Retete pentru Paste:
Mere cu nuca
28 March 2013
Mere
cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem
de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2
linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2
linguri rom 1…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper
28 March 2013
Muschi
de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper
negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2
linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita
piper negru boabe sare Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu leurdă
28 March 2013
Rulouri
de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de
pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de
curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei
100 g cascaval sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan
în 12 feliuţe subţiri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Scoici in sos de bere
28 March 2013
Scoici
in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de
pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.
Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de
usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru
proaspat, tocat Sucul…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Ardei umpluti
28 March 2013
Ardei
umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume,
verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob
rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume
verdeata, dupa gust sare Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de
seminte si nervuri şi se taie în…
Read more »
Read more »
Creveti picanti cu sare si piper
28 March 2013
Creveti
picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de
floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti
uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita
piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2
lamaie sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu spanac si cartofi
28 March 2013
Cotlet
de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac,
usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran,
mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1
kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr
cotlet de miel…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac
28 March 2013
Muşchi
de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi,
spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g
unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
spanacul,…
Read more »
Read more »
Cornuri calde
28 March 2013
Cornuri
calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8
cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit Mod
de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi
apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte
la foc mic într-o…
Read more »
Read more »
Crap cu sos de muştar
28 March 2013
Crap
cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar,
sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml
ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb
cateva fire marar sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă şi
se…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu verdeturi si cuscus
28 March 2013
Piept
de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde,
cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde
200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Legume cu taitei de orez si carne de porc
28 March 2013
Legume
cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de
rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza
chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde.
Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g
tăiței de orez lați sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan
27 March 2013
Prajitura
cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta,
smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra,
lapte si esenta de migdale. Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3
oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca
nuci pecan, tocate…
Read more »
Read more »
Crap cu migdale
27 March 2013
Crap
cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa
minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1
kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50
ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g
migdale feliate …
Read more »
Read more »
Banana in aluat fraged
27 March 2013
Banana
in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie,
sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si
zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa
15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de legume
27 March 2013
Supa
de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei,
verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi
100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu
doi litri…
Read more »
Read more »
Calcan cu legume si sos
27 March 2013
Calcan
cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze,
ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa,
galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan
mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura
cu seminte de in doua…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete cu salata
27 March 2013
Cordon
bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g
cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper Mod
de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ.
Presari cu sare feliile…
Read more »
Read more »
Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
27 March 2013
Iepure
inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de
masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1
lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta
de cimbru…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de branza
27 March 2013
Friptura
cu sos de branza din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza,
ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru
sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire
ceapa ciorii un praf piper Mod de preparare: Se spală carnea şi se
pune pe…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo
27 March 2013
Mini
pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval,
chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g
cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu Mod de
preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm
diametru dintr-o…
Read more »
Read more »
Mazare cu ciuperci
27 March 2013
Mazare
cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume,
usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g
ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de
usturoi 2 linguri ulei verdeata Mod de preparare: In ulei bine încins,
se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Read more »
Read more »
Supa de crap
27 March 2013
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata dupa gust Mod de preparare: In apă
clocotită se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant
27 March 2013
Salata
iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan,
ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa,
lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de
agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde,
menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu nuci si gem
27 March 2013
Pere
umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere,
gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca
sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…
Read more »
Read more »
Crap cu bere prajit
27 March 2013
Crap
cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare.
Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g
faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle,
uleiul, sarea şi berea. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu polonezi
27 March 2013
Ciorba
cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou,
smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g
polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1
cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper
Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…
Read more »
Read more »
Budinca cu tagliatelle
27 March 2013
Budinca
cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra,
esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra.
Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g
zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g
unt pentru decor: cirese glasate zahar…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan cu ciuperci
27 March 2013
Rulade
de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota,
paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g
ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Ton pe gratar cu banane
27 March 2013
Ton
pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline,
file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca
apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline
500 g file de ton sare piper Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi
apa la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)
27 March 2013
Cele
mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit
in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie
de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal
de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour
pinch of salt…
Read more »
Read more »
Crostini cu salata de ridiche alba
27 March 2013
Crostini
cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei
de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de
usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii
mici 120 g branza…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana si caviar
27 March 2013
Cartofi
cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper,
smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline
sare şi piper smântână caviar Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi
noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează
cu sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Mere cu nuci si sos de vanilie
27 March 2013
Mere
cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale,
stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte
100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara
pentru sosul de vanilie:…
Read more »
Read more »
File de ton cu ardei iute
27 March 2013
File
de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de
nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente:
500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o
lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…
Read more »
Read more »
Ton cu legume
27 March 2013
O
reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute,
dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii
cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o
linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
27 March 2013
Pulpe
de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de
masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon,
apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de
miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi
pisat…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete
27 March 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare,
zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte
dulce 150 g unt o linguriţă sare o linguriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g
broccoli 100 g măsline feliate…
Read more »
Read more »
Ton Hawaian
27 March 2013
Ton
Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de
lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci,
ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de
portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca
de suc de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Escalop de curcan cu mango
27 March 2013
Escalop
de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan,
curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1
salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt
ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu surimi si ricotta
27 March 2013
Praz
umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de
lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet
si frunze de ruccola. Ingrediente: 6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă
sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe
suc de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Baclava cu mere şi coacăze
27 March 2013
Baclava
cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie,
portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon,
cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua
mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale
100 g fistic 120 g miere 130 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
27 March 2013
Sufleu
de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan,
telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l
lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina
1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper Mod de
preparare: Broccoli se…
Read more »
Read more »
Ton cu portocala
27 March 2013
Ton
cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc
de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii
de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de palmier o ceapă o
portocală 2 linguri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o
rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
27 March 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
26 March 2013
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt,
sare si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2
oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata
Mod de preparare: Puneti toate ingredientele, cu excepția fulgilor de
ciocolata intr-un…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu dovlecei
26 March 2013
Cotlete
de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de
miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu
pielita subtire 4 cotlete de miel de 120 g fiecare 2 varfuri de cutit
de ierburi de Provence…
Read more »
Read more »
Iepure cu ciuperci şi portocale
26 March 2013
Iepure
cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale,
ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara,
sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g
carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o
felie de telina un morcov o ceapa doua cuisoare 300 ml…
Read more »
Read more »
Cataif cu miez de nuca
26 March 2013
Cataif
cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de
nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru
decor: miez de nuca tocat Mod de preparare: Pentru sirop,…
Read more »
Read more »
Tartine cu ton şi guacamole
26 March 2013
Tartine
cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce,
chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un
avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4 g chimen 50 g
smantana un ardei iute mic 5…
Read more »
Read more »
Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită
26 March 2013
Mâncare
de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe,
costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina.
Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g
costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina Mod de
preparare: Toci…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovlecei cu ouă
26 March 2013
Mâncare
de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de
masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras
1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de cimbru si marar 2
rosii 5 oua 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu unt de salvie
26 March 2013
Friptura
de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie,
faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel
120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat Mod
de preparare: Tăiaţi rasolul de viţel în felii foarte subţiri, de circa…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu nuci
26 March 2013
Prajitura
gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci.
Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de
copt 4 linguri de ulei 150 g nuci Mod de preparare: Se pun ouale
intregi intr-un castron, se adauga zahar si se bate totul…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din piept de curcan
26 March 2013
Tocăniţă
din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de
masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel
verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3
linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare si piper dupa gust 1
lingurita condiment pentru carne de…
Read more »
Read more »
Gogosi glazurate
26 March 2013
Gogosi
glazurate din: drojdie, zahar pudra, faina, apa calduta, margarina,
zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra, esenta de vanilie, zeama de
lamaie, cacao si coaja zaharisita de portocala. Ingrediente: pentru
aluat: 40 g drojdie proaspata 60 g zahar pudra 500 g faina 300 ml apa
calduta 50 g margarina 2 pliculete zahar vanilat sare ulei…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu arahide si orez
26 March 2013
Piept
de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat,
ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez,
suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin. Ingrediente:
pentru friptura: 1 piept de curcan dezosat (800 g) sare 1 zahar vanilat 2
ardei iuti 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel
26 March 2013
Coaste
de miel cu rozmarin, usturoi si patrunjel din: coaste de miel,
rozmarin, usturoi, patrunjel, piper, sare si ulei de masline.
Ingrediente: ½ kg carne de miel (coaste de miel) 2 crengute de rozmarin
proaspat 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri patrunjel tocat Piper sare
ulei de masline Mod de preparare: Crestati…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si sos de portocale
26 March 2013
Rata
cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper
negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata
verde, zahar si vin alb. Ingrediente: 1 rata sare grunjoasa piper negru
si rosu boabe, dar si macinat 3-4 portocale 20 ml ulei de floarea
soarelui 50 g unt 1 salata verde 1…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu cartofi copti
26 March 2013
Carnati
de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai,
cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau
taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri
ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în
tavă. îi condimentezi cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Mancare de legume cu carne
26 March 2013
Mancare
de legume cu carne din: vrabioara de vitel, cartofi, morcovi, ceapa,
mazare, sare, piper, ulei, cimbru si pasta de rosii. Ingrediente: 500 g
vrabioara de vitel 6 cartofi 4 morcovi 2-3 cepe 400 g mazare sare piper
50 ml ulei cimbru 50 g pasta de rosii Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, morcovii,…
Read more »
Read more »
Bruschete aromate cu usturoi si cimbru
26 March 2013
Bruschete
aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru,
branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g
unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei
patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se
pisează. Se amestecă cu untul…
Read more »
Read more »
Copane de curcan in vin
26 March 2013
Copane
de curcan in vin din: copane de curcan, ulei, usturoi, rozmarin, sare,
piper, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 4 copane de curcan 50 ml
ulei o capatana usturoi 3-4 frunzulite rozmarin sare piper 200 g piure
de rosii 200 ml vin rosu dulce Mod de preparare: Se curăţă copanele şi
se…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate si branza de vaci
26 March 2013
Tartă
cu roşii uscate si branza de vaci din: faina, praf de copt, ulei,
smantana, branza de vaci, ceapa, rosii uscate, branza mozzarella,
patrunjel, sare, piper, rosii, cimbru si miez de nuca. Ingrediente: 250 g
faina 3 g praf de copt 150 ml ulei 100 ml apa 200 ml smantna 250 g
branza de vaci…
Read more »
Read more »
Rulouri cu banane şi scorţişoară
26 March 2013
Rulouri
cu banane şi scorţişoară din: foi de placinta, scortisoara, banane,
zahar, unr, rodie, zahar vanilinat, nucsoara, scortisoara, cardamon, sos
de lamaie, sos de menta si frisca. Ingrediente: un pachet foi de
placinta o lingurita cu scortisoara 4 banane 100 g zahar 60 g unt o
rodie doua pliculete zahar vanilinat 3 g nucsoara 2…
Read more »
Read more »
Pulpa de vita in sos de ceapa calita
26 March 2013
Pulpa
de vita in sos de ceapa calita din: ceapa, ardei gras, ulei de floarea
soarelui, pulpa de vita, zeama de carne de vita, apa, sos de soia,
ghimbir, seminte de coriandru si piper. Ingrediente: 600 g ceapa 1/4
ardei gras rosu 1/4 ardei gras verde 1 lingura cu ulei de floarea
soarelui 600 g…
Read more »
Read more »
Negresa cu magiun
26 March 2013
Negresa
cu magiun din: apa mienrala, zahar pudra, ulei, magiun, cacao, faina,
praf de copt, nuci si ulei. Ingrediente: 250 g apa minerala 250 g zahar
pudra 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g faina 1
pliculet praf de copt pentru glazura: 150 g nuca pisate 2 linguri cacao 6
linguri…
Read more »
Read more »
Supa cu ciuperci si paste
26 March 2013
Supa
cu ciuperci si paste din: ciuperci, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
ulei, fusilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 morcovi 2
cepe o telina patrunjel ulei 200 g fusilli sare piper Mod de
preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au
fiert, se scot şi…
Read more »
Read more »
Pui cu crema de smantana si cartofi
26 March 2013
Pui
cu crema de smantana si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana,
sare, piper alb, cimbru, ulei de floarea soarelui, unt, cascaval,
cimbrisor, ceapa rosie si otet aromatic. Ingrediente: 600 g piept de pui
un kg cartofi 400 ml smantana sare piper alb macinat cimbru uscat 50 ml
ulei de floarea soarelui 50 g…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu pui
26 March 2013
Vinete
umplute cu pui din: vinete, piept de pui, cartofi, ceapa, telina,
usturoi, morcovi, cuisoare, smantana, limeta, oua, cimbru, sare, piper
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 vinete un piept de pui doi
cartofi doua cepe o telina mica 3 catei de usturoi 500 g morcovi 2 g
cuisoare 100 g smantana o limeta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de dovleac
26 March 2013
Suc
de dovleac din: dovleac, scortisoara, anason, cuisoare, suc de mere,
suc de portocale, miere, zahar si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2
felii dovleac 1 baton scortisoara 1 anason stelat 3 cuisoare 250ml suc
de mere 150ml suc de portocale 1-1/2 lingurite miere 2 linguri zahar 1/2
lingurita pudra scortisoara, pentru garnisire Mod…
Read more »
Read more »
Lasagna cu branza dulce de vaci
26 March 2013
Lasagna
cu branza dulce de vaci din: foi de lasagna, sare, ulei de masline,
branza dulce de vaci, telemea de vaca, oua, unt, pesmet si smantana.
Ingrediente: un pachet foi de lasagna o lingurita sare 2 lingurite ulei
de masline 400 g branza dulce de vaci 400 g telemea de vaca 7 oua 120 g…
Read more »
Read more »
Cepe umplute cu ciuperci
26 March 2013
Cepe
umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de
masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare.
Ingrediente: 4 cepe mari ulei 2 catei de usturoi 200 g ciuperci
champignon 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita rozmarin 1
lingurita de salvie 1-2 linguri otet balsamic 2 lingurite sos de…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu orez şi sos curry
26 March 2013
Scrumbie
cu orez şi sos curry din: scrumbii, orez alb, ceapa, morcov, vin, otet
de mere, frunza de dafin, lamaie, lapte de cocos, unt, curry, rozmarin,
sare si piper. Ingrediente: 4 scrumbii mari 200 g orez alb o ceapa un
morcov 300 ml vin alb sec 30 ml otet de mere o frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu oregano si rozmarin
26 March 2013
Carne
de miel cu oregano si rozmarin din: oregano, rozmarin, usturoi, carne
de miel, rosie, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura
oregano 1 lingura rozmarin 3 capatani usturoi uscat 1 bucata carne de
miel 1 rosie 1 ardei iute 3 g sare 3 g piper Mod de preparare: Se pun
bucatelele de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi sos iute
26 March 2013
Paste
cu legume şi sos iute din: paste tagliatelle, spanac, fasole rosie,
masline verzi, ardei iute, rosii, ardei capia, amidon, vin alb, ceapa,
usturoi, lapte, ulei, sare, piper, cimbru, naut si linte. Ingrediente:
400 g paste tagliatelle 600 g spanac congelat 200 g fasole rosie fiarta
200 g masline verzi un ardie iute doua rosii…
Read more »
Read more »
Para caramelizata cu portocale
26 March 2013
Para
caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin
alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare,
cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta.
Ingrediente: 8 pere scortisoara 4 linguri cu magiun de prune 500 ml vin
alb dulce 3 portocale 200 g zahar brun 80 g unt…
Read more »
Read more »
Raţă cu legume
26 March 2013
Raţă
cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia,
curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin,
lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb. Ingrediente: 4
piepturi de rata 150 g fidea de orez 500 g broccoli 4 ardei capia 10 g
curry 500 g struguri doua conserve de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci
25 March 2013
Tort
cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si
nuci. Ingrediente blat: 225g faina 225g zahar pudra 225g unt nesarat
150g nuci tocate 100ml cafea 4 oua Ingrediente pentru glazura: 250g unt
nesarat 200g de zahar 4 linguri de cafea foarte tare nuci pentru decor
Mod de preparare: Prepara…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu smantana
25 March 2013
Plachie
de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat,
untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie,
smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ardei grasi asortati 700 g
rosii 150 g ceapa 50 g kaizer afumat 2 linguri untura 1 lingurita boia
dulce sare piper alb 400…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu sos şi orez
25 March 2013
Fructe
de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii,
ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon,
ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper. Ingrediente: 200 g
orez rosu 50 g creveti decorticati 50 g midii un ardei iute 10 g curry o
legatura patrunjel o conserva de ananas…
Read more »
Read more »
Ciuperci în aluat
25 March 2013
Ciuperci
în aluat din: ciuperci, usturoi, ceapa, aluat de foitaj, ou, cimbru,
parmezan, salata verde, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei
iute, sare, piper, ulei, otet de mere, mere, nuci si migdale.
Ingrediente: 300 g ciuperci 4 catei de usturoi o ceapa doua foi aluat de
foitaj un ou cimbru 100 g parmezan o salata…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu ciocolată
25 March 2013
Panna
cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun,
zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar
tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana. Ingrediente: 60 ml frisca
120 g ciocolata neagra 8 g gelatina 75 g zahar brun zahar vanilinat 30 g
seminte de susan menta tocata 500 ml lapte 4 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Conopida in bacon
25 March 2013
Conopida
in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie,
usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si
cascaval. Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei
capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea
soarelui sare piper o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Supa a la grec
25 March 2013
Supa
a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac,
morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
Ingrediente: un pui 1-2 cepe 2 ardei sare o telina radacina si frunze o
radacina patrunjel un pastarnac 2 morcovi 3-4 boabe de piper piper
macinat 50 g unt un ou…
Read more »
Read more »
Copane in sos picant
25 March 2013
Copane
in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de
rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi,
otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie.
Ingrediente: 8 copane de pui sare piper alb ulei pentru prajit pentru
sos: 600 g piure de rosii cimbru busuioc 2-3…
Read more »
Read more »
Salata de hribi
25 March 2013
Salata
de hribi din: hribi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde,
patrunjel, sare, piper, zahar, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama
de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g hribi mici o salata verde
o legatura ceapa verde un fir usturoi verde o legatura patrunjel
proaspat sare piper negru macinat o lingura zahar 3-4…
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
25 March 2013
Galuste
din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare,
ciuperci, grasime, chimen si faina. Ingrediente: 500 g cartofi fierti
250 g faina integrala 2 oua 100 g gris sare 250 g ciuperci proaspete 2
linguri grasime chimen faina pentru plansa de lucru Mod de preparare:
Se curata cartofii, dupa ce s-au…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita
25 March 2013
Chiftele
cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de
vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru,
scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente:
500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata
3-4 catei de usturoi tocati…
Read more »
Read more »
Musaca greceasca
25 March 2013
Musaca
greceasca din: cartofi, carne de vita tocata, ceapa rosie, masline,
ulei de masline, cimbru, busuioc verde, sare, piper, cascaval de oaie,
suc de rosii si unt. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g carne de vita
tocata 2 cepe rosii 100 g masline 3-4 linguri ulei de masline cimbru
busuioc verde sare piper macinat 150…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu şuncă si rozmarin
25 March 2013
Plăcintă
cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca,
masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in,
seminte de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 15
g drojdie zahar 250 ml apa doua oua 400 g sunca 200 g masline cu
gogosar 200 g cascaval doua…
Read more »
Read more »
Paine cu unt, usturoi si rozmarin
25 March 2013
Paine
cu unt, usturoi si rozmarin din: paine, usturoi, rozmarin si unt.
Ingrediente: 2 baghete de paine alba 8 catei de usturoi 2 crengute de
rozmarin unt Mod de preparare: Se taie baghetele in felii groase.
untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie putin. Se piseaza
patru catei de usturoi, Usturoiul pisat…
Read more »
Read more »
Rulada red velvet
25 March 2013
Rulada
red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte,
faina, zahar si esenta de rom. Ingrediente: blatul: 100 g faina 100 g
zahar 2 rodii 4 oua praf de copt crema: 300 g unt 400 ml lapte 100 g
faina 200 g zahar esenta de rom Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi cu patrunjel
25 March 2013
Supa
crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri,
sare si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 1 lingura de unt 250 ml lapte 2
galbenusuri sare patrunjel Mod de preparare: Cartofii curăţaţi în
prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu
puţină sare, până când se înmoaie.…
Read more »
Read more »
Cotlete de crap cu legume
25 March 2013
Cotlete
de crap cu legume din: cotlete de crap, fasole verde, mazare verde,
salata de sfecla rosie, ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, otet de mere, smantana si cimbru.
Ingrediente: 4 cotlete de crap 400 g fasole verde 400 g mazare verde o
conserva salata de sfecla rosie 4…
Read more »
Read more »
Nuga cu alune, nuci si boabe de cafea
25 March 2013
Nuga
cu alune, nuci si boabe de cafea din: zahar, apa, ciocolata, miere,
miez de nuca, alune de padure, boabe de cafea si albusuri. Ingrediente:
500 g zahar 400 ml apa 100 g ciocolata 100 ml miere 100 g miez de nuca
100 g alune de padure 50 g boabe de cafea-prajita 6 albusuri …
Read more »
Read more »
Fileuri de sole cu ciuperci, la tigaie
25 March 2013
Fileuri
de sole cu ciuperci, la tigaie din: limba de mare, ciuperci, hribi,
untisor, ulei, suc de lamaie, supa concentrata, sare si piper.
Ingrediente: 8 fileuri de sole (limba de mare) 200 g ciuperci champignon
200 g hribi 1 legatura de untisor 2 linguri cu ulei sucul de la 1
lamaie 1 pliculet de supa…
Read more »
Read more »
Mere cu nuci
25 March 2013
Mere
cu nuci din: musli, lapte, nuci, stafide, rom, scortisoara, lapte,
gabenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu
musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite de
scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3 galbenusuri 2 lingurite de faina 1
esenta de vanilie 250…
Read more »
Read more »
Minitort cu foi de clatite
25 March 2013
Minitort
cu foi de clatite din: lapte, apa minerala, ulei, oua, fiana, arome,
mere verzi, batoane de scortisoara, ghimbir, zahar si esenta de vanilie.
Ingrediente: pentru clatite: 1/2 lapte 1 cana apa minerala 2-3 linguri
de ulei 2 oua faina ulei pentru copt arome pentru umplutura: 10 mere
verzi cu coaja tare 1-2 batoane de…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran
25 March 2013
Scoici
Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint
jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente:
12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g
margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de
sofran sare si piper macinat Mod…
Read more »
Read more »
Supă cu broccoli şi carpaccio
25 March 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:broccoli, carapaccio, sunca de porc
afumata, rosii galbene, morcovi, ceapa, ardei gras, ulei, cimbru, sare,
piper, smantana, iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 300 g carapaccio
100 g şuncă de porc afumată 400 g roşii galbene doi morcovi o ceapă doi
cartofi un ardei gras 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de banane si unt de arahide cu bacon
25 March 2013
Inghetata
de banane si unt de arahide cu bacon din: banane, unt, miere, bacon,
unt de arahide, smantana, lapte, zahar si esenta de vanilie.
Ingrediente: 4 banane, feliate 2 linguri de unt nesarat ¼ ceasca de
miere bacon unt de arahide 1 cana de smantana rece 1 cana de lapte rece ⅓
cana de zahar…
Read more »
Read more »
Macrou cu vinete pane
25 March 2013
O
reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie,
oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de
macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu
capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu perişoare la cuptor
25 March 2013
Budincă
de paste cu perişoare la cuptor din: paste, carne tocata de pui, ceapa,
orez, ou, suc de rosii, condiment pentru pui, sare, piper si marar.
Ingrediente: 1 punga paste melcisori 1/2 carne tocata de pui 1 ceapa 1
lingurita orez 1 ou 200 ml suc de rosii 2 linguri condiment pentru pui
sare piper…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon
25 March 2013
Aperitive
cu somon din: paine, unt, masline, crema de branza, migdale, ceapa,
castraveti, lamaie, sare, somon afumat si patrunjel. Ingrediente: 12
felii de paine 50 ml unt topit sau ulei de masline 150 g masline 100 g
crema de branza 100 g migdale prajite si macinate 2-3 fire ceapa 4
castraveti o lamaie sare 300…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu hering
25 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca de paste cu:fidea, oua, branza telemea,
smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt,
piper, legume de sezon. Ingrediente: 250 g fidea 4 ouă 250 g brânză
telemea 100 ml smântână 500 g fileuri de hering 100 g migdale capere
două linguri cu pesmet 500 g dovleac pentru plăcintă…
Read more »
Read more »
Mancărică cu pui
25 March 2013
O
reteta delicioasa de mancarica cu:piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
pasta de tomate, rosii, ardei gras, ardei iute, usturoi, arpagic, ulei,
sare, piper, busuioc, malai, cartofi. Ingrediente: doi piepţi de pui
două cepe un morcov o felie de ţelină o lingură cu pastă de tomate 4
roşii 3 ardei graşi un ardei iute 4…
Read more »
Read more »
Cremă de branză
25 March 2013
O
reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii
galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline
feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa. Ingrediente: două
bucăţi de avocado 4 castraveţi două roşii galbene o lămâie 450 g brânză
de vaci 100 ml smântână 15 g gelatină o legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza şi ghimbir
25 March 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu:aluat de placinta, branza de vaci,
smantana, oua, stafide, zahar tos, zahar vanilat, ghimbir, lamaie,
faina, unt, zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de plăcintă 400 g
brânză de vaci 250 ml smântână 3 ouă 100 g stafide 100 g zahăr tos două
pliculeţe zahăr vanilirat o linguriţă cu ghimbir…
Read more »
Read more »
Mancare cu carnati şi ananas
25 March 2013
O
reteta delicioasa de mancare cu:rosii, carnati, ceapa, usturoi,
ghimbir, morcov, ardei iute, morcov, ardei iute, ananas, limeta, frunza
de dafin, sare, piper, busuioc verde, ulei, orez, cartofi. Ingrediente: 3
roşii 4 camaţi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă cu ghimbir ras
un morcov un ardei iute o conservă de ananas o limetă…
Read more »
Read more »
Negrese cu migdale
25 March 2013
O
reteta delicioasa de negresa cu: unt, zahar tos, oua, faina, cacao,
zahar vanilat, praf de copt, migdale, portocale, sare, limeta, sos de
caramel, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr tos 4 ouă
300 g făină 130 g cacao două pliculeţe zahar vanilat un pliculeţ praf de
copt 100 g migdale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de caise si glazura de martipan
24 March 2013
Tort
cu crema de caise si glazura de martipan din: fructe uscate, cirese,
zahar pudra, vin rosu, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de
portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun,
migdale, oua, sare, condimente mixte, scortisoara, coniac, gem de caise,
suc de lamaie, martipan si glazura fondanta. Ingrediente pentru blat:
750g…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu cremă de legume
24 March 2013
Bărcuţe
cu cremă de legume din: faina, ou, unt, apa, castraveti verzi,
smantana, branza de vaci, marar, ciuperci, ardei capia, boia dulce,
portocale, kiwi, sare, piper, usturoi, seminte de chimen si seminte de
in. Ingrediente: 250 g faina un ou 175 g unt apa doi castraveti verzi
100 g smantana 200 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Ton cu avocado
24 March 2013
Ton
cu avocado din: ton, avocado, lamaie verde, maioneza, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 cutie cu ton 5 fructe de avocado 2 lamaie verzi
potrivite 4-5 linguri maioneza 1/2 legatura de marar sare piper Mod de
preparare: Cureti avocado, il tai in jumatati lungime şi îl stropeşti
cu zeamă de lămâie. Tai mijlocul…
Read more »
Read more »
Ciorba banateana
24 March 2013
Ciorba
banateana din: fasole alba, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei, suc de
rosii, boia iute, carnati de casa, patrunjel si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 4 cartofi 1-2 cepe rosii
un morcov 1-2 ardei 500 ml suc de rosii o lingurita boia iute 300 g
carnati de casa picanti 2…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu salată de gulii
24 March 2013
Ardei
umpluţi cu salată de gulii din: gulie, marar, iaurt, mustar, ulei de
masline, lamaie, nuci, ardei si sare. Ingrediente: 1 gulie mare 1
legatura marar 2-3 linguri iaurt 1 lingura mustar 1 lingura ulei de
masline 1/2 lamaie 1 lingura nuci sau alune macinate 2 ardei rosii sare
Mod de preparare: Cureţi gulia…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu salau
24 March 2013
Budinca
de cartofi cu salau din: file de salau, ulei de masline, cartofi rosii,
unt, smantana, broccoli, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 g
file de salau 2-3 lingurite ulei de masline 800 g cartofi rosii 75 g unt
50 ml smantana 100 g broccoli sare piper boia dulce Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Salata aperitiv cu branza de burduf si masline
24 March 2013
Salata
aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde,
ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline,
ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 6-8 castraveti o salata
verde 2-3 ardei o ceapa medie piper macinat sare 200 g branza de burduf 4
rosii 100 g crutoane 25 g unt…
Read more »
Read more »
Creveti cu rosii la tigaie
24 March 2013
Creveti
cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline,
creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1
ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 12-15 creveti
(gamberi mari), proaspeti sau congelati 1 foaie de dafin 1 ramurica de
cimbru sare si piper maicnat …
Read more »
Read more »
Minitarte cu roşii cherry
24 March 2013
Minitarte
cu roşii cherry din: aluat, cascaval, rosii cherry, sunca, masline,
smantana si oua. Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 200 g cascaval 1
caserola de rosii cherry cat mai mici 300 g sunca 200 g masline fara
samburi 12 linguri smantana 4 oua Mod de preparare: Se dezgheaţă
aluatul de foietaj. Apoi se…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu crema si zmeura
24 March 2013
Fursecuri
cu crema si zmeura din: lapte, drojdie, faina, zahar tos, unt, oua,
sare, zahar pudra, zahar vanilat, amidon alimentar, seminte de susan,
scortisoara, zmeura, stafide, rom si portocale confiate. Ingrediente:
750 ml lapte 7 g drojdie uscata 500 g faina 90 g zahar tos 150 g unt 3
oua 3 g sare 60 g…
Read more »
Read more »
Peste cu susan
24 March 2013
Peste
cu susan din: file de peste, oua, pesmet, susan, piper si sare.
Ingrediente: 500 g file de peste 2 oua 150 g pesmet 50 g susan piper
sare Mod de preparare: Fileul de peşte îl tai în fâşii subţiri si
scurte şi îl condimentezi. Intr-un castron, amesteci pesmetul cu
susanul, cu sarea şi…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci in paine
24 March 2013
Supa
crema de ciuperci in paine din: ceapa, patrunjel, telina, cartofi,
ciuperci, apa, paine graham, ulei, sare, piper, patrunjel, chimen si
frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe mari 1 radacina de patrunjel 1
telina potrivita 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apa 4
painici graham ulei sare piper patrunjel 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Limba cu spanac
24 March 2013
Limba
cu spanac din: limba, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne,
vin, sare, piper, spanac, unt si verdeata. Ingrediente: 1 limba fiarta
150 g slanina 2 cepe 3 morcovi 3 catei de usturoi 500 ml supa de carne
200 ml vin sare piper 1 kg spanac 50 g unt verdeata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in ierburi aromatice
24 March 2013
Muschi
de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper
negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline,
pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline.
Ingrediente: un kg muschi de vita sare grunjoasa 100 g piper negru
cimbru macinat rozmarin macinat usturoi uscat si macinat 2-3…
Read more »
Read more »
Pizza cu şuncă, sos si ardei iute
24 March 2013
Pizza
cu şuncă, sos si ardei iute din: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
sare, zahar, sos pesto, rosii, bacon, piper, sos de rosii, morcovi,
dovlecei si ardei iute. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa ulei de
masline 8 g drojdie uscata un sfert de lingurita cu sare zahar sos pesto
4 rosii 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de ghimbir cu limeta
24 March 2013
Suc
de ghimbir cu limeta din: ghimbir, apa, suc de limeta, zahar, gheata si
menta. Ingrediente: 1/2 kg ghimbir apa 1/2 cana suc de limeta 1
cana zahar cuburi de gheata si menta penstru servire Mod de
preparare: Curatati ghimbirul. Tocati marunt. Amestecati cu apa si
strecurati bine. Repetati de 3…
Read more »
Read more »
Frigărui cu roşii cherry
24 March 2013
Frigărui
cu roşii cherry din: rosii cherry, prosciutto, mozzarella, busuioc,
ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g
rosii cherry 100 g prosciutto feliat 200 g bulgarasi de mozzarella 2
ramurele de busuioc 2 linguri de ulei de masline extravirgin sare piper
macinat patrunjel verde betisoare de lemn pentru frigarui Mod de…
Read more »
Read more »
Burrito cu pui
24 March 2013
Burrito
cu pui din: lipii, ulei de masline, piept de pui, ardei, ceapa, sare,
piper, otet balsamic, patrunjel, salata verde si rosii. Ingrediente: 4
lipii 2-3 lingurite ulei de masline 400 g piept de pui 2 ardei rosii 2
ardei galbeni o ceapa sare piper macinat 1-2 lingurite otet balsamic o
legatura patrunjel pentru garnitura:…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Salata de fasole boabe
24 March 2013
Salata
de fasole boabe din: fasole, usturoi, patrunjel, frunze de dafin, ulei
de masline, suc de lamaie, ardei iute si sare. Ingrediente: 300 g fasole
2 catei mari de usturoi 1 legatura patrunjel 4 frunze de dafin ulei de
masline 1 lamaie (doar sucul) ardei iute macinat sare Mod de
preparare: Lăsăm fasolea la…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu piure de cartofi dulci
24 March 2013
Fursecuri
cu piure de cartofi dulci din: faina, zahar, unt, lapte, scortisoara,
untura, piure de cartofi dulci, unt. Ingrediente: 250 g faina 3 linguri
zahar 50 g unt 6 linguri lapte un praf scortisoara 3 linguri untura 200 g
piure de cartofi dulci 2 linguri unt topit Mod de preparare: Se
amestecă făina cu…
Read more »
Read more »
Bulete de soia si linte
24 March 2013
Bulete
de soia si linte din: soia granule, faina alba, linte verde, usturoi,
apa minerala, ulei, sare, piper, patrunjel verde, cimbru, ulei si
pesmet. Ingrediente: 300 g soia granule 150 g faina alba 150 g linte
verde 5 catei de usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare piper
patrunjel verde cimbru ulei pentru…
Read more »
Read more »
Tort de cartofi cu piure de castane
24 March 2013
Tort
de cartofi cu piure de castane din: cartofi dulci, faina, zahar, zahar
vanilinat, galbenusuri, ulei, rom, dovleac si scortisoara. Ingrediente:
pentru blat: 2 cartofi dulci 100 g faina 90 g zahar un plic zahar
vanilinat 3 galbenusuri 30 ml ulei 30 ml rom pentru crema: 200 g dovleac
fiert 1-2 linguri zahar pudra scortisoara…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata cu costita afumata si smantana
24 March 2013
Ciorba
de salata cu costita afumata si smantana din: supa de pui, ceapa,
zarzavat, salata, costita afumata, oua, smantana, iaurt, bors, usturoi
verde, marar verde si sare. Ingrediente: 2 l supa de pui 1 ceapa medie
100 g zarzavat 1 capatana mare de salata 200 g costita afumata 6 oua 150
g smantana 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salam de biscuiti
24 March 2013
Salam
de biscuiti din: biscuiti, margarina, cacao, zahar vanilat, esenta de
rom, zahar, stafide si apa. Ingrediente: 1/2 biscuiti simpli un pachet
margarina 3 linguri cacao 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom dupa
gust 150 g zahar 200 g stafide 300 ml apa Mod de preparare: Se pune la
foc apa cu margarina…
Read more »
Read more »
Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental
24 March 2013
Pâine
ţărănească umplută cu salată de cârnaţi şi brânză Emmental din: paine
taraneasca, carnati polonezi, ridichi, branza emmental, ridichi,
castravete, patrunjel, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si
zahar. Ingrediente: 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata 400
g carnati polonezi fierti 250 g branza Emmental sau cascaval 1 legatura
ridichi 1/2 castravete…
Read more »
Read more »
Piftie cu carne de curcan
24 March 2013
Piftie
cu carne de curcan din: carne de curcan, usturoi, foi de dafin, ceapa,
morcovi, radacina de telina, oua, mazare boabe, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg carne de curcan o capatana de usturoi 2 foi de dafin o
ceapa 3 morcovi o felie radacina de telina 2 oua fierte o conserva
mazare boabe sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu carne de miel
24 March 2013
Chiftelute
cu carne de miel din: carne tocata de miel, stafide, scortisoara,
pesmet, ou, ceapa verde, lipii, iaurt, frunze de menta, rosii, suc de
limeta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 1/4 ceasca
de stafide 1/2 lingurita de scortisoara 5-6 linguri pesmet 1 ou 4 fire
ceapa verde, taiata felii subțiri…
Read more »
Read more »
Guguluf cu alune
24 March 2013
Guguluf
cu alune din: alune de padure, unt, zahar, sare, oua, faina, praf de
copt, lapte, gem de caise si zahar pudra. Ingrediente: 75 g alune de
padure 250 g unt moale 250 g zahar sare 4 oua 300 g faina 3 lingurite
praf de copt 125 g alune de padure macinate 120 ml lapte…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete cu marar
24 March 2013
Chiftele
de vinete cu marar din: vinete, ardei rgasi, usturoi, patrunjel, oua,
pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ardei grasi rosii 2
catei usturoi 3 linguri patrunjel 3 oua 8 linguri pesmet fin sare piper
ulei pentru prajit pentru servit: marar fin tocat Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Somon cu orez si sos
24 March 2013
Somon
cu orez si sos din: somon, orez, mazare, morcov, limete, smantana,
castravete, migdale, curry, ulei de masline, sare, piper si busuioc
verde. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 g orez alb 200 g mazare un
morcov doua limete 300 g smantana un castravete verde mai mare 100 g
migdale 5 g curry 100 ml…
Read more »
Read more »
Pere cu branza Roquefort
24 March 2013
Pere
cu branza Roquefort din: pere, branza de vaci, stafide galbene,
portocale, zahar tos, miez de nuca, boia dulce, banza roquefort,
nucsoara, lamaie, sare, piper, smantana si rozmarin. Ingrediente: 4 pere
mari 100 g branza de vaci 30 g staide galbene doua portocale 180 g
zahar tos 100 g miez de nuca boia dulce 250…
Read more »
Read more »
Bors de loboda cu orez si verdeata
24 March 2013
Bors
de loboda cu orez si verdeata din: apa, bors, loboda, ceapa verde,
morcov, radacina de patrunjel, orez, marar, patrunjel verde, leustean,
unt, ou si sare. Ingrediente: 1 ½ l apă ½ l borș 5-6 legături lobodă 4
fire ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 3 lingurițe orez 3
lingurițe mărar tocat 3…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu nuci
24 March 2013
Mini-tarte
cu nuci din: faina, migdale, zahar, sare, ou, unt, miere, zahar,
frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: blat: 250 g faina 50 g
migdale macinate 100 g zahar 1 praf sare 1 ou 150 g unt rece in plus:
100 g miere 150 g zahar 50 g unt 200 g frisca 250…
Read more »
Read more »
Paste cu sos si salam
24 March 2013
Paste
cu sos si salam din: salam, ceapa, ardei gras, ciuperci, suc de rosii,
pasta de tomate, oregano, paste si busuioc. Ingrediente: 450 g salam o
ceapa medie un ardei gras verde 5 ciuperci mici, conservate 300 ml suc
de rosii 2 linguri pasta de tomate 2 lingurite oregano uscat 250 g
taitei sau alte…
Read more »
Read more »
Supa deasa de legume
23 March 2013
Supa
deasa de legume din: ardei gras, fasole verde, morcov, ceapa, telina,
broccoli, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: una ardei gras verde un
ardei gras rosu 200 g fasole verde un morcov o ceapa mare o ramurica
telina cateva buchetele broccoli cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei
sare Mod de preparare: Toate legumele…
Read more »
Read more »
Pui cu masline negre
23 March 2013
Pui
cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi,
ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un pui de 1,5
kg 200 g masline negre 3 cepe 50 ml ulei o lamaie 4 catei de usturoi 1/2
lingurita ghimbir un varf de cutit sofran o lingura patrunjel sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu legume
23 March 2013
Carne
de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel,
usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de porc un kg pastarnac un kg morcovi o legatura patrunjel 2
catei usturoi 100 g unt 100 ml vin 2 linguri ulei zeama unei lamaie sare
piper …
Read more »
Read more »
Ton la cuptor
23 March 2013
Ton
la cuptor din: ton, paste, unt, cascaval, rosii, oua, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: o cutie de ton maruntit 100 g paste 30 g unt 75 g
cascaval 3 oua 3-4 rosii sare piper patrunjel ornat Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scot în sită si se…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuci si ciocolata amaruie
23 March 2013
Rulada
cu nuci si ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, frisca, unt, oua,
sare, zahar, faina, nuci, praf de copt, dulceata de caise, pra intaritor
si zahar pudra. Ingrediente: 350 g ciocolata amaruie 700 g frisca 75 g
unt 6 oua 1 praf sare 175 g zahar 75 g faina 100 g nuci tocate 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel cu sos pesto si frunze de menta
23 March 2013
Coaste
de miel cu sos pesto si frunze de menta din: coaste de miel, sare,
piper, ulei vegetal, sos pesto, frunze de menta, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 randuri coaste de miel (1 ½ kg fiecare) Sare si piper
dupa gust 2 linguri de ulei vegetal Sos pesto 1/3 ceasca frunze
proaspete de…
Read more »
Read more »
Zeamă de ciuperci de pădure
23 March 2013
Zeamă
de ciuperci de pădure din: morcovi, ciuperci, ceapa, patrunjel, telina,
ou, iaurt, usturoi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi
ciuperci 1 ceapa 1 patrunjel 1 telina mica 1 ou iaurt 1 catel de usturoi
frunze de patrunjel Mod de preparare: Dai zarzavaturile, curăţate şi
spălate, pe răzătoarea mică. Le pui într- un…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu linte
23 March 2013
Salată
de varză roşie cu linte din: linte, varza rosie, otet de vin rosu, suc
de mere, miere, ienibahar, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei,
miez de nuca, mar, suc de lamaie si roquefort. Ingrediente: 200 g linte
l500 g varza rosie 5 linguri otet de vin rosu 1 lingura suc de mere 2
linguri miere…
Read more »
Read more »
Gratin de hrean si bacon
23 March 2013
Gratin
de hrean si bacon din: bacon, hrean, ceapa, patrunjel, smantana, lapte,
galbenus, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g bacon 600 g
hrean taiat 2 cepe 2 linguri patrunjel 300 g smantana 150 ml lapte un
galbenus 100 g cascaval ras ulei sare piper Mod de preparare: Hreanul
curăţat şi feliat se…
Read more »
Read more »
Plăcinte pe lespede, cu lobodă si brânză
23 March 2013
Plăcinte
pe lespede, cu lobodă si brânză din: faina, ou, sare, apa, drojdie,
zahar, loboda si branza de oaie. Ingrediente: faina 1 ou sare apa
drojdie 1 lingurita zahar loboda branza de oaie Mod de preparare:
Freci pentru maia drojdia cu zahărul. Amesteci făina cu oul apa şi
maiaua. Laşi aluatul la dospit, după…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Dovlecei gratinati
23 March 2013
Dovlecei
gratinati din: dovlecei, usturoi, telemea, oua, smantana, sare si
piper. Ingrediente: un kg dovlecei 2 catei de usturoi 200 g telemea 4
oua 500 g smantana sare piper Mod de preparare: Se spală dovleceii si
se taie rondele fine, care se fierb aproximativ 15 minute. Intre timp,
se pisează usturoiul cu sare si…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz si branza Tofu
23 March 2013
Pizza
cu praz si branza Tofu din: faina alba, faina integrala, apa, zahar,
drojdie, ulei, rosii decojite, zahar, oregano, sare, praz, branza tofu,
rozmarin, cimbru si ulei. Ingrediente: 170 g faina alba 80 g faina
integrala 150 ml apa calduta 1 lingurita zhaar 10 g drojdie proaspata 3
linguri ulei sare pentru sos: 100 g…
Read more »
Read more »
Stelute de turta dulce
23 March 2013
Stelute
de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun,
miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina,
portocale si ciocolata neagra. Ingrediente: 175 g faina 4 g bicarbonat
de sodiu un ou 60 g unt 130 g zahar brun miere 5 g scortisoara 2 g
cardamon 2 g cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu piept de pui si măsline
23 March 2013
Salată
de legume cu piept de pui si măsline din: mazare mange tout, ulei,
sare, piper, file de piept de pui, salata, rosii, ardei gras,
castravete, ceapa, usturoi, otet balsamic, zahar, mustar si masline.
Ingrediente: 150 g mazare mange tout 6 linguri ulei sare piper 600 g
file de piept de pui 1 salata romara…
Read more »
Read more »
Găluşte gratinate
23 March 2013
Găluşte
gratinate din: unt, faina, oua, cascaval, apa, faina, lapte, sare,
piper, nucsoara, cascaval si marar. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt
250 g faina 8 oua 50 g cascaval 500 ml apa pentru sos: 100 g faina 100 g
unt 1,5 l lapte sare piper nucsoara pentru gratinat: 100 g cascaval ras
30 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu sos picant
23 March 2013
Rulada
de porc cu sos picant din: pulpe de porc, oua, ceapa rosie, sare,
piper, unt, miez de paine, cimbru, piure de rosii, usturoi, ardei iute,
boia dulce si boia iute. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 oua 3-4 cepe
rosii sare piper macinat 100 g unt miezul de la o bagheta cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui picante in stil coreean
23 March 2013
Aripioare
de pui picante in stil coreean din: aripi de pui, vin de orez, ghimbir,
sare, pieper, amidon de porumb, ulei de canola, nuci, arahide, migdale,
ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de chilli, sos de soia, ketchup, vin de
orez, zahar, dulceata, si sirop de porumb. Ingrediente: Aripioare de pui
1 lingura vin de orez 1/2…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale si legume
23 March 2013
Rata
cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui,
miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon
alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi. Ingrediente: o
rata doua cepe 4 portocale 100 ml vin rosu demisec 40 ml supa de pui 20 g
miere 300 ml suc de portocale…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza de oaie
23 March 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si branza de oaie din: cartofi, ciuperci, ceapa,
branza de oaie, sare, piper, bulion si ulei. Ingrediente: 5-6 cartofi
cateva ciuperci 1 ceapa 200 g branza de oaie sare piper 3-4 linguri
bulion ulei Mod de preparare: Pui cartofii să fiarbă în coajă. După ce
s-au răcit, îi cureţi şi…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu legume
23 March 2013
Orez
prajit cu legume din: orez negru salbatic, morcov, ceapa, ardei gras,
telina, radacina de telina, patrunjel, mix de ciuperci, sare, piper si
apa. Ingrediente: 400 g orez negru salbatic 1 morcov mare 1 ceapa medie 1
ardei gras 1 tulpina telina 1 bucata mica de radacina de telina
patrunjel 125 g mix de ciuperci…
Read more »
Read more »