat de
mere, zeama de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
1 April 2013
Dovlecei
umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel,
sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie,
sare, piper si cascaval. Ingrediente: 250 ml lapte 4 covrigi vechi 4
dovlecei 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel 200 g sunca 3 fructe de
ienupar 1 ceapa 1 ou 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu galuste
1 April 2013
Supa
de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci,
galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina
100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g
dovlecei 1,2 l supa de legume…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rodie şi portocale
1 April 2013
Biscuiţi
cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte,
bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie,
scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos.
Ingrediente: 125 g unt 250 g unt de arahide 250 g zahar brun doua oua 65
ml lapte bicarbonat sare 5 g scortisoara…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu arahide si chilli
1 April 2013
Friptura
de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei
rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde,
arahide si chilli. Ingrediente: 500 g vrabioara sau muschi de vita,
taiat felii 1 ceapa rosie, taiata julien 2 buc ardei rosu, taiat felii
subtiri 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Felii dulci cu lamaie
1 April 2013
O
reteta delicioasa de felii dulci cu:faina, zahar tos, drojdie, sare,
lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar
pudra, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 23/4 căni făină 1 /4 cană zahăr
tos 2 1/4 linguriţe drojdie 1/2 linguriţă sare 1/2 cană lapte 4 linguri
unt nesărat 1 1/2 linguriţă esenţă de…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu cocos
1 April 2013
Orez
prajit cu cocos din: seminte de cardamom, fulgi de nuca de cocos, orez
basmati si frunze de menta. Ingrediente: 8 seminte de cardamom, zdrobite
in mojar, coaja indepartata 75 g fulgi de nuca de cocos 300 g orez
basmati, clatit in sita sub jet de apa rece 4-5 frunze de menta Mod
de…
Read more »
Read more »
Linte cu telina si usturoi
1 April 2013
O
reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin
alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 leg. pătrunjel verde 600g
linte roşie 4 linguri ulei 300g telină 4 linguri vin alb 5 căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în
cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana
1 April 2013
Pui
la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza
cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de
pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel. Ingrediente: 1 piept de
pui dezosat, taiat fasii (8 bucati) sare si piper dupa gust 1/2 ceasca
branza Cheddar rasa Ingrediente…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu sos dulce acrisor
1 April 2013
O
reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu,
zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in
bulion, pasta de tomate. Ingrediente: 50ml ulei 1,5kg piept de porc cu
os 1 lingură cimbru uscat 2 cepe 250ml vin roşu sec 2 linguri zahăr brun
1 leg. pătrunjel sare piper 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez,
nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 varză acră 3 cepe 200g orez 300g miez de
nucă pisat 1 morcov mare 500ml suc de roşii 200ml vin alb sec 150ml ulei
4 mere rase 50g…
Read more »
Read more »
Fasole rosie cu legume
1 April 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde,
usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500g fasole
roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 telină 1 sfeclă mai mică 2
rădăcini de pătrunjel 1 fir de praz 1 leg. marar verde 2…
Read more »
Read more »
Pasta de masline cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de
masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre
100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de
lamaie condimente dupa gust Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 –
4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
1 April 2013
Sufleu
de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac,
dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc,
oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella. Ingrediente: 20 g
ciuperci uscate 150 g spanac 300 g dovlecei sare 100 g rosii uscate in
ulei 1 catel de usturoi 500 g ardei grasi…
Read more »
Read more »