Retete pentru Paste:
Supa crema de rosii cu morcovi
11 April 2013
Supa
crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de
legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si
sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l
zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciocolata
10 April 2013
Sos
de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.
Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt
nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la
bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a
topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »
Read more »
Tort negru de capsuni
10 April 2013
Tort
negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao,
amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente:
blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80
g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar
vanilinat 400 g ciocolata …
Read more »
Read more »
Pui thailandez cu sos de curry
10 April 2013
Pui
thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir,
ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai
verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru.
Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de
usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale si smantana
10 April 2013
Prajitura
cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt,
lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura
smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3
oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2
pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »
Read more »
Mâncare cu peşte şi curry
10 April 2013
Mâncare
cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi,
lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un
ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o
lingurita cu pudra de curry o…
Read more »
Read more »
Spuma de branza
10 April 2013
Spuma
de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti,
ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper.
Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa
verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml
smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »
Read more »
Gofre cu sos de mere şi vanilie
10 April 2013
Gofre
cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare,
unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara
si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu
drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete
zahar vanilinat 200 g…
Read more »
Read more »
Prajitura Panpepato
10 April 2013
Prajitura
Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata,
coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de
menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g
miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o
lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »
Read more »
Mâncare exotică cu pui
10 April 2013
Mâncare
exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos,
alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara,
sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de
pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune
prajite 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu risotto
10 April 2013
Cotlet
de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de
legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde,
ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg
cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de
legume 100 g…
Read more »
Read more »
Guguluf aperitiv
10 April 2013
Guguluf
aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare
verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml
lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat
2 linguri pesmet pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati
10 April 2013
Pui
in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de
masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque,
seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.
Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Minitarte de ciocolata
10 April 2013
Minitarte
de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar
vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar
vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml
frisca lichida 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de rosii
10 April 2013
Piept
de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de
tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei
grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare Mod de preparare:
Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »
Read more »
Supă gospodărească
10 April 2013
Taie
mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă,
50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert
200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi
jumătate din apa în care a…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci
10 April 2013
Chiftelute
cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac,
usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si
oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă
tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g
ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Read more »
Read more »
Cartofi cu mustar la cuptor
10 April 2013
Retete
de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri
mustar ulei piper sare Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam
usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta.
Adaugam piperul, mustarul si…
Read more »
Read more »
Gogosi cu masline si legume
10 April 2013
Gogosi
cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei,
sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare.
Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2
oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde
(aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »
Read more »
Totul despre Aronia
10 April 2013
Aronia
sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre,
datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de
Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost
aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi.
în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »
Read more »
Tocana de porc cu scortisoara si stafide
10 April 2013
Tocana
de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin,
file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate,
stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă
şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde
10 April 2013
Cartofi
la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de
capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente:
700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1
lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui Teriyaki
10 April 2013
După
ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi
bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l
cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece,
apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de
tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de porc si smantana
10 April 2013
Gulas
cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa,
pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii,
ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi
rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa din apa fiarta
10 April 2013
Să
fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16
g de sare, puţin piper, 8 căţei de usturoi, o foaie de dafin, puţin
cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine
prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe
feliile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci
10 April 2013
Creveti
la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa,
ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper
negru, sare, unt si ceapa verde. Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2
cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de
ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Tocana manastireasca
10 April 2013
Tocana
manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar,
patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4
morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel
verde ulei (pentru prajit) sare piper Mod de preparare: Dovleceii
cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos napolitan
10 April 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar.
Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1
ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă
maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema si afine
10 April 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat,
apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3
linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2
linguri de rom…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu orez si migdale
10 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin
alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper
macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4
linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml
supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Tartă cu bacon şi nuci
10 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina,
sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet.
Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1
vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g
bacon…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu smantana si patrunjel
10 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de
părtrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară
un rântaş subţire din…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si spuma de alune
10 April 2013
O
reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de
arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat
Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de
arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »
Read more »
Ciorba de pastrav cu legume
10 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de
telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie,
faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină
600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1
lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu sos de zmeura
9 April 2013
Budinca
de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina,
pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de
ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura. Ingrediente: 110g
unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2
lingurite esenta de vanilie 2…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu cimbru şi cartofi
9 April 2013
Peşte
pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline,
ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza
rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g
cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu
ghimbir o jumatate de lingurita cu boia…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu legume
9 April 2013
Mămăligă
cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de
tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru
si ardei iute. Ingrediente: 3,5 litri apa o lingura cu sare grunjoasa un
kilogram malai 300 g ciuperci 100 g masline feliate o lingura cu pasta
de tomate o lingura cu pasta…
Read more »
Read more »
Tarte-tatin cu banane
9 April 2013
Tarte
tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca,
migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca,
inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5
banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare
150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu vin roşu
9 April 2013
Carne
de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie,
frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei
capia, apa, oregano si cartofi. Ingrediente: 50 g unt o ceapa un morcov o
felie de telina doi catei de usturoi o lingura cu salvie uscata o
frunza de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin verde
9 April 2013
Friptura
de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin
verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de
ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de masline
2-3 crengtue de rozmarin verde…
Read more »
Read more »
Tomate umplute cu peste
9 April 2013
Goleste
pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un
amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă
răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă
bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se
serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu legume
9 April 2013
Drob
de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci
champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper.
Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel
mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…
Read more »
Read more »
Pasta de zahar (figurine pentru Paste)
9 April 2013
Pasta
de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra
si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa
(pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de
miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt,
cam cat o aluna pentru a-i da…
Read more »
Read more »
Tort de clatite
9 April 2013
Tort
de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei,
ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel.
Ingrediente: pentru clatite: 100 ml lapte 2 oua 150 g faina 500 g
ficatei de pui 2 catei de usturoi sare uleiul pentru prajit pentru
umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa 800 g…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu paine
9 April 2013
Aperitiv
cu paine din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza,
branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori
murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri
ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza…
Read more »
Read more »
Hamburgeri vegetarieni
9 April 2013
Hamburgeri
vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina,
ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare
fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri
faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper Mod de
preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta
9 April 2013
Paste
cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei
gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru,
unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.
Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½
ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…
Read more »
Read more »
File de cod cu piure de cartofi si mazăre
9 April 2013
O
reteta delicioasa de file de cod cu:cartofi, mazare, file de cod,
piper, faina, unt, lapte, hrean, marar. Ingrediente: 600 g cartofi sare
300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri
unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar Mod de
preparare: Cartofii se…
Read more »
Read more »
Pilaf cu urzici
9 April 2013
Reteta
de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g
ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper Mod de preparare: Se
curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa…
Read more »
Read more »
Bulete de cod in sos de cimbru
9 April 2013
O
reteta delicioasa de bulete de cod cu: file de cod, cartofi, usturoi,
ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod
4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri
bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare Mod de preparare: Se
pun…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi mentă
9 April 2013
Prăjitură
cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats,
gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si
scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina
un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un
borcan…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu patlagele rosii si carne
9 April 2013
Taie
câteva cepe în felii şi pune-le să fiarbă în zeamă de pasăre sau în
zeamă de carne, adăugând bucăţele de pasăre sau carne de vacă. Adaugi
sare, ardei roşu pisat. Mai adaugi pătlăgele roşii, când sunt, sau prune
verzi necoapte, morcovi, frunză de ţelină, leuştean, toate tăiate
mărunt. In timpul fiertului, spumezi mereu. Când…
Read more »
Read more »
Tort cu cafea si ciocolata
9 April 2013
Tort
cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar
vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu
cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea,
cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g
unt moale 125 g zahar 5 oua 1 plic zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Manicotti umplute cu carne tocata
9 April 2013
Manicotti
umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii,
busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci,
branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza
mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.
Ingrediente sos: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cutii
sos…
Read more »
Read more »
Salata de leurda cu ceapa verde si ardei
9 April 2013
Salata
de leurda cu ceapa verde si ardei din: leurda, ceapa verde, ardei,
lamaie, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: o legatira de
leurda o legatura de ceapa verde un ardei o lamaie o lingura ulei de
masline piper sare Mod de preparare: Leurda, ceapa, ardeiul se taie
marunt. Intr-un alt vas se…
Read more »
Read more »
Supa de ridichi cu smantana
9 April 2013
Supa
de ridichi cu smantana din: ridichi, unt, ceapa, cartofi, supa de
legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 legături ridichi 50 g
unt 1 ceapă 3 cartofi mari 1 l supă de legume 200 ml smântâna sare piper
Mod de preparare: Ceapa se decojește și se toacă. Se spală cartofii,
se decojesc și…
Read more »
Read more »
Pasca umpluta cu nuci si ciocolata
9 April 2013
Pasca
umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar,
zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide,
cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar
pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte
500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău cu paste
9 April 2013
Rulouri
de şalău cu paste din: fileuri de salau, frunze de salvie, morcovi,
mazare, paste, mozzarella, lamaie, pesto de busuioc, ulei de floarea
soarelui, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 8
frunze de salvie doi morcovi 200 g mazare 400 g paste 200 g mozzarella o
lamaie o lingura de pesto de…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu ciocolata si fructe
9 April 2013
Prajiturele
cu ciocolata si fructe din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, cacao, lapte si piersici. Ingrediente: pentru
blaturi: 100 g ciocolata amaruie 375 g unt moale 3 oua 350 g zahar tos
250 g faina 1 lingurita praf de copt 80 g cacao 180 ml lapte la
temperatura camerei topping:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu fasole neagra si legume
9 April 2013
Tortilla
cu fasole neagra si legume din: branza cheddar, varza, rosii, ceapa
verde, coriandru, avocado, smantana, sos de rosii, fasole neagra,
chimen, praf de ceapa, piper, tortilla de porumb si ulei. Ingrediente:
1 ½ ceasca branza Cheddar rasa 2 cesti varza tocata rosii tocate 2 cepe
verzi, tocate ¼ ceasca coriandru tocat 1 avocado,…
Read more »
Read more »
Pilaf cu dovlecei şi cimbru
9 April 2013
Pilaf
cu dovlecei şi cimbru din: orez, dovlecel, morcov, ceapa, usturoi,
pesto, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare, piper, cimbru si vin.
Ingrediente: 150 g orez un dovlecel un morcov o ceapa doi catei de
usturoi o lingura cu pesto 200 ml ulei de floarea soarelui 100 g
parmezan sare piper cimbru vin alb demisec…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan
9 April 2013
Brioşe
cu ciocolată si iepurasi de martipan din: faina, praf de copt,
bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut,
cacao, ciocolata, maripan si iepurasi de partipan. Ingrediente: 250 g
faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf
de sare 2 oua 125 g zahar 1 plic…
Read more »
Read more »
Chefal în crustă de caşcaval
9 April 2013
Chefal
în crustă de caşcaval din: fileuri de chefal, miez de nuca, ceapa, ou,
ulei de masline, mustar dulce, branza telemea, cascaval, broccoli, sare,
piper, lamaie, patrunjel, smantana si sos de rosii picant. Ingrediente:
4 fileuri de chefal 100 g miez de nuca o ceapa un ou 50 ml ulei de
masline o lingura cu…
Read more »
Read more »
Arpacas cu dovleac
9 April 2013
O
reteta delicioasa de arpacas cu:dovleac, ulei de masline, sare, piper,
ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel.
Ingrediente: 200 g arpacaş 250 g dovleac 3 linguri ulei de măsline sare
piper 1 ceapă roşie medie 1 dovlecel mediu 3 căţei de usturoi 150 g
ciuperci proaspete busuioc mentă pătrunjel (proaspete sau uscate) …
Read more »
Read more »
Pilaf de arpacaş cu lămaie
9 April 2013
O
reteta delicioasa de pilaf cu:ulei de masline, ceapa verde, morcov,
telina, usturoi, arpacas, cimbru, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1
lingură ulei de măsline 3 cepe verzi 2 morcovi 1 ţelină mică 1 căţel
usturoi 225 g arpacaş cimbru coaja şi sucul de la 1 lămâie sare piper
Mod de preparare: Se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Supa de arpacas si linte
9 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:arpacas, linte, fasole verde, ceapa,
usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, vegeta, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 300 g arpacaş 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapă mare 3
căţei usturoi 1 ţelină mică 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă oregano 5
frunze salvie vegeta 2 linguri ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Budincă fină cu mandarine
9 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:lapte, sare, zahar, baton de vanilie,
mandarine, oua, frisca, amidon, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un praf
de sare 150 g zahăr un baton vanilie coaja rasă de la 2 mandarine 4
galbenusuri 250 ml frişca 4 linguriţe amidon 2 mandarine curăţate un
cubulet de unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri din clatite cu somon
9 April 2013
O
reteta delicioasa de clatite cu:hrisca, smatana, somon, piper rosu
boabe, piper rosu macinat, boia, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente: 6 clătite din hrişcă 200 g smântână 12 felii mari de somon
fume 1 linguriţă de piper roşu boabe 1 linguriţă de piper roşu măcinat 1
linguriţă de boia câteva picături de suc de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara painea prajita cu ou fiert si sunca (video)
8 April 2013
Micul
dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca oferiti-va
dumneavoastra si celor dragi un inceput de zi sanatos si gustos.
Strangeti toata familia dimineata in jurul mesei si savurati impreuna
aceasta reteta simpla si rapida de paine prajita cu ou fiert si sunca.
Ingrediente: 1 good quality free-range egg 1 slice…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse cu ciocolata neagra
8 April 2013
Mousse
cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra,
zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt. Ingrediente: 2
galbenusuri de ou 4 oua 200g ciocolata neagra 60g zahar pudra 1
lingurita de sirop de zahar 120ml smantana 25g unt nesarat Mod de
preparare: Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu pui
8 April 2013
Salată
de ţelină cu pui din: piept de pui, morcovi, telina, mere, usturoi,
miere, boia dulce, ceapa, foaie de dafin, masline, otet, vin alb,
patrunjel, sare, piper, ulei si varza alba. Ingrediente: 3 piepti de pui
doi morcovi o telina doua mere 4 catei de usturoi o lingura cu miere o
lingurita cu boia dulce…
Read more »
Read more »
Bors de urzici
8 April 2013
Bors
de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina,
leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1
legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 morcov 1/2 telina 1
legatura leustean 2 linguri ulei 2 linguri orez 500 ml bors 100 ml
smantana sare Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Tortilla cu piept de pui
8 April 2013
Tortilla
cu piept de pui din: mango, suc de lamaie, patrunjel, miere, file de
piept de pui, ulei, sare, fulgi de ardei iute uscat, tortillas, crema de
branza, nuci de caju si coriandru. Tortillas sunt clătite din făină de
porumb. Simple sau cu verdeaţă, ele se găsesc în supermarketuri, gata de
umplut. In reţetă, ele…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat
8 April 2013
Drob
de miel in aluat din: organe de miel, oua, paine, unt, marar,
patrunjel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt. Ingrediente: 700 g organe
miel 4 oua 2 felii de paine 200 g unt 1 legatura marar 1 legatura
patrunjel 2 legaturi ceapa sare piper Pentru aluat: 1 ou 150 g faina 1
lingura unt…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu legume şi sos
8 April 2013
Salată
caldă cu legume şi sos din: paste, morcovi, dovlecel, dovleac, ricotta,
mustar dulce, smantana, seminte de dovleac, sare, piper, cimbru, ulei
de masline, miez de nuca si alune. Ingrediente: 400 g paste doi morcovi
un dovlecel 500 g dovleac pentru placinta 200 g ricotta o lingura cu
mustar dulce 100 ml smantana 50 g…
Read more »
Read more »
Cornuri cu sos
8 April 2013
Cornuri
cu sos din: oua, lapte, sare, faina, zahar tos, drojdie, ciocolata
neagra, coarne, unt, scortisoara, miere, zahar vanilinat si coaja de
lamaie. Ingrediente: doua oua 200 ml lapte dulce o lingurita cu sare 550
g faina 275 g zahar tos 20 g drojdie 100 g ciocolata neagra 500 g
coarne 50 g unt un…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu legume
8 April 2013
Salata
de orez cu legume din: orez, mazare, fasole rosie, mustar, suc de
portocala, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g orez 150 g mazare
congelata o conserva mica fasole rosie boabe pentru sos: 2 linguri
mustar iute 6 linguri suc de portocala 3 linguri ulei de masline sare
Mod de preparare: Orezul…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu sos de rosii
8 April 2013
Coaste
de miel cu sos de rosii din: ceapa, ulei, rosii, vin alb, sare, piper,
coaste de miel, coniac si marar. Ingrediente: 1 buc. ceapa 50 ml ulei de
floarea soarelui 5 buc. rosii 20 ml vin alb 1 varf sare,piper 1 buc.
coaste miel 10 ml coniac 1 legatura marar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu vinete pane
8 April 2013
Piept
de pui cu vinete pane din: piept de pui, vinete, oua, faina, pudra de
curry, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia copt, menta, usturoi,
sare, piper si sos de smantana. Inrgediente: 3 piepti de pui doua vinete
doua oua 200 g faina doua lingurite cu pudra de curry 300 ml lapte de
cocos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Farfalle cu pui si legume
8 April 2013
Farfalle
cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de
pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt,
sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras. Ingrediente: 2 cani
farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de
pui dezosat ½ lingurita praf…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume
8 April 2013
Frigarui
de legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, oregano, rozmarin,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi de culori
diferite 4 fire ceapa 24 rosii mici o lingurita oregano o lingurita
rozmarin ulei de masline sare Mod de preparare: Se curăţă toate
legumele şi se taie cuburi, rondele sau…
Read more »
Read more »
Supa picanta cu carnati
8 April 2013
Supa
picanta cu carnati din: ceapa, carnati afumati, ardei gras, boia, ulei,
sare, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 carnati afumati un
ardei gras 4-5 cartofi o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust o
lingura ulei sare 2 ardei iuti o legatura patrunjel Mod de preparare:
In ulei încins, se pun…
Read more »
Read more »
Tarta cu zmeura, afine si coacaze
8 April 2013
Tarta
cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca,
galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura,
compot de piersici, mure, afine si coacaze. Ingrediente: blat si crema:
300 g faina 200 g unt 250 g zahar pudra sare 500 ml frisca 5 galbenusuri
15 g gelatina 125 ml…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu ceapa
8 April 2013
Cartofi
cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper
si rozmarin. Ingrediente: 8 cartofi albi o lingurita cimbru uscat o
lingurita sare grunjoasa 2 cepe rosii 2 linguri ulei piper rozmarin
Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în
apă, în oala acoperită cu un…
Read more »
Read more »
Salata Fatus
8 April 2013
Salata
Fatus din: salata, rosii, frunze de menta, castravete, ceapa, ardei
grasi, usturoi, ulei, sare, menta, condimente sumac, otet din vin, lipie
si patrunjel. Ingrediente: o salata mare 200 g rosii cateva frunze
proaspete de menta 1/2 castravete de sera 2 cepe mari 2 ardei grasi 3
catei de usturoi 50 ml ulei o lingurita…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu prune si ceapa verde
8 April 2013
Pulpa
de porc cu prune si ceapa verde din: pulpa de porc, vin de orez, sos de
soia, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei vegetal, ceapa verde, anason,
cinci condimente, scortisoara, zahar, pasta de tomate, supa de pui si
prune. Ingrediente: aproximativ 1,6kg pulpă de porc 5 linguri de vin din
orez 5 linguri sos de…
Read more »
Read more »
Chiftele falafel
8 April 2013
Chiftele
falafel din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper,
chimen, ulei si boia dulce. Ingrediente: 300 g naut o ceapa un catel
usturoi cateva fire coriandru patrunjel sare piper 2 lingurite chimen
macinat ulei pentru prajit o lingurita boia dulce Mod de preparare: Cu
o seară înainte de a pregăti chiftelele se pune…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu rozmarin si cimbru
8 April 2013
Salata
de quinoa cu rozmarin si cimbru din: apa, boabe de quinoa, sare de
mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, rozmarin, cimbru,
piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 480 ml apă 200 g boabe de
quinoa 1 linguriță sare de mare 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
cățel de usturoi tocat 2 lingurițe…
Read more »
Read more »
Miel cu migdale
8 April 2013
Miel
cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide,
migdale, miere, apa si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 150 ml ulei
o lingura condimente ras el hanout 6 catei usturoi 300 g stafide 200 g
migdale curatate si prajite 200 g miere un litru apa sare Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu lamaie si cuscus
8 April 2013
Pui
cu lamaie si cuscus din: pui, ceapa, lamaie, suc de lamaie, usturoi,
patrunjel, ghimbir, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sofran,
curcuma, sare, piper si apa. Ingrediente: un pui de 1,5 kg o ceapa o
lamaie sucul unei lamai 4 catei de usturoi 2 linguri patrunjel o
lingurita ghimbir ras 50 ml ulei…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu porumb si mazare
8 April 2013
O
reteta delicioasa de peste afumat cu:orez, porumb, mazare, ardei gras,
ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri
peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din conservă 100 g mazăre un
morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată cu fasole, năut si porumb
8 April 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:fasole rosie boabe, fasole alba boabe,
naut, porumb, ciuperci, ceapa alba, usturoi, oregano, ulei de masline,
sare, piper, suc de lamaie, arpacas. Ingrediente: 100 g fasole roşie
boabe 100 g fasole albă boabe 100 g năut 100 g porumb din conservă 200 g
ciuperci mici o ceapă albă doi căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de vita cu legume in sos de vin rosu
8 April 2013
Tocana
de vita cu legume in sos de vin rosu din: morcovi, telina, fasole
verde, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, cartofi, supa de vita, vin
rosu, ulei de masline, carne de vita, oregano, piper, patrunjel, frunze
de dafin, sare si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1 telina 1
cutie fasole verde 1 ceapa 2…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu linte si ceapa
8 April 2013
O
reteta delicioasa de peste cu: linte, rosii cherry, ceapa verde,
usturoi, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat.
Ingrediente: 4 fileuri de macrou afumat 250 g linte 200 g roşii cherry
două legături ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia 75 ml
ulei de măsline sare piper oregano uscat …
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de legume şi ouă
8 April 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu:dovlecel, cardei capia, ceapa, usturoi,
rosii, pasta de tomate, oua, patrunjel, sare, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 500 g cartofi un dovlecel un ardei capia două cepe doi
căţei de usturoi 3 roşii o lingură cu pastă de tomate 4 ouă o legătură
de pătrunjel sare piper ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu legume
8 April 2013
Un
mic dejun din: paine neagra, cartofi, broccoli, morcov, ardei capia,
porumb, mazare, cas de vaca, rosii cherry, salata verde, sare, piper,
cimbru, nuca, usturoi. Ingrediente: o pâine neagră 400 g cartofi 300 g
broccoli un morcov un ardei capia 100 g porumb din conservă 100 g mazăre
200 g caş de vacă 200 g…
Read more »
Read more »
Spirale cu branză şi busuioc
8 April 2013
O
reteta delicioasa de spirale cu:faina, zahar tos, sare, unt, oua,
drojdie, branza telemea, busuioc verde, piper, usturoi, smantana, lapte
dulce. Ingrediente: 500 g făină o linguriţă cu zahăr tos o linguriţă cu
sare 225 g unt două ouă 20 g drojdie 300 g brânză telemea 50 g busuioc
verde un vârf de linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura
8 April 2013
O
reteta delicioasa de clatite:oua, faina, lapte, sare, apa minerala,
crema de branza, zahar, stafide, lamaie. Ingrediente clătite: 2 ouă 2
căni cu făină 2 căni cu lapte 1 praf de sare 4 ceaşcă apă minerală
Ingrediente umplutura1: 100 g cremă de brânză 2 linguri cu zahăr 2 ouă 1
mână de stafide coaja rasă…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu usturoi verde
8 April 2013
Drob
de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat
de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel,
organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura
sare si piper macinat 2 buc. ficat de miel 4 legaturi de marar verde 3
legaturi usturoi verde…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc cu paine si tzatziki
8 April 2013
Frigarui
de porc cu paine si tzatziki din: file de porc, usturoi, ulei de
masline, vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Inrgediente:
600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml
vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu branza si ceapa verde
8 April 2013
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: branza telemea, branza de
vaci, marar, ceapa verde, smantana, usturoi, sare, piper. Ingrediente:
500 g ciuperci 100 g brânză telemea 100 g brânză de vaci două fire de
mărar două fire de ceapă verde 200 ml smântână 3 căţei de ustroi sare
piper Mod de preparare: Picioruşele…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu fasole verde
8 April 2013
O
reteta delicioasa de cuscus cu: cuscus, fasole verde, rosii uscate,
ton, menta, apa,lamaie, ulei de masline, sare, piper, alune, nuca,
patrunjel. Ingrediente: 200g cuşcuş 200 g fasole verde 100 g roşii
uscate în ulei două cutii ton în ulei o lingură cu mentă 400 ml apă o
lămâie 75 ml ulei de măsline 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fondant de ciocolata
7 April 2013
Fondant
de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata
neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 galbenus de
ou 2 oua 40g zahar pudra 65g unt nesarat 65g ciocolata neagra 15g faina
7g cacao Inghetata de vanilie pentru servire Mod de preparare: Puneti
oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina…
Read more »
Read more »
Peşte cu broccoli şi roşii
7 April 2013
Peşte
cu broccoli şi roşii din: broccoli, fileuri de peste, rosii, ardei
grasi, masline, oregano, arpagic, cascaval, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 500 g
fileuri de peste 5 rosii doi ardei grasi 100 g masline feliate o
lingurita cu oregano 100 g arpagic 200 g cascaval 100…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu nucsoara si smantana
7 April 2013
Supa
de cartofi cu nucsoara si smantana din: cartofi, morcovi, maghiran,
chimen, nucsoara si smantana. Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi mici
1 lingurita maghiran chimen nucsoara rasa 2 linguri smantana Mod de
preparare: Se spala cartofii si se taie cuburi (cu tot cu coaja). Se
curata mrocovii, se spala si se taie felii…
Read more »
Read more »
Legume in sos de brânză
7 April 2013
Legume
in sos de brânză din: morcovi, dovlecel, masline, broccoli, branza cu
mucegai, curry, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui si
patrunjel. Ingrediente: 500 g morcovi un dovlecel 100 g masline 500 g
broccoli 150 g branza cu mucegai 100 g mozzarella 400 ml lapte dulce o
lingurita cu mustar o lingurita cu curry…
Read more »
Read more »
Paste picante cu somon in sos de smantana
7 April 2013
Paste
picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute,
taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de
somon, suc de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1 ardei iute rosu 400 g taitei subtiri sare piper 2 linguri unt
100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu prune
7 April 2013
Piept
de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, unt,
ceai, nuci, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 12 prune
uscate 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 250 ml ceai 12 nuci 1
legatura marar sare Mod de preparare: Puneţi prunele spălate la…
Read more »
Read more »
Bezele cu sos de pere si fructe
7 April 2013
Bezele
cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie,
zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si
rodii. Ingrediente: doua albusuri 130 g zahar tos doua pere doua
lingurite cu suc de lamaie doua pliculete zahar vanilinat doua lingurita
cu ulei din seminte de struguri…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac
7 April 2013
Risotto
cu dovleac din: ceapa, ulei, pulpa de dovleac, sare, piper, curry
dulce, orez, vin, concentrat, mazare si parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa
1/2 lingura ulei 125 g pulpa de dovleac sare piper 1/2 lingurita curry
dulce 125 g orez risotto 50 ml vin alb 1/2 cub concentrat pentru supa de
legume 50 g mazare parmezan…
Read more »
Read more »
Fenicul in sos
7 April 2013
Fenicul
in sos din: bulb de fenicul, ulei de masline, vin, supa de legume,
mustar si alune. Ingrediente: 1 bulb mare de fenicul 1 lingura ulei de
masline 30 ml vin alb 30 ml supa de legume 1 lingura mustar 20 g alune
tocate Mod de preparare: Se rup frunzuliţele de fenicul şi se…
Read more »
Read more »
Gutui cu pui şi sos
7 April 2013
Gutui
cu pui şi sos din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, ceapa,
rozmarin, usturoi, gutui, smochine, cimbru, smantana, maioneza, sare,
piper, ulei de masline si bacon. Ingrediente: doi piepti de pui o lamaie
o frunza de dafin o ceapa doua crengute de rozmarin doi catei de
usturoi 3 gutui 4 smochine o lingurita…
Read more »
Read more »
Miel cu migdale si caise uscate
7 April 2013
Miel
cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir,
ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom,
sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii
5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri 2…
Read more »
Read more »
Ravioli cu fructe de padure
7 April 2013
Ravioli
cu fructe de padure din: faina, ulei de masline, oua, sare, apa, mere,
lamaie, zahar tos, unt, fructe de padure, scortisoara, frisca si
inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g faina o lingura cu ulei de
masline 4 oua o jumatate de lingurita cu sare 50 ml apa 4 mere o
jumatate de lamaie 300…
Read more »
Read more »
Omleta cu urzici
7 April 2013
Omleta
cu urzici din: oua, cascaval, telemea, ceapa verde, urzici, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cascaval ras 300 g
telemea 1 legatura ceapa verde 250 g urzici 4 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Alegeţi urzicile, spălaţi-le şi
fierbeţi-le 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă…
Read more »
Read more »
Salata de legume si peste
7 April 2013
Salata
de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar,
cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti
verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua o lingura
mustar dulce 4 linguri cu maioneza 3 linguri cu smantana un mar 4
cartofi 400 g creveti 300 g fileuri de peste…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă şi cartofi
7 April 2013
Sufleu
de conopidă şi cartofi din: conopida, cartofi, smantana, cascaval, oua,
pesmet, usturoi, miez de nuca, ceapa, cimbru, unt, sare, piper,
stafide, morcovi si mazare. Ingrediente: un kilogram conopida 4 cartofi
200 ml smantana 400 g cascaval 4 oua 3 linguri cu pesmet 3 catei de
usturoi 100 g miez de nuca o ceapa o…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu migdale
7 April 2013
Tort
de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina,
praf de copt, migdale, frisca. Ingrediente: blat: 70 g ciocolata
amaruie 2 oua 75 g unt 75 g zahar 35 g faina 1/2 lingurita praf de copt
40 g migdale macinate crema: 250 g ciocolata amaruie 200 g frisca 90 g
unt …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu fasole neagra
7 April 2013
Pui
cu fasole neagra din: piept de pui, ulei de masline, chimen, praf de
usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, fasole neagra, ardei jalapeno, praf
de ceapa, chimen, branza, rosii, ceapa rosie si limeta. Ingrediente
pentru pui: 2 bucati piept de pui 3 lingurite de ulei de masline ¼
lingurita de chimen ½ lingurita…
Read more »
Read more »
Supă asiatică cu pui şi ceapă
7 April 2013
Supă
asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb,
apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt,
sare, piper si busuioc. Ingrediente: doi piepti de pui o legatura de
ceapa verde 300 g boabe porumb un litru apa 400 ml lapte dulce un ardei
iute doi…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu ardei gras si castravete
7 April 2013
Salata
de vinete cu ardei gras si castravete din: rosii, ardei gras,
castravete, ceapa verde, suc de lamaie, miere, ulei, usturoi, radacina
de ghimbir, menta, sare, vinete si ulei. Ingrediente: 2 rosii 1/2 ardei
gras galben 50 g castravete 1/2 ceapa verde 1 lingura suc de lamaie 1/4
lingurita miere 1 lingura ulei 1 catel…
Read more »
Read more »
Somon cu spanac
7 April 2013
Somon
cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce,
faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper,
patrunjel si miez de nuca. Ingrediente: 4 cotlete de somon mai mari 600 g
spanac congelat o lingurita cu pudra de curry 100 ml lapte dulce o
lingura cu faina 50 g…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova din bezea crocanta
7 April 2013
Tort
Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao,
zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina,
ciocolata amaruie, lapte si frisca. Ingrediente: bezea: 2 albusuri 1
lingurita suc de lamaie 1 lingurita praf de cacao 125 g zahar pudra
pandispan: 3 oua 120 g zahar 60…
Read more »
Read more »
Fileuri de iepure cu bacon si masline
7 April 2013
Fileuri
de iepure cu bacon si masline din: bacon, ceapa, fileuri de iepure,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, capere, otet de vin, supa de pui,
zahar, salvie si masline verzi. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapă 500 g
filéuri de iepure sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de
usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Foetaj cu sparanghel şi sos
7 April 2013
Foetaj
cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza
telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper,
patrunjel, miez de nuca si alune. Ingrediente: un aluat foetaj o ceapa
un fir de praz 300 g sparanghel 3 oua 200 g branza telemea rasa 180 ml
smantana 75 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Penne bolognese cu oregano
7 April 2013
Penne
bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei,
carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si
paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de
telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare
piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Tarta cu afine si smantana
7 April 2013
Tarta
cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie,
lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si
zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2
lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura:
400 g smantana 3 oua…
Read more »
Read more »
Lasagna cu bacon, busuioc si rosii
7 April 2013
Lasagna
cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon,
rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara
si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii
subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de
bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fusilli cu carnati afumati si legume
7 April 2013
Fusilli
cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati,
zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano,
patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare. Ingrediente: 1
cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca
broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Crema de leurda cu cartofi
7 April 2013
Crema
de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi,
patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi
mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1
legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i…
Read more »
Read more »
Gofre cu castane
7 April 2013
Gofre
cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar
vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250
g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare
75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o
lingura cu menta tocata…
Read more »
Read more »
Ravioli cu caşcaval
7 April 2013
Ravioli
cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt,
menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus,
ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g
faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus
umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi verde si naut
7 April 2013
Cartofi
cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar
verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 200 g
naut 3 legaturi usturoi verde 1 legatura marar verde sare piper boia
dulce/iute Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată,
mai multe ore, scurgeţi-l…
Read more »
Read more »
Penne arabiatta cu ardei iute
7 April 2013
Penne
arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute,
ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste
tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa
1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar Mod
de preparare: Pastele…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde
7 April 2013
Drob
de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata,
marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou.
Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2
legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura
usturoi verde 6 oua +…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Baclava
6 April 2013
O
reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar,
esenta de vanilie. Ingrediente foaie: 1 kg făină 1 ou 1 linguriţă de unt
apă cât cere făina Ingrediente umplutură: 250 g unt topit 1/2 kg nuci
pisate 250 g zahăr Ingrediente sirop: 1 kg zahăr 500 ml apă esenţă de
vanilie …
Read more »
Read more »
Placinta cu cas de oaie
6 April 2013
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt,
zahar, cas de oaie, zahar pudra. Ingrediente foaie: 500 g făină 1
lingură ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă sare 1 pahar apă caldă 200 g unt
1/2 pahar zahăr Pentru umplutură: 500 g caş de oaie 3ouă zahăr pudră
pentru servit…
Read more »
Read more »
Stavrid marinat
6 April 2013
O
reteta delicioasa de stavrid marinat cu:piper boabe, boabe de mustar,
foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de
muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele
în borcane, cu piper şi boabe de muştar.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu branza si compot de cirese
6 April 2013
Prajitura
cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua,
smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese,
coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar
pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g
biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe şi sos
6 April 2013
Chec
cu fructe şi sos din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, unt,
smantana, zahar vanilinat, zmeura, smochine, miez de nuca, alune, sare
si sos de vanilie. Ingrediente: 220 g faina un pliculet praf d ecopt
doua linguri cu cacao 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 200 ml smantana
doua…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ţelină
6 April 2013
Piept
de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos
de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea
soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai
mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Spaghete carbonara în sos de smântână
6 April 2013
Spaghete
carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei,
parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g
bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g
smantana 2 oua piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în
apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
Read more »
Foi cu cremă
6 April 2013
O
reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca,
ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente
cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după
gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi,
amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…
Read more »
Read more »
Paste cu peste si praz
6 April 2013
Paste
cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir,
ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g
spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o
lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel
rosii ardei…
Read more »
Read more »
Nuga cu esenţă de trandafir
6 April 2013
Nuga
cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar,
esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4
albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de
trandafir un praf sare Mod de preparare: La bain-marie, se bat
albuşurile spumă tare cu un…
Read more »
Read more »
Paste gratinate umplute cu spanac
6 April 2013
Paste
gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa,
usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper,
nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip
scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou…
Read more »
Read more »
Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi
6 April 2013
Pastă
de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa
verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia.
Ingrediente: 500 g macris 100 g frunze de leurda 2 cepe verzi 2 fire de
usturoi verde 2 cepe rosii 200 g unt 1 lingura tarate de grau sau…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos de fasole
6 April 2013
Macaroane
cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi,
usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea
soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g
fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei
iute 5 rosii un morcov o lingura pasta…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii si ton
6 April 2013
Spaghete
cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii
decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc.
Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura
unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc
propriu (conserva) 2…
Read more »
Read more »
Nuga cu miere
6 April 2013
Nuga
cu miere din: miere, zahar pudra, apa, albus si alune de padure.
Ingrediente: 175 g miere 300 g zahar pudra 2 linguri apa un albus 200 g
alune de padure Mod de preparare: Alunele se pun la cuptor pentru
aproximativ 10 minute. Se amestecă mierea, zahărul şi apa şi se pun pe
foc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon pe pat de orez brun si ciuperci
6 April 2013
File
de somon pe pat de orez brun si ciuperci din: fileuri de somon, vin
alb, ciuperci, unt, usturoi, sare de mare, piper, orez brun si seminte
prajite de floarea soarelui. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cana
vin alb 12 ciuperci proaspete 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 2
lingurite sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel
6 April 2013
Ingrediente:
600 g pulpă de viţel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slănină sare boia 1
pahar vin alb 1 lingură untură cimbru Mod de preparare: Tai carnea
bucăţi cât mai subţiri şi drepte pe care să le poţi rula apoi. Le baţi
cu ciocanul de carne, le presari cu boia şi sare.…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu sos de carne
6 April 2013
Gnocchi
cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei
gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb,
gnocchi, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4
rosii un ardei iute un ardei gras 5 catei de usturoi o ceapa o
lingurita cu boia…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu visine
6 April 2013
Tiramisu
cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine,
piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri
zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16
piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat Mod de
preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat si
visinata.…
Read more »
Read more »
Macrou in sos roşu
6 April 2013
Macrou
in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute,
rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper,
malai si gris. Ingrediente: un kilogram macrou 3 catei de usturoi doua
cepe doi ardei grasi un ardei iute 4 rosii o legatura patrunjel 100 ml
ulei de floarea soarelui o lamaie un…
Read more »
Read more »
Orez cu ananas
6 April 2013
Orez
cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry,
usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g
orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1
lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1
lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Tocana de oaie
6 April 2013
O
reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin
sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei
graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper Mod de preparare: Cureţi
carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote
carnea macră. O scurgi, arunci…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu alune
6 April 2013
Cremă
de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar,
gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune,
zahar brun, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de
vaci 200 g branza telemea un morcov o legatura de marar 10 g gelatina
100 ml smantana doi…
Read more »
Read more »
Granita de nectarine
6 April 2013
Granita
de nectarine din: lamaie, nectarine, zahar si vin spumos. Ingrediente: 1
lamaie 600 g nectarine 200 g zahar 150 ml vin spumos Mod de
preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja.
Se stoarce sucul de lamaie. Se spala nectarinele, se taie jumatati, se
golesc de samburi si…
Read more »
Read more »
Supă de gulioare cu smantana si boia
6 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: gulii, carne de porc, untura, faina,
smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc
2 linguri untură 1 lingură făină 100 ml smântână câţiva căţei de
usturoi sare 1 linguriţă boia Mod de preparare: Cureţi guliile de
coajă şi le tai cuburi pe care…
Read more »
Read more »
Gratar coreean (Bulgogi)
6 April 2013
Gratar
coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de
pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan,
ulei de susan, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră
de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir
6 April 2013
Supa
de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida,
usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute,
turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in
buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati…
Read more »
Read more »
Inghetata cu stafide
6 April 2013
Inghetata
cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar
vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70
ml vin dulce 400 ml lapte sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri
zahar vanilinat 1 lingura zahar pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite
zahar ars Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar si ceapa verde
6 April 2013
Drob
de miel cu marar si ceapa verde din: oua, sare, piper, marar, organe de
miel, ceapa verde si usturoi verde. Ingrediente: 8 oua 1 varf sare
piper 1 legatura marar 1,5 kg organe miel 3 legaturi ceapa verde 3
legaturi usturoi verde Mod de preparare: Se taie organele de miel si
se lasa…
Read more »
Read more »
Garnitura de broccoli cu usturoi
6 April 2013
Garnitura
de broccoli cu usturoi din: broccoli, usturoi, ulei de masline si
chilli. Ingrediente: 400g de broccoli, desfăcut bucheţele 3 căţei de
usturoi, tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline 1 chilli roşu,
cu seminţele scoase şi tăiat felii Mod de preparare: Se aduce la
fierbere o oală mare cu apă sărată. Se…
Read more »
Read more »