Retete pentru Paste:
Peste in suc de portocale
18 March 2013
Peste
in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau,
ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare.
Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa
amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper
negru boabe 2 foi de dafin sare…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir
18 March 2013
Supa
de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline,
conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru,
turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 conopida medie, taiata in buchetele 3 pastarnaci, tocati 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu piure de praz si pancetta
18 March 2013
Piept
de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa,
usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui feliat 12 felii de pancetta 1 ceapa
alba mica, maruntita 1 catel de usturoi 4 fire de praz sapalate si
feliate 2 fire de…
Read more »
Read more »
Degeţele din peşte cu orez
18 March 2013
Degeţele
din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide,
curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei,
patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de
peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g
curry 3 g…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu masline
18 March 2013
Pulpe
de pui cu masline din: pulpe de pui, masline negre, cartofi, rosii,
carnaciori, ceapa, ardei gras, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: o caserola de pulpe de pui 200 g masline negre fara samburi
1/2 cartofi noi 1 cutie rosii descojite 2 carnaciori 2 cepe 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui aromat cu spanac la tigaie
18 March 2013
Pui
aromat cu spanac la tigaie din: spanac, piept de pui, ulei, boabe de
piper, frunze de dafin, cuisoare, cardamom, ceapa, ardei iute, usturoi,
ghimbir, chimen, praf de ardei, coriandru, turmeric, garam masala, iaurt
si sare. Ingrediente: 1 buchet de spanac 1 piept de pui ulei 8 boabe de
piper negru 2 frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ceapa si piper
18 March 2013
Pilaf
cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei,
piper, sare, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 350 g orez cu bobul
rotund un l apa 2 legaturi ceapa o radacina patrunjel 3-4 frunze
patrunjel un dovlecel un ardei piper boabe verde si rosu sare 12 ml ulei
de masline 50 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi susan
18 March 2013
Tartă
cu brânză şi susan din: branza de vaci, oua, zahar tos, gris, budinca
de vanilie, zahar vanilinat, fistic, stafide, miez de nuca, seminte de
susan, sare, dulceata de visine si unt. Ingrediente: un kilogram branza
de vaci 5 oua 150 g zahar tos 30 g gris un plic budinca de vanilie doua
pliculete zahar…
Read more »
Read more »
Crap împănat pe pat de fenicul
18 March 2013
Crap
împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie,
dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1
fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta
cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare:
Cureţi peştele,…
Read more »
Read more »
Tarta cu conopida, broccoli si ciuperci
18 March 2013
Tarta
cu conopida, broccoli si ciuperci din: faina, untura, apa rece, faina,
lapte, cascaval, sofran, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, praz,
dovleac, patrunjel si marar. Ingrediente: pentru foaie: 600 g faina 300 g
untura sau unt 2-3 linguri apa rece pentru sos: 60 g unt 60 g faina 1 l
lapte 50 g cascaval 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de vită si sos de rosii
18 March 2013
Plăcintă
cu carne de vită si sos de rosii din: faina de secara, faina de grau,
ulei de masline, drojdie, zahar tos, apa, carne de vita, boia iute, miez
de nuca, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel si sos de rosii.
Ingrediente: 200 g faina de secara 50 g faina de grau 150 ml ulei…
Read more »
Read more »
Salată de alge
18 March 2013
Salată
de alge din: alge marine, salata creata, seminte de susan, ulei de
susan si sos de soia. Ingrediente: 1 cana alge marine uscate salata
creata pentru decor seminte de susan ulei de susan sos de soia Mod de
preparare: Algele se lasa la inmuiat in apa calduta timp de 30 de
minute. Se…
Read more »
Read more »
Rata Peking
18 March 2013
Rata
Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir
si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez
bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita
ghimbir tocat sos de soia Mod de preparare: Se curata rata…
Read more »
Read more »
Gratin de broccoli si cartofi cu praz si telina
18 March 2013
Gratin
de broccoli si cartofi cu praz si telina din: praz, broccoli, telina,
cartofi, unt, iaurt, lapte, faina, mustar, mustar cu boabe, cheddar si
mazare. Ingrediente: 500 g fire de prez subtiri, feliate 300 g broccoli,
taiat in buchetele 3 tulpini de telina Apio, feliate 1,5 kg cartofi
fainosi, taiati cubulete 85 g de unt…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de prune
18 March 2013
Somon
cu sos de prune din: cotlete de somon, prune, ceapa verde, lamaie,
ardei iute, ulei de masline, tarhon, menta verde, sare, piper, cartofi,
orez si paste de orez. Ingrediente: 4 cotlete de somon 500 g prune o
legatura ceapa verde o lamaie un ardei iute 100 ml ulei de masline 5
fire de tarhon…
Read more »
Read more »
Blinii cu verdeaţă si sos
18 March 2013
Blinii
cu verdeaţă si sos din: dovlecei, usturoi, faina, lapte, patrunjel,
spanac, praf de copt, suc de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, ardei iute si masline. Ingrediente: dou dovlecei doi catei de
usturoi 100 g faina 150 ml lapte dulce o legatura patrunjel 100 g spanac
4 g praf de copt 300…
Read more »
Read more »
Fursecuri colorate cu sos
18 March 2013
Fursecuri
colorate cu sos din: zahar pudra, pudra de migdale, albusuri,
galbenusuri, zahar tos, unt, banana, zahar vanilinat, sare, suc de
lamaie, colorant alimentar, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente:
260 g zahar pudra 160 g pudra de migdale 4 albusuri doua galbenusuri 150
g zahar tos 200 g unt o banana doua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu tahini
18 March 2013
Supa
crema de broccoli cu tahini din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
cartofi, pastarnac, frunze de dafin, supa de legume, broccoli, marar,
chimen, scortisoara, piper cayenne, cardamom, sare, piper, pasta tahini
si marar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2
lingurite usturoi zdrobit 2 cartofi curatati, taiati cubulete 1
pastarnac, curatat si…
Read more »
Read more »
Rulouri pe pat de ciuperci
18 March 2013
Rulouri
pe pat de ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, ficatei de pui,
cascaval afumat, unt, lapte, patrunjel, ulei, piper si sare.
Ingrediente: 700 g pulpa de porc 500 g ciuperci 300 g ficatei de pui 50 g
cascaval afumat 50 g unt 1 ceasca de lapte 1 legatura de patrunjel ulei
piper sare …
Read more »
Read more »
Salata de portocale cu mozzarella, rucola si ceapa rosie
18 March 2013
Salata
de portocale cu mozzarella rucola si ceapa rosie din: portocale,
mozzarella, ceapa rosie, paine, ulei de masline, otet de vin rosu,
zahar, mustar cu boabe si seminte de sumac. Ingrediente: 3 portocale 250
g mozzarella, rupta in bucatele 2 maini de rucola 1/2 ceapa rosie,
feliata subtire paine cu crusta crocanta, pentru servit pentru…
Read more »
Read more »
Cotlete marinate de miel la cuptor
18 March 2013
Cotlete
marinate de miel la cuptor din: cotlete de miel, usturoi, rozmarin,
salvie, vin alb sec, cognac, suc de lamaie, ulei de masline, sare,
piper, apa, vin alb sec, ceapa, telina si morcovi. Ingrediente: 1 cotlet
de miel de circa 1500 g 4 catei de usturoi 4 crengtue de rozmarin 2
frunze de salvie 200…
Read more »
Read more »
Chilli cu carne de berbecut
18 March 2013
Chilli
cu carne de berbecut din: seminte de chimion, ulei de masline, ceapa,
carne de berbecut, ghimbir, usturoi, rosii, boia, scortisoara,
coriandru, harissa, ardei grasi, naut, coriandru si supa de vita.
Ingrediente: 1 1/2 lingura seminte de chimion 1 lingura ulei de masline 3
cepe, taiate pe jumatate si feliate subtire 1,2 carne tocata de…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe si seminte
18 March 2013
Chec
cu fructe si seminte din: unt, zahar, oua, galbenusuri, faina, praf de
copt, fructe confiate, rahat, seminte de pin, fistic, kiwi confiat si
gem de caise. Ingrediente: 280 g unt 250 g zahar 2 oua 2 galbenusuri 300
g faina 2 lingurite cu praf de copt 100 g fructe confiate cuburi de
rahat seminte…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos de vişine
18 March 2013
Iepure
cu sos de vişine din: pulpe de iepure, ulei de masline, frunze de
dafin, ceapa, vin alb, compot de visine, usturoi, cuisoare, scortisoara,
amidon, sare, piper, frunze de telina, cimbru. Ingrediente: 4 pulpe de
iepure 50 ml ulei de masline doua frunze de dafin o ceapa 200 ml vin alb
un borcan compot de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cremă de brânză
18 March 2013
Ciuperci
cu cremă de brânză din: ciuperci, marar, ou, faina, lapte, sare, piper,
smantana, usturoi si telemea de vaca. Ingrediente: 1 ciuperci 1
legatura marar 1 ou 1 pahar faina 1 pahar lapte sare piper 5 linguri
smantana 3 catei de usturoi 150 g telemea de vaca Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciocolata
17 March 2013
Un
desert simplu, delicios si gustos, budinca de ciocolata este perfecta
pentru o duminica in familie! Ingrediente: 200 de grame de ciocolata
amaruie, tocata 3 linguri de zahar 500 ml lapte 1 lingurița cafea 1 varf
de cuțit de sare 6 galbenușuri de ou 1 lingurița esenta de vanilie
Frisca sau Frunze de menta pentru…
Read more »
Read more »
Salata cu vita, naut si ceapa rosie
17 March 2013
Salata
cu vita, naut si ceapa rosie din: naut, ceapa rosie, rosii cherry,
patrunjel, muschi de vita, iaurt natural si harissa. Ingrediente: 1
conservă de 400g de năut ½ ceapă roşie mică, feliată 100g de roşii
cherry, tăiate în două 1 mână mică de pătrunjel, tăiat 200g de muşchi de
vită, cu grăsimea înlăturată 150ml…
Read more »
Read more »
Turte din peşte
17 March 2013
Turte
din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de
lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de
sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie
ulei 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Cureti
cartofii de coajă şi îi fierbi…
Read more »
Read more »
Porc chinezesc cu orez
17 March 2013
Porc
chinezesc cu orez din: orez, zahar, muschiulet de porc, dovlecel verde,
ardei gras, ulei de orez, sos de soia si piper alb. Ingrediente: 1oo g
orez 100 g zahar 1 muschiulet de porc 1 dovlecel verde 1 ardei gras ulei
de orez sos de soia piper alb Mod de preparare: Se taie muschiuletul…
Read more »
Read more »
Taitei de orez picanti
17 March 2013
Taitei
de orez picanti din: taitei din faina de orez, sos de soia, piper,
usturoi si ulei de susan. Ingrediente: 300 g taitei din faina de orez
sos de soia piper usturoi ulei de susan Mod de preparare: Se fierb
taiteii in apa cu sare. Se scurg bine. Se stropesc cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Calcan cu orez şi sos picant
17 March 2013
Calcan
cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii,
morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune,
sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei. Ingrediente: un
calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin
alb 4 catei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si crema de branza
17 March 2013
Pui
cu legume si crema de branza din: piept de pui, faina, ulei de masline,
kaizer, supa de legume, crema de branza, boabe de fasole, porumb si
rosii cherry. Ingrediente: 8 piepţi de pui 2 linguri de făină 1 lingură
ulei de măsline 8 felii de kaizer, tocate 400ml supă de legume sau de
pui…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si portocala
17 March 2013
Chec
cu ciocolata si portocala din: faina, oua, zahar, unt, ciocolata
neagra, lapte, portocala confiata, cacao, praf de copt, apa de portocal,
portocala glasata si sare. Ingrediente: 180 g faina 3 oua 150 g zahar
150 g unt 100 g ciocolata neagra 100 ml lapte batut 100 g portocala
confiata 2 linguri cu cacao 1…
Read more »
Read more »
Salată cu sfeclă si fidea
17 March 2013
Salată
cu sfeclă si fidea din: naut, mazare, linte, sfecla rosie, fidea de
orez, ceapa verde, miez de nuca, usturoi, ulei de masline, lamaie, sare,
piper, patrunjel, seminte de floarea soarelui, migdale si capere.
Ingrediente: 100 g naut 200 g mazare 100 g linte doua sfecle rosii mici
150 g fidea de orez ceapa verde…
Read more »
Read more »
Supa Laksa de pui cu taitei
17 March 2013
Supa
Laksa de pui cu taitei din: pui, seminte de coriandru, ghimbir,
lemongrass, coaja de lime, zeama de lime, sos de peste, sos de soia,
lapte de cocos, usturoi, coriandru, ceapa verde, taitei de orez, frunze
de menta si ulei de susan. Ingrediente: 1 pui mediu, taiat in bucati, cu
pielea scoasa 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Prăjitură de post cu mere şi griş
17 March 2013
Prăjitură
de post cu mere şi griş din: faina, gris, zahar, margarina, praf de
copt, zahar vanilat, nuci, mere si scortisoara. Ingrediente: 1/2 cana
faina 1/2 cana gris 1/2 cana zahar 75 g margarina 1 lingurita praf de
copt 2 plicuri zahar vanilat 1 cana nuci maruntite 4-5 mere 2 lingurite
scortisoara Mod de…
Read more »
Read more »
Somon cu legume si crema de branza
17 March 2013
Somon
cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi,
ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc,
crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine
crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi
6 catei de usturoi, feliati 5 ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi
17 March 2013
Salata
de spanac cu fasole alba, rosii si ridichi din: fasole alba, rosii
cherry, ridichi, ceapa verde, branza feta, piper, usturoi, sare, suc de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 cutie fasole alba, clatita si
scursa 200-300 g spanac proaspat 1 cana de rosii cherry taiate jumatati 1
cana de ridichi taiate felii subtiri…
Read more »
Read more »
Chec cu carne de porc afumata
17 March 2013
Chec
cu carne de porc afumata din: paine alba, carne de porc afumata, oua,
usturoi, ceapa, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paine alba 500 g carne de porc afumata 7 oua 3 catei de usturoi 1 ceapa
mica patrunjel verde ulei sare piper Mod de preparare: Taie pâinea în
cuburi…
Read more »
Read more »
Desert cu kiwi si coacăze
17 March 2013
Desert
cu kiwi si coacăze din: frisca, branza ricotta, coacaze rosii, kiwi,
zahar pudra, boabe de piper negru, scortisoara, gelatina alimentara,
bezele, zahar vanilat, nuca de cocos, pepene confiat si menta verde.
Ingrediente: 300 ml frisca 100 g branza ricotta 200 g coacaze rosii 4
kiwi 75 g zahar pudra 4 boabe de piper negru…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu vinete si curry
17 March 2013
Mancare
de linte cu vinete si curry din: linte rosie, curcuma, pasta de
tamarid, ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curry, vanata.
Ingrediente: 100g de linte roşie, spălată 1 linguriţă de curcuma 1
lingură pastă de tamarind 2 linguri ulei vegetal 1 ceapă medie, feliată
fin 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 bucată…
Read more »
Read more »
Chec de post
17 March 2013
Chec
de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt,
sare, stafide, nuca, cacao si dulceata. Ingrediente: 1 pahar faina 1
pahar apa 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic
praf de copt 1 praf de sare 50 g stafide 70 g nuca macinata 30 g cacao…
Read more »
Read more »
Ficat cu legume şi sos
17 March 2013
Ficat
cu legume şi sos din: ficat de vita, lapte dulce, orez salbatic, ardei
grasi, compot de visine, scortisoara, amidon, seminte de susan, sare,
piper, ulei, patrunjel, ardei iute, ceapa si fenicul. Ingrediente: 500 g
ficat de vita 600 ml lapte dulce 100 g orez salbatic 4 ardei grasi un
borcan compot de visine 3…
Read more »
Read more »
Spaghete cu somon pe pat de spanac
17 March 2013
Spaghete
cu somon pe pat de spanac din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de
lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de
masline extravirgin, usturoi si spaghete. Ingrediente: 2 linguri suc de
lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri
capere 60g busuioc proaspat 1…
Read more »
Read more »
Stufat de mazare
17 March 2013
Stufat
de mazare din: mazare, ciuperci, ardei, ceapa verde, usturoi verde,
rosii, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii de mazare 1
ctuie de ciuperci 5 ardei ardei 4-5 legaturi de ceapa verde 2 legaturi
de usturoi verde 3 rosii 1 legatura de marar ulei sare piper Mod de
preparare: Mazărea şi ciupercile…
Read more »
Read more »
Orez cu bacon si mazare
17 March 2013
Orez
cu bacon si mazare din: orez, mazare, bacon, oua, sos de soia si ulei
de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 100 g mazare – boabe 100 g
bacon 2 oua sos de soia ulei de susan Mod de preparare: Se fierbe
orezul in 400 ml apa. Se taie baconul fasii…
Read more »
Read more »
Şprot cu legume
17 March 2013
Şprot
cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul,
usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si
malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml
ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel
doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu pui si avocado
17 March 2013
Supa
de rosii cu pui si avocado din: rosii, ceapa, pui, ulei de masline,
usturoi, ardei iute, seminte de coariadru, fasole rosie, coaja de lime,
zeama de lime, tortilla, frunze de coarindru, avocado si smantana.
Ingrediente: 1,5 kg de rosii, taiate pe jumatate 2 cepe, taiate in
sferturi (sau optimi in functie de marime) 1…
Read more »
Read more »
Mâncare de post
17 March 2013
Mâncare
de post din: usturoi, ciuperci, bulion, spanac, sare, piper, faina si
patrunjel. Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 400 g ciuperci (de orice
fel) 1 cana mare bulion 200 g spanac sare piper 2 linguri faina
patrunjel Mod de preparare: Pui în ulei să se rumenească usturoiul
tăiat mărunt. Adaugi ciupercile spălate, scurse şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa minestrone
17 March 2013
Supa
minestrone din: ulei de masline extravirgin, ceapa, praz, usturoi,
sunca afumata, morcovi, sare, piper, rosii, supa de pui, oregano, nap,
varza, frunze de salata, fasole si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei
de masline extravirgin 1 ceapa, cuburi 1 praz, feliat (partea alba
numai) 4 catei de usturoi, tocati 4 bucati sunca afumata, tocata 3…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
17 March 2013
Cartofi
la cuptor cu lămâie şi pătrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, zeama
de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente:
1 kg cartofi taiati cubulete de 2 cm 40 g margarina 1 ceapa tocata
zeama si coaja rasa de la o lamaie sare piper 2 fire de patrunjel verde,
taiate marunt …
Read more »
Read more »
Paste cu spanac şi legume
17 March 2013
Paste
cu spanac şi legume din: paste cu spanac, dovleac, broccoli, ciuperci,
miez de nuca, ulei, usturoi, seminte de pin, parmezan, busuioc verde,
sare, piper, rosii cherry, ardei capia si marar. Ingrediente: 300 g
paste cu spanac 500 g dovleac pentru placinta 500 g broccoli 300 g
ciuperci 70 g miez de nuca 150 ml…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc dres cu ou
17 March 2013
Bors
pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel,
apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1
kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1
radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde
leustean (suplimentar) sare piper…
Read more »
Read more »
Tort aromat cu capsune
17 March 2013
Tort
aromat cu capsune din: ciocolata neagra, unt, faina, praf de copt, oua,
zahar tos, sare, zahar vanilinat, esenta de rom, branza de vaci,
frisca, capsune, fursecuri cu cocos si sos de ciocolata. Ingrediente:
200 g ciocolata neagra 125 g unt 100 g faina 3 g praf de copt 4 oua 250 g
zahar tos…
Read more »
Read more »
Chec cu fistic şi ciuperci
17 March 2013
Chec
cu fistic şi ciuperci din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei de
masline, sunca, branza cheddar, ciuperci, fistic, sare si piper.
Ingrediente: 200 g faina 2 lingurite cu praf de copt 4 oua 120 ml lapte 6
linguri cu ulei de masline 50 g sunca 180 g branza cheddar 3 ciuperci
mari 100…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida cu ulei de masline si piper
17 March 2013
Supa
crema de conopida cu ulei de masline si piper din: ulei de masline
extravirgin, piper, sare, apa, conopida, ceapa si ulei de masline.
Ingrediente: ulei de masline extravirgin, dupa gust piper proaspat, dupa
gust sare dupa gust 500g apa 1 conopida desfacuta in buchetele 1 ceapa
medie, taiata 3 linguri ulei de masline …
Read more »
Read more »
Chiftele la cuptor
17 March 2013
Chiftele
la cuptor din: amestec de carne, ceapa verde, usturoi, patrunjel,
marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne
amestec (porc, vita) 1 legatura ceapa verde sau uscata 4-5 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii de paine 3 oua
faina sare piper Mod de preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu gogoşari
17 March 2013
Pui
la cuptor cu gogoşari din: pui, gogosari, limete, usturoi, cimbru,
rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, curry, sare, piper, castraveti
verzi, smantana si menta verde. Ingrediente: 1 pui un kg gogosari doua
limete 8 catei de usturoi doua crengute de cimbru doua crengute de
rozmarin 200 ml vin alb sec 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Paste cu sos
16 March 2013
Paste
cu sos din: ou, galbenusuri, faina, sare, seminte de pin, sare
grunjoasa, ulei de masline si branza de oaie. Ingrediente: 1 ou 2
galbenusuri faina de calitate sare pentru sos: seminte de pin sare
grunjoasa ulei de masline branza de oaie Mod de preparare: Intr-un vas
amesteci oul întreg cu cele 2 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaci si stafide
16 March 2013
Budinca
cu branza de vaci si stafide din: taitei cu ou, smantana, branza de
vaci, oua, margarina, zahar, scortisoara, sare si stafide. Ingrediente:
350 g taitei cu ou 1 cana smantana 500 g branza de vaci la temperatura
camerei 5 oua batute spuma 75 g unt sau margarina topita 1/3 cana zahar
1/2 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Arpacaş cu ghiveci, la cuptor
16 March 2013
Arpacaş
cu ghiveci, la cuptor din: arpacas, ciuperci, ceapa, ardei, ghiveci de
legume, suc de rosii, ulei, faina de grau, paprika, sare, piper, foaie
de dafin si patrunjel. Ingrediente: 250 g arpacas 6 ciuperci 2 cepe 1
ardei 1 borcan ghiveci de legume 1 ardei iute 1 cana suc de rosii
(bulion) ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chec cu rosii uscate
16 March 2013
Chec
cu rosii uscate din: rosii uscate, mozzarella, branza emmental, oua,
faina, praf de copt, lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 2 linguri cu rosii uscate 200 g mozzarella 100 g
branza emmental 3 oua 150 g faina 10 g praf de copt 125 ml lapte cald 80
ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite
16 March 2013
Clatite
din: ou, faina, zahar, praf de copt, apa mierala, ulei si topping.
Ingrediente: 1 ou faina 1 lingurita de zahar 1/2 lingurita praf de copt
1/2 ceasca apa minerala ulei pentru gatit topping-uri la alegere: sirop
de artar, zahar pudra, unt, smantana sau gem Mod de preparare: Intr-un
castron amestecati impreuna faina, oul,…
Read more »
Read more »
Mancarica de linte cu sfecla
16 March 2013
Mancarica
de linte cu sfecla din: linte rosie, ceapa, morcov, sfecla rosie, supa
de carne, faina, sare, foaie de dafin, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 1 morcov 1 sfecla rosie 1 cana cu
supa de carne (sau apa daca vrei de post) 1 lingura cu faina sare 1
foaie…
Read more »
Read more »
Sarmale de post cu ciuperci
16 March 2013
Sarmale
de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion,
suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza murata.
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 cana de orez 3 cepe 1 morcov 100 ml ulei 2
linguri bulion 150 ml suc de rosii sare piper marar o foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu ceapă roşie învelite în bacon
16 March 2013
Cornuleţe
cu ceapă roşie învelite în bacon din: faina, ulei, lapte, zahar,
drojdie, unt, cascaval, bacon afumat si ceapa rosie. Ingrediente: 900 g
faina 200 ml ulei 500 ml lapte caldut 2 linguri zahar drojdie unt 50 g
cascaval 150 – 200 g felii subtiri de bacon afumat 1 ceapa rosie Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu ton
16 March 2013
Chec
cu ton din: praz, ceapa, ton in ulei, oua, faina, ulei de masline, praf
de copt, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 ceapa 200 g
ton in ulei 4 oua 250 g faina 100 ml ulei de masline + 2 linguri 1
pliculet cu praf de copt 30 g unt…
Read more »
Read more »
Gogoşi de cartofi
16 March 2013
Gogoşi
de cartofi din: faina, drojdie, zahar, cartofi, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g faina drojdie cat o nuca 4 linguri rase cu zahar 2
cartofi mari bine fierti sare ulei de prajit Mod de preparare: Prepară
o maia: freacă drojdia cu o linguriţă cu zahăr, făină cât iei între
degete şi un pic…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos picant
16 March 2013
Piept
de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei
gras, boia iute, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os
2 cepe mici 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras 1 cutie cu rosii tocate
in bulion 2 linguri cu bulion 1 lingurita rasa cu boai iute…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin
16 March 2013
Supă
de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin din: ulei, pui, bacon,
morcovi, telina apio, praz, vin, frunze de dafin, prune uscate si paine.
Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 pui mediu, taiat in bucati 180 g de
bacon, taiat cubulete 2 morcovi, tocati 2 tulpini de telina Apio 1-2
fire de praz,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulas cu carne de vita si macaroane
16 March 2013
Gulas
cu carne de vita si macaroane din: ulei de masline, carne tocata de
vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, rosii, condimente italiene, frunze
de dafin, sos de soia, praf de usturoi, condimente pentru friptura,
macaroane si smantana. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 500 g
carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pastă de linte cu legume coapte
16 March 2013
Pastă
de linte cu legume coapte din: linte, smantana, seminte de casa,
morcovi, pastarnaci, ardei kapia, ceapa rosie, ceapa albe, usturoi,
dovlecel, ierburi de provence, cimbru verde, ulei de masline, sare de
mare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu linte 100 g smantana de casa 10 g
seminte de dovleac 7 morcovi mici 5 pastarnaci…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si cafea
16 March 2013
Prajitura
cu ciocolata si cafea din: oua, zahar tos, cafea macinata, apa rece,
faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de rom, margarina, crema de
ciocolata, esenta de rom si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g
zahar tos 6 linguri cafea fin macinata 6 linguri apa rece 200 g faina
un pachet praf…
Read more »
Read more »
Burgeri cu naut, ceapa rosie si chimion
16 March 2013
Burgeri
cu naut, ceapa rosie si chimion din: naut, coaja de lamaie, suc de
lamaie, chimion, coriandru, ou, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline,
chifle integrale, rosie, castravete si sos de chilli. Ingrediente: 400g
năut de la conservă, scurs coaja rasă de la 1 lămâie, plus sucul de la ½
lămâie 1 linguriţă de chimion…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu legume si pesto
16 March 2013
Friptura
de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio,
ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju,
usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan.
Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiata cubulete 300 g de morcovi,
taiati in sferturi pe lungime 3 salote mari, taiate in…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza si curry
16 March 2013
Macaroane
cu branza si curry din: macaroane, unt, ou, branza telemea, branza de
burduf si curry. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 1 ou 200 g
branza telemea 100 g branza de burduf 1/2 lingurita de curry Mod de
preparare: Pune macaroanele la fiert în apă clocotită, cu un praf de
sare.Lasă-le 8-10…
Read more »
Read more »
Gulaş cu ciuperci si galusti
16 March 2013
Gulaş
cu ciuperci si galusti din: ciuperci, ceapa, ulei, slanina afumata,
carne de porc, bulion, sare si piper. Ingrediente: 450 g ciuperci 4 cepe
50 ml ulei 4 felii slanina afumata 800 g carne de porc (pulpa) 2
linguri bulion sare piper Mod de preparare: Ceapa, curăţată şi tăiată
solzişori, o căleşti în uleiul…
Read more »
Read more »
Quiche cu oua de prepelita
16 March 2013
Quiche
cu oua de prepelita din: faina, unt, oua, praf de copt, sare, spanac,
usturoi, branza de burduf, oua de prepelita, smantana, busuioc,
parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 cana faina 50 g unt 1 ou 1
lingurita cu praf de copt 1 praf de sare pentru umplutura: 450 g spanac
congelat 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Cochilii cu ficat de pui
16 March 2013
Cochilii
cu ficat de pui din: chochilii, ceapa, costita, ficat de pui, unt, ulei
de masline, faina, supa si smantana. Ingrediente: 1 pachet cochilii
(sau orice tip de paste) 2 cepe 3 felii de costita (bacon) 500 g ficat
de pui 50 g unt ulei de masline 1 lingura faina 1 cana supa 2 lingurita…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume si chiftele
16 March 2013
Taitei
cu legume si chiftele din: carne tocata de vita, pesmet, sos, sos dulce
de ardei iute, ketchup, amestec chinezesc de cinci condimente, ulei de
floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia, seminte de susan si
menta. Ingrediente: 300 g carne tocata de vita 200 g de pesmet 12o g
sos pentru wok…
Read more »
Read more »
Coroniţă cu stafide si vanilie
16 March 2013
Coroniţă
cu stafide si vanilie din: margarina, ulei de floarea soarelui, sare,
coaja de lamaie, esenta de vanilie, miere de salcam, stafide, faina,
drojdie, lapte de soia, zahar pudra. Ingrediente: 100 g margarina 65 ml
ulei de floarea soarelui un praf sare coaja de la doua lamai 2-3
picaturi esenta de vanilie 3 linguri miere…
Read more »
Read more »
Salata calda de cartofi cu sos de ansoa
16 March 2013
Salata
calda de cartofi cu sos de ansoa din: cartofi, rosii uscate, usturoi,
lamaie, pasta de ansoa, patrunjel verde, masline, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 4 cartofi 2-3 rosii uscate 4-5 catei de usturoi 1
lamaie 1/2 lingurita cu pasta de ansoa patrunjel verde 1 lingura cu varf
de masline fara samburi 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii
16 March 2013
Margarita
cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb,
tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca
de suc de portocale rosii 2 linguri de suc proaspat de limeta 3
linguri vin sec alb 7 linguri Tequila felii de portocale rosii/limeta
pentru servire gheata Mod de…
Read more »
Read more »
Mâncare ungurească cu varză acră
16 March 2013
Mâncare
ungurească cu varză acră din: varza acra, supa instant, cabanos, unt,
pasta de rosii, praz, gogosar rosu si boia dulce. Ingrediente: 500 g
varza acra 500 ml supa instant 200 g cabanos 20 g unt sau margarina 50 g
pasta de rosii 1 legatura de praz 1 gogosar rosu boia dulce Mod de…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu salata
16 March 2013
Pui
la cuptor cu salata din: piept de pui, ulei de masline, boia, avocado,
otet de vin rosu, patrunjel, rosie si ceapa rosie. Ingrediente: 1 piept
de pui fără piele 2 linguriţe ulei de măsline (dintre care una pentru
salată) 1 linguriţă cu vârf de boia pentru salata: ½ avocado mic, tăiat
cubuleţe 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu morcov şi nucă
16 March 2013
Prăjitură
cu morcov şi nucă din: oua, zahar, ulei, faina, nuca, morcov, praf de
copt si unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingura cu zahar 6 linguri cu ulei 9
linguri cu faina 150 g nuca 1 morcov ras 1 praf de copt 1 cub de unt
Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până…
Read more »
Read more »
Sufleu de ficat de pasăre
16 March 2013
Sufleu
de ficat de pasăre din: ficat de pasare, faina, oua, unt, lapte, sare
si piper. Ingrediente: 300 g ficat pasare 100 g faina 6 oua 150 g unt
300 ml lapte sare si piper dupa gust Mod de preparare: Cureţi ficatul,
îl speli, îl zvânţi bine cu un prosop şi îl înăbuşi în…
Read more »
Read more »
Retete de post: Strudel cu mere si scortisoara
16 March 2013
Strudel
cu mere si scortisoara din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala,
mere, scortisoara, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar
pudra, menta si cuisoare. Ingrediente: pentru aluat: 175 g margarina 2
linguri otet un praf sare 300 g faina 75 ml apa minerala pentru
umplutura: 500 g mere o lingurita scortisoara 4 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu chifle
16 March 2013
Supa
de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa,
morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar. Ingrediente: 500 g
faina pentru paine 100 g de unt cu usturoi, moale 2 lingurite de oregano
uscat 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare ulei,
pentru uns 1 ceapa tocata 1…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu piept de pui
16 March 2013
Legume
la cuptor cu piept de pui din: piept de pui, mazare, rosii, ceapa,
ardei gras, morcov, ulei, sare si busuioc. Ingrediente: 2 bucati de
piept de pui dezosat 300 g mazare 500 g rosii proaspete (sau 1 conserva)
1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 morcov ulei sare busuioc Mod de
preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat cu varză murată
16 March 2013
Ciolan
afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper,
marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana. Ingrediente: 1
ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon
piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavat
circa 200…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Melcisori cu stafide
15 March 2013
Un
desert delicios, melcisorii cu stafide sunt perfecti pentru o
dupa-amiaza racoroasa. Puteti servi alaturi de o ceasca de ceai
fierbinte. Ingrediente pentru aluat: 500g faina 260g lapte 1 ou 10g
drojdie 5g de sare 50g unt 40g zahar pudra Ingrediente pentru crema: 3
galbenusuri de ou 25g faina 30g zahar pudra 15g de esenta…
Read more »
Read more »
Gulas de vita cu ardei gras
15 March 2013
Gulas
de vita cu ardei gras din: carne de vita, ceapa, untura, boia dulce,
boia iute, supa, vin rosu, foi de dafin, sare, piper alb, cartofi, ardei
gras si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vita pentru gulas 250 g
ceapa 2 linguri untura 1 lingura boia dulce 1 lingurita boia iute 400 ml
supa…
Read more »
Read more »
Salata cu fasole, porumb si ardei iute
15 March 2013
Salata
cu fasole, porumb si ardei iute din: fasole alba, fasole rosie, porumb
dulce, ardei verzi, ardei iute, ardei capia, patrunjel, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, miere, piper, sare grunjoasa, ulei de masline, otet
balsamic, crutoane aromate cu usturoi. Ingrediente: 300 g faole alba 200
g fasole rosie 150 g porumb dulce 2 ardei…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de păstrăv
15 March 2013
Chifteluţe
de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine,
pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar,
frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g file de pastrav 6
fire ceapa verde 2 legatura marar 1-2 fire usturoi 200 g paine alba
inmuiata in lapte de soia…
Read more »
Read more »
Pulpe cu sos de rosii si masline
15 March 2013
Pulpe
cu sos de rosii si masline din: pulpe de pui, rosii, ceapa, usturoi,
masline verzi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de
pui 1 cutie cu rosii intregi 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 100 g
masline verzi ulei sare piper patrunjel Mod de preparare: Curăţă
pulpele, spală-le şi tamponează-le…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si rosii cherry
15 March 2013
Paste
cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton
bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă,
adaugă sare şi amestecă. Toarnă…
Read more »
Read more »
Portofele cu carne tocata
15 March 2013
Portofele
cu carne tocata din: aluat foitaj, carne tocata, ceapa, galbenusuri,
vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj 300 g
carne tocata 1 ceapa alba 2 galbenusuri 100 ml vin alb ulei sare piper
Mod de preparare: Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura
camerei. Toacă mărunt ceapa şi…
Read more »
Read more »
Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde
15 March 2013
Peste
la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia,
mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei
iute si ceapa verde. Ingrediente: 3 linguri sos de soia 75ml de mirin
(vin de orez) 2 linguri de zahăr 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată 250g de
orez basmati,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi şi gratinaţi
15 March 2013
Ardei
umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie,
praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline,
pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata
6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare
grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Curry cu fasole verde si peste
15 March 2013
Curry
cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa,
lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1
ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente
supa de pui…
Read more »
Read more »
Cartofi cu roşii şi brânză sărată
15 March 2013
Cartofi
cu roşii şi brânză sărată din: cartofi, rosii, branza sarata, smantana
si ulei. Ingrediente: 3 cartofi mari 3 rosii 150 g branza sarata 75 g
smantana ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu
sare, 20 de minute. Verifică-i din când în când, să nu crape. Nu-i
fierbe mai mult…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir şi curmale
15 March 2013
Chec
cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun,
faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar
pudra. Ingrediente: 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns
140 g curmale, fara samburi 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de
cafea) 100 g de zahar brun 225…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci
15 March 2013
Tarta
cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola,
lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline,
branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara. Ingrediente
pentru aluat: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurița de sare 1/2 ceasca ulei de
canola 2 linguri de lapte Ingrediente…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu spanac
15 March 2013
Paste
cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet
paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline
sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat
o lingurita miere Mod de…
Read more »
Read more »
Graten de ciuperci cu ceapa verde
15 March 2013
Graten
de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi,
ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare. Ingrediente: 250 g
ciuperci champignon 3 cartofi 1 catel de usturoi 3 linguri cu ulei 50 g
cascaval ceapa verde pentru ornat 3 linguri cu smantana pentru gatit 3
linguri cu lapte sare Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu jambon şi pesto de mazăre
15 March 2013
Paste
cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan,
smantana si jambon afumat. Ingrediente: 400 g de paste 400 g de mazare,
decongelata 1/2 legatura de menta 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus
extra pentru servit 100 g de creme fraiche sau samntana 175 g de jambon
afumat, rupt in fasii…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de conopida
15 March 2013
Ciorba
de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia,
praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare
2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie
600 g rosii o legatura patrunjel 3-4…
Read more »
Read more »
Paste mediteraneene cu dovlecei si cascaval
15 March 2013
Paste
mediteraneene cu dovlecei si cascaval din: paste, ardei, dovlecei,
rosii, unt, cascaval, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet
balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g
unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare
grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic Mod de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Salată de linte Puy, roşii cherry şi brânză halloumi
15 March 2013
Se
amestecă într-un bol 250g de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1/2 ceapă
roşie feliată subţire, 1/2 căţel de usturoi strivit, sucul de la 1/2
lămâie şi 1 lingură ulei de măsline. Se fierb 150g de linte Puy până
devine fragedă, se scurg şi se adaugă în bol. Se asezonează şi se
amestecă. Se taie cuburi…
Read more »
Read more »
Tartine cu macrou afumat si sfecla
15 March 2013
Feliază
1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună
cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de
la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi
adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru
15 March 2013
Stir-fry
de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei
iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa
rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla. Ingrediente:
150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra
de ardei iute 1/2 lingurita de chimion macinat…
Read more »
Read more »
Pui cu legume in aluat
15 March 2013
Pui
cu legume in aluat din: aluat, piept de pui, amestec de legume,
smantana, amidon, supa de carne, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g
aluat fraged 1 piept mare de pui 1 punga cu amestec de legume congelate
1 lingura cu smantana de gatit 1 lingurita cu amidon 1 ceasca de supa
de carne…
Read more »
Read more »
Salata cu naut si banane
15 March 2013
Salata
cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi,
ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 cutii cu natu prefiert (600 g) 3-4 banane 1/2 dovleac
placintar 3-4 fire de ceapa verde 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri cu
ulei de masline 3-4 rosii cherry sare…
Read more »
Read more »
Tochitura de porc
15 March 2013
Tochitura
de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g costita de porc 1 legatura de
ceapa verde (sau praz) 100 g spanac (optional) 2 ardei capia 5 linguri
cu ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod de preparare: Cumpără
costiţa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Punch de mere si capsuni
15 March 2013
Punch
de mere si capsuni din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, apa
minerala si busuioc. Ingrediente: 2 mere, feliate 2 cupe capșuni,
feliate 1 sticla vin rosu 1 cana suc de afine 1 ceasca de 7up sau apa
minerala Frunze de busuioc proaspat Mod de preparare: Intr-un bol
mare…
Read more »
Read more »
Cocktail Pear Tea
15 March 2013
Cocktail
Pear Tea din: armagnac, cold black tea, pear syrup si fresh lime juice.
Ingrediente: 40 ml armagnac 100 ml cold black tea 25 ml pear syrup 15
ml fresh lime juice Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rad in
pahar peste cuburi de gheata si amestecati puternic continutul cu
lingurita de bar.
Read more »
Read more »
Salata de sfecla, fasole si branza de capra
15 March 2013
Se
oparesc 200 de fasole verde, apoi se scurg si se taie felii. Se combina
cu 180 g felii de sfecla fiarta. Se presara branza de capra sfaramata
si se stropeste cu otet. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cremsnit cu vanilie
15 March 2013
Cremsnit
cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina,
lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si
zahar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g fulgi de migdale 3
linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit
pentru crema: 8 foi de gelatina 750 ml de lapte…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ardei
15 March 2013
Cuscus
cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei,
ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf
sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2
dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel
Mod de preparare: Se pune apă într-o…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si cirese
15 March 2013
Tort
cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf
de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana
si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g unt topit, plus extra pentru
uns 250 g de zahar, plus 2 linguri 1 conserva de ananas 3 cirese
confiate, taiate pe jumatate…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu caşcaval
15 March 2013
Salată
de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g
cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1
legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare
Mod de preparare: Pune pastele la…
Read more »
Read more »
Pui cu orez picant si ceapa verde
15 March 2013
Pui
cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui,
condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta
de tomate, paprika fumata, orez, salata. Ingrediente: 4 pulpe
superioare si 4 ciocanele de pui 6 lingurite de condiment piri piri 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 ardei, curatati…
Read more »
Read more »
Cannelloni umpluţi cu brânză
15 March 2013
Cannelloni
umpluţi cu brânză din: cannelloni, praz, dovlecel, ricotta, rosii
decojite, branza de casa, cascaval, ulei vegetal, sare, piper si menta.
Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 1 fir praz 1 dovlecel 250 g
ricotta 1/2 cutie cu rosii decojite 1 cutie de branza de casa 100 g
cascaval (ras) 4 linguri cu ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Cum se dezoseaza pulpa de miel (video)
14 March 2013
O
reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au
nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati
acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se
dezoseaza pulpa de miel
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza
14 March 2013
Un
desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este
foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut
surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra
50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 lingurita de esenta de vanilie
225g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Papanasi de branza de vaci
14 March 2013
Papanasi
de branza de vaci din: rosii, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de
masline, branza de vaci, ou, gris, radacina de telina, pesmet, parmezan,
unt si untura. Ingrediente: 4 rosii 1 catel de usturoi 1 legatura
busuioc sare piper 1 lingura ulei de masline 200 g branza de vaci 1 ou
75 g gris 350…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in sos rosu
14 March 2013
Muschi
de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa alba, pasta de
rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de
floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg muschi de vita 5
morcovi 300-400 ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de
ardei capia…
Read more »
Read more »
Crema de zahăr ars
14 March 2013
Crema
de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 l
lapte 8 oua 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat 1 plic cu zahar
vanilat Mod de preparare: Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g
de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până…
Read more »
Read more »
Terină cu bacon si carne de vită
14 March 2013
Terină
cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de
salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita.
Ingrediente: ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 frunze de salvie,
tocata marunt 1/2 ceapa, tocata marunt 1 cub concentrat pentru supa 8
felii de bacon 500 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Salata thailandeza de vita cu taitei
14 March 2013
Se
pun 125 g taitei de orez medii intr-un bol mare cu apa fiarta. Se lasa
pana se fragezesc, se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge o
tigaie. Se unge cu ulei 1 bucata muschi de vita (aproximativ 300 g,
curatata de grasime), se condimenteaza cu sare si piper si se…
Read more »
Read more »
Biban cu sos de smantana
14 March 2013
O
reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana,
usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde
300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de
mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu fasole
14 March 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina,
dovlecel, ceapa, paine, fasole boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei
iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: doi
cartofi doi morcovi un sfert de ţelină un dovlecel două cepe două felii
de pâine o conservă de fasole albă boabe o conservă de fasole…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu varză
14 March 2013
O
reteta delicioasa de ciolan de porc cu: varza, morcov, telina, ceapa,
ulei, boia dulce, boia iute, mustar boabe, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 bucăţi de ciolan de porc două verze albe doi morcovi o
ţelină mică două cepe 300 ml ulei de floarea-soarelui două linguri cu
boia dulce o linguriţă cu boia iute 3…
Read more »
Read more »
Salată cu hering marinat
14 March 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti,
hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de
porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri
cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Tarta cu legume
14 March 2013
Tarta
cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen,
ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei.
Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita
sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura
ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarte cu chorizo si ardei rosu
14 March 2013
Un
preparat gustos si delicios, tartele cu chorizo si ardei rosu sunt
ideale pentru un pranz sau o cina impreuna cu cei dragi. Ingrediente
pentru aluat: 250g faina 125g unt nesarat 1 lingurita de sare 2 linguri
de apa rece Ingrediente pentru umplutura: 65g chorizo 130g ardei rosu
55g ceapa 1 cațel de usturoi 75g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao
14 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao din: esenta de cafea, galbenus, lichior de cacao,
zahar pudra, apa plata, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 1
cescuta esenta de cafea 1 galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g
zahar pudra apa plata pentru decorat: coaja de portocala taiata suvite
subtiri ciocolata rasa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Meringue cu cremă de lămâie
14 March 2013
Meringue
cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea
instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de
lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1
lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru
crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Sufleu cu dovleac
14 March 2013
O
reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de
placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare,
cimbru, salata verde, rosii. Ingrediente: 500 g macaroane 4 ouă 250 ml
smântână 600 g dovleac de plăcintă 100 g miez de nucă 100 g parmezan o
linguriţă cu ghimbir ras un vârf de linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu soc
14 March 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de
copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de
ciocolata, nuca de cocos, soc. Ingrediente: 8 ouă 180 g făină 100 g
cacao 250 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 unt o lămâie 500 ml
frişca două linguri cu…
Read more »
Read more »
Salata de rata cu mango si nasturel
14 March 2013
Se
incinge o tigaie de teflon. Se cresteaza cu un cutit pielea de pe 1
piept de rata. Se prajeste carnea, cu pielea in jos, 8 minute, la foc
mediu. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se prajeste inca 4
minute. Se scoate din tigaie, se asaza pe un servet de hartie 5 minute…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu şuncă
14 March 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei,
boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru.
Ingrediente: doi piepţi de pui 400 g şuncă de porc feliată 500 g cartofi
mici doi dovlecei o lingură cu boia dulce un sfert de linguriţă cu
boia iute o căpăţână de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Sendviş de mămăligă
14 March 2013
Sendviş
de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt.
Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt Mod
de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face
nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi
prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti
14 March 2013
Piept
de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi,
piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika
afumata si salata. Ingrediente: 1 ou 3 linguri de parmezan ras 3 catei
de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt 500 g piept de curcan, taiat in
fasii (trebuie sa obtii 16…
Read more »
Read more »
Cocktail Grapefruit Cooler
14 March 2013
Cocktail
Grapefruit Cooler din: gin, cold lemon tea, fresh grepfruit si green
apple syrup. pahar: Collins decor: grapfruit wedge Ingrediente: 40 ml
gin 100 ml cold lemon tea 15 ml fresh grapefruit 15 ml green apple syrup
Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata
cuburi si amestecati puternic continutul cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin
14 March 2013
Pulpa
de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin din: pulpa de miel, cartofi,
usturoi, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: pulpa de miel 1,2 kg
cartofi mici 500 g usturoi 2,5 catei ulei sare piper rozmarin Mod de
preparare: Se dezosează parţial pulpa de miel. Se împănează cu usturoi
şi se dă la cuptorul…
Read more »
Read more »
Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala
14 March 2013
Chifle
cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de
portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru
prajituri, drojdie, ou si gem de caise. Ingrediente: 200 g de fructe
uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise) coaja rasa de la
1/2 portocale 200 g de ceai 250 ml de lapte integral…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa Gazpacho
14 March 2013
O
supa delicioasa si gustoasa, supa gazpacho, deoarece se serveste rece,
este ideala pentru o zi torida de vara. Ingrediente: 300g Castravete
340g roșii mari 50g Ceapa 250g ardei rosu fara seminte 1 legatura
patrunjel 1 Buchet mic de menta 3 crengute de busuioc 1 cațel de usturoi
5g de ghimbir 1 lingura de pasta…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu oua de prepelita
14 March 2013
Rulada
de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de
prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de
miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat,
splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras
150…
Read more »
Read more »
Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi
14 March 2013
Lasagna
cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa,
chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella,
foi de lasagna si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 2 cepe, feliate 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime
si feliati 4 ardei grasi de diferite…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de carne
14 March 2013
Paste
cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru,
parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni) pentru sos:
500 g carne de vita tocata 1 morcov 2 cepe 1/2 lingurita cu oregano 1/2
lingurita cu cimbru 2 linguri…
Read more »
Read more »
Bautura aromata cu mere
14 March 2013
Bautura
aromata cu mere din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie.
Ingrediente: 10 mere 4 linguri miere 1 lingura scortisoara macinata 5-6
cuisoare parfumate 1 lamaie Mod de preparare: Speli merele, le cureti
de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti
jumatate din mar pentru decor. Il tai felii…
Read more »
Read more »
Rechin în sos de vin
14 March 2013
Rechin
în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere,
vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de
rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin
alb zeama de la o lamaie busuioc sare Mod de preparare: încinge o
tigaie de…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul
14 March 2013
Chiftele
din carne de curcan cu linte si fenicul din: carnati de curcan,
seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul,
usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 450 g carnati proaspeti din carne de curcan 1
lingura seminte de fenicul 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Sniţele cu caşcaval
14 March 2013
Sniţele
cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca,
fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 felii de
carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu
parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu ceapa si morcov
14 March 2013
Calamar
umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet,
vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1
morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2
linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu cafea
14 March 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos,
praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare,
ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 115 g unt două linguri cu cacao
două ouă 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 ml lapte dulce o
linguriţă cu esenţă de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata (video)
13 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si
salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white
cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of
garlic, peeled and chopped 100 g curly…
Read more »
Read more »
Supa crema de carote
13 March 2013
Supa
crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si
lapte. Ingrediente: morcov (1/2 kg.) ceapa (2 buc.) apa (2 l) oua (1
buc.) sare unt (100gr.) faina (1-1 1/2 lingura) lapte (1/2 pahar) Mod
de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la
fiert.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fructe
13 March 2013
Un
desert delicios, prajitura cu fructe poate fi servita fie cu o ceasca
de ceai intr-o dupa amiaza innorata, fie simpla in orice moment al zilei
Ingrediente: 420g amestec de fructe uscate 115g zahar brun 130g faina 1
lingurita de scortisoara 115 g cirese 115g unt nesarat 2 oua 2 linguri
de zahar 1 varf…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura picanta
13 March 2013
Clatite
cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval,
file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet.
Ingrediente: 125 g faina 100 ml lapte 6 oua sare piper 200 g cascaval
moale 300 g file de porc boia iute 4 linguri unt 75 g sunca feliata 16
frunze de…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe si caise confiate
13 March 2013
Chec
cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar
vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si
hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri
zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai
100 g nuci 30…
Read more »
Read more »
Salată de pui thailandeză
13 March 2013
Se
combina intr-un bol 4 linguri sos de peste, sucul de la 2 lime si 1
lingura zahar brun, apoi se adauga 1 ceapa mica rosie, taiata in
jumatate si feliata fin. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Se
taie fasii 2 piepti de pui fierti, fara piele, 1/2 varza alba, 2
morcovi…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu sos alb
13 March 2013
Chiftelute
de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper,
ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole. Ingrediente:
500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru
sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri
faina pentru…
Read more »
Read more »