Retete pentru Paste:
Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie
13 March 2013
Cheesecake
cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta
de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de
vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao
4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie
130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Bechamel
13 March 2013
Un
sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat
si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g
faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati
pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »
Read more »
Paste cu somon afumat si ardei iute
13 March 2013
Paste
cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei
iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara
seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa
de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu orez
13 March 2013
Muschi
de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc,
coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta
de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit
grosier 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci uscate
13 March 2013
Orez
cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran,
unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate
50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g
unt sare Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »
Read more »
Tort de cafea cu crema si nuca
13 March 2013
Tort
de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf
de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem
acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri
cafea instant 6 oua 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere si nucă
13 March 2013
Piept
de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere,
nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere
100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare
piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti deliciosi
13 March 2013
Biscuiti
deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu,
unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf
de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9
linguri unt nesarat 175 ml lapte batut Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 200 °…
Read more »
Read more »
Tortulete cu ciocolata
13 March 2013
Tortulete
cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de
portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte
80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2
lingurite rase praf de copt…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu legume
13 March 2013
Tocana
de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de
pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui,
morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1
ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui
fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »
Read more »
Sos Tzatziki
13 March 2013
Sos
Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt
gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare
piper Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »
Read more »
Pizza cu creveti, rosii cherry si masline
13 March 2013
Pizza
cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de
masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi,
zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de
ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de
drojdie…
Read more »
Read more »
Chec marmorat cu cacao
13 March 2013
Chec
marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de
vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri
zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2
linguri cu varf de cacao un plic praf de copt Mod de preparare: La
mixer,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sote de ciuperci
13 March 2013
Bruschete
cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana,
unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate
(galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1
ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »
Read more »
Quesadilla cu piure de morcov şi portocale
13 March 2013
Quesadilla
cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema
de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de
lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g
crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita
seminte de susan 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Amaretto si lichior
13 March 2013
Cocktail
cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos,
frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50
ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino
Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se
agita. Se strecoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negrese
12 March 2013
Un
desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o
dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua
300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g
praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu cartofi si fasole verde
12 March 2013
Salata
de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei
de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi,
piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si nuci
12 March 2013
Chec
cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt,
lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g
zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte
20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza telemea si spanac
12 March 2013
Rulouri
cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza
telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2
linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto
sare piper Mod de preparare: Rade brânza telemea şi toacă spanacul,
păstrând câteva frunze pentru decor.…
Read more »
Read more »
Bruschete cu peste
12 March 2013
Bruschete
cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone,
paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare.
Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1
lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama
de lamaie marar sare…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli cu branza de vaci
12 March 2013
Sufleu
de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de
vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau
de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4
oua…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si lamaie
12 March 2013
Chec
cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf
de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g
faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie Mod de preparare:
Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de legume
12 March 2013
Peste
pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru,
ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o
lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura:
legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…
Read more »
Read more »
Brioşe cu grepfrut
12 March 2013
Brioşe
cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun,
oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi
rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o
jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1
lingura…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
12 March 2013
Somon
la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry,
lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de
somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de
curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc si cartofi
12 March 2013
Tocanita
cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei,
morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g
cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii Mod de preparare:
Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina
12 March 2013
Supă
cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina,
cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2
telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana Mod de
preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi
cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuggets de pui
12 March 2013
Nuggets
de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet,
praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4
piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2
linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2
lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt
12 March 2013
Salată
cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb,
castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2
cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete
mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci si sos
12 March 2013
Piept
de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt,
faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200
g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare Mod de
preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…
Read more »
Read more »
Budinca de carne cu garnitura
12 March 2013
Budinca
de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi,
broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel,
cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g
carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3
buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…
Read more »
Read more »
Piure cu mustar si branza
12 March 2013
Piure
cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si
frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de
creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat
(sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de
cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu branza de capra si legume
12 March 2013
Salata
cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de
legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola.
Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume
facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura
de pasta de ardei iute…
Read more »
Read more »
Parjoale de vita
12 March 2013
Parjoale
de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet,
cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1
lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare Mod de preparare: Dă
morcovul pe…
Read more »
Read more »
Rulouri de spanac
12 March 2013
Rulouri
de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac,
usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure
de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen
macinat sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de brânză
12 March 2013
Tartine
cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca,
smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2
morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1
legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
pune-le în cuptor într-o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu legume la cuptor
12 March 2013
Bruschete
cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval,
usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare.
Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g
mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc
ulei de masline 1 bagheta sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Pui provensal cu legume
12 March 2013
Pui
provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei
de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1
ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2
lingurita cimbru uscat 500 ml…
Read more »
Read more »
Turtă de cartofi cu somon
12 March 2013
Turtă
de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza,
somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana
ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune
de ulei într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mango
12 March 2013
Un
preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se
poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2
lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei
chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru
1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si mozzarella
12 March 2013
Rosii
umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc
de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8
bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui
praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare
piper 100 ml apa …
Read more »
Read more »
Friptura de vita la cuptor cu sos
12 March 2013
Friptura
de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina
apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar
brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri
de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de
vin…
Read more »
Read more »
Ceapă rosie umplută
12 March 2013
Ceapă
rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru,
curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g
linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o
lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper Mod de
preparare: Intr-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salată cu creveti si sos acrişor
12 March 2013
Salată
cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda,
spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g
creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda
100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri
cu otet balsamic…
Read more »
Read more »
Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan
12 March 2013
Paste
cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon,
chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde
si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1
lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras,
pentru servit Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tocanita mediteraneeana
12 March 2013
Tocanita
mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb,
zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g
carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2
morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…
Read more »
Read more »
Gustare cu morcovi si spanac
12 March 2013
Gustare
cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc
de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de
mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe
rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli
otet de mere…
Read more »
Read more »
Budinca delicioasa de mere
12 March 2013
Budinca
delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de
lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou.
Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g)
100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de
prajituri 1 mar rosu 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos
11 March 2013
Prajitura
cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de
cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de
cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana
de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos
1…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de pui
11 March 2013
Musaca
de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana,
oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept
de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa
1legatura patrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în
coajă şi apoi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Sfecla cu scordolea si verdeturi
11 March 2013
Sfecla
cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine
neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4
sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1
capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda,
untisor, spanac, frunze de papadie etc)…
Read more »
Read more »
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata
11 March 2013
Ciorba
ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza
murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar,
taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate
varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof
mediu 1,5 l supa din…
Read more »
Read more »
Gnocchi de cartofi cu sos
11 March 2013
Gnocchi
de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc,
ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in
bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt
2 linguri parmezan ras sare Mod de preparare: Se pregăteşte sosul,
pentru care într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Piept de pui dulce acrisor
11 March 2013
Piept
de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei,
ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept
de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3
cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat
11 March 2013
Supă
de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de
pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt
10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii
paine casa 100 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui
11 March 2013
Cremă
de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac,
macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine
prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici,
sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei
de usturoi 2 catei hrean ras…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat
11 March 2013
Tocana
de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat,
morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare,
piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g
bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Inele de ceapă prăjite
11 March 2013
Inele
de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de
copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi
piperul. Apoi, se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de ciuperci
11 March 2013
Ciorba
de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei
de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4
cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală,
apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…
Read more »
Read more »
Calzone cu ceapa verde si loboda
11 March 2013
Calzone
cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa
verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.
Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura
ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de
sezon) 1 legatura marar 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mere
11 March 2013
Unul
dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament
excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2
linguri de apa 1 lingurita de suc de lamaie Mod de preparare:
Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa
si zahar. Gatiti merele…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu spanac si garnitura
11 March 2013
Costite
de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa
verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry.
Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde
busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper
negru…
Read more »
Read more »
Tort cu umplutura delicioasa
11 March 2013
Tort
cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja
de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune,
gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4
galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de
portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci
11 March 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de
post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si
rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa
verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare
piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat Mod…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă şi brânză
11 March 2013
Tartă
cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte,
oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare
pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g
cascaval ras…
Read more »
Read more »
Ceafa la gratar cu garnitura
11 March 2013
Ceafa
la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si
piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi
2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Penne cu legume
11 March 2013
Penne
cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde,
rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de
masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli
o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare
patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…
Read more »
Read more »
Orez cu mix de legume
11 March 2013
Orez
cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g
mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o
legatura patrunjel proaspat Mod de preparare: Se alege orezul şi se
spală în…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume
11 March 2013
Ciorba
taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare
un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei
usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi bezea
11 March 2013
Prăjitură
cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de
vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1
praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2
lingurita scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui, mere si verdeturi
11 March 2013
Burgeri
cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si
chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin
2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2
lingurite de cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Pastă de susan cu miere si lămâie
11 March 2013
Pastă
de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja
de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura
zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat
fin Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa
electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu telina
11 March 2013
Salata
de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry,
patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4
tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry,
taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de
masline 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in sos de prune
11 March 2013
Muschiulet
de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi,
cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi
cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate
100…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cidru
11 March 2013
Prăjitură
cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de
vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza
de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g
faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2
plicuri praf…
Read more »
Read more »
Bucataria fara foc: Lapte de migdale
11 March 2013
Lapte
de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente:
200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere Mod de
preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă
rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6
ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Iahnie de fasole
11 March 2013
Iahnie
de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin,
pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei
de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta
de rosii 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală
în…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
11 March 2013
Ruladă
de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de
curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de
vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa.
Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g
rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si bacon
11 March 2013
Spaghete
cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb,
patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g
spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20
g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati picanti
11 March 2013
Orez
cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de pui o…
Read more »
Read more »
Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
11 March 2013
Gulii
pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper,
faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi
asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare
piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de
floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu nuca
10 March 2013
Daca
va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta
delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de
ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un
blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2
cani faina 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Supa de telina cu taitei
10 March 2013
Supa
de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze
de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper,
taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina
patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o
ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
10 March 2013
Clătite
cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt,
varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc
de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g
faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g
branza…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
10 March 2013
Piept
de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan,
portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de
mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala
mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana
amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »
Read more »
Pui cu legume de primavară
10 March 2013
Pui
cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui,
sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana
si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept
de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500
ml supa 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de pui cu leustean
10 March 2013
Supa
delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar,
ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie,
telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg)
sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de
dafin 3…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate
10 March 2013
Prăjitură
cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine,
caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g
frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise
uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci
2 linguri cacao 2…
Read more »
Read more »
Chifelute de curcan cu portocale
10 March 2013
Chifelute
de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente,
piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe
de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă
de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o
ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust …
Read more »
Read more »
Penne cu sos de marar
10 March 2013
Penne
cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde,
smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau
alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1
legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare
piper Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac
10 March 2013
Varză
cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie,
seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg
varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1
lingura cimbru uscat piper Mod de preparare: Tocati marunt varza si
puneti-o intr-un…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)
10 March 2013
Tartă
cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua,
piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g
faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua
piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei
de usturoi …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango
10 March 2013
Copanele
de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango,
mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4
copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2
lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…
Read more »
Read more »
Curcan prajit cu alune
10 March 2013
Curcan
prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai
de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme
20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide
20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu telina, morcov si nuci
10 March 2013
Salata
cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei
de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si
piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1
lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură
nuci măcinate 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu grâu, spanac si dovlecei
10 March 2013
Tartă
cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa,
usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300
g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate)
200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie,
macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu lamaie
10 March 2013
Piept
de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper
verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi.
Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă
de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de
linguriţă de sare…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu spanac şi brânză
10 March 2013
Gulii
umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac,
sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite,
cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1
ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval
ras 4 frunze varza alba 1 catel…
Read more »
Read more »
Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde
10 March 2013
Pui
fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde,
castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1
castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui
(circa 1kg) 2 oua 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Felii de portocale confiate
10 March 2013
Felii
de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale
si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale
rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de
rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta Mod de
preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la
fiert,…
Read more »
Read more »
Brioşe-iepuraş
10 March 2013
Brioşe-iepuraş
din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de
ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente:
2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de
portocale 275 g faina 2…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu papaia
10 March 2013
Salata
de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic,
mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui.
Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire
praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare
piper 7 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie
10 March 2013
Cremă
de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua,
coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de
zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua
mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci si branza
10 March 2013
Placinta
cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt,
branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g
faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1
lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde
10 March 2013
Salata
de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi,
leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet
de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1
kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de
ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Coroniţă de Paşte
10 March 2013
Coroniţă
de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie,
martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de
migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml
lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2
coaja de lamaie umplutura: 300 g…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi
10 March 2013
Pui
la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin,
piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi
si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de
pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g
bacon afumat…
Read more »
Read more »
Sendvis cu ou
10 March 2013
Sendvis
cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline,
frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare.
Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte
4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru
sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu
10 March 2013
Peste
in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie
proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare.
Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt
nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb
sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »
Read more »
Pastrav inabusit
10 March 2013
Pastrav
inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g
mix de legume congelate sare piper negru proaspat Mod de preparare:
Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu
apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »
Read more »
Croasant cu ciocolată
10 March 2013
Croasant
cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa
si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g
unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu
apa rece 1 lingurita rasa cu sare Mod de preparare: Freacă…
Read more »
Read more »
Rondele de crap cu stevie
10 March 2013
Rondele
de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov,
ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura
de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa
si stergeti-le cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete
10 March 2013
Pulpa
de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din:
pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence,
coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie,
cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg)
2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu nucă
10 March 2013
Rulouri
cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar,
sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3
linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt
topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura:
250 g nuca…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bomboane Raffaello
9 March 2013
Bomboane
Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie
si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos
rasa 125g napolitane de vanilie alune Mod de preparare: Intr-un
castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din
compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara
9 March 2013
Supă
de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa,
usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de
usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras
75 g cascaval ras…
Read more »
Read more »
Şniţel cu parmezan
9 March 2013
Şniţel
cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan,
pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2
oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g
unt sare Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase.
Crestează…
Read more »
Read more »
Curcan cu fasole, porumb si rosii
9 March 2013
Curcan
cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline
rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc
de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele,
fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne
rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…
Read more »
Read more »
Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar
9 March 2013
Macrou
cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru,
mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa
300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru
200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de sfecla cu hrean
9 March 2013
Salata
de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen,
otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si
mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1
lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4
linguri…
Read more »
Read more »
Eclere cu vanilie
9 March 2013
Eclere
cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos
de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml
lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos
de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu
zahar…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu garnitura de radacinoase
9 March 2013
Piept
de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan,
radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov,
păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă,
tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei
presat la rece Mod…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu masline
9 March 2013
Limba
de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa,
ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de
vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1
lingura bulion sare piper Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o
de pieliţa albă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu omletă
9 March 2013
Ciorbă
de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel,
cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2
cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi
leustean sare Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi
spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
9 March 2013
Cartofi
copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel
verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe
de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura
patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Coaceti
cartofii in coaja, dupa…
Read more »
Read more »
Curcan rumenit cu garnitura de mere
9 March 2013
Curcan
rumenit cu garnitura de mere din: curcan, ulei de palmier, cimbru,
usturoi, sare marina, piper, mere si ceapa rosie. Ingrediente: 1 curcan
de dimensiuni mici 2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat o
linguriţă de cimbru uscat 2 căţei de usturoi mari o linguriţă de sare
marină grunjoasă o linguriţă de piper 5 mere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet
9 March 2013
Crochete
de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de
cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute,
piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei,
faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de
crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…
Read more »
Read more »
Salată călugărească
9 March 2013
Salată
călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline,
ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole
alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei
iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper Mod de preparare: Bateti
putin cu…
Read more »
Read more »
Morun cu rosii si ciuperci
9 March 2013
Morun
cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi,
patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg
rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2
linguri cu sos pesto ulei…
Read more »
Read more »
Ochiuri în smântână cu verdeţuri
9 March 2013
Ochiuri
în smântână cu verdeţuri din: spanac, oua, smantana, lapte, usturoi,
ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spanac (macris,
leurda, frunze de hrean, de papadie) 8 oua 250 ml smantana 4 linguri
lapte 3 catei de usturoi 1 ceapa uscata 2 legatura usturoi verde 150 ml
ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa cu carne de oaie si legume
9 March 2013
Supa
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel
radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei,
sare, piper si cartofi. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 kg morcovi
250 g patrunjel radacina 1 ceapa 1 cartof 1 telina radacina 1 pastarnac 1
ardei iute mic 1…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu fasole
9 March 2013
Salata
de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de
mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1
lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400
g conserva de fasole sare piper Mod de preparare: Curatati telina si
marul.…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza, nuci si mere
9 March 2013
Tarta
cu branza, nuci si mere din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate,
branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere.
Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 1 galbenus un varf cutit sare 1/2
cana nuci pisate 1/4 cana branza (gorgonzola, blue cheese sau
mascarpone) 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc trase la tigaie in unt
9 March 2013
Cotlete
de porc trase la tigaie in unt din: cotlete de porc, ulei vegetal, unt,
sare si piper. Ingrediente: 1-2 cotlete de porc 1 lingura de ulei
vegetal 15g unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asezonati cotletele cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. Intr-o
tigaie,…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu galuste
9 March 2013
Supa
de gaina cu galuste din: gaina, morcovi, ceapa, telina, oua, gris,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 morcovi 1 ceapa 1
telina 2 oua 3 linguri gris 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi carnea în 3 l apă cu sare. Luaţi spuma, apoi
adăugaţi zarzavaturile tăiate în…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu miez de nuca
9 March 2013
Tort
de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de
nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici.
Ingrediente: 8-10 mere, curatate 7 oua 5 linguri de faina 10 linguri de
zahar 100 g unt 50 g miez de nuca 250 g crema de ciocolata 500 ml frisca
2…
Read more »
Read more »
Varză roşie de post
9 March 2013
Varză
roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline,
miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1
ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de
nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper Mod de preparare: Tocaţi
varza roşie cât…
Read more »
Read more »
Negrese cu migdale si nuci
9 March 2013
Negrese
cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina,
cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale. Ingrediente: 300 g
unt 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 6 oua 300 g zahar tos
75 g faina, cernuta 40 g cacao 100 g ciocolata cu lapte, de menaj,
rupta in bucati…
Read more »
Read more »
Cârnăciori înveliţi în costită
9 March 2013
Cârnăciori
înveliţi în costită din: carnaciori, miere, sos de soia, zeama de
lamaie si kaizer. Ingrediente: 1,5 kg carnaciori proaspeti in amestec
(oltenesti, chorizo, crenvursti ) 4 linguri miere 3 linguri sos de soia
zeama de la o lamaie 500 g costita sau kaizer, taiat felii foarte
subtiri Mod de preparare: Inveleşte cârnâciorii în…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu rozmarin
9 March 2013
Cartofi
la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si
rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja rosie 100 ml grasime de
pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate
grosier Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200
grade C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi nuci
9 March 2013
Prăjitură
cu brânză şi nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza,
extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana. Ingrediente: blat: 1
-1/2 cani pesmet de biscuiti graham, de ovaz sau amaretti 1/2 cana nuci
macinate 1/3 cana zahar 1/3 cana unt umplutura: 250 g crema de branza
1-1/2 cani zahar 1 lingurita extract de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de peşte
9 March 2013
Un
preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte
sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa
tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2
catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele
anason 1 varf de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu nectarine
9 March 2013
Se
decojeste 1/2 pepene galben, se scot samburii si se taie pulpa cuburi.
Se decojeste o nectarina coapta, se taie cuburi. Se paseaza pepenele cu
nectarine si se introduce in pahare; se orneaza fiecare cu o capsune. Se
completeaza cu putin vin spumos.
Read more »
Read more »
Păstârnac cu glazura de muştar
9 March 2013
Păstârnac
cu glazura de muştar din: pastarnac, mustar, faina, piper, sare de mare
si grasime de pasare. Ingrediente: 800 g pastarnac, curatat si taiat
felii, pe lungime 2 lingurite mustar 1 lingura faina 1/2 lingurita piper
macinat grosier 1/2 lingurita sare de mare 3 linguri grasime de pasare
Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola
9 March 2013
Piept
de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de
spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de
spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Turtite din pere
9 March 2013
Turtite
din pere din: pere, faina, pesmet, apa, zahar, scortisoara, margarina,
ulei si sare. Ingrediente: 6 pere mari 2 linguri faina 2 linguri pesmet
2-3 linguri apa 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 50 g margarina 100
ml ulei un varf de cutit sare Mod de preparare: Spălaţi perele,
daţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt
9 March 2013
Piept
de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi,
verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei,
radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
4 piepți de pui 250 g iaurt 2 căței de usturoi 1 mână verdeață 2
lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salam de biscuiti cu ciocolata
8 March 2013
Salam
de biscuiti cu ciocolata din: ciocolata, unt, mascarpone, biscuiti
zdrobiti si alune maruntite. Ingrediente: 200g ciocolata 100g unt 200g
mascarpone 500g biscuiti zdrobiti 50g alune maruntite Mod de
preparare: Ciocolata se topeste, se lasa sa se raceasca, dupa care se
adauga mascarponele, untul si alunele. Se amesteca foarte bine pana se
obtine o…
Read more »
Read more »
Frigarui picante de pui
8 March 2013
Frigarui
picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf
de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente:
450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru
marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2
lingurite praf de…
Read more »
Read more »
Jambon cu glazură şi cuişoare
8 March 2013
Jambon
cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa,
boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar
de dijon, praf de ghimbir si cuisoare. Ingrediente: 2,5 kg jambon de
porc, fara os, afumat sau nu 50 g radacina de ghimbir, taiata felii
subtiri o ceapa mare,…
Read more »
Read more »
Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi
8 March 2013
Supă
cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac,
unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g
unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de
usturoi patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Cocktail răcoritor cu gin si votca
8 March 2013
Cocteil
răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie.
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4
linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă
ginul, votca, lichiorul de rodie şi zeama de lămâie. Toarnă amestecul
într-un pahar de cocteil în care…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie
8 March 2013
Prăjitură
cu ananas, rom si esenta de vanilie din: unt, zahar, oua, esenta de
vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom. Ingrediente:
blatul: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingura esenta de vanilie 1
lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cani nuci macinate 1/2 lingurita
sare glazura: 1/2…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte
8 March 2013
Cartofi
umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste.
Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire
aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza
cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume în stil italian
8 March 2013
Frigărui
de legume în stil italian din: frunze de busuioc, mozzarella, rosii,
sos pesto, masline verzi si tepuse de lemn. Ingrediente: Frunze de
busuioc sau rucola 300 g branza mozzarella (bile) 10 rosii mici 1
lingura sos pesto (gata preparat) 200 g masline verzi 20 tepuse de
lemn Mod de preparare: Pe fiecare tepusa,…
Read more »
Read more »
Şalău înăbuşit cu salată
8 March 2013
Şalău
înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde,
ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic.
Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1
ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »
Read more »
Placintele cu banane caramelizate
8 March 2013
Placintele
cu banane caramelizate din: faina de grau, praf de copt, sare, lapte,
ulei, oua, unt, zahar brun, scortisoara, sare, esenta de vanilie si
banane. Ingrediente: blatul: 2 cani faina de grau 1 lingurita praf de
copt 1/2 lingurita sare 400 ml lapte 1/2 cana ulei 2 oua garnitura: 1/4
cana unt 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza cu smantana si pesmet
8 March 2013
Sufleu
de branza cu smantana si pesmet din: branza telemea, smantana, pesmet,
oua si unt. Ingrediente: 400 g branza telemea 200 ml smantana 50 g
pesmet 3 oua unt Mod de preparare: Se zdrobeşte telemeaua. Se adăugă
smântână, gălbenuurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul. Se amestecă
uşor. Se ung cu unt 4 vase mici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de legume
8 March 2013
Mancare
de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei
de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin.
Ingrediente: 2 dovlecei cartofi gulii radicchio 1 praz mediu,
înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai) 2 catei de usturoi 2 linguri + 1
linguriţă ulei de măsline extra virgin 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure
8 March 2013
Ciorba
cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina,
untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt
si lapte. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura
untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau
300 g…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene
8 March 2013
Se
scot samburii de la 2 pepeni galbeni, se decojesc si se paseaza. Se
inglobeaza 4 linguri zahar pudra, 300 ml de suc de lamaie si 100 ml suc
de portocale. Se oarna intr-un bol si se completeaza cu 500 ml apa
minerala. Se adauga bile de pepene galben si se da 2 ore la…
Read more »
Read more »
Drob din ficat
8 March 2013
Drob
din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata,
unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150
g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt
topit 1 lingurita de pesmet Mod de preparare: prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de piept de pui si avocado
8 March 2013
Salata
de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat,
crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet
balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat
200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei
de masline otet balsamic …
Read more »
Read more »
Briose nemtesti
8 March 2013
Briose
nemtesti din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilat, unt, suc de
lamaie, amidon si fructe de padure. Ingrediente: aluatul: 6 oua 1 cana
faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar vanilat 1/4 cana
unt topit sosul de fructe: 1 cana apa 1/2 cana zahar 3/4 lingura suc de
lamaie 1 lingurita…
Read more »
Read more »